Találatok a következő kifejezésre: Mivel, milyen kell (2016 db)

Hogy kell sarkantyúval lovagolni? Mitől függ a sarkantyú mérete, állása (ferde, egyenes) Milyen sarkantyú típusok vannak, mikor milyet kell használni? (többi lent)

Sose lovagoltam még sarkantyúval de holnap fogok. Nem tudom hogy hogyan kell. Jó nyilván finomabb segítségeket kell adni de ugyan úgy határozottan.

Legjobb válasz: Ne haragudj, de ha itt kérdezed meg, akkor inkább ne erõltesd ezt holnap. Elég durva sérüléseket, és életre szóló rossz élményeket lehet okozni a lónak sarkantyúval, ha rosszul használod.

Ne haragudj, de ha itt kérdezed meg, akkor inkább ne erõltesd ezt holnap. Elég durva sérüléseket, és életre szóló rossz élményeket lehet okozni a lónak sarkantyúval, ha rosszul használod.
Egyetértek az uccsó válaszolóval. Hidd el nekem is volt dolgom már nagyon lusta lóval de sarkantyú eszemben sem volt és mindig sikerült megoldani. A végére már annyira kiismertem a lovacskát h nagyon szépen ment alattam:)
A sarkantyú finomabb jelek adására szolgál, nem arra hogy ha lusta a ló majd azzal rugdosom. Ha "kötelezõ" felvenned a lóhoz, akkor inkább válts lovardát. A sarkantyú precíziós feladatokhoz, oldalléptetések, ugrásváltások stb.-hez kell, mivel ott már nem mind1, hogy 5cm-rel hátrébb vagy elõrébb van a lábad. Ha valaki akkor használja, ha lusta a lova, akkor a ló és nem figyel a csizma segítségre, akkor egy hónapon belül megszokja a sarkantyút is és arra se fog reagálni...
ha szabályosan ülsz a lovon akkor nincs jelentõsége.de ha rosszul tartod a lábad akkor a rendes ló tudatni foglya veled , hogy nem tudsz lovagolni! nekem pörgõs csillag van rajta de a lóhoz nem ér!
Hú, ez egy elég durva sarkantyú =/ De nyugi, ha jól mennek a csizmasegítségek, akkor nem lehet nagy baj, mert a sarkantyú alapvetõen a csizmasegítségek felerõsítésére szolgál :) Rá fogsz érezni elõbb vagy utóbb, hidd el. Ha gondolod, nyugodtan beszélj errõl az oktatóddal is, mondd el a véleményedet ;)
Azt hittem ismerem a lovat :D Tudom hogy kevés erre az esély de azért megpróbáltam :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs másik de majd lehet kérek, mert tényleg elég durván néz ki.
A kérdező hozzászólása: Na mit gondoltok a sarkantyúról?
ez elég durva sarkanytyu nem bisztos hogy elsö alkalomra ez kéne .
A kérdező hozzászólása: A ló nevét? :DD Holló de mire mész ezzel? :D
Tudom, hogy off de megmondanád a ló nevét?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk félek is egy kicsit mert tényleg nem akarok neki fájdalmat okozni.... :S Pedig tényleg muszáj lesz.
A kérdező hozzászólása: http://sport.vatera.hu/lovaglas/lovas_sarkantyu_szijjal_1469.. Ugyan ilyen.
A kérdező hozzászólása: az már megfelelõ. Hát barátnõmtõl kaptam egye az nem mûanyag õ is azal lovagolt, kb olyan 2.5 cm hosszú lehet. Nincs le kerekítve a vége hanem megy egy folyamatos szélességen.
A kérdező hozzászólása: És nem én erõltetem hanem egyszerûen muszáj a lóhoz.
elsö alkalomal ne használj hegyes bököt csak egy kerekitett végü müanyagot amig meg nem tanulod használni de ezt is csak akkor ajánlom ha már megfelelöek a csizma segitségeid adása.
A kérdező hozzászólása: Egyszer el kell kezdeni valahol. És nem vagyok egy brutális állat. Amúgy nem is az mert az oktatom valszeg elmagyarázza, de valamit szeretnék konyítani az egészhez ha pl. nem magyaráz el dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Ja és másik sarkantyúval lovagoltam mert ekkora sarkantyú a tanyán senkinek sincs! :9

Milyen érzés mikor a fiú beleélvez a lányba? A barátnőm elkezdte szedni a tabit és eddig csak úgy voltunk hogy kihúztam mikor elakartam menni és a hasán pl mentem el. Milyen érzés mikor nem kell kihúzni és beleélvezhetek?

Legjobb válasz: A fiúnak biztos jobb,mint hogy ki kell venni,és neki kell befejezni a dolgot.Én lányként nagyon élvezem,bár nem jelent annyira fizikálisan kirobbanó érzést.Sokszor barátom inkább kiveszi,hogy utána újra tudjuk csinálni,de én inkább jobban szeretem ha belémélvez,végülis az a teljes kielégülés szerintem.(tablettát szedek,mielõtt vki leoszt :) )

A fiúnak biztos jobb, mint hogy ki kell venni, és neki kell befejezni a dolgot.Én lányként nagyon élvezem, bár nem jelent annyira fizikálisan kirobbanó érzést.Sokszor barátom inkább kiveszi, hogy utána újra tudjuk csinálni, de én inkább jobban szeretem ha belémélvez, végülis az a teljes kielégülés szerintem.(tablettát szedek, mielõtt vki leoszt :) )
Én is csak a lány szempontjából tudom leírni! Remek érzés! Mikor érzem, hogy megfeszül, felnyög, elélvez egy erõteljes mozdulattal, még 2-3 döfés és rámomlik egy hatalmas test teljesen elgyöngülve! Neked is biztos jobb lesz majd a tabletta hatása után, nem rontja el a meghittséget a dolog, és nem kell arra koncentrálni közben, hogy baj ne legyen belõle! Egyébként szerintem nem hülye a kérdés! Engem is érdekelnek a válaszok!
Sokkal jobb, már csak az orgazmus miatt... Maszturbáláskor nem akkora az orgazmusod, mintha nõben mennél el... Plusz, mikor fröcsögsz, sokkal jobb, megduzzad a kéjléc, és kéjesen feszítõ érzés, ahogy lüktet ott bent:) A parnered hüvelye meleg, és nedves, és körbeöleli a péniszt...És és föld a két orgazmus, tapasztald meg, rá fogsz kapni az ízére;) 23/F
Én, mint fiú, viszont nem tudom leírni...nincsenek szavak :D de most komolyan, az ténylegesen a teljes gyönyör :) :)
Én lány vagyok, nekem jó érzés mikor érzem, hogy pumpál/lüktet :)
A párom azt mondta, hogy jobb mint ha a hasamra élvez. De ha elkezdte szedni a tablettát, akkor rövidesen megtudod.
Fölöslegesen írtál. Honnan tudjuk helyetted h mégis mien az érzés.? mindenkinek mást jelent a dolog. Próbáld ki.

Az esküvő "menetben" mit milyen sorrendben kell megszervezni?

Gondolok itt arra, hogy mit foglaltok le először, mikor választatok helyszínt, ételeket, meghívót, díszítést, ruhát, mikor rakjátok sorrendbe a dolgokat(templomi, porgári szertartás, fotozás, vacsora, játékok és miegymás)?

Legjobb válasz: Értelemszerûen az idõponttal és a helyszínnel kell kezdeni. Ezeket érdemes akár egy évvel elõre is lefoglalni, hogy ne legyen baj a tumultussal (ugye a nyári hónapok elég telítettek, olyankor nehezebb szolgáltatókat, helyszínt, szabad idõpontot találni). A többi utána igazából tetszõleges. A ruhánál végig kell gondolni, hogy varratni szeretnéd-e (ez több hónap is lehet, ezért érdemes erre figyelni), vagy venni/kölcsönözni, amit ugye azonnal lehet. Bár a kölcsönzésnél is érdemes jóval elõre lefoglalni azért. Az, hogy mi milyen sorrendben van, szintén tetszõleges. Én a fotózás - polgári - templomi - esetlegesen megint fotózás - ebéd, játékok, vacsora sorrendre szavazok.

Értelemszerûen az idõponttal és a helyszínnel kell kezdeni. Ezeket érdemes akár egy évvel elõre is lefoglalni, hogy ne legyen baj a tumultussal (ugye a nyári hónapok elég telítettek, olyankor nehezebb szolgáltatókat, helyszínt, szabad idõpontot találni). A többi utána igazából tetszõleges. A ruhánál végig kell gondolni, hogy varratni szeretnéd-e (ez több hónap is lehet, ezért érdemes erre figyelni), vagy venni/kölcsönözni, amit ugye azonnal lehet. Bár a kölcsönzésnél is érdemes jóval elõre lefoglalni azért. Az, hogy mi milyen sorrendben van, szintén tetszõleges. Én a fotózás - polgári - templomi - esetlegesen megint fotózás - ebéd, játékok, vacsora sorrendre szavazok.
Elõszõr azokat kell elintézni, amik " elfogynak" Mint az idõpont... Ennek függvenyében a helyszín, fotós videós zenész... A többi az vagy függ ettõl (meghívó, a hely és idõponttól), vagy simán ráér.. Nekünk megvan az idõ, a szertartás helye, a ruha, zenész, fotós, aztán most van varia van a lagzi helyével, így meghívó még nincs... Cukrász, fodrász sminkes is van.. De az a fránya helyszín...erre van összesen 4, 5 hónapunk, 1 hónapja vagyok menyasszony:) 1:Tehát az elsõ lépés, az idõpont, 2: legfontosabb a létszám 3.: ennek függvényében ha lesz akkor lagzi helyszín 4. A szolgáltatók (zenész võfély videós, fotós) A többi meghet párhuzamosan...

Milyen laptopot vegyek az alábbiak alapján? Illetve mikre, milyen számokra kell odafigyelnem a vásárláskor?

Az els? laptopomat veszem, ezért kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Miért ne játszunk notebookkal 13 pontja: 1# A Laptopokat elektromos áram mûködteti, ezért nem árt tudni néhány alapvetõ fogalmat, mint pl. Frekvencia-Feszültség-Áramerõsség => Idõ-Ellenállás-Teljesítmény => Fogyasztás-Hõmérséklet-Disszipáció 2# A Notebook kívülrõl nézve következõ elemekbõl áll: - Pici Tápegységbõl: egy általában 195 cm3 térfogatú kicsi, minden oldalról légmentesen lezárt kocka, ez alakítja át és stabilizálja a hálózati feszültséget notebook által emészthetõre. Szellõzésérõl nem árt gondoskodni, mert ez is melegszik! Hasonlítsuk össze egy asztali gép tápegységével, ami minimmum 1755 cm3 térfogatú, ventilátoros hûtéssel. Igen, majdnem 9x nagyobb az asztali társa a laptopénál. Ez azért is fontos, mert innen vesszük fel a játékhoz szükséges villamos teljesítményt! Eleve érezhetõ, hogy az asztali nagyobb teljesítményt kínál az alkatrészeknek. - Felhajtható Kijelzõ: ezt is a kisteljesítményû tápegység látja el árammal, amíg az asztali monitornak külön van! - "Vastag billentyûzet touchpaddal": Ez a legfontosabb részegység. Itt kap helyet a számítógép szerkezete, néhány szellõzõrács hûtõfelülettel és a ventilátorral ellátott CPU hûtõborda. Hasonlítsuk össze, hogy az asztali gépnek mennyi szellõzõnyílása és ventilátora van, ehhez képest! 3# A GPU, mint minden más mikroprocesszor CMOS FET tranzisztorlogikából áll. Mint tudjuk, az átkapcsolás pillanatában teljesítményt vesznek fel, vagyis a hõmérséklet disszipáció frekvenciafüggõ. (Játék közben megnõ a frekvencia => teljesítményfelvétel, ezzel a hõmérséklet disszipációja is.) Ezzel csak akkor van probléma, ha nincs elégséges hõleadó felület, mert nemcsak az áramkör vált át állapottól függõen tiszta vezetéssé vagy szigeteléssé, hanem a burkolat is megolvadhat Bõvebben: http://en.wikipedia.org/wiki/CMOS 4# Általában félvezetõ áramkör nem bírja a tartósan a szobahõmérséklet többszörösét elviselni, mert a diódák visszavonhatatlan károsodást szenvednek a rákényszerített nagy áramerõsségtõl. A gyakran használt termikus tényezõ: -26mV/°C @23°C. A dióda 0,6 és 1,2V munkaponti feszültség közt üzemel hatékonyan. Most 43°C chipnél beállítanak 1,2 Voltot, de amint felmegy játék hatására +20°C-al 60°C-ra a GPU, kiszámolható, hogy durván -520mV-al kell csökkenteni a feszültséget, Most kb 0,62mV-on kellene járnia a diódának, ha azt szeretnénk, hogy ugyanannyi hõdisszipációja legyen mint játékfuttatás nélkül. Ámbár ez aligha tehetjük meg, mert ha csökken a feszültség az áramerõsség stabilizálása érdekében, akkor a dióda lelassul, vagyis a játék teljesítményét képezõ frekvencia csökken. Ezt az AMD és az Nvidia a Videókártyáról automatikusan szabályozható ventilátor fordulatszámmal szeretnék kiküszöbölni, hogy a [feszültség se csökkenjen, de a hõmérséklet se emelkedjen]. De mégis hogyan alkalmazzák, ha notebook GPU-ján nincs ventilátor? A feszültséget csökkentik, de sokkal lassabban, így végül is csak a laptop tönkremenetelét lassítják. Aki nem tudná, a tranzisztor is diódákból áll. Bõvebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3da 5# A notebookokból, az asztali társukkal ellentétben, nem bõvelkednek aktív hûtésre fordítható hellyel a karcsúság miatt. Ezért nincs aktív hûtés, hanem egy SIM kártya méretû bordája van, szerencsétlenül megválasztott gépház közepén, ahol semmi levegõ-beömlõnyílás. Ezt hõcsöves elvezetéssel próbálgatják meg lekûzdeni, a processzorra való közvetlen rávezetéssel. Nos hosszútávon nem jó ötlet, mivel a hõcsõ csak nagy hõpotenciál esetén mûködik, de számolnod kell azzal a ténnyel, hogy a processzor alapból 44 °C, tehát minimum delta 30 °C-al lesz melegebb a GPU, hogy a hõelvezetés beinduljon, és a terhelési szint stabilan maradjon. (a GPU sajnos beáll 70+°C új munkapontba) Ez már túlmegy a 4# leírt határon! 6# Mobil rendszereket azért hívják mobilnak, mert az alacsony fogyasztás az elsõdleges szempont, ennek egyik eszköze, a frekvencia, vagyis a grafikus teljesítmény csökkentése az asztalihoz képest. Hiába ugyanolyan típusú a notebookban található videókártya, mint a brutál gépben levõ, odabiggyesztenek a neve mögé egy M betût (Mobile), vagyis csökkentett teljesítmény. 7# A károsodott GPU félvezetõkben megnõ a hibásan átvitt bitek aránya, a képernyõn szemmel láthatóvá válnak a pixelhibák, így az Északi híd kénytelen visszavenni a teljesítménybõl a kékhalál elkerülése érdekében, ami játék közben már kõkemény FPS dropokhoz vezethet. 8# Nem szokás reklámozni, de a gamerek kéthavonta cserélnek laptopot, mert az elõzõt a fent felsoroltak miatt tönkreteszik. Mellesleg pont ennyi idõ tellik el egy komplet új videókártya sorozat megjelenéséig így nekik teljesen felesleges vigyázni az elõzõre. Következtetés: a cserélés sebessége miatt is a Notebook a gazdagok játékszere! 9# Pontosan ilyen kiszenvedett állapotú notebookokat tesznek fel árverésre, szinte két kezedet összeteheted, ha a flash megy rajta akadás nélkül a böngészõdben. Nem is beszélve arról, hogy nem rendeltetésszerû használat miatt garanciát vesztenek. (víz folyik rá, ágyban használják, leesik és bereped a kijelzõ/burkolat) 10# A gyártónak és kereskedõnek nem érdeke ezt a gyengeségét reklámoznia a laptopoknak, mert akkor senki sem vásárolná a termékeit. (Üzleti fogás) Ezért is tesznek az asztalihoz hasonló nevû, de gyengébb teljesítményû videókártyákat a gépeikbe. 11# A miniatürizálás következtében ezek a gépek drágábbak, mint az ugyanolyan alkatrész paraméterekkel rendelkezõ Desktop társaik. Ezért mindenkit válaszút elé állít: [Hordozhatóság vagy Teljesítmény] ? 12# "Majd a hûtõpad megoldja?" a válasz: NEM! A notebookok alján, nagyon kevés, sûrûn rácsozott beömlõnyílások találhatóak. Ezzel még nem is lenne gond, de hol a van a kiömlõnyílás? Próbáljunk meg a vizes sapkának a belsejét hajszárítóval szárítani. Nehezen megy, mert a levegõ bennreked, nem tud hol kijönni, ugyan van a notebook tetején billentyûzet, de az pedig a kakaó és kávébiztosság miatt le van zárva, és ott nem tud távozni a levegõ. Ugyanez a helyzet az ágyban-textilen való gépezéssel is, megreked a gépben a forró levegõ. A hûtõpad is ugyanígy hût, mint az említett hajszárítós példa, alacsony hatásfokkal, mert a befújt levegõnek nincs hol távoznia, esetleg szintén az egy beömlõnyíláson, mint a sapkán, de akkor nem igazán nagy hatásfokkal fog cserélõdni a levegõ. -5 °C-ot el lehet vele esetleg érni, a processzornál, ahol van tisztességes be és kiömlõnyílás, de a videókártya többnyire a gép közepén helyezkedik el, aminek még mindig egy nyílása van, és a levegõ emiatt nem tud cserélõdni. Emellett a merevlemeznek is álandóan fejleszti a hõt, annak szintén csak egy nyílása van az alsó sarokban. Továbbá ezzel még mindig nem oldottuk meg a notebookban elhelyezkedõ hûtõbordázás méretét. Ha stabil hõmérsékletet szeretnénk, az egészlaptop már inkább egy nagy bõröndhöz hasonlítana. Jelentõsen veszítene hordozhatóságából. 13# Mindezek felsorolása után, mindenki beláthatja, hogy a notebook nem azt az (ergonómikus) játékélményt nyújtja játékhoz, mint az asztali társa. NOTEBOOK NEM JÁTÉKRA VALÓ! aki nem hiszi, majd megtanulja a saját kárán.

Miért ne játszunk notebookkal 13 pontja: 1# A Laptopokat elektromos áram mûködteti, ezért nem árt tudni néhány alapvetõ fogalmat, mint pl. Frekvencia-Feszültség-Áramerõsség => Idõ-Ellenállás-Teljesítmény => Fogyasztás-Hõmérséklet-Disszipáció 2# A Notebook kívülrõl nézve következõ elemekbõl áll: - Pici Tápegységbõl: egy általában 195 cm3 térfogatú kicsi, minden oldalról légmentesen lezárt kocka, ez alakítja át és stabilizálja a hálózati feszültséget notebook által emészthetõre. Szellõzésérõl nem árt gondoskodni, mert ez is melegszik! Hasonlítsuk össze egy asztali gép tápegységével, ami minimmum 1755 cm3 térfogatú, ventilátoros hûtéssel. Igen, majdnem 9x nagyobb az asztali társa a laptopénál. Ez azért is fontos, mert innen vesszük fel a játékhoz szükséges villamos teljesítményt! Eleve érezhetõ, hogy az asztali nagyobb teljesítményt kínál az alkatrészeknek. - Felhajtható Kijelzõ: ezt is a kisteljesítményû tápegység látja el árammal, amíg az asztali monitornak külön van! - "Vastag billentyûzet touchpaddal": Ez a legfontosabb részegység. Itt kap helyet a számítógép szerkezete, néhány szellõzõrács hûtõfelülettel és a ventilátorral ellátott CPU hûtõborda. Hasonlítsuk össze, hogy az asztali gépnek mennyi szellõzõnyílása és ventilátora van, ehhez képest! 3# A GPU, mint minden más mikroprocesszor CMOS FET tranzisztorlogikából áll. Mint tudjuk, az átkapcsolás pillanatában teljesítményt vesznek fel, vagyis a hõmérséklet disszipáció frekvenciafüggõ. (Játék közben megnõ a frekvencia => teljesítményfelvétel, ezzel a hõmérséklet disszipációja is.) Ezzel csak akkor van probléma, ha nincs elégséges hõleadó felület, mert nemcsak az áramkör vált át állapottól függõen tiszta vezetéssé vagy szigeteléssé, hanem a burkolat is megolvadhat Bõvebben: http://en.wikipedia.org/wiki/CMOS 4# Általában félvezetõ áramkör nem bírja a tartósan a szobahõmérséklet többszörösét elviselni, mert a diódák visszavonhatatlan károsodást szenvednek a rákényszerített nagy áramerõsségtõl. A gyakran használt termikus tényezõ: -26mV/°C @23°C. A dióda 0, 6 és 1, 2V munkaponti feszültség közt üzemel hatékonyan. Most 43°C chipnél beállítanak 1, 2 Voltot, de amint felmegy játék hatására +20°C-al 60°C-ra a GPU, kiszámolható, hogy durván -520mV-al kell csökkenteni a feszültséget, Most kb 0, 62mV-on kellene járnia a diódának, ha azt szeretnénk, hogy ugyanannyi hõdisszipációja legyen mint játékfuttatás nélkül. Ámbár ez aligha tehetjük meg, mert ha csökken a feszültség az áramerõsség stabilizálása érdekében, akkor a dióda lelassul, vagyis a játék teljesítményét képezõ frekvencia csökken. Ezt az AMD és az Nvidia a Videókártyáról automatikusan szabályozható ventilátor fordulatszámmal szeretnék kiküszöbölni, hogy a [feszültség se csökkenjen, de a hõmérséklet se emelkedjen]. De mégis hogyan alkalmazzák, ha notebook GPU-ján nincs ventilátor? A feszültséget csökkentik, de sokkal lassabban, így végül is csak a laptop tönkremenetelét lassítják. Aki nem tudná, a tranzisztor is diódákból áll. Bõvebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3da 5# A notebookokból, az asztali társukkal ellentétben, nem bõvelkednek aktív hûtésre fordítható hellyel a karcsúság miatt. Ezért nincs aktív hûtés, hanem egy SIM kártya méretû bordája van, szerencsétlenül megválasztott gépház közepén, ahol semmi levegõ-beömlõnyílás. Ezt hõcsöves elvezetéssel próbálgatják meg lekûzdeni, a processzorra való közvetlen rávezetéssel. Nos hosszútávon nem jó ötlet, mivel a hõcsõ csak nagy hõpotenciál esetén mûködik, de számolnod kell azzal a ténnyel, hogy a processzor alapból 44 °C, tehát minimum delta 30 °C-al lesz melegebb a GPU, hogy a hõelvezetés beinduljon, és a terhelési szint stabilan maradjon. (a GPU sajnos beáll 70+°C új munkapontba) Ez már túlmegy a 4# leírt határon! 6# Mobil rendszereket azért hívják mobilnak, mert az alacsony fogyasztás az elsõdleges szempont, ennek egyik eszköze, a frekvencia, vagyis a grafikus teljesítmény csökkentése az asztalihoz képest. Hiába ugyanolyan típusú a notebookban található videókártya, mint a brutál gépben levõ, odabiggyesztenek a neve mögé egy M betût (Mobile), vagyis csökkentett teljesítmény. 7# A károsodott GPU félvezetõkben megnõ a hibásan átvitt bitek aránya, a képernyõn szemmel láthatóvá válnak a pixelhibák, így az Északi híd kénytelen visszavenni a teljesítménybõl a kékhalál elkerülése érdekében, ami játék közben már kõkemény FPS dropokhoz vezethet. 8# Nem szokás reklámozni, de a gamerek kéthavonta cserélnek laptopot, mert az elõzõt a fent felsoroltak miatt tönkreteszik. Mellesleg pont ennyi idõ tellik el egy komplet új videókártya sorozat megjelenéséig így nekik teljesen felesleges vigyázni az elõzõre. Következtetés: a cserélés sebessége miatt is a Notebook a gazdagok játékszere! 9# Pontosan ilyen kiszenvedett állapotú notebookokat tesznek fel árverésre, szinte két kezedet összeteheted, ha a flash megy rajta akadás nélkül a böngészõdben. Nem is beszélve arról, hogy nem rendeltetésszerû használat miatt garanciát vesztenek. (víz folyik rá, ágyban használják, leesik és bereped a kijelzõ/burkolat) 10# A gyártónak és kereskedõnek nem érdeke ezt a gyengeségét reklámoznia a laptopoknak, mert akkor senki sem vásárolná a termékeit. (Üzleti fogás) Ezért is tesznek az asztalihoz hasonló nevû, de gyengébb teljesítményû videókártyákat a gépeikbe. 11# A miniatürizálás következtében ezek a gépek drágábbak, mint az ugyanolyan alkatrész paraméterekkel rendelkezõ Desktop társaik. Ezért mindenkit válaszút elé állít: [Hordozhatóság vagy Teljesítmény] ? 12# "Majd a hûtõpad megoldja?" a válasz: NEM! A notebookok alján, nagyon kevés, sûrûn rácsozott beömlõnyílások találhatóak. Ezzel még nem is lenne gond, de hol a van a kiömlõnyílás? Próbáljunk meg a vizes sapkának a belsejét hajszárítóval szárítani. Nehezen megy, mert a levegõ bennreked, nem tud hol kijönni, ugyan van a notebook tetején billentyûzet, de az pedig a kakaó és kávébiztosság miatt le van zárva, és ott nem tud távozni a levegõ. Ugyanez a helyzet az ágyban-textilen való gépezéssel is, megreked a gépben a forró levegõ. A hûtõpad is ugyanígy hût, mint az említett hajszárítós példa, alacsony hatásfokkal, mert a befújt levegõnek nincs hol távoznia, esetleg szintén az egy beömlõnyíláson, mint a sapkán, de akkor nem igazán nagy hatásfokkal fog cserélõdni a levegõ. -5 °C-ot el lehet vele esetleg érni, a processzornál, ahol van tisztességes be és kiömlõnyílás, de a videókártya többnyire a gép közepén helyezkedik el, aminek még mindig egy nyílása van, és a levegõ emiatt nem tud cserélõdni. Emellett a merevlemeznek is álandóan fejleszti a hõt, annak szintén csak egy nyílása van az alsó sarokban. Továbbá ezzel még mindig nem oldottuk meg a notebookban elhelyezkedõ hûtõbordázás méretét. Ha stabil hõmérsékletet szeretnénk, az egészlaptop már inkább egy nagy bõröndhöz hasonlítana. Jelentõsen veszítene hordozhatóságából. 13# Mindezek felsorolása után, mindenki beláthatja, hogy a notebook nem azt az (ergonómikus) játékélményt nyújtja játékhoz, mint az asztali társa. NOTEBOOK NEM JÁTÉKRA VALÓ! aki nem hiszi, majd megtanulja a saját kárán.

Milynek kell lennie a jó vakolatnak mi kell belle?

én csak a cement viz homok amit ismerek vakoltam egy kicsit de rályötem hogy nem jó kézel lehet kaparni a falat csinálhatom ujból szerencse hogy csak az ablak allat volt egy kicsi amit kellet vakolni ja a malter meg tiszta fekete lett máskor szerintem memerek hozányulni

Legjobb válasz: elõre is elnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok, de nem tudtam megállni hogy ne írjak, fogalmam sincs mibõl állítják elõ a vakolatot, és milyen állagúnak kell lennie, de a helyesírása borzalmas.

elõre is elnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok, de nem tudtam megállni hogy ne írjak, fogalmam sincs mibõl állítják elõ a vakolatot, és milyen állagúnak kell lennie, de a helyesírása borzalmas.
mész is kell bele.
kapsz kész vakolóanyagot is, ne kísérletezz vele
A kérdező hozzászólása: Tudnátok ajánlani valami vakoló anyagot nem kellene bele sok csak egy zsákal belsõ felhasználásra ?
Knauf kész vakolat, kék zsákos. (25-30 kg)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ ezzel megtudom csinálni biztos

Vettem egy keverőt, és fogalmam sincs hogy lehet rákötni gépre, milyen progi kell hozzá, mit hova kell dugni?

Legjobb válasz: Talán egy kicsit pontosítanál? milyen keverõ (beton?) Ha általános hangkeverõre keverõpúltra gondolsz jack-rca kábel kell hozzá-jack a pc hangszoró kimenetbe-rca a keverõpúlt cd-line in...bemenetek bármelyikébe kivétel a phono,az csak gyenge jelszintü(mikrofon)bemenet.Kimenet pedig a master felíratu ami mehet az erõsítõbe. Digit keverõhöz adnak CD-t és leírják hogyan lehet a digit csatlakozás.(kétlem hogy neked ez lenne "drága") Program nem szükséges az analog bekötéshez.

Talán egy kicsit pontosítanál? milyen keverõ (beton?) Ha általános hangkeverõre keverõpúltra gondolsz jack-rca kábel kell hozzá-jack a pc hangszoró kimenetbe-rca a keverõpúlt cd-line in...bemenetek bármelyikébe kivétel a phono, az csak gyenge jelszintü(mikrofon)bemenet.Kimenet pedig a master felíratu ami mehet az erõsítõbe. Digit keverõhöz adnak CD-t és leírják hogyan lehet a digit csatlakozás.(kétlem hogy neked ez lenne "drága") Program nem szükséges az analog bekötéshez.
A kérdező hozzászólása: Úgyértettem, virtuáld dj-t például lehet e vele irányítani, mellesleg köszi a választ!
amúgy, minimum 5.1-es hangkártya kell hozzá. :D

Hogyan lehet leggyorsabban combról, fenékről és derékról lefogyni? Mit kell enni, mit nem kell enni, milyen tornagyakorlatokat kelll csinálni, milyen gyorsan jön el a hatása?

Legjobb válasz: body.builder.hu Alapismeretek Amig x testrészrõl szeretnél fogyni, addig nálad sajnos sose jön el a hatása.

body.builder.hu Alapismeretek Amig x testrészrõl szeretnél fogyni, addig nálad sajnos sose jön el a hatása.
jo, csak a mondta elég furcsa volt :) de hát este van , fáradunk :)
Olvasd el az alapismereteket és világos lesz. Hidd el megér 15 percet! 1 testrészrõl nem lehet sajna fogyni, mert a zsír egyenletesen rakódik az emberre, és úgy is távozik. Ha abban gondolkodsz, hogy pl. csinálsz néhány hasizom gyakorlatot vagy kitörést és majd lejjebb megy a hasad / derekad / combod, akkor jobb ha el se kezded mert semmilyen eredményt nem fogsz elérni. -1kg/hét nagyon jó eredménynek számít, minél több a felesleg annál könnyebb fogyni. Az étrend a kulcs.
kedves 20:02 ezzel mit akartál mondani?? csak mert én ezt nem vágom most

Hogy kell bemutatkozó levelet írni? Pontosan mit, milyen sorrendben és minek kell, minek nem kell benne lennie?

Legjobb válasz: Szia! Elsõ vagyok, kb így: Tisztelt xy! Mellékelten küldöm önéletrajzomat az Önök által meghírdetett állásajánlatra. Önéletrajzomból kiderül, hogy több éves szakmai gyakorlattal rendelkezem. Amennyiben megelelek az Önök által elvárt igényeknek, kérem keressenek, hogy egy személyes interjú során bizonyíthassam rátermettségemet! Üdvözlettel: Nincs rá standard mód, Neked kell összeállítanod, de ennyi elég is. Ja és kézzel írd a motivációs levelet!! Sok sikert!

Szia! Elsõ vagyok, kb így: Tisztelt xy! Mellékelten küldöm önéletrajzomat az Önök által meghírdetett állásajánlatra. Önéletrajzomból kiderül, hogy több éves szakmai gyakorlattal rendelkezem. Amennyiben megelelek az Önök által elvárt igényeknek, kérem keressenek, hogy egy személyes interjú során bizonyíthassam rátermettségemet! Üdvözlettel: Nincs rá standard mód, Neked kell összeállítanod, de ennyi elég is. Ja és kézzel írd a motivációs levelet!! Sok sikert!
Mihez? Álláshoz?
A kérdező hozzászólása: Igen, álláshoz kellene.
A kérdező hozzászólása: Csak bemutatkozó levelet kérnek. Még sosem írtam ilyet.
A kérdező hozzászólása: jó, akkor még egyszer: nem kérnek önéletrajzot, csak egy bemutatkozó levelet. Azon kívül semmit!
Igazán nincs mit a válaszokért.... Így nem lehet segíteni, ha semmit nem tudok rólad.

ELTE tanítói alkalmassági vizsga hogyan zajlik, a fellendülés kézállásba, gurulás előre segítséggel mit jelent, kell-e összefüggő talajgyakorlat, milyen a zenés gimnasztika?

El kell-e énekelni mind a 20 gyermekdalt, "néhány ütem lapról olvasása az egyszerű gyermekdalok szintjén, az ötvonalas rendszerben. " - mit jelent?

Legjobb válasz: :) Én is megyek 30.-án. Fellendülés kézállásba, gurulás elõre segítséggel = lenülsz kézállásba, de két ember megtart, nem kell félned. Aztán gurulás elõre, ez elõre bukfencet jelent. :P Nem gáz. Összefüggõ talajgyakorlat nem kell, nem írják, nem kérik. Nem tornászokat keresnek. Nem, nem kell mind a 20 dalt elénekelni, idõhiány az oka. Ha jól megy, tetszik a tanárnak a dalod, akkor elég egy, ha nem annyira, kell még énekelned. Továbbá egyszerû ütem visszatapsolása hallás után; a szolmizációt elvileg nem kérhetik alkalmasságin, viszont olvastam, hogy valahogy mégis kérik - énekelve kell leszolmizálnod egy ált- dótól szóig terjedõ hangsort.

:) Én is megyek 30.-án. Fellendülés kézállásba, gurulás elõre segítséggel = lenülsz kézállásba, de két ember megtart, nem kell félned. Aztán gurulás elõre, ez elõre bukfencet jelent. :P Nem gáz. Összefüggõ talajgyakorlat nem kell, nem írják, nem kérik. Nem tornászokat keresnek. Nem, nem kell mind a 20 dalt elénekelni, idõhiány az oka. Ha jól megy, tetszik a tanárnak a dalod, akkor elég egy, ha nem annyira, kell még énekelned. Továbbá egyszerû ütem visszatapsolása hallás után; a szolmizációt elvileg nem kérhetik alkalmasságin, viszont olvastam, hogy valahogy mégis kérik - énekelve kell leszolmizálnod egy ált- dótól szóig terjedõ hangsort.

Károly Gáspár Japán tanszék. Jár/járt oda valaki? Milyen? Kell hozzá alap nyelvtudás? Milyen nehéz oda bekerülni? Az érettségin mire hajtsak nagyon?

Legjobb válasz: sok barátom jár oda. nem kell hozzá nyelvtudás ott meg tudsz tanulni, elég magas a színvonal, azt mondják jobb, mint az elte. elég nehéz bekerülni tavaly 454 pont volt a határ, nagyon hajts érettségin az évvégi jegyeket nyomasd meg legyen nyelvvizsgád és egy nagyon jó emelt szintûd.

sok barátom jár oda. nem kell hozzá nyelvtudás ott meg tudsz tanulni, elég magas a színvonal, azt mondják jobb, mint az elte. elég nehéz bekerülni tavaly 454 pont volt a határ, nagyon hajts érettségin az évvégi jegyeket nyomasd meg legyen nyelvvizsgád és egy nagyon jó emelt szintûd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!