Találatok a következő kifejezésre: Mit vigyek babónak (109 db)

Mit vigyek babámnak a Balatonra? (Többi lent. )

15 hónapos a babánk,és ma estefelé elmegyünk a Balatonra 3 napra.Ez az els? pancsolása,még strandon sem járt!:) Els? baba,így tanácstalan vagyok,hogy mit kéne vinni magunkkal.Valamint mennyit fürödhet,vagy fürödhet-e egyáltalán?Mit vigyek?Babé +50 faktoros naptejet vettem,ez jó?Hány pelust vigyek,Mennyi ruhát,milyeneket,Bocsánat a sok kérdésért,de még nem voltunk nagyon sehol,ahová ennyi cucc kellett!Segítsetek!Köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Én a Balatonon lakom és sajnos a víz nem olyan jó, mint azon a hosszú hétvégén volt. Akkor tényleg sokan fürödtek, azóta alig. 20hós a kislányom, nem megyünk fürdeni. Nekem sincs kedvem bemenni. Õ inkább menne, de nem engedem. Más nekem sem jut eszembe mint amit az elsõ írt. De lehet, hogy Ti bátrabbak lesztek :) Pelusok, minimum 6-7/nap, úszópelusok, váltóruhák, pléd, törölközõ, homokozó, a naptej jó amit vettél. Ha kell akkor a tápszer, a cumisüveg, cumi. Bolt itt is van, tényleg :) Jó nyaralást!

Én a Balatonon lakom és sajnos a víz nem olyan jó, mint azon a hosszú hétvégén volt. Akkor tényleg sokan fürödtek, azóta alig. 20hós a kislányom, nem megyünk fürdeni. Nekem sincs kedvem bemenni. Õ inkább menne, de nem engedem. Más nekem sem jut eszembe mint amit az elsõ írt. De lehet, hogy Ti bátrabbak lesztek :) Pelusok, minimum 6-7/nap, úszópelusok, váltóruhák, pléd, törölközõ, homokozó, a naptej jó amit vettél. Ha kell akkor a tápszer, a cumisüveg, cumi. Bolt itt is van, tényleg :) Jó nyaralást!
23 hós lesz a kislányom és a Balatonon vagyunk elõször azóta, hogy Õ megvan. 64 db-os pelenkát hoztunk, de mi 1 hétre jöttünk. Szerintem ha viszel 6 db body rövid-és újjatlan, 3 db hosszú újju bodyt, 2-3 hosszú szabadidõnadrág, 2-3 pulóver, 1 vastagabb kardigán, 1-1 vékony és vastagabb sapi, 1-2 rövidnadrág, legalább 2 törölközõ, ha mégis mentek fürdeni, fürdõruha, úszó pelus. Mi élményfürdõbe mentünk, mert azért a Balcsi még elég hideg.

Hányadik héten pakoljam össze a korházasholmit? Rögtön vigyem a babó cuccot is vagy csak Apuka viszi be később? Mit vigyek neki?

Legjobb válasz: Én kb. a 34. héten pakolok össze; a babám 2 héttel nagyobb, egyem a kis szívét, úgyhogy esélyes, hogy elõbb meglesz. A másik, nagyon nem bírom a meleget, így fel vagyok készülve, hogy bekerülök a kórházba. Megkérdeztem az orvosomat, hogy mit vigyek be a babának a kórházba, erre a válasza annyi volt, hogy semmit! Visszakérdeztem...és még annyit, hogy pelust sem? Mondta, hogy nem kell semmi, csak majd a végén az a ruha, amiben hazahozom. Általában a kórháza válogatja, hogy mi az, ami kell, és mi nem (pl a pelenka)! Arra gondoltam, hogy amikor én vonulok be, viszek 1 textilpelust és kesztyût, hátha nagy lesz a körme, ne tudja összekarmolni magát - és ennyi. A ruhát pedig majd vki behozza, mielõtt hazajövünk (azt még itthon elõtte összekészítem). Mivel úgyis jönnek látogatni, ha esetleg kell vmi, behozatom. Hazajövetelkor a babának kell a hordozó, kissapka, body, rugdalózó, talán textilpelus, ha hûvös lenne kistakaró. Én kb erre gondoltam.

Én kb. a 34. héten pakolok össze; a babám 2 héttel nagyobb, egyem a kis szívét, úgyhogy esélyes, hogy elõbb meglesz. A másik, nagyon nem bírom a meleget, így fel vagyok készülve, hogy bekerülök a kórházba. Megkérdeztem az orvosomat, hogy mit vigyek be a babának a kórházba, erre a válasza annyi volt, hogy semmit! Visszakérdeztem...és még annyit, hogy pelust sem? Mondta, hogy nem kell semmi, csak majd a végén az a ruha, amiben hazahozom. Általában a kórháza válogatja, hogy mi az, ami kell, és mi nem (pl a pelenka)! Arra gondoltam, hogy amikor én vonulok be, viszek 1 textilpelust és kesztyût, hátha nagy lesz a körme, ne tudja összekarmolni magát - és ennyi. A ruhát pedig majd vki behozza, mielõtt hazajövünk (azt még itthon elõtte összekészítem). Mivel úgyis jönnek látogatni, ha esetleg kell vmi, behozatom. Hazajövetelkor a babának kell a hordozó, kissapka, body, rugdalózó, talán textilpelus, ha hûvös lenne kistakaró. Én kb erre gondoltam.
Szia! Én 34 hetesen már összepakoltam a nagyját. Már csak apróságok hiányoznak, amit ha indulni kell bedobálok. A babának egy textilpelust viszek be, meg egy pár db pelust, mert csak 4-5db-ot adnak, és néha az kevés.(tapasztalat, most vagyokm várandós a 3-al) :) Meg popsitörlöt vigyél, mert azt nem szoktak adni. Minden mást adnak.De végül is kérdez rá a kórházban, mert lehet van olyan ahol nem adnak. üdv 36 hetes kismama
Nálunk csak a baba-mama szobába kell vinni a bébinek ruhát, meg peleust stb. Ha hagyományos szobába mész nem kell csak a te holmid. Amibe hazaviszed, azt meg elég akkor bevinni mikor már mentek haza. Nem tudom nálatok mi a szokás, de kérdezz rá a védõnõtõl hátha tud segíteni, estleg ami talán még jobb is, picibabás anyukáktól. A 34-35. héten szerintem már elkezdhetsz pakolászni. Hogy biztosan mindened meglegyen. Ráadásul meg is nyugtat.

Mikor vihetem majd sétálni a babámat ha szeptember közepére várjuk? Hányszor és mennyi idöre vigyem levegözni és hogy növeljem az idöt, miben vigyem ki?

Legjobb válasz: Nekem januári volt a babám, akkor 4 hét után vihettem 5 percre a levegõre, és minden nap 5 perccel emelhettem az idõt, a gyerekorvos tanácsára. Most a másodikat szeptember elejére várjuk, és ha olyan állapotban leszünk, én bizony kiviszem 2 hetesen is. Azt nehéz lenne megmondani, hogy miben és mennyi idõre vigyed a levegõre, de ebben kérd a védõnõ vagy a gyerekorvos segítségét.

Nekem januári volt a babám, akkor 4 hét után vihettem 5 percre a levegõre, és minden nap 5 perccel emelhettem az idõt, a gyerekorvos tanácsára. Most a másodikat szeptember elejére várjuk, és ha olyan állapotban leszünk, én bizony kiviszem 2 hetesen is. Azt nehéz lenne megmondani, hogy miben és mennyi idõre vigyed a levegõre, de ebben kérd a védõnõ vagy a gyerekorvos segítségét.
mi egy hetesen kimentünk vele 20 percre, persze ez attól is függ mien idõ van ha jó akkor te is nyugodtan kiviheted egy picit, és mindig eggyel több réteget adj rá, mint ami rajtad van
Hazavitel után már viheted:-) Az elsõ legyen mondjuk 10-20 perc között, és növeld majd. Egyel több réteg , mint rajtad, az jó:-) De majd meglátod, milyen idõ lesz, túlöltöztetni nem kell.
Fiam szeptember közepén született elsõ két hétben csak az erkélyen levegõztünk majd elsõ séta kb 20 perc volt majd mindig kicsit-negyed órával többet.Akkor jó idõ volt rugi és kocsikabát volt rajt, sapi és takaró.


A kórházba mit vigyek magammal a babának és magamnak?

30hetes vagyok és szeretném a "korházba men?s" csomagot összepakolni.

Legjobb válasz: Szia! Elõzõ válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy sok - sok betétet vigyél, mert szükséges, hidd el. Én egy csomagot vittem, de szülés után este páromnak már hoznia kellett a következõ csomagokat. Bugyit is vigyél többet, mert lehet átvérzel majd és nem kellemes mindig mosogatni. Nálunk a Péterffy-ben adtak a babának ruhácskát, ezért nem kellett vinni külön. Sapit vihetsz neki be mert azt nem adnak. Bár nem tudom a te korházadban adnak -e ruhát a kicsinek, ezért kérdezd meg szerintem az orvostól. Nekem a hordozót párom hozta be mikor indultunk haza. Akkor vigyen magával rugdalózót, sapkát, meleg kabátkát, takarót és hordozót is. Ja és egy textil pelenkát, hogy védje a naptól. Terítsétek a kis arcára a szabadban. SOk sikert a babához!

Szia! Elõzõ válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy sok - sok betétet vigyél, mert szükséges, hidd el. Én egy csomagot vittem, de szülés után este páromnak már hoznia kellett a következõ csomagokat. Bugyit is vigyél többet, mert lehet átvérzel majd és nem kellemes mindig mosogatni. Nálunk a Péterffy-ben adtak a babának ruhácskát, ezért nem kellett vinni külön. Sapit vihetsz neki be mert azt nem adnak. Bár nem tudom a te korházadban adnak -e ruhát a kicsinek, ezért kérdezd meg szerintem az orvostól. Nekem a hordozót párom hozta be mikor indultunk haza. Akkor vigyen magával rugdalózót, sapkát, meleg kabátkát, takarót és hordozót is. Ja és egy textil pelenkát, hogy védje a naptól. Terítsétek a kis arcára a szabadban. SOk sikert a babához!

Mikor vigyem majd sétálni az ujszülött babámat? Szeptember közepére várjuk gondolom 1 hetesen már kivihetem kicsit de késöbb ha már nagyobb töbször vigyem 1 nap vagy egyszer és inkább du. Vagy mikor?

Legjobb válasz: Hazavitel után nem hogy lehet, kell sétállni a babával. Neki is kell a friss levegõ, és igényelni is fogja, meglátod. Igaz én nyáron szültem, de jobba 40 fok árnyékban? És már elsõ naptól sokat voltam vele az udvaron.

Hazavitel után nem hogy lehet, kell sétállni a babával. Neki is kell a friss levegõ, és igényelni is fogja, meglátod. Igaz én nyáron szültem, de jobba 40 fok árnyékban? És már elsõ naptól sokat voltam vele az udvaron.
Szerintem nem jó a babának, ha 4 hétig a szobában van... Én egy hetesen már kivittem néhány percre a teraszra, aztán egyre messzebb merészkedtünk. Persze csak jó idõben szabad kivinni, ha nagyon fúj a szél, akkor inkább ne. Ha pedig már nagyobb, akkor az a jó, ha minél többször van kint. Ha teheted, vidd naponta többször is sétálni. :)
Szia. Mi tegnap voltunk egy hetesek és a védõnõ azt mondta hogy hétvégén már kimehetünk. Az ablak egyébként egész nap nyitva. Ha belegondolunk ha haza hozzuk is a levegõn van miért lenne baja?
Én is szeptember közepére várom a babát. Én egy hetesen még csak az erkélyre fogom kitolni, hogy szokja a zajokat, majd a következõ héten egyszer-kétszer kitolom sétlni, aztán szépen fokozatosan egyre többször. Nekünk ki kell használni a jó idõt, mert utána jön a hideg. Bár én akkor is kiviszem levegõre csak jól beöltöztetem. Már úgy várom!!!38 hétben lévõ kismama
Nekem a kislányomnál azt javasolták, hogy amig a köldökcsonk le nem esik, addig ne vigyem ki. Igaz, nekem februári szülésem volt. Akkor jóval hidegebbek vannak, mint szeptemberben.
szia! én azt olvastam, hogy olyan 4 hetesen szabad vinni. (persze ez idõjárásfüggõ is, ha esik vagy erõsebb szél fúj, nyilván nem lehet) Azt javasolta a szerzõ, hogy elõször csak nyitott ablaknál levegõztessük, majd utána mehet séta.

Mit vigyünk a tengerre egy 1 éves babának?

Legjobb válasz: juniusban megyünk a tengerre és szeptemberig maradunk,mivel a párom ott fog dolgozni.mi az amit feltétlenül vigyek,mert hát nem 1-2 hétröl van szó...

A kérdező hozzászólása: juniusban megyünk a tengerre és szeptemberig maradunk, mivel a párom ott fog dolgozni.mi az amit feltétlenül vigyek, mert hát nem 1-2 hétröl van szó...
Hú elõször azt akartam írni, hogy engem és a családomat:) ) Szerintem készíts listát, hogy mik azok a dolgok amiket mindennap használtok.a legapróbb dolgot is írd fel aztán úgy könnyebb lesz látnod mi az amit tudtok nélkülözni. Nálunk négy dolog tutira kellene: alvósrongyi, cumi, esti tejcsi és anya.
A kérdező hozzászólása: én benne lennék, legalább lenne társaság mivel a párom ugyis szinte egész nap dolgozni fog... :) na ez a négy dolog nélkül mi sem indulnánk el, vagy ha itthon maradna vissza fordulnánk érte. köszi a választ, ez jó ötlet!

Ebben az időben (Budapest) miben vigyem ki 2 hónapos babám? Kenguruban.

Legjobb válasz: kengurut úgy tudom csak késõbb lehet használni, mikor már jobban tartja magát. vigyed nyugodtan babakocsiban.

kengurut úgy tudom csak késõbb lehet használni, mikor már jobban tartja magát. vigyed nyugodtan babakocsiban.
Én babakocsiztam ilyenkor még, mert abban aranyosan szunyókált. Kenguruban amúgy annyira nem öltöztettem túl (3 hónaposan), mert az elég vastag réteg. Babakocsiban a babámon van egy body, egy kis rövidujju, egy naci. Amikor született, szeptemberben, kb ugyanez volt, csak hosszuújjú body és plüss rugi. A többi ruha már akkor is idegesítette, folyton izzadós szegénykém.
Kenguruban sehogy. Ha fekvõs akkor: harisnya, kisnadrág, totya, hbody kardigán, sapi
Mi bajotok a kenguruval? Nekünk olyan van, amiben el is lehet fektetni a babát, és van benne merevítõ is. Én a rugi fölé egy vékonyabb overallt adok rá, és így tuti nem fázik, és nincs melege sem.
Húúúú! Az utolsó 2 válaszoló egy kicsit beöltözteti a babát :) Szegényeknek nincs melegük? Egyébként én ma, mikor levittem a kutyust sétálni, ez volt a babámon kenguruban: zokni, kantáros nadrág, és rövid ujjú body. Ja és egy kis sapka, hogy ne süsse a fejét a nap. Bõven elég volt. Mondjuk az én babám 6 hós. De 2 hónapos babát sem öltöztetnék be jobban! Jó idõ van nagyon.
Én még nem voltam kint, és a házban hüsi van:) De mielõtt a kicsit is öltöztetném kilépnék kell-e harisnya meg kardigán:) Ami nem fekvõs kenguru, abban csuklik a baba, próbáltam a lányommal, 1percig volt benne 2hónaposan, inkább akkor kendõ, pedig nem vagyok oda érte, tényleg jó, de macerásabb is. Ez a baj a kenguruval ilyen pici korban.
A kengurut csak hat hónapos kortól lehet használni mert amíg nem tudja tartani magát árt a gerincnek az ülõ pozíció.Ha tudod fektetni a kenguruban az más.Egyébként a kenguruba mindíg egy fokkal kevesebb ruha kell rá mert te is melegíted pluszban.

Mikor vigyem sétélni az ujszülött babámat (szeptemberi lessz elvileg), mit vigyek magammal (vizet, tejet ha szomjas lessz)?

Elsö baba és nem tudom mire lehet szükség egy séta alatt,légyszi segitsetek.

Legjobb válasz: Szia! Szeptemberben, ha hûvös lesz takarót! Gondolom nem akarod 2 - 3 órán keresztül sétáltatni? Elõször elég neki 15 - 20 perc levegõzés, amit majd növelhetsz. Szopi, büfi után menjetek a levegõre és a köv. szopizásig érj haza. Nem kell semmi viz neki, ha tudod szoptatni. A levegõ úgyis elnyomja és aludni fog.

Szia! Szeptemberben, ha hûvös lesz takarót! Gondolom nem akarod 2 - 3 órán keresztül sétáltatni? Elõször elég neki 15 - 20 perc levegõzés, amit majd növelhetsz. Szopi, büfi után menjetek a levegõre és a köv. szopizásig érj haza. Nem kell semmi viz neki, ha tudod szoptatni. A levegõ úgyis elnyomja és aludni fog.
Csak egy babakocsira.Eleinte úgyis szopi után fogod levinni, és nem maradtok sokáig.Legalább 2 héttel, de rossz idõ esetén, akár hárommal is szülés után.
Egy újszülöttel max 20-30 percet lehet az elején kint lenni, fõleg szeptemberben, amikor lehet, hogy már nem is annyira jó az idõ. Én mindig szopi után mentem sétálni, így biztos, hogy nem éhezik meg a baba a séta alatt, és még el is alszik. Szerintem nem kell semmi folyadékot vinni rövidebb sétákhoz. Ha majd 1-2 órát is kinnt lesztek akkor már érdemes cumisüvegben vizet vinni. De arra számíts, hogy az elsõ hetekben a babák szinte rögtön elalszanak, ahogy kiviszik õket sétálni. És még annyit, én márciusban szültem, és mi elõször 10 naposan mentünk ki, és az elsõ 2-3 napban csak 5-10 percre az erkélyre. Majd utána vittem ki az utcára a kicsit, és mindig egy kicsit hosszabb idõre. Néhány hét után már bármennyi idõt kint lehettek, ha az idõjárás is engedi, csak az elején figyelj a fokozatosságra.
Én is szeptember elejére várom a babámat. Az elsõ kislányomat januárban szültem, akkor 4 hétig csak az erkélyen levegõztünk az orvos tanácsára. Most úgy tervezem, hogy két hetesen már megyünk babakocsival sétálni. Szopi után fogom õt is, korábban is így csináltam. Azért én mindig vittem egy cumisüvegben vizet, nem tudom, minek, mikor soha életében nem ivott cumisüvegbõl :-) De azért megnyugtató volt. Plédet vigyél neki, zsepit, esetleg törlõkendõt. Azért elsõ néhány alkalommal ne menj túl messzire vele, amíg kitapasztalod, hogy viselkedik a babkocsiban.

Utazassal kapcsolatban olvastam hogy valaki 1500kmt utazott a babaval. Mi is mennek haza 1400km, addigra 2hos lesz a babam. A valasz iroja ugy irta, ha teljesen vizszintesen van a baba, ugy lehet. Miben vigyem a babat?

Legjobb válasz: Kocsiban meg van határozva, hogy miben viheted. VAgy hordozóban, vagy rögzithetõ mózeskosárban. Más választásod nem nagyon van. Mi is utazunk haza, igaz, csak 280 kmre, 4 óra kocsival, és hordozóban lesz addig. (más nincs...)

Kocsiban meg van határozva, hogy miben viheted. VAgy hordozóban, vagy rögzithetõ mózeskosárban. Más választásod nem nagyon van. Mi is utazunk haza, igaz, csak 280 kmre, 4 óra kocsival, és hordozóban lesz addig. (más nincs...)
A kérdező hozzászólása: Koszonom.Azert kerdeztem mert a hordozo(autosules)nem vizszintes.Ugy tudtam ez az egy lehetoseg van.Jobban utana nezek.

Görögországba aki volt babával mire figyeljek mit vigyek pluszba ami esetleg kint nincs vagy nem tudom megvenni? Pl gondolok a pelenkára stb.

Legjobb válasz: Van sok márkájú pelenka,tápszer pl van ugyanolyan mint aMilupa csakvmi más a neve..elfelejtettem de megismered a dobozárol hogy mackó van rajta! Gyógyszer mindenféle van recept nélkül is..de legelterjetteb a paracetamol tartalmú szirup babáknak(általában ezt adják) Depon-nak hivják. Babaviz nincs! Én ajánlanám hogy bébiételt adj neki ne pedig az ételta vendéglátó egységekbõl (bár nem irtad mennyi idõ) minden esetben forrald ki a vizet,kávézókban is kérheted ha nincs nálad hogy csinálják meg a babának!moszkitó háló..(lehet kapni kint is de feltételezem nem az áruházba visz az elsõ utatok ahogy megérkeztek)

Van sok márkájú pelenka, tápszer pl van ugyanolyan mint aMilupa csakvmi más a neve..elfelejtettem de megismered a dobozárol hogy mackó van rajta! Gyógyszer mindenféle van recept nélkül is..de legelterjetteb a paracetamol tartalmú szirup babáknak(általában ezt adják) Depon-nak hivják. Babaviz nincs! Én ajánlanám hogy bébiételt adj neki ne pedig az ételta vendéglátó egységekbõl (bár nem irtad mennyi idõ) minden esetben forrald ki a vizet, kávézókban is kérheted ha nincs nálad hogy csinálják meg a babának!moszkitó háló..(lehet kapni kint is de feltételezem nem az áruházba visz az elsõ utatok ahogy megérkeztek)
Mi Krétán voltunk, a hét hónapos lányommal. Minden van a legkisebb helyi boltban is. Rengeteg a szúnyog, babakocsi háló, meg szúnyogriasztó kell. Pelenka van jó minõségû ott is, tápszert, kaját vigyél esetleg ha nem eszik meg más márkát. De ugyanazokat a cuccokat lehet ott is kapni mint itthon.
Babaval nem voltam meg, de lild ugyanugy van, mint itthon :) ) es ugyanazokkal a dolgokkal, tavaly voltunk, es ott vasaroltunk, ott is van pelenka veszhelyzet esetere :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat, gondolom, hogy van pelenka csak esetleg más márka mint amit az ember használ és megszokott. Várok még válaszokat.
Én pórul jártam a bébiételekkel, mert a fiam csak az egy féle zöldségbõl készülteket szerette, ott meg csak olyat tudtam venni, ami vegyes. Egyiket se volt hajlandó enni! Úgyhogy alig evett 1 hétig!! :( Pitát, palacsintát, banánt evett csak. Viszont sztem tápszert érdemes vinni, ha használtok, mert lehet, hogy nem olyan ízû ami ott van, és az nagy baj lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!