Találatok a következő kifejezésre: Mivel foglalkozik stilisztika (1 db)

Mivel foglalkozik a stilisztika?

Ha lehet minél több példát kérnék rá.

Legjobb válasz: A stilisztika a nyelvtudomány egyik ága. A szóbeli és írásbeli kifejezésmód eszközeit, ismérveit és törvényszerûségeit vizsgáló tudomány. Három fõ területe: * A nemzeti stilisztika (egy bizonyos nyelvet vizsgál) * A leíró stilisztika (a nyelv kifejezõerejét, ennek érzelmi, hangulati összetevõit vizsgálja) * Az irodalmi stilisztika (egyes írók, mûvek, mûfajok, korok stb. vizsgálata) http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/5het/kommunik.. Hmm... valamikor imádtam Balassi Bálint kézírását bogarászni... :)

A stilisztika a nyelvtudomány egyik ága. A szóbeli és írásbeli kifejezésmód eszközeit, ismérveit és törvényszerûségeit vizsgáló tudomány. Három fõ területe: * A nemzeti stilisztika (egy bizonyos nyelvet vizsgál) * A leíró stilisztika (a nyelv kifejezõerejét, ennek érzelmi, hangulati összetevõit vizsgálja) * Az irodalmi stilisztika (egyes írók, mûvek, mûfajok, korok stb. vizsgálata) http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/5het/kommunik.. Hmm... valamikor imádtam Balassi Bálint kézírását bogarászni... :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Legkisseb közös többszörös, legnagyobb közös osztó. Valamit rosszul csinálok?

a=2^3*5^2*7^10*13^2
b=2^2*3*5^3*7^8*11
mindkettőre nagyon nagyszámok jönnének ki ahogy én próbáltam :/

6

Hogyan kell megoldani ezt az exponenciális egyenletet?

9^x+1 + 3^x+2 = 810

2

Irodalmi szöveg értelmezése?

Magyarórán azt a feladatot kaptuk, hogy értelmezzük bő 1,5 oldalban a következő mondatot: "Szánkon tarka hazugság, mind a valóra hasonlít,
tudjuk zengeni mégis a színigazat, ha akarjuk."
Ez az idézet Hésziodosz művéből való, és nekem nem mond sokat. Azt értem, hogy az irodalmi kitaláltságra, a fikcionalitásra utal, de nem tudom egyszerűen elkezdeni, nem tudok nekiállni. Tudnátok segíteni?

3

Végtelen sorokban vki tud segíteni?

Adott egy végtelen sor, el kell dönteni, hogy divergens vagy konvergens, ahol n=1.

1-10n^2/2n^2 = 1-(10*1)^2/(2*1)^2 = 1-100/4 = -99/4

Én így vezettem le. A példatár végén vannak az eredmények, és aszerint divergensnek kéne lennie.
Szerintem elszámoltam/néztem valamit, de nem tudom, mit:/
Vki tudna segíteni?

4

Legjobb barát angol fogalmazás? SOS

Segítenétek 10-12 mondatos könnyű fogalmazást kell írnom a legjobb barátnőmről de nem tudok írni mert kb 1 hónapja tanulok légy szíves segítenétek?fontos lenne

1

Kereskedelemmel kapcsolatos szakirodalmat keresek. Ajánlanátok?

0

Hogy le vki rekeszből énekel? Het vkinek a hangszínén javítani és mit jelent az h vki rekeszből énekel?

2

Hogyan kell megoldani ezt a feladatot?

lim x^3-8/x^4-16
x--->2

2

Logaritmusos egyenletek?

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a képen szereplő logaritmusos feladatok megoldásához. Az 1-es, 2-es és 7-es feladatoknak a megoldása érdekelne leginkább, de nem baj, ha másikon mutatod meg. Köszönöm. :)

3

Mesék mesemondóra?

Sziasztok!:pp az irodalom tanárunk rábeszélte az osztályfőnökünket,hogy legyen kötelező a mesemondó...ez még alsóba is mekkora szemétség,de fölsőbe....komolyan úgyis van pár gyerek aki akarna menni,de persze minket is kínoznak-.-:SSna ez nem lényeg,csak,hogy kéne valami hosszú mese(mert az irodalom tanárom azt hiszi,hogy sík hülye vagyok,és nem tudom megtanulni 3 mondatot)ki tud valamelyet az léci küldjön linket,vagy valami,olyan is lehet amit ti írtatok.
(én is kerestem,és még keresek is,de nem találok szinte semmit se:\\\:ss)
Hétfőre kéne:s:ddd

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!