Találatok a következő kifejezésre: Mitol ilyen az Angol Font (1 db)

Mitol ilyen rossz az Angol Font arfolyama a Forinttal szemben?

Az Euro nem romlik csak a Font, ha jol tudom. Az viszont mar majd 100 Ft-t esett egy ev alatt.

Legjobb válasz: miért rossz ez? olcsóbb mint volt! most kell venni. miért? és miért gyengül folyamatosan a dollár?? az már csak felét éri 5-6 évvel ezelõtti értékének a Forinttal szemben... most kell Dollárban vásárolni! most kinn minden "olcsóbb"mint itthon :) ui. szerintem nincs olyan, hogy jó vagy rossz! gyenge, vagy erõs! elõrsödhet, illetve gyengülhet egy árfolyam, de nem lehet erõs, illetve gyenge önmagában! Vételi ill. eladási pozíciók vanak a piacon, nem jó, és rossz helyzetek. ha van Fontod, akkor talán érdemes 1. megtartnai, és kivárni 2. Angliában elkölteni.

miért rossz ez? olcsóbb mint volt! most kell venni. miért? és miért gyengül folyamatosan a dollár?? az már csak felét éri 5-6 évvel ezelõtti értékének a Forinttal szemben... most kell Dollárban vásárolni! most kinn minden "olcsóbb"mint itthon :) ui. szerintem nincs olyan, hogy jó vagy rossz! gyenge, vagy erõs! elõrsödhet, illetve gyengülhet egy árfolyam, de nem lehet erõs, illetve gyenge önmagában! Vételi ill. eladási pozíciók vanak a piacon, nem jó, és rossz helyzetek. ha van Fontod, akkor talán érdemes 1. megtartnai, és kivárni 2. Angliában elkölteni.
azért rossz pl, mert sokan dolgozunk Nagy-Britanniában, és fontban kapjuk a fizetésünket, aminek az árfolyamesés miatt nagyon romlik a hazai vásárlóértéke. "csökken a fizetésünk" valaki tudja az okát??
A kérdésre a válasz nagyon egyszerû. Ha jártál már Angliában láthattad hogy mennyire pazarolnak ott az emberek. Nekik minden szemét, nincs üvegvisszaváltás, mindenbõl vesznek inkább újat, és kivágják a régi használható dolgokat a szemétbe. A válság így eléggé felkészületlenül érte õket, hiszen még a takarékos, jól vezetett vállalatok is nehéz sorra jutottak. Bezárták a Woolworth (nem biztos hogy így írják) hatalmas üzletláncot is. Szvsz az angol font 4-5 évig nem fog visszaerõsödni, esetleg ha kilépnek az Unióból. De akkor se valószínû. Tavaly októberben még 1.38 euró volt egy font, most már az 1.1 is nagyon jó váltásnak számít. Szóval kb 20%-ot esett. De ne aggódj, ott is volt pár botrány a banki szféra prémiumjai miatt, miközben elvesztették az emberek pénzét. Az biztos, hogy most nem éri meg beváltani forintba, ismerõsöm azt mondja odakint 6% körüli a banki kamat, ha van rá lehetõség érdemes kinn lekötni 6 hónap-1 évre. (Itthon 1-2%nál jobbat nem nagyon találsz.)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyek Németország legszegényebb területei?

6

A bajorok, és a Baden-Württembergiek miért kérik ki maguknak, ha valaki lenémetezi őket?

Voltam már sokszor Németországban, de tényleg nem értem.
Az osztrákok még oké, mert külön ország volt már régen is Ausztria, Habsburgok, OMM, stb.

De Bajorország, és Baden-W. miért kéri ki magának, ha valaki lenémetezi őket? Oké, hogy külön német alcsoport, de végeredményben ők is németek....mint a magyarok esetében a székelyek...egy másik csoport, de ők is magyarok.
Se a szászok (Sachsen), se az észak németek, se a vesztfáliaiak nem kérik ki maguknak, de a bajorok és a svábok (B.W.) eléggé nagy sértésnek veszik.

Honnan veszik, hogy ők nem németek? Németország szerves részei, önként csatlakoztak a német egység miatt, akkor nem értem, mi a probléma.....most lehet példálózni a cigány-magyar dologgal, de az megint más, de ebbe nem mennék bele.

Miért akarják a bajorok és a svábok mindenáron eltávolítani magukat a németektől?
Miért kérik ki maguknak?

6

Amerikában a zsidók a baloldalt vagy a jobboldalt támogatják inkább? Magyarországon miért utálják a jobboldalt?

16

A Trianoni határok meghúzása a korabeli Magyar átlagembernek is felelőssége? (identitásváláság? )

Üdv!

A Trianoni határok meghúzása a korabeli Magyar átlagembernek is felelőssége?

Károlyi Mihály, Linder Béla felelőssége már "lerágott csont", és sokan sokszor sokféleképpen elemezték már.
A Magyar nép felelősségére lennék kíváncsi.

Vajon gyenge identitás, identitáshiány is okozhatta a katasztrófa ilyetén mértékű kiterjedését és elhatalmasodását? Gondolok itt többek között arra, hogy alig volt katonánk még Kun Béla alatt is, ki önkéntesen jelentkezett volna határokat védeni. (Előttük komolyabb kísérlet nem is volt a kisantant megállítására.

A Osztrák-Magyar Monarchia 9M. embert sorozott be az I.Világháború alatt (ebből 7,8M volt konkrétan a harcoló alakulatok létszáma. Ezen belül csak a Magyar Királyság területéről 4 Millió volt a háborúban résztvevő katonák száma 1914-1918 között.

Óriási számok, ehhez képest pl: a vöröshadsereg Csehek ellen felvonultatott létszáma 100,000 fő volt, ami a románok elleni fellépés idejére (vitatott számok) kb: 53 ezresre apadt. Összehasonlításképpen: a kicsiny Albánia rendelkezett 50,000 fős hadsereggel a háború tetőfokán.

Felmerül a kérdés, a Magyar társadalom túlnyomó ennyire szét volt esve, ennyire nem foglalkoztatta országának sorsa?

Ahogy "Paraszt Péter" és "Proletár Pál bácsi is mondotta: "leszógáltam ín mán a császárnak 4 ívet, hagyjanak engem mán békít!"

Bezzek a Románoknál Cseheknél Szerbeknél háborús nehézségeik ellenére sosem volt ilyen széthúzás, meg is sikerült szerezniük amit akartak.

Szerintetek felmerül-e a korabeli magyar társadalom (identitásválság a rothadó Monarchiában) felelőssége is ebben?

Mind a bal mind a Jobb oldali gondolkodók véleményére egyaránt kíváncsi vagyok.

19

Véleményed szerint a Szíriai konfliktus végső soron hogyan fog elrendeződni?

8

Németországban milyen Jobbik jellegű pártok vannak?

És mennyire népszerűek? Főleg a nagyvárosokban: Berlin, Hamburg, München, stb...

14

9 / 11 Mikor vizsgálják felül?

A hivatalos "álláspontot" már régen kikezdték tényfeltáró dokumentumfilmek, amik egész másként....(...)

22

Ha a románok a dákok leszármazottainak vallják magukat, akkor miért imádják a rómaiakat, amikor azok leigázták a dákokat? Ez nem olyan, mintha mondjuk a maják mai leszármazottai imádnák a spanyol konkvisztádorokat?

2

Miçrt nem jó nekünk az, hogy benne vagyunk az Európai Unióban?

10

Honnan tudhatom valakiről, hogy zsidó?

Illetve még az a kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám idegesíteni a zsidókat(hogy öltözködjek, vagy hogy beszeljek, vagy hasonló?)

23

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!