Találatok a következő kifejezésre: Mivel etessem hónapos cicámat, (2 db)

Mivel etessem 4 hónapos cicámat, hogy megjöjjön az étvágya?

Száraz junior eledelt (középkategóriás) keverek össze számára nedves eledellel, de szinte mindig kieszi bel?le a nedveset, a száraz pedig ottmarad a táljában. Aggódok érte, mert elég sovány, és mostanában a nedveset is csak ímmel-ámmal eszi. Féregtelenítve van!

Legjobb válasz: Szerintem nem ártana egy állatorvossal is megnézetni a cicát. Lehet, hogy esetleg ráférne egy féregtelenítés. Sajna az ilyen nyavajákat még az anyatejen keresztûl is elkaphatja. De ha nincs ilyen gond akkor az állatorvos javasolhat neked külömbözõ étvágyjavító, táplálkozási kiegészítõket. Nálam az ilyenek beváltak.

Szerintem nem ártana egy állatorvossal is megnézetni a cicát. Lehet, hogy esetleg ráférne egy féregtelenítés. Sajna az ilyen nyavajákat még az anyatejen keresztûl is elkaphatja. De ha nincs ilyen gond akkor az állatorvos javasolhat neked külömbözõ étvágyjavító, táplálkozási kiegészítõket. Nálam az ilyenek beváltak.

5 hónapos fiú cicámat mivel etessem?

Legjobb válasz: macska eledellel?!

macska eledellel?!
A kutyák és a macskák nyers etetése teljesen elfogadott dolog, mivel valóban a tápgyártók karmaiban vagyunk (állatorvosokkal együtt)... angolul és németül is BARF a rövidítése, rengeteg anyag van hozzá a neten. Viszont figyelni kell a helyes arányokra, vitaminokra, nehogy hiánybetegség alakuljon ki, akár egy-két nap alatt elmehet a cica. [link] Amúgy a konzerv tápok a cicáknak jók, ha jó minõségû (nem a szupermarketes "w.., f.." és társairól van szó.. Ha minimum 60% hús, semmi:cukor, gabona, ízfokozó, színezék és tartósítószer - van benne, akkor mehet (ez szárazra is vonatkozik, bár az nem egészséges a cicáknak annyira). A jobbakból kevesebb is kell, viszont a több hús drágább is!! A kandúroknál különösen kell ügyelni a vese és a húgyutak kövesedésére-ezért jó a konzerv v a hús nekik. És már most vidd el ivartalanítani-éppen jó idõben vagy!!
Szívesen. :) Sok sikert hozzá
A kérdező hozzászólása: Jól van bátrabb leszek, legfeljebb sûrûbben féreghajtózom. Köszi mindent. Andi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is olvasgattam, hogy kutyának ne adj krumplit meg tésztát meg csokit meg stb... Hát nem tudom, persze biztos nem a legjobb, de tõlem gyakran kapott sült krumpli maradékot amíg elég nyugisan megevett, tésztát is elnyalogatja csokit, meg nem szoktam adni neki, de amint meglátja, hogy az van a kezemben, rögtön megtanul 2 lábon járni és piruetett mutatt be, ha olyan rossz lenne neki azt érezné. mintahogy ha romlott ételt eszel te sem eszed tovább és ha rosszul lettél tõle valószínûleg megjegyzed.. állatok is nevelhetõek, csak tudják, hogy megtudják e enni vagy sem. Bár mondjuk macskának hús, végülis a konzerves macska kajába is az van nem? illetve, mindenféle állati maradvány ledarálva... megfõzve és telinyomva takonnyal Hát figyelj, ha megeszi megeszi :) valamiben egyszer úgyis meghal. meg nem hallottam még olyanról, hogy meghalt volna valami állat, mert a gazdája olyannal etette amivel nem kéne. (kivétel a méreg, de ez már szélsõséges dolog)
A kérdező hozzászólása: Ha egyébként is járok hentesnél, veszek neki is húst. Úgy látom az tetszik neki a legjobban. De sok helyen olvasom hogy nem szabad azt adni neki. Nem tudom eldönteni, arra gondolok csak a állateledel gyárak lobbija.... Szerinted?
a kutyám is pont ilyen. ha éhes lesz úgyis megeszi. :) illetve még lehetne esetleg okoskodni, hogy valami fûszerrel megküldöd a kajáját, hogy jobban rákapjon (bár nem tudom mivel, de talán nem rossz az ötlet) Próbálgasd végig az olcsóbb középkategóriás kajákat aztán amelyikre a legjobban gerjedt olyat kell venni.. én is így csináltam, vagy 4-5 féle kutyatopot kipróbáltam, mire találtam 1-t amit elég jól eszik. a konzerves cuccok meg... ha éhes volt elég gyorsan befalta :) De azért ne etesd túl a macskát, mert elhízik, könnyen túlzabálják magukat, meg nem árt rászoktatni gagyibb dolgokra, mert ha megszokja a jót utána már nehéz lesz mással etetni
A kérdező hozzászólása: Ok, az észrevétel jogos, feldobott labdát nehéz nem leütni... Egyébként két nagy konzervet simán megeszik de csak a drágább fajtát. Szóval válogat ezért vagyok bajban. A száraz tápot szinte nem is eszi. A felvágottakat szereti és a nyers húst is, maradékból is eszeget, szóval haspók. Olyan megoldást keresek ami anyagilag is kifizethetõ és a cicusnak is jó.
Mellékesen nem mi vagyunk "jó pofik", hanem te tetted fel hiányosan a kérdést.
Ez is változó. Tápot bármikor ehet, az olyan lájtos kaja, de mégis kaja a konzerv már lakatósabb dolog. igazából szerintem tápot kiszórsz neki és nap közben majd megeszi napi 1-2x meg kivágsz neki egy kisebb adag konzervest és kész.
A kérdező hozzászólása: Jópofik vagytok, de ezt én is tudom. Arra gondoltam kinek melyik táp és konzerv vált be a legjobban, ami még kifizethetõ.
Kutya táp xdd
Az én 3 hónapos cicám is éppúgy válogat, mint a tiéd. Éhen halna inkább, minthogy megegye az olcsóbb konzervet. Amit bármikor jóízûen befal, az a nyers csirkemáj. Ezt a tippet egy macskabaráttól kaptam. Megveszem a májat, pici zacskókba téve, adagolva (1-3 napra) lefagyasztom. Fel kell neki aprítani is, mert különben mancsolja az egészet maga után, nem tudja mindig feldarabolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!