Találatok a következő kifejezésre: Mit vegyek augusztusi esküvőre (2 db)

Egy nagyon puccos esküvőre vagyok hivatalos külföldre augusztusban. Mit vigyek ajándékba? Mit vegyek fel?

A menyasszonyon Versace ruha, pasin Armani. Dress code: White tie

Legjobb válasz: A „White Tie” viselet a lehetõ legelegánsabb öltözet. Uraknak frakkot, speciális (piké) anyagú inget, mellényt és kézzel kötött csokornyakkendõt jelent. Kiegészítõje a speciális escarpens cipõ és a hófehér nadrágtartó. Hölgyeknek „White Tie” esetén nagyestélyi a kötelezõ viselet. Ezzel megválaszoltuk a mit vegyek fel kérdést. Olyat vigyél ajándékba, amire van pénzed. Valószínûleg úgysem lesz túl hasznos, mivel egy ilyen pár háztartásában nem igazán vannak hiánycikkek. Szóval ha közel áll hozzád a pár, próbálj meg valami személyesebbet, mert ha mondjuk viszel egy mikrót (képletesen írom), valószínûleg kidobják, vagy eladományozzák, hiszen semmi szükségük rá.

A „White Tie” viselet a lehetõ legelegánsabb öltözet. Uraknak frakkot, speciális (piké) anyagú inget, mellényt és kézzel kötött csokornyakkendõt jelent. Kiegészítõje a speciális escarpens cipõ és a hófehér nadrágtartó. Hölgyeknek „White Tie” esetén nagyestélyi a kötelezõ viselet. Ezzel megválaszoltuk a mit vegyek fel kérdést. Olyat vigyél ajándékba, amire van pénzed. Valószínûleg úgysem lesz túl hasznos, mivel egy ilyen pár háztartásában nem igazán vannak hiánycikkek. Szóval ha közel áll hozzád a pár, próbálj meg valami személyesebbet, mert ha mondjuk viszel egy mikrót (képletesen írom), valószínûleg kidobják, vagy eladományozzák, hiszen semmi szükségük rá.
csak nem a Vajna esküjére vagy hivatalos? :D
Inkább mondd le. Egy hónap alatt képtelenség ruhát készíttetni és illemet tanulni, már meg ne sértõdj... Már elõre "lepuccosozod", akkor végig csak feszengenél, alighanem hibát hibára halmoznál, nagyon kínos helyzetbe hoznád azt a lányt, éghetne a feje miattatok. Nyugodtan pontozz le.
Szerintem se menj el, ha ennyire nem tartozol ebbe a közegbe. Fõleg, ha nem is vagytok ennyire közeli barátok. Nem bántani akarlak, félre ne érts, de valóban, ha valakinek egy ilyen esemény puccosnak tûnik, és nincsen kapásból a gardróbjából estélyi ruhája és frakkja, akkor nem való ilyen rendezvényre, ilyen emberek közé. Persze rajtatok kívül biztos sokan lesznek ott, akik nem odavalók, abból kiindulva, hogy titeket is meghívtak. Így sok kellemetlen szitu lesz az estéjükön, ez már most elkönyvelhetõ.
Én nehezen hiszem el, hogy egy esküvõn frakk viselését várják el. Van pár nagyon gazdag ismerõsöm, egyik esküvõjén sem volt frakk, sõt tavaly voltam az egyik magyar milliárdos lányának az esküvõjén és még dress code sem volt, pedig az esküvõre és a lagzira egy egész indonéz szigetet kibéreltek....
Menj be egy esküvõi ruhaszalonba ott gyönyörû estélyiket is lehet kapni...
Én azért lehet megkérdezném a menyasszonyt, hogy a férfi viseletet illetõen mennyire veszik szigorúan a dolgokat, mondjuk fekete öltöny+ing+csokornyakkendõ megfelel-e.
talán bérelhetnétek is?
A kérdező hozzászólása: A repjegyeket, és a hotel vouchert, meghívót is megozta a Fedex. Kifizetett mindent. Ezek után hogy mondjam le? Nagyestélyim, koktélruhám, öltönyök vannak vannak itthon, azzal nincs gond, de frakk fehér mellénnyel nincs, mivel nem szokásunk valóban minden évben többször ilyen helyre menni. Mikor igent mondtam, fel sem merült bennem, hogy ilyet akarnak elõírni, mivel a tesójának az esküvõje is csak koktélruha- öltöny kombináció volt a képek szerint. Meg azt mondta, hogy nem akar csak szûkkörût (100fõ lesz). Nem tudom mi legyen. Ma nyakunkba vesszük a várost, ha nem jutunk semmire, holnap irány Bécs....
én a helyedbe el sem mennék. Nem lenne pénzem(vagy szívem kiadni annyit) ilyen ruhákra, úti költségre, csak azért h egy kb ismerõsömnek ott legyek az esküvõjén. Ebbõl a pénzbõl elmehetnétek nyaralni, azokat ruhákat valószínûleg az életben nem fogjátok tudni felvenni. Milyen már h drágább a vendég-ruhátok, mint amit a saját esküvõtökön hordtatok?
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon gáz lesz. A csajt az egyetemrõl ismerem, de soha nem volt felvágós. Tudtam hogy extrém gazdagok, de nem gondoltam, hogy egyszer nekem is részt kell vennem egy ilyen eseményen. Azt sem tudom, mi illik ilyen helyen, és mi nem. A pasiruhát meg honnan szerezzünk ilyen rövid idõ alatt, mert nõit még talán. A férjem nem konfekcióméret, és csináltatni sincs már idõnk. Egyáltalán vannak ilyen boltok itthon?
Nem készítettek ajándék listát? Esetleg kérdezz rá hogy mit vigyél. Nekünk mindig az elsõ kérdések között van, ha semmi tippet nem adtak. Esetleg készíts vagy készíttes pénzfát. :) Szerintem frappáns és hasznos. Ennél hasznosabb nem is lehetne. :D
A kérdező hozzászólása: Jó neked, legalább nem fájt miatta a fejed! Irigyellek!! Itt sem a pár miatt kell (öket egyáltalán nem érdekelné, hogy kin mi van), hanem a papa miatt. A ruhák már készülõben vannak (varrattatjuk õket). Ajándékba pedig egy festményt készíttetünk, amin egy közös emlék helye lesz megörökítve. Kipipálva minden!

Mit vegyek fel augusztusi esküvőre vendégként?

4 hónapja szültem, fogalmam sincs mi a divat, de a még rajtam lév? túlsúlyom miatt (+6 kg) nem akarok nagyon drága ruhát megvenni. Milyen stílusút vegyek és melyik üzletben érdemes szétnéznem a f?városban?

Legjobb válasz: Egy mintás vászon vagy pamut ruha megfelelõ kiegészítõkkel kellemes viselet lehet. De elegánsabb darabokat is lehet találni az Artz Model vagy a Zero üzleteiben.

Egy mintás vászon vagy pamut ruha megfelelõ kiegészítõkkel kellemes viselet lehet. De elegánsabb darabokat is lehet találni az Artz Model vagy a Zero üzleteiben.
Én egy klassz világos nacit javasolnék, szoknyát azért nem, mert nem tudom hogy hol van rajtad a túlsúly, és ha a melegbe összeér a combod és dörzsölõdik, az nagyon kellemetlen és fáj is. Ehhez valami kis alkalmibb blúz, egy elegáns bizsu nyaklánccal, tuti csinos leszel benne:) ))Ha a hajad leengeded az még nyújtani is fog. 6 kg meg nem olyan sok ám, hogy az baromira feltûnjön:)
Én egy kosztümöt vennék fel, vagy egy yelegánsabb ruhát


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!