Találatok a következő kifejezésre: Mit vizsgál az (323 db)

18 hetesen mit vizsgál az orvos?

Legjobb válasz: 18 hetesen is genetikai Uht végeznek,az Afp eredmények alapján,megnézik hogy rendben fejlõdik e a magzat,és kizárják a durvább rendellenességeket. (pl.Down kór,nyitott gerinc) Elég fontos vizsgálat!

18 hetesen is genetikai Uht végeznek, az Afp eredmények alapján, megnézik hogy rendben fejlõdik e a magzat, és kizárják a durvább rendellenességeket. (pl.Down kór, nyitott gerinc) Elég fontos vizsgálat!
A kérdező hozzászólása: Méhszájat ellenõriznek?
Nálunk méhszájvizsgálat csak a 20. hét után volt.
igen, nálunk is 20.hét után. (elsõ válaszoló voltam)

Mit vizsgálnak az immunológia endokrin kivizsgáláson?

Legjobb válasz: Endokirnológia vizsgálatra nálunk egyszer egy nyirókcsomó porblémás és egy túl fejlettlen fizikális adottságút illetõt küldtek,az utóbbinál hormonális vizsgálat miatt asszem.

Endokirnológia vizsgálatra nálunk egyszer egy nyirókcsomó porblémás és egy túl fejlettlen fizikális adottságút illetõt küldtek, az utóbbinál hormonális vizsgálat miatt asszem.
Az immunológián értelem szerûen az immunrendszert vizsgálják, az endokrinológián pedig a belsõ elválasztású mirigyek mûködését (általában fizikális vizsgálattal /pl. a pajzsmirigy megtapogatása/, és vérvétellel /a hormonszintek megállapítására/).

Mit vizsgál az orvos?

Kedd-szerdaóta késik, nem érzek el?jelett, hogy megjönne. Tegnap voltam orvosnál azt mondta, lát-érez valamit de nem akarja teljes biztonsággal kijelenteni se a nemet se az igent. Azt mondta ha csütörtökig nem jön meg megyünk ultrahangra. Ilyenkor mi az amit lát vagy érez és miért nem tudja kijelenteni egyiket sem? Melyikre van esélyem szerintetek?

Legjobb válasz: Ha kézi vizsgálatot végzett az orvos (bimanuális), akkor kitapintja a méhet és a méhszájat. Ezek állapotából tud következtetni, arra, hogy megtörtént-e a beágyazódás ( a méhszáj felpuhult, a méh megnagyobbodott). Azért nem tud biztosat mondani, mert az erre utaló jelek másra is utalhatnak, ezért korai lenne még biztosat mondani. Az ultrahang ad biztos eredményt, ott nem csak tapintható, de látható is, ha beágyazódott az embrió. A teszt azért biztosabb, mint a manuális vizsgálat, mert egy olyan hormon jelenlétét mutatja ki, ami terhesség alatt termelõdik. Csinálhatsz már tesztet, de az idõ elõlrehaladtávan a hormonszint nõ, így pár nap múlva biztosabban mutatja a teszt a terhességet.

Ha kézi vizsgálatot végzett az orvos (bimanuális), akkor kitapintja a méhet és a méhszájat. Ezek állapotából tud következtetni, arra, hogy megtörtént-e a beágyazódás ( a méhszáj felpuhult, a méh megnagyobbodott). Azért nem tud biztosat mondani, mert az erre utaló jelek másra is utalhatnak, ezért korai lenne még biztosat mondani. Az ultrahang ad biztos eredményt, ott nem csak tapintható, de látható is, ha beágyazódott az embrió. A teszt azért biztosabb, mint a manuális vizsgálat, mert egy olyan hormon jelenlétét mutatja ki, ami terhesség alatt termelõdik. Csinálhatsz már tesztet, de az idõ elõlrehaladtávan a hormonszint nõ, így pár nap múlva biztosabban mutatja a teszt a terhességet.
Tesztelj!Nem drága és mondhatni biztonsággal megmondja a tutit:) ))
A tesztet próbáltad már?
Pedig ha késik, akkor nem korai a tesztelés. Nekem már a nemvárt napján kimutatta, egy héttel késõbb meg még semmi nem látszott az UH-n. 22h km
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj ha hülyeséget kérdezek de mi az a nemvárt napján. Illetve 1es fokozatú tesztet csináltam, nem tom számit-e.
A kérdező hozzászólása: Az orvosi vizsgálat elõtt negatív volt, és azt mondta az orvos még korai a tesztelés.
A kérdező hozzászólása: De azért van esélyem rá h. várandós vagyok vagy addig még megjöhet, miután ennyit késett?
Én akkor teszteltem amikor már 6 napja késett. Valami neve nincs, olcsó teszt volt épp amit adott a gyógyszertáros és határozottan pozitív. Lehet más oka is hogy késik...! Egyébként lehetséges hogy terhes vagy?!Úgyértem pároddal "úgy" csináljátok h terhes legyél?!
A kérdező hozzászólása: Igen tervezzük. Azért köszönöm a tanácsokat illetve a válaszokat. Remélem h. nem jön meg. :-D
A nemvárt napja az, amikor meg kellene jönnie a vérzésedne, de te persze nem szeretnéd, hogy megjöjjön. :-) Azt meg én nem tudom, mi az az 1-es fokozatú teszt. Tudtommal a tesztek erõsségét úgy tüntetik fel, hogy mennyi határértéktõl tudják mérni a HCG hormon mennyiségét. A legérzékenyebb teszt a 10-es, utána jön a 201-as, 25-ös, 50-es. A 10-es teszt egy mililiter vizeletben már 10 mg HCG hormont is képes kimutatni.

Mozdonyvezetõknek mit vizsgálnak az orvosi alkalmassági vizsgálaton?

Valaki le tudná írni, hogy pontosan miket vizsgál meg rajtam az orvos, ha mozdonyvezetõ szeretnék lenni?

Legjobb válasz: Ezen a linken nagyon jól leírta egy mozdonyvezetõ: [link]

Ezen a linken nagyon jól leírta egy mozdonyvezetõ: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Apukam is mozdony vezeto volt a Jozsefvarosi palyaudvaron es mondta hogy eloszor is megneztek hogy fizikailag mennyire eros vagy is mennyi ido alatt lapatol el egy 4 tonnas Zil teherbol a vagonba a szenet mert ugye ha menet van nem sok idot lehet ezzel vesziteni tehat ertheto a fizikai birokepesseget neztek... Reggel bevagott 6 tojasbol jo szalonnas rantottat hagymaval jo hazi kenyerrel amit a szenes kemenceben csinalt anyam es azzal indult munkaba akkor franko volt es birta is ugyan nagyokat fingott a hagymatol de jol birta a melot..ezt tudom tanacsolni ja es a tojas ne legyen uzletbol valami jo sargaju hazi tojas a franko abbol nincsen kisajnalva az energia.. sok sikert pajtas !!
Az utolsó amit írt, az már biztos nincs így. Szenet lapátolni... :) Ugyan már, már a Józsefvárosi pályaudvart is bezárták, 2014-et írunk.
Szenet lapatolni....Ja ha gõzmozdonyt kel elvezetni ahhoz ez is kell ..de nem kell akkor a Jozsefvarosi palyaudvarra menni a szenet el lehet lapatolni barhol...Le lok a billencs egy rakomanyra valot es a tanulo atlapatolja a masik oldalra idore ha sikerult akkor az elso teszt oke es mehet akovetkezo...az irasbeli ami esteleg matematika es egyeb fondorlatos kerdesek zome...oszt ha az is sikeresedett akkor berobban agyerek egy szobaba ahol villany vasut terepesztal van sok szemafor es egyeb bokkenokkel amit jol be kell allitani es osszeutkozes mentesenn egy palyaudvarraol vonatokat ki vezetni es forgalmat lebonyolitani es tolatasokat es hasonlo muszaki virtuozitasokat lehet a gyakorlat bemutatasaval eszkozolni ha ez is sikerult akkor lehet tovabb jutni...valahogy igy dolgozik... Az nem erdekse van e ismerose vagy komaja a vonatnal mert az nem dominal mert mar nem a komcsi idoben vagyunk hogy apuci part tag -e es a zsido rokon mennyire befolyasos ember azok itt nem szamitanak meg hogy a titkarnot ki dugogatja mert az sem tartozik ide......

Légyszi mit vizsgálnak az első terhességi vér vizsgálatból? !

9 hetes terhes vagyok!

Legjobb válasz: gyõrben: vérkép, vércsoport, hepatitis és még egy fertõzés, ami nem jut eszembe.

gyõrben: vérkép, vércsoport, hepatitis és még egy fertõzés, ami nem jut eszembe.
Nekem most volt az elsõ vérvételem... 16 hetesen. Ilyenkor egy csomó dolgot néznek. Neked most vettek? Szerintem hormon szintet cukrot , általános vérvétel lehet. Ne ijedj meg:-)))
nekem is ekörül volt, ellenanyag-szûrés, vércsoport, tsh, meg a többi "általánosabb", hemoglobin, fehérvérsejt..de a dokid ráírja a papírra!
Teljes vérkép, vizelet és vizeletüledék vizsgálat, ellenanyag-szûrés, vércsoport megállapítás, és nekem volt még toxoplazma vizsgálat is. De majd az orvos eldönti, mert emellett kérhet még másra is vizsgálatot, pl van, akinek ilyenkor már terheléses cukorra is kell menni.
A kérdező hozzászólása: Császáros voltam, ha ennek van jelentõsége.
Megtapogatja a méhedet, hogy visszahúzódott-e teljesen. Nekem csinált hüvelyi uh-t, bár ezt nem mindenhol szokás. Rákszûrést is csinált Meg a jövõbeli fogamzásgátlásról beszéltünk.
Kismedencei szerveket vizsgálják, méhnyakat megnézik, méhet, hogy visszaállt-e az eredeti állapot. Nekem sem múlt el teljesen a vérzésem a 6 hetes vizsgálatra, én telefonáltam is a dokimnak, hogy menjek-e így is, de azt mondta, hogy mindenképpen menjek. Megnézett ultrahanggal is, hogy miért tart még mindig a vérzés. Kiderült, hogy nem vált le rendesen a méhnyálkahártyám, így gyógyszer segítségével kellett leválasztani. Szerencsére sikerült, különben mûtét lett volna belõle.
Nekem sem múlt el 6 hétre és engem csak ultrahanggal vizsgáltak.És persze megbeszéltük a fogamzásgátlást.
Én a hat hetes vizsgálatra úgy mentem, hogy már megjött a mensim. Én is hívtam a dokit, hogy menjek-e és mondta, hogy mindenképpen. És azt is megállapítottuk, hogy nem tartozom azon szerencsések közé, akik nem menstruálnak, amíg szoptatnak.

Mit vizsgálnak az alábbiakkal? : "Teljes vérkép, We, TSH, FT4, CRP" és kb hány kémcsönyi vért vesznek majd?

a TSH tudom hogy a pajzsmirigy,de a többit nemigazán tudom.megmondanátok mik azok?

Legjobb válasz: nem vagyok orvos, de nekem a teljes vérképen túl a TSH hormont és az FT4-et a pajzsmirigy betegségem miatt nézik, a We- vérsüllyedés és a CRP (C reaktív protein) is a gyulladást mutatja ki a szervezetedben.

nem vagyok orvos, de nekem a teljes vérképen túl a TSH hormont és az FT4-et a pajzsmirigy betegségem miatt nézik, a We- vérsüllyedés és a CRP (C reaktív protein) is a gyulladást mutatja ki a szervezetedben.
bocs, arra nem emlékszem, hány kémcsõ.De min. 3
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy irtál, igen meg kérdõjelezték hogy pajzsmirigybetegségem van-e, ugyanis vastagbélgyulladásom is van gondolom a kettü vmilyen úton-módon, egybefügg.jaj utálom a vérvételt, engem mindig megcsapolnak :(
Szerintem 3 kémcsõ (sárga géles, kicsi lila és citrátos fekete). A vérképet gondolom érted (vvt, fvs, ilyesmi), We=westergreen = vérsejt süllyedés, gyulladásra utalhat ha ez emelkedett. TSH = Thyroidea Stimuláló Hormon (pajzsmirigy és az agyalapi mirigy közti "kommunikálás"), FT4 = (thyroxin - pajzsmirigy hormon), CRP = C-reaktív protein (emelkedése szintén gyulladásra utal.
A kérdező hozzászólása: szia igen a teljes vérképpel képben vagyok :) köszönöm mostmár ugy nagyjábol felkészültem:) , köszi hogy irtál

Mit vizsgálnak az autó műszaki vizsgájánál?

Most vinném el el?ször a 17éves Astrámat(eddig szerel? vitte).Az ajtónyitó kar el van törve,csak kívülr?l lehet kinyitni,meg apróbb rohadások vannak rajta.Átnézettem vele,azt mondta ezeket ki kell cserélni.Elvittem egy másik szerel?höz aki megrángatta a kerekeket meg megnézte a kormány holtjátékát és azt mondta ha jó a fék ez így tuti átmegy.Most akkor mit is néznek gyakorlatban?Gumikat nézik?

Legjobb válasz: Nekem pl. sem az ablaktörlõt, sem a mosót, sem a világítást nem ellenõrizték.

Nekem pl. sem az ablaktörlõt, sem a mosót, sem a világítást nem ellenõrizték.
nem azért irtam le mindent mert nekem is ellenörizték hanem mert a kérdezö arra volt kiváncsi, de am cs KPM vizsgán nézik ilyen részletesen vagy még ott se
Mindent! Ha adsz neikik zsét akkor átmegy! Ha nem, akkor még egy szalonból kivitt autóban is találnak hibát!
a világitást, a rohadásokat, a féket, a futomûvet, a kormányt, az ablaktörlöket/ablakmosot, a szineltérést, ETC...
A kérdező hozzászólása: Ha törve volt, le let glettelve meg alapozva, de nincs színrefújva az baj?Mennyit szoktatok adni nekik?5-10eft?
Elsõ vagyok. Nekem azt mondták, hogy hagyjam ott a kocsit egy napra. Délután felhívtak, hogy a fékpofák kicsit kopottak, ki kéne cserélni, de azt is megteszik (mivel ez egyben szerelõ mûhely is volt) és így 50 ezer. Szerintem semmi másra rá sem pillantottak.
Nyomogatja
Hogy nincs-e bekeményedve a hasad, normális méretûek a szerveid, illetve az is kiderül, ha valamid fájdalmas.
Igy tudja megallapitani, hogy hol lehet a gond, vagy mi lehet az oka a fajdalomnak pl.
A belek állapát is nézi, nem puffadt e, a máj nem nagyobb e, a gyomorkörnyéki fájdalom fekélyre is utalhat.
nyomogatja és korog
Többnyire, és csak akkor nyomogatja az orvos, ha otthon vagy?
A kérdező hozzászólása: és ha sokat morog a gyomrom és gyakran?
A kérdező hozzászólása: nem nyomogajta csak ha itthon vagyok akkor töbniyre
nyomogassa... istenem...

Valakit katétereztek meg (nőt)? Azzal mit vizsgál az urológus?

Legjobb válasz: Nekem volt ilyen, a nõgyógyász küldött tovább, mert volt egy enyhe fertõzés-gyanúm, és ilyenkor a legbiztosabb megoldás közvetlenül a húgyhólyagból venni a vizeletmintát. Szerencsére semmi gond nem volt, akkor nem is fájt, csak amikor késõbb pisilni próbáltam.. de ez szerencsére nem jellemzõ.

Nekem volt ilyen, a nõgyógyász küldött tovább, mert volt egy enyhe fertõzés-gyanúm, és ilyenkor a legbiztosabb megoldás közvetlenül a húgyhólyagból venni a vizeletmintát. Szerencsére semmi gond nem volt, akkor nem is fájt, csak amikor késõbb pisilni próbáltam.. de ez szerencsére nem jellemzõ.
Igen. Kissé kellemetlen, de nem fájdalmas. De ha lehet, inkább kihagyom. :S
Igen, tõlem is vettek már így többször pisimintát, mert sterilebb az orvos számára (jobban vizsgálható) mintha belepisilnél te magad egy edénybe. nem kellemes érzés (ilyen csípõ, éles amikor berakja a katétert) de ki lehet bírni, és csak pár mp az egész.
Steril vizeletet vesz le így az orvos. Nem vészes, csak kicsit kellemetlen, picit csíp, de tényleg elenyészõ. A hólyagtükrözéshez képest szúnyogcsípés (se)!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!