Találatok a következő kifejezésre: Mit tudok ha a kiskutyám (10 db)

Tudja vki h mit jelenthet ha a kiskutya hasfalán dudorokat tapintok különböző helyeken, mintha hurkás lenne a hasa? És néha olyan mintha mozogna

Két hete vettünk egy bolognese kutyust, egy nagyon elhanyagolt környezetb?l, megsajnáltuk, segíteni akartunk rajta. Rendbe tettem, kapott vitaminokat, féreghajtót. Sajnos elég nagy férgek távoztak bel?le. Bár a tenyészt? szerint volt féreghajtva (amit én nem hiszek) és most már szépen rendbe jött, de ha hanyatt fekszik és simogatom, a hasfalán dudorokat lehet különböz? helyeken kitapintani, és ahogy lélegzik, olyan mintha mozognának. Arra gondolok h lehet h ennyire férges még? Adjak neki újra féreghajtót? Ilyet még egyetlen kutyánál sem tapasztaltam

Legjobb válasz: Szerintem vidd állatorvoshoz, biztos ami biztos Ha bizonytalan környezetbõl hoztok kutyát, mindig vigyétek dokihoz! Én még a megbízható helyrõl hozott kutyámat is elvittem az elsõ napon, a biztonság kedvéért

Szerintem vidd állatorvoshoz, biztos ami biztos Ha bizonytalan környezetbõl hoztok kutyát, mindig vigyétek dokihoz! Én még a megbízható helyrõl hozott kutyámat is elvittem az elsõ napon, a biztonság kedvéért
Orvoshoz. Sérv is lehet.
Szerintem sérves. Mindeképpen vidd állatorvoshoz, mert ha esetleg nem sérv, akkor is ki kell deríteni mi az.
ha megkérhetnélek ne hivd tenyésztõnek az illetõt mert nem az. az iylet ugy hivják hogy szaporitó
én is arra gondoltam, hogy esetleg vemhes lehet!!!
Szia! Mennyi idõs a kutyus? Fiú, vagy kislány? A kistestû kutyusok hamar ivarérettek, akár már 6 hónapos korban, nem lehet, hogy vemhes szegény?
A kérdező hozzászólása: Érdekes módon a hangulata nagyon jó, étvágya is nagyon jó, az orra is szép nedves egészségesnek tûnik, azt hittem már rendbe jött.A szõre viszont még hullik egy kicsit, bár állítólag ennek a fajtának nem szabadna.
A kérdező hozzászólása: Várom az orvost, de a telefonban azt mondta, h az is lehet h annyira vékonya a bõre, h a beleit lehet tapintani és annak a mozgását érzem.
Lehet féreg, annak ellenére hogy kapott féreghajtót. Az én szukám vemhesség elõtt féregtelenítve lett, aztán a kicsiket is féreghajtóztam többször is, és mégsem ürült ki az összes féreg és ezt csak akkor vettem észre, amikor az egyik kicsit már elvitték. Azonnal vittem neki újabb adag féreghajtót. Nagyon makacs féreg volt, végül egy speciális féreghajtó segített, Triantelm volt a neve. Ettõl függetlenül sokan valóban iszonyat férgesen adják tovább a kicsiket, kolléganõm kiskutyája majdnem belepusztult, valami 70-100 közti számú féreg ürült ki belõle, vagy még ennél is több.
Szia! Irány az orvos azonnal, mert bõrférgek is lehetnek! http://www.mancsok.hu Itt találsz errõl bõvebben információt!
Szia! 9 hetesen akkor a vemhességet kizártuk. Szerintem menj el vele dokihoz, ez a féreg dolog nem játék, akár bele is pusztulnak a kiskutyák, mert a férgek elszívják elõlük a tápanyagot. Egy 10 cm hosszú féreg mozgását simán érezni a hasfalon keresztül, egy bolognese nagyon kicsi, van esély, hogy a giliszták fészkelõdnek, ha megpiszkálod õket. Szegény kis jószág.:( Amúgy kedve milyen? Gondolom, hangja sincs, örül, hogy nálatok lehet, elkerült attól az igazi féregtõl!
Ha férges volt, akkor a féreghajtót folyamatosan kellene adni, amíg ki nem ürül. De amúgy nem lehet, hogy teleette magát, és a beleiben a kaja/kaka dudorodik kifelé? Csak azért kérdem, mert a blökimnek a hasán hatalmas nagy "dudorok" jönnek elõ, ha rendesen bezabál.
A kérdező hozzászólása: Szuka kiskutya és 9 hetes. Megint megnéztem és ha hanyatt fekszik, olyan a hasfala, mintha a bõre alatt lenne vmi, de sztem nem sérv, mert ahhoz sok helyen van, és ahogy lélegzik, olyan mint amikor egy kismamának lehet tapintani h rugdos a kicsi, tehát mintha mozogna vmi benne.Ijesztõ
Azok valószínûleg a belei. Amikor az én kutyám kb.9 hetes volt megetettem száraz kajával (teljesen szárazon, mert csak utána olvastam el, hogy be kellett volna áztatni). Szóval megevett egy jó nagy adagot és kidõlt aludni. A õ pocakja is ilyen volt, amíg emésztett. Én is aggódtam érte, de szerencsére semmi baja nem lett. felébredt, kaksizott egy nagyot és semmi baja sem volt.

Hogyan tudom leszoktatni a kiskutyámat, hogy ha mi eszünk ne ugasson körülöttünk, illetve ne ugráljon a lábunkhoz?

Legjobb válasz: Ne adj neki kaját véletlenül se.. akkor mindig fog ugatni hogy kapjon! Hogy hogy tudod errõl leszoktatni.. gõzöm sincs. Addig amíg esztek.. a ház másik felébe haggyátok õt. Ha már van másik fele.

Ne adj neki kaját véletlenül se.. akkor mindig fog ugatni hogy kapjon! Hogy hogy tudod errõl leszoktatni.. gõzöm sincs. Addig amíg esztek.. a ház másik felébe haggyátok õt. Ha már van másik fele.
Tedd a fekhelyét kevésbé frekventáltabb helyre, vagy ne a helyére küldd, hanem simán csak fektesd le valahol, hogy maradjon ott.
A kérdező hozzászólása: Mit csináljak, ha igazából nem nagyon hova tudom kiküldeni, mivel az étkezõ egyben van a konyhával, ahol neki is a fekhelye van. Vera
Ha bemegy a konyhába és hangoskodik, követelõzik, azonnal ki kell zavarni. Ha bejön és nyugodtan van, nem kell róla tudomást venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem adtunk neki a mi ételünkbõl, csak az evés elején ugat, nyíugtalankodik, utánna megunja, vagy esetleg vissza-vissza jön egyet ugatni, de utánna elmegy. Mikor fogja azt tudni, hogy ilyenkor ezt se csinálja. Vera
kaja , kutya ugat, kutya megfog -wc-be, vagy fürdõbe bezár. ha csendben van kiengeded. de , ha kaját adsz neki ott , ahol ti esztek , illetve bárki aki ott azon a helyen eszik !! akkor ne csodálkozz, hogy joggal követelõzik. vagy engeded, vagy nem !
Nálunk az vált be, hogy ha nekiállt könyörögni, pacsit adni és nyüszögni, hogy kérjen egy falatot, akkor kiküldtem a konyhából. Egy-két ilyen alkalom elég volt, hogy megszokja, nem koldulhat. Illetve asztaltól nem szabad etetni. Ha jól viselkedett, akkor amikor befejeztük az evést, egy-két falatot adtam neki a tányérjába. Mostanra ez úgy mûködik, hogy ha fõzõk, vagy eszünk a konyhában, a kutya az asztal alatt fekszik csendben.
Le kell fektetni valahol távolabb. Ha még nem tud helyben maradni, akkor ez tökéletes alkalom arra, hogy megtanulja, bár én elsõre inkább valami hideg étel mellett próbálkoznák vele, mert ha elég akaratos a kutya, te meg kevésbé, kihûl a kaja, mire megérti a lényeget :)
egyszerûen. ne foglalkozzatok vele. had ugasson ugráljon, ti még csak rá se nézzetek, utánna megunja, vagy észre veszi, hogy ezzel semmit sem ér el. Esetleg ha nem bírjátok ki anélkül, hogy ne szóljatok rá, akkor inkább csináld azt, hogy leülteted(ha már ismeri az ül-t) és mondd neki, hogy nyugi. amikor nyugodt marad dícsérd, de amint megint nekikezd szólj rá erélyesen, hogy Nem! vagy hogy Elég! megfogja tanulni, hogy ez helytelen magattartási forma.
az a rendszer a jóóó : amikor , leültök enni , a kutya magától és nem parancsra! elmegy a helyére és lefekszik! ezt kell elérni! persze, ha a kaja után , átülsz máshová ( ahol néha a kutya kaphat pár falatot, és EZ A HELY , NEM AZ, AHOL ESZTEK !!!( ott már adhatsz neki falatokat. a lényege az, hogy a kutya megértse, elõször ti esztek, aztán jöhet õ!!

Mit tudok csinálni, ha a kiskutyám állandóan ugat és nyüszit ha nem vagyok otthon?

Akkor is ugat ha valaki más otthon van vele, de én nem.Napközben és este is.

Legjobb válasz: hát ennyire szeret téged sztem is hadj otthon vmit amin a szagod érzi ha nem jön be akkor vidd magaddal :)

hát ennyire szeret téged sztem is hadj otthon vmit amin a szagod érzi ha nem jön be akkor vidd magaddal :)
Próbáld ki, hoyg otthon hagysz neki valamit, amin a te szagodat érzi... pl valami ruhádat. Én megpróbálkoznék azzal is, hogy egy kicsit "eltávolodni" tõle, hogy más embernek is lehessen fontos szerepe az életében, mással is érezze magát annyira jól, mint veled... vigye más is sétálni, adjon neki más is enni, játsszon más emberekkel is sokat. Így talán majd nem ragaszkodik annyira egyedül hozzád.
Hát egy idõ után muszáj lesz neki megszokni, próbáljátok ki, hogy amikor te nem vagy otthon, valaki ölbeveszi, szeretgeti, hátha megnyugszik. Az is egy megoldás lehet, hogy próbáld elterelni a figyelmét, hogy ne vegye észre, amikor elmész otthonról, pl. adj neki valami fincsi kaját, hogy azzal legyen elfoglalva, azalatt surranj ki a lakásból, akkor talán egy darabig nem tûnik fel neki, és utána már nem csap hisztit.
Ajánlanék egy könyvet. Jan Fennel: Kutyapszichológia. Ilyen , és hasonló problémákra is vannak benne nagyszerû megoldások. A késõbbiekben is nagy segítség lehet, de ha korán elkezded a benne javasoltakat alkalmazni, biztos lehetsz benne, hogy mindkettõtök számára boldog éveket tölthettek majd együtt. Érdemes megvenni!
ez nehéz, a mi kutyánk is csinálta. a legjobb tanács, hogy igen hagyj otthon valami ruhadarabot. és... gyakoroljatok, amikor otthon vagy, menj ki a házból vagy a lakásból, ha hallod, h nyüszít menj vissza szidd meg. (tuodm ez nem könnyû, de muszáj). aztá fokozatos növeld az idõt, és amikor nem hisztizik, akkor nyiss be és dícsérd meg. ha leírod az e-mail címed, el tudom küldeni Word doksiként a Fennel, Kutyapszicho könyvét.
Cserél ki az elemet!:)

Ha a kiskutyám most csütörtökön kapja meg a 2. oltást. (2 hónapos) akkor mikor kell megkapja a következőt? (azt tudom hogy 3 hónaposan kell megkapja de akkor az mikor van? 4 hét múlva? ) 9/L

Legjobb válasz: A harmadik oltás 2, a negyedik 4 hét múlva jár majd neki. Utána 3 és 4 hónapos kor között kell majd megkapnia az elsõ veszettség elleni oltást, amit 6 hónap múlva ismételni kell. Utána már csak évente egyszer kell majd veszettség+kombinált oltást kapnia.

A harmadik oltás 2, a negyedik 4 hét múlva jár majd neki. Utána 3 és 4 hónapos kor között kell majd megkapnia az elsõ veszettség elleni oltást, amit 6 hónap múlva ismételni kell. Utána már csak évente egyszer kell majd veszettség+kombinált oltást kapnia.
Az állatorvos mindent megfog mondani!Én nem tudom!
az én kutyusom. 6, 8, 10, 12 hetesen kapott parvo, kombi, parvo kombi oltást:D utána 4hónaposanis 5hónaposan veszetség 6hónaposan újra kapott valamit:D és majd 11hónaposan kell újra vinni veszetségre és majd 12 hónaposan is valamire :D

Nemsokára haza hozom a kiskutyám ( 10 hetes lesz akkor), de csak egy hétig tudok vele itthon maradni. Mit tehetnék, milyen intézkedéseket, hogy ne legyen probléma ha itthon hagyom?

Legjobb válasz: És ami a kis lelke szempontjából fontos: kezdd el szoktatni az egyedülléthez már akkor, mikor még otthon vagy vele. Menj ki, minden különösebb kommunikáció nélkül, várj pár percet, és mindig akkor menj be, ha épp nem nyafog. Amíg nyafog, tapodtat sem. Nyújtogasd az idõt, hallgatózz figyeld meg mit csinál. Szokja meg, hogy te egy ilyen vagy, aki jön-megy.

És ami a kis lelke szempontjából fontos: kezdd el szoktatni az egyedülléthez már akkor, mikor még otthon vagy vele. Menj ki, minden különösebb kommunikáció nélkül, várj pár percet, és mindig akkor menj be, ha épp nem nyafog. Amíg nyafog, tapodtat sem. Nyújtogasd az idõt, hallgatózz figyeld meg mit csinál. Szokja meg, hogy te egy ilyen vagy, aki jön-megy.
A kérdező hozzászólása: jah és napi 6-7 óráról van szó...
szerintem nem lesz baja ha otthon hagyod egyedül. told össze a bútorokat hogy ne másszon be sehova és ne ragadjon bútorok mögé. legyen vize, egy kis lepedõszerûség hogy tudjon mire pisilni/kakilni.
Nekem a kutyám 8 hónapos koráig boxban volt éjszaka és amikor nem voltam itthon. Soha semmi baj nem volt, a lakás épen maradt és sokkal hamarabb lett szobatiszta. Tehát én a szobakennelre szavazok kölyökkutyánál. Mert rendet és rendszert kell tanulniuk. Fõleg azt h amíg nem vagy otthon alvás van.
Nem tudod be/kizárni valahová? Nekünk az elõszobában volt, sok kárt nem tud tenni, taposó van, ha bepisil könnyû kitakarítani, és nem szedi szét a szobákat. (Az elõszoba sem túl kicsi.) Vizet hagyj neki, meg valami játékot és rongyot.
A többiek jókat írtak, de ha nem tudod sehova bezárni, akkor ezeket javaslom: minden veszélyes dolgot zárj el elõle (vezetékek, hosszabbítók), pakolj magasra, ne tudjon magára rántani semmit (négykézláb nézz körül, hogy az õ szemszögébõl mi tûnhet izgalmasnak). Rakj elé sok vizet. Kutyapelenka, vagy újságpapír is kéne arra a helyre, ahova legtöbbször végzi a dolgát, ha nem akarod, hogy kisebb-nagyobb ajándékok várjanak otthon. Én az elején melegvizes palackot raktam a kutyaházába, azt is rakhatnál a vackába. Meg egy rongyot, amin az anyukája és a tesói szaga van. Plusz jó lehet neki, ha nincs teljesen csönd körülötte, amíg nem vagy ott, szóval tévét esetleg bekapcsolva lehet hagyni. Ja, és le kéne fárasztani mielõtt elmész otthonról. Így az idõ nagy részében aludni fog.

Ha tudomásom van arról, hogy egy "tenyésztő" olyan kutyát nevez meg a most született kiskutyák apjaként a törzskönyvezésnél, amelyik már meghalt, mit tudok tenni?

Több alom is volt már a halott kutya nevére törzskönyvezve, miután már meghalt. Mit lehet tenni ilyen esetben? Hol kell jelenteni? Mi a hivatalos eljárás?

Legjobb válasz: Meoe-nél kell bejelenteni.

Meoe-nél kell bejelenteni.
Fajtaklubnak jelentsd feltétlenül, bár ha nagy fejes, akkor meg fogja úszni egy kis ejnye-bejnyével, de hátha utánajárnak a dolognak és komolyabb büntetést kap. Hajrá, remélem nem ússza meg szárazon!
Én személyesen mennék be a kutya orvosi papírjaival a MEOE-hez, de minimum tértivevényes levélben tennék feljelentést.
MEOE jogásza és a fajta klubjának elnöke. Itt kell feljelentést tenned. Az ilyen hozzáállás nagyon rossz fényt vet a többi tenyésztõre.
Ha valóban igaz amit írsz, és van is rá bizonyítékod, a MEOE-nél kell jelenteni.
Az nem lehet hogy mesterséges megtermékenyítés volt fagyasztott spermából? (csak érdeklõdöm)
Off.. Ez hihetetlen, hogy van ilyen!!! Valami kutyakamaránál nem lehet jelenteni? Én nem értek hozzá. Priviben lenne 1-2 kérdésem még.
A MEOE megkeresése teljesen felesleges, semmit nem fognak tenni. Nekik csak a bevétel számít! A "fajtaklub" szintén zsákutca. Komolytalan baráti társaság. Értem a tenni akarásod, ez felháborító! Meg kell nevén nevezni a gazembert és minden lehetséges fórumon nyilvánossá tenni!
Még egyszer leírom , hogy nem meghazudtolni akartalak. Sõt! Remélem sikerrel jársz. De egyetértünk abban, hogy 'amíg nem nyer bizonyítást az ügy', addig felelõtlenség lenne nevén nevezni az illetõt.
Meg kéne nevezni az illetõt, mielõtt további "áldozatokat" szed .?!
Van tapasztalatom ilyen/hasonló kérdésben. Semmi jóval nem tudlak biztatni. A legtöbb okosság a MEOE elõtt sem titkos dolog, csak éppen mindig másfelé fordítják a fejüket. Úgy tesznek, mintha segíteni akarnának és mélységesen felháborítja majd õket a dolog, a végén azonban megvédik a 20ezredik rangú senkit is a csatasorban.
Ami eszembe jutott: Azt említetted, hogy ne fiatalon került hozzád és a nevedre sem lett átíratva a kutya, de oltási könyvet csak kaptál hozzá? Abban benne van ugye a chipszáma ami alapján a kutya egyértelmûen beazonosítható. Gondolom állatorvoshoz a betegsége miatt rendszeresen jártál vele és õ is tud arról, hogy szegény elpusztult. Bele kell vezetettni a kezelõ orvossal hogy mikor és miben halt meg, pecsét, aláírás és van bizonyítékod.
Itt egy hasonló sztori!! A tk az eladónál maradt, az eredeti gazdi nem kapta vissza!! több mint 2 éve halott a kan, és még mindig vannak utódjai. Aktiv még halálában is:(
A kérdező hozzászólása: Sokat gondolkoztam azon, hogy ma miként vásárolnék kutyát tenyésztõtõl. Hogyan lehetnék biztos abban, hogy az általam kiválasztott kutya valóban azoknak a kutyáknak a kölyke, amelyek a hivatalos papíron (tk) szerepelnek, mint szülõk? Úgy gondolom minden csak a tenyésztõ lelkiismeretén múlik, mert rengeteg lehetõség létezik a csalásra. Sajnos! Szerencsére sok becsületes, lelkiismeretes tenyésztõ van.
Ez sajnos nem egyedi ügy.Még az alom ellenõrök idejében se volt ez ritka. Most meg ellenõrizetlenül folyik a nagybani szaporitás:( Ha hazugságon alapulna a kérdés, akkor simán néven nevezte volna az illetõt. Segítséget kért, hogy hivatalosan mit lehetne lépni!? Ha csak arra jó, hogy a leendõ vásárló, ilyenre is figyeljen, már megérte!
Szerintem jelenleg az ügy nincs olyan fázisban, hogy meg lehessen nevezni a tenyésztõt. Valamint nem biztos, hogy mindezt a 'gyakorikérdések' alapján kéne eldönteni, hogy a 'tenyésztõ' mindezt valóban megtette-e. (Nem a kérdezõt szeretném meghazudtolni, de nem lehetünk biztosak semmiben.) 13. voltam
Nem lehetne - mar csak a tobbi leendo csalodott gazdi minimalizalasa erdekeben - neven nevezni a kedves "tenyesztot"?
Az ilyen nem tenyésztõ. :( Ne hagyd annyiban, én drukkolok neked, hogy sikerüljön. Jó lenne, ha késõbb írnál fejleményeket az ügyrõl, szerintem többen is kíváncsiak lennénk rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszaitokat, minden tanácsot fel fogok használni. Valóban nem sok minden van a kezemben az orvosi kezelések igazolásain kívül. Abban reménykedem, hogy az intézkedés hatására utána néznek majd az adatok valódiságának a mostani és az elkövetkezendõ almoknál. Nem bántam meg, hogy a kutya hozzám került, akkor is elhoztam volna, ha már az elsõ percben tudom, hogy beteg. Az háborított fel mélységesen, hogy pénzt kért érte a "tenyésztõ". Az intézkedésekkel azt szeretném megelõzni, hogy olyan kutyákért adjanak pénzt emberek, amelyeknek a származása nem felel meg a törzskönyvben foglaltaknak, ezáltal csalódás érje õket. Nem szeretném, hogy ennek az embernek további áldozatai lennének.
Ezek komoly dolgok...Csak egy baj van vele...Lényegében semmi sincs a kezedben, hogy mindezt bizonyítsd. Sajna.. Vagy mégis? Remélem sikerül, mert ez így nagy átverés. És az sem korrekt, hogy így eladta a kutyát; holott neki is tudnia kellett valóban a betegségérõl.
A kérdező hozzászólása: Pontosan. A kutya nem lett a nevemre íratva, mivel a kutya nálam pár hét múlva meghalt, nem volt értelme átíratni. Az elsõ héten kiderült a betegsége.
A te kutyádat nevezi meg apának??? Az õ nevém maradt a meoé-nál a kuya?
Hasonló ügyben. Van egy oltási könyv, ami még a kutya eredeti oltási könyve, a 2 oldalas. Van egy új, számozott, a haza érkezése után, már 2-dik nap, orvos oltotta, van egy papir, amin az eladó, a kutya átadását s.k. irta, rajta van tetoválás száma. De a dátum az oltáshoz képest késöbbi.Szerzõdés, sajna nincs. Ezzel megyek valamire?? Kan kutya, azóta meghalt. De még a törzskönyvét, az eladó használja.

Mit csináljak, ha aztsem tudom mennyi idős a kiskutya egy hete mentettem meg majdnem elütötte egy autó, de nem akar enni pénzünk pedig nincs állatorvosra?

Legjobb válasz: Akkor kérj segítséget egy menhelytõl egy állatvédõ egyesülettõl.Így nem megmented a kutyát, hanem csak kínzod. (plakátoltál,hogy megkeresd az eredeti gazdáit? bejelentetted, hogy találtad? lehet, hogy a gazdája kétségbeesve keresi és vinné is állatorvoshoz)

Akkor kérj segítséget egy menhelytõl egy állatvédõ egyesülettõl.Így nem megmented a kutyát, hanem csak kínzod. (plakátoltál, hogy megkeresd az eredeti gazdáit? bejelentetted, hogy találtad? lehet, hogy a gazdája kétségbeesve keresi és vinné is állatorvoshoz)
A kérdező hozzászólása: Szegényt már fecskendõvel kellett itatni és nem evett semmit, úgy kellett ledugni a torkán a gyógyszert nagyon hiányzik és soha nem felejtem el ahogy kirakták a kocsiból és futott felém állandóan mosolygott olyan édes kiskutya volt! minden együtt töltött perc csodálatos emlékeket hagyott a szívemben!ÉS azoknak üzenem akik az elsõ komikat és válaszokat írták, hogy sajnálom, hogy nem hittek bennem és a családomban remélem mostmár sajnálják, hogy mindenképp elakarták szakítani tõlünk én tudtam, hogy milyen a gazdija és olyanokat írak nekem, hogy kerestem e igen és nagyon szörnyû, hogy õ azért rakta ki szegény kutyust mert nem nyerte el a teccését... Lehet azthitte, hogy nem fajtiszta de remélem majd olvassa itt amiket írtam és sajnálja a dolgot ugyanis ízig vérig foxi volt!:'( köszönöm a segítségeket, sõt még a kritikákat is! puszi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenki aggódását! Sajnálattal közlöm, hogy szegény Leady tegnap délután eltávozott tõlünk, eltemettük az udvarunkba és nagyon hiányzik, pedig csak pár napot töltött közöttünk! Most megyünk az állatorvoshoz, hogy bejelentsük...:'( Én azt hiszem mi minden tõlünk telhetõt megtettünk de szegénykém mégis elhunyt!Remélem így jobb lesz neki legalább nem szenved tovább:S:'(
Nagyon dícséretes dolog, hogy erõn felül megmentettétek a kiskutyát. Állatorvos is rendes akkor, lehet számítani rá és ez nagyon jó dolog. Gratulálok és remélem, hogy sikerül meggyógyulnia a kiskutyátoknak!
Nagyon jó emberek lehettek, a kiskutya szerencsés. :)
Nagyon dicséretes amit tettetek, fõleg hogy ilyen nehéz anyagi helyzetben vagytok.Ezt majd bemásolom a siránkozó gazdiknak, akik házi praktikát kérnek, mert nincs pénzük állatorvosra. Szorítok a kutyusért!Reméljük túléli.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére a DR. megengedte, hogy fizetéskor fizessünk 6.000FT volt egyenlõre a kezelés és a gyógyszerek kapott 3szurit aztmondják a kötelezõ oltást majd ezek után mert a kettõt egybe nem lehet még nagyon pici a kutyus!Ha most Hétfõig nem lesz jobban infúzióra kell kötni szegény Leady-t:'(
A kérdező hozzászólása: igen kerestük a gazdit de értelmetlen volt ugyanis tudtam hogy kié és szemtanúja voltam ahogy kirakta a kocsiból! Most jöttem az állatorvostól és aztmondja, hogy valózínû, hogy fajtiszta és Foxi azoknak szerencsére nagy az akaraterejük, de kétesélyes, hogy túléli Szopornyicája van!:S (És már hivatalosan is mi vagyunk a 2 hónapos Foxi Gazdája)
ha egy kölyök nem eszik, akkor már elég nagy baj van. Hívd fel az orvost, mondd el mi a helyzet, ha szereti az állatokat, akkor segít. Ha nem, akkor menhely.
doki, nem csak a vizsgálat miatt, hanem a chip ellenõrzése miatt is, nem mellesleg oltásra szüksége lenne, ha nincs meg a gazdája
szerintem menyj vissza arra a helyre ahol tlaáltad, és csöngess be pár házba hogy nemtudják-e kié a kutyus, vagy az övék-e...Hátha a gazdija is ottvan :)
Ha rendes az állatorvos azért nemfog pénzt kérni, hogy megnézze , hogy beteg-e.Csak felhivod, hogy találtál egy kiskutyát amit majdnem elütött egy autó, de nem eszik és mennyiért vizsgálná meg?! De tényleg plakátólj ki, mert lehet, hogy a gazdája sir utána.
Ha nincs pénzed dokira akkor azt teheted csak, hogy beviszed egy menhelyre. Ott nem altatják el, keresnek neki gazdit aki fel meri vállani. Oltatni, kivizsgálni, féregteleníteni MINDENKÉPP kéne! Egy oltás 3-4 ezer kb (veszettség ellen) a vizsgálat nem tudom, de csak így átnézni. Amit tehetsz még, hogy kiteszel róla több fotót a forgalmasabb helyekre, keresve a gazdiját hátha elszökött. Féregtelenítést mindenképp kellene végezni, mi a cicának gyógyszertárba párszáz ft-ért vettünk. Csak azért, mert a család is elkaphatja állattól az ilyemsit.
Kérd meg az orvost hogy adjon részletfizetést.
Részvétem a kiskutyád iránt! Nekem is volt kutyám, figyelmetlen volt és sötét is tél is és elfutott Anyukámtól, mert látott valamit és Õt is elütötte az autó. Nekem is hiányzik nagyon pedig 10 éve volt és Õ is csak 1 évet volt velünk.

Nem tudom mi baja lehet 5 hónapos kiskutyámnak, nem iszik csak ha csövet rakunk a kis pofijába, enni sem eszik, mi baja lehet?

A páromnak volt elötte egy kutyája ezekkel a tünetekkel ,elvitte állatorvoshoz,kapott a kutya vmi injekciót és éjjelre elpusztult.A kiskutyát aki most van nem akarja elvinni mert fél hogy megint elveszti,nagyon ragaszkodó tipus a párom.Az elöz? kutyáját is sokáig siratta és nem is akart másikat.Most viszont hogy van ez a kis tacsi ,nagyon belébolondult.Mit tegyek a kutyával??Láza is van aszem és a pofáját szorossan zárva tartja.Ha stét húzom akkor a kezembe harap.Js és találtam benne egy kullancsot.Hétf?n nem volt még semmi baja,tegnap óta vannak ezek a tünetek. Én is nagyon szeretem a mi kis Dórkánkat.Segitsetek Egy aggodó 22 éves lány

Legjobb válasz: Megértem, hogy ennyire ragaszkodik hozzá, de ha nem viszitek orvoshoz, sokkal nagyobb az esély, hogy elpusztul! Az orvos csak segíteni tud rajta, vigyétek el gyorsan!

Megértem, hogy ennyire ragaszkodik hozzá, de ha nem viszitek orvoshoz, sokkal nagyobb az esély, hogy elpusztul! Az orvos csak segíteni tud rajta, vigyétek el gyorsan!
A kérdező hozzászólása: bocs hogy tegnap nem írtam meg, a kutyussal minden rendben, tegnap kapott még 3 injekciót és sokkal jobban van.A doki azt mondta túl vagyunk a nehezén , már csak vissza kell híznia.Amúgy 6 injekciót kapott meg 1 féreghajtót és a kivizsgálással együtt 5000ft-ot kért csak el.
Jobbulást a kutyának!! Remélem, megtaláltátok azt az orvost, akiben meg tudtok bízni.
A kérdező hozzászólása: Elvittük tegnap állatorvoshoz és kiderült patkányméreggel megmérgezték.kapott injekciót és ma kell vissza mennünk ha hív a doki.A kutyus evett ivott ma már és ki is jött a kuckójából és nagyon éber volt még ugatott is.A doki azt mondta 50-50% hogy életben marad, de ha minden igaz akkor idõben vittük még és megelõztük a nagyobb bajt.Ez egy másik állatorvos volt, nagyon aranyos.Remélem minden rendben lesz és nem esik vissza
A kutya babéziás, ami halálos betegség és nagyon gyors lefolyású. 2-3 nap és megfelelõ kezelés (imizol + infúzió) a kutya elpusztul.
Nem tud kijönni a doki? Ha megvan a száma, biztos kimegy, ha hívjátok!
Babéziás. Írd meg majd mi lett vele.
A kérdező hozzászólása: A kullancsot tegnap kiszedtem és elégettem, mivel lábtörés után vagyok egyedül nem megy.beszéltem vele telefonon hogy amint haza jött a munkából indulunk az állatorvoshoz!
Akkor el kell menni kicsit távolabb onnan ahol laksz és keresni egy hozzáértõ állatorvost! Ha tényleg babesiás a kullancstól, akkor minden óra számít a túlélése érdekében!
Ne rábeszélgess, fogd a kutyát, be a kocsiba és irány az orvos. A párod meg csak sirassa a nem tudommilyét otthon. Az eszem megáll az ilyenen.
Ha nem viszi orvoshoz nagyobb valószínûséggel pusztul el. Ismerõsi körömben is volt most egy kutya, annak is valami kullancstól összeszedett baja volt. Kapott 2 injekciót és kiszedték a kullancsot. 2 nap alatt rendbe jött. Szerintem elég gyenge kifogás, hogy ezért nem viszi orvoshoz. ha ragaszkodok egy állathoz és szeretem, akkor az elsõ, hogy olyan helyre viszem, ahol tudnak rajta segíteni, nem pedig bízok a csodában és várom tétlenül, hogy elpusztuljon.
A kérdező hozzászólása: ok rendben megpróbálom rábeszélni és megmutatom neki mit írtatok.Nagyon szeretem én is a kis kutyát, amúgy egy tacsiról van szó.Csóválja a farkát ha meglát, meg jön utánam.ahol lakok csak 1 állatorvos van.
A kutya babéziás! Ha nem kap kezelést elpusztul!
Mindenképpen orvos! ha nem bízik a párod a régiben, másikat kell keresni. A kiskutya nagyon beteg. Magától nem fog meggyógyulni. Hol laktok? Ha kap is injekciót elõször, egy jó doki labort csináltat neki mindenképpen, ha nem egyértelmû, mi a baja.
Gyors gyógyulást a kutyádnak! Az udvart pedig ellenõrizzétek, hogy ne legyen újra baj.
Mióta van nálatok?
Nincs semmi baj. Neki érdekesebb lenne mindig az emberek közelében lenni. Nem kell figyelni a nyüszítésre, ugatásra. Csak akkor menjetek hozzá, ha csendben, nyugodtan van.
A kérdező hozzászólása: Két hete van nálunk.

4 hónapos kiskutyámmal nagyon nehezen tudunk más kutyussal együtt sétálni. Folyamatosan játszana a másik kutyussal, és egyébként eléggé bepörög ha más kutyát lát séta közben. Mit tehetnék ez ellen?

A barátnőm egyik kutyusával sétáltunk (övé is kölyök), és az én kutyusum folyamatosan ugrálna rá, rágná a fülét. Játszottak már együtt, de sétálni még sosem.Egyébként elég vadul is játszik, bár a nagyobb kutyáim már nevelik. De úgy érzem ezt a sétáltatós helyzetet nem tudtam kezelni, mert csak rángattam szegény kutyát. Csak mikor már elfáradt akkor szállt le a másik kutyusról. Mit kellene ilyenkor tennem? Van valakinek jó ötlete? 2 hét múlva már megyünk oviba, az fog segíteni?

Legjobb válasz: Ha jó az ovi, akkor fog segíteni. Alapvetõen erre a helyzetre az a megoldás, hogy hagyjátok õket játszani egy kicsit séta elõtt, mert amíg be van pörögve, addig pörögni fog, kölyökkutya, ez a dolga. Pórázon cibálás helyett meg jobb a póráz minimális használatával, inkább testjelekkel - kitett tenyérrel, lábbal blokkolással, érintéssel, vagy ami hatásos - elmagyarázni neki, hogy ez most nem a játék ideje. Ezt például pont ellesheted a nagyobb kutyáidtól, õk sem használnak pórázt, mégis rendreutasítják valahogy :)

Ha jó az ovi, akkor fog segíteni. Alapvetõen erre a helyzetre az a megoldás, hogy hagyjátok õket játszani egy kicsit séta elõtt, mert amíg be van pörögve, addig pörögni fog, kölyökkutya, ez a dolga. Pórázon cibálás helyett meg jobb a póráz minimális használatával, inkább testjelekkel - kitett tenyérrel, lábbal blokkolással, érintéssel, vagy ami hatásos - elmagyarázni neki, hogy ez most nem a játék ideje. Ezt például pont ellesheted a nagyobb kutyáidtól, õk sem használnak pórázt, mégis rendreutasítják valahogy :)
ma 20:04 4 hónaposnak miért ne lenne meg?
én nem tudom de megvan már a kutyádnak a három oltása mert csak onnantól viheted sétáltatni :/
A kérdező hozzászólása: Akumi! Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt! A legközelebbi alkalommal így teszek mindenképp! Természetesen minden szükséges oltással rendelkezik.
Segíteni fog.Szocializálódik, megtanul viselkedni és fizikailag is lefárad.
Teljesen egyetértek Akumival. A mi kutyasulinkban is azt a módszert alkalmazzuk, hogy tanítás elõtt (aki tudja) elengedi kutyusát, így az kifáradva (minimálisan) és stresszmentesen kezdhet bele a tanulásba:-)
Az én kutyámmal is ez a gond, csak õ már nem kölyök.:) 2 éves kan labrador. Ha sétálni megyünk és meglát egy másik kutyát, egybõl odaakar rohanni hozzá játszon vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!