Találatok a következő kifejezésre: Mitol dugul az (10 db)

2. 0 sztereó erősítőnél mitől van az ha rá dugom az egyik hangszórót akkor minden rendben van adja a mélyet is rendesen. De ha rá dugom mellé a másikat akkor a mély nagyon gyenge lesz?

Már rég óta meg van ez az erősítő már vagy 6 éve eddig ugyanezekkel a hangszórókkal rendesen szólt.

Legjobb válasz: Feltételezem, h kondenzátoros kicsatolású az erõsítõ, ami azt jelenti, h a kimenõ fokozat tranyói és a hangszórók között egy elektrolit kondenzátor teljesít szolgálatot, amely az idõ elõrehaladtával veszített kapacitásából. Ezáltal kisebb terhelésnél még megvan az alacsony frekvenciás átvitel - jönnek a mélyek, míg nagyobbb terhelésnél (2 hangszóró egyszerre) már nem tudja leadni a mélyhangokat. Uez a helyzet, ha a táp elkói gyengélkednek. Elkók cseréjével visszajönnek a mélyhangok. :)

Feltételezem, h kondenzátoros kicsatolású az erõsítõ, ami azt jelenti, h a kimenõ fokozat tranyói és a hangszórók között egy elektrolit kondenzátor teljesít szolgálatot, amely az idõ elõrehaladtával veszített kapacitásából. Ezáltal kisebb terhelésnél még megvan az alacsony frekvenciás átvitel - jönnek a mélyek, míg nagyobbb terhelésnél (2 hangszóró egyszerre) már nem tudja leadni a mélyhangokat. Uez a helyzet, ha a táp elkói gyengélkednek. Elkók cseréjével visszajönnek a mélyhangok. :)
A kérdező hozzászólása: most szét kaptam és : nem ez a csíptetõs csatija van hanem a bedugós és a két csatlakozó végén ahogy át megy a mû anyagon annak a vége össze van forrasztva és az egyik kábel lóg magába.Mellette van az AUX csati az is ugyan úgy van forrasztva de a kábellel együtt hát elég zavaros lehet így ahogy le írtam
Akkor is el szokott tûnni a mély, ha a két hangdoboz ellenfázisban lett bekötve. Az egyiknek a polaritását cseréld fel, ha megjavul a hangzás, ez volt a baj.
Én is polaritás cserét gaynítok
Egyértelmûen fordított a polaritás a két hangfalon. Egyiket cseréld fel.
A kérdező hozzászólása: Igen fel cseréltem mûködik. köszönöm a segítséget :)

Mitől van az, hogy mindig csak az orrom jobb oldali része dugul be?

Legjobb válasz: Oka lehet anatómiai tényezõ, a másiknál oldalinál szûkebb orrkagyló, vagy járat, ami már egy kis nyálkahártya duzzanat következtében is duguláshoz vezethet. Üdv!

Oka lehet anatómiai tényezõ, a másiknál oldalinál szûkebb orrkagyló, vagy járat, ami már egy kis nyálkahártya duzzanat következtében is duguláshoz vezethet. Üdv!
Ha más panasz nincs, akkor egy enyhe orrsövény ferdülésre gondolok.
Az egyik orrjárat szûkebb, esetleg a mandulád nagy. Sajnos mindkettõ mûtéttel hozható csak helyre, ami nem biztos hogfy megéri a kockázatot. Az öcsém megcsináltatta a mûtétet mert brutálisan horkolt és ilyen problémái voltak, mint neked, de nem segített túl sokat... :(
A kérdező hozzászólása: Én tudomásom szerint nem horkolok. :D Persze az is lehet, hogy allergiás vagyok pár dologra.
Nekem pl orrsövényferdülés miatt van ilyen panaszom...
Orrsövény-ferdülésem mûtéti helyrehozása sokat javított: nem mindegy, hogy megfázásos állapotban egy éjszaka 10 orrcseppentés - vagy elég egyszer, esetleg kibírom reggelig!

Üdvözletem! Mitől lehet az, hogy Sony miniDV kamerámat ha képcsöves tv-re dugom a kamera saját AV kábelével, akkor szebb képet látok, mintha egy 1080i-s felbontású Sony LCD-n nézném ugyanezt, vagy mintha digitalizálnám és számítógépen nézem?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen felbontásban vesz fel a kamerád. A képcsöves tv közelrõl szebb képet ad, ez a kábel olyan 1-1.5 méter. Ha digitalizálod, hogyan teszed? Av kábellel TV-tuner kártyával? Vagy firewire-el. Nem mind1, mert a tuner kártya lerontja nagyon.

Attól függ, milyen felbontásban vesz fel a kamerád. A képcsöves tv közelrõl szebb képet ad, ez a kábel olyan 1-1.5 méter. Ha digitalizálod, hogyan teszed? Av kábellel TV-tuner kártyával? Vagy firewire-el. Nem mind1, mert a tuner kártya lerontja nagyon.
A kérdező hozzászólása: Firewire-rel digitalizálom DV-Avi-ba és utána konvertálom DVD formátumba, de úgy sem olyan, mint szeretném. A kamera egy Sony DCR HC23E és a Sony weblapján 800.000 képpontot ír. http://www.sony.hu/support/hu/product/DCR-HC23E/specifications
Számolj csak egy picit! A képcsöves TV felbontásban messze van a HD-tól. A Sony TV durván 2000*1000 pixel, azaz 2 Mpixel. A kamerára mit mond? 0, 8 Mpixel.. Akkor? Hiányzik 1, 2Mpixel! Mit csinál? Hát konvertál, de csodát nem tud tenni, ami nincs, az nincs...
Attól hogy digitalizálod még ugyanazt a csipa felbontást kapod.
A kérdező hozzászólása: Na így már értem, köszönöm szépen a magyarázatot.Tehát a régi "szar" rendszer elemei közül bármelyiket ötvözöm a fejlettebb technikával, ugyanúgy szar lesz. Ha valamit fejlesztek, akkor mindent fejleszteni kell, magyarul digitális kamera kellene HD felbontással. Értem, köszi!
A képcsöves TV-d analóg jelet fogad, azzal olyan képet kapsz amilyet a kamerád rögzített. Ha lenne a kamerán hdmi kimenet, mindjárt jobban nézne ki az LCD-n is. Tekintve hogy egy digitális szalagról játszol analóg kimeneten egy jelet, a TV-d meg újradigitalizálja olyan fos módon amilyen minõségû A/D konvertert tettek bele, a legjobb eredményt akkor éred el, ha a kameráról átviszed a számítógépedre, és a VGA hdmi vagy dvi kimenetén keresztül nézed vissza a videót a tv-n. Úgy jobban fog kinézni a jelenleginél sokkal!

Mitől van az, hogy akárhányszor dugok fel magamnak hüvelykúpot, az mindig kifolyik?

Volt már, hogy ez miatt sikertelen volt a terápia. Az orvos szerint dugjam feljebb, de ettől már nem tudom jobban.

Legjobb válasz: Annak ki kell folynia, hiszen nem tud csak úgy eltünni benned. Felrakod, elolvad és ki is jön, ez a rendje.

Annak ki kell folynia, hiszen nem tud csak úgy eltünni benned. Felrakod, elolvad és ki is jön, ez a rendje.
Elpárologni nem tud, valahogy ki kell jönnie... természetes, hogy kifolyik.

4hónapja szültem most óvszerrel védekezünk. Mitől lehet az hogy kb.4-5 naponta nagyon nyúlós, nyálkás, gumi szagú ürül belőlem (olyan mint a nyák dugó csak ezt nem lehet szét szedni. Nagyon sok jön ki)! . Lehetséges hogy az óvszerről a vazelin?

Normális ez???

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy mi lehet ez, de erre mondják szerintem azt, hogy jobbb kint, mint bent. Volt olyan ismerõsöm, akinek pl: a menstruációs vér nem jött ki rendesen és baj lett belõle. Megbízható választ, szerintem, csak orvostól kaphatsz.

Nem tudom, hogy mi lehet ez, de erre mondják szerintem azt, hogy jobbb kint, mint bent. Volt olyan ismerõsöm, akinek pl: a menstruációs vér nem jött ki rendesen és baj lett belõle. Megbízható választ, szerintem, csak orvostól kaphatsz.
Egyetlen egyszer én is tapasztaltam hasonlót egyik szex elõtt, de letöröltem és annyi. Én akkor arra gondoltam, hogy a nevdesség vhogy ilyen sûrû formában ürült ki (nem szültem még és szex elõtt tapasztaltam. Baromira fel lettem izgatva, lehet azért, nemtudom). Szerintem ha sûrûn elõfordul érdemes dokit megkérdezni.

Mitol dugul allandoan az orrom? Nem is vagyok megfazva. Nagyon idegesito. Allandoan orrspray-t kell hasznalnom, hogy kapjak normalisan levegot.

Legjobb válasz: hat en is ebben a hajoban utazom mar lassan 12 eve orrcsepp az eletem, nelkule halott vagyok.Vagy egy kikezeletlen homlokureg gyulladas esetleg arc ureg vagy polip.Nekem polipom van s kikell vettessem es felek egy kisse. Menj orvoshoz es ne vard meg azt h teljenek az evek mert olyan lesz mint a drog.En jovoheten vetetem ki

hat en is ebben a hajoban utazom mar lassan 12 eve orrcsepp az eletem, nelkule halott vagyok.Vagy egy kikezeletlen homlokureg gyulladas esetleg arc ureg vagy polip.Nekem polipom van s kikell vettessem es felek egy kisse. Menj orvoshoz es ne vard meg azt h teljenek az evek mert olyan lesz mint a drog.En jovoheten vetetem ki
lehet orrsövényferdülés is , polip is ! De nem szabad 2 hétnél tovább orrsprayt használni mert tönkreteszi a nyálkahártyát! Inkább menj el vele dokihoz!
Allergia? Nasya orrsprayt próbáld ki, egész sokáig kitart egy fújás.
többit a telefon oprendszere foglalja le
Ez a nagy reklám-átverés, a system partíció által használt részt is úgy tüntetik fel, mintha használható belsõ memória lenne.

Vettem ilyen USB-s ventilátort, meg lámpát. Működik is meg minden, de anéha amikor kapcsolgatom, akkor megáll az egerem. Kihúzom vissza dugom és már jó is. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Mert túl sok áramot vesznek fel induláskor és leterhelik a rendszert. Meglepõ, hogy manapság még vesznek emberek ilyen cirkuszi szarokat.

Mert túl sok áramot vesznek fel induláskor és leterhelik a rendszert. Meglepõ, hogy manapság még vesznek emberek ilyen cirkuszi szarokat.
Esetleg csak szeret ott lenni. Nem hiszem, hogy ennek különösebb jelentõsége lenne.
Tegyél egy lámpát a kõ közelébe, hogy ré világítson, szeret a kövön melegedni.
Én is jártam így az enyémmel. Nekem az oldotta meg a dolgot, hogy egy naposabb ablak elé raktam az akváriumot, és, amikor oda sütött nap, akkor felmászott a kõre sütkérezni.
nemakar lebarnulni
Az én pézsmatekim kb.4 hónapos, és egy hónapja van meg.Van egy olyan mûnövény nála, amit az üvegre lehet tapasztani, és onnan lóg le.Ez nekem belóg a víz aljáig teljesen, és az elsõ 2 hétben csak ott volt elbújva.Már idegeskettem, hogy sosem fog elõbújni, de most már mászkál, nem fél, de azért szeret elbújni.Egyszerûen ilyenek a tekik, félõsek:)
Nem kell aggódnod, hiszen csak szeret ott lenni. Az is lehetséges, hogy hideg van neki, és oda bújik melegedni! Az akvárium mellé tegyél egy lámpát ( én az íróasztalit ajánlom, mert azt lehet állítani! ) és irányítsd a kõre! Meglátod így elõ fog bújni, és napozni fog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!