Találatok a következő kifejezésre: Mit tudnak azzal, aki közös (3 db)

Mit tudnak csinálni azzal, aki közös udvarban szabadon tart egy kutyát, amelyik nincs beoltva?

A házban lakik egy 9 f?s roma család. :( Van egy kutyájuk, tuti nincs beoltva, most akarjuk felnyomni, mert mindenkit ugat, kezdünk félni t?le, ráadásul van egy pici lányom, nem merem kivinni, tiszta stressz vagyok, ha véletlenül ki kell mennem a közös részre. Én amúgy imádom a kutyákat, azokat amelyek nevelve vannak, nekem volt 2 német dogom is régebben. Mit csinálnak a hatóságok, ha felnyomom ?ket, hogy nem oltatják a kutyát és nem kötik meg a közös részen? Hová kell forduljunk, hogy hathatós eredménye legyen? Ja és ráadásul szuka, így várható, hogy az els? tüzelés alkalmával ide fog kölykezni az udvarra. Akkor meg már mint anyakutya védeni fogja a kölykeit és lehet, hogy rátámad az emberekre.... Elkeserít?, szomorú a helyzet.... :(

Legjobb válasz: Telefonálj a gyepmesternek.Ha ugy látják a dolgot akkor pénzbüntetést kap a család és el is vihetik a kutyát. Nálunk az egyik szomszéddal volt a probléma hogy sok volt a kutyája és veszélyesek is voltak mert amikor kiszaladtak az utcára minden arrajáró gyerekre meg egy babakocsis anyukára is rátámadt.Én még vészhelyzet esetén hortam magamnál kést is önvédelembõl mert amikor mentem haza rámtámadt csak én gyorsabban tudtam szaladni.Szoval feljelentettük töbször is telefonáltunk a gyepmesternek mre kijöttek.Több mint 20000Ft-ra büntették meg õket és egy pár kutyát el is vittek.

Telefonálj a gyepmesternek.Ha ugy látják a dolgot akkor pénzbüntetést kap a család és el is vihetik a kutyát. Nálunk az egyik szomszéddal volt a probléma hogy sok volt a kutyája és veszélyesek is voltak mert amikor kiszaladtak az utcára minden arrajáró gyerekre meg egy babakocsis anyukára is rátámadt.Én még vészhelyzet esetén hortam magamnál kést is önvédelembõl mert amikor mentem haza rámtámadt csak én gyorsabban tudtam szaladni.Szoval feljelentettük töbször is telefonáltunk a gyepmesternek mre kijöttek.Több mint 20000Ft-ra büntették meg õket és egy pár kutyát el is vittek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, szerintem szólni fogok nekik, hátha elviszik a kutyát.
Hogyha nincs beoltva és valószínûleg a kölykezés után agresszív lesz -> nagy probléma, fõleg, ha gyerek is tartózkodik az udvarban. Hogyha nem lehet õket rávenni, hogy oltsák be, vagy vigyék MENHELYRE (azért emelem ki, mert szerintem az a kutya nem tehet róla, hogy rossz gazdái vannak és nem érdemli meg a gyepmesteri telepet, ahol valószínûleg elaltatnák), akkor sajnos marad a gyepmesteri telep és hogyha nagyon állatbarátok vagytok, akkor hirdetésekkel segíthettek neki normális gazdát találni. :) Csak ezt tudom ajánlani, de a legjobb lenne, ha beoltatnák, legelõször is. (Aztán ugye a kutyaiskola, hogy szocializálódjon, más kutyákhoz szoktatás, pórázhoz szoktatás stb. de nem hiszem, hogy ezekre már képesek lennének, hogyha még az oltást sem vállalták..)

Mit tudnak azzal kezdeni, aki nem fizet közös költséget?

Megbüntethetik az egész lépcs?házat?

Legjobb válasz: Végsõ megoldásként, ha a szép szó nem használ, ráterhelik a tartozást a lakásra.

Végsõ megoldásként, ha a szép szó nem használ, ráterhelik a tartozást a lakásra.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõnek, vagy hány elmaradt csekknek kell ehhez összegyûlni?
Jo kerdes mert nalunk van nem egy ketto es raadasul a bank is viszo a hazat a moratorium utan- mikor jar mar le- akkor mi van? Mert most a tobbi lakora osztjak le az nemfizetok terheit!!!!

Hol tudnék utánanézni, hogy mi a szabály a technikai vízdíjjal kapcsolatban, honnan, milyen pénzből kellene levonnia a közös képviselőnek, illetve azoknak is fizetniük kell-e, akiknek van vízórájuk?

(A mi közös képviselőnktől ezzel kapcsolatban kitérő, vagy agyonbonyolított választ kapok, és a végén sosem értem, hogy miért is kell fizetnünk, hiszen van vízóránk.)

Legjobb válasz: http://lmgtfy.com/?q=technikai+v%C3%ADzd%C3%ADj

A kérdező hozzászólása: Köszi, a rákeresés már rég megtörtént, de nem kaptam kielégítõ választ, egyik helyen ezt, a másikon azt olvasom a tech.vízdíjjal kapcsolatban. De azért kösz, hogy foglalkoztál a kérdésemmel. :)
tech vízdíj, közös vízhasználat a közös tevékenységekre elfolj (takarítás, medence feltöltés, csõtörés..) elfolyt víz-csatorna díj összege. A közös költségbõl fizetendõ, és nincs köze a lakás vízórához, mert az csak a alás fogyasztását méri.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!