Találatok a következő kifejezésre: Mivel, hogyan kitisztítani (26 db)

Mivel, hogyan tudnám kitisztítani az ágybetétet?

A matrac, ami az ágyban van, fehér, és sajnos izzadságfoltos és más egyéb foltos lett az évek folytán, szóval eléggé sárga néhány helyen. Mivel tudnám ezt kitisztítani úgy, hogy nem is ázzon szét a matrac, ne is tegyek kárt benne, és még a sárga foltok is kijöjjenek? Köszönöm a hasznos segítségeket!

Legjobb válasz: Ha megoldható, kicsit nedvesitsd meg (NE ÁZTASD EL) és tedd ki a napra, ha rendesen süt. Pár óra alatt a nap kiszivja a foltok szinét. De lehet, hogy egyszerübb - mivel csak a szine a gond - ha varrsz rá vagy veszel hozzá egy huzatot.

Ha megoldható, kicsit nedvesitsd meg (NE ÁZTASD EL) és tedd ki a napra, ha rendesen süt. Pár óra alatt a nap kiszivja a foltok szinét. De lehet, hogy egyszerübb - mivel csak a szine a gond - ha varrsz rá vagy veszel hozzá egy huzatot.

A mosógép műanyag, öblítőtől, stb. beállt, bekocsonyásodott adagolóját házilag mivel, hogyan tudnám maradéktalanul kitisztítani?

A fogkefe is lehet egy opció, de nem tudom szétszedni, ráadásul szerintem az csak fél megoldás. Más ötlet? Köszönöm a tippeket!

Legjobb válasz: Amikor nálam eldugult, akkor szétkaptam, és pont egy használaton kívüli fogkefével takarítottam meg. (mindig van 1-2 ilyen fogkefém talonban, pont az ilyen dolgok, pl. telefon, kenyérpirító, gépalakatrészek, stb. tisztításához.) Ilyen szempontból minden megoldás félmegoldás, a mechanikai és a vegyszeres (kémiai) tisztítás is, hiszen nem magát a hibaforrást szünteti meg, hanem a kialakult/kialakuló hibára ad utólagos kezelést. Nem félmegoldásként azt tudom javasolni, hogy ha már kitisztítottad valahogy, akkor ne magát az öblítõkoncentrátumot töltsd az adagolótartályba, hanem higítsd fel elõször fele-fele arányban vízzel. Nekem ez bejött, mióta így csinálom, azóta nem történt ilyen dugulás/kocsonyásodás az öblítõtartályban.

Amikor nálam eldugult, akkor szétkaptam, és pont egy használaton kívüli fogkefével takarítottam meg. (mindig van 1-2 ilyen fogkefém talonban, pont az ilyen dolgok, pl. telefon, kenyérpirító, gépalakatrészek, stb. tisztításához.) Ilyen szempontból minden megoldás félmegoldás, a mechanikai és a vegyszeres (kémiai) tisztítás is, hiszen nem magát a hibaforrást szünteti meg, hanem a kialakult/kialakuló hibára ad utólagos kezelést. Nem félmegoldásként azt tudom javasolni, hogy ha már kitisztítottad valahogy, akkor ne magát az öblítõkoncentrátumot töltsd az adagolótartályba, hanem higítsd fel elõször fele-fele arányban vízzel. Nekem ez bejött, mióta így csinálom, azóta nem történt ilyen dugulás/kocsonyásodás az öblítõtartályban.
Az öblítõszerek "bekocsonyásodása" két dologra vezethetõ vissza , az egyik , mint azt feljebb írták a koncentrátum helytelen használata , a másik hogy valamilyen módon erõsen lúgos vegyszer , pl. Hypo került át az öblítõ tartályába . Vízsugárral kimosható , tehát ha a zuhanyrózsát leszereled annak a sugarával , meleg vízzel , eltávolítható . Nagyon jó a fogkefe megoldás is .
Nagyobb vödör vagy a fürdõkádat teli engedett vízzel, raksz bele vízkõ oldót, és egy éjszakára benne hagyod! Ha szükséges mégegyszer ismételd meg!

Kaptunk egy használt mosógépet. Most láttam meg, hogy a gyűrű belül penészes. Mivel tudnám kitisztítani?

Már mostam 90C-os tisztítóprogramot hypoval, semmit nem szedett le.

Legjobb válasz: Domesztoszos mosás! De milyen gyûrû ?És lehet,hogy nem is penész hanem vízkõ.

Domesztoszos mosás! De milyen gyûrû ?És lehet, hogy nem is penész hanem vízkõ.
Ecettel próbáld, az kitakarítja a penészt és a vízkövet is.
Bocs az offért, én is most akartam feltenni ugyanezt a kérdést, az érdekelne, hogy mennyi ecetet kell tenni, és hova, a mosópor adagolóba?
Én pont nemrég vettem észre hogy penészes a gumiharang a mosógépben, lefújtam penészölõvel (lényegében hipó, tölts egy spriccelõs flakonba, és azzal permetezd végig, majd hagy vagy 10 percig hatni), utána indítottam 90 fokos jó hosszú mosást, az öblítõ tartályába pedig ecetet tettem, hogy ne legyen utána hipószaga a gépnek. Nekem nagyon szépen leszedte
Én pont nemrég vettem észre hogy penészes a gumiharang a mosógépben, lefújtam penészölõvel (lényegében hipó, tölts egy spriccelõs flakonba, és azzal permetezd végig, majd hagy vagy 10 percig hatni), utána indítottam 90 fokos jó hosszú mosást, az öblítõ tartályába pedig ecetet tettem, hogy ne legyen utána hipószaga a gépnek. Nekem nagyon szépen leszedte, de utána azért még csináltam még egy ecetes öblítést.
Én pont nemrég vettem észre hogy penészes a gumiharang a mosógépben, lefújtam penészölõvel (lényegében hipó, tölts egy spriccelõs flakonba, és azzal permetezd végig, majd hagy vagy 10 percig hatni), utána indítottam 90 fokos jó hosszú mosást, az öblítõ tartályába pedig ecetet tettem, hogy ne legyen utána hipószaga a gépnek. Nekem nagyon szépen leszedte, de utána azért még csináltam még egy ecetes öblítést.


Üzemanyag tartályt mivel lehetne kitisztítani, hogy öntözővizet tárolhassak benne?

Van otthon egy régi üzemanyagtartályom, 250-300 literes lehet, egy kombájné volt. kb. 5-7 éve nem volt használva, még érezni lehet a dízelolaj szagát amikor beleszagolok.

Legjobb válasz: brigéciol utánna pedig vmilyen mosószer forró víz.

brigéciol utánna pedig vmilyen mosószer forró víz.
az életben ki nem jön belõle az a szag ,
A kérdező hozzászólása: arra gondoltam, hogy benzinlámpával vagy gázperzselõvel kiégetem a belsejét, utána mosószerrel átmosom.
A brigéciol nagyon jól kiszedi, utána pár mosószeres öblítés. Egyébként nagyon odafigyelve benzinnel is át lehet mosni, utána pedig mosószeres vízzel kimosni.
A gázperzselõs dologgal óvatosan a gázolaj / vegyszer maradványok olyan gázelegyet alkothatnak mi berobbanhat! Mosd ki simán ahogy már írták!

Gyógyszertárban készített popsikrémet használok a kicsimnek. Elég durván megmaradtak a kenőcs foltok a kis ruháiban bodyjaiban. Hogyan kezeljem? Mivel tudom kitisztítani?

Legjobb válasz: énis ilyet használok a mai napig (22hónapos). Ami nekem minden foltra bevállt a Vanish folyékony verziója. Este beáztatom (nálunk már bármilyen folt elõfordul) és másnap tök szépen kimossa a gép.

énis ilyet használok a mai napig (22hónapos). Ami nekem minden foltra bevállt a Vanish folyékony verziója. Este beáztatom (nálunk már bármilyen folt elõfordul) és másnap tök szépen kimossa a gép.
Én ariellel mosok, szépen kiszed minden ilyet. Az elõttem szólónak miért kell 22 hónaposan popsikrém?Ennyi idõsen már rég bilizett a lányom, és nem hasznéltunk semmilyen krémet.

Mivel, hogyan lehet kitisztítani az elektromos ágymelegítőt?

Olyan, amit leped? alá kell fektetni, vannak benne melegít?szálak és be kell dugni a konnektorba, hogy melegítsen. IMETEC márkájú. Légyszi valaki adjon tippet...!!! Köszi :) (sajna ezeket a jelöléseket nem ismerem, amik a céduláján vannak, ilyen kis rajzok, hogy lehet- e vasalni meg mosni, stb. Meg lehet ezt valahol nézni, hogy melyik mit jelent?)

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van, simán be lehet tenni a mosógépbe és 40 fokon kímélõ programon kimosni. Teljes száradás után lehet visszadugni a kábelt és újra használható.

Szia! Nekem is van, simán be lehet tenni a mosógépbe és 40 fokon kímélõ programon kimosni. Teljes száradás után lehet visszadugni a kábelt és újra használható.

Van egy kanapécm-esnk, aminek kivehető a vastag 14cm habszivacsa. Kislányom többször lepisilte. Hogyan, mivel, vagy hogy tudnám kitisztítani?

Már kivettem a szivacsot,és (csak zuhanyzónk van)kimostam amennyire tudtam,jól megtapostam,2 napig szárítottam,de megint érzem a pisi szagot.Panelban lakunk így ki sem tudom vinni,nincs hol száradnia a szobán kvül..a huzatot sikerült kimosni,kis lavor,mosószeres víz..hamar meg is száradt..

Legjobb válasz: Én biztosan újat vennék bele. Nyilván a belsejébe is belecsurgott és a víz nem ért odáig. Kertben lehetne kitisztítani, úgy, hogy alaposan eláztatod a matracot mosószeres vízzel, aztán hagyod száradni. De sok ideig szárad. Én nem vacakolnék vele.

Én biztosan újat vennék bele. Nyilván a belsejébe is belecsurgott és a víz nem ért odáig. Kertben lehetne kitisztítani, úgy, hogy alaposan eláztatod a matracot mosószeres vízzel, aztán hagyod száradni. De sok ideig szárad. Én nem vacakolnék vele.
Rendes, illatosított kárpittisztító habbal bekened, alaposan bedörzsölöd egy szivaccsal, hagyod megszárazni a napon (kiviszed az erkélyre), majd leporszívózod róla a habot.
Talán próbáld meg ecetes vízzel átitatni csak ott ahol a pisi érte, majd hagyni megszáradni. Egy darabig biztos érzõdni fog az ecet szaga, de el fog múlni.

Hogy kell jól kitisztítani a vizipipát? Mert ahogy én tisztitom van vmi füra íze :S mi hozhatja ki belőle?

Legjobb válasz: Attól is függhet, hogy mikori a vizipipa. Mikor vetted?

Attól is függhet, hogy mikori a vizipipa. Mikor vetted?
A kérdező hozzászólása: kb 2 hetes de haverom bort tett víz helyett meg ilyenek :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!