Találatok a következő kifejezésre: Mivel etessem macskát (8 db)

Mivel etessem a macskát? (Részletek lent)

Ivartalanított, bent tartott, nagy darab macska alapból is. Korábban volt húgyúti problémája.

Legjobb válasz: Az enyém Kennels favourite Kis-kis eledelt eszik, imádja nem hízik tõle és gyönyörû a szõre. Mondjuk elég sokat iszik rá,ami a húgykövesség kizáró tényezõje. Hófehér házicica és sokan kérdezték mit csinálok a szõrével, hogy olyan szép.Egyébként ivartalanított. Mondjuk sokat jár ki gondolom ezért sem hízik el.

Az enyém Kennels favourite Kis-kis eledelt eszik, imádja nem hízik tõle és gyönyörû a szõre. Mondjuk elég sokat iszik rá, ami a húgykövesség kizáró tényezõje. Hófehér házicica és sokan kérdezték mit csinálok a szõrével, hogy olyan szép.Egyébként ivartalanított. Mondjuk sokat jár ki gondolom ezért sem hízik el.
Eukanubát vagy Hill's-et próbáltátok már?(én nem, de jókat hallani róluk)
Szia. Én a Purina egyik termékét ajánlom, hogy próbáld ki ONE a termék neve és azon belül Sterilcat. Legtöbbször ilyet szoktam venni a macskámnak, és mellé közbe szoktam venni royal canin konzerveket is néha.
A kérdező hozzászólása: Nem azokat még nem próbáltuk, de megnézem mindenképpen! A purina one-t egy másik macskám ette, annyira azért nem voltam tõle elragadtatva, szerintem még drága is, mivel csak olyan kis kiszerelésben kapható, és magán a purina one-on kívül minden komolyabb eledel boltban szupermarket minõségnek kategorizálják, nem igazi prémiumnak. :S
A kérdező hozzászólása: Inni sokat iszik, ivott is mindig azzal nincs baj. Nem tudom miért hízik úgy tõle, két macskám van, ugyanúgy tartom õket, ugyanúgy esznek, emezt jobban hízlalja. Nem szoktam kint hagyni egész napra, meg nem csak egyszer-kétszer kap, hanem többször nagyon keveset és mégis hízik. De egyébként nem hiszem, hogy egyedülálló, sok helyrõl hallottam, hogy jó táp tényleg, de hízik a macska.
A kérdező hozzászólása: Na mindegy, a két másik ajánlottból kipróbálom a csökkentett engergia tartalmúakat. Egyik válaszoló, én elhiszem, hogy szerinted marketing fogás, de én láttam a macskán, hogy mennyi különbség volt, mikor ugyanabból a simát ette, meg a kalória csökkentettet. Fogyott a macska látványosan és nem vartyogott egyfolytában, hogy éhes.
Szia, csak tapasztalat mondatja velem:elõzõ nagy darab cicám evett egész életében hills ill Rc light kajákat, csökkentett adagban, mégsem fogyott tõle..maradt uolyan "jóltáplált". Ezért ajánlom azokat, amiket leírtam, nézd meg a kalóriatartalmukat. De véleményem szerint a szénhidrát(gabona) hizlal a legjobban...
A kérdező hozzászólása: Tudom, megnéztem a kalória tartalmukat, a royal light fajtája, amit evett, 1000 kalóriával kevesebbet tartalmaz kilónként, ez kb. 30%-os különbség, de ugye royalt a fent említett okokból nem akarok enni. Most nézhetjük, hogy gabona, meg szénhidrát, de akkor nézhetjük úgy is, hogy kétszer annyi a zsírtartalma, átlag 20-30%-as több a kalória... Anyámék aktív kijárós macskáinak jó is nagyon az orijen, nekik mást nem is javasoltam, de nekünk nem jött be. Jó, meg izé, de ha egyszer hízik tõle, az jobban megrövidíti az életét, mintha most elkezdek azon variálni, hogy igaz, hogy fenntartja a normális súlyát, de hát ebben van kukorica.
Igazad van, mert nem minden táp jön be minden állatnak-ahogy mi emberek is különbözõek vagyunk.. Amúgy az RC számomra sem szimpatikus, az ár érték arány tekintetében fõleg.. Még egyszer javaslom, hogy nézd meg a többi márkát, amiket ajánlottam, hátha találsz valami jót..

Milyen vitaminokat kell adni a macskának? Ill. mivel etessem?

Milyen ételeket adjak a cicámnak, hogy egészséges legyen és mindent megkapjon, hogy mindene kellőképpen fejlődjön? (5 hónapos)

Legjobb válasz: Ha van rá elég pénzed, akkor ne a kisközértben kapható CIrmi konzervet add neki, hanem vegyél minõségi tápot (ROyal Canin, Eukanuba, Acana stb.). Többszörösébe kerül, de a tápértéke és az élvezeti értéke is jobb. Magyarul nem cseszi tönkre a cicád bélését hosszabb távon sem, és még jobban is ízlik neki. :) Pár hónapig még mindenbõl junior változatot kapjon. Vitaminból meg amit az állatorvos javasol, de ha bemész állatpatikába, ott is szívesen segítenek.

Ha van rá elég pénzed, akkor ne a kisközértben kapható CIrmi konzervet add neki, hanem vegyél minõségi tápot (ROyal Canin, Eukanuba, Acana stb.). Többszörösébe kerül, de a tápértéke és az élvezeti értéke is jobb. Magyarul nem cseszi tönkre a cicád bélését hosszabb távon sem, és még jobban is ízlik neki. :) Pár hónapig még mindenbõl junior változatot kapjon. Vitaminból meg amit az állatorvos javasol, de ha bemész állatpatikába, ott is szívesen segítenek.

Mivel etessem az öreg macskát?

Van egy szobacicánk, már elég öreg (12 éves) és nem hajlandó semmit enni, csak éppen, hogy egy pár falatot kézb?l. Ha kirakom neki a táljába a tápot, vagy az alutasakos macskakaját beleszagol és elszalad t?le.

Legjobb válasz: Próbáld ki a sült májat. A mi macskánk az imádja ;)

Próbáld ki a sült májat. A mi macskánk az imádja ;)
Úgy gondolod, attól hamarabb elpatkol, és így megrövidíti a szenvedéseit? http://tiltottwellness.blogspot.com/2009/02/konyv-attekintes.. Biztos, hogy szükség van erre?
Ha ennyire a szíveden viseled a cicádat , megérne egy általános állapotfelmérést. Az étvágy nem korfüggõ. 17 éves maccsom ma is ugyanolyan mértékben eszik, mint 1 évesen.
Igen szerintem is vizsgáltasd ki a cicát!Az én cicám 15 éves, õ ma is ugyanúgy rendesen eszik mint amikor fiatalabb volt.


A macskám stresszes mit etessek vele?

Az 1 éves cicámat (Tegnap előtt) bezárta a szomszéd véletlenül a garázsába és a macskám egész éjszaka nyávogott,egyedül volt,félt.Ez nagyon megviselte stresszes,csak alszik,nem eszik,nem iszik. Mit adja neki enni? Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Az hogy nem eszik, iszik más is okozhatja. Én ilyenkor konzervvel kínáltam és testhõmérsékletû langyos macskatejjel. De fontos hogy figyelj arra hogy milyen lesz az állapota, ha továbbra is ilyen marad vidd el dokihoz mert 1-2 nap után az már macskáknál jelent is valamit.

Az hogy nem eszik, iszik más is okozhatja. Én ilyenkor konzervvel kínáltam és testhõmérsékletû langyos macskatejjel. De fontos hogy figyelj arra hogy milyen lesz az állapota, ha továbbra is ilyen marad vidd el dokihoz mert 1-2 nap után az már macskáknál jelent is valamit.

Mivel etessem a macskát, ha macskakaját nem akarok boltban venni?

Kicsi, 2-3 hónapos, de nem akarom ezekre rászoktatni. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: apróra vágott fõtt (só nélkül fõtt) és nyers szárnyas-hússal, tojással, kevés rizzsel, szárnyasbelsõségekkel, laktózmentes tejjel, és kevés párolt zöldséggel a rostok miatt.

apróra vágott fõtt (só nélkül fõtt) és nyers szárnyas-hússal, tojással, kevés rizzsel, szárnyasbelsõségekkel, laktózmentes tejjel, és kevés párolt zöldséggel a rostok miatt.
jha, szálka nélküli halfilét kihagytam
kenyeret, normál tejet és nyersen disznó-marha-stb húst nem lehet neki adni, felnõttkorában is csak szárnyast kapjon nyersen vagy halat. Fõzve/sütve akármilyen húst lehet neki adni, tulajdonképpen minden olyat, amit mi is megeszünk, pl felvágott, mert abból már nem kap el pl különbözõ féregfertõzéseket, míg nyers disznóhús esetén nagy a kockázat. Szóval fõzve bármit, nyersen csak halat és szárnyast, de azt sem sokat. Meg ugye a fû is fontos, ha nem kijárós. És párolva/fõzve a zöldségek, de abból sem kell nagyon sok. Nagyjából ugyanazt lehet neki adni, csak késõbb már nem kell olyan kicsire összevágni.
Csirkenyakat nyersen, marhabelsõséget (tüdõ, máj, vese), szintén nyerset. Felesleges fõzöcskézni, semmi baja nem lesz a nyers koszttól (kivéve a sertéshúst), hiszen a macska ragadozó. Az enyém mindig ilyet kapott, egészséges, gyönyörû, ja és 20 éves!
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom. Az nem függés, hogy csak bizonyos márkájú (!) kaját esznek?
Hal, szárnyas husi, máj. De ezek sem olcsóbbak, mint a macskaeledel, amitõl ugyan sosem lesznek függõk a cicák. ez egy nagy tévhit. Ezt azokra a tápokra mondják, melyek tele vannak ízfokozókkal, de mellette azokat a tápanyagokat nem tartalmazzák, melyekre a cicusoknak szüksége van. Én ajánlom a száraz tápot, és mellette amit már fennt említettem. Ha nagyobb mennyiségben veszed, a táp nem drága és ráadásul sokkal jobb a cicusnak, mit a házikoszt. Aki cicust tart, annak ezt figyelembe kell vennie.
Mi ezt úgy oldottuk meg hogy boltit kap és legalább heti kétszer házit (már kiskorától fogva). Annyira könnyen egyik napról a másikra nem megy a rászoks nyugi, de nekünk eddig még mindent szeret :D (ja és nem vagyok beépített whiskas ügynök:P)
1 éves koráig nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszik, mert ha a fejlõdési szakaszában nem kap meg fontos tápanyagokat, akkor rosszul fejlõdik vagy betegség alakulhat ki nála, ami egész életére elkísérheti. Én is gondolkodtam azon, hogy fõzök minden nap a macskáknak és a kutyának, de arra jutottam, hogy sok idõ és több pénzbe kerül, mint a táp. Jók azok, amiket az elõzõk leírtak, csak kifelejtették, hogy ezek mellé még szüksége van a macskának zöldségekre, vitaminokra és ásványi anyagokra is. Ha fõzöl neki, akkor utána kell nézned, hogy milyen százalékban legyen a kajában fehérje, szénhidrát...És ezek mik is legyenek+változatos is legyen. Ezek mellé pedig folyamatosan vitamint és tápanyag kiegészítõt kell adnod, amit az állatorvossal érdemes megbeszélni. Szóval szerintem elég bonyolult olyan kaját összehozni, ami egy állat minden szükségletét tökéletesen fedezi, ráadásul tuti. hogy drágább, mint egy jó minõségû táp és konzerv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyobb korában már lehet mindenfélével? Egyrészt a macskakaja drága, másrészt függõ lesz a macsek, és ezt nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Gratula:-).

Mivel etessem a macskát ha rossz a gyomra?

A macskám már egy hete nem akar rendesen enni és hányt is kétszer. Nem tudom mit adjak neki , mert a macskakonzervét nem akarja megenni pedig azel?tt csak azt volt hajlandó megenni.Csak tejet iszik és egyre soványabb. Nem tudom mit csináljak vele.

Legjobb válasz: A doki azonnali felkeresése mellett javaslom a Royal Canin Sensible prémium tápot. Étvágyat csinál, és ha csak egy sima gyomorhurutról van szó, azt akár el is mulaszthatja. (De azért menjetek el a dokihoz!)

A doki azonnali felkeresése mellett javaslom a Royal Canin Sensible prémium tápot. Étvágyat csinál, és ha csak egy sima gyomorhurutról van szó, azt akár el is mulaszthatja. (De azért menjetek el a dokihoz!)
Szia! Mindenképpen vidd el állatorvoshoz és nézesd meg nincs e valami baja. Próbálj meg fõtt csirke mellet, fõtt rizst adni neki. Anno ez nekünk segített, ezt kb 1 hétig kell adni, aztán megpróbálni lassanként a konzervet, vagy esetleg másfajta konzervet, mint amit eddig kapott.
Vidd el orvoshoz minél hamarabb!! Lehet, hogy lázas, ki tudja mi baja. Ha az ok tényleg gyomor probléma, akkor lehet venni kímélõ cica tápot a kényes gyomrúaknak. Fressnapf boltban láttam olyat, de más nagyobb táp boltban is lehet.

A macskám nem akar enni, inni most mit csináljak hogy etessem, itassam?

Legjobb válasz: Vidd állatorvoshoz, valószínûleg valami baja van.

Vidd állatorvoshoz, valószínûleg valami baja van.
A kérdező hozzászólása: De elutazunk és nincs a közelbe állatorvos
Az én állatorvosom ilyenkor mindig azt mondja, hogy 1-2 falat nyers! marhahússal próbálkozz, de nekem az orra alá kent májkrém is bevált. Ingerli, hogy ott van és lenyalja, vagy ha más nem, beleteszem a szájába. Itatni meg fecskendõvel vízzel, naponta minél többször, nehogy kiszáradjon. (A kiszáradás nagyobb veszély a cicák számára, mint ha nem esznek, víz nélkül max 2-3 napig bírják, étel nélkül 5-7 napig is kihúzzák.)

Mien macska tápot etessek a 11 hónapos kan Brit kék cicummal?

Próbáltam a Whiskas Juniort amit imád,de már kezdi unni.Kitekatott nem szereti.Darling elmegy.Most akkor mit???

Legjobb válasz: a whiscasból nagyon sok fajta van, próbáld ki sztem meg van az a purina one (remélem jól írtam le) abból is van junior

a whiscasból nagyon sok fajta van, próbáld ki sztem meg van az a purina one (remélem jól írtam le) abból is van junior
Ha nem gond, hogy drágább kicsit, a Royal Canin-nak vannak nagyon jó tápjai, igaz azok mind száraztápok. Nedves tápból jó és megfizethetõ még a Gourmet.
A kérdező hozzászólása: A konzerveket nem nagyon csípázza inkább a száraz tápokat!
Ha száraztáppal eteted mindenképpen jobb minõségüt vegyél , acana, royal canin, hill's, lehet elsõ hallásra drágább , hosszú távon olcsóbb vele az etetés.Magasabb a tápértéke és nem kellenek mellé vitaminok, az enyémnek pl még macskafû sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!