Találatok a következő kifejezésre: Mivel etessem kiscicámat (10 db)

4 hetes kiscicát fognak hozni hozzám. Csak a kertben tarthatom sajnos. Hová tegyem vagy mibe, hogy ne szökjön el és jól érezze magát? Mivel etessem és hányszor egy nap?

Még nem volt cicám, ?t is csak azért hozom el h. ne tegyék utcára! Minden érdekel ami segíthet!

Legjobb válasz: jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi,meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni

jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi, meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni
Nem akarlak elkeseríteni, de nem szabad elválasztani még ilyen pici korban, ha pedig tényleg nincs anyukája, akkor nem biztos, hogy megmarad. Egyszer én is pont egy 4 hetes kiscicát akartam elválasztani, de vígasztalhatatlan volt, sehogy nem volt hajlandó lenyelni a tejet, pedig mindent megpróbáltunk, és egész éjjel keservesen nyávogott, pedig sokszor felkeltem vígasztalni. Másnap visszavittem az anyukájához. Vártunk még 3 hetet, és akkor már nagyon jól viselte az elszakadást! Gyönyörû, egészséges, és boldog nagycica lett! Szóval hidd el érdemes még egy picit várni!:)
Elvileg 4 hetesen még nem szabad elválasztani, de én is pont ilyen korú cicát kaptam. 2 napig tejet kapott cumisüvegbõl (de csak cicáknak való tejet, mert a tehéntejet nem emészti meg és hasmenése lesz tõle). 2 éjszaka sírt, akkor éjjel is cumiztattam, 2 nap után már evett junior cicaeledelt (naponta 4-szer egy keveset), és már nem sírt. Az elsõ hetekben ne tartsd az udvaron, ahhoz még nagyon pici, amúgy is kell néhány hét, hogy megszokja a környezetet. Sajnos, az ilyen korán elválasztott kölykök nem tanulják meg a többi cicával vagy kutyákkal való viselkedés szabályait, viszont nagyon ragaszkodnak az emberhez, aki neveli õket. Legalábbis az enyém olyan kedves és bújós lett, mintha engem tekintene az anyukájának. És 8-9 hetes korában vidd állatorvoshoz, oltásra és féregtelenítésre!!

Kb 5-6 hetes kiscicát mivel etessem? Tegnap talaltuk.

Legjobb válasz: Elõsször tejet adj neki pitithatsz a tejbe kenyeretis, aztán hús fajtát ezt kombinálhatod száraz granulátummal...:)

Elõsször tejet adj neki pitithatsz a tejbe kenyeretis, aztán hús fajtát ezt kombinálhatod száraz granulátummal...:)
Tejet nehogy adj neki! Mert nem tudja megemészteni egy macska sem. Fog tõle menni nagyon a hasa és lassan belehal. Ki is száradhat. Víz legyen elõtte. Ne adj neki zsíros ételt. Fõtt csirkehúst megeszi. Csont nélkül. De a tejet mindenképp hanyagold. Csak vizet ihat. Ha van kecsketej, az még megengedett. De tehéntej TILOS.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Adtam neki vizet azt nem kérte, majd késõbb újra megpróbálom.Enni pedig konzervet kapott.Azt megette.Kecsketejet honnan lehet szerezni?

Van egy két hónapos brit kiscicám. Mivel etessem? Jelenleg royal canin kittent száraztápot kap. Van esetleg árban barátságosabb, de szintén jó minőségű macskatáp?

Legjobb válasz: kicsinek, kb fél évig, aztán ha elfogy, akkor jöhet a felnõtteknek való táp, akár fajtatáp is!

kicsinek, kb fél évig, aztán ha elfogy, akkor jöhet a felnõtteknek való táp, akár fajtatáp is!
Akár milyen kis cicáknak való táppal etetheted.Az alu tasakosakat, nagyon szeretik.Szárazban sok kimértet is kapsz, barátságosabb áron .Nekem egy sziámi és egy karthauzim van .Õk már nagyok.6 és 1 évesek.
Honnan veszed a tápot? Zoofast.hu-n nagy kiszerelésben sokkal olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130107/SAM_0261_www.kepfeltoltes.. Itt van a kis drágaság! :) Az elmúlt idõszakban úgy vettem észre, hogy már nem eszi olyan nagy hévvel a rc-t, úgyhogy többféle táppal fogok próbálkozni, ha váltogatom, akkor nem un rá egyikre sem. Köszi, hogy írtok!
Nagyon kiváló ajánlat! Szárazból mehet még a Royal canin! A Schesirben nem fogsz csalódni!
Én 10 hetesen hoztam el karácsony elõtt a kék brit rövidszõrû cicát. A tenyésztõ azt mondta, hogy száraztápból csak Eukanuba-t és Hill's tápot adjak neki (természetesen most még kitten-t). Konzervbõl meg a Animonda és Schesir konzervet ajánlották (persze itt is kitten változatot még).
Nem szoktam ekkora kiszerelést venni a cicáimnak.Inkább több fajta ízben, kevesebbet.Így, ha nagyobb lesz több mindennel , és fajta kajával tudod etetni.Nekem a sziámi borzasztó válogatós lett.míg a szürkét így etetem vele semmi baj.A cicád idõvel szerintem ezüstszürke lesz.A brit kék és a karthauzi között sokszor nem sok az eltérés.Sokáig nem választották külön két fajtának a kiállításokon sem.Ma már kivívta mindegyik a maga helyét.gratulálok a cicushoz, szeressed nagyon.Mivel hasonlítanak egymásra a szürkék, nem csak küllemben, természetben is, nagyon jó velük együtt élni.Tudom a hasonlóságot mert a lányomnak brit kék cicája van.
A kérdező hozzászólása: Akkor az tényleg nagyon megéri, mert ha fél évig egy kilónként venném a kimérõset, akkor az sokkal többre jönne ki. Köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: És szerinted az olcsóbbak is jó minõségûek? A karthauzi nagyon szép lehet. Imádom õket, annyira gyönyörûek! :) Az én cicám is szürke, de nagyon világos, különleges színe van.
Kb fél évig elég lenne szerintem.
A kérdező hozzászólása: És azt esetleg meg tudnátok mondani, hogy egy 10 kg-os kiszerelés kb. mennyi ideig lenne elég neki?
Én is Royal Canin kittennel etetném! Az a lehetõ legjobb amit adhatsz neki! Nagy kiszerelésben, ténleg olcsóbb a Zoofast-on. Én is onnan rendelek! Fõzhetsz neki, csirkehusit, csak sima vízben semmi só és fûszer! Konzerveket, adhatsz neki Schesir-t, Miamort, Apllawst! Ne ijedj meg, egy ilyen kis konzerv 300 ft, de mindennap 2x egy kicsi kávés kanállal kell neki adni, így legalább egy hétig biztosan elég!
A kérdező hozzászólása: Igen, errõl az oldalról én is hallottam. Én kimérõset veszek az állateledel boltban. Ott 1280 ft egy kg. Amúgy szerinted is a royal canin a legjobb választás neki.
ÁÁÁ meghaltam! :) nagyon kis drága! :) )

Egy kiscicát mivel etessünk?

Párom talált egy kiscicát a házuk el?tt, és bevitte magához. Én még nem láttam, de elég picinek írta le a telefonba. Holnap bevásárolnák neki kalya ügyben. Mit vegyek?

Legjobb válasz: Kaja, nem kalya!!!

Kaja, nem kalya!!!
Tejet ne adj neki, mert hasmenést kaphat tõle! Ha már 3 hónap körüli, akkor mehetnek a junior tápok, és alutasakos kaják, de ne Whiskast, meg friskiest! Valami középkategóriás tápot! Ha benti cica, akkor több minden kell neki! Orvoshoz sem árt el vinni, féregtelenítés kötelezõ szinten, mert 99%-a férges!
Vannak junior konzervek, olyat. És ne tehéntejet, hanem laktózmentest vagy cicatejet.
A kérdező hozzászólása: Te meg hülye, nem hüje.
ja kaja...jó a sima tej is, csak forrald fel mielõtt odaadod..mármint forrald fel, aztán várd meg míg langyi lesz és utána szervírozd neki! meg vannnak kölyök cicáknak apró husis farabok, alutasakos formábanR
falatok.. bocsi nem látok!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Igen, bent van most a cica, de nem kívánjuk megtartani. (Van egy felnõtt cicánk, és nem tûri meg a fajtársakat:) ) Féreghajtót kapni fog holnap, de azért nem akarok sokat rákölteni. Csak addig kell neki kaJa, amíg elõ nem kerül a gazdija (kiplakátolunk) vagy amíg valaki örökbe nem fogadja.
Van' baby' Royal Canin, és kiscicáknak 'kitten' Royal Canin. Forralt tehéntej Jana bébivizzel higítva, 2/3 tej, 1/3 víz, ha nagyon pici. Cumival.

3- 4 hetes kiscicákat, mivel etessem? És mennyit?

Legjobb válasz: semmivel!!! még az anyjának kell táplálnia õket

semmivel!!! még az anyjának kell táplálnia õket
A kérdező hozzászólása: ezt én is gondoltam, de ha nincs nekik??????
keresni kell egy pót anya macskát, aki ellett és hátha befogadja vagy szólj az állatorvosnak
3-4 hetesen már simán felneveled õket!Kell venni állatpatikában cicatápszert, vagy ha tudsz szerezni kecsketejet az még jobb és azt adni nekik 6 óránként fecskendõbõl.Illetve mostanság fognak elkezdeni enni szilárd táplálékot.Rakhatsz eléjük kölyök száraztápot és emellett legyen víz is.Megpróbálhatsz nekik adni fõtt húst vagy konzervet.Ebben a korban már nagyon gyorsan fejlõdnek.Alomtálat is rakhatsz nekik, mert lassan maguktól kell végezniük a dolgukat, de addig is egy langyos nedves vattáva törölgesd a végbélnyílásukat ezzel ingerleg õket a kakira és pisire és ezt mindig étkezés után végezd amíg nem jön ki a kakak.Remélem valamennyit tudtam segíteni.
szia! átérzem a helyzeted! a mi kiscicáink anyukáját megmérgezték és fél nap alatt elpusztult:( másfél hetes kiscicákat (3) hagyott maga után, egy kezemben elfért a három cicus szinte olyan picikék voltak! Csináltunk nekik orrcseppentõs üvegbõl cumit, 2 óránként kecsketejjel etetés, este fel kellett kelni hozzájuk, pisiltetni, kakiltatni kellett. Most már 4 és fél hetesek és triplájukra nõttek:) már szilárd kaját is esznek de még cumiznak és be is pisilnek:) 3-4 hetes cicákat elég 3-4 óránként etetni vagy cicatápszerrel vagy kecsketejjel, de semmiképp nem tehéntejjel mert felpuffaszta õket. Próbálj nekik cumit csinálni szemcseppentõbõl vagy orrcseppentõbõl. Etetés után nedves vattával masszírozd a pocijukat, így beindul az anyagcseréjük, tudnak üríteni:) remélem tudtam segíteni. 22L
Szia. a mi cicánk szintén 3-4 hetes és õt elhagyta az anyja.Én tasakos macska eledelt veszek neki, tehéntejet higítok vízzel és ezt kapja.1 hete hagyta el az anyja azóta van nálunk és azóta etetem így.Most már alomba jár ordít a kajáért és állandóan a nyomunkban van.Én Kitekat tasakos macskaeledelt veszek neki, felnõtt macskáknak valót, mert ezt imádja.

Hogyan és mivel etessem 2 hónapos kiscicámat?

Arra lennék kíváncsi hogy milyen arányban adjátok/adtátok a száraz tápot és a konzervet? És melyik az a táp ami jó de nem olyan drága? Én Purinát vettem. Az jó..? :D És még hallottam azt is hogy össze kell keverni a szárazat a táppal. Akkor most hogy is van..? Oo :D

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a legjobb macseknak való táp az az Acana és az Orijen. De ha nem állsz úgy anyagilag szerintem akkor a Purina One-t adhatod nyugodtan, viszont Wiskas, Kitekat, meg a hasonló agyonreklámozott tápokat ne add a cicusodnak, mert tele vannak tartósítószerrel, és színezékekkel.

Szia! Szerintem a legjobb macseknak való táp az az Acana és az Orijen. De ha nem állsz úgy anyagilag szerintem akkor a Purina One-t adhatod nyugodtan, viszont Wiskas, Kitekat, meg a hasonló agyonreklámozott tápokat ne add a cicusodnak, mert tele vannak tartósítószerrel, és színezékekkel.
Nedves konzervet nyugodtan adhatsz neki, de a száraz tápot elõször csak konzervvel keverve, aztán pár nap múlva már magában is lehet száraz tápot adni. A táp mellé fontos az ivóvíz!!!! A konzervek mind jók, abból néha váltsd át, mert a macsekok a változatosságot szeretik általában. A minõségek: Legjobb: One (száraz, 350Ft), Whiskas, Frieskes , kitekat, Darling --ezek mind jók ezt ajánlom, a cicádnak sokáig elég!!! Konzervbõl bármi jöhet!!!! az ilyen aro-s, tesco-st, penny-st, spár sajátmárkást ne vegyél mert olcsók, de nem jó minõségûek. Ha egy cicád van, vegyél neki jó minõségût:-)))))
Szárazból csak prémium minõség?t adj, ahogy az elõttem válaszoló írta. Ezt kint lehet majd egész nap. Nedves tápot pedig reggel és este adj neki, . Keverve a kettõt csak pici korába kapja, késõbb szokja meg, hogy külön van. Ivóvíze mindig legyen kint fix helyen, távolabb a kajahelytõl, mert ott nem szeretnek inni. A tápokból egyenlõre juniort vegyél. Késõbb lehet majd heti egyszer-kétszer a nedves táp helyett csirkehúst, májat, halat adni (én mindent csont nélkül szoktam)
1 hóapos cicáimnak a nagyobbik macska egeret fog - azt eszik + naponta 1x kapnak mindnyájan tejet. 2x hetente valami halkonzerv, vagy csirkehúsmaradék. Ennyi. 8 éve így mûködnek a macskáim. És nagyra nõttek prémium minõségû táp nélkül is, szõrük is erõsebb és fényesebb, mint a whiskas reklámban szerplõ macskáé. A cica állat - a szabadban jobban érzi magát - ne kínozd!
A lényeg, hogy májpástétom legyen :) De persze rakj mellé, egy kicsi szárazat is, hagy szokja ;) Ha kedves akarsz lenni, csinálhatsz neki langyos, mézes tejet, azt az enyém imádja :D Alkalmakkor, meg ha jó volt, mindig kap
tegnap 22:11 vagyok, na most mi van, az a baj hogy nem nyomom tele a macskákat hülye mûeledellel? Valóban 8 éve így élnek s virulnak. "Mézes tejet" - kinyírod az édessel minimum a fogait. Hogy lehet ilyen idióta tanácsokat adni a gyerekeknek? A természet maga tudja, hogy mi a jó nekik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :D Sajnos nem fog tudni egeret fogni mert szobacica lesz. Nagyon sok embernek van még lakásban tartott macskája. Nem hiszem hogy akkora kínzás lenne nekik Oo

3 hetes kiscicát, hogy és mivel etessem?

Az a baj, hogy az anyukája már nem igazán foglalkozik vele, szerintem azért mert már nincs nagyon teje. Próbáltam (tehén)tejbe belenyomni a kis orrát, ízlett is neki, de szerintem még kicsi a "lefetyeléshez". Tudom, hogy elméletileg nem szabad a cicáknak tehéntejet adni, de 1: soha egy cicánknak se volt t?le baja, 2: nincs pénzem 500 HUF/ 1 dl cicatejre.

Legjobb válasz: Vagy vegyél kereskedésben Panzi macskatej pótló tápszert, az nem drága úgy tudom, vagy pedig vizezett tehéntejet adj neki, de ne nyomd bele az orrát, inkább cumisüvegbõl próbáld meg etetni. Nagyon picurka még, neki még szopni kellene. Anyacica kap rendesen enni, hogy legyen teje?

Vagy vegyél kereskedésben Panzi macskatej pótló tápszert, az nem drága úgy tudom, vagy pedig vizezett tehéntejet adj neki, de ne nyomd bele az orrát, inkább cumisüvegbõl próbáld meg etetni. Nagyon picurka még, neki még szopni kellene. Anyacica kap rendesen enni, hogy legyen teje?
Lehet csinálni házilag is macskatejet, bár abba tejpor is kell, ami mostanság nem nagyon kapható sehol. Ha érdekel a receptje akkor megkeresem és leírom Neked. Egyébként cumisüveget nem kell venni, mert ha egy üres szemcseppentõs üvegbe töltöd az is jó, én mindig azzal használom. :)
Én egyszer ugy neveltem fel egy kis cicát hogy wiskas junior konzervvel kezdtem etetni.Az anyát megölték a kutyák ö csak a véletlennek köszönhete az életét.Nem volt a közelünkben sem orvos sem semmi, rögtönöznöm kellett.A konzerv az egy nagyon pépes kaja, a cicának nem kell rágni.Én ugy csináltam hogy vettem ki belöle az ujjain közé és a szájához raktam.Gyakorlatilag leszopizta a kezemröl a pempit.
Mi (igaz már 6 hetes volt mikor elhoztuk), fele víz-fele tej adagot adunk neki. semmi baja tõle, nagyon szereti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Természetesen az anyacica kap rendesen enni. Nem tudom mi lehet a baj, de szerintem akkor vizezve adom neki a tehéntejet! Mégegyszer köszi! :)

Mivel etessem a kiscicámat?

5 hetes kiscicám van, még anyatejes, de már egyre kevesebbszer szoptatja az anyja. Mi legyen az els? étel amit adok neki? Nem szeretném, hogy teljesen tápos legyen. Megfelel? egyensúlyt szeretnék a táp és a házikoszt között.

Legjobb válasz: 4-5 hetes kortól már lehet adni nedves junior tápot, esetleg szárazat beáztatva. Ha házikosztot is szeretnél adni, akkor pl. fõtt csirkehússal és csirkemájjal lehet próbálkozni, levessel, esetleg kevés fõtt zöldséggel. Nyers húst és nyers zöldséget ne adjál neki! A felvágottakat nem szokták ajánlani, de az én cicám imádja a virslit és párizsit, ellenben a csirkehúsra rá sem néz.

4-5 hetes kortól már lehet adni nedves junior tápot, esetleg szárazat beáztatva. Ha házikosztot is szeretnél adni, akkor pl. fõtt csirkehússal és csirkemájjal lehet próbálkozni, levessel, esetleg kevés fõtt zöldséggel. Nyers húst és nyers zöldséget ne adjál neki! A felvágottakat nem szokták ajánlani, de az én cicám imádja a virslit és párizsit, ellenben a csirkehúsra rá sem néz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A csirkemájat, hogy készítsem el neki? A beáztatás vizzel történõ beáztatást jelenti?
A száraz tápot lehet vízbe áztatni, vagy -ha még tejcsit iszik- akkor abba, de nem sima tejbe, hanem speciális cicáknak való tejbe. Egyébként elég hamar rászoknak a száraz tápra, de én szószos junior eledelt adtam neki, már 4 hetesen megeszegette. A tejet pedig fokozatosan váltottam át tiszta vízre. A csirkemájat állítólag nyersen, kicsit szétpasszírozva is lehet adni, de én kicsit megfõzném (ha az én cicám hajlandó lenne megenni). Ami tilos: a nyers disznó-és marhahús.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) !! Néztem a cicatejeket és horribilis literáruk van... Maradok a tiszta víznél :)

Mivel és hogyan etessünk egy 1-2 napos kiscicát?

Ma reggel a kertben találtunk egy kiscicát, most születhetett. A köldökzsinór még rajta van, a szeme csukva. Most fecskend?b?l próbáljuk etetni tejjel. De mivel nagyon kemény a fecskend?, elég nehezen megy. Mivel tudnánk helyettesíteni?

Legjobb válasz: ha tehéntejjel kezdtétek el, akkor azzal kell folytatni. Különben tönkrevághatod az emésztését. Kétharmados tejet kell neki adni. Tehát egy rész víz kell hozzá. Kézmeleg tej legyen. Ha nincs nyitva a szeme, akkor 10 naposnál fiatalabb. A fecskendõ tökéletes. Bele kell csomagolni egy rongyba úgy hogy ne kapálózzon a kis lábaival (az amúgy reflex szopás közben) és érzéssel adagolni. Nem a szája közepén, hanem inkább valamelyik oldalon. Középen csak akkor szabad, ha már õ maga tudja szopnimiközben nyomod. Nem szabad erõltetni, mert ha félrenyel, akkor tüdõgyulladást kaphat, és meghal. Melegen kell tartani mondjuk egy dobozban. (bár ez ilyenkor nem annyira probléma, most inkább a kiszáradástól kell védeni) Jó, ha van mellette plüssfigura. akkor hozzá tud bújni. Figyelni kell, hogy kakil-e. Sárgás, barnás bogyókat. Ha nem, akkor langyos vizes vattával kell a kis hasát alul dörzsölgetni, mintha az anyja nyalogatná. Három óránként eszik az elsõ két hétben. Ezt nem lehet megspórolni. Amikor éhes, akkor elkezd sipítani, amikor jóllakott, akkor édesen nyöszörög és elszenderül. Sokat fog pisilni meg kakilni az elején, gyakran kell majd tisztítani a dobozt, a rongyait, vagy amiben van. Ha éppen bepisil vagy bekakil, akkor is elkezd sipítozni, mert felébred. És ha már felébred általában enni is kér. Sajnos ilyen elõfordul, hogy az anyamacska elhagyja a kiscicát, mert megijed pl. egy autódudától vagy kutyától. Én neveltem már fel így kiscicát. (bár az enyémet nem elhagyta az anyja, hanem kidobták a kukába pár naposan) Ha mindent jól csinálsz, akkor jó eséllyel megmarad. Egy hónaposan már eszegetni kezd. A tehéntejet azért nem szokták javasolni, mert a cicák egy része laktózérzékeny, és hasmenést kap tõle. Ez egy kiscicánál ez életveszélyes.(mint szinte minden)Az anyatej kell az immunrendszerhez is, tehát akár késõbb is, amikor már lefetyel lehet neki adni cicatejporból készült tejet. Nekem a cicatej porokkal amúgy az volt a tapasztalatom, hogy baromi nehezen oldódtak, és nem is ette szívesen. Viszont ha hasmenése van, akkor mindenképpen váltani kell. Cicatejporból nem kell kétharmados, az csak a tehéntejnél van. Két hetes kora körül kezd neki kevés lenni a kétharmados tej, akkor majd változtatni kell az összetételen. (cicatejpornál ez nyilván nincs) pl kis túrót, tejfölt feloldasz benne.

ha tehéntejjel kezdtétek el, akkor azzal kell folytatni. Különben tönkrevághatod az emésztését. Kétharmados tejet kell neki adni. Tehát egy rész víz kell hozzá. Kézmeleg tej legyen. Ha nincs nyitva a szeme, akkor 10 naposnál fiatalabb. A fecskendõ tökéletes. Bele kell csomagolni egy rongyba úgy hogy ne kapálózzon a kis lábaival (az amúgy reflex szopás közben) és érzéssel adagolni. Nem a szája közepén, hanem inkább valamelyik oldalon. Középen csak akkor szabad, ha már õ maga tudja szopnimiközben nyomod. Nem szabad erõltetni, mert ha félrenyel, akkor tüdõgyulladást kaphat, és meghal. Melegen kell tartani mondjuk egy dobozban. (bár ez ilyenkor nem annyira probléma, most inkább a kiszáradástól kell védeni) Jó, ha van mellette plüssfigura. akkor hozzá tud bújni. Figyelni kell, hogy kakil-e. Sárgás, barnás bogyókat. Ha nem, akkor langyos vizes vattával kell a kis hasát alul dörzsölgetni, mintha az anyja nyalogatná. Három óránként eszik az elsõ két hétben. Ezt nem lehet megspórolni. Amikor éhes, akkor elkezd sipítani, amikor jóllakott, akkor édesen nyöszörög és elszenderül. Sokat fog pisilni meg kakilni az elején, gyakran kell majd tisztítani a dobozt, a rongyait, vagy amiben van. Ha éppen bepisil vagy bekakil, akkor is elkezd sipítozni, mert felébred. És ha már felébred általában enni is kér. Sajnos ilyen elõfordul, hogy az anyamacska elhagyja a kiscicát, mert megijed pl. egy autódudától vagy kutyától. Én neveltem már fel így kiscicát. (bár az enyémet nem elhagyta az anyja, hanem kidobták a kukába pár naposan) Ha mindent jól csinálsz, akkor jó eséllyel megmarad. Egy hónaposan már eszegetni kezd. A tehéntejet azért nem szokták javasolni, mert a cicák egy része laktózérzékeny, és hasmenést kap tõle. Ez egy kiscicánál ez életveszélyes.(mint szinte minden)Az anyatej kell az immunrendszerhez is, tehát akár késõbb is, amikor már lefetyel lehet neki adni cicatejporból készült tejet. Nekem a cicatej porokkal amúgy az volt a tapasztalatom, hogy baromi nehezen oldódtak, és nem is ette szívesen. Viszont ha hasmenése van, akkor mindenképpen váltani kell. Cicatejporból nem kell kétharmados, az csak a tehéntejnél van. Két hetes kora körül kezd neki kevés lenni a kétharmados tej, akkor majd változtatni kell az összetételen. (cicatejpornál ez nyilván nincs) pl kis túrót, tejfölt feloldasz benne.
DE UGYE NEM TEHÉNTEJJEL??????
A Noé Állatotthonnak van egy kiadványa, itt: http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=389 Kölyöknevelési Gyorstalpaló
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az éjjel kétszer evett a cicus, fél 1-kor és 5-kor (az már nem is éjjel:) ). Volt kaki is, pisi is. Igazság szerint a tesóm találta, aki egyedül él. Egész nap dolgozik, nem tudná rendesen gondját viselni. Nekem van egy 1, 5 éves kisfiam, még vele is sokat éjszakázok... és van két kutyánk is... Délelõtt körbe telefonált a húgom 1-2 menhelyet és végül a budaörsibe befogadták. Elvittük, egy anya cica úgy néz ki, hogy elfogadta. Már van neki két nevelt kölyke, de õk nagyobbacskák már. Rögtön tisztogatni kezdte és hagyta, hogy a cicihez férkõzzön. Azt mondta a gondozó, hogy ez jó jel. :) Remélem minden rendben lesz, pár nap múlva rájuk telefonálunk, hogy mi újság. Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat és a segítõkészségeteket!! :)
Itt egy videó egy kiscica szoptatásáról: http://eee13ebf.ultrafiles.net Szerintem gumikesztyû ujjából szoptatják a cicát.
ügyes vagy, hogy beadtad egy menhelyre. Soha nem fog onnan kikerülni.
Szegény cicát, beadtad egy menhelyre....
Kedves válaszolók, a kérdezõ biiiztos nagy hülye ám, hogy egy PÁR NAPOS kiscicát adott le. ÉS pótmamához, ráadásul. *facepalm* Az annyira pici még, hogy így vannak a legjobb esélyei a túlélésre meg arra, hogy késõbb gazdája legyen. (Mert kölyökmacskát még mindig többen szeretnének, mert az "cukibb" és "ártatlanabb", mint a kifejlett példány. Akinek nagy a pofája, az menjen el és vigyen magával egy-kettõ nagy felnõttet, jópár éves macsekot, és azután beszéljen...) Kérdezõ, örülök, hogy sikerült; remélem, minden rendben lesz a picivel. Tényleg, le a kalappal. :)
A kérdező hozzászólása: Járt már valaki a budaörsi állatmenhelyen? A cicáknak olyan karám van kialakítva, hogy csak lestem. Nagy füves placc, egy csomó mászóka, játékok és egy hatalmas bõr!kanapé szolgálja a kényelmüket. Tudjátok, ha az anyja (nagy valószínûség szerint kóbor macska) meg is tartja, mi a garancia arra, hogy nem üti el egy autó, vagy nem történik vele egyéb baleset. Vagy jobb lett volna, ha esetleg egy hét múlva elpusztul, mert a tesóm dolgozni jár (azt ugye muszáj, remélem megértitek) és nem tudja rendesen gondját viselni. Vagy jobb lett volna ha az emésztõbe dobjuk?? Nem tettük, mert alapvetõen állatbarátok vagyunk, sohasem tudnánk egyetlen életet sem elvenni. Azt hiszem, hogy a körülményekhez mérten, a lehetõ legjobbat cselekedtük. Remélem lesz gazdija a cicának.
képzeld el, én szoktam menni kutyát sétáltatni. A cicák egy levegõtlen konténerszerû vacakban vannak, (tavaly nyáron pl nagyon fullasztó volt) olyan ketrecekben, mint a hörcsögök. Mindegyiknek csipás a szeme, mert egymást fertõzgetik a macskanáthával. Az én cicám mozgásigényébõl kiindulva ez nagyon nem elég. A kutyáknak sem jobb azokban a betonizékben. Esõ után borzasztó sár van. Az állatok éppen elvannak valahogy, de közel sem a boldog életet jelenti.
Nem volt jó ötlet, hogy elvitted erre a menhelyre. Nem szabad anyacica mellé idegen kölyköt rakni: számtalan betegséget átadhat a saját kölykeinek. És a menhelyen pedig pont ezt teszik...na megvan róluk a véleményem. Nem is csodálom, hogy - ahogy az egyik hozzászóló írta - tele vannak macskanáthával, egyéb betegségekkel.
van hogy a kakik megáll a végbélnyílásában és vattával kell kitörölni. Ez nem mindig létszik. Érdemes azért megtörölgetni a végbélnyílást is. Fõleg ha nem látod egyértelmûen.
Aranyos ez a kérdés, de nagyon :)
a köldökzsinorral nem kell semmit csinálni az majd megszárad és eltörik
Vegyetek neki laktóz mentes tejet, és szem cseppentõvel próbáljatok a szájába cseppenteni.
Lehet hogy az anyja kiejtett , de ha nem jött vissza érte akkor már nem is fog, meg ha ott hagyjátok akkor elpusztul. Olvasd ezt el: http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk.. http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/kismacska-etetese..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már olvastam közben, hogy tehéntejjel nem szabad etetni. Azt olvastam, hogy a csecsemõtápszer is jó. Az van itthon, akkor azt adhatjuk neki? Szerintem már nem akart visszajönni érte az anyja, már egy ideje a kertben lehetett, tele volt szegény hangyával és nagyon sírt.
Szerintem inkább macskáknak kitalált tápszert adj mert az mégiscsak nekik lett kitalálva és lehet, hogy több benne az olyan vitamin amire nekik van szükségük, a csecsemõ tápszerben meg lehet kevesebb van ami jó nekik. Ha megtartjátok akkor sok sikert, mert szerintem nehéz és kialvatlan hetek elé nézel :D ^^
Az lenne a legjobb ha felhívnál egy állatorvost és telefonon , vagy házhoz menne és elmondaná, hogy mit csinálj :D
HA ELKEZDTE TEHÉNTEJJEL, AKKOR NE VARIÁLJON MÉG AKKOR SEM, HA A MACSKATÁPSZER AMÚGY JOBB LETT VOLNA. KIVÉVE, HA A CICÁNAK HASMENÉSE VAN. REMÉLEM ITT MINDENKI NEVELT MÁR FEL KISCICÁT, HOGY ILYEN JÓ TANÁCSAITOK VANNAK
egyébként hívjál fel egy menhelyet. Ott tudni fogják, és telefonon is megmondják
A kérdező hozzászólása: Akkor folytatjuk a tehéntejjel, felhígítottam. A pocakját evés után nedves vattával finoman megdörzsöltem, volt is pisi. :) Kaki viszont még nem. :( Remélem minden rendben lesz, holnap elvisszük az állatorvoshoz. Nagyon köszönöm a válaszokat!!
Remélem, minden rendben lesz, és írd meg hogy mi újság!
meg például leukózist kaphat

Talaltam egy kb 2-3 hetes kiscicat, hogyan etessem, es mit tegyek h ne sirjon mindig?

Az utcan talaltam szegenyt, nem volt szivem ott hagyni, de olyan tehetetlennek erzem magam?!

Legjobb válasz: még mindig nem tudják megemészteni a tejet a macskák bármelyik állateledel boltban van viszont macskaanyatej pótló, ha jól rémlik a fressnapfban már 1300-ért láttam

még mindig nem tudják megemészteni a tejet a macskák bármelyik állateledel boltban van viszont macskaanyatej pótló, ha jól rémlik a fressnapfban már 1300-ért láttam
Az anyukája után sír szegénykém, simizd, legyél vele, csinálj neki meleg, puha vackot. Mi is így voltunk - tejet adtunk neki, de mint kiderült, nem lett volna szabad, mert sok cica tejcukorérzékeny, és hasmenése lesz (a mienknek nem lett semmi baja) De ha biztosra akarsz menni, cicatejet vegyél. Adj neki parizert kockázva, vagy alutasakos ciocakaját (szárazat ilyenkor még max. áztatva eszi meg, de azt se mindegyik) Figyeld, hogy vécézik-e! Ha nem, akkor óvatosan simizni kell a hasát, ha az sem, akkor papírral vagy gumokesztyûben a popsiját, hogy beinduljon az emésztése! (A mienk egyedül vécézett, igaz csak 3 nap után, mert régóta éhezett szegénykém) Vidd állatorvoshoz, biztos, ami biztos (tõlünk pénzt se kért az állatorvos, mert talált cica, és nem is volt semmi baja) Nézz körül a neten, több állatvédõ egyesületnek vannak cikkei a témában. Nyugi, fel fogod tudni nevelni, a mienk azóta 10-szer akkora, tekintélyes, boldog kandúr :D
én azt javasolom h próbálj vmi orrcsepp szerû edényben langyos tejet adni neki. amibõl lényegében tudsz csepegtetni a szájába, ha még nem tud edénybõl inni.
A kérdező hozzászólása: Voltunk ma allatorvosnal, es semmi baja szerencsere, attol eltekintve h nagyon sovany. A doki azt mondta h a 1, 5%-os bolti tejet adhatom neki, mar 2 napja azt issza es szerencsere a hasa sem megy tole. Olyan kis pici, es kebzeljetek mar dorombol !!!
Mi is féltünk, hogy nem leszünk jó szülei, de hidd el, nagyon életrevalóak a cicák - legyen benne sok örömöd! Majd írj, hogy mi újság!
Mondom hogy nem kell túllihegni ezt a "macska nem ehet tejet" dolgot. Néhány macska valóban nem bírja a tejet, de nem az összes!!! Ha pont ez a kicsi se bírja, azt úgyis észreveszed, mert hasmenése lesz.De mondom, próbáld egy kis szilárdabbal etetni, felkockázott parizer, vagy alutasakos kölyök macskakaja. Ha nem tetszik neki, úgyse eszi meg. Meg ezt nézd meg, sõt, ha valami nem megy, fel is hívhatod õket, nagyon kedvesek! http://szegedicicamentok.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=104..
Ha éhes szoptasd meg utána meg ha sir tanitsd meg nyávogni...
rendes patika biztos van, ha más nem ügyelet
A kérdező hozzászólása: Kisvaros, az ABC nyitva van, az allatpatika nem, sajnos.
amúgy manapság már szinte semelyik üzlet nincs hétvégén zárva
de lesz, nem tudja megemészteni + hasmenése lesz és hamar kiszárad és meghal ha más nincs, vegyél az ügyeletes patikában laktózmentes csecsemõtápszert vagy kérj ismerõstõl, ahol nem szopik a csecsemõ, hanem tápszeres
elõzõ, a linkeddel csak az a baj, hogy a macskák kisebbek és hogy hülyeséget ír, tejjel nem etetünk macskát...
A kérdező hozzászólása: ... sajnos csak 7fon tudom allatorvoshoz vinni, es cicatapszert venni neki, mert 7vegen zarva az uzletek :( remelem addig nem lesz semmi baja a tehentejtol sem...
Biztos aranyos! Kép nincs? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!