Találatok a következő kifejezésre: Mit vizsgál az AFP (23 db)

Mire való az AFP vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia! http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=593

Szia!A velõcsõzáródási rendellenességet és a Down-kórt szûrik ki vele.:)
És ha nem jó, jól megijesztik vele a kismamákat...

Mi takar az Afp és HbsAg vizsgálat?

A 16.ik hétben vagyok, és az orvosom azonnal elzavart laborvizsgálatra,azt tudom hogy betegségeket sz?rnek ki ezzel,de ez csak vérvétel vagy kell vizelet is?

Legjobb válasz: Csak vérvétel. afp= nyitott gerinc vizsgálat, hbsAg=hepatitis. Ne aggódj, ezt mindenkinek megcsinálják.

Csak vérvétel. afp= nyitott gerinc vizsgálat, hbsAg=hepatitis. Ne aggódj, ezt mindenkinek megcsinálják.
Szia Nekem kellett vizeletet is adnom, de En sem tudtam, de vittem magammal biztos ami biztos alapon, es kellett is.
Szió, nekem is kellett vizelet, eddig akikkel beszéltem mindenkinek boldog babavárást, könnyû szülést :) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, akkor viszek magammal, aztán meglátjuk kérik-e. mindenkinek boldog babavárást
Nekem nem kellett vizeletet vinnem, de ha kell, azt mondják is. AFP-re, és hbsg-re nem kell, hiszen mind a kettõ vérvétel! Kaptam vizelet vizsgálatra is külön beutalót, de arra csak 4 hét múlva kell mennem, viszont ideadták most, hogy akkor ne kelljen külön azért bejelentkezni a terhesgondozóba, tanácsadásra!

Mire szolgál az afp vizsgálat a terheség allat? Szükséges vagyok-e elvégeztetni a down- kór szűrést ha még nem múltam el harminc?

Legjobb válasz: én kértem a kombinált tesztet,most 27 hetes vagyok,de azt csak a 12 héten csinálják és nem csak a down-kórt szûrik vele. igaz hogy már fizetni kell érte 9000 ft-ot, a lányomnál 3 éve még ingyenes volt, de én ezen nem spórolok! nem vagyunk eleresztve anyagilag, de ezt és a 4D ultrahangot megfizetem, össz költsége a 40 hét alatt 20.000 de mindenkinek a saját döntése,nekem ez a véleményem. /sógornõm se kérte a kombinált tesztet/

én kértem a kombinált tesztet, most 27 hetes vagyok, de azt csak a 12 héten csinálják és nem csak a down-kórt szûrik vele. igaz hogy már fizetni kell érte 9000 ft-ot, a lányomnál 3 éve még ingyenes volt, de én ezen nem spórolok! nem vagyunk eleresztve anyagilag, de ezt és a 4D ultrahangot megfizetem, össz költsége a 40 hét alatt 20.000 de mindenkinek a saját döntése, nekem ez a véleményem. /sógornõm se kérte a kombinált tesztet/
Az afp egy kötelezõ vizsgálat, ingyen van, a tb támogatja. Nem csak a down kórt szûrik vele, hanem egyéb, genetikai rendellenességeket. Ha az integrált, négyes tesztre gondolsz, az nem kötelezõ, és az fizetõs is a legtöbb helyen. Csak akkor végeztesd el, ha a 12. heti uh-n a tarkóredõ mérete indokolja.
Ez a vizsgálat kötelezõ. Miért nem akarod megcsináltatni? Csak egy vérvétel. Ilyenkor nem csak a Down-kórra szûrnek, hanem egyéb betegségekre is.


Mikor legideálisabb az AFP vizsgálat?

A véd?n? akkorra mondta, amikor a 16.hetet betöltöttem. A "n?" aki csinálja az AFP-t, azt mondta inkább a 17.hét betöltésekor, mert a véd?n? "nem jól mondta". Most akkor melyik? Segítsetek legyetek szívesek. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Most már a 15. héten csinálják, legalábbis az én lakhelyemen. De nincs akkora jelentõsége, ne parázz ezen.... Küföldön már nem is csináljank ilyen vizsgálatot...

Most már a 15. héten csinálják, legalábbis az én lakhelyemen. De nincs akkora jelentõsége, ne parázz ezen.... Küföldön már nem is csináljank ilyen vizsgálatot...
Nagyon fontos a jó idõben való vizsgálat elvégzése. Ez általában 16 hetes és 3 napos terhesség napján végzik el. Azért is fontos, hogy ne egy héttel késõbb vagy hamarabb csinálják, mert akkor nagyon eltérõ eredményeket lehet kapni és ez az eltérés nem azért van, mert a babának baja van, hanem mert nem a jó idõben lett elvégezve a vizsgálat és ez felesleges pánikkal tölti el anyát. Naptár szerint és a menszesz utolsó napjától számolj 16 hetet és azon a héten menj csináltatni.
bocsi én írtam az elõzõt. helyesbítek:Az utolsó menszesz elsõ napjától számolva a 16 hetet. Így a pontos.
Én már el sem tudok menni ezen az AFP-s dolgon! Én nem értem és már azt sem tudom mi értelme! Nekem felsõ határon van az értékem. De mensihez ha számolom akkor 17, hetesen lett levéve, ha meg az ultrahang alapján akkor 16 hetes és három naposan. Van aki azt mondta azért volt magas, mert késõbb lett levéve. Én nem tudom mi lehet de pl. azt is olvastam egy doki nyilatkozataként, hogy a mags AFP lehet azért is ha az elején valaki vérezgetett, és én vérezgettem. Ugyanakkor tudok nem egy olyan esetet, hogy valkinek rossz lett az afpje és makk egészséges a babája, és tudok olyat is hogy jó volt az afp, és mégis sérült lett a baba. ezek után döntsük el mi a jó? :) )
Szia! Szerintem a védõnõd jól mondta, betöltött 16. hetesen kell menni a vizsgálatra, legalábbis én akkor voltam és minden leletem jó is lett! Boldog babavárást! 25. hetes kismami
Én úgy tudom 16-18 hét között bármikor, a lényeg, hogy a terhességi hetet fel kell tüntetni, mert ez is befolyásolhatja az eredményt, de eközött az intervallum között szerintem mehetsz. Amúgy sem az afp eredmény lesz a döntõ, hanem az utána elvégzett genetikai ultrahang, ami a mérvadó, ott nézik meg a Babád, hogy minden rendben van! Ne aggódj, jó babavárást!

Mit vizsgál pontosan az AFP?

Legjobb válasz: Szia! Ezt a vizsgálatot sima vérvétellel a 16. héten végzik. Az AFP az alfafetoprotein rövidítése, ami egy fehérje, a magzat termeli, és az anya vérébõl kimutatható. Ha magas az érték, akkor utalhat ikerterhességre, vagy sérvre, vagyis van olyan testrészére a babának, ami bõrrel nincs fedve, pl. nyílt gerinc. Mivel ez a vizsgálat nem megbízható, genetikai ultrahang vizsgálatot is végeznek az AFP vizsgálat eredménye után, ami kimutatja, ha van valami gond. Megmérik a testrészeinek hosszát, a fejecskéjét, és ebbõl le tudják mérni, hogy egészséges-e. Nem szabad félni tõle, mindenkinek nagy mumus, de általában jó értékek születnek! Boldog babavárást! 27 hetes kismami

Szia! Ezt a vizsgálatot sima vérvétellel a 16. héten végzik. Az AFP az alfafetoprotein rövidítése, ami egy fehérje, a magzat termeli, és az anya vérébõl kimutatható. Ha magas az érték, akkor utalhat ikerterhességre, vagy sérvre, vagyis van olyan testrészére a babának, ami bõrrel nincs fedve, pl. nyílt gerinc. Mivel ez a vizsgálat nem megbízható, genetikai ultrahang vizsgálatot is végeznek az AFP vizsgálat eredménye után, ami kimutatja, ha van valami gond. Megmérik a testrészeinek hosszát, a fejecskéjét, és ebbõl le tudják mérni, hogy egészséges-e. Nem szabad félni tõle, mindenkinek nagy mumus, de általában jó értékek születnek! Boldog babavárást! 27 hetes kismami
Az elõzõ válaszadó nagyon jól leírt mindent.Annyival egészíteném ki, h: Nagyon fontos, h jó idõben végezzék el a vizsgálatot, mert a vérben 3 nap alatt megduplzódik, majd késõbb felezõdik az AFP mennyisége.Tehát ha korán küldenek, akkor alacsonybb, ha késõbb akkor magasabb lehet az érték, mint a határérték, és bizony csúnya ideges pillanatokat szülhet feleslegesen.Emiatt a megbízhatatlanság miatt sok országban már nem is végzik el ezt a vizsgálatot.

Mi az az AFP? Hogyan vizsgálnak majd meg?

Legjobb válasz: az afp az a vizsgálat amivel megállapitják a te vérdbõl hogy egészséges e a baba.16-18ik hétnél végzik,vérvételel.

az afp az a vizsgálat amivel megállapitják a te vérdbõl hogy egészséges e a baba.16-18ik hétnél végzik, vérvételel.
AFP, egy magzati fehérje az anya vérében megjelenve, vérvétellel megtudják nézni, h down, ill nyitott gerinc, agykoponya hiányra utal ha eltér az érték, de ezt még olyan esetben további vizsgálatok követik
Éhgyomri vérvételre mész a 16-18. héten, az eredményt pedig az orvosod kiértékeli. (Én pl telefonban diktáltam be neki.) A többit már elõbb olvashattad.

Ma voltam vérvételen AFP vizsgálat miatt (Sztk alapon). Azt mondták, hogy 2 hét mire meglesz az eredmény. Mindenkinek ilyen sokat kell várni? És mi van ha rossz az eredmény, akkor nem csinálnak másikat? Mert annak már más lesz az eredménye.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.

Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.
én még talán többet is vártam rá, de azt mondták minél késõbb jön meg az eredmény annál biztatóbb, hogy nem beteg a babó. a rossz eredményeket hamarább küldik / állítólag/. igen ha rossz az eredmény akkor megismétlik
szia, Mindenkinek ennyi az idõ...legalábbis amiket én hallat, mindenkiinek ennyi volt. Nekem is, már a 2. babát várom, mind a két esetben ennyi volt. Ne izgulj, semmi baj nem lesz. Ez egy igen megbízhatatlan vizsgálat, nem is tudom minek csinálják. Nagyon sok a téves eredmény. A 18- heti genetikai UH a döntõ, de ne izgulj, minden OKÉS lesz!
Szia, Nálunk egy hét alatt megvan az eredmény, minden kismamának... Ilyen kérdéseknél állok értetlenül, hogy akkor hol rontják el, nálunk vagy azokon a helyeken, ahol váratják a mamákat, nekem elõzõ héten kedden vették le a vért, szerdán már megkapom, 5én genetikai UH. Vagy ennyire sz*r az egészségügyünk?
Nálunk Kecskeméten 3 hét múlva jött meg az eredmény.Ha rossz az eredmény, felküldenek Pestre genetikai uh-ra, de szerintem ne aggódj, minden rendben lesz!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

17 hetes vagyok. Az AFP már megvolt. Mi lesz a következő fontos vizsgálat, és mikor?

Legjobb válasz: Szia. 18-19 hetesen lesz a genetikai uh, ahová vinni kell az AFP eredményét! Ezután 24 hetesen cukorterhelés, vérkép, vizeletvizsgálat. 28 hetesen ismét uh. 32. héten vérkép-vizeletvizsgálat, 34. héten megint uh, majd 34. héttõl hetente NST. Legalább is nálunk így mûködik(Miskolc).

Szia. 18-19 hetesen lesz a genetikai uh, ahová vinni kell az AFP eredményét! Ezután 24 hetesen cukorterhelés, vérkép, vizeletvizsgálat. 28 hetesen ismét uh. 32. héten vérkép-vizeletvizsgálat, 34. héten megint uh, majd 34. héttõl hetente NST. Legalább is nálunk így mûködik(Miskolc).
A 18. héten van egy genetikai ultrahang vizsgálat, ahol újra megmérik a pici minden porcikáját. :)
Amint a kezedben van az AFP lelet (max. a 20. héten), akkor jön a következõ genetikau UH. Ezt a 18-20. hét között szokták elvégezni. Majd újabb UH a 24. héten, és terheléses cukor a 24-26. héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :-)

Kötelező az AFP vizsgálat? Hallottam róla sokat, a megbízhatóságáról, elavultságáról. Mi van akkor, ha én nem szeretném?

Egyszer már feltettem ezt a kérdést, kb. tíz perce, remélem nem jelenik meg kétszer :)

Legjobb válasz: Én a vérvételhez képest 3 hétre kaptam genetikai UH-ra idõpontot, mert a dokim így kérte. És azt mondta, hogy amikor megyek UH-ra, elõtte menjek be az AFP eredményért: magyarul, hozzam el, mert el kell, de én ne is törõdjek vele. :)

Nem szolgáltatás, hanem elõírt vizsgálat.Kötelezõ.
11:57-es vagyok. Én is voltam a 12 hetes kombinált teszten és a dokim azt mondta, hogy nem kell mennem AFP-re, mert annyira jó lett a kombináltnak az eredménye, hogy felesleges. Amúgy is már valami elavult, szar vizsgálat, hogy felesleges. És igaz lehet, ha sokan azt írják, hogy egyik dokit sem érdekli de vinni kell a leletet.Sokan tényleg bele sem néznek. Egy hepatitis B szûrésen voltam, ahová a védõnõ küldött el, mert az viszont kellett, de õ is azt mondta, hogy most volt valami továbbképzésen és ott mondták, hogy nem kötelezõ már. Azért kérdeztem meg a védõnõt különben, mert én sem akartam ezt elhinni a dokinak, hogy nem kötelezõ. És nem kellett mennem rá. Amúgy 35 éves vagyok és elsõ babámat várom. Most 31 hetes vagyok és semmi baja a babámnak.
Én a vérvételhez képest 3 hétre kaptam genetikai UH-ra idõpontot, mert a dokim így kérte. És azt mondta, hogy amikor megyek UH-ra, elõtte menjek be az AFP eredményért: magyarul, hozzam el, mert el kell, de én ne is törõdjek vele. :)
Nem biztos, hogy mindenhol mondja a védõnõ hogy ez az, de valami papírt biztosan alá kell írnod és abban benne van, hogy együttmûködsz.
Kötelezõ.
Ebben az országban kötelezõ.ne vedd figyelembe az eredményt, csak egy hüle protokoll...
Mikor voltál elõször védõnõnél elvileg alá kellett írnod egy együttmûködõ nyilatkozatot, ami tartalmazta a kötelezõ vizsgálatokat, amin részt kell venned. Ebben az AFP is benne van. De valóban menj el, aztán ne is foglalkozz vele. Nekem is rossz eredményem volt, fel is idegesítettem magam, aztán 2 genetikai UH sem talált semmit és most is szépen fejlõdõ nagy Babát várunk. 34 heteske
Ha a 12.heti genetikai uh-nál integrált tesztet csinálnak (sajnos fizetõs, 15 000 Ft), akkor nem kell AFP-re menned. Hétfõn mondta a védõnõm, hogy mivel nekem a jövõ héten az integrált lesz, nem kell AFP.
Én voltam 12 hetesen a kombinált szürésen(down-kor) és a 16 hetes AFP vérvételen is. A 18 hetes genetikai ultrahangra be sem engedtek volna az AFP eredmény nélkül, azt magammal kellett vinnem!!Talán az uh-on mért adatokkal van pontosabb értelme. Ebbe az országba mindent meg lehet csinálni, fura hogy ennyire eltérõek a szokások és a "elõírások" helyenként. De egy biztos ártani nem árthat.
Nem kötelezõ, én sem voltam. A Dokim is ezt mondta és a védõnõm is. Csak egy hepatitis B szûrésre kellett mennem.
9, 02 vagyok, ezt találtam: "Ma az anyai szérum AFP kötelezõ vizsgálat a terhesség 17. és 19. hete között a velõcsõ záródási rendellenességek szûrõ vizsgálata miatt"
Én elmentem és elõre tudtam, hogy le se ... az eredményt. Kibirtam. de én is gondolkoztam, hogy el se megyek. Szerintem akkor se lett volna semmi. Ez egy szolgáltatás, nem kötelezhetnek arra, hogy AKARJ egy szolgáltatást igénybe venni...
Kötelezõ a vizsgálat. Csak egy vérvétel.. Szórhatnak az eredmények. Nem kell annyira figylembe venni. Ráadásul külföldön már nem is csinálják..
Én sem írtam alá semmit. Nem is hallottam még ilyenrõl :O
Én nem írtam alá semmit. Elmentem, ide adta a kiskönyvet, felvette az adataim, s ennyi volt.
Nekem nem kellett alá írnom semmilyen együttmûködõ nyilatkozatot a védõnõnél, nem is hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, annyi ilyen esetrõl hallottam már, hogy rossz eredmény jött kis és egészséges baba született. Még a védõnõmnek is. De hát ha kötelezõ, akkor megyek, nincs mese. :(
Elvileg kötelezõ, gyakorlatilag, látjuk, hogy nem. De én elmentem, meg sem fordult a fejemben, hogy nem, tényleg mondják, hogy nem túl megbízható, de semmi bajom nem lesz, ha megnézik, aztán az uh számít úgyis! 17 hetes

Az Afp vizsgálat mikor is van?

Tudom hogy 16. hetet bekell h töltsük, holnap leszünk 16 hetesek. Úgy volt hogy csak a jöv? héten kell mennem de a véd?n? most hívott hogy a laboros szabadságon lesz a jöv?héten így már holnap leveszik a vért. Nem lesz ez hamar? Jó lesz így az eredmény?

Legjobb válasz: Az jó ha pont holnap leszel 16 hetes babás!Mert az a lényege az AFP-nek,hogy be legyen tõltve a 16 hét!Szóval nyugi!Nyugodtan mennyél vérvételre!Gratulálok a pocaklakódhoz!21 hetes kismami!

Az jó ha pont holnap leszel 16 hetes babás!Mert az a lényege az AFP-nek, hogy be legyen tõltve a 16 hét!Szóval nyugi!Nyugodtan mennyél vérvételre!Gratulálok a pocaklakódhoz!21 hetes kismami!
én pont aznap voltam amikor betöltöttem a 16 hetet , nem lesz baj, és jo lesz az eredmény töle.
Ez a pár nap szerintem nem számít, különben nem mondanák, hogy most vegyék le. Boldog babavárást! 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és boldog Babavárást nektek is :-)
nyugodtan menjél, teljesen jó az idõpont!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!