Találatok a következő kifejezésre: Mivel érhetem hogy (88 db)

2 hetes babát mikor és hogyan vigyük ki az udvarra? Szopcsi előtt vagy után? És mennyi időre? Le kell takarni vagy már érheti fény?

Legjobb válasz: Érheti fény??? Hát persze, hogy érheti, nem is értem, ezt hol hallottad. A lakásban tök sötétben ültök??? Már bõven kiviheted, egy hete is vihetted volna, olyan szép az idõ mostanában. Öltöztesd fel, takard be, szoptasd meg, aztán menjetek. Kint lehettek akár egy órát is.

Érheti fény??? Hát persze, hogy érheti, nem is értem, ezt hol hallottad. A lakásban tök sötétben ültök??? Már bõven kiviheted, egy hete is vihetted volna, olyan szép az idõ mostanában. Öltöztesd fel, takard be, szoptasd meg, aztán menjetek. Kint lehettek akár egy órát is.
Mindegy hogy mikor, de úgy érdemes, hogy elõször csak 10-15 percre mentek ki, vagyis érdemes akkor mikor tudod hogy még ébren van egy kicsit, és a levegõzés után leteszed aludni. Fény érheti, legyen felöltöztetve hõmérsékletnek megfelelõen és ne tûzzön azért a szemébe a nap. Nap mint nap növelheted az idõt 10 perccel, egy-két hét múlva már aludhat babakocsiban kint. Mivel most szép idõ van, szerintem délelõtt 10-11 körül vagy délután 3 körül menjetek ki, akkor kellemesen süt a nap. Szélvédett helyen legyetek.
Célszerû szoptatás után kivinni, akkor nem fog sírni mert éhes.Elõször csak 10 percre menjetek és mindennap többre.Letakarni?Hogy érted?Betakarni be kell.De teljesen ne takard le.Nem kell eldugni a levegõ elõl.Semmi baja nem lesz ha fény éri.
Képzeld van egy 4 hónapos koraszülött kislányom, akit imádok, de még eszembe nem jutott, hogy ilyen idétlen kifejezést használjak vele kapcsolatban.Az ostoba tinédzserek beszélnek így:szercsi, puszcsi...stb.Én is szoktam becézni, de azért vannak bizonyos határaim.Részemrõl a téma lezárva.
Egy szóval nem írtam hogy szuper anya lennék, nyilván a szövegértelmezéssel is vannak problémáid, ha az általam leírtakból ezt szûrted le.
A kérdező hozzászólása: Kedves 72 %-os! Elmagyaráznád mi bajod a szopcsi kifejezéssel? Szóljál már akkor a gyámügynek is és vegyék el a gyereket tõlem, mert nekem csak játékbaba való...vagy még az sem. Gondolom neked nincs gyereked, de nem is baj nem neked való az. Játékbabázz inkább. Hogy fejeztem volna helyesen ki magam? Etetés után? Szoptatás után? Megosztanád? Ha már értelmesen nem tudsz válaszolni a kérdésemre. Kérlek írd le nekem, hogy soha többet ne követhessek el ilyen szörnyûséget...
A kérdező hozzászólása: Jaj, te szuperanya.... elnézést kérek tõled...meghajolok tökéletességed elõtt.

Ha leesik a köldökcsonk, hogyan kell tovább ápolni a köldököt? Mikor érheti leghamarabb víz?

Legjobb válasz: víz érheti már születés utáni napokban is, csak az a lényeg, hogy ne percekig. Amíg be nem gyógyul teljesen alkoholozni és hintõporozni kell, de érheti víz nyugodtan.

víz érheti már születés utáni napokban is, csak az a lényeg, hogy ne percekig. Amíg be nem gyógyul teljesen alkoholozni és hintõporozni kell, de érheti víz nyugodtan.
Szaliciles alkohollal kell letörölni és köldökre való hintõporral kell beszórni (a doki felírja + steril vattát kell venni hozzá a patikában) napjában legalább 5x. Kb 1-1, 5 mire leesik, utána elég ha csak az alkohollat törölgeted át napi 2-3 alkalommal. Ha leesett, hintõport ne szórj rá, mert beleragad. Én a fürdésnél vigyáztam rá még kb 2 hétig. Az a biztos.
Nekünk a kórházban se kellett ápolni semmit se engedtek rászórni se lefedni le is esett nemegész egy hetesen. A védõnõ egyszer nézte meg csak. Már aznap fürdettük úgy hogy a pocakját is locsolgattuk. Csak annyit kell figyelni hogy nem-e pirosodik be nem-e fertõzõdik (nem fog)
Na errõl mi több véleményt is kaptunk. A kórházban azt mondták, hogy minden peluscserénél alkohol+hintõpor. A védõnõ azt mondta, hogy csak napi 5 alkalommal, de alkoholt ne, csak hintõport. Máshol azt olvastam, elég napi 3 alkalommal. Így én saját magamtól azt csináltam, hogy napi 2 alkalommal alkohol és napi 3-4 alkalommal hintõpor is. 1 hét alatt esett le a köldökcsonk, utána még hintõporozgattam, amíg be nem gyógyult a seb rendesen. Mi egybõl fürdettük a babát, és érte víz a sebet, persze nem áztattuk, kb 3 percig tartott a fürdetés, és úgy engedtük a vizet, hogy ne érjen fel a hasáig.
Ez érdekes, nálunk a kórházban is ápolták és a gyerekdoki is írt fel 2%-os szalicilsavas alkoholt, fülpucival kell elõször kezelni, majd fertõtlenítõ hintõporral beszórni. 1 hét után leesett a csonk, de utána az egy nyílt seb, még pár hétig kezeltem, csak utána vizeztem be.
Hát ez jó kérdés... Mivel õ a te személyre szabott "delikvensed" így csak te tudhatod mi az amitõl jobban bízna benned.
A kérdező hozzászólása: butaság volt amit tettem, de szerelmes voltam másba, utána szakítottunk néhány hónapig, én nem is gondoltam, hogy kibékülünk, az õ kezdeményezésére újra együtt vagyunk (lakunk), de sajnos ez nem azt jelenti hogy túltette magát a dolgon.
Ne haragudj meg, de ha Õ igy viselkedik az sajnos a Te hibád! Sajnos a megcsalást nem mindenki képes elnézni, örökre tüske marad az érzékenyebb és romantikusabb fiúk lelkében. Nálunk is ez történt csak forditva. A pasi csalt meg engem, ezzel a kapcsolatot alapjaiban rengette meg ugyanis a két fõ pillér bizalom és õszinteség veszett el. Így már semmit nem ér az egész. Gondolj bele, hogyan lehetne ezek után megbizni a másikban? Állandóan attól rettegünk mikor teszi meg újra? Sosem mernénk neki elhinni semmit, mert már egyszer átvágott. Én elhiszem, hogy megbánta meg hogy múló szeszély volt de ez a fájdalmat nem teszi semmissé és nem garancia arra sem, hogy máskor nem fog elõfordulni. Sajnos ezt én sem tudtam neki megbocsátani. Ha ránéztem, vagy ölelkeztem vele rögtön az jutott eszembe vajon másikat is igy ölelte-e mindig azt látom magam elõtt amikor mással volt! Igy nem lehet élni! Ezért aztán hiába kezdtük újra, vagy folytattuk a korábbi tettei miatt vége lett hamarosan. Sokan nem tudják elfogadni a hûtlenséget, és ez teljesen jogos. Sajnálom, de erre tényleg akkor kellett volna gondolni mielõtt megcsaltad hogy utána már talán nem lesz visszaút. Életre szóló törést is okozhattál neki ezzel, ha érzékeny típus még akár öngyilkisságot is elkövethet. SOsem értettem hogyan tud az ember ilyet elkövetni az ellen akit a legjobban szeret! Ez mélységes mély árulás! Ha más kell akkor szakitson de ne csaljon meg, mi ezt anno megbeszéltük. Nme tartotta be, remélte nem derül ki de belebukott. Igy utólag már kapar, siránkozik könyörög de minden hiába! Elõtte kellett volna gondolkozni. Engem ezzel végleg elveszitett.
Nem csoda, hogy már nem tud benned megbízni õszintén én sem tudnék. Az hogy féltékeny szerintem teljesen normális. Nagyon nehéz elérni azt, hogy újra bízzon benned talán ez a legnehezebb dolog.
Szerintem most foglalkozz vele többet, sokat hívogasd, járjatok el ide-oda, kisérjen haza, mond minden nap neki h. szereted, ha a telefonodat nézegeti akkor hagyd, így megnyugszik ha nem talál semmi gyanusat.
A kérdező hozzászólása: én mondtam el neki
nem bizik benned ne is csodálkozz. Tudom milyen ez de mégis hogy jutott a tudomására? õszinte beismerõ vallomás?vagy lebutatok? Legalább még mással voltál jó volt? Nagyon jónak kell lenned hozzá hogy ujra a bizalmába férkõzz
Sajnos ez egy olyan tett volt, amivel - tök mindegy, mi az indok - eljátszottad a bizalmát. Talán örökre.
Nem csalod meg még többször
Szülj neki kölyköt, akkor elhiszi, hogy szereted.
Örüljél, hogy egyáltalán még a barátodnak nevezheted! Én a helyében már rég kirúgtalak volna a franca. Amúgy szerintem ezt nem lehet megbocsájtani és úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Ez nem egy elfeledett születésnap, hanem komoly dolog.

Mit tegyek ha akutyám sétálni viszem huzz a porázon mindennek ami mozog neki akar menni, autó, járó kelők, nem hallgat rám egyálltalán! Mi tegyek hogy ne huzzon, figyeljen rám? Mivel érhetem el a figyelmét? Vagy ezen már nem tudok segíteni?

? egy 1éves am.staffordshire kutyus,az udvaron belül minden feladatot teljesít amire kérem,sétál szorosan láb mellet is!!De amint kilépünk a kapun mint ha elvágták volna tölem!Semmire nem hallgat!

Legjobb válasz: szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)

szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)
Nézd meg ezeket az anyagokat: http://arm.uw.hu/newsite/downloads.html ...és ha megnézted kezd is el Õket alkalmazni, bár sokkal jobb lenne hogy kutyaiskolába vinnéd de ez a megoldást itt valamiért mindig lehurrogják. :(

Mit tegyek? Hogy érhetem el, hogy szerdára elmúljon a menstruáció? Mit tudtok ajánlani az erős hasi görcsök ellen?

Rettenetes a mosatni menstruációm. Hányingerem van, görcsöl a hasam, gyenge vagyok, erős a folyás, de szerda délután mennem kell valahova, hosszabb időre, de ha marad az állapotom, nem tudok menni. Kérlek titeket segítsetek, nagyon szenvedek!!! 14/l

Legjobb válasz: Menj el az orvosodhoz,vannak olyan betegeink,akik havonta visszatérnek ilyen panaszokkal,mert csak injekcióval tudnak "létezni".

Menj el az orvosodhoz, vannak olyan betegeink, akik havonta visszatérnek ilyen panaszokkal, mert csak injekcióval tudnak "létezni".
igyál cickafark teát
Bár nem azonnali segítség, de sok amerikai blogban és tudományos leírásban olvastam, hogy gyakran az eldobható betétekben/tamponokban lévõ káros anyagoktól (klór, dioxin) görcsöl a hasunk. Én már 7 hónapja 100% pamutból varrt mosható betéteket használok és a 4. hónap után teljesen elmúltak a fájdalmaim. Egy próbát megér.
Elmúlni nem fog elõbb semmitõl, de a tüneteidet lehet csökkenteni, elmulasztani. Nem szoktál fájdalomcsillapítót , görcsoldót bevenni? Próbáld meg az Algoflex M-et, vagy Algoflex + No-Spa, ha van otthon Cataflamot, Apranaxot, amit most szedjél 3x naponta. Ha nem segítenek menj el a háziorvosodhoz, õ ad injekciót (Algopyrin, No-Spa, Voltaren, hányingerre Cerucal).
Addigra elmúlni nem fog, viszont a görcsök enyhítése érdekében tudsz tenni. Próbáld kerülni a nehéz zsíros ételeket, egyél inkább zöldséget, gyümölcsöt, plusz rengeteg mentes víz. A meleg levesek, teák is jók, ezek ugyan enyhítik a fájdalmat, (a meleg lazítja az izmokat) viszont erõsebb vérzést okoznak, ami viszont megintcsak jó, mert így elvileg gyorsabban tisztul a szervezet.
A kérdező hozzászólása: bocsánat, *mostani
A kérdező hozzászólása: Vettem be, de nem sokat használ :(

Mivel érhetem el, hogy a feketére festett hajam újra a saját gesztenyebarna színében pompázzon?

Leszivatni és lenöveszteni nem szeretném. Van festett hajra hajszínvilágosító spray?

Legjobb válasz: Szia!En is fekete haju voltam 5 evig,egyik pillanatrol a masikra dontottem el,hogy vilagosbarnat szeretnek szoke tincsekkel.Derekig ero gondor hajam volt,a jobb fodraszok nem vallaltak a leszivast,mig egy "fodrasz" igen,szetroncsolta a hajam tul sokaig is hagyta rajta a kremet.Le kellett vagni vallig-erore!Ez tobb mint 3 eve tortent-3 ev szenvedes,mivel tovig feltoredezett.A hajam mar jol van,majdnem ujra derekig er.Le is beszeltelek volna a leszivatasrol,a lenovesztes is sokaig tart,sajnos hajszinvilagosito-spray nincs,ha lenne az is karositana valamilyen szinten.A legjobb megoldas,ha varsz mig fakul,mig leno.Kitartas!Igy legalabb nem teszed tonkre a hajad!Udv:Timi

Szia!En is fekete haju voltam 5 evig, egyik pillanatrol a masikra dontottem el, hogy vilagosbarnat szeretnek szoke tincsekkel.Derekig ero gondor hajam volt, a jobb fodraszok nem vallaltak a leszivast, mig egy "fodrasz" igen, szetroncsolta a hajam tul sokaig is hagyta rajta a kremet.Le kellett vagni vallig-erore!Ez tobb mint 3 eve tortent-3 ev szenvedes, mivel tovig feltoredezett.A hajam mar jol van, majdnem ujra derekig er.Le is beszeltelek volna a leszivatasrol, a lenovesztes is sokaig tart, sajnos hajszinvilagosito-spray nincs, ha lenne az is karositana valamilyen szinten.A legjobb megoldas, ha varsz mig fakul, mig leno.Kitartas!Igy legalabb nem teszed tonkre a hajad!Udv:Timi
Nem tudom mióta vagy fekete, de ha kb 3 hónapig nem fested, akkor már kopik annyit hogy befogja a barna.
szia.rakass bele sok, nagyon vékony tincset, ezzel hamarabb jutsz a végeredményhez.már hallottam hajszinvilágosító sprayról, de szerintem ebben is szökítõ lehet(de ha mégis érdekel menj el fodrász szaküzleteke, ott biztosan kézségesen segítenek ez üzsben).talán a csíkozás a legjobb a hajadnak.vegyél a kémiai beavatkozások után vmilyen nagyon erõs mélytápláló pakolást!és csak jó fodrásszal csináltasd a festéseket!!!
Nekem már 2 éve fekete a hajam. Egyszer csak eldöntöttem hogy felül legyen fekete a vége pedig élénk piros. Utána az egész ujra fekete lett. Utána pedig a fufrumat ki akartam szõkítetni. És semmi baja a hajamnak, nagyon szép. Ezt egy ugy nevezett MAGMA nevû festékkel lehet megcsinálni, ami elõtt nem kell leszivatni a hajat, egyszerûen beleépül a hajba. Nagyon kevés fodrászatba van ilyen és nem is olcsó de szerintem megéri hogy szép és egészséges maradjon a hajad. Ha otthon festetnéd akkor pedig van már olyan boltba kapható hajfesték ami sötét hajra lett kifejlesztve. Azt hiszem L'oreáll de ha bemész egy drogériába biztosan segitenek.

Egy no mivel erheti el azt, hogy mas nok irigyek legyenek ra, ha nincs 10/10es teste?

Legjobb válasz: Gondolom bármilyen más felszínes marhasággal. Szerintem jobb, ha nem mások irigységét akarja kivívni az ember, inkább a maga épülésére fejleszteni, amit lehet. Amúgy is, miért jó az, ha irigykedik valaki? Aztán keresztbe tesz. Aztán persze az a baj, hogy miért... Ostobaság. Felõlem lehet amúgy is akármilyen 10/10-es teste más nõnek, nem leszek rá irigy. Ha a feje tetejére áll, akkor se. Ellenben ha az élet más területén ér el olyan eredményt, amit én szeretnék, de nem sikerült mindeddig, arra inkább irigy lennék.

Gondolom bármilyen más felszínes marhasággal. Szerintem jobb, ha nem mások irigységét akarja kivívni az ember, inkább a maga épülésére fejleszteni, amit lehet. Amúgy is, miért jó az, ha irigykedik valaki? Aztán keresztbe tesz. Aztán persze az a baj, hogy miért... Ostobaság. Felõlem lehet amúgy is akármilyen 10/10-es teste más nõnek, nem leszek rá irigy. Ha a feje tetejére áll, akkor se. Ellenben ha az élet más területén ér el olyan eredményt, amit én szeretnék, de nem sikerült mindeddig, arra inkább irigy lennék.
A szépség a legkevesebb, az életben azzal kb semmit nem lehet elérni. Ezért nem is vagyok irigy senkire akinek jobb a teste vagy szebb vagy ilyesmik. Szerintem elég kevés olyan felszínes nõ van akinek ez a legfontosabb. Én pl azokra vagyok irigy akiknek már fiatalon diplomájuk van, vagy épp boldog párkapcsolatuk, jó munkájuk amit szívesen csinálnak és nem kényszerbõl. Rájuk van miért irigykedni...
Azért elég könnyû mások irigységét elnyerni... elég ha szép vagy (jó gének, ápolt, elõnyös külsõ), mellette jól tanulsz vagy jólfizetõ állásod van, sõt ha emellé még van egy szintén elõnyös külsejû pasid is, akkor már szóba sem állnak veled az átlagos nõk. :D Tapasztalat, eddig akárhova mentem, mindenhol akadt irigyesem ezek miatt. A párom szerint azért van, mert a külsõm mellé a kisugárzásom is azt sugallja, hogy -idézem- "tudom, hogy jó nõ vagyok és ezzel tudok is bánni", szóval látszólag is tudatában vagyok ezeknek és az önbizalmam sugárzik (de vigyázok, hogy sose legyek nagyképû, és ez még bosszantóbb a szürke kisegér szerû nõk számára :D).
szép divatos ruhák (fõleg ha még drága is) drága ékszerek 12 centis tûsarkú, amiben még járni is tudsz jó smink jó frizura hosszú mûkörmök jól fizetõ állás gazdag pasi (bár az elsõ 6-hoz ez automatikusan jár.)
Mi az hogy a szépséggel lehet a legkevesebbet elérni..? Nézz körül az életben, mennyi helyen indul elõnnyel egy szebb lány.. na mindegy. Amúgy meg szexuális kisugárzás, önbizalom és igenis legyen jó tested. Mert lehet, azon lehet dolgozni sokat, csak tenni is kell tényleg érte:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!