Találatok a következő kifejezésre: Mivel, milyen kell etetni (6 db)

Wow! Hogyan kell etetni az állatot? Küldetésekről nincs valami leírás valahol? Mi a teendő ha szomorú az állat? Fegyvert, ruházatot hogyan miként kell, lehet váltani és hol? Milyen szintenként? én B. elf vagyok-hunter, 27-es és kezdő.

Legjobb válasz: Azt hiszem úgy kell etetni az állatot, hogy van egy spellje, egy ilyen csont formájú kutya kaja lényegében. Arra rákattintasz, aztán meg arra a húsra vagy akármire, amit eszik az állatod és megeszi. Letölthetõ progi: Quest Helper. A játékon belül a térképen jelzi a legtöbb küldetést. Ha szomorú az állat, akkor meg kell etetni. Az invertorydban ("i" betû) tudod leváltani a ruháid, fegyvereid. Amelyiket fel akarod venni, arra jobb klikkel egyszer rákattintassz. Minden cuccot más szinttõl tudsz hordani. Hogyha a cucc fölé viszed az egeret, kiírja hogy hanyas szinttõl tudod hordani, milyen kaszt tudja hordani, stb. Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy kaptál egy karit havertól vagy mi? Mert az ha kezdõ vagy nem túl szerencsés. Kezdj egy új karit.

Azt hiszem úgy kell etetni az állatot, hogy van egy spellje, egy ilyen csont formájú kutya kaja lényegében. Arra rákattintasz, aztán meg arra a húsra vagy akármire, amit eszik az állatod és megeszi. Letölthetõ progi: Quest Helper. A játékon belül a térképen jelzi a legtöbb küldetést. Ha szomorú az állat, akkor meg kell etetni. Az invertorydban ("i" betû) tudod leváltani a ruháid, fegyvereid. Amelyiket fel akarod venni, arra jobb klikkel egyszer rákattintassz. Minden cuccot más szinttõl tudsz hordani. Hogyha a cucc fölé viszed az egeret, kiírja hogy hanyas szinttõl tudod hordani, milyen kaszt tudja hordani, stb. Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy kaptál egy karit havertól vagy mi? Mert az ha kezdõ vagy nem túl szerencsés. Kezdj egy új karit.

Törpe szívóharcsákat milyen gyakran kell etetni és mivel?

Mennyi ideig vannak el az algán, mikor kell nekik valami más?

Legjobb válasz: Szúnyoglárva vagy tubi pont nem jó nekik, növényevõk. Igazából mindig etetni kell õket, csak algán lefogynak, és a boltban általában már eleve csontsoványak vannak.A Tetra tabimin tápot és az összes spirulinás tablettát szeretik, de imádják a konzerv vagy forrázott zöldségeket is.

Szúnyoglárva vagy tubi pont nem jó nekik, növényevõk. Igazából mindig etetni kell õket, csak algán lefogynak, és a boltban általában már eleve csontsoványak vannak.A Tetra tabimin tápot és az összes spirulinás tablettát szeretik, de imádják a konzerv vagy forrázott zöldségeket is.
addig vannak algán amíg nem adsz nekik enni. Minden nap, és fagyasztott szúnyog lárvát vagy tubit.
Én etetem a többi halat is, de azt még sose láttam hogy a szívóharcsák ettek volna a halkajából. Azt láttam csak, hogy algát esznek az üvegrõl, a növényekrõl, meg a korhadt levelet ették és a vasfának a rostjait.
Lehet hogy akkor nekem a garnéla kajából nyerik, amit az alga tablettából kéne nyerniük, vagy pedig sok az algám.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A zöldségeket mekkorára kell vágni, hogy meg tudják enni?
Nem kell felvágni, csak puhára kell párolni. Vagy a konzervet egybõl lehet adni nekik. Nálam a konzerv bébirépa és a forrázott spenót a kedvenc.

Mit tegyek a madáretetőbe? Mit szeretnek a madarak, és kb milyen gyakran kell etetni a madarakat

Legjobb válasz: Apró szemû szotyi. Ha sokan vannak akkor és fogy elég gyorsan a mag érdemes étolajos üvegbõl automata önetetõt csinálni. Nálam 5 literes volt kitéve úgy két éve. Volt amikor csak 2 napig volt elegendõ a benne lévõ mag. Azóta sajnos csökkent jelentõsen a madár állomány. Ami fontos: ha már elkezdted etetni a madarakat akkor tavaszig etesd. Különben elpusztulnak. Hozzászoknak a te általad kitett magvakhoz és nem mennek rovarokat, más magvakat keresni.

Apró szemû szotyi. Ha sokan vannak akkor és fogy elég gyorsan a mag érdemes étolajos üvegbõl automata önetetõt csinálni. Nálam 5 literes volt kitéve úgy két éve. Volt amikor csak 2 napig volt elegendõ a benne lévõ mag. Azóta sajnos csökkent jelentõsen a madár állomány. Ami fontos: ha már elkezdted etetni a madarakat akkor tavaszig etesd. Különben elpusztulnak. Hozzászoknak a te általad kitett magvakhoz és nem mennek rovarokat, más magvakat keresni.
Cinkéknek, pintyeknek olajos magvakat (szotyi, kendermag, tökmag, NEM SÓZOTT, NEM AVAS!!), esetleg faggyúgolyót (ha elég hideg van és nem romlik meg fél nap alatt). Verebeknek, galamboknak kölest (amit pl. a papagájok esznek). Rigóknak, vörösbegyeknek almát, sárgarépát.
Magvakat kell neki adni! Vagy raksz a madáretetõ szélére szalonnát azt nagyon szeretik! Attól függ amúgy hogy a kinti madarakra gondolsz vagy a bentire? Kintinél elég egy nap egyszer adni de ha látod hogy a madáretetõbõl kifogytak a magvak akkor nyugodtan adhatsz neki!A bentinél meg nem tudom! Remélem tudtam segíteni!
Utolsóhoz annyit fûznék hozzá: Igen, így van, folyamatosan. KORA TAVASZIG. Amint elkezdenek fiókát nevelni, a magas zsír-és fehérjetartalmú, könnyen megszerezhetõ etetõi magokat is behordhatják a pár napos fiókáknak, akiknek viszont a szervezete képtelen ezt megemészteni és egész fészekaljak pusztulhatnak el! Tehát: jó, ha etetsz, de amint tavaszodik és megindul a költés (onnan veszed észre, hogy elkezdenek fergetegesen énekelni a madarak a parkokban) le kell állni, etetõket beszedni. Hadd fogjanak kukacokat.
Vigyázz: ha elkezded etetni õket, akkor folyamatosan etetni kell, mert rászoknak, egyben elszoknak a természetes életmódjuktól!
csakis kizárolag brassói apropecsenyét adjál nekik a magoktol felpuffadnak és beledöglenek =/
Mi a piacon szoktunk venni ilyen fekete színû, apró szemû napraforgómagot, ami direkt az állatok számára eladó és ezért jóval olcsóbb, mint a másik fajta. Na, azt imádják, pár nap alatt kifosztják az etetõt :) .
Én konkrétan cinegéknek szoktam kirakni fekete magot, és sertés zsírt pici tálkába.Imádják naponta többször is rakok ki az ablakom párkányára.Rengetegen jönnek.Imádom õket.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm , sokat segítettetek.
Én madaraknak való makuka. Meg lehet kapni ilyen faggyús gömböt madaraknak 100Ft azt is nagyon szsretik meg szalonna bõr.
Valójában a madarak etetése a hófödte, és a fagyos napokon szükséges. Amikor nincs se hó, se fagy megtalálják a természetes táplálékaikat és a telerakott etetõt sem keresik fel. A hó + 5 Celsius fokig megmarad, ezért fontos a hófödte, de nem fagyosa napokon is eteni a madarakat.


Mindenképpen nagyobb akvárium kell neki, alsó hangon 100 literes! Mivel õ a hideg vizet szereti, ezért fûtõ nem kell. A szûrõt az akvárium méretéhez válaszd, a növények pedig "aranyhaltûrõek" legyenek! :) De majd jönnek azok akik jobban értenek hozzá és részletezik! :)
20 literes akváriumban aranyhalat tartani állatkínzás.Ajándékozd el, ha nem tudod megteremteni a tartásához elengedhetetlen minimumot, az-az társakat, legalább 100literes akváriumot szûrõvel, vízinövények, világítás, stb.Az utolsó hozzászólónak pedig csak annyit, hogy rossz helyre írt, ez itt az akvarisztikai rovat.
úgy tudom kizárólag egyszarvú húst eszik másba belepusztul...
"Mindenképpen nagyobb akvárium kell neki, alsó hangon 100 literes!" Persze inkább 3 m3-es egy halnak nem?.... Egy aranyhalnak simán elég 20 literes akvárium is, minden további nélkül meglesz benne. Bár több hal azért nem nagyon javasolt... Nekem 4 hal van egy 30 literesben, teljesen jól megvannak... Kérdezõ, etetni elég napi 1x és akkor is nagyon keveset. 1 halnak végképp nem kell sok élelmet beszórni, mert nem eszi meg vagy ha megeszi akkor igen hamar kinövi a 20 litert. Állatkereskedésbe ha bemész nézz haltápot, én Serát szoktam venni, egy nagy hengeres 1000 ft körül van de rengeteg ideig elegendõ. A vízcsere tényleg attól függ miylen jól szellõzik és mennyi fény éri, én akkor szoktam ha látom, h kezd algásodni.
mire jó a koplaló nap?
Valóban 100 liter a legkevesebb, de 150-ben kellene inkább tartani, hiszen társas, szociális lény, jó, ha 3-an 4-en vannak. Nagyon erõs szûrés kell hozzájuk, óránként fogasd meg az akvárium térfogatának 10X-esét, tehát olyan 1000 liter/óra az alap. Emelett hetente 30% vízcsere szükséges. Ez ekkora akváriumnál elég sok, ezért szokás külsõ szûrõt használni, aminek viszont elég húzós az ára. Világításból kellene olyan 30 watt, az alatt már lehet tartani anubiast, hólyagos vízikelyhet, jávai mohát, microsoriumot, cryptocoryne-ket. Az etetés nagyon fontos tényezõ az aranyhalaknál, mert érzékenyek a gyomrukra. Etesd õket aranyhalaknak való táppal, illetve forrázott, darált zöldségekkel: kukorica, borsó, spenót, répa, cukkini, saláta, uborka, paprika - ezeket mind- mind imádják, ha elég puha a számukra. Felváltva etesd õket naponta egyszer, egyik nap ezt, másik nap a tápot kapják. Heti 1 nap pedig koplaló nap.
# 7/14 Honnan tudod, hogy állatkínzás? Megkérdezted a halat és õ mondta??? Háh, te jó ég! Nekünk 2 db van és tök jol megvannak egy 35 literes akváriumban! Most még csak 5 centisek, de ha nagyobbak lesznek majd akkor kapnak egy nagyobb akváriumot is!De ne röhögtessetek már, 3 halnak 200 literes akvárium!? :D Ez vicc! Ez olyan mintha három embernek kéne minimum egy 500 nm-es ház, hogy jol éljenek egymással! Ekkora hülyeséget!!!
Egy aranyhal lazán megnõ 30 centire. a 20 literes vázádban meg sem tudna fordulni. Min 100 liter az alap, de én inkább 150 litert javaslok, .
Hogy megértsd miért beszéltem állatkínzásról.
Minden attól függ mekkora az akvárium, milyen felszerelések vannak benne, mennyi növény, fény, miel van együtt stb.
szerintem vegyél neki egy másik aranyhalat... aztán vagy dugnak vagy megeszi
A kérdező hozzászólása: 20 literes akváriumban van igy kaptuk, levegõztetõ van benne egy mû növény meg kavicsok. mindenképpen jövö héten veszek enki nagyobb akváriumot.mik kellenek hozzá
" Egy aranyhal lazán megnõ 30 centire. a 20 literes vázádban meg sem tudna fordulni. Min 100 liter az alap, de én inkább 150 litert javaslok, ." Te el****ott hülye gyerek! Okoskodtok itt tahók! 40-60 cm-re nõ meg. Ha eteted rendesen. El lesz az a 20 literesbe is. Semmi baja nem lesz. Ha meg már nagyobb lesz elhihetitek vesz neki nagyobb akváriumot. A kérdést válaszoljátok meg normálisan ne okoskodjatok idióták módjára!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Szerete uszni??
Az attol fugg, hogy kolyok kutyarol van -e szo vagy felnotrol. A kolyok kutyat 3-4 orankent, kesobb 3x naponta.A felnott kutyanak 1x vagy 2x kell enni adni ez a szoktatastol fugg, altalaban 1x. A tappal kapcsolatban legjobb kikerni az allatorvos velemenyet, vagy a tapot arúsíto szakuzletet - ok az allat koranak megfelelo tapot fognak ajanlani. Keruld a szarnysok csontjat, kart tehet a kutyusban.
Mi száraz táppal (acana) etetjük, napi 2x, de teszünk bele neki kicsi vizet is, és néha kapja maradékkal, csirkecsontot ami szilánkosan törik egyik kutyának sem szabad adni. És mi nem adunk nyers húst sem. Figyelni kell hogy elég kalciumot kapjon amíg kicsi. Mi el tudtuk érni hogy húzza a szánkót:) a havat imádja. Azt nem tudom hogy szeret-e úszni, de ha veletek kell úsznia akkor biztos fog mert csupa szeretet és miattad mindent megtesz. Figyeljetek oda, hogy keményen fogjátok az elején, vigyétek el kutyaiskolába, nagyon jót tesz!! Mi az elsõ berninket nem vittük el, a másodikat már igen, és nagy különbség van. Azért kell keményen fogni, mert amúgy iszonyatosan békés és barátságos, azért mégis hatalmas!! És jót tesz neki egy kutyatárs is.:)
A kérdező hozzászólása: Na s ha esetleg nem tapos kutyat akarunk nevelni??:) ) Mi nem szeretnenk tappal etetni a kutyat, hanem termeszetesen szeretnenk nevelni.
Ha tényleg természetesen akarod nevelni a legjobb a BARF szisztéma de ez itthon költséges mert nem kapsz akárhol olyan minõségû húst amit nyersen tudnál neki adni, mert ennek a rendszernek az a lényege hogy mindent nyersen kapjon.Szerintem a legjobb döntés a táppal etetés mert ebbe minden benne van ami kell, persze a tápot dúsíthatod egy kis házi koszttal felnõtt korában is 2x kapjon enni mozgás után 1-2 pihivel és kaja után is 1-2 óra pihi szükséges a gyomorcsavar elkerülése végett

Hol találok az interneten olyan anyagot, amibe leírják, hogy kell egy kiskutyát nevelni, gondozni és szobatisztaságra tanítani? Mivel kell etetni és stb? Milyen kisméretű lehetőleg rövid szőrű kutyát ajánlatok panel lakásba, egy közép korú nőnek?

Meg szeretném lepni anyukámat(és magamat is) egy kiskutyával, mert már régóta vágyunk rá, de még sosem volt kutyánk, ezért elég tanácstalan vagyok,de szeretnék jó gazdija lenni.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ez az egyik kedvenc honlapom: www.haziallat.hu ezen az oldalon nagyon sok hasznos cikk van, és rákereshetsz bizonyos fajtájú kutyák jellemzõjére. De ezen az oldalon is vannak fajtaleírások és jó cikkek: www.kutya.lap.hu Remélem segítettem, és nagyon jó kutyázást kívánok, remélem sok örömötök lesz a csöppségben:)

Szia! Nekem ez az egyik kedvenc honlapom: http://www.haziallat.hu ezen az oldalon nagyon sok hasznos cikk van, és rákereshetsz bizonyos fajtájú kutyák jellemzõjére. De ezen az oldalon is vannak fajtaleírások és jó cikkek: http://www.kutya.lap.hu Remélem segítettem, és nagyon jó kutyázást kívánok, remélem sok örömötök lesz a csöppségben:)
Csalóka a rövid szõr, ugyan úgy hullik, mint a hosszú csak kevésbé látszik:) Nehezebb kiszedni a szõnyegbõl.
Nekünk bolognese kutyusunk van.Kicsi, tündéri és nem hullajtja a szõrét.Ezért szokták még az asztmásoknak is ajánlani.Nagyon kis ragaszkodós, és igazi házõrzõ:)
Ja és még annyit , hogy az uszkár négy fajta változatban ismert.Toy: 28cm alatt Törpe:28-35cm Közép:35-45cm Óriás:45-60cm Nagyon sok színváltozata van.Lehet: fehér, fekete, apricort, ezüst, barna.Ritka színek:red(vörös), a blue(kék), a cream, valamint black and than és harlekin színû tarka uszkárok is, de ezeket a színváltozatokat az FCI még nem ismerte el.
utolsó válaszoló: Az uszkár nagyon okos és barátságos.6 hetente kozmetikába kell vinni.A hobby kutyákat modern fazonban nyírják.De ha nem kiállítási kutya akkor csak a képzelet szabhat határt a nyírásban.Remélem megtaláljátok, neked és az anyukádnak megfelelõ kutyust!
Az uszkár nem hullatja a szõrét és elsõ kutyának is megfelel.
Tényleg nem ajánlatos elsõ kutyának, ezt tudom én is, viszont ha az ember már most ilyen érdeklõdõ és megfontolt, mint a kérdezõ akkor nem lehet baj. Ha utánna olvas tenyésztõi oldalakon a kiválasztott fajta jellemének és annak, hogy kell kezelni nem lehet semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat!Olvasgatok a kutyusokról aztán döntök!:)
jack russelt nem ajánlunk elsõ kutyának, ez alap dolog. biglit sem.
Ja majd el felejtettem, hogy sok sikert és boldogságot az új jövevényhez! A kritériumok alapján pár kutyafajta ami szembe jut: Jack Russel terriert, Tacskó (bár egy többezer kutyával végzett amerikai felmérés szerint ez a 2 legagresszívebb fajta), Bullterrier (nagyon ajánlom, bár kemény kéz kell a neveléséhez de nagyon szeretõ társ), Beagle (mindenképpen törzskönyveset vegyél ebbõl a fajtából, mert most divatkutya és a szaporítók ki tudja mivel keresztezik). Hirtelen ennyi.
Az elõzõ kutyapszichológián tényleg nagyon jó cikkek vannak! Ha már nagyobb lesz akkor böngészd a kutya.hu-t is. Emlékeim szerint ott kölyökkutyáról szóló cikkek nem nagyon vannak, viszont akad sok más érdekesség.
kiskutya.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!