Találatok a következő kifejezésre: Mivel etessem macskát ha (2 db)

Mivel etessem a macskát ha rossz a gyomra?

A macskám már egy hete nem akar rendesen enni és hányt is kétszer. Nem tudom mit adjak neki , mert a macskakonzervét nem akarja megenni pedig azel?tt csak azt volt hajlandó megenni.Csak tejet iszik és egyre soványabb. Nem tudom mit csináljak vele.

Legjobb válasz: A doki azonnali felkeresése mellett javaslom a Royal Canin Sensible prémium tápot. Étvágyat csinál, és ha csak egy sima gyomorhurutról van szó, azt akár el is mulaszthatja. (De azért menjetek el a dokihoz!)

A doki azonnali felkeresése mellett javaslom a Royal Canin Sensible prémium tápot. Étvágyat csinál, és ha csak egy sima gyomorhurutról van szó, azt akár el is mulaszthatja. (De azért menjetek el a dokihoz!)
Szia! Mindenképpen vidd el állatorvoshoz és nézesd meg nincs e valami baja. Próbálj meg fõtt csirke mellet, fõtt rizst adni neki. Anno ez nekünk segített, ezt kb 1 hétig kell adni, aztán megpróbálni lassanként a konzervet, vagy esetleg másfajta konzervet, mint amit eddig kapott.
Vidd el orvoshoz minél hamarabb!! Lehet, hogy lázas, ki tudja mi baja. Ha az ok tényleg gyomor probléma, akkor lehet venni kímélõ cica tápot a kényes gyomrúaknak. Fressnapf boltban láttam olyat, de más nagyobb táp boltban is lehet.

Mivel etessem a macskát, ha macskakaját nem akarok boltban venni?

Kicsi, 2-3 hónapos, de nem akarom ezekre rászoktatni. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: apróra vágott fõtt (só nélkül fõtt) és nyers szárnyas-hússal, tojással, kevés rizzsel, szárnyasbelsõségekkel, laktózmentes tejjel, és kevés párolt zöldséggel a rostok miatt.

apróra vágott fõtt (só nélkül fõtt) és nyers szárnyas-hússal, tojással, kevés rizzsel, szárnyasbelsõségekkel, laktózmentes tejjel, és kevés párolt zöldséggel a rostok miatt.
jha, szálka nélküli halfilét kihagytam
kenyeret, normál tejet és nyersen disznó-marha-stb húst nem lehet neki adni, felnõttkorában is csak szárnyast kapjon nyersen vagy halat. Fõzve/sütve akármilyen húst lehet neki adni, tulajdonképpen minden olyat, amit mi is megeszünk, pl felvágott, mert abból már nem kap el pl különbözõ féregfertõzéseket, míg nyers disznóhús esetén nagy a kockázat. Szóval fõzve bármit, nyersen csak halat és szárnyast, de azt sem sokat. Meg ugye a fû is fontos, ha nem kijárós. És párolva/fõzve a zöldségek, de abból sem kell nagyon sok. Nagyjából ugyanazt lehet neki adni, csak késõbb már nem kell olyan kicsire összevágni.
Csirkenyakat nyersen, marhabelsõséget (tüdõ, máj, vese), szintén nyerset. Felesleges fõzöcskézni, semmi baja nem lesz a nyers koszttól (kivéve a sertéshúst), hiszen a macska ragadozó. Az enyém mindig ilyet kapott, egészséges, gyönyörû, ja és 20 éves!
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom. Az nem függés, hogy csak bizonyos márkájú (!) kaját esznek?
Hal, szárnyas husi, máj. De ezek sem olcsóbbak, mint a macskaeledel, amitõl ugyan sosem lesznek függõk a cicák. ez egy nagy tévhit. Ezt azokra a tápokra mondják, melyek tele vannak ízfokozókkal, de mellette azokat a tápanyagokat nem tartalmazzák, melyekre a cicusoknak szüksége van. Én ajánlom a száraz tápot, és mellette amit már fennt említettem. Ha nagyobb mennyiségben veszed, a táp nem drága és ráadásul sokkal jobb a cicusnak, mit a házikoszt. Aki cicust tart, annak ezt figyelembe kell vennie.
Mi ezt úgy oldottuk meg hogy boltit kap és legalább heti kétszer házit (már kiskorától fogva). Annyira könnyen egyik napról a másikra nem megy a rászoks nyugi, de nekünk eddig még mindent szeret :D (ja és nem vagyok beépített whiskas ügynök:P)
1 éves koráig nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszik, mert ha a fejlõdési szakaszában nem kap meg fontos tápanyagokat, akkor rosszul fejlõdik vagy betegség alakulhat ki nála, ami egész életére elkísérheti. Én is gondolkodtam azon, hogy fõzök minden nap a macskáknak és a kutyának, de arra jutottam, hogy sok idõ és több pénzbe kerül, mint a táp. Jók azok, amiket az elõzõk leírtak, csak kifelejtették, hogy ezek mellé még szüksége van a macskának zöldségekre, vitaminokra és ásványi anyagokra is. Ha fõzöl neki, akkor utána kell nézned, hogy milyen százalékban legyen a kajában fehérje, szénhidrát...És ezek mik is legyenek+változatos is legyen. Ezek mellé pedig folyamatosan vitamint és tápanyag kiegészítõt kell adnod, amit az állatorvossal érdemes megbeszélni. Szóval szerintem elég bonyolult olyan kaját összehozni, ami egy állat minden szükségletét tökéletesen fedezi, ráadásul tuti. hogy drágább, mint egy jó minõségû táp és konzerv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyobb korában már lehet mindenfélével? Egyrészt a macskakaja drága, másrészt függõ lesz a macsek, és ezt nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Gratula:-).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!