Találatok a következő kifejezésre: Mit tudnak azzal, aki közös udvarban (1 db)

Mit tudnak csinálni azzal, aki közös udvarban szabadon tart egy kutyát, amelyik nincs beoltva?

A házban lakik egy 9 f?s roma család. :( Van egy kutyájuk, tuti nincs beoltva, most akarjuk felnyomni, mert mindenkit ugat, kezdünk félni t?le, ráadásul van egy pici lányom, nem merem kivinni, tiszta stressz vagyok, ha véletlenül ki kell mennem a közös részre. Én amúgy imádom a kutyákat, azokat amelyek nevelve vannak, nekem volt 2 német dogom is régebben. Mit csinálnak a hatóságok, ha felnyomom ?ket, hogy nem oltatják a kutyát és nem kötik meg a közös részen? Hová kell forduljunk, hogy hathatós eredménye legyen? Ja és ráadásul szuka, így várható, hogy az els? tüzelés alkalmával ide fog kölykezni az udvarra. Akkor meg már mint anyakutya védeni fogja a kölykeit és lehet, hogy rátámad az emberekre.... Elkeserít?, szomorú a helyzet.... :(

Legjobb válasz: Telefonálj a gyepmesternek.Ha ugy látják a dolgot akkor pénzbüntetést kap a család és el is vihetik a kutyát. Nálunk az egyik szomszéddal volt a probléma hogy sok volt a kutyája és veszélyesek is voltak mert amikor kiszaladtak az utcára minden arrajáró gyerekre meg egy babakocsis anyukára is rátámadt.Én még vészhelyzet esetén hortam magamnál kést is önvédelembõl mert amikor mentem haza rámtámadt csak én gyorsabban tudtam szaladni.Szoval feljelentettük töbször is telefonáltunk a gyepmesternek mre kijöttek.Több mint 20000Ft-ra büntették meg õket és egy pár kutyát el is vittek.

Telefonálj a gyepmesternek.Ha ugy látják a dolgot akkor pénzbüntetést kap a család és el is vihetik a kutyát. Nálunk az egyik szomszéddal volt a probléma hogy sok volt a kutyája és veszélyesek is voltak mert amikor kiszaladtak az utcára minden arrajáró gyerekre meg egy babakocsis anyukára is rátámadt.Én még vészhelyzet esetén hortam magamnál kést is önvédelembõl mert amikor mentem haza rámtámadt csak én gyorsabban tudtam szaladni.Szoval feljelentettük töbször is telefonáltunk a gyepmesternek mre kijöttek.Több mint 20000Ft-ra büntették meg õket és egy pár kutyát el is vittek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, szerintem szólni fogok nekik, hátha elviszik a kutyát.
Hogyha nincs beoltva és valószínûleg a kölykezés után agresszív lesz -> nagy probléma, fõleg, ha gyerek is tartózkodik az udvarban. Hogyha nem lehet õket rávenni, hogy oltsák be, vagy vigyék MENHELYRE (azért emelem ki, mert szerintem az a kutya nem tehet róla, hogy rossz gazdái vannak és nem érdemli meg a gyepmesteri telepet, ahol valószínûleg elaltatnák), akkor sajnos marad a gyepmesteri telep és hogyha nagyon állatbarátok vagytok, akkor hirdetésekkel segíthettek neki normális gazdát találni. :) Csak ezt tudom ajánlani, de a legjobb lenne, ha beoltatnák, legelõször is. (Aztán ugye a kutyaiskola, hogy szocializálódjon, más kutyákhoz szoktatás, pórázhoz szoktatás stb. de nem hiszem, hogy ezekre már képesek lennének, hogyha még az oltást sem vállalták..)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan tudnám tisztán tartani a házat kinti-benti kutyáknál? A többi lent.

A kutyáink ki-be mászkálnak napjába min. "50-szer" ,mert résnyire nyitva van az ajtó nekik,de amire néha észbe kapok,hogy már megint bejöttek,arra már tiszta sáros lábnyom a ház,főleg most ősszel. Becsukni nem tudom,mert lenyomja a kilincset,ha meg kizárom 2 perc múlva ott ugat,h be akar jönni. Van valakinek jó ötlete,hogy mit csinálhatnék,hogy ne kelljen naponta min. 6-szor felmosni,és lemosdatni a kutyus lábát?

7

SOS! Párom nyers sertés húsnyesedéket adott a kutyának, nem tudta, hogy nem szabad, ugye ennyitol nem lesz baja? Vagy vigyem orvoshoz?

12

TOTW-ot akarok rendelni, most Acanám van, de a TOTW-ot jobban dícsérik mindenhol, az a menő. Maradjak az Acanánál? Vagy vágjak bele a TOTW-ba?

Az a sok tévhit-valóság, hogy szalmonellás volt, meg kukorica darabos, meg üvegszilánkos. Megriaszt. Mit tegyek?Volt már ez az eledel neki a bölényes, és jó volt, az Acana is jó, de szeretnék TOTW-al etetni, csak nagyon féltem az én eggyetlen kiskutyámat :(

17

Tacskó "probléma" (? )

Rokonomék "munka"tacskója rendesen végzi a dolgát a baromfiudvarban, de állandóan megeszi a tojást. A dolgok úgy alakultak hogy rokonomék nem tudnak vele sokat foglalkozni, mert rakás munka van, amit el kell végezni. A kutya nincs még fél éves, úgyhogy szerintem simán lehetne tanítani.
Ötlet?

3

9 hónapos német juhászkutyámat lenyomom a földre. Szabad ezt?

tehát ha nagyon durván akar játszani fel van pörögve ( szerintem olyankor dominál) megfogom és lenyomom a földre közben a nyakát enyhén nyomom a földre hogy megadó állapotban legyen majd felállok a kutya nem mozdul csak ha szolok neki hogy felkelhet. de ez után teljesen visszanyugszik. csinálhatom továbbra is vagy inkább ne ? Köszönöm a válaszokat! ja még annyi hogy van vele foglalkozva bőven napi 2 szer min 2 km séta , labdázás, birkozás , tanítás.

10

Miért beagle-t használnak állatkísérletekre?

7

Megharagudott rám a kutyám?

A napokban nagyon beteg volt a kutyám. Engem tekint falkavezérnek. Sajnos az állatorvos olyan idöpontot mondott amikor én dolgoztam, nem tudtam elmenni vele. Az élettársam vitte el. Vissza kellett vinni, de olyan idöpontban amikor szintèn dolgoztam. Élettársam vitte el akkor is. Azóta fura lett a kutyám velem.Olyan "távolságtartó". Lehetséges hogy megharagudott rám?

4

Télen is lehet szabadtéri versenyt rendezni?

5

Csak szerintem szomorú, hogy ennyi a gazdátlan kutya?

Hirdetni kell a kutyákat,hogy gazdára találjanak.
PEDIG sok ember nem érdemelne meg egy kutyát,mert ők csodálatos lények.

3

Mennyi idő amíg a törzskönyv megérkezik? Igaz hogy decemberig nem törzskönyveznek?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!