Találatok a következő kifejezésre: Mitol lehet Ugy (529 db)

21 hetes vagyok, és veszélyeztetett terhes. Két napja úgy érzem, hogy a szeméremcsontomnál fáj. Mitől lehet? Ugye nem a méhszáj nyílik?

Dokihoz csak holnap tudok menni.

Legjobb válasz: Én valószínûnek tartom,hogy a méhszalagok feszülését érzed,mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés,hasfeszülés kísérheti,vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz,említsd meg neki a tünetedet,úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van,kapsz magnéziumot,vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani,de szerintem nem erõl van szó,mert nekem is voltak olyan tüneteim,mint neked és zárva volt a méhszájam,csak nekem kicsit késõbb ,úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj,ha van rá lehetõséged,nekem attól javult.

Én valószínûnek tartom, hogy a méhszalagok feszülését érzed, mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés, hasfeszülés kísérheti, vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz, említsd meg neki a tünetedet, úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van, kapsz magnéziumot, vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani, de szerintem nem erõl van szó, mert nekem is voltak olyan tüneteim, mint neked és zárva volt a méhszájam, csak nekem kicsit késõbb , úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj, ha van rá lehetõséged, nekem attól javult.

2héttel szülés után (császár) már 2. éjjel ébredek arra, hogy tiszta víz vagyok, mitől lehet? úgy leizzadok. A lábam is, az egész testem izzadt.

anyukám szerint a hormonok miatt.de ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyan ez volt, csak már mindjárt az elsõ héten. Igaz én simán szültem. Napokig szakadt rólam a víz éjszakánként. Két hét alatt ledobtam 8 kg-t. Szerintem a rajtam fõként víz volt, és így adtam le. 7 hetes a kislányom, a terhesség alatt 17 kg-ot híztam, és mostanra már csak 1,5 kg plusz van rajtam. Szóval én szerintem azért izzadtam, mert a vizet adta le szervezetem, mondjuk én nyáron voltam terhes, és még az utolsó elõtti héten is közel 40 fok volt úgy, hogy nem is csoda, ha vizesedtem...

Szia! Nálam ugyan ez volt, csak már mindjárt az elsõ héten. Igaz én simán szültem. Napokig szakadt rólam a víz éjszakánként. Két hét alatt ledobtam 8 kg-t. Szerintem a rajtam fõként víz volt, és így adtam le. 7 hetes a kislányom, a terhesség alatt 17 kg-ot híztam, és mostanra már csak 1, 5 kg plusz van rajtam. Szóval én szerintem azért izzadtam, mert a vizet adta le szervezetem, mondjuk én nyáron voltam terhes, és még az utolsó elõtti héten is közel 40 fok volt úgy, hogy nem is csoda, ha vizesedtem...
A kérdező hozzászólása: hát nekem nem lenne jó, ha fogynék, 40rõl 49kg lettem a szülésig, most 42vagyok.nem vizesedtem, meg semmi
Pár hónapig tart. Hüvelyi szülés után is... Hormonok. Normális! Gondolom szoptatsz.
Nálam egészen a szoptatás végéig tartott. A lábam nem izzadt, de a felsõtestem nagyon, akárhányszor és akármivel tusoltam, 1 óra múlva kezdhettem volna az egész tisztálkodási ceremóniát elõrõl. Biztosan a hormonok miatt van.
pár hónap???? 14 hónapos múlt a lányom és hullámszerûen még mindig tart. elõször kb. a császár után 3 hónappal jelentkezett. addig nem igazán voltam izzadós, pláne nem úgy hogy érzõdött is. ez tartott egy hónapig. majd újabb 3 hónap múlva ismét elõjött. s az utóbbi 3-4 hónapban van pár nap amikor szintén izzadós vagyok. :(
Itt többször olvastam már másoktól, sajnos ez is elõfordulhat. Nekem a térdem fájt szülés után pár hónapig és a körmöm nõtt be, majd egy éveg a lábamon és majd egy évig még az EDA helye is fájt. Ráadásul nekem a talpamon lettek érzéketlen részek a császártól. Szóval több minden lehet, én talán 9 hónappal a szülés után éreztem magam a réginek, de aztán igazán 1 évre rá voltam a régi, de a hasam nem igazán. A régi ruháimat használom, de a hasam lazább maradt. Ja és a hajam iszonyat módon kihullot, a hormonok miatt ez is, de már így majd 2 év után az is kezd rendbe jönni. Kb. ennyi. Jó babázást, pihenj sokat, amikor csak tudsz!

15hetes vagyok, és 2napja fehér folyásom van, elég sűrű, és viszonylag sok is. Ez mit jelent? Mitől lehet? Ugye ez nem baj?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy az nem baj! Akkor van gond ha szaga van a folyásnak, vagy- és ha estleg viszketsz is....

Szia! Én úgy tudom, hogy az nem baj! Akkor van gond ha szaga van a folyásnak, vagy- és ha estleg viszketsz is....
Nekem egész terhesség alatt sok folyásom volt. Reggel szinte kibuggyant belõlem. Mondtam a dokimnak, õ 3 napos Mikogal kúrát ajánlott. Utána is rengeteg volt a folyásom, szerintem ha nem viszket és nem büdös akkor nincs gond, a terhességtõl van. Mutasd meg magad az orvosnak ha nagyon zavar.
A kérdező hozzászólása: Köszönönm a válaszokat. Nem zavar túlzottan, mert van mikor eggyáltalán nincs, van mikor bõven, de a baba miatt kérdeztem hogy nem -e lehet valami baj:) Boldog babavárást mindenkinek!

Mitől lehet úgy bírni a piázást, hogy meg se érezzem?

Valakinek van trükkje rá? Múltkor pl. már délben elkezdtem borozni meg pálinkázni (szigorúan házit mindenb?l), de közben ház környékén tettem-vettem, plusz ebéd, kaja. Estére már buli el?tt a tequilát is vízként ittam. Oltás nem kell ritka nálam az ilyen, csak kíváncsi vagyok mi lehet az oka, hogy akkor bírtam, máskor 2 pohár bor felborít.

Legjobb válasz: Tulajdonképpen meg is válaszoltad a kérdésedet a kiegészítõ részben. Hozzátenném, biztos lelkileg kiegyensúlyozott voltál akkor, a jól végzett, nyugodt munka öröme is beleszámíthat, rendesen ettél... mi kell még? Ennyi bõven magyarázat lehet.

Tulajdonképpen meg is válaszoltad a kérdésedet a kiegészítõ részben. Hozzátenném, biztos lelkileg kiegyensúlyozott voltál akkor, a jól végzett, nyugodt munka öröme is beleszámíthat, rendesen ettél... mi kell még? Ennyi bõven magyarázat lehet.
Szia! Szerintem azért bírtad, mert ettél, (mit ettél?ha zsírosat akkor azért)és közben mozogtál, ledolgoztad.
A kérdező hozzászólása: Sejtettem, hogy a kaja, meg a házimunka van a dologban.
Mi az osztállyal nemrég voltunk a Maffia Múzeúmban és ott mondták, hogy akik hamar a fejükre állnak azoknak kevés az alkohollebontó enzime vagy mi.Természetes, ebbõl következtetõen, hogy aki bírja annak meg sok, vagy legalábbis több.

20 hetes múltam és tegnap este tompán fájt egész lent, középen a hasam alja, mitől lehet? Ugye nem a méhszájam nyílik.

Hajnalban felébredtem, még akkor is éreztem. De csak tompán fájt, mint a fogfájás, vagy nem is tudom mihez hasonlítsam. Sokat fekszem, veszélyeztetett vagyok, de tegnap ebéden voltunk, talán, hogy többet voltam talpon azért fájhatott estére a hasam alja? Talán nincs hozzászokva a hasam a súlyhoz? Elmenjek dokihoz?

Legjobb válasz: Szia!Nem akarlak ijesztgetni,de nekem is fájt a pocim 21 hetesen csak nekem még keményedett is.Elmentem a dokihoz,kiderült,hogy megrövidült a méhnyakam.Pihenés és magnézium volt elõirva.Lehet,hogy tényleg attól volt,hogy többet voltál talpon.Én megnézetném a dokival magam.

Szia!Nem akarlak ijesztgetni, de nekem is fájt a pocim 21 hetesen csak nekem még keményedett is.Elmentem a dokihoz, kiderült, hogy megrövidült a méhnyakam.Pihenés és magnézium volt elõirva.Lehet, hogy tényleg attól volt, hogy többet voltál talpon.Én megnézetném a dokival magam.
Én is veszélyeztetett voltam. Sejtem, hogy milyen fájdalomról írsz.... nekem is volt sok ilyen. Szerencsére nem volt semmi belõle. Jobb ha megemlíted a dokidnak, tudjon róla. Ha nagy probléma van, akkor nem ilyen tompa fájdalmat érzel, de ne legyen olyan. Nekem a doki magnézium pezsgõtablettát javasolt, azt mondta, hogy az ilyen "görcsöknél" igyak egy pohárral. Ártani nem árt, max a vádligörcsöknél jól jön. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Keményedek is, ezért Mg Citrici-t szedek 3x2-t.

17, 4 hetes vagyok. Kb 4-5 napja a hasam aljába egy nap többször is belenyilal vagy szúrkáló érzésem van, mint amikor megjön. Mitől lehet? Ugye nincs semmi baj?

Legjobb válasz: Szia' Hasonló problémával,pont tegnap voltam az orvosomnál,és azt mondta a vizsgálat után,hogy minden rendben van.Valószínû,hogy a baba helyezkedik,és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik,menj el a dokidhoz,hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok

Szia' Hasonló problémával, pont tegnap voltam az orvosomnál, és azt mondta a vizsgálat után, hogy minden rendben van.Valószínû, hogy a baba helyezkedik, és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik, menj el a dokidhoz, hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Jõvõhét kedden kell majd mennem a dokihoz, majd mondom neki. És megpróbálok többet pihenni. Boldog babavárást!
Van belsõ aranyér, azt nem érzed, és nem is tudod kitapintani.
A kérdező hozzászólása: Remélem hogy "csak" ez a helyzet. Ui.: régebben volt tapintható aranyerem, azóta "eltûnt". Talán ez is segít.
Én is hasonló cipõben járok, csak nem tudom, hova lehetne ezzel a problémával fordulni???Nõgyógyász megnézi?????
Kezd a háziorvosodnál, õ majd megmondja, hová fordulj. De az is lehet, hogy kapásból mondja, mi lehet a baj.
Én sebészetre mentem. Belsõ aranyerem volt, melyet kis gumigyûrûvel lekötöttek. 5 alkalommal kellett mennem, nem vészes, csak kicsit kellemetlen. Ma már kerülik a mûtétet, ha lehet akkor a gumigyûrûs elkötést választják. Rácsippentik az érre a gyûrût, ami pár nap után elhalasztja az eret, és magától, kis vérzés kíséretében leesik.
csuklás??
szia, nekem is van ilyen, hogy egyet rándul, aztán meg se moccan. biztos rosszat álmodott :) 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A csuklást is szoktam érezni, de azt másképp, szóval sztem ez nem az...
akkor nem tudom nem emlékszem már:) De nincs baj ha mocorog...
Szia! Én is érzek ilyet néha, nem tudom mit csinálhat olyankor, de akkor ezek szerint nem lehet gond mert másnak is van ilyen. :-)) 36 hetes kismama
Nekem azt mondta a védõnõ hogy nincs "rossz" mocorgás, az lenne a baj h ha nem lenne...lehet alvás közben vmilyen reflex mozdulat, vagy hasonló, vagy lehet h tényleg rosszat álmodik:D
Ilyen rángatózó mozdulatokat én is szoktam érezni (nem csuklást, mert az lassúbb), és sokan mások is, ahogy korábban itt olvasgattam. Szerintem normális, lényeg, hogy aktív :-) Üdv. 35 hetes
Lehet, hogy a még fejletlen idegrendszere miatt lenne?

Mitől lehet, ugye nincs baj?

28 hetes várandós anyuka vagyok, a menszeszem alapján a 28-29-dik hétben vagyok és a doki a baba fekvése alapján is ezt mondta, de viszont 1hete voltam 4d-s uh és ott azt monták hogy a baba a 24 hétben jár

Legjobb válasz: Esetleg adatokat írtak a papírra? Leírnád? Az is lehet, hogy kisebb baba lesz, vagy egy kicsit lemaradt most, de azt késõbb behozza!

Esetleg adatokat írtak a papírra? Leírnád? Az is lehet, hogy kisebb baba lesz, vagy egy kicsit lemaradt most, de azt késõbb behozza!
1., 3., 4. vagyok. Akkor semmi gond nincs! Ha akkor rendben volt, akkor természetesen most is rendben van. Megnyugodhatsz. Valamit nagyon elnéztek, vagy félremondtak. Na ezért érdemes 4d-re költeni! Nemhogy megnyogodna az ember, még idegeskedhet jobban. Semmi okod aggódni, a babád szépen fejlõdik! Halgass a dokidra!
A legutóbbi uh vizsgálatkor mitírtak a papírra?
1. vagyok. Szerintem menj a dokidhoz egy uh-ra, hogy te is megnyugodj. Mikor lesz a következõ uh? És mikor volt a legutóbbi? Akkor milyen adatokat mértek?
A kérdező hozzászólása: csak fényképet csináltatunk adatokat nem mondtak csak a sulyát ami 721gr volt és tudtommal ilyenkor már 1kg körül kellene lennie, remélem behozza a lemaradást nem szeretném ha baj lenne a csöpséggel. bár a doki a vizsgálatok után nem mondott semit és ez általábban azt jelenti hogy nincs baj, csak az zavar hogy a 4d-s uh mást mondott
Ne aggódj, nem egyforma mértékben nõnek a babák, ráadásul az ultrahangon elég könnyû elmérni a méreteket, elég ha egy fél mm-re arrébb teszik a csillagot.
ha kaptal papirt nezd meg, hogy szonográfus volt e aki csinalta, vagy doktor. ram is ramhozta a frászt egy tulbuzgó szonográfus, inkabb a doktornak hiszek.
A kérdező hozzászólása: dokihoz 3 hét mulva kell csak mennem az utolsó vizsgálatnál nem volt uh ez a multhéten volt, amit az orvosom csinált uh-t utoljára kb 1 hónapja volt és megis jegyezte hogy nagyon szépen fejlõdik a kicsi és minden a legnagyobb rendben van.., lehet hogy csak ezen a 4d-sen nem figyeltek kellõ képen...
A kérdező hozzászólása: a méreteket leitrák és mellé volt irva hogy a méretet hány hetes babára utalnak, 26-27 hetesnek megfelelõ méretek voltak egyedûl a AC mellé volt az írva hogy 24, de többi mellé 26-27 volt améreteket most nem tudom leírni, de pontosan emlékszem hogy csak az AC mellé volt más írva mint a többi mellé
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm, kedves voltál

12 hetes terhes vagyok reggel óta világos sárgásbarnás a székletem de eszre vettem hogy kb 2mm hosszú sötétbarna csikok vannak benne. Mitől lehet? Ugye nem vér?

megilyedtem, tegnapel?tt hasmenésem volt, tegnap semmi széklet, ma meg ez. nem ettem semmi olyat tegnap, karfiolt, grill csirkét turós rétest, enny . segitsetek, már beképzelem a gyomorvérzést.( sok a gyomorsavam és szokott a gyomrom fájni.)

Legjobb válasz: Sztem normális , ami leírsz. De hogy megnyugodj, menj el a gyógyszertárba ott van már olyan gyors teszt is, ami a székletbõl kimutatja az egészségügyi problémákat. Ha negatív sztem megnyugodhatsz :o) Kimutatja a vért is! Ha gyomorvérzésed lenne az naaaaaagyon nagyon nagyon fájna, ráadásul bûzlene a szád, te sem tudnád elviselni. Ha meg végképp meg akarsz nyugodni, menj el a háziorvoshoz. De sztem koncentrálj a babára, mert olyan hatalma gond nem lehet, ha Õ jól érzi magát odabent :o) Ne izzgulj, mert az Õ is átveszi és ilyenkor szoktak keletkezni ezeka csúnya vörös úgynevezett félelem foltok .... Minden rendben lesz neizgulj! Azért csináld meg a tesztet! Boldog babavárást!

Sztem normális , ami leírsz. De hogy megnyugodj, menj el a gyógyszertárba ott van már olyan gyors teszt is, ami a székletbõl kimutatja az egészségügyi problémákat. Ha negatív sztem megnyugodhatsz :o) Kimutatja a vért is! Ha gyomorvérzésed lenne az naaaaaagyon nagyon nagyon fájna, ráadásul bûzlene a szád, te sem tudnád elviselni. Ha meg végképp meg akarsz nyugodni, menj el a háziorvoshoz. De sztem koncentrálj a babára, mert olyan hatalma gond nem lehet, ha Õ jól érzi magát odabent :o) Ne izzgulj, mert az Õ is átveszi és ilyenkor szoktak keletkezni ezeka csúnya vörös úgynevezett félelem foltok .... Minden rendben lesz neizgulj! Azért csináld meg a tesztet! Boldog babavárást!
Ne gondolj gyomorverzesre. (Ugy latszik minden kismama tulaggodja magat, tobbek kozt en is...). Szerintem csak meg a beleid urulnek a hasmenes utan. Ilyen elo szokott fordulni velem is hasmenes utan.
Gyomorvérzés esetén SZÉNFEKETE a széklet.
A kérdező hozzászólása: bocs csak el kellett mennem, nagyon aranyos vagy hogy megirtad miket probáljak ki. a gyomorfekélyre meg a teszt után én sem gondolnék, kicsit megnyugodtam.
A kérdező hozzászólása: köszi jót nevettem amit irtál, való igaz kezdek hipohonder lenni, de megértem magam mert két spontán vetélés után sajnos ilyen lettem aggódós. probálom azért leküzdeni.köszi a tanácsokat
Na ijesztgesd még!!!! Azt kimutatta volna a TESZT!!!! Gyõzöm napok óta nyugtatgatni, Te meg ideírsz valami bõdületet, hihetetlenek az emberek! Annak lennének más tünetei is!!! Ne aggódj kimutatta volna a teszt!
Nincs véletlenül gyomorfekélyed???
Figyelj, ne görcsölj! az a baj, hogy görcsölsz! ráadásul már olyan dologra rágörcsölsz, ami majd csak x hónap múlva lesz... NEM SZABAD!!! sztem ez inkább a baj... Minden betegség avagy tünet 50%-a pszihés eredetû. Ne hara, hogy ezt írom, de az alapján, amit írsz sztem nálad ez valamivel több. Tessék abba hagyni a hipohonderkedést!!! (írja ezt egy hipohonder :o)))) ) Tessék odafigyelni a babára. próbáld ki a tejcit, ha tényleg csak a savaddal van gond akkor segíteni fog, de ahhoz fejben is úgy kell hozzáállnod. Gondolj a bébikére! Próbálj meg inkább lúgos dolgokat enni, de ne csak azokat!!! Tehát eszedbe ne jusson pl a husit elhagyni. Egyél sok gyümit, pl banánt vagy zöldséget. Ne gyógyszerrel próbáld helyre rakni a szervezeted, mert az biztos vagyok benne nem lesz jó a kicsinek. Tényleg lehet csak egy kicsit az étkezési szokásaidon kell változtatni. (Tudom terhesen nem egyszerû, amikor ölni tudnál mondjuk egy kolbász házikóért :o), de minimum egy mézeskalács házikó csokis tejszínhabbal egy kis krémessel a tetején és ha ezt már bevágtad, akkor még egy 5 literes üveg savanyú uborka, lehetõleg töltött káposztával :o)))) ) De tényleg kicsit ha megpróbálsz rá odafigyelni sokat segíthet. Nagyon sok kismama oldal van, ahol a hülye tanácsokon túl jókat is lehet találni. Pl: , hogy terhessen diétázz :oS na szóval ne ilyet. De hogy mibõl érdemes többet enni mibõl kevesebbet, ha gyomorsavad van, ha cukrod van, ha magas vérnyomásod van. Vannak tök jó tippek. S amíg a vitaminokat természetesen is be tudod vinni, addig ne tablettákkal tedd. Ha szereted pl a répát...Nagyon finom ám a vajas kenyér reszelt répával, kicsit megsózva, vagy alma sajttal és kenyérkével (kenyér kell pláne ha savad van). De szerintem olvassgass kicsit utána! (Védõnõt nem érdemes kérdezni, hacsak nem 50 év feletti, különben fogalma sem lesz és csak abromságokat fog mondani) (ugye mint nálunk 8 hónaposan azt mondta: már lassan ki lehet préselni egy alma levét és meg lehet próbálni adni neki...amikor a gyerek hisztizett a vajkrémes kenyérért... de bnõm kisfia pl 9 hónaposan már szalonnát evett... meg rántott húst (jó ez sem feltétlen normális) na de a védõnõk el vannak tájolva és gyereket akkor láttak elõször mikor kijöttek a képzésrõl...jobb esetben meg tudja állapítani, hogy na ez a feje, ez meg vszínüleg a segge lesz... már bocsi) Na szóval, NO PARA!!! JÓL VAGY!!!!! Bármi van írj csak!
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyos vagy, kiprobálom a tejet, de éjjel is nagyon fájt, néha azt gondolom korai ez a gyomorégés még, sok barátnõm az utolsó honapokban tapasztalta, mi lesz velem akkor, ha már most igy fáj, már gondolkodtam hogy megkéne nézetni, persze nem tükrözéssel, nem tudom kismamának csinálnak e gyomorröntgent persze megfelelõ védelemmel a sugarak ellen, van e ilyen, majd megkérdezem a dokit.a férjem kapott gyogyszert és azóta tök jól van, én meg már nem birom.
Jajj d enagyon örülök :o) Meglátod most el fog múlni lassan a pocak görcsöd is mert megnyugszol :o) és végre nyugodtan örülhetsz a kis pocak lakónak! :o) Igyál kis tejcit, langyos tejcit az lúgos, ha esetleg tényleg a gyomorsav rendetlenkedik és meglásd nagyon jó lesz :o) Figyelj a babócára és tessék egészségesnek maradni! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: szia, hála istennek a teszt negatív lett , igazad volt:) csak azért aggódtam mert nagyon fáj a gyomrom, görcsöl, és ég de biztos a sav miatt. ezért megijedtem. köszi a biztatást a tippeket és az érdeklõdést.
Szia, íííííírj! Biztos vagyok benne, hogy minden oké :o)
A kérdező hozzászólása: ma tudtam megvenni a tesztet, de majd holnap reggel csinálom meg. mindenképp megirom mi lett remélem semmi komoly.
ÍRj majd holnap, hogy mi lett az eredmény!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindannyiótoknak.
A kérdező hozzászólása: köszi a patikában most nincs képzeld, csak hétföre tudtak rendelni.
Na helyes! Nyugi van! Engem meg megint valami nagyokos lepontozott, a lényeg, hogy Te látod a választ :o) Na csak hajrá! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!