Találatok a következő kifejezésre: Mivel etessem palotapincsim, (2 db)

Mivel etessem a palotapincsim, hogy egészséges legyen és hogy ne szenvedjen semmiben hiányt? Mit ne adjak neki?

Legjobb válasz: csak mert még sosem volt kutyám õ az elsõ és mindenki mást mond ' ne adjak hust 2 hust adjak mert az segíti a növekedést! Szoval nem tudom eldönteni.Lécci segitsetek!

A kérdező hozzászólása: csak mert még sosem volt kutyám õ az elsõ és mindenki mást mond ' ne adjak hust 2 hust adjak mert az segíti a növekedést! Szoval nem tudom eldönteni.Lécci segitsetek!
Elsõsorba tudnod kell, hogy a palotapincsik nagyon érzékenyek a gyomrukra. Én a házikoszt mellett foglalok állást. De sikerült párhuzamosan a konzervet is elfogadtatnom vele. Az állatdoki megemelte a kalapját, ugyanis ez szinte lehetetlen. Nekik nagyon sok vitaminra van szükségük. Elõször is azt döntsd el, hogy melyiket választod. Egész fiatal korban kell elkezdeni. Ha a házikoszt mellett döntesz javaslataim: zsír, füszer, bõrke mentes ételek. Én farhátat adok neki (bõr nélkül), imádja a savanyúkáposztás ételeket (c-vitamin), és minden põrköltös cuccot keverek rizzsel (szénhidrát, stb) és tésztával. Szoktam idõnként felvágottakat is adni (párizsi, löncs) és még sorolhatnám. A tv paprikát, uborkát, narancsot, mandarint, õszibarackot is szereti. Meglepõ, de a pincsiknél ezt is adni kell neki, ha nem akarod, hogy késõbb minden baja legyen. Én inkább ezt adok neki, mint bogyókat. Ha a konzerv mellett döntesz: becsapós a sok reklám. Ugyanis a pedigree és ezek nagyon sok zsírt tartalmaznak. Volt, hogy hányt tõle, ha sokat evett belõle. Ezeknél alig drágább a fressnapf-ben, kapható konzervek. Illatra, és ránézésre is jobban néznek ki. Ja és ne kocsonyásat adj neki, hanem a másikat:pl:best meat, multi fitt.
A kérdező hozzászólása: öszi sépen nagyon sokat segitettél :)
Az elõzõ hozzászóló tele van ellentmondással.Nem akarom sorolni, de ne vedd készpénznek amit tanácsolt.Elõször is:a házi kaja a kutyának nem tartalmazza azokat a vitaminokat, amire egy kutyának szüksége van.A drágább, de jobb minõségû tápokat a kutyáknak fejlesztették ki, ha ezt adod, nem kell mellette más.A változatosság kedvéért adhatsz konzervet, idõnként házi kosztot, és ritkán far-hátat.Így nem fog elhízni, és minden szükséges ásványi anyagot megkap.Cserébe lesz egy energikus, egészséges kiskutyád.
Szia! Ha a maximumot akarod adni a kutyusodnak én ajánlanám a Royal Canin prémium junior tápot, igaz kicsit drága, de minden benne van, ami a kutyusodnak kell. Majd ha nagyobbacska lesz, 9-10 hónapos kezdhetsz átállni más kajákra is. Persze addig sem kell folyton száraz tápot ennie, adhatsz neki mást is, de legalább 70%-ban a száraztáp tegye ki az eleségét.
Ha rászoktatod a házikosztra és adsz mellé tápót az a legjobb megoldás.Nekem is van palotapincsim amit nagyon imád az a rízs, rízseshús és a csirkenyakat.De megeszi a babélevest is.Az a lényeg, hogy sikerüljön rászoktatnod a házikosztot.

Mivel etessem a palotapincsimet?

8 hónapos kislány,de ebben a melegben nem igen akar enni.vagyis a konzervét,meg a száraz tápot nem akarja megenni.bezzeg a mi kajánkból mindig enne.de a kis gyomra nagyon gyenge,hányni is szokott.bár én nem nagyon adok neki házi kosztot.azért néha kap!várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Én royal canint adok az én kutyuimnak. Azt se eszik már annyira ebben a melegben. Ha éhes lesz, majd eszik.:)

Én royal canint adok az én kutyuimnak. Azt se eszik már annyira ebben a melegben. Ha éhes lesz, majd eszik.:)
Úram isten kaptál rossz tanácsot bõven! A kutyusnak kutyatápra van szüksége nem véletlenül találták ki. Csak ártasz neki azzal ha házi kosztot adsz neki, nem véletlenül hányt tõle, ugyanis a kutyák gyomra nem birja a fûszert! Hagyd elõtte a száraz tápot amit javasolnak neked állateledeles boltban. Ha nincs más azt is meg fogja enni! Ne etesd semmiképp házi koszttal!
Igen, én minden tápot meg szoktam kóstolni mielõtt õ kapna belõle. Ezért is veszek olyan minõségût, aminek a tartalmát én is megenném.
agyál neki normális enivalót amit te is megenél te a tápot megenéd?
Kistestû felnõtt kutyának való prémium táppal. Egy nap kétszer elé teszed, ha nem kéri, akkor 10 perc után elteszed. Lehet, hogy pár napot koplalni fog, de idõvel leesik neki, hogy nincs lehetõség válogatásra, és onnantól kezdve nem lesz gondod se a gyomrával, se a válogatással. Ha érzékeny gyomrú, akkor érdemes antiallergén tápot venni, mint pl. az Acana bárányos almás.
A kérdező hozzászólása: Az a baj vele, hogy nem akar megenni semmi tápot, vagy konzervet, ami kutyusnak, való, már macskásat is vettem!egyszer kétszer eszik, de mire megnyugodnék, megint nem!a kutyaszalámiból is egyszer evett, aztán csak megszagolta, és már nem is evett többet belõle!ha valaki leül enni, mindjárt ott van, és addig ugrál, kuncsorog, hogy kap valami falatkát.ha nem kap, képes 2napig is nem enni!11hónapos most!van valami receptetek, esetleg, ami jó neki, mert hát amit mi eszünk, az nem minden jó neki is!elõre is köszönöm a segítségeteket!
Az én Pincsim csak a konzerves kajára tud csak figyelni!:O Bezzeg a Mopszim mindent felzabál!=D
nálunk is ez van..de õ csak tenyérbõl eszik azért nem szokott enni.. xD de amugy õ is hányni szokott..de szegénykémnek nyomorék a szája és nem bírja megrágni a pl. csontot.. csak száraz kutyatápot kap..sok féle tápot kiprobáltunk..a szárazat szereti...most fit-dog tápot kap..azt szereti... (:
Az én pincsim is nagyon válogatós, és alig eszik ebben a melegben.
ugyan ez van nálunk!!! palóta pincsi az enyém is. csak az enyém azért hány ki mindent mert meg sem rágja az ételt. és nekem sem eszi meg a tápot.. se a kutya virslit..
száraztápot kapjon! házi koszt nem jó! ha nem eszi meg, elveszed tõle és kap köv. etetési idõben. sosem olvastál még errõl?? Még jó h nem eszi meg a szárazat, ha mindig adtok neki házit(annak ellenére is h tudod, ki fogja hányni:S )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!