Találatok a következő kifejezésre: Mivel és lehet elkezdeni (60 db)

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Fogamzásgátlót mikor lehet elkezdeni szedni? és kb mennyibe kerülnek?

Még nem szedtem sosem, de most már szeretnék. Hónap elején szokott megjönni,harmadika, negyedike körül, és n?dokihoz 7.-ére kaptam id?pontot. Ha addig elmúlik, és lesz üres nap a kett? között az baj? Vagy akkor buktam egy hónapot?

Legjobb válasz: Általában a menzesz elsõ napján kell elkezdeni szedni, és 6-7 ezer forintnál indulnak a háromhavi adagok.

Általában a menzesz elsõ napján kell elkezdeni szedni, és 6-7 ezer forintnál indulnak a háromhavi adagok.
A legegyszerûb, ha a nõgyógyászt megkérdezed. Õ tudni fogja, melyiket mikor lehet elkezdeni szedni. Az ára pedig: az enyém 3 havi adagja 9500.- volt, egy barátnõmé pedig 10000.- :) (átlag ennyi szokott lenni)

Amortusz után mikor lehet elkezdeni a fogamzásgátlót szedni? Ma voltam kontrolon és felírt a doki Fogamzásgátlót (Mercilon), de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikortól kellene szednem? Volt már ilyen helyzetben valaki?

És mikor fog megjönni a menstruációm?

Legjobb válasz: szijja, az én tri regolom betegtájékoztatójában az áll, h a 2.menstruáció megjelenésének elsõ napján kell elkezdeni a szedést.de ha indokolt, akkor már az elsõ menstruáció elsõ napján beveheted.azt nem tudom más tabletták esetében mi a teendõ.remélem segítettem.

szijja, az én tri regolom betegtájékoztatójában az áll, h a 2.menstruáció megjelenésének elsõ napján kell elkezdeni a szedést.de ha indokolt, akkor már az elsõ menstruáció elsõ napján beveheted.azt nem tudom más tabletták esetében mi a teendõ.remélem segítettem.
Hát nem tudni mikor fog megjönni :S Én is mercilont szedek és az menstruáció 1 napján kell elkezdni szedni.
Olvasd el a mellékelt betegtájékoztatót, vagy hívd fel a dokit, meg fogja mondani! Szerinted itt hány nõgógyász olvasgat?
"Mért szül a világ olyan anyát, aki szíve alatt gyilkolja meg saját magzatát?"
Az abortuszod utani napon kellett volna elkezdeni!
Miért kell mindjárt leszólni és gyilkosnak nevezni? lehet, hogy betegség miatt volt abortusza, de nekünk ehhez egyrészt semmi közünk nincs! És ha mégis úgy lenne, , még mindig jobb így, mintha beteszi a fagyasztóba vagy a pöcegödörbe, nem?
Ne torodj vele, sok buta no azt hiszi, h az a rendes ember aki megszuli a gyereket annak ellenere, h nem tud rola gondoskodni, vagy nem tudja megandi neki a kello torodest. En azt mondom, h tobbre tartom az abortuszon atesett realis gondolkodasu noket, mintsem azokat a noket, akik megszulik a gyereket es egy pelenkara, vagy bebietelre sincs penzuk es mennek a segelyert, vagy nem torodnek a csemeteikkel!

10. hetes kismama vagyok-mikortól lehet elkezdeni sportolni és mit?

Legjobb válasz: Hát ha csak most akarsz elkezdeni sportolni,akkor csak is könnyü gyakorlatokat,hogy meg nem eröltesd magad.Csak a kismama tornát csináld,és azt is csak addi´g,amíg jól esik.

Hát ha csak most akarsz elkezdeni sportolni, akkor csak is könnyü gyakorlatokat, hogy meg nem eröltesd magad.Csak a kismama tornát csináld, és azt is csak addi´g, amíg jól esik.
A kérdező hozzászólása: Én sportoló vagyok-futó!Így miket csinálhatok?
SZIA, 2 HÉT MULVA EDZÖTEREMBEN LEHET BICIKLIZNI MEG FUTOPADON NAPI 20-30 PERCET SÉTÁLNI.25 HETES KISMAMA.
Ha eddig is sportoltál, ne hagyd abba . A terhesség egy állapot, nem betegség, sõt ilyenkor még nagyobb szükség van a test jó állapotban tartására. Futni is lehet addig, amíg a hasad nem akkora, hogy "lögyögjön" és zavarjon, de persze megerõltetni nem szabad magad! Amúgy minden mást is lehet csinálni, az ugrálást nem javasolják-pl aerobic. A terhestorna mindenképp jó arar, hogy lásd, mit lehet:-) De ha izgulsz , kérd ki egy gyógytornász tanácsát.
Ajánlatos vigyázni a sporttal a terhesség 15 hetéig, vagy legalábbis addig, amig el nem múlik a veszélyes idõszak.

Díjugratást meddig jó elkezdeni? És futószár elhagyása után mennyivel lehet elkezdeni, azaz mik a feltételei? (bővebben lent)

most 17 éves vagyok, 2 hónapja járok lovagolni, lassan elhagyom már a futószárat és a díjugratást jobban tetszik, mint a sima tereplovaglás...nem is a verseny miatt, csak simán maga a sport tetszik. köszönöm:) 17/l

Legjobb válasz: Kortól független, nyilván az a mérvadó, amit az edzõd mondd. Ha õ úgy gondolja, hogy eleget tapasztaltál, tudsz már ahhoz, hogy ugrani kezdjetek akkor hajrá! Sosincs hozzá késõ! :) Ha kérdésed van, nyugodtan írj az e-mailomra, 16 éve lovagolok.

Kortól független, nyilván az a mérvadó, amit az edzõd mondd. Ha õ úgy gondolja, hogy eleget tapasztaltál, tudsz már ahhoz, hogy ugrani kezdjetek akkor hajrá! Sosincs hozzá késõ! :) Ha kérdésed van, nyugodtan írj az e-mailomra, 16 éve lovagolok.

Jár valaki babaúszásra? Mi a véleményetek róla és mikor lehet elkezdeni?

Legjobb válasz: az egyik barátnõm járt itt debrecenben az akvatikumba. elég korán el lehet kezdeni mert a babákban még megvan a búvárreflex. kell egy igazolás a dokitól hogy nem beteg épp és kell úszópelenka meg neked ruha és sapka. állitólag fejleszti meg kellemes és jól elfáradnak utánna szerintem felesleges és nekünk nagyon messze van.

az egyik barátnõm járt itt debrecenben az akvatikumba. elég korán el lehet kezdeni mert a babákban még megvan a búvárreflex. kell egy igazolás a dokitól hogy nem beteg épp és kell úszópelenka meg neked ruha és sapka. állitólag fejleszti meg kellemes és jól elfáradnak utánna szerintem felesleges és nekünk nagyon messze van.
A kérdező hozzászólása: ja és nektek mi lesz fiucska vagy lányocska?:)
Mi Debrecenben hordjuk a Búvárklub-os babaúszásra. 3 hós korától lehet. Az én gyerekem születésétõl imádta a fürdetést és amúgy is nagyon eleven és pörgõs, ezért kezdtünk járni. Imádja az úszást, tökéletesen mûködik a búvárreflexe és szerintem hasznos a mozgása szempontjából is. Én csak ajánlani tudom. Nagyon kedvesek az oktatók és a szülõknek is egy jó program.
A kérdező hozzászólása: én lányom is szeret fürödni szerintem élvezné õ is
Egy anyukától hallottam, hogy 3 hónapos kortól kezdtek járni. Egy strandon találkoztunk, az 5 hónapos babája teljesen magabiztos volt a vízben, iszonyúan élvezte és anyukája elmondta, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb a kisfia, mint az egyidõs nem babaúszós kicsik. Én biztos viszem majd a fiamat, Budapesten nagyon sok hely van(melyik településen éltek? Mennyi idõs a kicsikéd?). Amit még hallottam, hogy a babák sokkal ellenállóbbak lesznek a betegségek ellen és nem utolsósorban ez egy nagyon jó lehetõség arra, hogy apa-anya-baba közös programon vegyen részt. Nesi 31 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Debreceniek vagyunk:) és 2 hónapos kiscsaj szülei, igen már csak azért is szeretnénk vinni mert nekünk is jo lenne ez a 3-as program:) nem tudom itt mennyibe kerülhet majd megkérdezem:)
Elõzõ vagyok: a 10 alkalmas bérlet 16 ezer Ft.
A kérdező hozzászólása: és mikor van úszásóra?a hét melyik napjain hány órától elõre kell szólni?
Amire mi járunk, az szombat délután illetve vasárnap délelõtt van. Sok idõpont van. Az elsõ alkalomnál be kell jelentkezni (Papp Vikinél), utána már nem, meg nem is veszik szigorúan az idõpont betartást, mert tudják, hogy babákról van szó. Itt az oldaluk: http://www.babauszas-debrecen.hu/

Kb mikortol lehet elkezdeni egyfajta napirendre terni, szokni, a pici babaknal? Mi 4 hetesek vagyunk, korai lenne meg? Es mikortol varhato hogy ataludja az eszakat, ertem ezalatt, hogy tobbet mint 3 ora?

Legjobb válasz: Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos

Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos
Anyatejes vagy tápis? A tápis babák hamarabb kezdik átaludni az éjszakát. Az én lányom 2 hetes korától tápis is volt, de 3 hós koráig még volt cici is. 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát mai napig(most 6 hós), de 2 hós koráig még hasfájós volt. De az utána megszünt. Így nekünk 2 hós korától állt be a napirend.
A kérdező hozzászólása: Tapis az en babam is, mert sajna nem indult be a tejem. Minden reggel kb masfel hete reggel 6.30-7 korul kel utanna mar nem alszik vissza, es este 9 korul fekszik le, es 2x kel enni ejjel ekozott az ido kozott, ugyhogy az ejszakak kb egyformak, csak van amikor jobban faj a hasa, akkor nagyon sokat felsir es simizni kell a pocijat. Napkozben meg van mikor alig alszik egesz nap csak ilyen fel orakat, van mikor meg orakat alszik evesek utan.
Én kezdettõl fogva egy könyvbõl nevelek és próbálom úgy csinálni ahogy le van írva.Eddig minden rendben ment.Nappal egyáltalán nem alszik de a könyv erre is írt megoldásokat 2 és fél óránként eszik ilyenkor a köztes idõben játék és dajkálás van de többet van az ágyában.Éjjel viszont 1* ébred fel mindig ugyanabban az idõpontban.Nekem így jó és szerintem neki is.Most 2 hónapos.
Az én kisfiam 4 hetesen aludta át elõször az éjszakát, de soha nem kelt fel elõtte sem 1nél többször. 7 hetes kora óta kap minimális tápszeres pótlást(napi 180ml), de ez nem változtatott az éjszakáin. Nálunk szerintem ez alkati kérdés volt a kisfiamnál, nem rajtam múlt. Kb 2 hónapos volt, mikor azt lehet mondani, h kezdett kiszámítható napirendje lenni, persze mindig attól függ, h mikor ébred, mennyire fárasztó a játék, meg mindentõl, ami egy felnõttet is befolyásol(idõjárás, hangulat). A fürdési idõ elejétõl fogva közel azonos idõben történt, a séta lehetõség szerint szintén, mióta kanalasat eszik, az is ad egy fix pontot. Én magam se vagyok egy szigorú napirend szerint élõ egyén, a gyerekem is szeretném, ha rugalmas lenne, ez jelenleg még úgy látszik nála is mûködik, mondjuk, mindent elmondok neki elõre, ha valami szokatlan dolog várható, hiába lehet h nem érti.

Mivel és hogyan lehet elkezdeni a hozzátáplálást? Mennyi idő után lehet főzeléket adni?

Légyszíves részletesen írjátok már le ki hogyan és mikor kezdte el anyatejen kívül mással etetni a kicsikét. Mikor mit lehet adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én 1 héttel 4 hónapos kora elött kezdtem el a hozzátáplálást.Vannak 4 hótól bébi ételek:Kecskeméti, Hipp, Univer, Nestlé, Humana.... fõzelékek ,desszertek és italok.Elõször ebédre 4-6 kanállal kóstóltuk aztán szopiztatás.Másnap desszertet adtam neki és szopi.Aztán napról napra növeltem a kanál adagokat és ebédre fõzit délután deszertet eszik.Aztán elhagytam a fõzik után és desszert után a szopizást és teát vagy gyümülcs levet iszik.Sajna mióta eszünk bébi kaját már nem akar cicizni és csak tápszert eszi meg.Jelenleg hajnali 5-6- kor kel és 170 ml tápit kap reggel 9-10 tápszer szintén ebédre 1 üveg fõzi gyümilével vagy Hippes nesteával délután 5-6-kor 1 üveg desszert, és este 9-10-kor tápszer.Mióta eszünk baby kaját átalussza az éjszakát.Bármilyen ízú kajcsit adhatsz neki csak nézd a 4 hós jelzést.Mi 4.5 hósok vagyznk.

Szia! Én 1 héttel 4 hónapos kora elött kezdtem el a hozzátáplálást.Vannak 4 hótól bébi ételek:Kecskeméti, Hipp, Univer, Nestlé, Humana.... fõzelékek , desszertek és italok.Elõször ebédre 4-6 kanállal kóstóltuk aztán szopiztatás.Másnap desszertet adtam neki és szopi.Aztán napról napra növeltem a kanál adagokat és ebédre fõzit délután deszertet eszik.Aztán elhagytam a fõzik után és desszert után a szopizást és teát vagy gyümülcs levet iszik.Sajna mióta eszünk bébi kaját már nem akar cicizni és csak tápszert eszi meg.Jelenleg hajnali 5-6- kor kel és 170 ml tápit kap reggel 9-10 tápszer szintén ebédre 1 üveg fõzi gyümilével vagy Hippes nesteával délután 5-6-kor 1 üveg desszert, és este 9-10-kor tápszer.Mióta eszünk baby kaját átalussza az éjszakát.Bármilyen ízú kajcsit adhatsz neki csak nézd a 4 hós jelzést.Mi 4.5 hósok vagyznk.
Én már három hónaposan elkezdtem, tudom, most nem ez a trend, de az elsõ gyerekén még így mondták, akkor ugyan azok a bébiételek, amik most négy hónaposra vannak cimkézve, azok három hónaposra voltak. Szóval az elsõnél még így volt a jó, most miért ne lenne? A nagy is normális gyerek lett :) )) A nagy amúgy majdnem egy éves koráig szopott, a kicsi az már két hónapos kora óta sajnos tápszeres. Most azt mondják, hogy hozzátáplálás, az elsõnél még elválasztásnak hívták. No mindegy, ahogy akarod, úgy csinálod, ez csak egy tanács volt. Szerintem mindenképp gyümölcsökkel kezdd, almát szoktak elõször adni, de elsõre épp csak kóstolgatni, ne sokat. Ehhez szép lassan szoktasd hozzá, én mindig szopi ill. cumisüveg elõtt adtam, mert olyankor éhes volt. De ne akkor, amikor már nagyon sír éhségében, mert akkor úgyse fogadja el. Kell kb. két hét, mire az almát megszokja. Utána adhatsz barackot, banánt, körtét is, de fokozatosan szokja meg mindegyiket. A gyümölcs étkezést nem vált ki, csak desszert. (merthogy egy idõ után már szopi után kapja, akkor már ismerõs neki és szereti) Ha már egy hónapja eszik gyümölcsöt, akkor kaphatja az elsõ fõzelékét, ami elsõre krumpli, majd ha azt már eszi egy ideje, akkor a krumplival más zöldségbõl készült fõzeléket sûrítesz (tehát mindent krumplival fõzöl). Sok baba nem szereti a krumplit magában, mert nem nagyon van íze. A lényeg, hogy nagyon fokozatos legyél, nem szabad sürgetni. Én egy hónap fõzelékevés után egy szoptatást kiváltottam fõzelékkel, tudom, ezt mostmár nem szabad :) ))) No, ezzel most nem azt mondom, hogy így kell csinálni, hanem elmondtam, hogy én hogy csináltam, nekem még így tanították, és nem lett belõle gond, szóval nem kötelezõ így csinálni, kéretik nem lepontozni! :D:D Hát ez egy vélemé
Szia! Én 6 hónapos koráig csak szoptattam. Utána gyümölccsel kezdtem, adtam banánt, almát, barackot, és vegyesen. Elõször a tízórait váltottuk le. Utána jött az ebéd. Akkor a megszokott gyümikhez adtam krumplit, aztán jöttek a zöldségek. Répa, fehérrépa, zeller, paradicsom, sóska, spenót, tök, sütõtök, cukkini, cékla (ezeket vegyesen összevariálhatod). 8 hós kortól adtam husit, sajtot, halat, és akkor kezdtük a zöldbab, zöldborsó, brokkoli, karfiol evését (biztos volt még más zöldség is, csak nem jut eszembe). Aztán jött az uzsonna, ez általában ugyanaz volt, mint az ebéd (husi, sajt nélkül), vagy gyümi. Én tejpépet is adtam már 8 hónaposan. Utána a reggelit váltottuk le, végül uzsonnára áttértünk gyümire, és vacsira kapott fõzeléket. A védõnõ tud abban segíteni, hogy melyik hónapban mit lehet bevezetni. Sok sikert!! :o)
A kérdező hozzászólása: Naggyyon köszi nektek!Köszönöm a segítségeteket!
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=511 Ez egy nagyon jó cikk sztem...

Kb. mennyibe kerül az A1 kategóriás jogosítvány megszerzése, mikor lehet elkezdeni és lehet-e A1-es jogsival AM kategóriás motort vezetni?

Legjobb válasz: Helló kb 60-70ezer,16 és fél évesen és lehet segédmotort vezetni vele 125ccm-ig és 15kw-ig

Helló kb 60-70ezer, 16 és fél évesen és lehet segédmotort vezetni vele 125ccm-ig és 15kw-ig
Igen, szabad vele segédmotoros kerékpárt is vezetni! A vezetõi engedélyek "lefelé kompatibilisek"!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!