Találatok a következő kifejezésre: Mivel és lehet az (9043 db)

Ha leesik a vércukrod, annak lehet ilyen tünete. Ha eszel, jobban leszel?
A kérdező hozzászólása: hát reggelente szokott csak lenni és akkor csak inni szoktam, de egy fél óra múlva már jobb is
nos szerintem vn egy rem almod amire nm emlekszel...illetve nm takarozol be v be v mikor vel ebredsz?? nekem is vn neha ilyen

14 éves vagyok és ( bizsu ) fülest szeretnék hordani ilyen kristályosat vagy valami ilyesmit. Lehet-e valami gond belõle? És ha lehet azok mik? És kérem azt is indokolni hogy ha lehet gond belõle hogyan lehet orvosolni? :/

Legjobb válasz: Mégis milyen gond lehet abból, hogy egy diszkrét ékszert hordasz??? Nekem is ovis korom óta van fülbevalóm, mindig volt valamilyen kis dísze.

Mégis milyen gond lehet abból, hogy egy diszkrét ékszert hordasz??? Nekem is ovis korom óta van fülbevalóm, mindig volt valamilyen kis dísze.
Hát ha a füled nem bírja a bizsut, akkor azt észreveszed, de akkor egyszerûen nem hordasz majd olyat. Begyulladhat a füled meg érzékeny lehet, de ha nem vagy különösebben allergiás a bizsura, akkor semmi komoly, nekem is picit érzékeny most a fülem, mert a kedvenc fülbevalóm sajna bizsu :D
2-4-es koromig fülbevaló függõ voltam, 95%-ban csak bizsut hordtam. semmi bajom nem lett. Már a kérdést sem értem. milyen gondokra gondoltál? 13L

Ha jogi karon elvégzek 1 szakot át lehet menni jogász szakra különbözeti vizsgával? Mikor és hogyan? Az emelt töri érettségi hiánya számít?

Legjobb válasz: Ha arra gondolsz hogy igazgatásszervezõ szakon vagy igazságügyi igazgatási szakon lediplomázol (jogi asszisztens képzés esetén nem mert az csak okj végzettséget ad), akkor felvételizhetsz úgy (de csak ettõl az évtõl van ez a lehetõség) hogy a diploma minõsítése alapján kapod a pontokat, max 400 pontod lehet + nyelvvizsga pontok. Ekkor nem kell az emelt érettségit letenned ha jogász szakra szeretnél jelentkezni. Az már más kérdés hogy ezzel a pontszámítási móddal nem lehet 500 pontod és hátránnyal indulsz az emelt érettségit letevõk között.

Ha arra gondolsz hogy igazgatásszervezõ szakon vagy igazságügyi igazgatási szakon lediplomázol (jogi asszisztens képzés esetén nem mert az csak okj végzettséget ad), akkor felvételizhetsz úgy (de csak ettõl az évtõl van ez a lehetõség) hogy a diploma minõsítése alapján kapod a pontokat, max 400 pontod lehet + nyelvvizsga pontok. Ekkor nem kell az emelt érettségit letenned ha jogász szakra szeretnél jelentkezni. Az már más kérdés hogy ezzel a pontszámítási móddal nem lehet 500 pontod és hátránnyal indulsz az emelt érettségit letevõk között.

Ha egy autó hajtókarcsapágyas az miben jelenik meg, mi baja lehet az autonak, mennyi lenne azt kicserélni és lehet e esetleg azmiatt másnak is gondja?

Az autó egy 94-es VW Vento 1.8-as.

Legjobb válasz: elég könnyû észre venni, nem indul vagy nagyon nem akar menni és égett olajszag jön általában... ahhoz hogy kicseréltesd szétkell szedni a motort ami elég sokba fáj feltéve ha meg tudod oldani okosba

elég könnyû észre venni, nem indul vagy nagyon nem akar menni és égett olajszag jön általában... ahhoz hogy kicseréltesd szétkell szedni a motort ami elég sokba fáj feltéve ha meg tudod oldani okosba
vagy csattog és nincs olajnyomás
A kérdező hozzászólása: Az alkatrész lenne a drága hozzá vagy inkább a javítás? Menni megy az autó.
A gépmunka kb. egy 10es(ebben benne vannak az új csapágyak)+ kell tömítés, szimeringek, motorolaj, lehet, hogy egy új olajpumpa, szerelõ munkadíja. 40-50bõl ki kell jöjjön. Ha te csinálod akkor a fele.
Nagyon nem használnám akkor... mikor végleg beadja a kulcsot az a csapágy akkor csúnya dolgokat képes véghezvinni a hengerben és akár a blokkban is...
Hidegindításkor, amíg nem épül fel az olajnyomás, jellemzõen kattogó hangot ad, meleg motornál pedig egy magasabb fordulatszám tartományban kerregõ hangot ad a motor. Ez általában folyamatos sebességtartásnál, vagy gázelvételkor hallatszik. Meleg motornál, az alapjáraton felvillanó olajnyomás lámpa is jelezheti. A kopás elõrehaladtával ezek a tünetek erõsödnek. Ha nincs kicserélve idõben, annyira elkophat, berágódhat a fõtengely, hogy már nem lehet köszörülni, egy új ára pedig vetekszik egy bontott motoréval. Végsõ stádiumban akár meg is ragadhat a motor, de ilyenkor már borzalmas hangja kell hogy legyen. Pesten tavaly egy kis köbcentis motor fõtengely köszörülése 15e lett volna, plusz anyag és szerelés.

Mitõl lehet az, hogy már 2x kimaradt a menszeszem, és a gyomrom folyton görcsöl? ( Terhes biztos nem vagyok! )

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz, mert lehet bármi, de biztos, hogy nem jó, ha kimarad, ráadásul 2x is. Lehet ciszta, érdemes minél hamarabb orvoshoz menni, mert elég váratlanul, gyorsan tudnak nõni és veszélyes lehet, ha nem foglalkozol vele.

Menj el orvoshoz, mert lehet bármi, de biztos, hogy nem jó, ha kimarad, ráadásul 2x is. Lehet ciszta, érdemes minél hamarabb orvoshoz menni, mert elég váratlanul, gyorsan tudnak nõni és veszélyes lehet, ha nem foglalkozol vele.
Attül függ mennsi idõs vagy. Ha még nem vagy 17, akkor teljesen normális ez, akár hónapokra is kimaradhat, majd 17, 18 körül beáll rendszeresre.

Nemrég vettem egy HP G6 2240SH laptopot. Mitõl lehet az, hogy mikor megy a gép és semmit sem csinálok rajta, apró kattanásokat lehet hallani. Mintha a winchester csinálná de nem vagyok benne biztos?

Volt már valakinek ilyen problémája? Vagy ez természetes? S amikor kattan egyet olyan mintha picit felpörögne addig a ventilátor is.

Legjobb válasz: Nekem a több mint 2 éves Dell Inspironom HDD-je is szokott idõnként kattanni egyet, de még mindig mûködik, Hard Disk Sentinel szerint minden 100 %-os. Javasolnám hogy te is ellenõrizd ezzel a programmal. Egyébként meg valahol azt írták errõl hogy annak lehet kattanó hangja amikor az olvasófejet nyugalmi állapotba helyezi.

Nekem a több mint 2 éves Dell Inspironom HDD-je is szokott idõnként kattanni egyet, de még mindig mûködik, Hard Disk Sentinel szerint minden 100 %-os. Javasolnám hogy te is ellenõrizd ezzel a programmal. Egyébként meg valahol azt írták errõl hogy annak lehet kattanó hangja amikor az olvasófejet nyugalmi állapotba helyezi.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt én is olvastam, de nem 2-3 másodpercenként kéne csinálnia szerintem. HDD sentinellel néztem 100%-os a kondíció. De valami biztos nem korrekt, mert haverom is most vett egy új laptopot, neki pedig nem csinálja.

Mikor nagyobb sebességre kapcsolok, és elkezdem nyomni a gázpedált, akkor halk kopogó hangot hallok. Mi baja lehet az autómnak?

Kocsiról: Suzuki Swift, 993cm3, 1999-es évjárat, 72.000km van benne, jó állapotú, megkímélt Amióta megvan (2 éve) semmi gondom nem volt vele.

Legjobb válasz: Én elsõ körben a hidrotõkére tippelnék. Lehet, hogy nagyon koszos az olaj ami benne van, mikor volt cserélve utoljára? Ha az elõírt cserét nem tartottad be, akkor olajcsere, és érdemes lenne megpróbálkozni motortisztító adalékkal.

Én elsõ körben a hidrotõkére tippelnék. Lehet, hogy nagyon koszos az olaj ami benne van, mikor volt cserélve utoljára? Ha az elõírt cserét nem tartottad be, akkor olajcsere, és érdemes lenne megpróbálkozni motortisztító adalékkal.
A kérdező hozzászólása: Tavaly tavasszal volt olajcsere, és akkor már elég rossz volt az olaj.De érdekes akkor semmi kopogás nem volt. Tehát sztem nem ez lehet a gond!
Hol lehet hallani a kopogást?Én a féltengelycsuklóra gondolok elõször ha esetleg a motortérben lehet hallani.Az én autómnak is ez volt a baja.A féltengelycsuklók és a csapágyak minõsége a Suzukiba nagyon gyenge néha még 100.000 km sem bírnak ki.Elõször szerintem azt nézesd meg.
Esetleg nem váltod el a fokozatot gyök2 fordulatnál újabban? 2 ezer el ne merd váltani, fõleg egy japán motort.
A kérdező hozzászólása: Nem teljesen 1értelmû, h honnan jön a kopogás, inkább hátulról. A 4. válaszoló kérdését nem értem.
Túl hamar elváltod szerintem. Pörgesd ki, és akkor nem fog kopogni. Túl alacsony fordulaton remeg kopog erõlködik a motor. Ez ugyebár benzin, ráadásul japán, tehát mindenféleképpen magasabb fordulaton kell váltani. Ebbe van már fordulatszámmérõ? Mert ha van, akkor 2 ezer alá ne engedd soha, csak ha országúton mész, és nem elõzöl meg ilyesmi. Ha nincs fordulatszámmérõ, akkor hang alapján próbáld jobban kipörgetni, és 50-nél ne legyél 5.-ben. Bõven elég a 4. fokozat, de a motor szempontjából még a 3. a legideálisabb.

Mi baja lehet az aranyhalamnak, ha fekete foltok jelentek meg a fején és a szája körül?

Eddig még csak pikkelyhiányt és az uszonyán egy nagyobb penészfoltszer?séget vettünk észre. Külön gyógyfürd?be tettük és SERA baktopur direct-tel kezeltük már második hete. A kúrát abbahgyatuk, mert ugye nem segített. A vizet kicseréltük, gyógyszermentessé vált és kezdtek jönni ezek a fekete foltok. Egyébként aktív, úszik és eszik is.

Legjobb válasz: Ez egy nagyon makacs bakteriális bõrbetegség lehet. A bevérzések is erre utalnak.Ha SERA B D nem hoz eredményt, sajna nem sok az esélye.Talán a PH csökkentése és nitráttalanítás és antibiotikumos kezelés megmentheti.Ezeket a boltban megveheted, de nem olcsó dolgok.Én nem kínoznám tovább, de te látod, hogy milyen az állapota, mennyire beteg.Sajnos nem minden halat sikerül meggyógyítani.Ha mégis megpróbálod, akkor egy széles spektrumú szer kell, PL Chloramphenicol vagy Neomycinsulfát.Kérdezz rá mert lehet ,hogy modernebb antibiotikumok is vannak, vagy más a márkanevük.SN

Ez egy nagyon makacs bakteriális bõrbetegség lehet. A bevérzések is erre utalnak.Ha SERA B D nem hoz eredményt, sajna nem sok az esélye.Talán a PH csökkentése és nitráttalanítás és antibiotikumos kezelés megmentheti.Ezeket a boltban megveheted, de nem olcsó dolgok.Én nem kínoznám tovább, de te látod, hogy milyen az állapota, mennyire beteg.Sajnos nem minden halat sikerül meggyógyítani.Ha mégis megpróbálod, akkor egy széles spektrumú szer kell, PL Chloramphenicol vagy Neomycinsulfát.Kérdezz rá mert lehet , hogy modernebb antibiotikumok is vannak, vagy más a márkanevük.SN
allergiás lehet vmi kagylóra vagy kövekre, amik az akváriumban vannak, bármire
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszadónak: a halacska még mindig aktív, rendesen eszik és úszkál :) Ez még az egyetlen biztató dolog. A fekete foltok eltûntek, pedig semmivel sem kezeltük, de az uszonyán a penészféle folt még ott van és egy két pikkelye hiányzik. Az ATB kezelést mindenképpen ki fogjuk próbálni! Egyébként mindkettõtöknek köszönöm a válaszokat!

Mitõl lehet az, hogy az internetkapcsolat kb.10 percenként megszakad és csak akkor lesz újra normális, ha ki-, majd visszakapcsolom a routert?

UPC 60 megás netem van, és a probléma az, hogy kb. 10 percenként, néha gyakrabban, héna ritkábban egyszerûen megszakad. Böngészés közben ergyszer csak azt veszem észre, hogy semmilyen oldal nem töltõdik be, Chrome kiírja, hogy távoli kiszolgáló nem érhetõ el, vagy megszakadt a kapcsolat, hoppás hibaüzenet, stb... :D Ha nem indítom újra akkor van hogy akár egész nap nem jó a net. A router és a modem egybe van építve (nem tudom ez miért jó), minden világít rajta, tehát elvileg kéne lennie internetnek. A probléma biztos, hogy nem az én gépemmel van mivel egy laptop is van csatlakoztatva rá (wifivel) és azon is megszakad a kapcsolat. Kb. 2-3 hónapja kezdõdött ez az egész, de mostanra már tényleg teljesen használhatatlan.

Legjobb válasz: miért nem szûkíted le a kört ,a hiba lehetõségeket ? -egy kölcsön routerrel rögtön kiderülne,hogy mi a rossz ,

miért nem szûkíted le a kört , a hiba lehetõségeket ? -egy kölcsön routerrel rögtön kiderülne, hogy mi a rossz ,
A kérdező hozzászólása: Leírtam hogy a modem meg a router egybe van építve egy ilyen cucc: [link] nem tudok így routert cserélni.
hát akkor az eszköz a rossz mindenképp ... nem is kérdés
Menj fogorvoshoz! olvass! [link] [link] [link]
Fogorvossal kell megnézetni, lehet, hogy az iny betegsége, de mindenképp tud segíteni. Cukrosoknál is mozoghatnak a fogak. A fogorvos meg tudja támasztani a mozgó fogakat, illetve megerõsíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!