Találatok a következő kifejezésre: Mit tudok hogy ne (748 db)

Mit tegyek ha szénhidrát napon nem tudom mennyi az elég? Rendszeresen teleeszem magam, mert a szénhidráttól még éhesebb leszek és, mint tudjuk az a nap a leghízlalóbb. Mit tegyek, hogy ne legyek éhes?

Legjobb válasz: Próbáj mértéket tartani, és ne egyél annyit.Gondolj a diéta hatékonyságára. Ha teleszed magad ezen a napon lassítod a diéta eredményéd, a célod ugye bár pedig fogyni!!!!!!Persze nehéz, ha éhes az ember.Nem tudok jobbat mondani, foglald le magad valamival, hátha az eltereli a gondolatot a kajáról.

Próbáj mértéket tartani, és ne egyél annyit.Gondolj a diéta hatékonyságára. Ha teleszed magad ezen a napon lassítod a diéta eredményéd, a célod ugye bár pedig fogyni!!!!!!Persze nehéz, ha éhes az ember.Nem tudok jobbat mondani, foglald le magad valamival, hátha az eltereli a gondolatot a kajáról.

Mit tegyek hogy ne legyek lelkibeteg a terhesség okozta hízástól? Második gyermekemet várom, a terhesség előtt 40 kilótól szabadultam meg, most pedig nem tudom feldolgozni hogy gyarapodik a súlyom! 16 hetes kismama vagyok!

NAGYON FONTOS A GYERMEKEM!!nem eszem sokat,megfontoltan táplálkozom,kismamatornázom,sokat mozgolódok!

Legjobb válasz: 25 kilót fogytam terhesség elõtt, büszke voltam rá hogy csinos vagyok! Terhesség alatt 32- kg- ot szedtem fel, nem néztem mit mikor ettem mindent, az volt a legfontosabb hogy egészséges legyen a baba, mert ha korábban születne ne egy 1-1,5 kg súllyal szülessen! Szülés után lement a kórházban 5 nap alatt 18 kg, a többi pedig 9 hónap alatt! Ha fontos a babád, ne azon gonfolkodj mit eszel mit nem mert hízol, hanem kösd le magad babás dolgokkal, és nem fog az agyadra menni a hízás! Nem terhesség alatt kel fogyózni, hanem utánna! Most az a legfontosabb elegendõ tápanyagot kapjon a baba, hogy szép okos egészséges legyen, kell enni kenyeret cukort tejtermékeket, húst zöldséget, és nem csak napi 1-1 falatot!

25 kilót fogytam terhesség elõtt, büszke voltam rá hogy csinos vagyok! Terhesség alatt 32- kg- ot szedtem fel, nem néztem mit mikor ettem mindent, az volt a legfontosabb hogy egészséges legyen a baba, mert ha korábban születne ne egy 1-1, 5 kg súllyal szülessen! Szülés után lement a kórházban 5 nap alatt 18 kg, a többi pedig 9 hónap alatt! Ha fontos a babád, ne azon gonfolkodj mit eszel mit nem mert hízol, hanem kösd le magad babás dolgokkal, és nem fog az agyadra menni a hízás! Nem terhesség alatt kel fogyózni, hanem utánna! Most az a legfontosabb elegendõ tápanyagot kapjon a baba, hogy szép okos egészséges legyen, kell enni kenyeret cukort tejtermékeket, húst zöldséget, és nem csak napi 1-1 falatot!
Az elõzõ kislány nagyon aranyosan próbál vígasztalni. :) És tul.képpen igaza is van. Kivéve ebben: *Mondjuk a Mekit/gyorskajáldákat/kínai éttermeket módjával, A gyereknek nincs szüksége gyorkajára. Az egy halom szemét és csak árt. Úgyhogy nem módjával, hanem egyáltalán nem. Veled, kérdezõ, kicsit keményebb leszek. Javítsatok ki, ha tévedek, de nem kötelezõ 30-40 kilót hízni terhesség alatt! Sõt, még csak nem is "ajánlott". Igen, a koplalás tilos, de oda lehet és kell is figyelni. Megvan, hogy egy egészséges terhesség alatt mennyi a normális gyarapodás, a 30-40 kiló ezt bõven túllépi...
ha nem eszel sokat és tornázol mellé akkor nem kell aggódnod, nem fogsz sokat hízni. amennyit meg hízol az meg szülés után ill szoptatáskor lemegy. Hány kilóról indultál, mennyit szedtél fel eddig? illetve hány centi vagy ?
gondold át hogy mennyire ésszerû emiatt lelkibetegnek lenni... teljesen természtes dolog, ráadásul ha megszültél, már vissza is állithatod az állapotot...addig meg senki le se szarja hogy hogy nézel ki...most nem ez a legfontosabb... egyebkent, ha csinálod a tornát és figyelsz...nem lehet nagy a baj...
Kérd férjed, hogy segítsen ebben!Pl ha ö azt az érzést adja, hogy továbbra is szép és kívánatos vagy neked is könnyebb elviselni ezt az ÀTMENETI ÀLLAPOTOT!
megtudom érteni a félelmedet a hízással kapcsolatban (16 éves lány vagyok, anorexia-féleségbõl kezdek kijövögetni, és ELÉÉÉGÉÉÉ gyakran nézem, hogy mennyit eszek és mibõl...) de azt mondom, hogy élvezd ki a falatok ízét, és ne gondolj arra, hogy most hízni fogsz-e vagy sem! Gyermeked lesz, senki nem azt nézi az utcán, hogy mennyit szedtél/szedsz fel, hanem magukban mosolyognak, hogy: de jó annak a nõnek, hamarosan kisbabája lesz! Mondjuk a Mekit/gyorskajáldákat/kínai éttermeket módjával, de ne gondolkozz azon, hogy mennyit fogsz felszedni a terhesség végére, ahogy az elõttem szólók mondták, lefog majd menni =) nekem ebben még nincs tapasztalatom, úgyhogy nem mondhatok saját élményeket ("kicsit" korai lenne =P) Úgyhogy nyugodtan egyél, enni jóóóóóó =D

Szeretnék teherbe esni, ugyanis már eros anyai osztoneim vannak, de sajna úgy érzem hogy ez nem a megfelelo ido a gyerekvállalásra a párommal, mivel sok a gondja, eléggé leterhelt, es nem tudom mit tegyek hogy ne vágyódjam ennyire baba után?

Legjobb válasz: Foglald le magad valamivel, mondjuk tanulj nyelvet, vagy próbálj ki új recepteket, menj kávézni délutánonkét egy barátnõvel, nem tudom. Nem írtad hogy hány éves vagy, nehéz így válaszolni, de szeretnék segíteni, én is voltam hasonló helyzetben, akkor én kötöttem. :)

Foglald le magad valamivel, mondjuk tanulj nyelvet, vagy próbálj ki új recepteket, menj kávézni délutánonkét egy barátnõvel, nem tudom. Nem írtad hogy hány éves vagy, nehéz így válaszolni, de szeretnék segíteni, én is voltam hasonló helyzetben, akkor én kötöttem. :)
Én beszélgettema párommal errõl, mert mi is iszonyatosan sokat dolgozunk és leterheltek vagyunk minden szempontból, de õ másképp reagált, mint vártam. Azt mondta, egy pici baba lenne a napsugár a nap végén, amiért érdemes minden nap nekifutni a következõ körnek. Talán beszélgess vele errõl, mert nem biztos, hogy ellene lenne, sõt! Talán a sok stressz mellett õ plusz boldog perceket csempészne az életetekbe. Egy próbát megér, szerintem beszélgess vele errõl õszintén!
A kérdező hozzászólása: Igazából 23 éves vagyok, világjárta és 2 nyelvvizsgával.fozni szeretek csak nem mindig jut rá hétkoznp idom mert konyvelonokent dolgozom, mégis ugy érzem megérett a pillanat nálam a gyerekvállalásra.nagyon jó a kapcsolatunk a párommal.már beszélgettunk a baba témáról, nagyon szeretne o is.1 hónapja még próbálkoztunk is de most annyi teher nehezedett ránk hogy hirtelen tartózkodó lett és nem merem bojgatni ezt a témát nála, legalábbis egyenlore.pedig az életunket megnyugtatná egy pici baba.igy hát egyedul maradtam a vágyammal és próbálom egy kicsit csititgatni magamat.jogsim még nincs ugyhogy azt hiszem elmegyek és bevállalom az autósulit.:)
Nagyon jó ötlet! Mire leteszed a forgalmi vizsgát, lehet meg is érkezik a pocakodba a kis jövevény:)
A kérdező hozzászólása: hát remélem minden rendbe jon mielobb, és így lesz ahogy mondod.bár már ott tartanánk.nehéz ez az idoszak a kapcsolatunban, csak remélem hogy hamar vége lesz és kibírjuk ezt a sok nehézséget.
nehézséget nem old meg egy baba. Most 2 éves a kislányom és félelmetes mekkora felelõsség nehezedett rám az elsõ napon, amikor hazahoztuk. Még aludni is alig mertem, mert addig ki figyeli stb... Persze ez elmúlt. Nem vagyok egy ijedõs, de akkor nagyon jó volt hogy apa vállvetve ott volt velem.
A kérdező hozzászólása: igen, ebben egyeteértek veled, és igazad van.persze én sem a probléma megoldaséra szeretnék gyereket.hanem remélem hogy hamar vége lesz ennek az idoszaknak és lesz tobb idonk egymasra és egy picire.:)

Nem tudom ez még is mi, és, hogy hova kéne írnom, de egyet tudok, hogy nehéz, és rossz. Mit tehetnék?

Sose voltam magammal megelégedve... régebben sportoltam sokat, 8évigaerobicoztam aztán két éve abbahagytam, de sosem voltam vékony szóval kicsi felesleg volt rajtam 1-2kiló... 7.ben kezdtem el foglalkozni nagyon a súlyommal...azóta állandóan ezen agyalok, most 10.es vagyok... eljutottam odáig, hogy hánytatom magam, illetve nem nem ez a legmegfelel?bb szó rá, hisz még az elején vagyok, csak azt tudom h szörny? és nem tudok mit tenni... 1-2napig alig ettem most este bezabáltam rögtön meghánytattam magam, már rég túl vagyok a hányáson, de úgy érzem muszáj folytatnom még van bennem muszáj újra és újra ledugni az ujjamat a torkomon...már fáj ha nyelek .... eddig nem nagyon ment a hánytatás, de tegnap is már így könnyebbültem meg, sokáig hashajtóztam, de lebuktam, volt h nem ettem semmit, le is fogytam olyan 51kilóra, de visszajött kb 2-3kiló.... most olyan 170cm lehetek és 53-54kiló. Nem tudom mért írtam le ezeket, nem tudom mit érzek, csak h hányás közben is sírnom kell és folytatnom kell. Mit tehetnék? valaki tudna valami tanácsot adni? Köszönöm el?re is. 16/L

Legjobb válasz: Sürgõsen keress fel orvost, a fele sem tréfa annak, amit írtál. Gyanús, hogy bulimia nervosa felé haladsz, ha már nem vagy benne nyakig. Ebbõl önállóan kigyógyulni iszonyat nehéz, õszintén szólva én még senkirõl sem hallottam, hogy így sikerült volna. A legjobb, ha pszichológushoz fordulsz, legegyszerûbben a sulidban, vagy a háziorvosodhoz, aki továbbküld majd szakrendelésre. Most lépj, míg az elején vagy, az esélyed így sokkal több!

Sürgõsen keress fel orvost, a fele sem tréfa annak, amit írtál. Gyanús, hogy bulimia nervosa felé haladsz, ha már nem vagy benne nyakig. Ebbõl önállóan kigyógyulni iszonyat nehéz, õszintén szólva én még senkirõl sem hallottam, hogy így sikerült volna. A legjobb, ha pszichológushoz fordulsz, legegyszerûbben a sulidban, vagy a háziorvosodhoz, aki továbbküld majd szakrendelésre. Most lépj, míg az elején vagy, az esélyed így sokkal több!
nõ vagy, vagyis sosem leszel megelégedve a súlyoddal. akkor sem, ha 30 kilóra fogysz. egyébként 70 kilóig jó vagy, onnantól számít minden egyes kiló feleslegnek. szerintem hagyd abba a méregetést, egyél amennyit gondolsz, akár hízhatsz is, mert senki sem szereti a modell alkatú lányokat. jó, nem az hogy senki, de 90% nem. :)
Szia! elõször is, szeretném figyelmedbe ajánlani a következõ linket:http://www.hazipatika.com/tools/bmi itt kitudod számítani a testtömeg indexedet.Kérlek csináld meg, mert ennek a fele sem tréfa! Az egyik bnõm is hasonló gondokkal küzdött és nekem mondta el:együtt aztán elmentünk a suliorvoshoz és vele beszéltünk elõször.Aztán jöttek a szülei.Kapott beutaló pszcihológushoz, aki nagyon rendes volt, hiszen minden nap ilyen betegekkel foglalkozik. Úgyhogy ne szégyenkezz emiatt! Szerintem ne koplalj! Étkezz egészségesen!Sportoljatok a bnõddel rendszeresen! Este hat után ne egyél! Ha ezeket betartod, tarthatod a súlyod!De fogynod nem szabad, mert sztem így is nagyon vékony vagy... Sok sikert! L/16

Mit csináljak hogy ne piszkáljanak osztálytársaim azért mert szeretek, meg tudok is könnyen tanulni és kitűnő vagyok?

Nem egyszer visszahallottam már,hogy a hátam mögött pár lány kibeszél,hogy milyen hülye vok h ennyit tanulok meg lestrébereztek és ?szintén szólva naon rosszul esett!N tom miért kell azt piszkálni akinek van célja és el is akar vmit érni az életben.Orvos szeretnék lenni és emellett különböz? kutatásokat végezni ez minden álmom:)És az egy dolog, h az a pár liba fodrász meg lakberendez? akar lenni azt mják de attól még miért kell azt kikezdeni aki sokra szeretné vinni és vannak céljai az életben?Rengeteget sírtam már emiatt...Mindenki azt mondja h ne foglalkozzak velük.És különben meg nem szoktam magolni,cs könnyen tanulok szerencsére könnyen a fejembe megy:)

Legjobb válasz: A kérdésedben benne van a válasz. Ne csinálj semmit, Mit foglalkozol azzal, hogy "az a pár liba" mit dumál? Tényleg ne foglalkozz velük. Miért gondolod, hogy szükséged van rájuk? Majd lesznek rendes barátaid, akik olyannak fogadnak el amilyen vagy.

A kérdésedben benne van a válasz. Ne csinálj semmit, Mit foglalkozol azzal, hogy "az a pár liba" mit dumál? Tényleg ne foglalkozz velük. Miért gondolod, hogy szükséged van rájuk? Majd lesznek rendes barátaid, akik olyannak fogadnak el amilyen vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) Igyekszem, cs néha már alig birom idegekkel:(
gondolj bele, hogy 10 év múlva ott fognak éhbérért fodrászkodni meg lakberendezni, Téged pedig leköt valami fontos és nagyon érdekes munka, ami szenvedélyed. Ne érdekeljen már néhány szerencsétlen, irigységbõl csinálják. Ha meglátják, hogy nem érdekel, abba fogják hagyni. Érdeklõdés hiányában a piszkálás elmaradt =D
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ!=)Hát igen, ebben van vmi..Azért majd 8 év múlva megnézném az arcát az osztálytalálkozón hogy mire vitte meg én mire vittem:D
Nálunk is ez volt... fõleg általánosban. 3-en voltak ilyenek. Az egyikük 15 évesen szült, 1 évet végzett valami szakmunkásképzõben, a másik csajt 2 suliból kirúgták (mindenhol egy évet bírt), drogozott, és azóta munkanélküli, a harmadik csaj viszont dolgozik, és tök jól megy neki, de csak azért, mert elszakadt a másik kettõtõl. Én egyszerûen nem vettem róluk tudomást. Csak úgy bejártam a suliba. Te többet érsz náluk. Ezt tartsd szem elõtt. És akkor nem fog érdekelni mit beszélnek a hátad mögött.
Milyen jót fogsz röhögni rajtuk, amikor kinyitja vmelyik egy HOtel vagy étterem ajtaját elõtted, mert nem tudták többre vinni, mint mondjuk egy portás, pontosan az irigységük miatt...(elnézést a portásoktól, csak példa volt, szeretem a portásokat..., de Te mondjuk mint kõgazdag nagyeszû nagytudású állsz majd elõttük...jó lesz...)Szóval tojni rájuk. Tanulj!!! Tanulj!!!
Szia! Én is eléggé késõn válaszolok, de talán elolvasod. Csatlakozom az elõttem szólókhoz!A tanulás jó, sokat érsz majd vele. Amikor orvos, vagy ami még jobb: kutató orvos leszel, akkor majd mindenki elgondolkozik, aki suliban szivatott, hogy elképzelhetõ, hogy te jártad a helyes utat. Engem általánosban és gimiben is cikiztek azért, mert rendkívül sokat tanultam. Én sem magoltam, csupán szerettem volna mindenbõl jó lenni, mert érdekelt és mert az érettségi elõtt a legmûveltebb az ember általánosan, az egyetem szakbarbárrá tesz. Végül, aki legjobban cikizett, az elment fodrásznak (ne értse senki se félre, NEM nézem le a fodrászokat és a többi szakmát sem!a szüleim is szakmát végeztek és mai napig abban dolgoznak...de azért egy erõs gimibõl fodrásznak menni, az nem a legszokványosabb) én jelenleg pedig jogon vagyok. Szintén nem állítom, hogy ez a legjobb szakma és azt sem, hogy jó leszek, de kiskorom óta ügyvéd akartam lenni...és foggal-körömmel fogok a céljaimért harcolni!!! Sok sikert az álmaid teljesítéséhez, majd megadhatnád, hogy milyen orvos szeretnél lenni és hogy hol:) ....az ilyen elhivatott orvos tuti jó is;)

Mit javasoltok, hogy ne görcsöljek azon, hogy sohasincs orgazmusom, hogyan lazuljak el, kapcsoljak ki szex közben? (28 lány vagyok) Mindig ez jár a fejemben, mert sehogy sem tudok elmenni.

Legjobb válasz: Szia! A legfontosabb, hogy tényleg ne azzal foglalkozz, hogy el fogsz e menni, vagy sem! Ne akard erõltetni! Ha elõre félsz, akkor nem fog sikerülni! Én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy megfelelõ e neked a jelelegi partner! Ha a válasz igen, akkor sajnos benned van a "probléma". Nem kell megijedni :-). Egy kis alkohol fogyasztása sokat javíthat a helyzeten - egy baccardi vagy egy pár korty csokilikõr. (kedvcsinálónak remek) Fontos, hogy az elõjátékot nyújtsátok el minnél tovább, fürödjetek együtt, vagy maszírozzátok meg egymást alaposan. ("ott" is, ha jólesik) Azt nem írtad, hogy "felizgulsz" e. Mert ha van nemi vágy,akkor nincs veszve semmi! A barátod megtesz mindent annak érdekében, hogy neked is jó legyen? Kicsit több info kellene, hogy pontosabb legyen a válasz! Puszi: Mimi

Szia! A legfontosabb, hogy tényleg ne azzal foglalkozz, hogy el fogsz e menni, vagy sem! Ne akard erõltetni! Ha elõre félsz, akkor nem fog sikerülni! Én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy megfelelõ e neked a jelelegi partner! Ha a válasz igen, akkor sajnos benned van a "probléma". Nem kell megijedni :-). Egy kis alkohol fogyasztása sokat javíthat a helyzeten - egy baccardi vagy egy pár korty csokilikõr. (kedvcsinálónak remek) Fontos, hogy az elõjátékot nyújtsátok el minnél tovább, fürödjetek együtt, vagy maszírozzátok meg egymást alaposan. ("ott" is, ha jólesik) Azt nem írtad, hogy "felizgulsz" e. Mert ha van nemi vágy, akkor nincs veszve semmi! A barátod megtesz mindent annak érdekében, hogy neked is jó legyen? Kicsit több info kellene, hogy pontosabb legyen a válasz! Puszi: Mimi
A szeretkezés nem egy "projekt" és az orgazmus nem egy "kitûzött cél". Úgy állj hozzá a dologhoz, hogy az a lényeg, hogy együtt vagytok, jól érzitek egymást, és a lehetõ legjobbakat teszitek egymásnak/egymással; amikor szeretkeztek, az orgazmusod helyett arra figyelj, hogy milyen jó együtt, milyen jókat csinál neked a párod, és te is neki; figyelj oda minden kis érzésre, rezdülésre, éld át mindegyiket a maga teljességében. Csakis ezekre összpontosíts. És meg fogod látni, hogy meglesz az eredménye.
Azt hiszem, elég öreg vagyok ahhoz, hogy tanácsot adjak neked: 1. Ha maszturbálással el tudsz jutni az orgazmushoz, akkor elõbb-utóbb partnerrel is képes leszel rá. 2. Semmiképpen ne köss házasságot úgy, hogy nem éred el a partnereddel az orgazmust!!! Teljesen bizonyos, hogy egyszer találkozol olyan férfival, akivel átéled ezt, és ha az nem a férjed lesz, akkor vége a házasságodnak, családodnak. 3. Bármi, amit megkívánsz, vagy amirõl fantáziálsz, ne legyen titok a partnered elõtt. Lehet, hogy vannak vágyaid, amiket szégyellsz, de hidd el, ha bevallod neki, az inkább felizgatja õt, mintsem taszítja. Üdv és sok sikert!
Az utolsó válaszoló hülyeségeket írt! 1.Attól, hogy magadnak nem sikerül, attól még mással lehet h igen! Persze jobb felfedezni elõször magadnak, hogy mi a jó, de attól még lehet élvezni mással, sokan vannak, akik így vannak. 2.Ez a nõk 90%a dolog nem igaz! Attól, hogy vki beletõrõdött, hogy neki nincs, attól még nem kell másoknak is bemagyarázni, számadatokkal bizonyítva, ami mellesleg nem is igaz. Sokkal több nõ éli át, mésgha csak ezen a fórumon nézel körül, akkor is. És baromság, hogy nem képes rá vki, mert nincsenek idegvégzõdések a hüvelyben. A hüvelyi orgazmus hátterében is a csikló áll, csak nem közvetlen ingerléssel, hanem belülrõl, keress rá a neten, ha érdekel, én nem tudom szebben leírni, mert nem vagyok doki, de bizonyított tény. 3.Szerintem a kérdezõnek nem konkrétan azzal van baja, hogy nincs hüvelyi orgazmusa, hanem h sehogyse! Nagy-nagyon meg kéne tanulni ellazulni és a külvilágot teljes mértékben kizárni az ágyból. Meg persze nem ártana rájönni, hogy hogyan jó.
Ha masztival sem éred el, akkor mással sem fog menni. A nõk 90%-a nem képes hüvelyi orgazmusra, csak klitorális org.-ra a csikló ingerlésével, kevesebb százaléka pedig egyáltalán nem éli át. A hüvelyben nagyon kevés érzõ ideg van, vannak szerencsések, de sajnos én sem tartozom közéjük. Több partnerem volt, és egyikkel sem volt hüvelyi orgazmusom, csak orálisan lehet kielégíteni. A párommal nem házasodtunk össze, nem emiatt, már van kislányunk is, boldogok vagyunk, hüvelyi org. nélkül is teljes az életünk.
"p....zz"? Úgy látom neked viszont vannak problémáid, na mind1, te tudod... Csak azért írtam, mert ha a kérdezõ így áll hozzá, akkor szívás.
Ha nincs, akkor nincs! Olvass utána! Ne azt írd, hogy nem igaz, hanem, hogy nem értesz egyet, és ne p....zz, ha nincs ilyen problémád!
A kérdező hozzászólása: Mindent megbeszélünk, nincsenek titkos vágyaim. Masztival sem érem el. Akkor ne házasodjak össze azzal, akit szeretek, mert nincs orgazmusom, meg ezen agyalok, hogy miért nincs?
A kérdező hozzászólása: Jövõre össze szeretnénk házasodni, így a kérdésedre, õ a megfelelõ partner. Felizgulok, be is nedvesedem, de semmi, elõjáték is van, de mindig csak pisilési érzésem van, tudom, a G pont ingerlése miatt, de mért nem jutok ennél tovább?!
Elõször is az orgazmust nem szabad hajtani. Ha nincs orgazmusod, de jól esik a szex, akkor élvezd! Egyáltalán ne foglalkozz vele, hogy lesz-e belõle orgazmus. Azt élvezd, ami történik, és ne is nagyon figyelj oda. Kicsit jobban figyelj a párodra, mozogj kicsit többet, akkor õ is joban érzi magát, és õ is többet tesz majd. Próbálj ki új pózokat: nem bonyolultat, hanem újat. Orális szex volt? Azt is ki lehet próbálni. De a jó meleg fürdõvíz is csodákra képes - csak tegyetek bele fürdõolajat is, mert különben nem csúszik eléggé (ott egyébként is kézi módszert ajánlok). Vagy zuhany, jól irányítva :-) Elõtte menj el pisilni, és ha közben pisilési ingered, van, nyugodtan engedd. Nem fogsz pisilni (de egy törölközõt is leteríthettek, hogy teljesen el tudd engedni magad). Vagy próbáljátok olyan helyen, ahol nem gond (kádban vagy netán szabadban).
Én is úgy mentem férjhez 20 éve hogy nem volt orgazmusom a párommal. Felizgultam, aztán semmi. Rendkívül frusztráló. Megértem a kérdezõt. Néhány év elteltével és két szülés után azonban beütött a "ménkõ". Szinte egyik napról a másikra megváltozott. Egyszer sikerült véletlenül. Hogy miért, máig sem tudom. Valószínû , hogy sokkal nagyobb gondjaim voltak , mint azon görcsölni miért nincs orgazmusom .Felszakadt egy gát talán. Azóta ha nem is minden alkalommal, de átalában nekem is összejön. Talán érdemes lenne megkérdezni egy pszihológust.Szerintem õ tudna neked a legöbbet segíteni.

Mért hazudik a barátom aproságokba mikor tudom hogy szeret? Vannak ilyen emberek télleg akik nem birják ki hogy ne hazudjanak?

Legjobb válasz: Igen vannak...nekem 2 ilyen sráccal is volt már dolgom. És tudod mi az érdekes? hogy mind a kettõnél hiányzott az apás nevelés...az elsõnek lelépett az apja, a másodikkal pedig nem foglalkozott eleget...szerintem lehet valamilyen összefüggés..de lényeg a lényeg: szembesítsd a dologgal, kérdezd meg tõle hogy miért hazudozik? és mondd meg neki, hogy azzal teszi a legtöbb jót, ha igazat mond. Más tanácsot most nem tudok mondani...:/

Igen vannak...nekem 2 ilyen sráccal is volt már dolgom. És tudod mi az érdekes? hogy mind a kettõnél hiányzott az apás nevelés...az elsõnek lelépett az apja, a másodikkal pedig nem foglalkozott eleget...szerintem lehet valamilyen összefüggés..de lényeg a lényeg: szembesítsd a dologgal, kérdezd meg tõle hogy miért hazudozik? és mondd meg neki, hogy azzal teszi a legtöbb jót, ha igazat mond. Más tanácsot most nem tudok mondani...:/
A kérdező hozzászólása: mikor mondom neki hogy ne hazudjon azt mondja nem hazudik és válltig állitja hogy ö az igazat mondja..
Hazudj te is, de átlátszóan. És ragaszkodj ahhoz, hogy igazat mondtál. Majd rájön milyen idegesítõ tud lenni.
Mondj néhány példát, érdekesen hangzik. Amúgy lehet, hogy azért "hazudik" apróságokat, nehogy megbántson valamivel.
igen, az exem is ilyen volt.. az ilyet ott kell hagyni!!!!
a párom is sokat hazudozott arra hivatkozva h nem akar megbántani. Én mindig azt mondtam erre, hogy ha valaki apróságokban hazudik akkor mit tenne nagyobb dolog esetében... Próbáld megfogni a hazugságán és szembesítsd vele. De Te ne hazudj, mert akkor semmivel sem leszel különb nála és ezt a fejedhez is fogja majd vágni. Buktasd le aztán vagy megváltozik vagy elhagyod.
Az én barátom is letagadja hogy az exével tartja a kapcsolatot.Vagy elfogadjuk vagy nem.
A kérdező hozzászólása: igen egyszer lekell tudnom buktatni azzal kifognék rajta !

Elsőéves egyetemi hallgató vagyok. Egyszerűen nem tudok mit tenni, állandóan pánikolok az egyetem miatt. Mit tegyek, hogy ne őrüljek meg?

Ma is sírtam egy órát. Folyton rámtör a félelem, hogy mi lesz, ha nem sikerülnek a vizsgáim. Ha leülök tanulni, fél óra múlva biztos elfog a b?gés, annyira szorongok. És nem tudok tenni ellene.

Legjobb válasz: Ne butáskodjál, valami szorongás oldót kellene szedned, vagy vannak teák is. Ne sírjál, nincs semi baj, csak nem tudsz lazítani. Próbáld meg, vegyél egy narancsot szúrd tele szegfûszeggel tedd magad mellé. Mindjárt jobb lesz tõlle a közérzeted. Jó tanulást.

Ne butáskodjál, valami szorongás oldót kellene szedned, vagy vannak teák is. Ne sírjál, nincs semi baj, csak nem tudsz lazítani. Próbáld meg, vegyél egy narancsot szúrd tele szegfûszeggel tedd magad mellé. Mindjárt jobb lesz tõlle a közérzeted. Jó tanulást.
A kategóriát eltaláltad, tudod, hogy mentális probléma. Innentõl mit vársz tõlünk? Csak egy pszichológus tud mit kezdeni a depresszióddal..
iszol te rendesen mostanában?
A kérdező hozzászólása: 21:08: Vegyesek az élményeim, a legtöbb tárgyból, egy kivételével, eddig sikerült mindenbõl elég jól teljesítenem. Igazad van, nem kell halálkomolyan venni az egyetemet, de még nem jutottam el arra a pontra, hogy ezt el is tudjam hinni. Te milyen szakon vagy, hova jársz?
A kérdező hozzászólása: 21:08: Most látom, hogy a kérdésemre már válaszoltál.
2 diploma és egy szakképzés után írok neked. Az elsõ szabály, hogy magadért tanulsz. Nem apáért, nem anyáért, magadért! Ha olyan szakon vagy, ami nem a te asztalod, akkor sohasem leszel olyan sikeres és boldog vele, mint a neked valóval. Tehát ideje érzelmileg leszakadni a szülõktõl. Az anyagiakra való hivatkozás a legõsibb zsarolás, amit a szülõk tesznek. Sok egyetemista (köztük anno én is) vállalt bizony munkát a suli mellett és így jóval kevésbé szorult a szüleire. A harmadik dolog, hogy érdemes végiggondolni, hogy valóban mi miatt is szorongasz. Valóban a vizsgák miatt? vagy inkább apa és anya miatt, hogy mit fognak szólni! Ez utóbbi esetben még mindig az érzelmi függés és a lelki éretlenség (nem bántásból írom) áll fenn. Végiggondoltad, hogy igazából mi szeretnél lenni? Magadért küzdesz? Ha van célod és van erõs motivációd, akkor sokkal jobban bízol magadban és töredék szorongással végigcsinálod. Ez így egyenes út a pszichés zavar felé. Szóval gondold picit át az egészet, mert egy életed van, ami a tiéd! Nekem nagyon szigorú szüleim voltak, de bizony ennyi idõsen már kiálltam magamért akkor is, ha ebbõl komoly vita következett. Soha nem zavartak el otthonról, még a mai napig is a szeretett lányuk vagyok, aki teljesen boldog a munkájával. (véghezvittem azt a szakmát, amit én akartam)
a szüled tönkretesznek téged
Annyira nem lehetsz jó, ha fizetõsre vettek fel.
Én is így voltam.Másodéves vagyok.De rá kell jönni, hogy ha nem sikerül, nem dõl össze a világ.Van pótzh, ha az se sikerül, akkor felveszed következõ félévbe.Nem éri meg szorongani és tönkre tenni magad. 19L :)
Az önbizalomnak pontosan elég, ha már sikerültek zh-k. Aki fizetõsök nagyobb arányban morzsolódnak le, úgyhogy minden sikerélmény duplán ér. Ez most nem azt jelenti, hogy te is kiesel onnan, ezt verd ki a fejedbõl. Bár kétségtelen hogy az elsõ évben azért szórják az embereket rendesen kifelé. Ennek az elsõ évnek van egy ilyen szerepe is, itt a legnagyobb a lemorzsolódás. Ezt én is tudom (elsõéves egyetemista) ezért minden zh-t, minden (leendõ vizsgát) ha sikerül sikerélményként könyvelek el és egyre magabiztosabbá tesz, hogy nekem itt a helyem. Ne akarj egyszerre mindent. Egy zh ma, egy vizsga holnap... Szépen lépésenként teljesítsd a félévet mindig csak egy dologra koncentrálva, a soronkövetkezõ kihívásra. Tanulj minden hétvégén. Nézd át a heti anyagot. Azt senki sem állítja, hogy móka és kacagás, és hogy nem kell a könyv fölött ülni, de ha nem szarod el az idõdet a szorgalmi idõszakban, és nem a vizsgára való felkészüléskor, két nappal a vizsga elõtt veszed kézbe az amugy kölcsönkért jegyzetet, akkor sokkal, de sokkal könnyebb dolgod van. Legyél ott minden elõadáson hétköznap, hétvégén pedig tanulj, szánd rá az idõt. A vizsgaidõszakot pedig úgy oszd be, hogy 3-4 napod két vizsga között, illetve hogy az esetleges javítóvizsgáknak is legyen helyük. Érdemes talán a legneccesebb tárgyakkal kezdeni a vizsgaidõszakot, mert ha megvan, akkor az nagy sikerélmény (nagy megkönnyebbülés) ha mégsem, akkor be tudod tervezni a pótvizsgát. Ezek amolyan praktikák, a lényeg, hogy ne kapj attól sírógörcsöt mert hirtelen semmit sem tudsz, kis lépésenként haladj, oszd be az idõd. Elõttem is írták, ne a szüleidnek akarj megfelelni, nyilván nehéz ezt betartani, de tanulás terén szarjál rájuk, fõleg akkor ha nincs gond veled, és általában teljesítesz mindent. Én például államilag finanszírozott képzésen vagyok, rajtam anyi plusz nyomás van, hogyha nem teljesítem idõben az egyetemet, kicsúszok az "ingyenességbõl" akkor ott kell hagynom a sulit, ugyanis nincs pénzünk a tandíjra. Ennyi. Mégsem parázok, bízok magamban. Neked is ezt kéne tenned. remélem segítettem valamicskét :)
Elõzõ vagyok, elnézést a helyesírásomért és a gondolatmenet kuszaságáért, könyv fölött ültem egész éjszaka, kicsit fáradt vagyok :) )
A kérdező hozzászólása: Annyira hálás vagyok mindenkinek, el se tudjátok képzelni, mennyire jól esett, hogy ennyien válaszoltatok. Egyelõre annyit fogok tenni, hogy megvárom az elsõ év végét, hogy hogyan alakulnak a dolgaim, és ha már tényleg olyan lesz a helyzet, hogy nem bírom tovább idegekkel, szakot váltok, keresek valami mást, valami olyat, ami jobban érdekel. A munkavállaláson még nem gondolkodom, gimnáziumi érettségivel nem jutnék messzire, de ha már minden cérna szakad, rá leszek kényszerülve...
Vannak érettségire épülõ OkJ-es szakmák is. (1-2 éves képzés)
Egyik barátom az apja unszolására ment jogra, kínkeservesen csinálgatta, de utálta majd a sarkára állt és beadta oda ahová mindig is szeretett volna menni, neki az pont a közgazdaság volt. Ahol kiemelkedõ volt, és megnyert komolyabb ösztöndíjakat is, és sok elismerése lett. Nem akarom leírni pont miket, mert nem szeretném, ha rá lehetne ismerni.
szia, én 1évig a szüleim kedvéért jártam 1szakra utáltam, kínkeservesen ment váltottam, most azt tanulom amit szeretek és nekem való és sokkal jobban megy kevésbé stresszelek. Az is egy lehetõség, hogy lehet ez a szak túl nehéz neked vagy az is lehet, hogy alaptalanul stresszelsz azt csak te tudod melyik igaz rád ezek közül.
20:47 vagyok. Akkor viszont állj saját lábadra! Én is ilyen családból származok, ugyan ezzel a szöveggel, hogy amíg az õ kenyerüket eszem, azt teszem amit mondanak. Változtattam. Elköltöztem. Erre ez az egyetlen megoldás. Volt ám harag! Legalább fél évig. De tudod milyen nyugodtság, boldogság, és ami mindennél fontosabb önbizalom töltött el? Fél év után pedig teljesen megenyhültek. Most már megyek minden hétvégén látogatóba, teljesen jól meg vagyunk. Még most is próbálkoznak, hogy beleszóljanak, de most már el tudom ezeket hárítani. Felnõttként, saját egzisztenciával.
Szia! Nem bízol eléggé magadban! Az érettségit is leraktad, felvettek egyetemre, ez most miért nem menne? Adj magadnak egy kis örömet, ajándékozd meg magad azzal a tudattal, hogy bármire képes vagy :) Szurkolok neked (kacsintós fej)
Nem tudsz tenni semmit. egyetemre az megy aki tudja magáról h le tud tenni majd vmit az asztalra. Ha te nem érzel így nem a te pályád. annyit tanácsolok h a vizsgáig tanulj ha kell bõgjél és ha nem megy. Hagyd ott. Mivel már most szenvedsz. ez kifog hatni a késõbbi éveidre is pl munkánál nem szívesen fogod csinálni. Ez a probléma azoknál gyakori akik a szülõk unszolására kezdik el az egyetemet. 18/F
Én is ugyanígy vagyok, rettegek nagyon, már felkészítettem mindenkit, hogy megbukok 1-2 tárgyból, fõleg, hogy a zh-im se sikerültek jól. :( Nem tudok 60%ot teljesíteni. :( Ráadásul nálunk minden vizsgát dec. 21.-re akarnak rakni és hiába kérdeztük, kötelezõ felvenni azt az idõpontot, nem választhatunk másikat. :S Úgyhogy marad a szorongás és az õrült tanulás (már ha megy :( ). :S Úgy próbálok amúgy nyugodt maradni, hogy nem gondolok a vizsgákra, tanulok is persze, de mellette próbálok kikapcsolódni is (séta, beszélgetés stb.), hogy oldjam a stresszt és úgymond "lazán" felfogni ezt az egészet, hogy lesz több lehetõségem is bizonyítani és addig is teperni ezerrel.
Nem akarok butaságokat írni neked, sem megijeszteni, de azért úgy érzem le kell írnom, biztos ami biztos: Gondolom van az egyetemen valamilyen lelkisegélyszolgálat, vagy nem is tudom, minek hívják, én sajnos próbáltam úgy tenni, mintha csak én lennék túl érzékeny és a szõnyeg alá söpörtem a dolgokat. Lehet, hogy csak átmeneti ez a helyzet nálad, de lehet, hogy generalizál szorongásos szindróma, vagy valami más, persze nem ismerlek, és nem is kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, de jobb elõbb segítséget kérni, mint hogy halogatod és aztán a végén tényleg kialakul nálad, és rosszabb lesz. Szerintem a te érdeked is, hogy megelõzd a nagyobb problémát, és ne szenvedj, mert így nem tudsz koncentrálni, így tanulni sem könnyû, és a végén ezzel váltod valóra azt a félelmedet, hogy nem sikerül a vizsgád. (persze a saját helyzetedet csak te ismered igazán)
Figyelj ide, nálam valószínû hogy meghúznak a fõ tantárgyamból (kicsit kiakasztottam a tanárt), és még se parázok, pedig saját pénzbõl fizetem a tandíjat. Te se aggódjál, lazulj el egy kicsit, nem kell olyan halálosan komolyan venni, menjél a barátaiddal ide-oda, érezd jól magad, és néha tanulgass is. Attól nem lesz jobb, hogy ha sírsz. Építs kapcsolatokat vagy valami, kösd le magadat, ne legyen idõd kibukni.
Megkérdezhetem, milyen szakra jársz? Kíváncsi vagyok, mi készítette ki ennyire az idegeidet..
A kérdező hozzászólása: 20:17: Köszönöm a biztatást, milyen nyugtató teákra, nyugtatókra gondolsz? 20:20: Eltaláltad, szülõi unszolásra kezdtem el az egyetemet, de az én szüleim mellett nem megoldható, hogy úgymond otthagyjam az egyetemet. Gondolom, neked biztos nincs ilyen problémád... 20:21: Köszönöm neked is a biztatást, és szurkolok neked. Igyekszem én is kikapcsolódni, elhesegetni a gondolataimat más irányba, de nem megy...
A kérdező hozzászólása: 20: 31: Közgazdász szakon vagyok.
Én vagyok a 20.20as Csak annyit vállaltam amennyivel megtudok bírkózni. Mehettem volna gimibe de bõven elég 1jó szakközép is.
Lehet, hogy olyan szüleid vannak, de senkit nem kényszeríthetnek semmire! Felnõtt vagy, ha azon múlik, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élj, akkor ha kell, vessz össze velük, de hagyd ott az egyetemet! Ha a szüleid kidobnak, akkor pedig keress állást. Ha valaki akar, az tud találni magának munkát, olcsó lakást/szobát. Aztán pedig gondolkozz azon, hogy mihez szeretnél kezdeni. Idõ közben pedig hidd el, a szüleid is meg fognak enyhülni. Ne félj, egyetlen vaskalapos szülõ sem képes örök életre eldobni magától a lányát csak azért, mert szerinte rosszul döntött. Ha pedig olyan típusok a szüleid, hogy azért lehet velük beszélgetni, válaszd a kevésbé drasztikus megoldást, és ülj le velük, mondd el, hogy neked ez mennyire rossz (különben is nem hiszem el, hogy nem vették észre, mennyire kikészültél, mennyit sírsz) és talán tudtok kompromisszumot kötni..
Szia! Lehet, hogy baromságnak tartod, de szerintem próbálj meg meditálni. Az lecsendesíti benned a zavart, segít talpra állni, nyugodtnak és stresszmentesnek lenni. Ha hiszel ebben próbáld ki az agykontrollt. Nagyon jó, és könnyebben is tudsz tanulni majd. Még a vizsgáid közben is tudsz majd meditálni és így, ha nem jut eszedbe valamelyik kérdésre a válsz, csak lemész alfába és már emlékszel is rá :) Remélem tudtam segíteni :)
És ha megbuksz? Felveszed még egyszer a vizsgát, ha nem jön össze, mégegyszer a tárgyat. Nálunk jogon nem ember, akinek nincs semmi elmaradása pl. De gondolkodj el azon, hogy elmúltál 18 éves, felnõtt ember vagy és hagyod, hogy a szüleid irányítsanak. Lázadni sose késõ, de így az leszel, akinek 40évesen is anyuka dirigál. Õ váélaszt majd férjet, aki tipikusan utálni fogja az anyóst, te meg majd jól hazaköltözöl? Nyugi van, nem a világvége a bukás, fõleg, hogy az esetek nagy részében inkább múlik a tanár aznapi hangulatától meg a szimpátiájától a jegyed, mint a tudásodtól. Szomorú, de ez van manapság. Szedd össze magad, állj a sarkadra, ha így nem érzed magad jól, zárkózz be a szobádba/albiba/koliba/ahol laksz, igyál egy csésze teát, legyen rend és ülj le a könyveid fölé. Ha leülsz és tanulsz, legalább azt mondhatod, hogy te megtettél mindent, így már nem rajtad múlik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, aki ír, hálás vagyok, hogy igyekeztek segíteni. 20:47: Aranyos vagy te is, de bár csak ilyen egyszerû lenne... Tudják, persze, hogy tudják, hogy miken megyek keresztül, de nem akarnak megérteni. Múlt hétvégén, mikor haza mentem, apu jobban kibukott, mint én, hogy hogy lehetek ilyen nyápic, meg hogy csak erre fogom azt, hogy nem akarok tanulni. Még dobtak olyan kijelentéseket is, hogy nem muszáj elviselniük, meg az õ pénzükbõl élek, azt kell csinálnom, amit õk mondanak...
Szia! nekem fogalmam sincs még az egyetemrõl, de minden álmom:) Nagyon nem értek a tanulási problémákhoz, viszont pánikszerû rohamaim nekem is vannak! ha beszélsz egy tanároddal vagy egy egyetmistával, talán tudna neked segíteni, de azt is megtehetnéd, hogy azzal tanulsz, akivel egy szakon(vagy micsodán) vagy=)

Alairtam egy baratom keresere az ellenorzojet, 4napja es azota nagyon rosszul erzem magam, nincs etvagyam, erotlen vagyok es semmire sem tudok rendesen koncentralni csak arra hogy kiderul a tanaraim elott. Mit tegyek hogy ne vegyem annyira szivre?

Legjobb válasz: Háát igen. Kicsit necces téma. De elõttem aki leírta, hogy a barátodnak tettél szivességet, teljesen igaza volt!!! Ne aggódj annyira. Viszont máskor ne nagyon csinálj ilyet... Amúgy ez egy egyszerû kis gyerekcsíny. Nem gyerek az, aki nem csinált ilyet. És aki elõttem írt, hogy okiat hamisítás, annak azt üzenem, hogy az az okirrat hamisítás, ha például egy nagyon fontos iratnak hamisítják az aláírását. Am ellenõrzõt évközben is lehet venni, és lecserélni. Nálunk 200 forint (de ez mind1)

Háát igen. Kicsit necces téma. De elõttem aki leírta, hogy a barátodnak tettél szivességet, teljesen igaza volt!!! Ne aggódj annyira. Viszont máskor ne nagyon csinálj ilyet... Amúgy ez egy egyszerû kis gyerekcsíny. Nem gyerek az, aki nem csinált ilyet. És aki elõttem írt, hogy okiat hamisítás, annak azt üzenem, hogy az az okirrat hamisítás, ha például egy nagyon fontos iratnak hamisítják az aláírását. Am ellenõrzõt évközben is lehet venni, és lecserélni. Nálunk 200 forint (de ez mind1)
Ne aggódj :) Nem azt mondom hogy váljon rendszeressé, de Te tulajdonképpen segítettél a barátodnak. Egy szívesség volt. Örülj neki hogy képes voltál rá, ez azt jelenti hogy igazi jó barát vagy! Ha csak Te és a barátod tudtod róla, akkor ne félj. Õ nem mondja el senkinek.. hisz miért akarna rosszat magának!? Te pedig éppúgy. Ha ki is derülne, nem lenne semmi gond. Szóval nyugi, egyél rendesen, ne stresszelj, jó barát vagy! :)
:D szerintem túl stresszeled. én már arra is lusta szoktam lenni hogy anyának odavigyek valamit hogy aláírjon . mindig én hamisítom alá. még 1szer sem derult ki pedig mar 2 éve ez megy. meg amugy sem lenne belõle nagy gond. ha ki is derul nem te leszel a hibás vagyis kevésbé leszel , és végülis mi olyan nagyon rosszat csinálhatnak veled ha kiderül ? semmit. ne stresszelj ilyen kis dolgon :D
Ha csak a barátod és te tudsz róla akkor nem lesz gond szerintem. De ha elkotyogja a barátod és netán pletyka lesz belõle, akkor ismerd be minél elõbb az adott tanárnál, mert akkor nem érdemli meg a barátod hogy falazz neki. Abban nem tudok jót mondani, hogy ne vedd szívedre most, de a jövõre nézve azt mondom, hogy soha ne csinálj ilyet többet és akkor nem lesz gond vele. Ha ennyire rosszul érzed magad esetleg kérd meg a barátodat, hogy mondjátok el a tanárnak, mert ez neked nagyon nagy lelki problémákat okoz és félsz hogy valami bajod lesz. Ha igazi barátod szerintem megérti és beleegyezik. Persze az is lehet hogy utána nem lesz a barátod, de én úgy gondolom, hogy a barátság amúgy sem arról szól hogy csalj a másik nem tanulása vagy vmije miatt.
hát figyelj, az én osztályomba is volt ilyen, a gyereket majdnem kicsapták...
hogy mit csinálhatnak vele???? Ez egy hivatalos okirat hamisítás amit a törvény elvileg büntet gyakorlatilag meg lehet soha nem veszik észre....hiszen két egyforma aláírás soha nincs.
szerintem ne csinálj ilyent tobbet, ha nem bírod cérnával.a barátság nem arról szól, hogy kérésére csalj netalántán lopj stb. és ha már egyszer aláírtad, akkor továbbra is te fogod aláírni, mert ha szulei nem totál hujék, akkor úgy is észreveszik, ha a tanár nem is.mindenesetre akkor fogod megtudni ha kitudódik hogy igazi "barát"-e a barátod, hogy majd bekopp-e téged.te pedig annyira ne cikizd már magad. ha kiderul és bekop a barátod válalod a kovetkezményeket, az pedig egy jó lecke lesz számodra, hogy tobbet ilyent ne csinálj.várd meg, hogyan alakul a helyzet, magadtól ne ismerj be semmit. meglátod, hogyan viselkedik majd a barátod.
Visszaszívtam az üzenetetem, amit az elõttem író írt. Félreértettem... Bocsika

8 hónapos labi-dog keverék kutyánk folyton felugrál nagyon durva, harapdál. Jutalommal csak az ül, fekszik, néha a maradra is reagál. Nagyon makacs nem tudjuk rendreutasítani. A három gyerekem már fél tőle. Mit tehetnék hogy ne ugráljon fel?

Legjobb válasz: Nincs mit, ennél jobbat nem tudok mondani. Nekem is van egy labrador kutyám már 13 éves, õ az elsõ kutyám, mivel 12éves vagyok. Szerencsére õ nem volt problémás kutya és még most sem az, ezért tapasztalatbol sajnálom nem tudok segiteni.

Nincs mit, ennél jobbat nem tudok mondani. Nekem is van egy labrador kutyám már 13 éves, õ az elsõ kutyám, mivel 12éves vagyok. Szerencsére õ nem volt problémás kutya és még most sem az, ezért tapasztalatbol sajnálom nem tudok segiteni.
Legyél szigorú vele. ha kell vágj rá az orrára. Azért az mégsem járja, hogy a kutya parancsoljon a házba!
A kérdező hozzászólása: nem használt sem az orr-ráütés, sem a lépj a hátsó lábára...néha sikerül a grabancát elkapnom, de ez 8, 6, és 2 éves gyerekeimnek nem megy...de köszi
Bocs kicsit hülyén fogalmaztam meg az elözöt: Bocs tapasztalatbol nem tudok segiteni. Sajnálom.
http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Letölthetõ könyv, Jan Fennel Kutyapszichológia. Olvasd el, nagyon hasznos! Kutyakikepzes.net Ez pedig egy nagyon jó kutyakiképzõ honlapja, nekem is õ segített.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!