Találatok a következő kifejezésre: Mit tudtok Nagy (346 db)

GoPro kamera. Mit tudtok róla, tényleg ez a legjobb a piacon, vagy csak nagy a reklám. Vannak e tapasztalataitok, ár érték aránya milyen? Mennyibe fáj?

a href="http://www.youtube.com/watch?v=yo3M6EB8kmk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=yo3M6EB8kmk

Legjobb válasz: Attól függ, mire akarod használni. Én síelek vele rendszeresen, a fejpántjával teszem fel a sisakra. Magamat és egymást is szoktuk venni, tanulni és poénnak is nagyon jó. Estem vele egyszer egy elég csúnyát, de semmi baja nem lett. Tud 60 FPS-t 720p-n, ez sportokhoz remek. Idén vittük Horvátországba, víz alatti felvételekhez. Sajnos nem tudtam, hogy ahhoz érdemes külön víz alatti házat venni, mert a gyári bár nem ázik be, de nem olyan éles a vízfelszín alatt. Ennek ellenére ugrálásokat remekül lehet felvenni (vízbõl, víz alól, illetve kamerával vízbe ugrani is lehet). 3-szoros lassítással a 60 FPS még nagyon király. Amit fontos tudni, hogy ez egy nagylátó kamera, tehát csak az néz ki jól, amit te csinálsz, vagy ami a közvetlen közeledben van. Síelni is egymás hátában szoktunk. Viszont remekül adja vissza a tájképeket. (És egyébként is penge éles, szép, színes, kontrasztos képe van. Remekül bírja a szembefényt is). A piac többi szereplõjét nem ismerem saját kézbõl, de nem is vagyok kíváncsi rájuk. Nem tudom, mit lehetne erre még rátenni. Egyszerûen remek. Mellesleg sok síelõn láttam már ugyanezt, mást viszont még sose. Ha veszel egyet, készülj fel rá, hogy hamar el fog fogyni az üres hely a gépeden, a HD videó mocskos sokat foglal...

Attól függ, mire akarod használni. Én síelek vele rendszeresen, a fejpántjával teszem fel a sisakra. Magamat és egymást is szoktuk venni, tanulni és poénnak is nagyon jó. Estem vele egyszer egy elég csúnyát, de semmi baja nem lett. Tud 60 FPS-t 720p-n, ez sportokhoz remek. Idén vittük Horvátországba, víz alatti felvételekhez. Sajnos nem tudtam, hogy ahhoz érdemes külön víz alatti házat venni, mert a gyári bár nem ázik be, de nem olyan éles a vízfelszín alatt. Ennek ellenére ugrálásokat remekül lehet felvenni (vízbõl, víz alól, illetve kamerával vízbe ugrani is lehet). 3-szoros lassítással a 60 FPS még nagyon király. Amit fontos tudni, hogy ez egy nagylátó kamera, tehát csak az néz ki jól, amit te csinálsz, vagy ami a közvetlen közeledben van. Síelni is egymás hátában szoktunk. Viszont remekül adja vissza a tájképeket. (És egyébként is penge éles, szép, színes, kontrasztos képe van. Remekül bírja a szembefényt is). A piac többi szereplõjét nem ismerem saját kézbõl, de nem is vagyok kíváncsi rájuk. Nem tudom, mit lehetne erre még rátenni. Egyszerûen remek. Mellesleg sok síelõn láttam már ugyanezt, mást viszont még sose. Ha veszel egyet, készülj fel rá, hogy hamar el fog fogyni az üres hely a gépeden, a HD videó mocskos sokat foglal...
Ott az ára. http://gopro.com/products/?gclid=CLDKxNbW7asCFcRXmAodJx1jKA Jók. Amúgy ne vegyél ilyet ha nem kell. Játszadozni negyed árért is kapsz.
A kérdező hozzászólása: rendben köszi szépen. és amúgy mennyi alapból? és mennyi rá egy külön ház vagy egyéb alkaztérszek?
A fejpántos kitet itthon 80 ezerért adják, de Amazonról 300 dollárért rendelhetõ. Persze az USA behozatal macerás lehet, ha nem szoktál kimenni, vagy nincs kint rokon/ismerõs. Mi anno 60 ezernek megfelelõ dollárból kihoztuk a fejpántos kitet, a tapadókorongos autós tartót, egy pótaksit és egy tartalék házat. Baromira elszállt a dollár azóta...
A kérdező hozzászólása: értem. ej!
Én is most szeretnék venni (de már a Hero2-t) A videók alapján amit interneten találtam nagyon tetszik! És az lenne a kérdésem hogy: 1.Sok olyan videót találtam amin a kamerát ilyen kis kézbefogható rúdra teszik és úgy videózzák magukat vagy másokat (ilyenbõl láttam ami csak ilyen kis marokba való de láttam ilyen hosszabbat is ami olyan mint egy bot), de ilyet nem találtam egy internetes boltban sem, de még csak nem is írnak róla sehol :( 2. Olyan videókat is láttam amiken magukat videózzák (sisak elején van a kamera és magad kamerázod) és ilyenbõl is láttam ilyen rövidebbeket (boltban) de a videókon meg ilyen hosszúak is vannak! Ilyeneket honnan lehet szerezni??? pl ebben a videóban több helyen: http://www.youtube.com/watch?v=GUEZCxBcM78&list=FLemXMcxq-ZD.. 1.-höz: 1.02 (amivel a gyerek fogja a kamerát az a kis rúd)vagy 1.43-tól (amivel az ember videóz annak az izének a tetejérõl) vagy ami 2.37-nél van a lánynak a kezében 2.-hoz: 1.21-tól (ami az embernek a fején van elõl ilyen hosszú rúd és ilyenbõl csak ilyen rövideket láttam) ilyet szeretnék csinálni 2.12 vagy 2.24 (hogy magad veszed, de ennek az embernek is hosszú rúd van elõl) ELÕRE IS KÖSZI A VÁLASZOKAT
HONNAN VEGYEK HD HERO 2 KAMERÁT? ha amerikábol rendelem meg sokidõ és sok lóvé... vki nemtud nekem szerezni egyet?

A cukormókusokról szeretnék többet megtudni (ausztráliai erszényes mókusféle)! Nekem nagyon tetszenek, gondolkodom, hogy vennék egyet-kettőt. Mit tudtok róluk? Hogy kell tartani őket?

Legjobb válasz: Szia!Én csak annyit tudok róluk,hogy egy nagyobbacska ketrecben is,lehet tartani õket.Apró termetûek.Érdekes hangokat adnak ki,ha félnek,és a hím védelmezi a nõstényt.Erszényesek,ha pici születik,sokáig nem lehet látni,mert a nõstény erszényében van,és az ilyenkor nem szívesen mutatkozik.A ketrecbe érdemes,egy odút betenni nekik.Nappal alszanak,igazából éjszaka aktívak!És nagyon szeretik az édes dolgokat!Egy tenyésztõi ajánlat,hogy kapjanak mézzel leöntött háztartási kekszet!Mert azt nagyon szeretik,ezt a saját szememmel is láttam!Amúgy gyümölcsöt,és magokat esznek!Azon példányokat,amiket én láttam,fehérjepótlásra,még lisztkukaccal is etették.Tündériek,de mint írtam,csak éjszaka aktívak,nappal alszanak,és errõl nem szoknak át!Így arra fel lehet készülni,hogyha cukormókust veszel,nem sokat fogod látni,hacsak nem döntesz úgy,hogy éjjel fent maradsz vele!:)) Ennyit tudok róluk!Remélem valamit tudtam segíteni!

Szia!Én csak annyit tudok róluk, hogy egy nagyobbacska ketrecben is, lehet tartani õket.Apró termetûek.Érdekes hangokat adnak ki, ha félnek, és a hím védelmezi a nõstényt.Erszényesek, ha pici születik, sokáig nem lehet látni, mert a nõstény erszényében van, és az ilyenkor nem szívesen mutatkozik.A ketrecbe érdemes, egy odút betenni nekik.Nappal alszanak, igazából éjszaka aktívak!És nagyon szeretik az édes dolgokat!Egy tenyésztõi ajánlat, hogy kapjanak mézzel leöntött háztartási kekszet!Mert azt nagyon szeretik, ezt a saját szememmel is láttam!Amúgy gyümölcsöt, és magokat esznek!Azon példányokat, amiket én láttam, fehérjepótlásra, még lisztkukaccal is etették.Tündériek, de mint írtam, csak éjszaka aktívak, nappal alszanak, és errõl nem szoknak át!Így arra fel lehet készülni, hogyha cukormókust veszel, nem sokat fogod látni, hacsak nem döntesz úgy, hogy éjjel fent maradsz vele!:) ) Ennyit tudok róluk!Remélem valamit tudtam segíteni!

Bal lábamon a vádlim majdnem egész nap ugrál. Este ha lefekszem meg nagyon sokszor még a görcs is elkapja. Mit tudtok ajánlani mit tegyek?

Legjobb válasz: Mindenképp magnéziumot kellene szedned, illetve kalciumot. Nekem is volt ugyanilyen problémám, de ezekre hamar megszûnt ez a kellemetlen érzés. Mivel egészségügyben dolgozom, én tudtam inni ampullákban, mivel az tömény és hamarabb felszívódik, mint pl a tabletta. Azt sajnos nem tudom, hogy a gyógyszertárban lehet-e így kapni, mindenesetre megér esetleg egy kérdést a háziorvosnál, hogy fel tud-e írni ampullát, ha úgy döntesz, az a jobb neked.

Mindenképp magnéziumot kellene szedned, illetve kalciumot. Nekem is volt ugyanilyen problémám, de ezekre hamar megszûnt ez a kellemetlen érzés. Mivel egészségügyben dolgozom, én tudtam inni ampullákban, mivel az tömény és hamarabb felszívódik, mint pl a tabletta. Azt sajnos nem tudom, hogy a gyógyszertárban lehet-e így kapni, mindenesetre megér esetleg egy kérdést a háziorvosnál, hogy fel tud-e írni ampullát, ha úgy döntesz, az a jobb neked.
Szedjél magnéziumot, a mg hiány jellemzõ tünete (meg általában az izomrángásoké, görcsöké) a vádligörcs
Magnéziumhiányod van, lehet kapni bárhol tablettában, vagy pezsgõtablettában.
Ha az elsõ válaszoló már megadta a választ, akkor te második miért írod le ugyanezt???
jaj Istenem...utolsó válaszoló, nem látod hogy percre pontosan egyszerre írták? :) különben sem ugyanazt írta


Barna haj nem fog kiszõkülni. A kamilla a szõke hajat világosítja és szép fényt ad neki.
A kamillával nem kell hajat mosni, pláne nem barna hajúaknak. A kamillából kell fõzetet fõzni, hagyni kihûlni és ezzel öblíteni le a hajat. De ez csak az eredetileg is szõke hajúaknál mûködik, és csak kis mértékben. Szóval minimálisan világosíthat a hajon, de nem is mindenkinek válik be. Egyébként barna hajra ne használd, nem fogja kiszõkíteni, csak max. kifakítja, de az nagyon csúnya. A töredezett hajra pedig az ollót tudom ajánlani, csak ez fogja megoldani a problémát. Le kell vágni a töredezett részeket és utána megfelelõen ápolni.
Szia! Mennyire sötét, vékony szálú a hajad? Én mostam párszor kamillás samponnal, ez azért nem ugyanaz, de nagyon szép fényt adott neki. Töredezésre meg van egy jó módszer, öngyújtóval pörköld le a töredezett hajvégeket, és utàna nem fog töredezni mert bezàrul a hajvég.

Fiatlaos, nagyon vicces színházi darabot keresek. Ha lehet Budapesti legyen. mit tudtok ajánlani?

nem érdekelnek kern andrás féle elvált,veszeked?s komédiák.. inkább csányis vagy orosználn szonjás vagy hasonló elóadóval

Legjobb válasz: nem rég láttam a Finito címû darabot, olyan nagy nevekkel, mint Csuja Imre, Pogány Judit stb., az Örkény Színházban. (Deák térnél) Anno az év legjobb elõadása díjat is megkapta. Nagyon vicces, mai szöveg, rímbe szedve ráadásul, mi csoporttal voltunk, 16-17 évesek, és mindenki imádta.

nem rég láttam a Finito címû darabot, olyan nagy nevekkel, mint Csuja Imre, Pogány Judit stb., az Örkény Színházban. (Deák térnél) Anno az év legjobb elõadása díjat is megkapta. Nagyon vicces, mai szöveg, rímbe szedve ráadásul, mi csoporttal voltunk, 16-17 évesek, és mindenki imádta.
padlás:D szerintem vicces. egy nõt láttam aki nem nevetett rajta, de õ szerintem éppen abban a korban volt, amikor kitalálta, hogy õ attól lesz kifinomult úri nõ, ha nem mosolyog XD kellett volna neki mondani valami angol viccet
Ajánlom az Ovibradert és a Paravarietét. hatalmas :D
A kérdező hozzászólása: egyéb?
Ájlávjú- de jó vagy, légy más Avenue Q Mindkettõ a Centrál Színházban.
A kérdező hozzászólása: még írhattok

72 literes akváriumom van milyen világítást ajánlotok most három spotival van megvilágítva a fölötte lévő polcba beépítve de szerintem nagyon fel melegíti a vizet mit tudtok ajánlani?

Legjobb válasz: Spot lámpa nem nagyon jó mivel nem egyenletesen osztja el a fényt és ugyebár eléggé sugározza a hõt is. Szerintem csináltass egy tetõt az akváriumhoz és rakass bele két megfelelõ hosszúságú neon csövet egymás mellé. A csövek ne legyenek nagyon fehér fényûek az zavarja a halakat, de túl sárgás, opálos színû se legyen a fény mert az meg kedvez az algáknak :P !

Spot lámpa nem nagyon jó mivel nem egyenletesen osztja el a fényt és ugyebár eléggé sugározza a hõt is. Szerintem csináltass egy tetõt az akváriumhoz és rakass bele két megfelelõ hosszúságú neon csövet egymás mellé. A csövek ne legyenek nagyon fehér fényûek az zavarja a halakat, de túl sárgás, opálos színû se legyen a fény mert az meg kedvez az algáknak :P !

Anyukának Hétfőn lesz az 50. születésnapja! Viszont még nem tudom mit csináljak neki! nagyon kéne az ötlet! Valami kreatív dolgot szeretnék de persze bármi jól jön! Mit tudtok ajánlani?

Legjobb válasz: Jó lenne tudni, hogy anyukád mit szeret, de van egy ötletem. ANyum öccse csinált nekem régebben ilyeneket. Veszel damilt, egy kicsit vastagabbal arany színût vagy bronzot (szerintem abból szebb) és csinálsz belõle egy fát. Kb 20centisen, a törzsnél ugye vastag réteg, szóval a damilt jó sokba hajtod és megcsavarod, az ágakat pedig ilyen 2-3 rétegessel meg tudod csinálni. Az ágak szálaira itt-ott fûzhetsz egy pár szem gyöngyöt, az is szépen megdobja. És akkor veszel neki valami karkötõt, nyakláncot vagy valami kis ékszer és ráakasztod. Nagyon szép ki ékszertartó lehet a fából, csak valami talpat csinálj neki, hogy megálljon. Na mit szólsz?:)

Jó lenne tudni, hogy anyukád mit szeret, de van egy ötletem. ANyum öccse csinált nekem régebben ilyeneket. Veszel damilt, egy kicsit vastagabbal arany színût vagy bronzot (szerintem abból szebb) és csinálsz belõle egy fát. Kb 20centisen, a törzsnél ugye vastag réteg, szóval a damilt jó sokba hajtod és megcsavarod, az ágakat pedig ilyen 2-3 rétegessel meg tudod csinálni. Az ágak szálaira itt-ott fûzhetsz egy pár szem gyöngyöt, az is szépen megdobja. És akkor veszel neki valami karkötõt, nyakláncot vagy valami kis ékszer és ráakasztod. Nagyon szép ki ékszertartó lehet a fából, csak valami talpat csinálj neki, hogy megálljon. Na mit szólsz?:)
A kérdező hozzászólása: Juhj ez nagyon tetszik! Köszönöm! :)
Holnap kérj idõpontot, és mondd el az orvosnak, hogy csak most tudtad meg, ezért nem jöttél idõben. Nyugi nem fogja leharapni a fejedet :)
ne aggódj, elõfordul az ilyesmi, ez nem jelenti azt, h a babád nem lesz egészséges vagy bmiben is hátrányt szenved. a nõdoki mindent elmond majd és együtt megoldjátok.
A kérdező hozzászólása: jaj dejó:) már megijedtem hogy nagyon nagy baj:)
Ne aggódj, valószínûleg nem veszítettél semmit! Én kétszer is "lemaradtam" a 12 hetes uh-ról (külföldi távollét miatt), a doki azt mondta akkor, ne izguljak ezen.
Csak a tarkóredõ mérésrõl és a kombitesztrõl maradtál le. Ezzel szûrik a Down szindrómás babákat. A korodat nem írtad. Megkérdezhetem, hogy hogyan nem derült ki, hogy terhes vagy? Csak azért mert itt már mindenki a nem várt elõtt tesztelget :-). És hát köztudott, hogy szoptatás alatt is simán teherbe lehet esni. Mesélj majd mi volt a dokinál!!!
A kérdező hozzászólása: Azért nem tudtam, hogy terhes vagyok mert nyáron is volt olyan, hogy 2hónapig nem jött meg a mensim.. és az orvosom azt mondta, hogy valószinüleg hormon zavar. Pedig tájékoztattam arról is, hogy van barátom és na szóval..... és most is azt gondoltam, hogy csak hormonzavar ahogy az orvos állította. Aztán gyanús volt nekem, hogy sok a rosszullét, hányinger, szédülés... és vettem tesztet akkor derült ki, hogy terhes vagyok. Azt meg, hogy hány hetes vagyok ilyen terhességi kalkulátoron számoltam ki.
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok.. júniusban töltöm a 18at.
Gratulálok a babához! De jó neked, hogy be meritek vállalni ilyen fiatalon! Én 22 vagyok, de még nem merem :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm... hát igen én is megrémültem nem is kicsit.. de ha már így alakult nagyon örülök neki:)

A szegedi kórházaknak a bőrgyógyászatáról mit tudtok mondani? Nagyon hullik a hajam amiatt mennék el, esetleg van nekik hajklinikai részlegük is? !

El?re is köszönöm a válaszokat, minden véleményre kíváncsi lennék.

Legjobb válasz: A SZTE ÁOK Bõrgyógyászati és Allergológiai Klinikát javaslom mindenképpen a Tisza partjánál. Abszolút pozitiv tapasztalataim vannak az orvosaikkal. Több bõrproblémám is volt már, többek között hajhullás is, és mindig tudtak segíteni. Alopecia szakrendelés szerda 8-12h, be kell jelentkezni, Dr. Kui Róbert klinikai szakorvos, Dr Gaál Magdolna egyetemi tanársegéd a specialistái.

A SZTE ÁOK Bõrgyógyászati és Allergológiai Klinikát javaslom mindenképpen a Tisza partjánál. Abszolút pozitiv tapasztalataim vannak az orvosaikkal. Több bõrproblémám is volt már, többek között hajhullás is, és mindig tudtak segíteni. Alopecia szakrendelés szerda 8-12h, be kell jelentkezni, Dr. Kui Róbert klinikai szakorvos, Dr Gaál Magdolna egyetemi tanársegéd a specialistái.
Ha kifejezetten magánklinikát szeretnél, aki csak hajjal foglalkozik, úgy el tudsz menni Szegeden ide is: http://www.szeged.fuecenter.hu/
Ha magánrendelés is jó, dr. Nikolin Klára nagyon okos, ügyes és nagy tapasztalattal rendelkezõ bõrgyógyász Szegeden. Én hozzá járok, abszolút tudom ajánlani. A József A. sgt-on rendel.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Nem tudjátok, hogy egy alapvizsgálat mennyibe kerül a magán illetve a klinikai rendeléseknél? Köszönöm !
Én megtaláltam, itt van: http://www.libri.hu/konyv/boleyn-anna-titkos-naploja.html Remélem tudtam segíteni:) .
A kérdező hozzászólása: Köszi, de sajnos benfentes Libri infó, hogy még a raktárról is lekapkodták. :(
Könyvtárban vannak ilyen ritkaságok.Én is onnan kölcsönöztem, most olvasom!
tudom hogy régi a kérdés, de én most nyaralás alatt Gyulán at IQ könyvesboltban találtam meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!