Találatok a következő kifejezésre: Mivel és lehet az akváriumi (22 db)

Hi. Kezdõ akvarista vok és 72l az akváriumom. A kérdésem kb mennyi halat és mieneket lehet betenni az összeférhetetlenség miat? Jók az elképzeléseim? Ha igen melyik halból hány darabot vegyek és ha gondoljátok még ajánlhattok halakat:D

Én ezekre gondoltam: -Guppi -Márvány páncélos harcsa -Melini páncélos harcsa -Szumátriai díszmárna -Fekete tetra -Díszes törpeszájú hal -Makrakanta én ezekre gondoltam.

Legjobb válasz: Ennyi fajt nem lehet beletenni, fõleg ezeket. Legyen mondjuk 10 guppi(csak hímek) és 8 páncélosharcsa. Ha leírnád, hogy milyen szûrést tervezel, az sokat segítene.

Ennyi fajt nem lehet beletenni, fõleg ezeket. Legyen mondjuk 10 guppi(csak hímek) és 8 páncélosharcsa. Ha leírnád, hogy milyen szûrést tervezel, az sokat segítene.
A kérdező hozzászólása: helo.hát figy azt még nem tudom mert komplett szettet rendeltem és nem írják a szûrõ típusát.kedden vagy szerdán jön meg a szett akkor leírom, de akk ezekszerint csak a guppikat meg páncélosharcsát tehetek bele a többi fajból eggyet sem?
Galaxi razbóra , amanda lazac , smaragd törpe razbóra , endler guppy , ezekbõl a halakból a méretükbõl adódóan elég szép csapatot (15db) tehetsz 72 literbe .
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha akvárium szettet rendeltél abba biztos hogy kicsi a szûrõ, meg semmi a világítás, szinte mindegyikben az, persze vannak prémium szettek de azok elég borsos árban vannak. Tehát halat és növényt elég nehezen lehet bennük tartani, karácsony után van a gyakorin a roham mikor kezdenek kipusztulni az ajándékba kapott szettekbõl a halak és a növények. Kb 30 nap mire beáll az akváriumban a víz, utána A díszmárna a tetra csapathalak, a tetra különösek kekec ha nincs meg neki 80-90 centis úszótér, 100 liter feletti aksi javasolt. Az öves diszcsik 400-500 literes akva 20 centi fölött is lehet. A Melini páncélosharcsa viszonylag rövid ideig él, inkább a foltos páncélos harcsa, nyugodtabb, nem túrja annyira szét az aljzatot.( nekem van 7 éves) A Díszes törpeszájú hal és a guppi nekik jó ez a méret, a guppi szívósabb. Tehát harcsát guppit törpeszájú halat tarthatsz, a három fajból kettõt, de azt is úgy ha veszel még egy ugyanolyan szûrõt az akvába mint amivel kapod.(kivétel ha 60000 feletti prémium szett bio belsõvel)

Mivel és hogyan lehet az akváriumi kellékeket fertőtleníteni?

Legjobb válasz: Háát... Konkrét fertõtlenítõszerrel nem, mert akár milyen alaposan öblíted is el õket, szennyezik majd a vizet és kipusztlnak az állatok. Én forró vízzel szoktam és van egy külön kis fogkefém és üvegmosóm, amit csak erre a célra használok.

Háát... Konkrét fertõtlenítõszerrel nem, mert akár milyen alaposan öblíted is el õket, szennyezik majd a vizet és kipusztlnak az állatok. Én forró vízzel szoktam és van egy külön kis fogkefém és üvegmosóm, amit csak erre a célra használok.
Nem biztos, hogy fertõtlenít, de az algát, vízkövet remekül leszedi az ecet!
önts bele hipot!
Fertõtleníteni egyáltalán nem kell, csak megtisztítani az esetleges "akváriumi piszoktól" pl. algától, homoktól.
Ilyen normálatlanok minek válaszolnak mint az elõttem szóló...??? Minek jársz te erre az oldalra? Azért, hogy mindenkinek haszontalan és káros tanácsokat adj?
Én úgy tisztítom az akváriumomat, hogy a köveket és kagylókat forró vízbe ásztatom majd egy kefével lesikálom róla a koszt. Aztán az akváriumot átöblítem vízzel, majd ecettel és szivaccsal áttörlöm (ezt mondjuk azért használom, hogy a víz ami nyomot hagy az akváriumot azt leszedjem meg a vízkövet ha van) de gyönyörûen megtisztítja az akvárium üvegét :) Aztán meg visszapakolom a cuccokat bele majd feltöltöm vízzel és a végén belerakom a békákat:D

Szeretnék venni egy hím Betta halat és nem tudom, hogy pontosan miket kell az akváriumába tenni és minimum mekkora akvárium legyen. Lehet hozzá tenni csigát, garnélát?

Legjobb válasz: 50 litertõl lehet tartani de én nem tennék se csigát se garnélát mert lehet hogy megcsipkedi nõvényeket fadarabokat lehet bele tenni az akváriumába de ha nõstényt is akarsz mellé tenni akkor 75 literes akvárium kell és sok nõvény és 3-4 nõstényt kell és sok búvóhely

50 litertõl lehet tartani de én nem tennék se csigát se garnélát mert lehet hogy megcsipkedi nõvényeket fadarabokat lehet bele tenni az akváriumába de ha nõstényt is akarsz mellé tenni akkor 75 literes akvárium kell és sok nõvény és 3-4 nõstényt kell és sok búvóhely
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat :) ), És lehet vele más halat tartani??


Az akváriumomban ilyen fehéres trutyi jelent meg a 3D háttérre tapadva, én penészre tippelek. Mi ez és mit lehet vele kezdeni?

Legjobb válasz: Lehet penész. Az algaevõk megeszik. Ha nincs (nem lesz) algaevõ, súrold le róla.

Lehet penész. Az algaevõk megeszik. Ha nincs (nem lesz) algaevõ, súrold le róla.
Az algaevõk megeszik, és szerintem elmúlik, ha tényleg az. Nekem a vasfán volt, egy kis ecet megtette hatását..:D
Penész vagy vízkõ.

Az akváriumi növények leveleiről mivel tudom letakarítani a fonal algát? Mivel lehet fertőtleníteni a növényeket, hogy nekik se és a halaknak se ártson?

Legjobb válasz: szerintem az alha valamelyest növényi eredetû,szoval ha olyan szert használsz akkor a virágnak is lehet baja,de sztem valami alhaölõ tabit kipróbálhatsz,a halaknakelvileg nem árt.

szerintem az alha valamelyest növényi eredetû, szoval ha olyan szert használsz akkor a virágnak is lehet baja, de sztem valami alhaölõ tabit kipróbálhatsz, a halaknakelvileg nem árt.
Nem vagyok egy nagy szakértõ.Nekem a Magyar gyártmányú-talán Panzi termék-algaölõ szer használt.Tanácsos algaevõ halat tartani.Úgy tudom az Anci nem eszi meg a fonalalgát, de van más fajta.Én a márnák között keresgélnék, de az Anci is elengedhetetlen, az én véleményem szerint.
Ha teljes kínálatod van algából, abból valószínûleg sokat etetsz, túltelepített az akvárium és/vagy gyenge a szûrésed. (Vagy nem megfelelõ a tisztítása.) Az algaírtó csak tüneti kezelés lesz. Nem (legalább is nem elsõsorban) a fény a probléma. Fonalalgára próbáld ki ezt: http://bekas-halas.hu/index.php?page=shop.product_details&ca..
szerezz be pár fonálalgázót /repülõ rókamárna a közönséges neve/

Veszek két pézsmatekit és még nem tudom mik legyenek az akváriumukban :D 4 féle kõ közül lehet választani amik közül hármat vehetek (többi lent? )

1.: sárga 2.: piros 3.: kék 4.: fehér na ezek közül kellene 3 egymáshoz passzolót, meg még egy tekicsúszda xD és milyen követ vegyek? mármint a napozó, amihez hozzá lesz rakva a tekicsúszda, és akkor milyen eledelt vegyek neki? szárított halat vagy fagyasztottat? Marhaszívmix is kell?

Legjobb válasz: Ne ilyen színezett xarokat vegyél. Gyöngykavics jó lesz nekik.Napozónak bármilyen követ tehetsz be. a "tekicsúszda" teljesen felesleges, nem hinném hogy élveznék a csúszkálást... Fõ eledelük fagyasztott hal legyen. A legfontosabb dolgot, a szûrõt még megemlítem, ebbõl az a legjobb ha külsõt veszel(20000 forint felett, de megéri), de egy erõsebb belsõ is elegendõ lehet. A napozókõ fölé nem árt egy lámpa.

Ne ilyen színezett xarokat vegyél. Gyöngykavics jó lesz nekik.Napozónak bármilyen követ tehetsz be. a "tekicsúszda" teljesen felesleges, nem hinném hogy élveznék a csúszkálást... Fõ eledelük fagyasztott hal legyen. A legfontosabb dolgot, a szûrõt még megemlítem, ebbõl az a legjobb ha külsõt veszel(20000 forint felett, de megéri), de egy erõsebb belsõ is elegendõ lehet. A napozókõ fölé nem árt egy lámpa.
fotózd le
Az algásodás elsõdleges oka az elégtelen szûrés, a másodlagos pedig a fény. Dióhéjban ennyit lehetne írni. Hogy meg lehessen mondani a pontos okát, kell néhány infó a tartási körülményekrõl: -akvárium mérete -szûrõ -részleges vízcserék gyakorisága -halak száma és fajtája -világításról néhány adat (fénycsõ típusa, a világítás erõssége és idõtartama) -növények száma és fajtája
Ahogy YD írta. Annyi nem elég, hogy "algásodik". Pl. a zöld agáknak a sok fény tesz jót, de a barna alga meg épp kevés fény miatt virágzik, szóval láthatod, hogy így nem tudjuk megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Idõközbe elvittünk egy növényt megmutatni, és kiderült, hogy rossz a fénycsõ ami az akváriumban van!!
Szia! A fenycsõ cseréje nem oldja meg a problémát. Lehet, hogy kis mértékben sikerül visszaszorítani az algásodást, de továbbra is számolnod kell a jelenlétükkel. Mindennek a szûrés az alapja. Ha a szûrésed megfelelõ, lehet bármilyen fénycsöved, nagyon kis esély van rá, hogy az algák megjelennek.
Te hablelyány! 1-2 hete újraindítja az akit! Szerinted a sok fénytõ van alga? Haggyál má :)
Ha a kõ zöldalgás, akkor sok a fény neki. És a nagy fény mellett, nincs elég sok gyorsan növõ növény, ami a tápanyagot elszívná az alga elõl.
Kár, hogy nem létezik ilyen akvárium szimulátor program, amibe beírsz adatokat, hogy vízcsere ekkor meg akkor, fénycsõ x db, ilyen-olyan márkájú csövekkel, világítás idõ intervallum x óra, a növények fajtái ez meg az, aztán kiadja hogy a beállított paraméterekkel hogy fog mûködni az akvárium. Milyen algák fognak nõni..stb. Ezen adatok hiányában mi meg mondjuk meg, hogy mi a problem. Azt még a program se tudná.
Hát mittudomén, sok fénytõl szokott lenni zöldalga. Azt nem tudom mi van akkor, ha valaki 1-2 hetente újraindítja valaki az akit, mer olyat nem szoktam csinálni. De akkor nem inkább barna alga lenne? Mert kezdetben inkább a barna szokott jelentkezni :)
*l
Az ok, közvetetten az állandó takarítás. Teendõ: takarítás helyett a szakirodalom olvasása. Még soha nem teremtettél egyensúlyt az akiban, esélyt sem adsz a tisztító baktériumoknak. Egy akváriumot átlagban 3-5 évente kell ilyen nagytakarításban részesíteni.
de lehet hogy a szûrõd se megfelelõ de az amonia , nitrit biztos nincs rendben .milyen szûrõd van ?
bocsi 1-2 hetet akartam írni
a legnagyobb oka az hogy hetente kicseréled a vizet csak heti 30 %-ott szabad.így soha az életben nem fog beálni a vized kb.1-21 hét ameddig kialakulnak a lebontó baktériumok amit te egybõl kiirtasz.az algák még lehetnek túletetéstõl is vagy nem megfelelõ világítás , kevés növény, túl van telepítve az aksi stb.magas az amonia nitrát tartalom.milyen halaid vannak? pihentettet vizet teszel bele , mivel kezeled vízelõkészítõ?
A kérdező hozzászólása: Ezekkel az infókkal nem nagyon tudok mit kezdeni :/ De azért köszönöm a válaszokat :)
valószínüleg csak algásodik lehet a boltokba kapni ez ellen cseppeket vagy tisztító gépet
Cseppeket mindenre lehet kapni... A halálom a sok csepp... Mit értesz kiválás alatt? Hogy néz ki pontosan? Ha a kezeddel lehúzod az üveget, akkor milyen érzés? Nyálkás? Könnyen lejön? Mekkora akváriumod van, mekkora szûrõvel és milyen világítással? Ha kevés a fény, akkor könnyen megtelepszik a barna alga, de ezt nem cseppekkel, hanem megfelelõ vízértékek, világítás, növényzet segítségével, beállításával lehet megszûntetni.
A kérdező hozzászólása: 120 literes, komplett neonnal együtt, 10-12órát megy, természetes fény nincs is szinte, ill. minimális. Ez a sárga cucc úgy néz ki mintha rozsdás lenne a kavics felülete, teljesen olyan színû, azért is gondoltam, hogy a csapvízbõl kivált vas. Nagyon szeretném beállítani a természetes egyensúlyt semmilyen cseppet nem használtam eddig, ezért reménykedem, hogy eltûnik vagy vmi lesz vele. A tapintását még nem néztem, de megvizsgálom ez jó ötlet, ha nyálkás akkor biztos valami élõ...
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, sikamlós az üveg belül és könnyen lejön:S áááá túl jól ment eddig minden, de nem adom fel mit csináljak? várjak? míg a jó baktériumok átveszik uralmukat? A szûrõ megy folyton csak míg alszok, addig kapcsolom ki. Növény is van
Ez barna alga lesz, valószínûleg nem elég a világítás, gyakran adnak gyenge fénycsövet a komplett akváriumokhoz. Erõsebbre kellene cserélned. Itt egy leírás még jó algairtási módszerrõl: http://akvarisztika.budapet.hu/2010/01/23/pofon-az-algaknak-.. De nézelõdhetsz még fórumokban is. Az viszont hatalmas probléma, hogy kikapcsolod a szûrõt, megölöd az összes megtelepedett lebontó baktériumot, majd cisszapumpálod a vízbe. Olvass el néhány cikket a szûrésrõl, mindenhol leírják, hogy kikapcsolni tilos.

Az akváriumomban sorra pusztulnak el a halak (fátyolfarkú és sima aranyhal) pedig enni kapnak, és levegő is van. Nem tudom mi a baj, de már félek reggel megnézni őket. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Az akvárium mindennek felszerelt.Tubifex, szúnyoglárva az ételük. És az elpusztulás elõtt jól vannak,nincs seb, vagy folt, csak egyik pillanatról a másikra elgyengülnek, nem mozognak,felmennek a felszínre és vége.Vettem újat, de már 1hónapja.

A kérdező hozzászólása: Az akvárium mindennek felszerelt.Tubifex, szúnyoglárva az ételük. És az elpusztulás elõtt jól vannak, nincs seb, vagy folt, csak egyik pillanatról a másikra elgyengülnek, nem mozognak, felmennek a felszínre és vége.Vettem újat, de már 1hónapja.
hello nem tudom mivel eteted, mennyit adsz nekik, hány halad van mekkora akváriumban, milyen a levegõztetõd mekkora, növény van e, van e hõmérõ.. írj kicsit bõvebben nem volt e mostanában új hal véve mitõl pusztulnak el semmit nem látsz rajtuk? seb vagy betegség daganat darakór ezer féle lehet írj hogy ...segíthessek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!