Találatok a következő kifejezésre: Mivel etessem hónapos (20 db)

Egy 6 hónapos törpe tacskót mivel etessem? Mit ehet?

Múltkorában kaptak a testvéremék egy rövid szőrű törpe tacskót. Most jelenleg száraz táppal eteti (ropi) amit vízbe áztat. Ezt az információt az orvostól és profi tenyésztőktől kapta. Szerintem ez nem normális. Szegény kutya egész életében száraz tápon kell hogy éljen? A másik, hogy az orvos még azt is mondta, hogy ne változtassák meg a tápot, mert hasmenése lesz a kutyának. Most Royal Canint kap. Szerintem ez szigorú egy 6 hónapos kutyának. Csak normális, tapasztalt válaszokat kérek! Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Az RC speciel nagyon-nagyon drága a minõségéhez képest, hasonló árban már ehetne Acanát, Orijent a kutya. A tápváltásnak is van menete, fokozatosan keverjük a két tápot, majd elveszünk az eredetibõl, amíg végül csak az újat kapja, így nem lesz hasmenés sem. Nem tudom, mit kéne még szerinted adni a táp mellé/helyett, úgyhogy errõl nem tudok nyilatkozni.

Az RC speciel nagyon-nagyon drága a minõségéhez képest, hasonló árban már ehetne Acanát, Orijent a kutya. A tápváltásnak is van menete, fokozatosan keverjük a két tápot, majd elveszünk az eredetibõl, amíg végül csak az újat kapja, így nem lesz hasmenés sem. Nem tudom, mit kéne még szerinted adni a táp mellé/helyett, úgyhogy errõl nem tudok nyilatkozni.
Az RC-t valószínû azért mondta az orvos, mert tõle vettétek. Nagyon drága, ahhoz képest, hogy alig van benne valami.Átállni át lehet más tápra, csak fokozatosan kell csinálni.Semmi baja nem lesz, ha száraz tápon éli le az életét, de lehet neki adni mellé húst, csontos húst, zöldséget és gyümölcsöt.Persze nem egy napon a táppal, és fontos, hogy tudjátok mibõl mennyi kell és mik a mérgezõ ételek a kutyák számára. Keressetek rá a BARF, PREY módszerekre, vagy a kutyák tápanyagszükségleteire, amit megfõzni és megtudok neki otthon. Fontos, hogy maradékot ne kapjanak mert nem nekik való. Hetente 2-3 alkalommal csontot is kaphat, vagy állatkereskedésekben kapható rágókát, malacfület, malacorrot stb.De ne vigyetek túlzásba semmit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szepen koszonom! Ha meg valakinek van otlete, tippje, modszere NYUGODTAN IRHAT!:)

Kaptam egy 4 hónapos németjuhász kutyát. Mivel etessem? Mit szabad és mit nem szabad ennie?

Legjobb válasz: A tenyésztõ mivel etette? Egyébként egy jó minõségû táp+heti egy-két nap házi koszt nagyon jól beválik. Jobb minõségû tápon nem a közértekben kaphatókat értem.

A tenyésztõ mivel etette? Egyébként egy jó minõségû táp+heti egy-két nap házi koszt nagyon jól beválik. Jobb minõségû tápon nem a közértekben kaphatókat értem.
Vegyél neki tápot ( Acana, Orejin vagy Dog Chow), ezt add neki elsõsorban. Mellé adhatsz egy kis gyümölcsöt pl.: alma vagy körte. Semmi nassolás pl.: csoki, cukor. Mindennap kapja ugyanazt, nem szabad mindennap mást. Azt nem bírja egy kutya gyomra se. Vegyél neki rágni valót (pl.:Denta sticks), mert hamarosasn biztos kezdõdik a fogváltás nála.
http://www.fauna.hu/hu/life/kutya/eledel.html itt minden le van írva amire kíváncsi vagy.
A denta stix nasinak jó inkább, de arra, hogy a fogváltásból fakadó viszketést csillapítsa, arra semmiképp. Vegyél neki inkább szárított préselt marhabõr mûcsontot, plusz valami jobb minõségû tápot (minimum Dog Chow, Happy Dog, vagy ha telik szuperprémiumra akkor inkább azt), emellett az ilyen nagytestû kutyáknak javasolt állatorvossal felíratni csonterõsítõ (kalcium, foszfor) port, amit a kajájába kell keverni. Figyelj arra, hogy fél éves koráig napi 3-szor etesd, egy éves korig napi 2-szer, 1 éves kor után pedig egyszer, vagy ha kétszer, akkor a napi adagját két részre osztva. Ja és ha jutalomfalatot adsz, vagy idõnként kis plusz nyalánkságot, akkor annyival kevesebb legyen a fõ kajája. Egy kölyöknél nagyobb kárt tudsz tenni azzal, ha túleteted, mint ha kicsit kevesebbet adnál neki, fõleg, ha nagytestû. (Ezt az állatorvosom mondta.) Jó kutyizást!
17.45-ösnek:a minõségi táppal is olcsóbban jön ki a napi etetés, mint a gyengébb minõségûvel vagy a kutyának külön fõzött kajával. Kiszámoltuk a múltkor, mi is meglepõdtünk rajta. Arról nem is beszélve, hogy a nj érzékeny fajta, nagyon meg kell nézni, mit adsz neki.
18:34-nek.Nem különfõzött kajára gondoltam hanem a maradékra.Pl.:csontok, meg az olyan kaják amiket nem eszünk meg.Ezzel most nem azt akartam mondani hogy moslékot adj a kutyának :)
Ne csak ilyen tápokat adjál neki.Pár év múlva amikor nagyobb akkor majd csak a tápot fogja elfogadni , és erre a gatyád is ráfog menni.Adjál neki nagyon sok házi kosztot, vegyél neki csontot (igazit), és VALAMENNYI tápot.A mi kutyánk is házi kaján nõtt fel, és 15 évig élt.Ami szép életkor egy kutyának.És a miénk és németjuhász volt.Ez nem egy palota pincsi, aminek elég egy napra egy negyed konzerv.És most is a legolcsóbb kutykaja is 200-300Ft.Számold ki ezt egy hónapra!!! Sok sikert kutyihoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Szóval maradék kaját is szyabad adni neki?
A kérdező hozzászólása: Igaz az h nem szabad adni neki tejet?
A maradéknak nem sok tápértéke, vitamintartalma van.Lehet neki adni, megél rajta, de mivel nem tartalmaz mindent, ami a kölyöknek kell, vagy méregdrága kiegészítõket, vitamint, ásványi anyagokat stb.kell venni, vagy marad a jó minõségû táp, amihez nem kell kiegészítõ. Ez olyan, hogy a szegény szülõk gyermeke felnõ papikás krumplin meg zsíros kenyéren, de jó eséllyel ez késõbb, felnõtt korában visszaüt. Szóval legalább kölyök kutyának még meg kell adni a minõségi, méretnek és kornak megfelelõ táplálékot.
Lehet adni neki maradékot, de csak néha a minõségi táp mellé kiegészítésként.
Szia nem tudom más hogy van vele de az én német juhászaim alapból habzsolnak.Ami avval jár hogy a csonttól meg akar fulladni . Így én nem adok ilyet nekik, viszont egyet kell értenem az elõttem szolok egy részével.Mert tapasztalatból tudom, ha egy kölyök 1.5 éves koráig prémium tápot kap és házi kosztot /nem maradékot, moslékot!/Akkor szebb és kiegyensúlyozottabb lesz késõbb.És a diszplázia is késõbb jön ki rajta, ha kijön.
Sok kutya hasmenést kap a tejtõl , inkább túrót vagy tejfölt agy neki tej helyet.

Mivel etessem a 2, 5 honapos amerikai staffordom?

Konkrétan arra gondolok hogy tudnátok e olyan kutya kaját mondani ami a legjobb neki és ha lennétek szivesek irjátok meg hogy budapesten hol és melyik üzletben kapom meg! köszönöm!

Legjobb válasz: A legolcsóbban interneten kapod meg,én 2,5 éve ezzel etetem a kutyámat és remekül néz ki,semmilyen eü problémája nincs. Brit Prémium Large Breed,nektek mivel még kölyök Brit Prémium Junior Large Breed kell. [link] [link] Itt van 2 oldal is, 15 kg-os zsák,ami kb. 2-3 hónapra elég és 8-9 ezer ft. Jelenleg ennél jobb ár-érték arányú táp nincs a piacon.

A legolcsóbban interneten kapod meg, én 2, 5 éve ezzel etetem a kutyámat és remekül néz ki, semmilyen eü problémája nincs. Brit Prémium Large Breed, nektek mivel még kölyök Brit Prémium Junior Large Breed kell. [link] [link] Itt van 2 oldal is, 15 kg-os zsák, ami kb. 2-3 hónapra elég és 8-9 ezer ft. Jelenleg ennél jobb ár-érték arányú táp nincs a piacon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! nagyon korrekt válasz volt!!
Én a helyedben fõznék rá az a biztos :) Enyémre is fõzve volt. Rizs-zöldségek, hús esetleg belsõség (szív, máj).
A kérdező hozzászólása: És szépen fejlödött?:) az általad leirtaktól?
Eléggé :) [link] [link] [link] [link] [link] Itt pedig igazán látszik a fejlõdés: [link]
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a tippjeid és tényleg nagyon szép gyönyörû a kutya!!!!!!:) A 2.képen hány honapos volt?
Köszönöm :) 2, 5-3 hónap körüli volt :)


Mivel etessem 7 hónapos staffordshire bullterrier kan kutyám?

A tapasztalataitokra és tanácsaitokra lennék kíváncsi!

Legjobb válasz: Én eukanobát adok a stafford kölykünknek. Nagyon drága, de szerintem kiváló minõség, és minden benne van amire szüksége ehet a kicsinek. Netrõl rendeltem, mert itt volt a legolcsóbb.

Én eukanobát adok a stafford kölykünknek. Nagyon drága, de szerintem kiváló minõség, és minden benne van amire szüksége ehet a kicsinek. Netrõl rendeltem, mert itt volt a legolcsóbb.
Én étellel próbálkoznék.
elsõ vagyok... Biztos sokan leugatnak majd, de én úgy gondolom, hogy a kutya elsõ éve nagyon fontos a fejlõdése szempontjából, és a minõségi ételek szerintem elengedhetetlenek. Tudom, létezik olcsóbb táp is, ami hasonlóan jó minõség, de az az igazság, nekünk ez vált be a legjobban, több kölyköt sikeresen felneveltünk ilyennel.
Rolyal Caning én ezzel etettem a buli kölyköt mert a tenyésztõ is ezt adta neki.Tényleg fontos hogy legalább az elsõ évben jó kaját kapjanak a kölykök.
Acana, Orijen, Pro Plan, ezek olcsóbbak és jók is.. a royal canin-ba sok a gabona ami nem jó

10 hónapos szuka Rottweilert mivel etessem?

van egy 10 hónapos szuka Rottweilerem és 30 kg 55 cm mivel etessem?

Legjobb válasz: prémium táppal (eddig mivel etetted?)

prémium táppal (eddig mivel etetted?)
Mivel éhes.
Neki való táppal.
Étellel.
Royal canin maxi junior a legjobb. Napi 500ft-ra jön ki
néha táppal, de ne szoktasd annyira rá. amúgy meg minent megeszik tehát így maradékot is tudz neki adni

Aggódom! 3 hónapos kislányom nagyon keveset eszik pár napja! Mivel próbálkozzak, mivel etessem?

Már 5 féle tápszert írt fel a doktorn?nk,de egyiket sem akarja megenni,kihányja,öklendezik t?le,szorulása-vagy hasmenése van,és alig eszik bel?lük.2 hónapig tudtam szoptatni,most nagyon aggódom mert nem gyarapodik a súlya.Eléggé nyálzik is,rágja az öklét.Egyébként jó kedély?,kiegyensúlyozott baba.De pár napja ez van,és már nagyon aggódom miatta!

Legjobb válasz: Bár ma nem divat,de adj neki tejet.

Bár ma nem divat, de adj neki tejet.
Én ugyan így jártam és ugyan azt tettem amit az utolsó hozzászóló javasolt, de le se mertem már írni mert ettõl én rossz anya vagyok már megkaptam... De várj vele hátha csak pár napig tart utána ismét jó étvágyú lesz mint ezelõtt...
A kérdező hozzászólása: Nincs, megnézettem a védõnõvel.A hasa sem fáj és mivel egyébként nyugodt így a védõnõ szerint más sem fájhat neki.Õ azt mondja lehet undorodik a tápszertõl.Lehetséges ez?
Jön a foga, ilyenkor természetes, hogy nem eszik. Amúgy ebben csak a dokinéni kompetens...
Nekem akkor csinálta ezt amikor 3 óránként akartam tápszerrel etetni, de õ már ezt nem igényelte. Kivártam, míg éhesen felsírt és sok tápszert csináltam, hogy annyit ehessen amennyit akar. A fiam kb 80-90-et ivott meg 4 óránként egyébként is, jó pár hónapig, talán még 5-6 hónaposan is csak az esti evés volt 130-140 körül!
ja utolsó vagyok, hozzáteszem a fiam tökéletes súlyú volt mindig, könyv szerinti gyarapodással, hiába evett ilyen keveset.
Mit jelent az, hogy alig eszik? Mennyi az a mennyiség, amit készítesz neki?
Bébiétel?
A kérdező hozzászólása: A 8.32-es válaszolónak köszönöm...de én tanácsot szeretnék kérni, nem azt hogy az te kisfiad hogy evett.Ne haragudj, csak ha elolvastad volna én pontosan azt írom hogy egyáltalán nem akarja a TÁPSZERT enni.Se 3 se 4 se 5 óránként:( Azt hiszem valóban a fogacskája miatt lehet, mert nagyon rágja a ki öklét és nyálzik.Ma kicsit jobban evett, mivel megpróbáltam egy kis répát fõzni a tápijához és azt elszopogatta cumisüvegbõl.De este semmi..:( A többieknek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Remélem holnap mond valami értelmes dolgot is az orvosunk, mert én már 6.-féle tápszerrel nem akarok kísérletezni, mert már teljesen összezavarta a kicsimet.Csak szörnyû érzés azt látnom hogy nem issza meg a tápszereket, és mi lesz vele??
ja bocs 8:32-es vagyok és csak meg akartalak nyugtatni, ui. részletesen nem írtam le mert nem volt idõm, az enyém ugyanezeket csinálta és hogy 60-70-es fogyasztással is prímán elvannak a 3 hónapos babák bizonyos idõszakban. Hogy az én fiamra te nem vagy kíváncsi, azt nem tudtam de ezek szerint nem, elnézést. Tõlem azt csinálsz amit akarsz és nagyon szívesen a JÓINDULATOT.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, én kérek elnézést.Én nem a babádra értettem.Miért kell rögtön ilyen arogánsan viselkedni?Nem akartalak megbántani, a babádat pedig végképp nem.
"de én tanácsot szeretnék kérni, nem azt hogy az te kisfiad hogy evett.Ne haragudj, csak ha elolvastad volna... " Tökmindegy. Biztos aggódsz, remélem minden rendbe jön vele. Ha máskor nem, a hozzátáplálással. Nekünk azzal oldódtak meg ezek a problémák, bár tudom, hogy te erre nem vagy kíváncsi. Jóccak.
Vidd el egy másik orvoshoz, ha nem javul a helyzet! Minden jót kívánok!
nincs szájpenésze esetleg? az okozhatja, hogy nem eszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!! Az orvos itt kisvárosban annyira nemtörõdöm, szinte semmit nem mond!Az normális hogy 2 hét alatt 5-féle tápszert írt fel?
A kérdező hozzászólása: Általában 120 ml készítek neki, de jó ha 70-et megeszik!És este elalvás elõtt szinte semmit sem.Pár hete még simán megitta a 120-at, de azt is undorral, és vagy kibukta, vagy kihányta.
hány kg még emellett?
A kérdező hozzászólása: 2650grammal született, most 4800.De egy hete megállt, sõt ingadozik 4700-4800 között.
Ne pánikolj, mi felnõttek sem eszünk egyformán minden nap. A súlyával semmi gond, hiszen fél éves korukra duplázzák meg a születési súlyukat. Anyatej állomásról próbáltál tejet venni?
A kérdező hozzászólása: Igen én is ezzel nyugtattam magam, de félek hogy vissza esik majd ha ez így megy tovább.Kisvárosban élünk, sajnos égen földön nincs anyatej:(( A védõnõ pedig semmit nem tud mondani:(
A kérdező hozzászólása: Megmondom õszintén már én is gondoltam rá, mert ennél szörnyebb érzés amikor nem eszi meg egyik tápszert sem és éhen marad....Csak félek hogy "kikapok" majd érte.Sok anyuka nálunk mert nagy a szegénység itt, is ezt javasolta nincs pénz tápszerre.Õk is tejet adnak.A doktornõ azt mondta majd hétfõn ír fel 6.tápszert...de addig éhezni fog??????
A kérdező hozzászólása: Nem az étvággyal van gond, hanem kihány minden tápszert, és feszelegve sír mert éhes.Persze én is sírok vele együtt, mert annyira sajnálom:(
Éhezni biztosan nem fog, most egyszerûen csak ennyire van szüksége. Lehet, hogy elkezdett már valamelyik fogacska mocorogni az ínyében és az bántja, akkor mindig rosszabb az étvágyuk. Én tejet még biztosan nem adnék neki.
Ne adj neki tejet! Türelmes legyél és kitartó. Próbálkozz folyamatosan a tápszerrel. Nálunk is gond volt az elején ez. Az enyém 3 hónapig tudott szopni. 120 ml már nagyon jónak számított, 80-90 ml volt az átlag. 3 hónaposan 4840 g volt a súly, születésekor 3000 g, majd sárgaság miatt visszaesett 2890 g-ra. Voltunk két gyerekorvosnál is és türelemre, nyugalomra intettek. Folyamatos, kitartó próbálkozást javasoltak. Heti kétszer vissza kellett járnunk ellenõrzésre és etetési naplót kellett vezetnem, tiszta súlyt mérnem naponta. Végül egy vérvételnél kiderült, hogy kis mértékben vérszegény. Kapott Maltofer cseppeket erre, de még a cseppek elõtt szépen elkezdett enni, 130-140 ml lett az átlag és 7-szer evett egy nap. Lassan csúsztak fel a grammok, fél éves korára bõven megduplázta a születési súlyát, 6550 g volt. Most másfél éves, igazából nem dundika most sem, hisz 10, 60 kg /86 cm. De apuka alkata tûnik dominánsnak nála, így abszolút meg is nyugodtam. Lényeg, hogy ne adj tejet! Ha nem javul a helyzet, fordulj orvoshoz szerintem!
A kérdező hozzászólása: De igen kíváncsi voltam és köszönöm szépen.Én is úgy gondolom, azért is fõztem ma neki répát..és azt megette.Még egyszer bocsánat!

5 hónapos fiú cicámat mivel etessem?

Legjobb válasz: macska eledellel?!

macska eledellel?!
A kutyák és a macskák nyers etetése teljesen elfogadott dolog, mivel valóban a tápgyártók karmaiban vagyunk (állatorvosokkal együtt)... angolul és németül is BARF a rövidítése, rengeteg anyag van hozzá a neten. Viszont figyelni kell a helyes arányokra, vitaminokra, nehogy hiánybetegség alakuljon ki, akár egy-két nap alatt elmehet a cica. [link] Amúgy a konzerv tápok a cicáknak jók, ha jó minõségû (nem a szupermarketes "w.., f.." és társairól van szó.. Ha minimum 60% hús, semmi:cukor, gabona, ízfokozó, színezék és tartósítószer - van benne, akkor mehet (ez szárazra is vonatkozik, bár az nem egészséges a cicáknak annyira). A jobbakból kevesebb is kell, viszont a több hús drágább is!! A kandúroknál különösen kell ügyelni a vese és a húgyutak kövesedésére-ezért jó a konzerv v a hús nekik. És már most vidd el ivartalanítani-éppen jó idõben vagy!!
Szívesen. :) Sok sikert hozzá
A kérdező hozzászólása: Jól van bátrabb leszek, legfeljebb sûrûbben féreghajtózom. Köszi mindent. Andi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is olvasgattam, hogy kutyának ne adj krumplit meg tésztát meg csokit meg stb... Hát nem tudom, persze biztos nem a legjobb, de tõlem gyakran kapott sült krumpli maradékot amíg elég nyugisan megevett, tésztát is elnyalogatja csokit, meg nem szoktam adni neki, de amint meglátja, hogy az van a kezemben, rögtön megtanul 2 lábon járni és piruetett mutatt be, ha olyan rossz lenne neki azt érezné. mintahogy ha romlott ételt eszel te sem eszed tovább és ha rosszul lettél tõle valószínûleg megjegyzed.. állatok is nevelhetõek, csak tudják, hogy megtudják e enni vagy sem. Bár mondjuk macskának hús, végülis a konzerves macska kajába is az van nem? illetve, mindenféle állati maradvány ledarálva... megfõzve és telinyomva takonnyal Hát figyelj, ha megeszi megeszi :) valamiben egyszer úgyis meghal. meg nem hallottam még olyanról, hogy meghalt volna valami állat, mert a gazdája olyannal etette amivel nem kéne. (kivétel a méreg, de ez már szélsõséges dolog)
A kérdező hozzászólása: Ha egyébként is járok hentesnél, veszek neki is húst. Úgy látom az tetszik neki a legjobban. De sok helyen olvasom hogy nem szabad azt adni neki. Nem tudom eldönteni, arra gondolok csak a állateledel gyárak lobbija.... Szerinted?
a kutyám is pont ilyen. ha éhes lesz úgyis megeszi. :) illetve még lehetne esetleg okoskodni, hogy valami fûszerrel megküldöd a kajáját, hogy jobban rákapjon (bár nem tudom mivel, de talán nem rossz az ötlet) Próbálgasd végig az olcsóbb középkategóriás kajákat aztán amelyikre a legjobban gerjedt olyat kell venni.. én is így csináltam, vagy 4-5 féle kutyatopot kipróbáltam, mire találtam 1-t amit elég jól eszik. a konzerves cuccok meg... ha éhes volt elég gyorsan befalta :) De azért ne etesd túl a macskát, mert elhízik, könnyen túlzabálják magukat, meg nem árt rászoktatni gagyibb dolgokra, mert ha megszokja a jót utána már nehéz lesz mással etetni
A kérdező hozzászólása: Ok, az észrevétel jogos, feldobott labdát nehéz nem leütni... Egyébként két nagy konzervet simán megeszik de csak a drágább fajtát. Szóval válogat ezért vagyok bajban. A száraz tápot szinte nem is eszi. A felvágottakat szereti és a nyers húst is, maradékból is eszeget, szóval haspók. Olyan megoldást keresek ami anyagilag is kifizethetõ és a cicusnak is jó.
Mellékesen nem mi vagyunk "jó pofik", hanem te tetted fel hiányosan a kérdést.
Ez is változó. Tápot bármikor ehet, az olyan lájtos kaja, de mégis kaja a konzerv már lakatósabb dolog. igazából szerintem tápot kiszórsz neki és nap közben majd megeszi napi 1-2x meg kivágsz neki egy kisebb adag konzervest és kész.
A kérdező hozzászólása: Jópofik vagytok, de ezt én is tudom. Arra gondoltam kinek melyik táp és konzerv vált be a legjobban, ami még kifizethetõ.
Kutya táp xdd
Az én 3 hónapos cicám is éppúgy válogat, mint a tiéd. Éhen halna inkább, minthogy megegye az olcsóbb konzervet. Amit bármikor jóízûen befal, az a nyers csirkemáj. Ezt a tippet egy macskabaráttól kaptam. Megveszem a májat, pici zacskókba téve, adagolva (1-3 napra) lefagyasztom. Fel kell neki aprítani is, mert különben mancsolja az egészet maga után, nem tudja mindig feldarabolni.

Van egy két hónapos brit kiscicám. Mivel etessem? Jelenleg royal canin kittent száraztápot kap. Van esetleg árban barátságosabb, de szintén jó minőségű macskatáp?

Legjobb válasz: kicsinek, kb fél évig, aztán ha elfogy, akkor jöhet a felnõtteknek való táp, akár fajtatáp is!

kicsinek, kb fél évig, aztán ha elfogy, akkor jöhet a felnõtteknek való táp, akár fajtatáp is!
Akár milyen kis cicáknak való táppal etetheted.Az alu tasakosakat, nagyon szeretik.Szárazban sok kimértet is kapsz, barátságosabb áron .Nekem egy sziámi és egy karthauzim van .Õk már nagyok.6 és 1 évesek.
Honnan veszed a tápot? Zoofast.hu-n nagy kiszerelésben sokkal olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130107/SAM_0261_www.kepfeltoltes.. Itt van a kis drágaság! :) Az elmúlt idõszakban úgy vettem észre, hogy már nem eszi olyan nagy hévvel a rc-t, úgyhogy többféle táppal fogok próbálkozni, ha váltogatom, akkor nem un rá egyikre sem. Köszi, hogy írtok!
Nagyon kiváló ajánlat! Szárazból mehet még a Royal canin! A Schesirben nem fogsz csalódni!
Én 10 hetesen hoztam el karácsony elõtt a kék brit rövidszõrû cicát. A tenyésztõ azt mondta, hogy száraztápból csak Eukanuba-t és Hill's tápot adjak neki (természetesen most még kitten-t). Konzervbõl meg a Animonda és Schesir konzervet ajánlották (persze itt is kitten változatot még).
Nem szoktam ekkora kiszerelést venni a cicáimnak.Inkább több fajta ízben, kevesebbet.Így, ha nagyobb lesz több mindennel , és fajta kajával tudod etetni.Nekem a sziámi borzasztó válogatós lett.míg a szürkét így etetem vele semmi baj.A cicád idõvel szerintem ezüstszürke lesz.A brit kék és a karthauzi között sokszor nem sok az eltérés.Sokáig nem választották külön két fajtának a kiállításokon sem.Ma már kivívta mindegyik a maga helyét.gratulálok a cicushoz, szeressed nagyon.Mivel hasonlítanak egymásra a szürkék, nem csak küllemben, természetben is, nagyon jó velük együtt élni.Tudom a hasonlóságot mert a lányomnak brit kék cicája van.
A kérdező hozzászólása: Akkor az tényleg nagyon megéri, mert ha fél évig egy kilónként venném a kimérõset, akkor az sokkal többre jönne ki. Köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: És szerinted az olcsóbbak is jó minõségûek? A karthauzi nagyon szép lehet. Imádom õket, annyira gyönyörûek! :) Az én cicám is szürke, de nagyon világos, különleges színe van.
Kb fél évig elég lenne szerintem.
A kérdező hozzászólása: És azt esetleg meg tudnátok mondani, hogy egy 10 kg-os kiszerelés kb. mennyi ideig lenne elég neki?
Én is Royal Canin kittennel etetném! Az a lehetõ legjobb amit adhatsz neki! Nagy kiszerelésben, ténleg olcsóbb a Zoofast-on. Én is onnan rendelek! Fõzhetsz neki, csirkehusit, csak sima vízben semmi só és fûszer! Konzerveket, adhatsz neki Schesir-t, Miamort, Apllawst! Ne ijedj meg, egy ilyen kis konzerv 300 ft, de mindennap 2x egy kicsi kávés kanállal kell neki adni, így legalább egy hétig biztosan elég!
A kérdező hozzászólása: Igen, errõl az oldalról én is hallottam. Én kimérõset veszek az állateledel boltban. Ott 1280 ft egy kg. Amúgy szerinted is a royal canin a legjobb választás neki.
ÁÁÁ meghaltam! :) nagyon kis drága! :) )

Mitől lehet, és mivel etessem? (4 hónapos francia bulldog)

Van egy francia bulldogom, 4 hónapos. Amikor hozzám került 2 hónapos volt. Az els? napokban is volt hasmenése, betudtam az új tápnak és a környezetváltozásnak. Jártunk dokihoz is, aki adott gyógyszert is, szurit, is, pasztát is. Kicsit javult, azóta van, hogy szépet kakil, van, hogy akkorát bevécézik a konyhába, hogy fröccsen mindenfelé, olyan híg... (bocsi, de szeretném ha pontosan látnátok a helyzetet.)

Legjobb válasz: féregirtás megvolt?

féregirtás megvolt?
nem tudom, de ezzel vigyázni kell, mert a sok hasmenéstõl kiszáradhat. viszont a rizs köti a székletet, és a Royal Caninnak van egy Ricaveri nevû tápja, mi azt szoktuk adni a kutyáknak ha hasmenésük van.
A kérdező hozzászólása: persze, volt féreghajtózva. És a Dado csirkés kölyök tápról mi a véleményetek? Egy ismerõsöm ajánlott nekünk egy számomra új tápot, állítólag jó minõség, jó áron. ez a kennels Favorite. Ismeri valaki ezt a tápot? Tapasztalatok?
Nem hiszem, hogy stresszes, mivel írtad, hogy amúgy jókedvû, jó az étvágya is. A francia bulldogoknak elég érzékeny a gyomruk, sokszor emésztési problémájuk is van, így tényleg fontos odafigyelni a megfelelõ tápra. Az is lehet, hogy allergiás a csirkehúsra. Mindenképpen próbálj ki egy másik tápot. Nekem is francia bulldogom van, én már egy ideje Acana [email protected] adok neki. Kimérve szoktam venni, neki elég 3kg egy hónapra, így 3500-at fizetek. Viszont ez felnõtt kutyáknak készült, úgyhogy nektek még más kellene. Ami még jó volt az a Royal Canin francia bulldogoknak készült tápja. Van ebbõl kölyköknek is, annyi, hogy ez elég drága... Esetleg még a Brit Care puppy Lamb and rice táp is jó lenne neki. Sajnos hiába írom, hogy melyik a jó táp, minden kutya máshogy reagál rá, ki kell próbálni. Próbálj kimérve venni állatkereskedésben, így ki tudod próbálni. Tápváltáskor elõfordulhat hasmenés, ezért fokozatosan szokták átszoktatni a kutyát a régi kajáról, de mivel nálatok most is hasmenéses, azt gondolom nincs ennek nagy jelentõsége. Ha nem múlik el, vigyétek vissza az orvoshoz, vagy keressetek egy másikat és ki kellene alaposabban vizsgálni.
talán nem kéne veszekedni, kiabálni vele és akkor egyrészt nem enné meg a saját ürülékét másrészt nem menne a hasa! elsõsorban kutyaként kellene vele foglalkozni! http://kutyadoki.blogspot.com/ ez az oldal segíthet a megértésben vagy az itt elérhetõ szimpatikus szaki!
Francia bulldogoknál gyakori az ételallergia. Fõleg a csirkére. Másik tápot neki.

1 hónapos babucim hogyan és mikor etessem, altassam?

Ezt az egész napra értem!!Er?ltessem hogy aludjon?Ha jön a fürdés ideje és alszik,fel kell keltenem?Vagy még korai rendszerességre szoktatni?Mindenki mást tanácsol,nem tudom hogy lenne helyes!

Legjobb válasz: Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, a gyerek nem ismeri az órát, és ha egyszer éhes... ebben a korban még nincs hiszti, ha ordít akkor valami baja van. A fürdetéshez érdemes viszont idõre "beállni".

Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, a gyerek nem ismeri az órát, és ha egyszer éhes... ebben a korban még nincs hiszti, ha ordít akkor valami baja van. A fürdetéshez érdemes viszont idõre "beállni".
Lehet, hogy most sokan le fognak hurrogni, de szerintem ilyen kis korban is fontos a rendszeresség. Neked is jobb. Most nem azt mondom, hogy mereven ragaszkodj az órához, de jobb, ha valami beáll. Legjobb, ha figyeled a babád, õ is kialakít kis segítséggel egy fajta rendszerességet. Itt most arra gondolok, hogy figyeljétek meg, mikor nem szokott aludni, és akkor legyen a fürdési idõ például. Meg nem kell szigorúan 3 óránként etetni, de nem árt, ha abban is van valami napi rendszeresség. Az én kicsim pl. délelõtt 3, délután 2, 5 óránként eszik, ezt õ alakította ki, kis segítséggel. 6 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, várok még véleményeket! Szerintetek az úgy jó, ha minden este 19:30kor fürdetem?Az már késõ?Hamarabb kellene?Pancsi után rögtön szopiztassam, és rakjam bele az ágyikóba utánna?
En is igeny szerint szoptattam. Minden este megfurdettem valamikor 7 utan de volt ugy, hogy 8 utan. Ilyen pici baba meg nem tud kulombseget tenni az ejszaka es a nappal kozott. Ugyhogy ha csuszol is az elejen a furdetessel semmi gond. O nem tudja meg, hogy most azert van furdes mert este van es utanna aludni kell. :) Szamara meg nem letezik nappal es ejszaka. 6 hetes kora korul kezd majd kulombseget tenni a nappal es az ejszaka kozott. Ekkor mar annyira kifejlodik az erzekuk, hogy eszreveszik ejszaka kevesebb a mozgas, nincsenek annyira zajok, fenyek stb. Innettol kezdheted el a rendszert ugy igazan de azzal sem artasz ha most csinalod csak ne stresszeld magad meg miatta. Nallunk igazan 3 honapos korara allt az be, hogy 8-kor furdes, utanna szopi es alvas. En szopi utan megszeretgetem egy kicsit, bufizik es utanna beteszem a kisagyba. Elalszik magatol. Ujabban textilpelust kell a kezebe adnom es azt szopizza amig bele nem alszik. :) 4 honapos
Második vagyok. Szerintem tud különbséget tenni. Nem tudom, hogyan. A kisfiam pl. nappal állandóan pörög, alig alszik, fürdés után viszont szopi, és szinte azonnal elalszik. Egyszer kel éjszaka, de evés után akkor is elalszik. Pedig nem csodagyerek. :)
Szia! Kell valamilyen rendszer, de az nem szentírás, el lehet térni tõle.Ami nekem fontos volt, az a fürdés ideje, ahogy elõttem is leírták, nagyon hamar megtanulta, hogy utána evés, majd alvás van.Lassan kilenc hónapos lesz, de az evésben csak a hozzátáplálással, hat hónapos korában lett rendszer.Addig csak anyatejet evett, és volt, hogy 1, 5-2 óránként.Kivéve éjszaka, mert két hónapos korától nem kel fel éjszaka a mai napig.Télen hatkor, most már hétkor fürdik.Mi is puszikkal, simogatással felébresztettük eleinte, amíg nem szokta meg, aztán már nem volt rá szükség, várta a fürdést.Úgyhogy szerintem állítsd be a fürdési idõt, a többi meg majd kialakul.Nekünk a hét óra nagyon bevált, mert nagyon régóta nyolckor alszik el egyedül, így héttõl nyolcig megvan a fürdés és az evés. /Z/
Én hagytam, hogy a babám saját maga alakítsa ki a kis rendszerét. Valóban kell, hogy legyen egy rendszer, de ha valamivel csúszol vagy fél órát, nem kell kétségbe esni. Mi eleinte 7 és 8 között fürcsizettünk, mára (9 hónapos) 7 és 9 között. Igény szerint szoptass, az a legjobb. Igaz, amikor nekem szopizás után fél órával nyekergett, nem szoptattam meg, mert akkor más baja volt, de úgyis kiismered. Az én lányom 2-3 óránként kérte a szopit.
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon sok segítséget kaptam, köszi!:) Akkor fürdetni minden nap ugyanabban az idõpontban fogok...azután hami, és alvás!A nappalokon nem görcsölök, az magától is kialakul...ugye? Nehéz ez az anyaszerep...de csodálatos!:)
11:22-es vagyok. Ki fog alakulni minden szépen, ne aggódj. Csak vedd észre a jelzéseit, tanuld meg õket és menni fog körülötte minden, mint a karikacsapás. Ha nyugodt, kiegyensúlyozott bab lesz a folyamatos ismétlõdésektõl, a közel állandó napirendtõl, hamarosan újra lesz idõd magadra és a párodra is. :) Jó babázást :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!