Találatok a következő kifejezésre: Mivel foglalkozik stilisztika (1 db)

Mivel foglalkozik a stilisztika?

Ha lehet minél több példát kérnék rá.

Legjobb válasz: A stilisztika a nyelvtudomány egyik ága. A szóbeli és írásbeli kifejezésmód eszközeit, ismérveit és törvényszerûségeit vizsgáló tudomány. Három fõ területe: * A nemzeti stilisztika (egy bizonyos nyelvet vizsgál) * A leíró stilisztika (a nyelv kifejezõerejét, ennek érzelmi, hangulati összetevõit vizsgálja) * Az irodalmi stilisztika (egyes írók, mûvek, mûfajok, korok stb. vizsgálata) http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/5het/kommunik.. Hmm... valamikor imádtam Balassi Bálint kézírását bogarászni... :)

A stilisztika a nyelvtudomány egyik ága. A szóbeli és írásbeli kifejezésmód eszközeit, ismérveit és törvényszerûségeit vizsgáló tudomány. Három fõ területe: * A nemzeti stilisztika (egy bizonyos nyelvet vizsgál) * A leíró stilisztika (a nyelv kifejezõerejét, ennek érzelmi, hangulati összetevõit vizsgálja) * Az irodalmi stilisztika (egyes írók, mûvek, mûfajok, korok stb. vizsgálata) http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/5het/kommunik.. Hmm... valamikor imádtam Balassi Bálint kézírását bogarászni... :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hány négy jegyű egész szám van amiben van 0 is és 1 is?

Megtudná nekem valaki mondani a fenti kérdés eredményét, és letudná írni hogy hogyan számolta ki? Előre is köszönöm szépen!

4

3x kongruens 5 mod 7, ennek mi a megoldása? Hogyan lehet az ehhez szükséges fí szöget megkapni?

0

Gondolatébresztő cikk az ételekről?

Ebben a témában miről lehetne írni? Tudna valaki tippet adni? Semmi ötletem nincs. :(

4

Kémiások egyenlet rendezésben kérnék egy kis segítséget, a következő amit rendezni kellene (krómtimsó előállításos kísérlethez )? : K2 Cr2 O7+ H2 SO4+C2 H5 - OH + H2O = K Cr (SO4) 2+CH3-CHO

K2 Cr2 O7+ H2 SO4+C2 H5 - OH + H2O = K Cr (SO4) 2+CH3-CHO

8

Egy 10 kg tömegű homokzsák 2 m hosszú fonálon függ. Egy 10 g tömegű puskagolyó behatol a homokzsákba, és ennek hatására homokzsák 10°-os szöggel kitér. Mekkora volt a golyó sebessége?

3

KÉMIA! Oxidációs számok meghatározásában tudnátok segíteni?

Tehát tudom a szabályokat , de valamiért mégsem megy. Ti hogy szoktátok csinálni? Illetve hogy kell rendezni az egyenletet oxidációs szám alapján?
Leírom , hogy én , hogy szoktam oxidációs számot meghatározni: pl.: KBrO3: tudom azt hogy az oxigén oxidációs száma -2 , és mivel három van belőle , ezért megszorzom hárommal , így az oxigén -6. Továbbá tudom , hogy a kálium oxidációs száma +1. Mivel vegyületről van szó , ezért az összegnek nullának kell lenni, és +1+(-6)+ Br=o tehát a bróm oxidációs száma +5 lesz.

1

Az Ábel a rengetegen háziolvasmány kérdései nagyon bonyolultak, és hálás lennék annak aki esetleg tud rá válaszolni.1. Mi meg határozt az iró témavlágát? 2. Milyen tipusú regény az Ábel a rengetegben?

3. Mi a székely humor és hogyan jelenik meg a regényben?
4. Milyen szerkezeti egységekre bontható a regény, és ezek mihez kapcsolódnak?
5. Hogyan hatnak Ábel jellemére a látogatók?
6. Mi tartja össze az életképekből felépitett lazán összefüggő regényt?
7. Mit testesit meg Ábel számára Fuszulán és Surgyélán a regény elején és végén?

2

Egyre csak nehezebb! sin^4x+cos^4x=sinx×cosx?

Mit kell kiemelni vagy átírni hogy szorzat legyen :S Vagy hogy lehet ezt megoldani ?

1

1 kg lisztnek mennyi a 9/2, 1/5, 9/5, 10/5 része? Fontos!

A válaszokat előre köszi!

6

Nem ugrik be egy angol szó. Angolosok?

Angol házi.A they az a többes szám.Na ennek a szónak kéne az egyes számú alakja.Ez a példa: No,they weren't. ennek kéne az egyes száma: Yes, - was.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!