Találatok a következő kifejezésre: Mivel és jellegű (47 db)

Mivel és milyen jellegű útra menjünk Bécsbe/Ausztriába?

elhatároztuk h.idén nyáron elmegyünk Bécsbe (vagy esetleg ezenkívül máshová is Ausztrián belül) egy kis utazásra.nem tudjuk eldönteni hogy menjünk kocsival,intézzünk mindent magunk v.inkább buszos útra fizessünk be?nem vagyunk nagy múzeumjárók,de ha már ott vagyunk jó lenne 1-2 nevezetességet megnézni.ez egyénileg is lehetséges/érdemes?vagy inkább idegenvezet?s útra menjünk?jobb ha csak Bécs v.jók a 3-4-5 napos körutak is?

Legjobb válasz: Bécsbe szerintem érdemes egyénileg menni. Nagyon sok a látnivaló. de ez attol függ hogy szerettek-e utánna járni dolgoknak hogy beszéltek-e valamilyen nyelven még (német v angol) én pl mindig úgy csinálom hogy fogok egy utikönyvet (vagy wikipedia.hu) és ott megnézem mik a látványoságok (talán egy utikönyv hasznosabb) és mit szeretnék ezekböl látni. így lesz történelmi hátterem is (nem cska némán bámulom az adott dolgot) össze állítok egy kis uti tervet és oda leírom a látványoságokat (vagy a könyvet viszem magammal) és elmondom a lényeges dolgokat a páromnak. össze állítom így a belépö díjakat is (honlapokon megnézem) és napra leoszotm mikor mit nézünk meg. kocsival bécsben jól hetet menni de a parkolás elég drága. jó tömegközlekedés van (azt nem tudom mennyi eddig csak kocsival voltam). de ha inkább kénylemesen idegenvezetövewl akartok menni az is megoldás de akkor kötve lesztek egy csoporthoz, ami sok embernek be jön és jobban szereti egy idegenvezetötöl hallani az infokat mint maga össze állítani. szóval itt mindenki azt fogja leírni amilyen típus. de ez tényleg töletek függ, hogy egyénileg nekifgotok jól tájékozottok, és kis hátizsákkal térképpel és utikönyvvel neki vágtok, vagy inkább a buszosz csoportot ahol az idegenvezetö mindent elmond választjátok.

Bécsbe szerintem érdemes egyénileg menni. Nagyon sok a látnivaló. de ez attol függ hogy szerettek-e utánna járni dolgoknak hogy beszéltek-e valamilyen nyelven még (német v angol) én pl mindig úgy csinálom hogy fogok egy utikönyvet (vagy wikipedia.hu) és ott megnézem mik a látványoságok (talán egy utikönyv hasznosabb) és mit szeretnék ezekböl látni. így lesz történelmi hátterem is (nem cska némán bámulom az adott dolgot) össze állítok egy kis uti tervet és oda leírom a látványoságokat (vagy a könyvet viszem magammal) és elmondom a lényeges dolgokat a páromnak. össze állítom így a belépö díjakat is (honlapokon megnézem) és napra leoszotm mikor mit nézünk meg. kocsival bécsben jól hetet menni de a parkolás elég drága. jó tömegközlekedés van (azt nem tudom mennyi eddig csak kocsival voltam). de ha inkább kénylemesen idegenvezetövewl akartok menni az is megoldás de akkor kötve lesztek egy csoporthoz, ami sok embernek be jön és jobban szereti egy idegenvezetötöl hallani az infokat mint maga össze állítani. szóval itt mindenki azt fogja leírni amilyen típus. de ez tényleg töletek függ, hogy egyénileg nekifgotok jól tájékozottok, és kis hátizsákkal térképpel és utikönyvvel neki vágtok, vagy inkább a buszosz csoportot ahol az idegenvezetö mindent elmond választjátok.
Graztól északra kb 35 km-re található Mixnizt. Gyönyörû túraútvonal vízesésekkel és szhttp://www.zseninfo.hu/ausztria/a_szurdokok/barenschutzklamm..
Üzleti útra! ;) mcr
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.igazából én is utánaolvastam már mindkét lehetõségnek, és a buszos mellett tényleg csak az idegenvezetõs városnézés áll...én beszélek németül!angolul azzal nem lenne gond.nem vagyunk nagyon eleresztve anyagilag, (anyukámmal mennénk ketten)de idén nem mennénk máshová(ezért és még egyéb okból)szóval van valamennyi rászánva...azt hiszem maradunk az egyéni megoldásnál. 2 éve már voltunk egy buszoson, csak ott nem volt Bécs...(Graz, KLagenfurt, Wörthi-tó).szóval most nekiindulunk ketten.-) nagyon köszönöm a hasznos tippeket.:-))
A kérdező hozzászólása: Nem életbevágó, hogy mûködjön, de mégis bosszant...
Nyisd meg másik böngészõvel. Hátha:)

Laikusként: Mi az a Torrent, és mit jelent a torrent jellegü program letőltés?

Legjobb válasz: Fájlcserélés. Az internet segítségével az emberek egymás gépérõl töltögetnek le anyagokat. Tehát amit letöltesz azt nem az internetrõl (weboldalról) töltöd, hanem valaki más gépérõl. Miközben letöltöd, automatikusan te is tovább adod valakinek, aki szintén továbbadja, és így tovább. A letöltõ programban láthatod hogy hány embertõl töltöd az adott anyagot, és hogy közben hány emberenek adod tovább. Használata roppant egyszerû, le kell tölteni a letöltõ programot (kliens), és telepíteni. Jelenleg a legnépszerûbb az utorrent. Ezután felmész egy torrent oldalra, itt letöltöd a kívánt anyag (pl film) torrent fájlát. Ez még nem maga az anyag (mivel mint említettem azt nem az oldalról fogod letölteni), csak egy pár kilobájtos torrent kiterjesztésû file ami a többiekhez való csatlakozást segíti elõ. Tehát letöltötted a torrent fájlt, ezután kettõt rákattintasz, és az utorrent automatikusan elkezdi letölteni. Dióhéjban ennyi, itt részletesebben is olvashatsz róla: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Fájlcserélés. Az internet segítségével az emberek egymás gépérõl töltögetnek le anyagokat. Tehát amit letöltesz azt nem az internetrõl (weboldalról) töltöd, hanem valaki más gépérõl. Miközben letöltöd, automatikusan te is tovább adod valakinek, aki szintén továbbadja, és így tovább. A letöltõ programban láthatod hogy hány embertõl töltöd az adott anyagot, és hogy közben hány emberenek adod tovább. Használata roppant egyszerû, le kell tölteni a letöltõ programot (kliens), és telepíteni. Jelenleg a legnépszerûbb az utorrent. Ezután felmész egy torrent oldalra, itt letöltöd a kívánt anyag (pl film) torrent fájlát. Ez még nem maga az anyag (mivel mint említettem azt nem az oldalról fogod letölteni), csak egy pár kilobájtos torrent kiterjesztésû file ami a többiekhez való csatlakozást segíti elõ. Tehát letöltötted a torrent fájlt, ezután kettõt rákattintasz, és az utorrent automatikusan elkezdi letölteni. Dióhéjban ennyi, itt részletesebben is olvashatsz róla: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Tehetsz be, ha akarsz, mi egy nehéz anyagú rongyszõnyeget tettünk be, amit nem tud kihúzni.
A legjobb aljzat a fa maga. Nem kemény, hamar felszárad a kutya hõjétõl, ha vizes lesz.
A kérdező hozzászólása: akkor nem is kell bele? vagy ha igen olyan kellene ami akármoshato is avagy padloszönyeg? vagy kifuserált szönyeg is jo?
Én 6 cm vastag szivacsot vettem és vartam rá impregnált anyagból huzatot. Kényelmes, és nem ázik át, kiszedni sem tudják.
Szõnyeg a legjobb.
Én is a szõnyegre szavazok! Én kiszuperált futószõnyeget tettem be, úgyhogy van még pár "pótszõnyegem" is:)
Nálam a papírdobozok szétnyitva váltak be.Kettõ egymáson. Szigetel, nedvszívó és amikor már jól szétcincálták, mehet a következõ adag.
Én egy általam már nem használt 12 cm-es szivacsot vágtam bele. Rá egy gumis gyereklepedõt. Pont beleillik a házba, így nem tudják szétrágni és nagyon jól érzik magukat benne.
A legjobb a száraz diólevéllel kevert szalma. A fa felfekvéseket okozhat, a rongy benedvesedik és nem szárad ki, a szalmába a nedvesség összegyûlik az alján, felül meg a kutya testhõjétõl kiszárad. A diólevél szagát meg nem nagyon bírják az élõsdiek, így nem fognak beleköltözni.

Mi a véleményetek az ilyen jellegű polgári szertartásról? És pontosan hogyan zajlik?

Sajnos a megcélzott napra már nincs szabad anyakönyvvezető, és áttenni nem lehet. Felajánlották megoldásként, hogy előtte (pl. pénteken) két tanúval hivatalban összeadnak, és másnap kint a helyszínen tartanak egy szertartást a násznép előtt. (Ezt olyan anyakönyvvezető tudja megoldani, akinek ez amúgy nem saját közigazgatási területe.) Hogyan zajlik ez? Olyankor mit írunk alá? Ránézésre mi a különbség az igazi szertartástól?

Legjobb válasz: Nekunk is igy volt mert mi a kertben akartuk a lemeno napnal. Sajat szovegunkkel adott ossse minket mi irtuk a ceremoniat kozossen sokkal egyenibb volt szebb .Egy faultetes volt a homok gyertya helyett. Volt egy konyv azt irtuk ala olyan al anyakonyv dolog.senki nem vette eszre .Az irodai eskuvo 5perc volt igy ez volt jogi formasag igy ez volt az igazi

Nekunk is igy volt mert mi a kertben akartuk a lemeno napnal. Sajat szovegunkkel adott ossse minket mi irtuk a ceremoniat kozossen sokkal egyenibb volt szebb .Egy faultetes volt a homok gyertya helyett. Volt egy konyv azt irtuk ala olyan al anyakonyv dolog.senki nem vette eszre .Az irodai eskuvo 5perc volt igy ez volt jogi formasag igy ez volt az igazi
Voltam ilyen eskuvon, nem tudta mindenki, hogy "szinjatek", mertigazabol papiron mar egy napja hazasok. Nagyon szep volt, szabadban volt. A konyv nyitva volt, de egy fenymasolt oldalt tettek be, ily olyan volt mintha tenyleg irtak is volna ala. Nekik volt templomi is, az viszont ezen a napon...
Kívülrõl nézve minden ugyanúgy zajlik, csak a tollal a papír felett, a levegõben írtok, esetleg nincs kinyitva :) Nekünk is így zajlik (rajtunk kívülálló okok miatt)...
Ahogy az elsõ irja. Nekünk is igy volt, mindenképp egy bizonyos nap szerettünk volna. De aznapra nem volt már hely elõtte 4 hónappal. De nekünk is felajánlották, nem odatartozó kijön, összead, mindig ugyanugy történik, csak nem hivatalos. hivatalosan elõtte nap 2 tanuval házasodtunk :) Kevesen tudják, hogy maga a ceremónia már házasként volt.

Mit tudok tenni az ellen, hogy a szomszédaim 10-12db macskája ne az én kertemben végezze a dolgát és korzózzon? Az olyan jellegű válaszoktól kíméljetek meg, hogy tartsak macskát, kutyát, vegyek puskát stb.

Legjobb válasz: Tartsál kutyát! Bocs - de tényleg, mit gondoltál, mit írnak majd? Esetleg lehet az egy dühös pávakakas, vagy egy territoriális beállítottságú túlmozgásos kecskeban... de akkor már inkább egy kutya. Esetleg "B" tervként kiülhetsz te is és zavargászhatod odébb a macskákat személyesen, de okos ember erre kutyát tart. A puskát, csapágygolyós csúzlit nem támogatom. Viszont mit szólnál egy kutyához? :)

Tartsál kutyát! Bocs - de tényleg, mit gondoltál, mit írnak majd? Esetleg lehet az egy dühös pávakakas, vagy egy territoriális beállítottságú túlmozgásos kecskeban... de akkor már inkább egy kutya. Esetleg "B" tervként kiülhetsz te is és zavargászhatod odébb a macskákat személyesen, de okos ember erre kutyát tart. A puskát, csapágygolyós csúzlit nem támogatom. Viszont mit szólnál egy kutyához? :)
Esetleg megpróbálhatod a riasztópisztolyt. De szerintem az se az igazi, mert 1-2x majd megijednek a durranástól, aztán hozzászoknak, és semmire se mész majd vele.
Szerintem fújd le õket meleg vízzel és akkor elfutnak :) már bocsi de a legjobb ötlet az hogy tarts kutyát :)
Jaaaj, bocsi, rosszat linkeltem(elõzõ vok)
A kérdező hozzászólása: "A 450 gr-os flakon tartalma kb. 50 m2 területre elegendõ." 3.000 ft A kertem kb 1, 200 m2...
Ezt is nézd meg:http://www.petdrogeria.hu/web/node/274
A kérdező hozzászólása: Na valami ilyesmire gondoltam! Ha van valakinek konkrét tapasztalata írjon. Köszi!
Nem túl macskabarát, de ha nem akarsz kutyát, vegyél mozgásérzékelõs macskariasztót(az nem ad folyamatos hangot). Én ezt is olvastam már: "olyan csap és lámpa, amiket mozgásérzékelõ (cica méret is) mûködtet + locsolócsõ spriccelõvel (minél intenzívebb legyen) Elkészítés: szereljük össze a mozgásérzékelõs csapot a locsolócsövet és az esõztetõt, üzemeljük be a m.érz-s lámpát! Nyissuk ki a kerti csapot és vegyük kézbe a kamerát, szóljunk barátainknak- gyerekeinknek és hívjuk a cicákat! Megjegyzés: késõbb a fürdetést abbahagyhatjuk, éjjel a lámpa is Pavlovi lesz. Hatásosabb ha úgy helyezzük el a tusolót, h. a macskát sarokba szorítsa a zuhany, tehát a komoly esõbe berohanva tudjon csak menekülni. Garantált az eredmény, és csak csodálkozni tudtunk, a lesmesterek milyen gyorsan megtanulnak."
Lehet, hogy az önkormányzatnak van helyi rendelete, de törvényi szabályozás nincs. Amíg ellátja az állatokat, addig nem lehet ellene fellépni. És ha van is helyi rendelet, ha erre hivatkozva fellépsz a macskái ellen, örökre szerzel egy rossz szomszédot (Ráadásul mit csináljon velük? Fojtsa vízbe?) Ha tényleg sok munkát fektetsz a kertbe, akkor megértem, hogy zavar a macskapiszok - de akkor is a kutyát látom a legjobb megoldásnak. Azt megtanítod, hogy hova végezze a dolgát és le van tudva a probléma. A gyereknek is jó lesz, hogy lesz a családban egy kutya.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert nagyon sok munkám van a kertemben, hogy szép legyen és már nagyon unom, hogy minden nap 2-3 új csomag van elhelyezve a fû közepén. Undorodom is tõle, ráadásul nemsokára születik a kisfiam és nem szeretném, ha majd játék közben macskapiszokba "botlana". Nem tudom mit szólnának a kedves "sokmacskás" szomszédok, ha tartanék mondjuk 10 darab mosómedvét és mind hozzájuk járnának sz..ni??? :) Biztos feljelentenének egybõl valahol... Nincsen erre valami törvény, szabályozás, hogy max. mennyi macskát lehet tartani/ háztartás?
Komolyan, én húzom fel magam a kérdezõ helyett. :D Megmondta, hogy a kert a lényeg neki, tehát semmilyen állatot nem akar, se kutyát se macskát, se semmit. Növénybarát a kérdezõ, nem állatbarát. Ne mondjátok már, hogy tartson kutyát. :) Ha semmi más nem válik be, akkor a kerítést kell macskabiztosra csináltatni. Bár lehet az meg nem nagyon tetszene. Macskák ellen nehéz védekezni. Ha nem válik be a macskariasztó, akkor marad a fal.

Kislányomnak olyan cipöt kell hordania ami tartja a kis bokáját és a talpa meg van döntve. Jelenleg a Salus márkát hordja. Van még más ilyen jellegü cipö és annak mi a márkája? Ortopéd orvos tud receptre kiirni?

Legjobb válasz: A Saluson kívül van még a Supy és a Szamos márkájú is. Utóbbit nem próbáltuk, de mi is vagy Salust vagy Supyt veszünk. Sajnos nem tudom, az ortopéd orvos mit tud kiírni, arról nincs infóm.

A Saluson kívül van még a Supy és a Szamos márkájú is. Utóbbit nem próbáltuk, de mi is vagy Salust vagy Supyt veszünk. Sajnos nem tudom, az ortopéd orvos mit tud kiírni, arról nincs infóm.
Az én gyerekeim is ezeket a márkákat hordják amit az elsõ írt. Orvos kiirhat cipõt, 9 havonta egyszer.
Szia, nekünk Szamos van, szupináló talpú, nagyon szeretem. Kicsit puhább a talpa mint a Salusnak, és valamennyivel olcsóbb is, ezért választottam ezt. Azt sajnos nem tudom, orvos felírhatja-e.

Kinek mikor kezdodtek a rosszulletek terhesseg idejen es mennyi ideig tartott? Milyen jelleguek volak ezek a rosszulletek?

Legjobb válasz: Az elsõ terhességnél a 6. héten kezdõdött és nagyon gáz volt. Sokat feküdtem, úgy érztem hogy ha felkelek a gyomrom is kijön.Szédültem, ugyan 2x hánytam csak, de mivel karácsony volt a szagoktól teljes kibuktam. Ja és kb a 12. hétig tartott. A második terhességnél a 6.héttõl kezdõdött, de rövid ideig tartott és a szagok sem zavartak különösen.Néha szédültem.De most a 10.hétbe járok és jól vagyok. Ami mindkét terhességnél elõfordult nagyon éhes voltam/vagyok és nagyon fáradt.

Az elsõ terhességnél a 6. héten kezdõdött és nagyon gáz volt. Sokat feküdtem, úgy érztem hogy ha felkelek a gyomrom is kijön.Szédültem, ugyan 2x hánytam csak, de mivel karácsony volt a szagoktól teljes kibuktam. Ja és kb a 12. hétig tartott. A második terhességnél a 6.héttõl kezdõdött, de rövid ideig tartott és a szagok sem zavartak különösen.Néha szédültem.De most a 10.hétbe járok és jól vagyok. Ami mindkét terhességnél elõfordult nagyon éhes voltam/vagyok és nagyon fáradt.
6-16. hétig éjjel nappal, folyamatosan pocsékul voltam. Hányinger, rosszullét, gyomorfájás, gyomorégés, hányás, amit akarsz. És semmi nem használt, pedig mindent kipróbáltam.
8. hét-20.hét, ha nem hánytam akkor émelyegtem. És nem értettem ki találta ki a reggeli rosszullét elnevezést, mert én reggeltõl estig hánytam. Néha éjjel is. Nagyon jó volt, amikor elmúlt!
Egyik terhességemnél sem volt még egyetlenegy hányingerem sem, nem ám más... hál égnek
Kb az 5. héttõl a 20-ig szinte folyamatosan hányingerem volt, napi 24 órában, enni, inni akkor tudtam, amikor 5 percekre elmúlt (kefirt, narancsot, korpovit kekszet és leveskockából levest, mást nem...). Viszont egyszer sem hánytam, pedig lehet, néha jobb lett volna. Mondjuk ennek eredményeképp sokat fogytam, a 16. héten még mindig kevesebb kg voltam, mint az elsõ mérlegelésnél. :)
Az elsõ héttõl kezdve, ebból tudtam h terhes vagyok. Émelygés hányinger, undor a kajától
6-20 hétig. Egyfolytában hánytam, reggeltõl estig, volt olyan is, hogy még a víz is kijött. 37 hetes kismama
Az elso 2 terhessegemnel amikor a lanyokat vartam semmilyen tunetem, rosszulletem nem volt. Most a harmadik babamat varom, kisfiu, a 4-8 hetig volt hanyingerem es emelyges, azota semmi, most 24 hetes vagyok.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Miket tennél egy McDonald's-hoz hasonló, magyar tulajdonú és magyar jellegű étteremlánc menüjére?

Gyorsan elkészíthet? és fogyasztható ételekre gondolok. Például Traubi szóda :) lehetne az üdít?, de mi lehetne húsos étel? Hogyan lehetne magyarossá tenni a hamburgert?

Legjobb válasz: Fasírtos szendvics?:D Végülis nagyon sokféleképpen variálható, majdnem mint a hamburger. Vagy pl. ha rántott hús van benne, úgyis nagyon finomak lehetnek. (vagy rántott máj, csirkemell, hal meg még ki tudja mi:D) Vegáknak meg rántott padlizsánt, cukkinit bele. Sült krumpli helyett mondjuk rántott krumpli, anyuval mi vakhalnak hívjuk érthetetlen okból xD Továbbá lehetne a saláták között esetleg babsaláta:D hajj de szeretem:D vaagy paradicsomsaláta, burgonyasaláta--> majonézes burgonyasaláta, bár ez már nem olyan magyaros. Aztán ott van még a lecsó, de azt nem tudom mit helyett lehetne adni:P Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem azért segítettem kicsit.

Fasírtos szendvics?:D Végülis nagyon sokféleképpen variálható, majdnem mint a hamburger. Vagy pl. ha rántott hús van benne, úgyis nagyon finomak lehetnek. (vagy rántott máj, csirkemell, hal meg még ki tudja mi:D) Vegáknak meg rántott padlizsánt, cukkinit bele. Sült krumpli helyett mondjuk rántott krumpli, anyuval mi vakhalnak hívjuk érthetetlen okból xD Továbbá lehetne a saláták között esetleg babsaláta:D hajj de szeretem:D vaagy paradicsomsaláta, burgonyasaláta--> majonézes burgonyasaláta, bár ez már nem olyan magyaros. Aztán ott van még a lecsó, de azt nem tudom mit helyett lehetne adni:P Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem azért segítettem kicsit.
Forró almáspite helyett gyorsrétes... Shake helyett madártej, ilyesmi... :D
Fagyi helyett boszorkányhab:D McNuggets helyett rántott gomba/karfiol tartármártással 15:50-es voltam (jött még egy kis ihlet:D)
bocsi a közbekérdezésért, de mi az a boszorkányhab? Tökjól hangzik :-)
Disznósajtos szendvics. Sült hurka, kolbász, a nugets helyett, no meg a békön :) helyett jó kis magyaros szalonna. Gulyásos szenyó, olyan kenyeres-mártogatós, mert tunkolni jó. Figyi, ha nyitni akarsz konkurenciát a macinek, én neked szurkolok. Együnk igenis kalóriadús magyar kajákat!!!! Szerintem sikered lenne. Ja, és kocsonyát télen!!
16:00-ás vagyok OFF: A boszorkányhabnak csak 3 hozzávalója van: a tojásfehérje, a cukor meg gyümölcs. Fel kell verni és kapunk egy habosított gyümölcskrémet, ami lehûtve esetleg fagyasztva isteni finom:P Mi legtöbbször málnával és eperrel szoktuk készíteni.
A madártej nagyon jó! Tócsni.Bundáskenyér.Velõ tojással.Koktélvirsli méretû hurka, kolbász(biztosan találsz valami nagyon vállalkozó szellemmû húsiparit aki bevállalná) A rántott karfiol, gomba szerintem is jó ötlet! Magyaros hamburger?.....A fasírt nem rossz a húspogácsa helyett, a ketchupot helyettesíthetnéd mondjuk gulyáskrémmel :) De ami igazán hungarikum, az az Unicum ízû fagyi!!!Majd' összeestem mikor elõször megláttam hogy ilyet is lehet kapni!:D Bár megkóstolni nem mertem... Sok sikert, ha ilyesmibe akarsz belevágni!!!Tényleg szorítok!
Sütinek Eszterházy torta, Dobos torta, Rigó Jancsi, ezek tipikus magyar sütemények. maszatka
Innivalónak Sió gyümölcslevek és Márka kóla.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!