Találatok a következő kifejezésre: Mit vigyünk kórházba magunkkal, amikor (6 db)

Mit vigyünk a kórházba magunkkal, amikor szülni megyünk?

Legjobb válasz: A védõnõ tanácsolta, legalább két jól kigombolható hálóinget, köntöst. Két törölközöt, lehetõleg sötét színût. Két papucsot, egyet fürdésre, egyet csak használatra. 2-3 pár zoknit évszaknak megfelelõen. 4-5 db színes fehérnemû, szoptatos melltartó, mellbimbóvédõ és kiemelõ ha valakinek szüksége van rá. Extra méretû 1 csomag tisztasági betét szülés utánra. Óra, lehetõleg percenkénti leosztásban, hogy számolni tudjuk a fájások közti eltelt idõt a vajudás alatt. Mobiltelefon vagy telefonkártya, fontos telefonszámok. Tisztálkodási szerek, evõeszközök és pohár. Igény szerint testápoló, szoptatóstea, krémeket a gátvédelemre,ill. a gátmetszés utáni ápolásra. Javalott a mellszívó is, de én azt ajánlóm minden kismamának, hogy azt csak a szülés után tegye meg (kérje meg a párját vagy közeli rokonát, hogy hozzák be) az esetleges lopás végett. Hiszen sose lehet tudni.

A védõnõ tanácsolta, legalább két jól kigombolható hálóinget, köntöst. Két törölközöt, lehetõleg sötét színût. Két papucsot, egyet fürdésre, egyet csak használatra. 2-3 pár zoknit évszaknak megfelelõen. 4-5 db színes fehérnemû, szoptatos melltartó, mellbimbóvédõ és kiemelõ ha valakinek szüksége van rá. Extra méretû 1 csomag tisztasági betét szülés utánra. Óra, lehetõleg percenkénti leosztásban, hogy számolni tudjuk a fájások közti eltelt idõt a vajudás alatt. Mobiltelefon vagy telefonkártya, fontos telefonszámok. Tisztálkodási szerek, evõeszközök és pohár. Igény szerint testápoló, szoptatóstea, krémeket a gátvédelemre, ill. a gátmetszés utáni ápolásra. Javalott a mellszívó is, de én azt ajánlóm minden kismamának, hogy azt csak a szülés után tegye meg (kérje meg a párját vagy közeli rokonát, hogy hozzák be) az esetleges lopás végett. Hiszen sose lehet tudni.
ÉN ELÕSZÖR A NETRÕL KERESGÉLTEM ÖSSZE AZOKAT A DOLGOKAT AMIKRE AZT ÍRTÁK, HOGY FONTOS.LEÍRTAM EGY FÜZETBE KÜLÖN, HOGY MI KELL A KÓRHÁZBA MI KELL OTTHONRA A BABÁNAK ÉS A MAMÁNAK ÉS MI KELL HAZAFELÉ A PICINEK.(A BABAOLDALAKRÓL EZ MIND LESZEDHETÕ).EZUTÁN A SZÜLÉSZNÕMNEK MEGMUTATTAM ÉS AZT TANÁCSOLTA, HOGY KÉSZITSEK ÖSSZE EGY KISSEBB CSOMAGOT IS A VAJÚDÁSOS IDÕSZAKRA MERT ÁLLTALÁBAN EZ ELTART EGY JÓ DARABIG.EBBE BELETARTOZIK:SZÉNSAVMENTES ÁSVÁNYVÍZ, MÛZLI, GYÜMÖLCSLÉ, ASZALTGYÜMÖLCS(HOGY LEGYEN ENERGIÁNK A SZÜLÉSRE), SZENDVICSEK(MERT AZ APUKA IS MEGÉHEZIK), TENNA LÉDI EXTRA BETÉT 1DB, BUGYI 1DB, KÉNYELMES HÁLÓING VAGY POLÓ, FÜRDÕPAPUCS(MERT A ZUHANYOZÁS MEGNYUGTAT), TÖRÖLKÖZÕ FÜRDÉS UTÁN ÉS EGY KISSEBB AMIT MEGNEDVESÍTVE APUKA SZÜLÉS ALATT TÖRÖLGETHETI AZ ARCUNKAT.ÉN MÁR A 8. HÓNAPBAN VAGYOK ÉS MÁR MINDENT ÖSSZEKÉSZÍTETTEM AMIT AJÁNLOK MÁSNAK IS HISZEN SOHASEM LEHET TUDNI.
Na figyelj, nagyon sok dolgot le szoktak írni a szakirodalmakban. Én is bevittem egy csomó dolgot, aztán nem gyõztük hazahordani. Egyrészt: óra van a szülõszobán. Ennivaló nem kell a vajúdás közben, inkább egy kis ásványvíz. A vajúdásra és szülés idejére a szülõszobába vinni kell egy plusz hálóinget, bugyit köntöst, amibe mész, és fürdõpapucsot meg esetleg tisztálkodószert. Betétet vihetsz, de ott is adnak. Én is vittem: tenna ladyt, de nem volt jó. Amit ott adtak az viszont jó volt. De készülj fel arra, hogy nagyon fogsz vérezni. Még valami. És most lehet, hogy ki fogsz röhögni, de én hiányoltam: a nedves törülközõ, amire rá tudtam volna harapni fájdalmamban.

31 hetes terhes vagyok március 14re vagyok kiírva! Mit vigyek a korházba magammal? A baba hazhozatalára ami van a csicsó babakocsikhoz hórdózó az megfelel? Mikor menjek korházba?

els? szülésem semmi baj nincs nem vagyok veszélyeztetett terhes! az lenne a kérdésem hogy mit igyek magammal a korházba már nagyábból összepakoltam csak mégis mi kell?

Legjobb válasz: Akkor menj,ha rendszeres fájásaid vannak,VAGY szivárog,folyik a magzatvíz,VAGY vérezni kezdesz.A hordozó akkor felel meg,ha 03,vagy 04 jelzés van rajta.(gondolom szakboltban vettétek,ott nem árulhatnak más milyet)2 gyerekes anyuka

Akkor menj, ha rendszeres fájásaid vannak, VAGY szivárog, folyik a magzatvíz, VAGY vérezni kezdesz.A hordozó akkor felel meg, ha 03, vagy 04 jelzés van rajta.(gondolom szakboltban vettétek, ott nem árulhatnak más milyet)2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: kicsi lány lesz! Krisztinának fogják hívni! mensi idején igen meg úgy félidõnél is kicsit akkro csak szúrkál igaz néha nem tudom eldönteni hogy manóm alkot vagy hasam fáj fõleg mikor mindha karmolgatna
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm igen szakboltba lett véve! masszív kis hordozó!
Szia! Mi március 15-re vagyunk kiírva. Ne haragudj, hogy belekérdezek, de ti hogy vagytok? Tudsz rendesen aludni éjjel? Mikor éber a babucid? És neked is sokat mocorog? Egyre erõsebb, néha olyan érzésem van, hogy kikaparja az oldalam. 24 órából 16-18 at tuti, hogy tekereg. :-) Mégegyszer bocs a belekérdezésért.
A kérdező hozzászólása: semmi baj! hát mi úgy vagyunk hogy ájje lfelkelt mert elzsibad és akkro lábikóját vagy kezecskéjét megmutatja hasamon! 7-8 kor már ébresztõtfúj hogy mami kejj fel mert kiakarok jönni nyomja fejét lábát ki hasamon! akkor utána ha ülök az a baj ha álok az a baj! örülnék már néha aha kijönne! de van mikor napi 3-4szer mocorog akkro megilyedek hogy minden rendben van e vele!
Nekünk sem tetszik semmi. Ha nem úgy ülök vagy fekszek, ahogy a kisasszony szeretné, durván véleményt nyilvánít. Ha egy két órát nem hallat magáról, mindíg megpiszkálom, amiért persze rámszólnak, hogy miért ébresztem fel szegényt. sokszor én is szeretném már ha meglenne, pl: mikor nagyon fáradt vagyok és aludnék, de õ nem marad nyugton. Kisfiad lesz vagy kislányod? Mi lesz a neve? Szokott görcsölni a hasad alul? olyan mensi szerüen?
A kérdező hozzászólása: sziasztok tegnap jöttünk ki a korházból csak gondoltam írok 13-án egy nappal korábban jött a kincsem a világra 6óra vajjúdás után 2935grammalés 52cm el született Krisztinának hívják nyugott baba csak besárgult jó itthon csak kicsit fáradtvagyok mindenki õt akarja csodálni de egyenlõre csak én és a párm szeretnénk elég volt a reggeli fél 9eses érkezem mami kelj fel indulásból! a kis husom tudja hogy mikor kell ennije mindig mikor épp wcre készülnék ha nem éhes csak mami nehagy itt várasztó kicsit de nagyon boldog vagyok lassan fekell enni és fekszek énis le egy kicsit aludni
Az elsõ válaszoló vagyok!Nagyon sok boldogságot kívánok a Babához!!!!!Az én babám is 13.án születtt, csak májusban!!!!!Még 1x, sok boldogságot!!!!!!
A kérdező hozzászólása: agyon szépen köszönöm csendes vasárnap picim eszik alszik pisil kakil idáig nem sirt most fejeztemm be etetést és már szundizik is

Mit vigyek magammal a szigetvári kórházba szüléskor? Mi az, amit adnak ott, és mi az, ami mindenképp kelleni fog?

Legjobb válasz: Szia! Azt írom amit adnak :-) Neked: -Hálóing -Szülés után vatta Babának: Mindent adnak,csak 5db pelenkát kell leadni :-) Amit szerintem vigyél: Wc papír,pzs,tisztálkodó szerek,törölközõ(2db legalább), Evõeszköz,pohár,mentes víz,szõlõcukor. papír wc ülõke,fertõtlenítõs törlõkendõ,Legalább 5db bugyi,papucs,köntös. Esetleg a babának 1-2db textilpelus :-) Ha valami kérdésed van írj nyugodtan,akár privit is :-)

Szia! Azt írom amit adnak :-) Neked: -Hálóing -Szülés után vatta Babának: Mindent adnak, csak 5db pelenkát kell leadni :-) Amit szerintem vigyél: Wc papír, pzs, tisztálkodó szerek, törölközõ(2db legalább), Evõeszköz, pohár, mentes víz, szõlõcukor. papír wc ülõke, fertõtlenítõs törlõkendõ, Legalább 5db bugyi, papucs, köntös. Esetleg a babának 1-2db textilpelus :-) Ha valami kérdésed van írj nyugodtan, akár privit is :-)
Hálóinget adnak, de nekem nem vattát adtak, hanem szalvéta szerûséget, úgyhogy betétet mindenki vigyen! Evõeszköz, wc papír is legyen mindenkinél. A babának 10-15 pelenkát kértek, de nagyon örülnek a popsitörlõnek is (akár a 12db-os promóboxban lévõnek is).


Mik a legfontosabb dolgok amik meg kell legyenek a babaérkezésére, ill. amit a kórházba feltétlen vigyek magammal?

Legjobb válasz: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..

Sok helyen vannak listák, ezeket összesítheted józan ész alapján (a bababoltok például mindenbõl dupla mennyiséget írnak). Nálunk a védõnõ is ad listát. Ezzel kapcsolatban egyébként kikérheted más anyukák tanácsait, akár a sajátodét is. Az én anyukám nagyon sokat segített, együtt vásárolunk, mert azért az olyan dolgok nem változnak generációnként, hogy egy baba hányszor büfizi le magát naponta vagy mekkora babatakarót érdemes venni stb.

Kecskemétre, az Izsáki úti kórházba mi az, amit az újszülött Bébikém számára magammal kell, hogy vigyek?

Úgy tudom, hogy nagy különbségek vannak ilyen szempontból a kórházak között. (Ruhából mennyit? Pelenkázáshoz, babaápoláshoz mi az, amit vinnem kell?)

Legjobb válasz: Szia! Pár hete szült a barátnõm abban a kórházban, kifaggattam mert én is ott fogok szülni hamarosan.Õ a "közös" szobában volt nem baba-mama szobában, ezért csak ebben tudok segiteni. Mindent kap a baba, õ azt ajánlotta pluszban vigyünk egy pár textilpelust büfiztetni, hozzatot be kis pamutkesztyüt a babájának, mert hosszú volt a körme :) A haza hozatalra kell ruhástul, babahordozóstul beadni és kiadják felöltöztetve.Összefoglalva a baba mindent kap. A személyes dolgaidat meg gondolom már összepakoltad :)Lehet vinni mellszívót ilyesmit... Könnyû szülést, sok egészséget! 39 hetes pocakos

Szia! Pár hete szült a barátnõm abban a kórházban, kifaggattam mert én is ott fogok szülni hamarosan.Õ a "közös" szobában volt nem baba-mama szobában, ezért csak ebben tudok segiteni. Mindent kap a baba, õ azt ajánlotta pluszban vigyünk egy pár textilpelust büfiztetni, hozzatot be kis pamutkesztyüt a babájának, mert hosszú volt a körme :) A haza hozatalra kell ruhástul, babahordozóstul beadni és kiadják felöltöztetve.Összefoglalva a baba mindent kap. A személyes dolgaidat meg gondolom már összepakoltad :) Lehet vinni mellszívót ilyesmit... Könnyû szülést, sok egészséget! 39 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, sokat segítettél! Kívánok én is Neked minden jót! Szia!

Sátoraljaújhelyi kórházban szült kismamik! Mi az amit feltétlen vigyek magammal és mi az ami felesleges?

Gondolok itt pelusra,törl?kend?re stb.

Legjobb válasz: pelus törlõkendõ popsikrém, neked betét, szoptatóstea, esetleg tejszaporító homeopátiás bogyók ezeket vidd. Nem kell mellszívó, neked hálóing, gyereknek ruha (csak a hazavitelre majd, de azt akkor hozzák be mikor kiengednek)

pelus törlõkendõ popsikrém, neked betét, szoptatóstea, esetleg tejszaporító homeopátiás bogyók ezeket vidd. Nem kell mellszívó, neked hálóing, gyereknek ruha (csak a hazavitelre majd, de azt akkor hozzák be mikor kiengednek)
A kérdező hozzászólása: Hasonló jókat Neked is!Azért ha beszéltél a dokival szólj!!!
Nagyon köszönöm az infót, és a segítségedet.könnyû szülést és sok egészséget kívánok neked/nektek:) :)
A kérdező hozzászólása: A magánrendelés 5000 Ft/alkalom.Szülésre nem mond a doki árat.Amennyit adsz annyit adsz!10e Ft-tól 100e-ig én már mindent hallottam.Mi 30-40 e körül gondoltunk.
Egy megközelíthetõs árat tudsz mondani, hogy mégis kb mire számítsak?nagyon köszi a segítséged:)
A kérdező hozzászólása: én bemennék a csütörtöki magánrendelésre, hogy te azért jöttél mert õt ajánlották sokan és szeretnéd tudni hogy tudja e vállani a nov.22-i szülésedet!
Szia! Rácz doktor úr mennyiért vállalja a szülést?és szerinted hogy mondjam meg neki, hogy szeretném, ha elvállalna?
A kérdező hozzászólása: Még bármikor felkérheted vmelyik neked szimpatikus dokit, nem késõ, ha jó kezekben akarsz lenni!Én dr Rácz Ernõt fogadtam meg, már jó ideje.CSak ajánlani tudom.
Szia!én november 22-re.van orvosod?mert nekem még sajna nincs.és nem tudom hogy így mit csináljak:(
A kérdező hozzászólása: Jövõhét péntekre. Te?
Kedves kérdezõ!mikorra vagy kiírva?én is újhelyben fogok szülni, csak azért kérdezem:)
Még annyi hogy kapni fogsz egy rakás termékmintát, és végülis abban is van popsikrém, törlõkendõ és pelus is.
Nekem nem adtak alapból, én meg nem kérdeztem rá.
A kérdező hozzászólása: Kedves 8:55ös.Én is ezeket vettem meg látatlanba(pampers kendõ, Sudocrem).CSak ha pl popsikrémet nem viszek azt úgyis adnak nem?HA nekem jó az amit õk adnak?
Tavaly novemberben 3 db pelust adtak naponta. Az nem volt elég, ezért vinni kellett. Nekem második baba, én a pampers törlõkendõre és a sudocream popsikenõcsre esküszöm, úgyhogy ezeket is vittem. Jobb volt mint amit bent adtak volna esetleg, de õszintén szólva senki nem adott sem popsitörlõt sem popsikrémet. Lehet hogy mikor elvitték volna akkor tisztábateszik, de miután hallottam hogy az egyik csecsemõs órákat hagyta ordítani a babákat (az enyém akkor nem volt bent), utána a lányomat végig magam mellett tartottam.
A kérdező hozzászólása: De császáros barátnõmtõl egy darab peulst és törlõkendõt nem kértek.Vagy náluk máshogy van?
Rendben, ígérem szólni fogok, írj nyugodtan priviben, hogy mizujs veled?)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!