Találatok a következő kifejezésre: Mivel dorombolnak macskák (5 db)

Mivel dorombolnak a macskák? Külön szervük van erre a célra?

Legjobb válasz: Az internetrõl: "Gyakori tévhit, hogy a különös hangot a macskák két hangszáluknak rezegtetésével adják. Egyelõre rejtély, hogyan is keletkezik a doromboló hang. Voltak teóriák, amelyek azt feltételezték, hogy a vibrálás a gégébõl indul: a teória 1981-ben dõlt meg, amikor egy kísérletben gégemetszést hajtottak végre macskáknál, és az állat továbbra is rendületlenül dorombolt. Egyes elméletek szerint a nagyvéna fokozott véráramlása eredményezi a dorombolást. Ezt támaszthatja alá az a tény is, hogy elõfordul, hogy az emberi fül számára hallhatatlan a dorombolás, ám macskánkat fonendoszkóppal meghallgatva, folyamatos dorombolásban lehet részünk."

Az internetrõl: "Gyakori tévhit, hogy a különös hangot a macskák két hangszáluknak rezegtetésével adják. Egyelõre rejtély, hogyan is keletkezik a doromboló hang. Voltak teóriák, amelyek azt feltételezték, hogy a vibrálás a gégébõl indul: a teória 1981-ben dõlt meg, amikor egy kísérletben gégemetszést hajtottak végre macskáknál, és az állat továbbra is rendületlenül dorombolt. Egyes elméletek szerint a nagyvéna fokozott véráramlása eredményezi a dorombolást. Ezt támaszthatja alá az a tény is, hogy elõfordul, hogy az emberi fül számára hallhatatlan a dorombolás, ám macskánkat fonendoszkóppal meghallgatva, folyamatos dorombolásban lehet részünk."
Az biztos, hogy nem a "torkukból" jön a hang, mert az enyémek akkor is dorombolnak sokszor, amikor éppen esznek :-)
Csak sejtésem van, de nekem úgy tûnik, hogy az orruk környékén van valami, amivel elõidézik ezt a hangot. Bár nem esküdnék meg rá.

A macskák mivel dorombolnak? :D

Legjobb válasz: a koponyájuk hátsó részén van (felecaput supuuro) ez gyakorlatilag egy kicsi dorombként lehet elképzelni, evvel adják kia a doromboló hangot.

a koponyájuk hátsó részén van (felecaput supuuro) ez gyakorlatilag egy kicsi dorombként lehet elképzelni, evvel adják kia a doromboló hangot.
szemével azt hittem ezt mindenki tudja
pészmékerrel X"DDDDDD :$
Dehogyis! A hangszálait rezegteti, ha dorombol és a nyakánál megsimized, érzed is ahogy vibrál. (:
22:08 vagyok! még hazudni sem lehet kicsit?!


[link]
A kérdező hozzászólása: Koszonom :)

A macskák mivel adják ki a doromboló hangot?

Legjobb válasz: A gégefedõjükkel.

A gégefedõjükkel.
Szüleim mesélték, amikor kicsi voltam, lehettem vagy 4 éves, dorombolt a macskánk, én meg megkérdeztem, hogy beteg a macska? kérdezték miért? mondtam, hogy brummog =).
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!