Találatok a következő kifejezésre: Mitol ilyen az Angol Font arfolyama (1 db)

Mitol ilyen rossz az Angol Font arfolyama a Forinttal szemben?

Az Euro nem romlik csak a Font, ha jol tudom. Az viszont mar majd 100 Ft-t esett egy ev alatt.

Legjobb válasz: miért rossz ez? olcsóbb mint volt! most kell venni. miért? és miért gyengül folyamatosan a dollár?? az már csak felét éri 5-6 évvel ezelõtti értékének a Forinttal szemben... most kell Dollárban vásárolni! most kinn minden "olcsóbb"mint itthon :) ui. szerintem nincs olyan, hogy jó vagy rossz! gyenge, vagy erõs! elõrsödhet, illetve gyengülhet egy árfolyam, de nem lehet erõs, illetve gyenge önmagában! Vételi ill. eladási pozíciók vanak a piacon, nem jó, és rossz helyzetek. ha van Fontod, akkor talán érdemes 1. megtartnai, és kivárni 2. Angliában elkölteni.

miért rossz ez? olcsóbb mint volt! most kell venni. miért? és miért gyengül folyamatosan a dollár?? az már csak felét éri 5-6 évvel ezelõtti értékének a Forinttal szemben... most kell Dollárban vásárolni! most kinn minden "olcsóbb"mint itthon :) ui. szerintem nincs olyan, hogy jó vagy rossz! gyenge, vagy erõs! elõrsödhet, illetve gyengülhet egy árfolyam, de nem lehet erõs, illetve gyenge önmagában! Vételi ill. eladási pozíciók vanak a piacon, nem jó, és rossz helyzetek. ha van Fontod, akkor talán érdemes 1. megtartnai, és kivárni 2. Angliában elkölteni.
azért rossz pl, mert sokan dolgozunk Nagy-Britanniában, és fontban kapjuk a fizetésünket, aminek az árfolyamesés miatt nagyon romlik a hazai vásárlóértéke. "csökken a fizetésünk" valaki tudja az okát??
A kérdésre a válasz nagyon egyszerû. Ha jártál már Angliában láthattad hogy mennyire pazarolnak ott az emberek. Nekik minden szemét, nincs üvegvisszaváltás, mindenbõl vesznek inkább újat, és kivágják a régi használható dolgokat a szemétbe. A válság így eléggé felkészületlenül érte õket, hiszen még a takarékos, jól vezetett vállalatok is nehéz sorra jutottak. Bezárták a Woolworth (nem biztos hogy így írják) hatalmas üzletláncot is. Szvsz az angol font 4-5 évig nem fog visszaerõsödni, esetleg ha kilépnek az Unióból. De akkor se valószínû. Tavaly októberben még 1.38 euró volt egy font, most már az 1.1 is nagyon jó váltásnak számít. Szóval kb 20%-ot esett. De ne aggódj, ott is volt pár botrány a banki szféra prémiumjai miatt, miközben elvesztették az emberek pénzét. Az biztos, hogy most nem éri meg beváltani forintba, ismerõsöm azt mondja odakint 6% körüli a banki kamat, ha van rá lehetõség érdemes kinn lekötni 6 hónap-1 évre. (Itthon 1-2%nál jobbat nem nagyon találsz.)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megéri Németországba íratni az állandó lakcímemet ha apám ott él?

Édesanyám meg Apám külön él és apám kint él Németországban felajánlotta azt ,hogy ha oda vagyok bejelentve akkor kapnék 180 Eurót havonta amire nekem eléggé szükségem lenne , mert főiskolára évente 400 ezer forintot kell költenem (+ könyvek vizsga díj stb ). Első kérdésem ,hogy ez tényleg így van -e illetve megéri-e mitől esek el gondolom főiskolánál részösztöndíjtól meg akár Diákhiteltől alapból ,de azon felül dolgozhatok-e meg tanulhatok úgy hogy itthon csak ideiglenes címem van Tb-t megtudom -e valahogy oldani milyen buktatókat tudtok ebben az élméletben .

3

Mi kell ahhoz, hogy az USA-ban lehessek politikus?

6

Milyen hatása lesz annak, hogy Afrika népessége 3, 5 milliárdra nő 2100-ig?

1950-ben még csak 230 millióan laktak a kontinensen, jelenleg 1 milliárd fölött, 2050-re várhatóan 2,15 milliárdra nő a népesség, utána lassuló ütemben, de tovább növekszik.

Pákó szülőhazája, Nigéria jelenleg 160 milliós ország, ez 2050-re 400 millió, 2100-ra 700 millió lesz, így ez az egyetlen afrikai ország népesebb lesz, mint egész Európa.

46

A Szlovákok mért ennyire rasszisták velünk szemben?

Magyar zászlót égetnek, a szlovák rendőrök megverik a magyar szurkolókat, megvernek és bebörtönöznek ha magyarul mersz beszélni Szlovákiában, A Szlovák vezetőségnek nem tetszik ha a szlovák ringer olyan feliratú kamionnal mennek ki a magyarok hogy HUNGARORING

27

Zsidó holokauszttal kapcsolatban IGÉNYES kérdés. Nem sántít valami?

Előre szólok, hogy nem tagadom a holokausztot, és csak olyan írjon ide, aki végigolvasta azt amit összegyűjtöttem olyan helyekről ami mindenki számára elérhető, alpári kommenteket nem kérek, úgy mint üres szavakkal való dobálózást sem!
Itt van ez a fotó:
Ez az eredeti emléktábla, ami az emlékhelyen, Lengyelországban. 1947-ben megnyílt a múzeum, Izrael állam létrehozásának támogatása céljából sor is került az első kiállítására. Később 19 ilyen táblát helyeztek ott, mindet különböző nyelven, ezzel a szöveggel:
Four Million people suffered and died here at the hands of the Nazi murderers between the years 1940 and 1945.
A 4 millió 4,1 millióról lett lekerekítve az állami múzeum által, amit leginkább Rudolf Höss "vallomása" alapján tudnak, aki 2,5 évig vezette a tábort. Nürnberg után az emberekbe beleerőszakolták ezt a 4 milliót, akárki aki ezt megkérdőjelezte, azt megbüntették. Sokan elvesztették a munkájukat, eltűntek stb..Szóval ez egy elfogadott tény volt az embereknek, és maguk között sem nézték jól szemmel azt, aki azt hitte, hogy ez a szám kicsit túlzás lenne. Ez egyre megkérdőjelezhetetlenebbé vált, egészen 1990-ig ( a kommunizmus bukása utánig),amikor is a USSR kiadta az ún "Death Registry Volumes"-t, és ezért az egész zsidó közösségnek nem volt más választása, minthogy hivatalosan (persze minél kevesebb feltűnéssel) újragondolja ezt a 4 milliót, és le is cserélték az eredeti táblákat azokra, amik még ma is ott vannak. Ez áll rajta:
For ever let this place be a cry of despair and a warning to humanity, where the Nazis murdered about one and a half Million men, women and children from various countries of Europe. Auschwitz – Birkenau 1940 – 1945

Igen, 2,5 millió különbség (!!!!). magyarán majdnem egy fél évszázadig, a 2. világháború után az embereken agymosást hajtottak végre, hogy elfogadják azt, hogy 4 milliót végeztek ki ebben a táborban! Aki ezt megkérdőjelezte, az neo-náci, rasszista, antiszemita meg ki tudja még mi, úgy látszik ez az ütőkártya azóta megmaradt az emberek kezében..
Mit szólnátok, ha valaki azt mondaná, hogy még a 1,5 millió is túlzás? nyílván holokauszttagadónak könyvelnétek el, vagy nem is tudom.. Hát még mindig vannak meglepetések úgy néz ki mindenki számára, úgyanis.. Az Amerkai Egyesült Államok Holokauszt-emlékezeti Múzeuma (US Holocaust Memorial Museum) honlapján (ushmm.org) ez a szöveg található:
"At least 960,000 Jews were killed in Auschwitz. Other victims included approximately 74,000 Poles, 21,000 Roma (Gypsies), and 15,000 Soviet prisoners of war; and 10,000-15,000 members of other nationalities (Soviet civilians, Czechs, Yugoslavs, French, Germans, and Austrians)."

Az 1,1 millió és a 4 millió között elég szignifikáns a különbség, itt nem pár százalékról beszélünk, hanem majdnem 400% (!!) különbségről! Szóval a hivatalos szám az évek során egyre kisebb és kisebb lett, és még talán nincs is vége a csökkenésnek, ennek ellenére az emléktáblákat meghagyták. Ez mégis mennyire tünteti fel hitelesnek a többi információt a holokausztról? És a megválaszolhatatlan kérdés: A Nürnberg-i per után 6 millió zsidó áldozatról beszéltek, amit az egész világháború megkövetelt, a teljes időszaka alatt, hogy lehet, hogy ez a 6 millió megmaradt a mai napig, amikor nyílvánvalóvá vált mindenkinek, hogy nem annyi áldozata volt Auschwitz-ban, mint amennyit akkor állítottak?

Ezeket az információkat mindenki számára elérhető helyekről szedtem össze, nem tagadom a holokausztot, ez csupán egy apró részletére vonatkozik az egész dolognak, és látjátok milyen fejetlenség uralkodott körülötte..

64

Az EU azért kezd egyre diktatórikusabb lenni, mert az egyik vezetője kommunista volt?

Barossóra gondolok.

Éppúgy , mint a magyar parlament egyes személyei , ez a gerinctelen, magyarellenes Barossó is jelentős személy volt a portugál pártállamban.

Lassan a svájci kantonoknak több a szuverenitása meg a szabadsága , mint az Eu tagállamoknak.
Mindenbe beleszólnak , beleütik az orrukat ,semmi nem jó nekik.

Ez a Barossó meg ez a Viviane Reding magyarellenes és ilyenek vezetik ezt a gazdasági uniót..kész vicc.

A másik ,az EU-ban filozófus meg történész végzettségűek oktatnak ki jogász végzettségűeket a jogokról.
Miféle kontárság ez?

Egyből összeáll a kép ,hogy az EU miért kezeli a kommunista dolgokat olyan kettős mércével és nem helyeslik a felelősségre vonást meg az elszámoltatást.

12

A németek miért találtak ki külön szót a Balatonra?

Plattensee. Ezt mióta használják? Miért nem jó nekik a Balaton?

18

Mi a helyzet Bulgáriával?

Mintha nem is létezne ez a 9 milliós ország, pedig EU tag. Azt se tudni, hogy mit gyárt, a konzerveket sem importáljuk tőlük mint 30 éve...

3

Ennyire maradiak és ennyire meghunyászkodók ezek az britek?

A 21. században egy nagy és fejlett társadalomba nekik még királyuk, királynőjük van. Ott hajlonganak és alázkodnak meg a vénasszonynak, ugrálnak körülötte mintha micsoda nagy valaki lenne. Pedig egy sunyi ingyen élő szemét banda akik szívják a britek vérét. Életükbe nem dolgoztak, sennit nem tettek az országért. A kastélyaik is magántulajdonba és nem állami tulajdonba vannak, ugyanakkor a fenntartásuk, felújításuk állami vagyonból történik.

6

Az USA-ból tényleg kiválhat akármelyik tagállam, ha a tagállam vezetése (és a tagállam lakossága) úgy dönt?

Úgy értem : Az USA egy szövetségi állam, de akármelyik tagállam lehet független, ha úgy akarja?
Mármint akármikor akármelyik kiléphet az USA-ból, vagy ez nem ilyen egyszerű?

Vegyük például Colorado államot. Ha mondjuk Colorado vezetése elhatározza, hogy szeretnének függetlenek lenni, és kiírnak egy népszavazást az államon belül, hogy függetlenség, vagy az USA, akkor ha a nép a függetlenségre szavaz, akkor kis procedúra után független állam lenne Colorado?

Egyébként, csak érdekességből kérdezem: Manapság nem akarna egyik állam sem kiválni? (révén h az USA gazasága süllyed, adósság növekszik, bevándorlás, stb)
Vagy ilyen senkinek sem jutna eszébe?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!