Találatok a következő kifejezésre: Mitol lehet kemeny a (73 db)

Mitől lehet kemény a széklete 5 hónapos babámnak?

Bébiételt?l?Mit adjak neki hogy kicsit fellazuljon?

Legjobb válasz: Igen, a bébiétel lehet az oka. Milyen kemény?

Igen, a bébiétel lehet az oka. Milyen kemény?
Banàn lazitja, vagy barack, szilva.
A kérdező hozzászólása: Pár napja kezdõdött.Nem ma evett elöször bébikaját.Eléggé keény.
A kamilla tea is nagyon jó, nekünk a védõnõ ajánlotta és bevált.

Erős sárga folyás terhesség elején mitől lehet? Milyen a méh tapintása ilyenkor? Puha, vagy kemény? Fent kell lennie?

5 hetes terhes múltam. Kb. 3 napja erős sárgás/narancsos színű folyásom van, illetve inkább csak a tisztasági betéten látszik ilyennek, a fehér WC-papíron nincs nyoma. Egyéb tünet (viszketés, égő érzés) nincs. Normális lehet ez?

Legjobb válasz: MIndig kevesebb a kockázat a gyógyszer adásakor, m int a nem adásakor. Ha jobban beleásod magadat,szinte minden harmadik kismamánál vannak ilyen gondok. Amikor az elsõ terhességemnél voltam ilyen helyzetben, majdnem kivakartam a férjem szemét, hogy kitõl, mit szeett össze és ajándékozta nekem, de aztán felvilágosított a doki, hogy ez nagyon is gyakori eset

MIndig kevesebb a kockázat a gyógyszer adásakor, m int a nem adásakor. Ha jobban beleásod magadat, szinte minden harmadik kismamánál vannak ilyen gondok. Amikor az elsõ terhességemnél voltam ilyen helyzetben, majdnem kivakartam a férjem szemét, hogy kitõl, mit szeett össze és ajándékozta nekem, de aztán felvilágosított a doki, hogy ez nagyon is gyakori eset
Ez így jó kérdés. A terhesség alatt a legtöbbeknek fehéres, krémes vagy vizes folyása van, ami száradásnál lehet sárgás. De egyébként ha önmagában narancssárgás, az nem hiszem, hogy egészséges lenne. Én arra tippelek, hogy esetleg valami kisebb fertõzés lehet, amit jó, ha megmutatsz orvosnak minél hamarabb. Õszintén szólva, én még ilyen folyásról nem is hallottam, nem is találkoztam vele. Nem tudom, hogy volt-e már neked valamikor hasonló, akár csak 1-1 alkalommal... Az egyébként jó, ha nem viszket, nem szúr, nem ég, de az is fontos, hogy ne legyen szagos, darabos, "túrós" állagú.
A kérdező hozzászólása: Nem volt még ilyen tapasztalatom soha, és hála Istennek még fertõzésem sem...de lehet, hogy most nincs kizrva, hiába vigyázok/tam. Nincs szaga, és az "állaga" normális, krémes. Nem tudom, hogy ha nagyobb a mennyisége a fehér folyásnak, nem-e ilyen lesz?! A dokimat már hívtam, majd hétfõn kell mennem, annyira nem aggódott a dolgon... Remélem ez nem a barnázás elõjele. (már volt egy missed ab-om, és akkor barnáztam 5 hetesen)
Na igen..a dokid nem aggódik, nem õ a stresszes várandós :-) Nekem is volt kétszer is hasonló, nálam sem aggódtak, csak én, aztán végül csak kértek egy bacileoltást és pozitív lett, amire megkaptam a gyógyszert. Ne hagyd annyiban, legyél magabiztos, fõleg, ha szeretnéd ezt a kisbabát, mert a felszálló fertõzések komoly bajokat tudnak okozni! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Az orvosok jól elvannak, mert nekik egy vagy a sok közül, de neked az egyetlen gyerekedrõl lenne szó.... Mindenképp megyek hétfõn hozzá, és remélem alapos lesz! A gyógyszer, illetve a korábbi baci nem okozott gondot a babánál? Ezek szerint annyira nem egyedi az esetem...
Igen, azt azért jó tudni, hogy sok betegség simán elkapható úgy, hogy harmadik félnek semmi köze a dologhoz. Állítólag elég annyi is, hogy a boltban megfogsz valamit, amin van az a bizonyos baci, és utána rohansz kézmosás nélkül wc-re. (Egy nagyon jó barátnõmnél fordult elõ, hogy vélhetõen egy olcsóbb intim betét okozta a malõrt, ami miatt gombás fertõzést kapott...) Viszont ne hagyd magad lerázni, Kérdezõ! Az orvos lelkiismeretességén múlik minden. Ha úgy érzed nem vesz komolyan, inkább válts! A terhesség alatt minden betegséget kezelni kell, mert ha nem foglalkoznak vele, komolyabb lesz, késõbb akár császármetszés is lehet a dologból, mert egyes fertõzéseknél a baba érdekében nem engedik a hüvelyi szülést. (Ez persze messze van, és ismét egy szélsõséges eset, de az ilyenek miatt is komolyan kell venni.) 1.

20 hete szültem császárral, még mindig beton kemény a hasam alja, mitől lehet?

Nem húzódott vissza a méhem rendesen? Voltam hat hetes vizsgálaton, akkor minden ok volt.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy csak te érzed keménynek? Átvágtak érzõidegeket is ami okozhat csalódást az érzékelésben. Én is sokáig keményebbnek éreztem, és ha a környékéhez értem alig éreztem. Biztos érted mirõl beszélek...:) Ha a 6 hetesen minden oké volt biztos visszahúzódott a méhed.

Nem lehet, hogy csak te érzed keménynek? Átvágtak érzõidegeket is ami okozhat csalódást az érzékelésben. Én is sokáig keményebbnek éreztem, és ha a környékéhez értem alig éreztem. Biztos érted mirõl beszélek...:) Ha a 6 hetesen minden oké volt biztos visszahúzódott a méhed.
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, köszi :)
7 hónapja szültem császárral. A vágás környéke most is kemény nekem is. Lehet, hogy a belsõ varratok még nem szívódtak fel? Vagy a hasizom helyezkedik így el? Nem tudom.


Éjjel arra ébredtem, hogy nagyon kemény és feszít a hasam egy pontban. Mitől lehet ez?

Ez csak akkor jelentkezik,ha háton fekszem de amint oldalra fordulok megsz?nik.

Legjobb válasz: 9 hetesen nem volt. Mostanában van, de ez más lehet. 25 hetesen már a baba tudja úgy kifeszíteni a hasfalamat, hogy nagyon kemény lesz (ott a kis teste), és picit fáj is.

9 hetesen nem volt. Mostanában van, de ez más lehet. 25 hetesen már a baba tudja úgy kifeszíteni a hasfalamat, hogy nagyon kemény lesz (ott a kis teste), és picit fáj is.
Szia! Nekem volt ilyen tünetem. Ezt még nem a baba okozza, az a fajta haskeményedés, amit a baba mozgása okoz, majd a 20.hét után fog jelentkezni. Amit most érzel az valószínûleg a méhed növekedése(súlya)okozza.A méhszalagok hanyatt fekve jobban kifeszülnek és ez sajnos fáj. A lényeg az, hogy ne görcsöljön a hasad és ne vérezz, ha ezek a tünetek nincsenek, akkor ne aggódj, de azért a 12. hét leteltéig mindenképpen kíméld magad(ezt nem csak fizikálisan értem) próbálj meg nem félni és arra gondolni, hogy ez a kis fájdalmas feszülés azt jelenti, hogy kisbabád lesz.

Szülés óta még nem jött meg. A méhszájam pár napja fent volt és kemény volt. Most lent van és kemény. Mitől lehet?

Márciusba szültem

Legjobb válasz: Miért nyúlkálsz magadba?? Van, akinek a szoptatás végéig nem jön meg, van akinek összevissza, mint pl. nekem. Amíg szoptatsz nem kell aggódnod.

Miért nyúlkálsz magadba?? Van, akinek a szoptatás végéig nem jön meg, van akinek összevissza, mint pl. nekem. Amíg szoptatsz nem kell aggódnod.
Te minek taperolod a méhszájadat?
az elõzõek kérdése jogos...nem tul okos dolog, ha orvosnak mondanád õ is ezt válaszolná...amugy én 2012februárban szültem, azóta szoptatok. 3x jött meg, tavaj decemberben elõször, azóta össze-vissza 2x...majd beáll...de ezt a turkálást felejtsd el :)
A kérdező hozzászólása: Jó azért nem kell leszedni a fejem, nõk vagyunk vagy mi.Nem retkes a kezem, tiszta vagyok.Ráadásul tusolás közben néztem meg.
nem szedtük le a fejed. de totál felesleges a méhszájat vizsgálgatni, sõt veszélyes is (hiába mosol kezet stb)...anno mikor teherbe szerettem volna esni én is olvastam h ilyenkor ugy helyezkedik el, olyankor meg amugy, megkérdeztem a dokim h érdemes e igy figyelnem s azt mondta h nem...

Az mitől lehet, ha valakinek orális kényeztetés után kemény, de pár másodperc múlva mire sikerül felvenni a pózt, már puha és egy kicsit megint kényeztetni kell, hogy kemény legyen?

attól is lehet,hogy nyugtalan az ember?

Legjobb válasz: hogyha a szobában 1° kevesebb lesz akkor szokott az elõfordulni ;) :D

hogyha a szobában 1° kevesebb lesz akkor szokott az elõfordulni ;) :D
béna pasas lehet
Igen, a stressz abszolút okozhatja.
Fogalmazz egy kicsit pontosabban! 1: Mit nevezel orális kényeztetésnek? ( Elélvezésig szopod, vagy csak keményre szopod?) 2: Olyan nehezen izgathato, hogy csak szopással lehet neki felállitani? (Alapesetben gond van vele.)
Ha 1x elõfordul még beszélhetünk stresszrõl, ha többször akkor már tapasztalatlanságról

Kezdő szakács vagyok, a pizzám tésztája olyan brutál kemény. és hogy mitől lehet puhábbat csinálni, hogyan? Első pizzám volt és hát kicsit keményre sikerült.

Legjobb válasz: Túl alacsony sütési hõfok és sokáig hagytad bent. A kelt tészta akkor is ki tud száradni.

Túl alacsony sütési hõfok és sokáig hagytad bent. A kelt tészta akkor is ki tud száradni.
Még jó, hogy leírtad, hogy csináltad... Akkó' egyed betonkeményen.
gondolom túl sok lisztet tettél bele
Gondolom tenni kéne bele élesztõt, és hagyni kéne megkelni sütés elõtt.
Lehet h nem lett jo a kovaszod.1kg liszthez 1db kocka elsztö kell. Esetleg kifelejtetel belöle valamit? Langyos tejben elkevered a cukrot es az elesztöt, keverj bele 1 evökanal lisztet is hogy tudjon mibe kapaszkodni. Aztan a tetejere is szorj egy kis lisztet, aztan ragd meleg helye kelni 20percig. Ha megrepedezett a tetejen a liszt es ketszer akkora lett mint volt akkor jo. Egyebkent en anno mindig a dagasztasnäl szurtam el. Amikor mär ugy gondolod h eleget gyurtad, most mar jo lesz. Na akkor kell meg egyszer annyit maszirozni.
nem tudom milyen recepted van, de a felfuttatott élesztõn kívül pár kanál olaj és ha kívánja még az állag egy kis langyos víz is kell bele. rugalmas tésztát gyúrunk, utána fél óra alatt langyos helyen lágy puhára kel.
ja igen, forró sütõbe kell tenni és 20 percig nem szabad kinyitni. akkor meg lehet nézni, hogy, hogy áll, de általában már jó is szokott lenni esetleg még 5 perc a sajtnak.

Mitől lehet füst szag a lakásban? Most építette a párom a téglakályhát. Kéménnyel minden rendben.

Legjobb válasz: a kémény lehet rendben van, de a kályha az nem...

a kémény lehet rendben van, de a kályha az nem...
És tudod vigyázni kell a visszaáramló szén monoxiddal mostanában mindenhol hallani, hogy sok baleset van belõle.Fõ az óvatosság.
A kérdező hozzászólása: biztos hogy a kályha is jó szakember megnézte
A kérdező hozzászólása: biztos.. nem elöször csinálta a kályhát neki ez a szakmája
a szénmomoxiddal tényleg vgyázni kell, de az szagtalan ha most építette simán lehet égett szag
Ha füstszag van a lakásban akkor csak nem jó, nem gondolod?
Mûanyag nyílászárók vannak, vagy hagyományos "rossz áteresztõs"? Az égéshez oxigén is kell, amit valhonnan fel kell vennie a kályhának/tûznek. Ha nincs rés a nyílászárókon, akkor a szobából húzza - húzná, de ebben az esetben szerintem hiába jó is a kémény de ha hermetikusan le van zárva a szoba, fizikailag nem lehet huzatja a kéménynek.
A kérdező hozzászólása: most cseréltük ki az ablakokat müanyagra vadonat újak nem lehet szén monoxid szag a lakásban mert folyamatosan szellõztetünk meg illat gyertyát is égetünk hátha gond van de nincs
Na látod - eltaláltam az ablakcserét. Mint már írtam fentebb - kályhánál NEM SZABAD hermetikusan lezárni a szobát.

Mitől lehet, hogy 12 hetesen 2 kg-t híztam, pedig a rosszullétek miatt alig ettem? Ilyenkor még nincs bennem annyi víz vagy bármi, aminek ilyen súlya lehet, nem? A hasam is nőtt, kemény (gondolom a gázoktól), de a babától tuti nem nőhetett még, ugye?

Amúgy vékony testalkatú vagyok. Bocsi az ostoba kérdésekért, csak nem értem, hogy mit?l nézek ki úgy, mint más kb 20 hetesen, a gatyám sem jön rám.

Legjobb válasz: Szia!Nekem ugyanez van!:(Ráadásul a kiindulási súly sem volt piskóta!Nekem is kemény a hasam!És rengeteget nõtt!De nekem szerintem az egész attól van,hogy iszonyat szorulásom van az elevittõl:(((

Szia!Nekem ugyanez van!:(Ráadásul a kiindulási súly sem volt piskóta!Nekem is kemény a hasam!És rengeteget nõtt!De nekem szerintem az egész attól van, hogy iszonyat szorulásom van az elevittõl:(((
A terheshormonoktól puffadsz, ez természetes. A szöveteidben most több a víz és a zsír, a melled is nõ, a méhed is nõ, már van benne magzatvíz, lepény, és egy picike babóca. 2 kiló hízás ilyenkor teljesen normális, ne aggódj miatta.
Szia!Elsõ vagyok!Úgy nézek ki, mint aki már legalább a 6.hónapot tapossa!Nagyon dúrva!Az egész család rajtam viccelõdik:) ))Pedig a kiindulási súlyom 82 kiló volt!És nekem azt mondták , hogy aki kövér azon sokkal késõbb látszik!A dokim mikor meglátott csak nevetett és azt mondta ez már nem puffadás!!!
A kérdező hozzászólása: szia! akkor sorstárs vagy :) nekem viszont jó az emésztésem, és nem is eszek sokat. de a hasam az durva, alul van egy pukli, de felül is dudorodik, olyan terhes pocak kinézete van az egésznek, pedig még csak 12 hetes vagyok. nem értem...
A kérdező hozzászólása: nem tudtam, hogy normális...azon a honlapon, ahol olvasgatni szoktam azt írják, hogy aki rosszul van annak súlyvesztés az általános, akinek meg éhség rohamai vannak, az 1-3 kg-t hízhat kb. Ehhez képest én rosszul voltam, és híztam 2 kg-t. De igazad lehet, a sok apró plusz itt-ott összesen kitehet 2 kg-t...
Az esönek! Válts át elevitröl pl gravidára.a szorulás az nem jó az elevittöl sok mindenkinek szorulása van nekem is az volt.
Szia!Elsõ vagyok !Épp ma megyek venni, mert pont most fogyott el végre az Elevit!!!De akkor Kipróbálom a Gravidát!És köszi!!!
Én az elsõ 12 héten fogytam 3 kg-ot, nem hogy híztam......Nem voltam hányos, de hányingerem volt, égett a gyomrom, nem volt étvágyam, de ettem folyamatosan, mert nagyon égett a gyomrom, és ez megnyugtatta. Ne aggódj utána simán hízol. Most 17 kg-nál vagyok, de én nagyon vizesedek, nem tudom, ebbõl mennyi lehet a víz. 38+1 h km
Nem tudom nálatok hogy van de nálunk a f*sz állni szokott :)
Az h egy p*csfej! Nem képes türtõztetni magát, hogy neked jó legyen! Az ilyentõl menekülj, én is szenvedtem egy ilyennel évekig, és mi a francnak......?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!