Találatok a következő kifejezésre: Mit vigyek babónak a szüléskor a (6 db)

Mit vigyek a babámnak szüléskor a békéscsabai kórházba?

Kell-e vinnem több eldobható pelust, ruhákat, textil pelusokat, cumit stb. vagy elegend? csak a hazajövetelhez szükséges pelust, ruhát, pólyát bevinnem?

Legjobb válasz: Hogy konrétan ott hogy van nem tudom, de minél több mindent viszel, jobban jársz. Ami jó ha van: ruha, mert a kórházi kiveri: 4 bady +4 rugi, és jó ha viszel pólyát vagy plédet. Vigyél textilpelust is a feje alá, én 4 dbot tettem be. Pelust nálunk eddig adtam napi 3 dbot, de állítólag most ezt sem adnak, tehát viszek egy csomaggal. Vigyél nedves popsitörlõt és popsikrémet, és jó ha van pelenkázóalátéted (ez a leghigénikusabb). Én cumit nem vinnék, szoptass, a cumi megzavarja a szopási reflexet. MEllszívót is célszerü, általában az utolsó napokra már nagyon feltelik a mell, kényelmetlen és fáj nagyon. Én mást nem vittem lányomnál sem, most sem tettem be ezeken kívül mást.

Hogy konrétan ott hogy van nem tudom, de minél több mindent viszel, jobban jársz. Ami jó ha van: ruha, mert a kórházi kiveri: 4 bady +4 rugi, és jó ha viszel pólyát vagy plédet. Vigyél textilpelust is a feje alá, én 4 dbot tettem be. Pelust nálunk eddig adtam napi 3 dbot, de állítólag most ezt sem adnak, tehát viszek egy csomaggal. Vigyél nedves popsitörlõt és popsikrémet, és jó ha van pelenkázóalátéted (ez a leghigénikusabb). Én cumit nem vinnék, szoptass, a cumi megzavarja a szopási reflexet. MEllszívót is célszerü, általában az utolsó napokra már nagyon feltelik a mell, kényelmetlen és fáj nagyon. Én mást nem vittem lányomnál sem, most sem tettem be ezeken kívül mást.
Semmit sem kell vinned a babádnak a kórházba.Mindent adnak neki.

A Tatabányai kórházban szülés után hány napig tartják bent az embert és a babát ha minden oké? Ha rooming-inben lesz a babával a szülés után valaki akkor a babának miket vigyek be? Miket adnak oda bent?

Minél pontosabb válaszokat szeretnék, ha nem gond.

Legjobb válasz: Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.

Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.
Szia! 1 éve szültem Tatabányán, akkor 5. napra engedtek haza. Senki nem mehetett elõbb haza. Én nem roomingos szobában voltam, csak textilpelus kellett a babának, minden mást adtak. Vigyél lázmérõt, mert az nincs! :-)

Az István kórházban Pesten, hogy történik a szülés? Adnak ruhát, vagy magamnak kell vinni hálóinget? Mit érdemes vajúdáshoz vinni magammal? A babának saját ruhát vigyek? Mennyit?

Legjobb válasz: Szia.Én is májusban szültem az Istvánban.Én 3 hálóinget vittem,inkább több legyen-elég intenzív a vérzés-mint kevesebb.Szval a saját ruhádban szülsz.Vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet,a vajúdás alatt ihatsz,jól fog esni.Sõt,mondani fogják,h igyál,mert az jót tesz.A babának minden kell,fürdõlepedõ és takaró is.Nekem sima szülésem volt,és a 3.napon már mentünk is haza(kedd este szültem,pénteken reggel már mentünk is)de 5 napi ruhát tegyél be-5 body,5 rugi-és vékony sapit is.Textil pelust is tegyél be pár db-ot.Könnyû szülést!2 gyerekes anyuka

Szia.Én is májusban szültem az Istvánban.Én 3 hálóinget vittem, inkább több legyen-elég intenzív a vérzés-mint kevesebb.Szval a saját ruhádban szülsz.Vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet, a vajúdás alatt ihatsz, jól fog esni.Sõt, mondani fogják, h igyál, mert az jót tesz.A babának minden kell, fürdõlepedõ és takaró is.Nekem sima szülésem volt, és a 3.napon már mentünk is haza(kedd este szültem, pénteken reggel már mentünk is)de 5 napi ruhát tegyél be-5 body, 5 rugi-és vékony sapit is.Textil pelust is tegyél be pár db-ot.Könnyû szülést!2 gyerekes anyuka
szia, Én is az istvánban szültem májusban.Én vittem magamnak hálóinget legalább 2-t, a kisfiam is a saját ruhájában volt legalább annyit ahány napig bent lesztek.Pelenkát is vigyél neki, mert ott csak napi 3-at adnak ami nem lesz elég.Popsitörlõt is vigyél neki, viszont popsikrém, alkohol, vatta, hintõpor nem kell, mert az van ott.kinél fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Siklós doktornál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Váci kórházba mit vigyek magammal szüléshez? Mi kell a babának is?

Legjobb válasz: Magadnak hát tisztálkodási szereket hálóing betét papucs ilyenek babának pelenka kell meg popsitörlõ.Ruhát õk adnak rendes rugit és badit én vittem még tesztil pelust is az is van egy a feje alatt de a pelenkázóra mindég az enyémet raktam és a büfihez is sajátot használtam.

Magadnak hát tisztálkodási szereket hálóing betét papucs ilyenek babának pelenka kell meg popsitörlõ.Ruhát õk adnak rendes rugit és badit én vittem még tesztil pelust is az is van egy a feje alatt de a pelenkázóra mindég az enyémet raktam és a büfihez is sajátot használtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Én is ezeket pakoltam be bõvített változatban.

Itt hagyjam őket? Vigyem babát? Vagy mi? Rámerőltette párom és anyám a szülést s hiába szeretem a babát de attól még útálom a helyzetet s már komolyan unom.

Anyámékkalélünk még mivel folyton lelkileg zsarolnak s egyszer?en a saját gyerekének tekinti az unokát, elköltözni se hagynak. Sose akartam gyereket mert nem szeretem ?ket, de párom folyton velük piszkált, hogy neki pedig kell. Aztán besikerült egy s anyám teljesen bevetette minden hatalmát felettem mert neki pedig unoka KELL!!! akármilyen áron. Mostaztán maradtam ithon s folyton minden rossz amit csinálunk, elveszi t?lem, hisztisnek nevelik, sütiztetik meg minden. Így mikor én valamit nem engedek pl: cukrost enni vagy a kutyakalyában,kukában turizni akkor sír. Õk meg "áh, nálad mindig sír, hát szegényt még pici mindent szabad, ne bácsd..." dehogy bántom csak odébb rakom!

Legjobb válasz: te tudod mit érzel neked kell dönteni

te tudod mit érzel neked kell dönteni
Legalább neveli a nagyanyja. A költözést úgysem tudnák erõszakkal megakadályozni.
olyan rossz ilyet olvasni :( nekem is babám van, jég hátán is megélnék csak hogy vele lehessek. nem tudom mit kéne csinálnod, annyira azért nem engédtél belátni az életedbe, hogy tanácsot adhassunk. ha tudtok, költözzetek el a pároddal. menj el egyedül egy hotelbe pár napra. ha úgy döntesz elhagyod a kisbabád, azért majd anyagilag támogasd és írj neki sok sok levelet, gyakran hívd fel, hogy ne nehezítsd meg neki ezt a szörnyen nehéz helyzetet!
Szerintem költözz el egyedül valahova, ahol van munka, és ha megteremtettél egy viszonylag normális otthont, meg lesz rendszeres jövedelmed, magadhoz veszed a babát.
Ideje lenne a lábadra állni végre...
szia! Szerintem beszéld meg velük!Üljetek le komolyan és mond el nyugottan higgattan nekik mi a bajod!Mert néma gyereknek anyja se érti a szavát!Lehet, h szülés utáni depresszióban szenvedsz, sokmindent borúsabban látsz, mint amilyen!Én nem látom (abból, amit leírtál)hogy olyan nagy gonban lennél!Örülj, hogy ott van melletted a párod és a családod!El se hiszed milyen szerencsés vagy!Azoknak kell örülni ami van és nem azon sopánkodni, hogy mi nincs, vagy valami miért nem úgy van ahogy mi szeretnénk!Szerintem mindent meg lehet beszélni, sokmindenen lehet javítani, ha viszont nem értenek meg vagy nem változik semmi, keressetek fel egy szakembert családpszichológus, vagy egy tanácsadót.Sohase szégyen segítséget kérni!!
"Sose akartam gyereket - Aztán besikerült egy" Fogamzásgátlás, és nem sikerül be semmi. Totál megerõsíted a negatív sztereotípiákat a vidékiekkel szemben. "s anyám teljesen bevetette minden hatalmát felettem" Na ne már, odaálltak az abortusz doki elé, és megtiltották az abortuszt? Ha egy nap elballagtál volna abortuszra, másnap már nincs probléma. Én legszívesebben a gyámügyet értesíteném még most, hogy a baba olyan szülõkhöz kerüljön, akik szeretetben nevelnék, és nem teljesen retardáltak.
menj anyaotthonba, és állj a saját lábadra! ha már megszülted a csóri gyereket, legalább próbáld meg szeretni, tõled ez az egyetlen, amit kaphat. remélem nem a te intelligenciádat örökölte, mert akkor neki se lesz jobb sorsa...
szerintem menj el otthonról egy pár napra de ne szólj senkinek, esetleg a kicsinek (hány éves?) mond hogy elmész egy kicsit tovább dolgozni, vagy valami hasonlót. de mindenesetre õt ne hagyd szó nélkül mert azt fogja érezni hogy cserben hagyod. aztán ne vedd fel a telefont senkinek addig amíg nem vagy otthon.nézd hogy a párod és anyukád hányszor hív! aztán mikor hazamész figyeld a reakciókat fõleg a kicsiét ha nem méltat akkor beszélj a pároddal hogy ez neked így nem jó és az õ felügyelete alatt marad a gyerek és te álladó láthatási jogot kérj, ha örül neked akkor üljle és beszélj mindkettõjükkel hogy ez így nem mehet tovább. remélem segítettem
Buta, felelõtlen ember vagy. Amit tehetsz: leszakadsz anyádról (ha nem áll melléd, akkor a párodról is). A gyerekkel együtt.
Fogd a gyereked...és menj!!!!!!
hány évesek vagytok és a gyerek mennyi idõs???
Persze, hogy a párod is anyukád mellett áll. Vajon miért, végig gondoltad már? Ott laktok nálunk, nyilván nem sok mindenre van gondotok. A párod elgépezheti az összes megkeresett pénzét, enni akkor is lesz mit, fûtés, víz akkor is lesz. Te hova mennél? Mihez kezdenél? Menne veled a párod is? Vak vezet világtalant, plusz egy gyerek...szép kilátások. Ne haragudj, de felelõtlen egy páros vagytok. Engem puskával sem lehetne rávenni arra, hogy szüljek egy gyermeket, ha ÉN NEM AKAROM. A gyermekvállalás nem kényszerbõl kell, hogy egy nõben gyökeret verjen, hanem a szeretetre és törõdésre való képességbõl.
Gratulálok, egy újabb gyöngyszem! Baromi sok anyai ösztönöd lehet, ha nem tudsz mit kezdeni a gyerekkel, emiatt is eszedbe ne jusson elvinni magaddal, mert már így is be vagy depizve, hát még akkor hogy be leszel, ha nem lesz melletted senki. Meg ne haragudj, ha én nem akarok szülni, akkor anyám fejre is állhat, akkor sem fogok gyereket szülni senkinek!!!!!Ilyen nincs! Most egy gyerek jövõjérõl van szó, a tiédet már elrontottad, legalább az õ jövõjével foglalkozz! Nem itt kell nyávogni, hanem állj a sarkadra, és igenis magyarázd meg mindenkinek, hogy a te gyereked, te vagy az ANYJA és az lesz amit te jónak látsz. Mert késõbb szarba se fog nézni az a gyerek. Szedd össze magad, és mutasd meg hogy jó anyja vagy, elsõsorban magadnak bizonyíts. Idõvel sokkal jobban fogod magad érezni, és ezt észre fogják venni mások is. Ezt nem letolásnak szántam, hanem ösztönzésnek, ne vedd rossz néven. Sok sikert, és kitartást!

Mit vigyek a babónak a szüléskor a Baross utcai klinikára?

Legjobb válasz: Amikor legközelebb mész vizsgálatra,akkor menj be az osztályra és kérdezd meg.Az a legbiztosabb.Van ahol peli is kell,van ahol semmi.

Amikor legközelebb mész vizsgálatra, akkor menj be az osztályra és kérdezd meg.Az a legbiztosabb.Van ahol peli is kell, van ahol semmi.
A kérdező hozzászólása: nahát ezaz nyáron is hosszú ujjú body kell bevinni? lécci irjátok meg.köszi
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitséget mindenkinek. sokat segitettetek. én jövõhonap 24-re vagyok kiirva.
És még egy kérdés azoktól akik most szültek! A csecsemõsök milyenek? Azt láttam hogy a régi brigád lecserélõdött. Priviben is írhatnátok! Elõre is köszi!
Most jó hogy visszanéztem! Már nem kisinget adnak rájuk a pólya alá??? És azt nem tudjátok, hogy nyárom ha 40 fok van, akkor mit kell binni? Vagy akkor is pólyába teszik? 2006-ban nem engedtek saját ruhát rájuk adni...
Szia! 24-én szültem a Barossban. Body (hosszúujjú) minden napra egy, a pelenkázáshoz csak pelenka kell a többi van, sapka (de csak a hazamenetelre kell), hõmérõ (van nekik, de szeretik ha van saját, mondjuk ez neked kell).
Az elözõ válaszoló vagyok. Cumisüveg tényleg kell és melszivó is. Én utobbit nem vittem és a növérkéktõl kellet vennem 3500 Ft-ér.Nagyon könnyû szülést kívánok és egészséget boldogságot nektek.
Szia. Most szültem a lányomat a Barosban Április 27-én. A következõk kelletek:2db textil pelenka (büfizéshez), 1 csomag nadrág pelenka, popsitörlõ(popsikrémet és köldök ápolót adnak)Ruha legalább 5 váltás. Mivel korházi polyában vannak egésznap nekem elég volt 3 napra 5 db hosszúujjú badi. Sapkát feltétlenül vigyél az szinte kötelezõ.
Szia! Én ott szültem az elsõ kisfiam, és most is ott fogok szülni. 2006-ban nem kellett pelus, mert adtak, de azért néhány darabot vihetsz, mert kettõ vagy három jár naponta. Elvileg van popsitörlõ is, de azt lopják, így inkább vigyél, nehogy meglepi legyen... Két textilpelust érdemes, de a bébik pólyában vannak, ruha nem kell. Én vittem mellszívót, és kisterilizált cumisüveget is, mert adnak teát kórházi cumiban, de nem akartam szájpenészt hazahozni. Egy cérnasapit is vigyél, mert a folyosó elég huzatos, ha kiviszed megmutatni a babát, nem rossz ráadni. Azt hiszem ennyi.
Szia. Már írtam ide választ én 04.27-én szültem. Nem kötelezõ a hosszú badi én is rövideket vittem.Lehet kisinget is vinni. Ha kevés a rucid adnak (kisinget) de azt nem nagyon dílyazzák.A pólya korházi elõírás, kötelezõ. A csecsmõs nõvérek nagyon segítõkészek és valoságos angyalok voltak. Amikor én bent voltam nagyon jó idõ volt de vékony sapka mindig kellet a babákra. A folyosón van a látogatás sapi nélkül a babákat bevitették a növérkék.(huzatos a folyosó)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!