Találatok a következő kifejezésre: Mivel jár egy (1172 db)

Mivel jár egy beltéri ajtó cseréje?

Legjobb válasz: Mivel jár egy beltéri ajtó cseréje? Ez mindig attól függ hogy milyen ajtó és hova hogyan van beépitve. Ha szerelhetõ az ajtó akkor egyszerû. Ha gipszkartonfalba van beépitve akkor sincs vele nagy gond ha panel lakásban cserélünk ajtót az sem problémás. igazi nagy porral és szeméttel azoknál az ajtóknál lehet számolni ahol vakolt fal van. Ilyen helyen az elmúlt 20 év tapasztalatára támaszkodva mindig volt por, és leváló vakolat. maga az ajtócsere nem sokból áll. Sõt talán a régi ajtó kiépitése még több idõbe kerül mint az uj visszarakása. Azt el lehet mondani hogy az ajtócsere idõigénye 2 óra és 4 óra között mozog. ehhez még járulékosan hozzájöhet a kõmûves munka ideje is aki a falat vissza vakolja, javítja. Épp ezért ajánlott ajtót csak abban az esetben cserélni ha egyéb felújítás is fog következni a házban.

Mivel jár egy beltéri ajtó cseréje? Ez mindig attól függ hogy milyen ajtó és hova hogyan van beépitve. Ha szerelhetõ az ajtó akkor egyszerû. Ha gipszkartonfalba van beépitve akkor sincs vele nagy gond ha panel lakásban cserélünk ajtót az sem problémás. igazi nagy porral és szeméttel azoknál az ajtóknál lehet számolni ahol vakolt fal van. Ilyen helyen az elmúlt 20 év tapasztalatára támaszkodva mindig volt por, és leváló vakolat. maga az ajtócsere nem sokból áll. Sõt talán a régi ajtó kiépitése még több idõbe kerül mint az uj visszarakása. Azt el lehet mondani hogy az ajtócsere idõigénye 2 óra és 4 óra között mozog. ehhez még járulékosan hozzájöhet a kõmûves munka ideje is aki a falat vissza vakolja, javítja. Épp ezért ajánlott ajtót csak abban az esetben cserélni ha egyéb felújítás is fog következni a házban.
Én nem csak tippelek, hanem a szakmám.Rendszeresen cserélgetek ajtókat, valóban jó nagy felfordulással jár, fõleg ha "befalazták" Veszel takaró fóliát a Tesco-ban(2-300 ft), és a falon köberagasztod az ajtót(mintha sátrat építenél neki), úgy hogy el lehessen férni benne.A tokot bevagdalod 3-4 helyen, és darabokban ÓVATOSAN ki lehet szedni.Ha az új ajtók mérete azonos a régivel, akkor 3-4 cm-es takaróléc mindent eltûntet, és nem kell vakolni a falat.Nagyon minimális por szivárog ki a fólia alól.Ha habbal volt betéve a régi, akkor szerencséd van, mert azt tök könnyû kivágni.Macera egy kicsit de hidd el nekem, ez bevált.Mindenki hálás volt érte, hogy nem kellett nagytakarítást csinálni.
Nagy kosszal. :D Kivenni a régi ajtót, berakni az újat, majd bejavítani a falat.
Azon is múlik, hogy csak az ajtót kell cserélni, vagy a tokot is.
Gondolom te küldted a privátot. Ha konkrétan nem tudod, hogy hogyan kell kicserélni a beltéri ajtót, akkor miért nem úgy kérdezed? Ez egy tök általános kérdés, bocs, hogy próbáltam rá mondani valamit (1. voltam)
Én nem tudom, de 16 éves csabai vagyok én is xd
Csak tancprobakra kell jarnod, es allnod kell a betlesi ruhat. Bar lehet hogy kulsosoknek elengedik az arat. Szoval, valoszinuleg a tanc penz. Bar ez tanctanar fuggo mert a kilsosoknek itt megint nem kelle fizetniuk. Asszem ennyi.
Kérdezd meg tõle, hogy anyagilag mivel jár. Nálunk a külsõsöknek összedobtuk a táncpróba meg a ruha árát, mondjuk nálunk fiúk voltak a külsõsök, az õ ruhájuk meg tizedannyi volt, mint a lányoké. Idõt sokat elvesz, fõleg ahogy közeledik a szalagavató. Nekünk nulladik órában meg szombat délelõttönként voltak a próbák.

Ford mustang 302 1965-ös. Mivel jár egy ien autó megvétele? Szeretnék venni de nemtudom még h mivel jár ez a autó?

Be e lehet regisztráltatni?Vagy csak veteránnak meg ienek.

Legjobb válasz: én nem vennék helyedbe nagyon sokat eszik beregisztrálni be lehet de adó stb se olcsó de ha van pénzed rá szép kocsi

én nem vennék helyedbe nagyon sokat eszik beregisztrálni be lehet de adó stb se olcsó de ha van pénzed rá szép kocsi
iLYen
A kérdező hozzászólása: Köszonom az utolsó válaszoló nagyon sokat segítet... És max 5 milliót szánnák rá még lehet beleférne.
A kérdező hozzászólása: De én nem veteránnak szeretném hanem mindennapos használatra. Akkor nagy bonyodalom beregisztráltatni kulfoldi régi autót ha jó állapotba van?
Egy ilyen autót egyszerûen nem mernék jó szívvel minden nap használni, nem arra való, még az USA-ban sem, nemhogy még itt Magyarországon, minimum egy PAJZS védelmi rendszert vagy hasonlót eszközölni kell rajta. Egyébként hidd el jobban jársz azzal ha veteránként jegyezteted be, attól te még használhatod ugyanúgy, a veterán vizsgának szinte csak elõnyei vannak, igaz nem árt ha gyárihoz közeli állapotban van az autó, de gondolom te is úgy gondoltad hogy eredeti állapotban õriznéd meg a kocsit.
Nemtudom hogy hol élnek itt az emberek.. a veterán vizsgának csak elõnyei vannak? múltkor volt a tv-be, hogy egy ember egy zsigulinak akart OT-s rendszámot, és 2 millióért csinálták meg neki, mivel a kocsit a legkisebb darabjaira szétkellett szedni és összerakni hogy bizonyítani lehessen hogy minden alkatrésze eredeti, + a papírmunka..
Ez a "mondták a tévében" lassan olyan jellegû közhellyé vállik mint a "egyik ismerõsöm haverja", mintha a televízió olyan kifejezetten megbízható hírforrás lenne... Amúgy itt van leírva részletesen minden ezzel kapcsolatban, ez a szervezet végzi a veteránautóvá minõsítést: http://www.mavamsz.hu/muzealis_minosites/659/muzealis_minosi.. Amit kapsz: -nem kell regadót fizetni rá (egy ilyen Mustang esetében ez nem kis összeg) -5 évenkénti mûszaki -kedvezményes kötelezõ -teljesítményadó mentesség Persze aláírom, nem lehet odamenni egy rozsdaboglyával, amelyik autó OT minõsítést akar szerezni azt puccba kell vágni elõtte, de egy 4, 5 milliós autónál szerintem nem ennek kéne lennie a legnagyobb gondnak. Ráadásul most találtam ezt a kis szösszenetet: "Az Euro IV. uniós környezetvédelmi elõírásokat nem teljesítõ jármûveket Unión kívüli országból Magyarországra kizárólag muzeális minõsítéssel lehet behozni és forgalomba helyezni". Na bumm, ez az egyetlen út.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. De pontosítok nem mindennapos használatra szeretném csak hétvégenként vagy néha kerulni vele..
megvetted végülis a kocsit? ha igen, akkor leírhatnád a "történetét", meg hogy milyennek látod, mennyit fogyaszt, stb...köszi :D


Kinek mivel járt egy nagyobb felfázás?

Volt olyan akinek szúrt is a hasa ez miatt?

Legjobb válasz: Hát nekem speciel azzal járt, hogy sírva jártam wcre, úgy szúrt ott lent, meg fájt a hasam, mint mikor megvan. Nõgyógyász lett a vége....

Hát nekem speciel azzal járt, hogy sírva jártam wcre, úgy szúrt ott lent, meg fájt a hasam, mint mikor megvan. Nõgyógyász lett a vége....
A kérdező hozzászólása: Derék fájás?Hát fájás?
Én is sírva jártam wc-re, és az ügyeleten is csak keservesen tudtam visszatartani... Állandóan pisilni kellett, de az esetek kis részében tudtam csak pisilni.. Az inger megvolt, vizelet nulla.. Pedig csak egy napot vártam vele, mert azt hittem javulni fog.. ÉS visszajött még vagy 2x.. Ez most télen volt...Pedig minden alkalommal kaptam kezelést, antibiotikumot, stb... Mostanság hideg idõszakokban egy walurin vagy mifene tablettát kell szednem, hogy ne jöjjön elõ. Vörösáfonya tartalmú azthiszem. De mindenképp orvoshoz kell vele menni, a leghamarabbi idõpontban, és szedni amit adnak. Nagyon komoly fertõzések és gyulladások lehetnek belõle.
Húúh basszus! Nekem is sokszor pisilésnél még a könnyem is kijött annyira fel voltam fázva. Nagyon fájt, égett ott alul vagyis hát tudjátok olyan mint amikor fel vagytok fázva :S Ülni is alig volt jó, pisilés UTÁN is fájt/szúrt nagyon a hasam, fájt a derekam.. Minden bajom volt :'( Ezzel nem szabad játszani mert komoly bajok is lehetnek belõle! Meddõséget is okozhat! Úgyhogy nõgyógyász. Õ majd felír valami gyulladáscsökkentõt. ~Mi elõbbi jobbulást!

Mivel jár egy államcsőd?

Legjobb válasz: Úgy alakul ki, hogy fizetésképtelenné válik az állam. Mivel folyamatosan hitelbõl fedezzük még a hiteleink fizetését is, ezért akkor alakulhat ki ha nem hiteleznek nekünk többet mivel magas kockázatot jelentünk. A nagy nemzetközi bankok mind(!) magánkézben vannak, ezért csak akkor adnak kölcsön ha úgy gondolják vissza tudjuk fizetni. A pénz elértéktelenedésével jár(pl. 5000Ft/1 USD), ezért nem tudunk külföldrõl semmit behozni, az ipar leáll teljesen - rengeteg ember veszíti el a munkahelyét. Itt leírták nálam okosabbak: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamcs%C5%91d

Úgy alakul ki, hogy fizetésképtelenné válik az állam. Mivel folyamatosan hitelbõl fedezzük még a hiteleink fizetését is, ezért akkor alakulhat ki ha nem hiteleznek nekünk többet mivel magas kockázatot jelentünk. A nagy nemzetközi bankok mind(!) magánkézben vannak, ezért csak akkor adnak kölcsön ha úgy gondolják vissza tudjuk fizetni. A pénz elértéktelenedésével jár(pl. 5000Ft/1 USD), ezért nem tudunk külföldrõl semmit behozni, az ipar leáll teljesen - rengeteg ember veszíti el a munkahelyét. Itt leírták nálam okosabbak: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamcs%C5%91d
"akkor alakulhat ki ha nem hiteleznek nekünk többet "...már most sem hiteleznek nekünk, azért is támogatott meg az IMF
http://www.hetivalasz.hu/cikk/0902/allamcsod_zavargas Itt érthetõ elemzést olvashatsz egy-két megtörtént esetrõl.
A kérdező hozzászólása: Ja! És hogyan alakulhat ki?
Attól függ, hogy melyik állam :) Az USA pl megoldotta. A háború után, amikor a kisegített országok szerették volna aranyba átváltani a hiteleiket, az USA nem tudott fizetni. Vagyis államcsõd. Ezután állapodtak meg a szaúd-arábiai királyi családdal, hogy mindenben támogatják õket, ha az olajat csak amerikai dollárért árulják. Többek között Saddamot is azért kellett elintézni, mert nem csak dollárért akarta az olajat eladni. Nem is a kurdok miatt. Azt is tudták, hogy nem lesz ott semmi atomfegyver.

Mi jár egy félárvának? (bővebben lent)

Kapom az árvasági ellátást, és van néhány 50%-os illetve 2db 90%-os jegyem. Ezen kívül még mi az, amit jogom van megkapni? Néhányan motyogtak ingyen távolsági bérletről, ilyen meg olyan támogatásokról, de az a helyzet, hogy elég alulinformált vagyok. Tehát mi jár nekem, és azt hol kérhetem?

Legjobb válasz: ne hallgass a mende-mondákra sajnos, tényleg csak ez a 2 dolog jár a félárváknak, semmi több. Jó is lenne ez az ingyenes utazás, de ilyen még a mesében sincs

ne hallgass a mende-mondákra sajnos, tényleg csak ez a 2 dolog jár a félárváknak, semmi több. Jó is lenne ez az ingyenes utazás, de ilyen még a mesében sincs
A kérdező hozzászólása: Valahogy gondoltam :) Köszönöm

Mivel jár egy törpenyúl tartás?

Légyszi írjátok le nekem, kb milyen költségekkel kell számolni az elején (ketrec, hozzávalók és maga a nyúl beszerzése), illetve mennyi a fenntartási költség havonta. És milyen kötelezettségekkel, felel?sséggel jár napi/heti szinten?

Legjobb válasz: Na szóval: :) Indulás: ketrec: 8-10000 (min. 100*50 cm) itató: 500 nyalósó, fogkoptató: össz. 500 nyúl: 3000 körül tenyésztõtõl, kisállatboltan drágább, 4-5000 (amúgy is tenyésztõtõl érdemes venni) Fenntartás heti szinten: széna: 800 táp: minõségtõl függ, pár száz forinttól a csillagos égig (én Multifit carrot and leek-kel etetek, ebbõl 2500 Ft 2,5 kg, ami hónapokra elég) ZÖldség, gyümi: 500 Évente egyszer oltatni kell, egy kombi oltás 3500 körül van Életében egyszer ivartalanítás, ezt is érdemes megcsináltatni, ez 4000 Ft. Kötelezettség: napi 2-3 órát engedd ki a ketrecbõl, hadd fusson, eközben persze simi, játék. Kiderül majd, hányszor kell takarítani egy héten. Itt is fontos az ivartalanítás: nekem az ivaros nyuszimat akár 2naponta is takarítani kell a büdi pisije miatt, az ivartalant elég heti egyszer is. A nyúl nagyon jó dolog, ivartalanul (!) 10 évig is elél, ha jólnevelt, ragaszkodó is tud lenni, bújik, mint egy kiscica. Ösztönösen szobatiszta. Nem kerül túl sok pénzbe a tartása. Hátrányai: sok álmatlan éjszakát fog okozni a rácsrágással, éjjeli ugrálással, megrágja a drótokat, bútorokat (mielõtt megérkezik, tedd "nyúlbiztossá" a házat. Kérdezz még, ha valami érdekel! :)

Na szóval: :) Indulás: ketrec: 8-10000 (min. 100*50 cm) itató: 500 nyalósó, fogkoptató: össz. 500 nyúl: 3000 körül tenyésztõtõl, kisállatboltan drágább, 4-5000 (amúgy is tenyésztõtõl érdemes venni) Fenntartás heti szinten: széna: 800 táp: minõségtõl függ, pár száz forinttól a csillagos égig (én Multifit carrot and leek-kel etetek, ebbõl 2500 Ft 2, 5 kg, ami hónapokra elég) ZÖldség, gyümi: 500 Évente egyszer oltatni kell, egy kombi oltás 3500 körül van Életében egyszer ivartalanítás, ezt is érdemes megcsináltatni, ez 4000 Ft. Kötelezettség: napi 2-3 órát engedd ki a ketrecbõl, hadd fusson, eközben persze simi, játék. Kiderül majd, hányszor kell takarítani egy héten. Itt is fontos az ivartalanítás: nekem az ivaros nyuszimat akár 2naponta is takarítani kell a büdi pisije miatt, az ivartalant elég heti egyszer is. A nyúl nagyon jó dolog, ivartalanul (!) 10 évig is elél, ha jólnevelt, ragaszkodó is tud lenni, bújik, mint egy kiscica. Ösztönösen szobatiszta. Nem kerül túl sok pénzbe a tartása. Hátrányai: sok álmatlan éjszakát fog okozni a rácsrágással, éjjeli ugrálással, megrágja a drótokat, bútorokat (mielõtt megérkezik, tedd "nyúlbiztossá" a házat. Kérdezz még, ha valami érdekel! :)
Szerintem mindent meglehet sokkal olcsóbban úszni, csak szét kell nézni! Nagyon nagy különbségek vannak állatkereskedések között... Én például, ami a kisállatkereskedésben volt nyúlketrec 14000 ft-ért megvettem FELSZERELVE a vaterán 7000-ért vadonat új és 2 év garacia van rá! Nyúltápot pedig a táps bolban szoktam venni ott is van kifejezetten törpe nyulaknak kapaszkodjatok meg 1 kg 100 ft! Jó persze nem az a színes meg különbözõ formájú, de ugyanúgy megeszi és nem hízik el tõle és leeht hozzá kapni vitamint 200 ft-ért.
Így azért mindenképp be kellene oltatni, ha a kertbe is ki akarod engedni. El kell neki keríteni egy biztonságos részt, ha olyan helyen vagytok akkor a tetejét is, nehogy valami ragadozómadár elrabolja. Vigyázni kell, hogy árnyékba tedd, a nyuszik könnyen hõgutát kapnak a hõségben. Általában nyáron a nagy forróságban csak elnyúlnak és pihennek.
A kérdező hozzászólása: Még az a kérdés merült fel bennem, hogy mennyire lehet a nyuszival utazni? Mert van egy nyaralónk (kb 45 perc az út kocsival), ahova nyáron sokat ki szoktunk menni. Mennyire viseli meg az ilyen utazás a nyuszit? Mert ilyen esetekben akkor magammal tudnám vinni. És ugyan ezzel kapcsolatos, hogy a kertben mennyire szabad elengedni szaladgálni? Nem szökik el? Vagy lehet nyuszipórázt kapni?
Viselkedésben nem hinném, bár nem értek az általad tartott állatokhoz. De lehet, hogy itt is létezik olyasmi, mint a nyuszi és a tengerimalac esetében, hogy a tengerimalacnak van egy vele együtt élõ parazitája, ami rá ugyan nem káros, de a nyuszira átmehet és az nagyobb gond - vagyis ennek tényleg érdemes utánanézni, hogy van-e ilyesmi a papagájoknál.
A kérdező hozzászólása: ja, azt még hozzátenném, hogy van 2 hullámos papagájom meg egy akváriumnyi halam. Ezek befolyásolnak bármit is a nyúllal kapcsolatban?
A mi törpenyulunk 9 évesen halt meg, nem tudom meddig élnek általában, szerintem ez szép kor volt neki. Én anno állatkereskedésbõl vettem és egyszer sem volt beoltva, szerencsére sosem volt beteg. Csak az elején nagyobb a kiadás a felszerelés miatt, utána már minimális. Itt a tavasz, majd szedhetsz neki füvet is, csak figyelj arra, hogy fonnyaszd meg mielõtt odaadod neki, nehogy felfúvódjon. Nekünk is volt olyan, hogy 2 napra egyedül hagytuk, ilyenkor kapjon elegendõ vizet és élelmet, akkor nem lesz baja. Amúgy nagyon szeretni való állatkák, biztos sok örömöd lesz benne.
Igen, tényleg, kicsit messzebb, vagy vidéken olcsóbbak, ezt kihagytam.
Én lebeszélnélek a nyúlról, ha csak úgy, napokig haza sem mész, ráadásul ez gyakran elõfordul. Arra viszont nem kérlek meg, hog emiatt változtasd meg az életedet. Szerintem várj még az állattartással, amíg kiegyensúlyozott életet nem élsz.
Én egyik nyulamat sem vettem Pesten, lehet ezért volt akkor olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: 22/L vagyok, csak az a baj, hogy most olyan idõszakot élek, hogy sokszor elõfordul, hogy spontán vagy nem spontán, 2-3 napig nem vagyok itthon. ezért fontos a kérdés. mert ebben az esetben vagy változtatok az életmódomon, vagy várok még egy kicsit a nyúltartással, amíg változnak ezek a dolgok. mert ha nyuszit veszek, mindenképpen a legjobbat akarom neki
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a részletes válaszokat, kevesek vagytok, hogy ilyen részletesen leírtátok, sokat segített! még megfontolom, hogy a jelenlegi életmódomhoz merjek-e nyuszit tartani, illetve, mennyire tudok majd alkalmazkodni hozzá.
Én pesti tenyésztõtõl vettem 10.000-ért , törpe kosorrú, nem különleges fajta. Ott ezek az alap árak, egy normális tenyésztõnél, akitõl viszik is rendesen a kicsiket.
KÖTELEZÕ oltani!!! Ezeket a betegségeket, a szúnyogok terjesztik, másikat meg te is beviheted a házba a ruhádon! Oltatni kell, nincs apelláta! Ha más így kérdezed, nyilván ez többször fordulna elõ és így NEM hagyhatod õt egyedül. Az is más, ha évente egyszer, mert akkor NAGYON muszáj, de így nem. Ezekkel a feltételekkel én nem ajánlom a nyuszit.
Kell oltani, mert a myxomatózis a szúnyogok által terjesztett veszélyes, sokszor halálos betegség, és a szúnyog ugye be tud jönni az ablakon, ajtón. A másik betegség az, RHD- ezt cipõtalpon is be tudod vinni- tehát oltani kötelezõ. Ha nem túl rendszeres ez a 2-3 nap egyedül, hanem csak alkalmanként fordul elõ, akkor kibírja, de ha gyakori dolog, akkor inkább ne. Amúgy is lutri dolog, mégis elfogyhat a kaja, széna, leeshet az itató, bármi gond történhet, lehet hogy pont akkor lesz beteg, szóval azért nem ajánlott.
Azért a 10000-es ár egy nyusziért eléggé hajmeresztõ, max. valami különleges fajta kerül annyiba. Egy sima korossú, vagy oroszlánfejú egyáltalán nem kerül ennyibe. Múltkor mutatta egy tenyésztõ az újonnan vett kiállítási gyõztes kosorrúját, 2500-ért vette egy másik tenyészetbõl.
Elsõ vagyok, hát ahogy elolvastam kicsit eltérõ dolgokat írunk, én az elõzõ általam ajánlott 2 oldal alapján tartom a nyuszit. De az 100000%, hogy igazi, klubtag - tehát ellenõrzött- tenyésztõtõl 3000 ft-ért nem kapsz nyuszit.
A kérdező hozzászólása: oltani muszáj? akkor is, ha lakásban lesz tartva? illetve egy nyuszit mennyire lehet itthon hagyni maxumim 2-3 napra, ha van elég kajája meg vize?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, a kérdés kiírása óta, már túl vagyunk mindenen :) Ketrec 5000 volt a húsvéti akcióban, tápnak 250-ért veszem kilóját :) Azóta van egy borzasztóan bújós és égetnivalóan rossz nyúlbõrbe bújt ördögöm, aki mindig a középpontban van :D

Mivel jár egy saját autó? Miket kell fizetni, mire kell figyelni?

Legjobb válasz: Biztosítás 20-30K, Teljesítményadó 15-20K, szerviz, gumik 50-150K /év stbstb. Nekem ennyi a fizetnivaló egy kis kategóriás, egyszerû benzines autó után. Ha leosztom 12 hóra a ráköltéseket, akkor kijön, hogy a benzinen felül 15-20 ezerben van az autó havonta. Akkor még avulással nem is számoltam. Ahogy mész fel a kategóriákban annál több. Ismerõs E60 520D-jére azt mondta havi 60-80 ezerbe van neki a kocsi biztosítással, adóval, szervizzel együtt.

Biztosítás 20-30K, Teljesítményadó 15-20K, szerviz, gumik 50-150K /év stbstb. Nekem ennyi a fizetnivaló egy kis kategóriás, egyszerû benzines autó után. Ha leosztom 12 hóra a ráköltéseket, akkor kijön, hogy a benzinen felül 15-20 ezerben van az autó havonta. Akkor még avulással nem is számoltam. Ahogy mész fel a kategóriákban annál több. Ismerõs E60 520D-jére azt mondta havi 60-80 ezerbe van neki a kocsi biztosítással, adóval, szervizzel együtt.
Mert nem havonta fizeted, hanem más idõközönként, idõnként nagyobb összegben, idõnként kisebb összegben. Ne legyél már idióta.
"Én havi 20-at mondtam abszolút minimumként" Én meg ahogy írtam 3 autónk van és 3x20= 60 Közel sem kerül ennyibe havonta...
Az amortizációt se felejtsük el. Ha új autót veszel, hiperbolikusan csökken az ára, ha használtat, lassan, de biztosan (és ezzel együtt növekszik a szervizigény). Kismillió alkatrész van egy autóban, és elõbb-utóbb mind elromlik. Ha spórolsz a karbantartáson, akkor azt a piac késõbb kegyetlenül beárazza, amikor el akarod adni a tragacsot. Márpedig elõbb-utóbb minden autót el kell adni (ha máshol nem, a bontóban), és újat venni helyette, úgyhogy ezt is bele kell számolni a fenntartási költségbe.
Kérdezõ, ha többedmagaddal vagy, és nemBp.-n vagy megyeszékhelyen élsz, és mondjuk bele is raksz legalább napi 20-25 km.-t, akkor már van értelme. Viszont minden más esetben gazdasági bukta fenntartani egy kocsit.
Én havi 20-at mondtam abszolút minimumként. Átlagolva a 12 hónapra. Ez reális. Ne mondd már meg helyettem, hogy mit írtam az elõbb, légy szíves.
Azért írtam, hogy Bp-n kívül! És igen, kell rá költeni, de közel sem havi 60 ezret!!!!!!
UTOLSÓNAK. Igen, és akkor add már be nekünk azt is, hogy a 3 autódra sose költöttél egy fillért sem alkatrészben? Gumikban? Olajcserében, szûrõcserében, autómosóban, dísztárcsában, üléshuzatban? Ha nem tévedek, a BKV-nak onnantól kezdve, hogy megvettem a bérletet, nem tartozom ilyesmivel. "Megveszik" maguknak a jármûparkjuk fenntartását.
Nem értek egyet az elõttem szólókkal. 3 autónk van (igaz nem mai darabok, és igazán 1 megy napi szinten, de nem ennyire drága a fenntartás. És igenis olcsóbb az autó néha, mint a tömegközlekedés (Bp-n kívül) Szóval miután átírattad, azután biztosítás, és teljesítményadó, amit fizetni kell. Ez több mindentõl függ, neten vannak kalkulátorok. 2 évente mûszaki, ez 20-25 ezer Ft. 10-12ezer km-enként olajcsere. Egyszer beruházol normális gumiszettbe (hogy legyen téli/nyári), akkor évekig le van a gond róla. A szervizköltséget nehéz megtippelni, lehet évente 50ezer, de lehet milliós tétel is... Aztán még tankolni is kell, és ennyi.
Ez azért az autó életkorától és a te igényeidtõl is függ! Nálunk (5 éves autónál): Kötelezõ: 13 eFt/év Casco: 30 eFt/év Teljesítményadó: 24 eFt/év Gumi: 60 eFt (használat függvényében 2-4 évente) Szervízelés: 20-30 eFt/év + Üzemanyag: 25-30 Ft/km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A hónapokra leosztva a teljes! fenntartási költséget 20 ropi minimum, még a legkisebb teljesítményû autóknál is, régi jogsival. Szóval a régi téma most sem fog megdõlni, hogy tömegközlekedni olcsóbb, mint bármilyen kocsi.
Nem vitatkozom, de egy év alatt sem fizetek ki 720 ezer forintot. Lehet, hogy csak nekem vannak "szuperautóim", de NEM KERÜLNEK ENNYIBE!!!!!!

Szeretnék egy cicát, de anyum nem engedi. Hogyan és mivel tudnám bebizonyítani neki, hogy már 16 évesen vagyok olyan tudatos, hogy tudom mivel jár egy háziállat?

Harmadik emeleti lakásban lakunk, és van három testvérem is. Hiába mondtam neki, hogy majd én fizetem a macskakaját és minden egyéb macskatartáshoz szükséges dolgot is. Tanár, így nehezebb meggyőzni bármiről is, kérlek segítsetek!!! :)

Legjobb válasz: nem azzal van a baj hogy lakás mert sokkal jobb a szobacica mint a kinti, de ne csodálkozz :/ ott vagytok 4-en gyerekek +anyud (apud) ide már nagyon sok egy cica is hacsak nem akkora a lakás hogy mindenkinek külön szobája van..

nem azzal van a baj hogy lakás mert sokkal jobb a szobacica mint a kinti, de ne csodálkozz :/ ott vagytok 4-en gyerekek +anyud (apud) ide már nagyon sok egy cica is hacsak nem akkora a lakás hogy mindenkinek külön szobája van..
" majd én fizetem a macskakaját és minden egyéb macskatartáshoz szükséges dolgot is" Mibõl? Abból, amit õk adnak? Vagy más fix bevételed? Dolgozol? Nem hiszed, hogy olyan nagyon tudod, hogy mivel jár egy háziállat. Tudod te, hogy mennyi ideig él egy cica? Hol leszel te akkor? Ki fogja gondozni, ha egyetemre, fõiskolára mész? Vagy biztos, hogy helyben maradsz?
Ha nem engedik, akkor ez van. Szerintem 6 fõs családnak panellakásban nem hiányzik még egy macska, de ez csak egy személyes vélemény, nem tudom felmérni a helyzeteteket. Ha nagyon nem engedi, akkor érdemes beletörõdnöd, mert komolyabb oka lehet a dolognak. (pl. pénzhiány, helyhiány, tisztaságmánia, vagy mert úgyis rájuk marad a gondozása, amikor nyaralni mész vagy egyetemre, fõiskolára)
A kérdező hozzászólása: oké, most már kicsit belátom a dolgot... amúgy csak kijavítom: 4-en vagyunk a családban. a hárman vagyunk testvérek azt jelenti, hogy velem együtt. És a szüleim elváltak. :( Természetesen nem abból a pénzbõl fizettem volna a cicát, amit kapok anyától, ennyire nem vagyok nyomorult én se :D köszönöm a válaszolókat, tényleg sokat segítettek :)
Hogy az árát állod, az egy dolog. De te fogod tisztítani az almos dobozát? Te adsz neki enni akár éjjel kettõkor? Te nyitogatod neki az ajtót (ha kijárós cica lesz - hogy az lesz vagy sem, azt mindig a cica dönti el, akárki akármit mond is) akárhányat mutat az óra? Te mész el megkeresni, ha harmadik napja nem eszi haza a fene? És még tudnám sorolni... A macskaszõr takarítását nem is számítom ide, az annyira közhelyes.

Mivel jár egy BMW 530d fenntartása?

Ilyenre gondoltam, ami a képen van! 2006 körüli gyártmányokra vagyok kíváncsi.

Legjobb válasz: Nem beszélve arról hogy van normális minõségû fékbetét hozzá 15-ért meg 60-ért is, nem a legdrágábbat kell kiszúrni "merabéjemvéjazdrága". A turbó sem 10E km alatt megy tönkre, normális használat mellett (olajcsere szûrõvel idõben, komoly terhelés után visszahûtve) minimum 250-300E km van benne. Ilyen kategóriájú gépet meg ugye lenyomozunk vásárlás elõtt, elsõ körben a márkakereskedõnél, és megnézetjük egy korrekt szervizben is, mert nem akarunk felülni a szopórollerre. Nyilván nem annyiba kerülnek hozzá az alkatrészek mint egy ezres Swifthez, de nem is az a kategória semmilyen téren. Plusz nagyjából pont ugyanennyibe kerülnek az alkatrészek egy hasonló kategóriájú géphez, legyen az Audi, BMW, Merci, vagy teszem azt Lexus. A többit a kolléga leírta. Annyit tennék még hozzá hogy hajlamos megenni a szilenteket 2-3év alatt a magyar útviszonyok mellett, ha nem zavar a kicsivel keményebb futómû érdemes a gyárinál keményebbeket beépíteni.

Nem beszélve arról hogy van normális minõségû fékbetét hozzá 15-ért meg 60-ért is, nem a legdrágábbat kell kiszúrni "merabéjemvéjazdrága". A turbó sem 10E km alatt megy tönkre, normális használat mellett (olajcsere szûrõvel idõben, komoly terhelés után visszahûtve) minimum 250-300E km van benne. Ilyen kategóriájú gépet meg ugye lenyomozunk vásárlás elõtt, elsõ körben a márkakereskedõnél, és megnézetjük egy korrekt szervizben is, mert nem akarunk felülni a szopórollerre. Nyilván nem annyiba kerülnek hozzá az alkatrészek mint egy ezres Swifthez, de nem is az a kategória semmilyen téren. Plusz nagyjából pont ugyanennyibe kerülnek az alkatrészek egy hasonló kategóriájú géphez, legyen az Audi, BMW, Merci, vagy teszem azt Lexus. A többit a kolléga leírta. Annyit tennék még hozzá hogy hajlamos megenni a szilenteket 2-3év alatt a magyar útviszonyok mellett, ha nem zavar a kicsivel keményebb futómû érdemes a gyárinál keményebbeket beépíteni.
Sok embernek már a kötelezõ biztosítás gondot okozna. Aztán nem árt, ha van cascód. Az se két fillér lesz. Súlyadó (már reljesítmény szerint). Aztán a szerviz sem annyi, mint egy Swift esetében. De ha meg tudsz venni egy ilyen kocsit, valószínûleg fog telni a többire is.
Felejtsük már el a unixot gyerekek, az autonet kenterbe vágja az összes hazai céget. Na de nem ezért mondom, mi felküldtük mindig a turbokat Pestre, küldtek helyette gyári felújítottat átlagban 150ezerért 1év garival, gyönyörûen becsomagolva, legyen az Garrett, IHI, KKK.
Akkor turbó is legyen az elõzõ hozzászólás okán: http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Form.aspx?cTipAzon=P..
Fékbetét: http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Form.aspx?cTipAzon=P.. Lengéscsillapító (1 db!): http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Form.aspx?cTipAzon=P.. Komoly alkatrészrõl nem is beszélve!
Nem egyet javítottam már, ez a szakmám, a szokásos szûrõk természetesen drágábbak mint egy átlag autóhoz, de nem vészesen, talpasok, gömbfejek szintén, de azokat nem sûrûn kell cserélni, ami tönkre szokott menni: -perdület torok pillangószelepei leszakadnak -motortartóbakok -turbo /néha/ -EGR fémháza átszakadhat Az injektorok karbantartása/ellenõrzése ajánlatos mint bármely common railnél, az ár ugyanaz, én Bosch Diesel szervízben dolgoztam, 45-50darabja és olyan lesz akár az új.érdemes idõnként ellenõriztetni, bemérés kb 5eft/darab. Találkoztam elhanyagolt állapotúval, az egyes injektor sokat szállított, összesett a dugó 2! tizeddel, úgymond táncolt bennne. Nagyon jól megy, kényelmes, 245 ló az 245ló. Én egyébként merci párti vagyok, de a béemwéket is szeressük:)
Csak nézzük az egyértelmûen elhasználódó, kopó alkatrészeket: Féktárcsa: http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Form.aspx
A kérdező hozzászólása: Szerintem a gyártó-szimpatizáns hozzászólásokat hanyagoljuk. Köszönöm! Adott a kérdés.
Inkább válassz egy Mercit, vagy Audit, Lexust, tökmindegy. De a BMW-k baromi megbízhatatlanok és csomót kell rájuk költeni. Mercedes-em van, ezzel járok külföldre is meg mindenhova, vontattam már vele nem egy BMW-t.
nettó kétszáz alatti fizetés nélkül ne akarj 530-ast. megbízható, de drága a gumi, kerék, ha elromlik valami, mert vannak hibáik. ráadásul használautó vásárlás után szinte mindig rá kell költeni még legalább egy százast (futómû, motordolgok...) amúgy nagyon jó autó :) de nem azzal jár mint egy Toyota vagy Opel. üdv: 318i tulaj :) ez se túl olcsó fenntartani, de nem vészes.
Az adókat kell rá fizetni meg az üzemanyagot. Ha szerencséd van, csak az olajat kell cseréld, meg persze néha elromlik egy-egy alkatrész, mint bármilyen más autóban. Nem sokkal drágább egy ilyet szervizelni, mint egy átlagos autót, és ez legalább egy valamirevaló autó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!