Találatok a következő kifejezésre: Mivel érdemes végezni (12 db)

Mikor érdemes végezni az aerob edzést a nap folyamán? Este vagy reggel vagy a köztes idõben?

És hány órát?

Legjobb válasz: Reggel még hidegek az ízületeid, így bármiféle mozgás elõtt érdemes rendesen(jobban mint délután) bemelegíteni.. Amúgy lényegében tõled függ, bár szerintem délután az ideális (2-3 fele). Nem a mikor-on, hanem a hogyan-on van a fõ hangsúly. Legalább 30p, egyetlen megállás nélkül, és ne hajtsd túl magad mert az már nem tesz jót. Fölöslegesen terheled túl a szíved, illetve katabolikus (izomleépítõ) állapotot is elõidéz. Szóval csak ésszel!:)

Reggel még hidegek az ízületeid, így bármiféle mozgás elõtt érdemes rendesen(jobban mint délután) bemelegíteni.. Amúgy lényegében tõled függ, bár szerintem délután az ideális (2-3 fele). Nem a mikor-on, hanem a hogyan-on van a fõ hangsúly. Legalább 30p, egyetlen megállás nélkül, és ne hajtsd túl magad mert az már nem tesz jót. Fölöslegesen terheled túl a szíved, illetve katabolikus (izomleépítõ) állapotot is elõidéz. Szóval csak ésszel!:)

Mivel érdemes hüvelyöblítést végezni?

A n?gyógyászom javasolta, hogy menstruáció után végezzek egyszer-egyszer hüvelyöblítés. De nem tudom milyen készítményt vegyek, illetve a gyógyszertárban kapható tejsavnak mi a neve? Lehet hogy hülyén hangzik, de még sohasem csináltam ilyet, ezért nem is igazán tudom mit kell venni. Jó lenne valaki aki tapasztalt, és segítene.El?re is köszi.

Legjobb válasz: Én is szoktam a menstruációm végén, hogy ne maradjon bennem vér, mert azt nem tartom egészségesnek. Én DM- ben szoktam vásárolni intim zuhanyt, ami igazából nem is zuhany, hanem egy tartály, a végére szerelhetõ egy csõ. ha elõször veszel ilyesmit, akor érdemes olyat venni, ami egy dobozban össze van csomagolva minden, ami ehhez kell. Az tartalmazza a tartályt, (smit össze kell nyomni, úgy tudod használni) a csövet ( ezt vezeted a hüvelyedbe) és egy doboz pezsgõtablettát, ami tejsavat tartalamaz és Lactacyd a neve ( ezt kell a tartályba engedett vízbe tenni).Én jó dolognak tartom. Én használat után Neomagnol tablettával szoktam fertõtleníteni, amit gyógyszertárban tudsz venni.

Én is szoktam a menstruációm végén, hogy ne maradjon bennem vér, mert azt nem tartom egészségesnek. Én DM- ben szoktam vásárolni intim zuhanyt, ami igazából nem is zuhany, hanem egy tartály, a végére szerelhetõ egy csõ. ha elõször veszel ilyesmit, akor érdemes olyat venni, ami egy dobozban össze van csomagolva minden, ami ehhez kell. Az tartalmazza a tartályt, (smit össze kell nyomni, úgy tudod használni) a csövet ( ezt vezeted a hüvelyedbe) és egy doboz pezsgõtablettát, ami tejsavat tartalamaz és Lactacyd a neve ( ezt kell a tartályba engedett vízbe tenni).Én jó dolognak tartom. Én használat után Neomagnol tablettával szoktam fertõtleníteni, amit gyógyszertárban tudsz venni.
Miért, érdemes? Szerintem ez csak olyan új divat. A hüvely öntisztító. Ha egészséges vagy, semmilyen külsõ beavatkozást nem igényel.
Nem kell túl bonyolítani a dolgot! A lactacyd nem olyan jó! Szárít és nagyon erõs! Lehet egyszerûbben természetes módon! Fél dl tej (nem tartós) fél dl méz ( lehetõleg vegyes virág) pici víz és ezzel öblögetni akár 2-3 naponta. Hozzátéve pár csepp (2-3) teafaolaj és akkor a fertõtlenítés ( de ezzel egy hónapban max. 2x ) is megvan mû dolgok nélkül.

Mikor érdemes leghamarabb terhességi tesztet végezni és milyet? Jóstesztelés beválik? One step 10es érzékenységű tesztről mi a véleményetek?

25napos a ciklusom,hányadik napon csináljam a tesztet?

Legjobb válasz: Jóstesztelés nekem nem vált be, mikor nem voltam terhes, akkor terhességre utalt, mikor meg terhes voltam, akkor nem. One Step 10-es teszt nálam szintén nem vált be, 14 nappal ovuláció után lett nagyon halványan pozitív (facelle 25-ös tesztcsík pedig már 10 nappal ovu után halvány pozitív volt), másoktól is hasonlókat hallottam róla. Ha 25 napos a ciklusod, 25.napon már csinálhatod (de ne a one steppel...). Azt nem tudod, mikor volt ovulációd?

Jóstesztelés nekem nem vált be, mikor nem voltam terhes, akkor terhességre utalt, mikor meg terhes voltam, akkor nem. One Step 10-es teszt nálam szintén nem vált be, 14 nappal ovuláció után lett nagyon halványan pozitív (facelle 25-ös tesztcsík pedig már 10 nappal ovu után halvány pozitív volt), másoktól is hasonlókat hallottam róla. Ha 25 napos a ciklusod, 25.napon már csinálhatod (de ne a one steppel...). Azt nem tudod, mikor volt ovulációd?
A kérdező hozzászólása: A 12.napon volt.

23 éves vagyok egyetemre járok, de nem igazán szeretem azt amit választottam és semmi jővőt nem látok benne, gondolkozok rajta, hogy valami OKJ tanfolyamot elvégzek. Mit érdemes, aminek van értelme is, és van olyan amit ingyen is eltudok végezni?

Legjobb válasz: Olyat kell megtanulnod, amivel VALÓS munkát tudsz elvégezni. Azaz valami alapanyagból értéket elõállítani. Ilyesmik a kétkezi, építõipari szakmák, a szakács, mindenféle szerelõ, gépész, CNC marós köszörûs meg esztergályos, karosszériás. Az emberek panaszkodnak ezekre, hogy milyen drágák, a minõség meg hitvány:) Fel fog lendülni még az idõsgondozás környéke, meg a vallásipar. Nekem az iparos dolgok közül sokminden megy, nem is panaszkodom, folyton van melóm.

Olyat kell megtanulnod, amivel VALÓS munkát tudsz elvégezni. Azaz valami alapanyagból értéket elõállítani. Ilyesmik a kétkezi, építõipari szakmák, a szakács, mindenféle szerelõ, gépész, CNC marós köszörûs meg esztergályos, karosszériás. Az emberek panaszkodnak ezekre, hogy milyen drágák, a minõség meg hitvány:) Fel fog lendülni még az idõsgondozás környéke, meg a vallásipar. Nekem az iparos dolgok közül sokminden megy, nem is panaszkodom, folyton van melóm.

4 napos edzésterv esetén mikor érdemes aerob edzést végezni és mennyi ideig?

Szobabiciklizés megfelel a célnak ?

Legjobb válasz: hány nap kellene 1 héten 40-50 percet ?

A kérdező hozzászólása: hány nap kellene 1 héten 40-50 percet ?
a súlyzóstól minél távolabb. reggel, este vagy olyan napon még amikor nem edzel persze nem az összes pihenõnapon. 40-50perc legyen az aerob. szoba bicikli megfelel de itt a nyár a jó idõ mehetnél a szabadba tekerni.
A kérdező hozzászólása: Olvastam, hogy egy a gyors séta is megfelel ennek. Hétköznaponként (5nap) Reggel 15 perc illetve délután (edzés elõtt kb 2 órával) 15 perc megfelelne ennek vagy felejtsem el ?
15 perc alatt max HIIT-et lehet végezni.
gyors séta is megfelel de inkább futás vagy bicikli legyen, azok jobbak. heti 3-4x menjen és egyhuzamban 40-50perc nem pedig felosztva.
A kérdező hozzászólása: Okés, akkor úgy lesz :)

Ha valaki kitelepül Új-Zélandra, akkor milyen munkát érdemes végezni ott? Mire van szükség, kereslet? Pl. Logisztikára? Kérem írjon olyan, aki szintén Magyarországról ment ki oda.

Legjobb válasz: Én ugyan nem mentem ki, de egy rokon házaspár igen, az egyikük ráadásul pont logisztikus :) Sajnos a hazaköltözésen gondolkoznak, nem találtak semmi munkát, valami farmon vannak már hónapok óta, ahol szállásért-ellátásért dolgoznak. Viszonylag nehéz munkát vállalni ott, mert mindenhol elõnyben részesítik a hazai munkavállalókat, és hát náluk is válság van...

Én ugyan nem mentem ki, de egy rokon házaspár igen, az egyikük ráadásul pont logisztikus :) Sajnos a hazaköltözésen gondolkoznak, nem találtak semmi munkát, valami farmon vannak már hónapok óta, ahol szállásért-ellátásért dolgoznak. Viszonylag nehéz munkát vállalni ott, mert mindenhol elõnyben részesítik a hazai munkavállalókat, és hát náluk is válság van...

Mikor érdemes olaj és olajszűrőcserét végezni?

Egy 9 éves kocsinál évente vagy meghatározott km után érdemes olajcserére vinni?

Legjobb válasz: 5 ezrenként szokás azt hiszem...

5 ezrenként szokás azt hiszem...
Meghatározott km után és autóvásárlás után azonnal, hiába hitegetnek, hogy ebben most volt szûrõcsere.
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam hogy évente egyszer azért el kell végezni, de én egy évben max. 4 ezer km -et megyek
évente kell, de 10-15e km is fontos! ha csak 4e-ret mész akkor évente de vannak akik jóval többet. Én pl évente 2szer cserélek olajat :S
Autó vásárlásnál mindenképp cserélj olajat, és olaszûrõt! Egyébként meg 5-10 ezer km-ként ajánlatos olajat cserélni persze, hogyha nem javasolja másképp az autó szervizkönyve, és figyelni kell a megadott karakterisztikájú olaj használatára.
erösen függ autotipustol, és igénybe vételtöl. régi '80-as fiatokban 10e km-enként, '90-esekben már 15e km-enként. suzukikban ha jol emlékszem 30e km. Volvo teherautoban 35e km után olajcsere. de ugy átlagban uj autonál 20e km-enként csere. régieknél 10e km után már illik cserélni. légszürövel együtt!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor az nem baj, ha esetleg nem egy év múlva, hanem 10 ezer km után
Évente vagy 10000km, amelyiket hamarabb eléred, ha egy évben csak 3-4 ezer km-t mész, akkor is érdemes lecserélni az olajat! Az olaj is elöregedik, változik a tulajdonsága, és nem biztos, hogy megbízható kenést biztosít, egy olaj csere meg van 8 ezer ft-ból, ennyit évente megérdemel a kocsi.
A pendrive adathordozó. Milyen mûveletet akarsz vele végezni?
A kérdező hozzászólása: Noss például telepíteni róla, vagy filmet nézni róla, vagy zenét hallgatni róla...ezeket nem lehet?
De lehet. A pendrive-on, mint flash meghajtón véges számú írási (és olvasási) mûveletet lehet végezni, ez igaz, de ezt valószínûleg meg sem fogod közelíteni, mire úgy is újat veszel.
A kérdező hozzászólása: Kajakra? DE cool köszi szépen :D
Nekem sok éve van, még 512 MB-os is, meg 2, 4 és 8GB, ahogy jöttek sorba. Még mindegyik mûködik.
Ja, és az sem véletlen, hogy a normálisakon 5 év a garancia.
A torrentezést nem ajánlják rajta. Ha mondjuk egy filmet rámásolsz, az egy mûveletben le van tudva. Ha viszont a pendrive-ra töltesz és mondjuk az az egy fájl 1000 szeletbõl áll, akkor az írási-olvasási mûveletek miatt többször ezer mûvelet is történik a pendrive-on (helyfoglalások, adat írása, olvasása, ellenõrzése, és seedelés miatt), amivel viszont elég gyorsan csökken a véges határ, a sima másolások-beillesztésekhez képest.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, jah és van 16 gb-os? meg mennyik az árak nagy vonalakban?

Azt mondják, randi előtt érdemes önkielégítést végezni, így később megyek el. A problémám az, hogy én ezt megtettem, és alig akart felállni, majd miután behatoltam, pillanatok alatt elmentem. Mi lehet a gond? (F/20)

Ritkán élek szexuális életet, akkor is leginkább alkalmi kapcsolataim voltak... El?fordult már többször, hogy nem jött össze a szex normálisan... Napi szinten végzek önkielégítést, azt mondják, ha sex el?tt masztizol, kés?bb fogsz elmenni... Na most nekem az a problémám, hogy ezt az utasítást betartva ma vagy 2x is masztiztam, majd átjött a lány, alig tudta felállítani nekem, és amikor végre sikerült, pillanatok alatt elmentem... Következ? aktus nem is jött össze...

Legjobb válasz: A merevedési zavar lehetett a stressztõl, izgulhattál. a gyors elsülés pedig lehetett attól, hogy más inger érte a péniszed és mivel írtad, hogy ritkán vagy nõvel így az is közre játszhatott.

A merevedési zavar lehetett a stressztõl, izgulhattál. a gyors elsülés pedig lehetett attól, hogy más inger érte a péniszed és mivel írtad, hogy ritkán vagy nõvel így az is közre játszhatott.
kiverés, majd kúrás elõtt egy fél viagra és szerelmet vall a csaj utána.
hát ne recskázz elõtte. ha elsõre hamar ellövöd is a tölõt a csajjal, a második kanyarban szépíthetsz.
Szerintem hagyd abba a maszturbálást. Az, hogy késõbb mész el, nem mindenkire vonatkozik.
szerintem nagyon izgultàl.az én baràtommal is ez volt.felàllt neki de nagyon hamar elment;ez mind a stressz aztàn meg volt olyan is hogy nem tudott elmenni.ezeket mind lelki problémàk tapasztalat hiàny okozza;lehet hogy egy kicsit szégyellos vagy és ezért nem àllt fel. de ne izgulj engem nem zavarna 20 làny

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!