Találatok a következő kifejezésre: Mivel jár, mindkét szülő (2 db)

Ha egy 18 éves aki iskolába jár és nem dolgozik még, mindkét szülõjét elveszi, akkor mi történik vele, hova kerül?

Azért vagyok rá kíváncsi, mert tartok tõle, hogy ez be fog következni valamikor, és el nem tudom képzelni ha megtörténik, utána hova kerülök, így, hogy már nagykorúnak számítok hivatalosan.

Legjobb válasz: mi van ? elveszi ? ki ?

mi van ? elveszi ? ki ?
Mondjuk most osszeszeded magad es futolepesben elmesz dolgozni Nem azon filozol ki fogja parazita voltod tamogatni ha ok nem Erthetetlen Jogilag testileg nagykoru vagy
Közeli rokonok befogadhatják, ímíg nem lesz önálló jövedelme. (nagybácsi/nagynéni/nagyszülõ, idõsebb testvér...)
Kap árvaságit ha abból nem él meg akkor pedig elmegy dolgozni.
Utolsó 25 éves korig Sajnos tudom, a férjem így volt Elözõ
ha az elhunyt szülõk tulajdonában volt ingatlan, azt a túlélõ gyermek örökli. (tehát, nem kerül az utcára) jövedelemként pedig amíg nappali tagozaton tanul... (-ha jól tudom jelenleg 20. életévét betöltésének az idejéig-) ...árvasági segélyre, jogosult.
Léteznek ilyen otthonok, ahova eredetileg 18 után a nevelõ intézetesek ekrülhetnek. Amûgy általában kollégiumba kerülnek.. Árvasági jár 25 éves korodig a szülõd után, amíg nappalitagozatos diák vagy.. (Ez olyan 50-60e ft..de az összeg több dologtól is függ)
A kérdező hozzászólása: Kimaradt egy t tényleg, csak ilyen aggodalmaim vannak, nem gondolom, és csak megkérdeztem mi történne akkor utána.
Szerintem kimaradt egy t. Elveszti akart lenni. Miért gondolod, hogy ez bekövetkezik, betegek a szüleid?
Nem értem a kérdést. Hova kerülne? Felnõtt ember vagy jogilag.

Mivel jár, ha mindkét szülő családi pótlékban részesült a gyereke után?

Már lassan 3 éve kapjuk mindketten a családi pótlékot, és sajnos most vették észre ezt is a munkahelyen, mert a férjem a fízetésével kapja. Én nekem meg a gyessel jött egyben amire azt hittük, hogy együtt van. A folyószámlán csak annyi volt feltüntettve, hogy munkabér+ellátás. És a gyesemet a polgármesteri hivatalban intézték, még csak egy igazolást se kaptunk vissza. Gondolom mindet vissza kell fízetnünk, de vajon kamatott kell-e utánna fízetni?

Legjobb válasz: Többnyire nem kell kamatot fizetni,hiszen adminisztrációs hiba,de mindegy cntig vissza kell mindet fizetni.Ha jól tudom lehet részletfizetést is kérni,ott nem tudom,h van-e kamat.Minél hamarabb kezdjétek el intézni!

Többnyire nem kell kamatot fizetni, hiszen adminisztrációs hiba, de mindegy cntig vissza kell mindet fizetni.Ha jól tudom lehet részletfizetést is kérni, ott nem tudom, h van-e kamat.Minél hamarabb kezdjétek el intézni!
Ha esetleg "kiszámláznák" a kamatot is, írjtok egy kérvényt, hogy szoviális helyzetre és jóhiszemûségre való tekintettél kérnétek a rszletfizetés lehetõségét és a kamatok elengedését.
Igen: "A törvény nem ismerete nem mentesít a törvéní hatálya alól." Kivétel ha folytatólagos családi pótlékról van szó, és a munkáltató és a munkavállaló közötti kommunikáció miatti hiba történt. Amennyiben két anyakönyvi kivonat kikérése történt, akkor jó ha megússzátok visszafizetés + kamattal!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!