Találatok a következő kifejezésre: Mit tudnak a genetikai (3 db)

Mit tudnak megnézni a genetikai vizsgálaton?

Az els? babám achondroplasiával született. Ez a törpenövés. nme örökl?dö, egyszeri génmutáció volt a doki szeint. 8gyönyör?, 19hós egészséges kisfiú egyébként, csak picike 70cm. Most várom a másodikat 6-7hets lehetek, de Uh el?tt vérvételre küldött a dokim. Vajom mit tudhatnak már most, ilyen pici korban megnézni?

Legjobb válasz: Tudod ez ilyen esetekben az orvos kötelessége már ilyenkor is ki lehet szürni a rendellenességeket is.Gondolom más genetikaira küldött mint a 16.héten szokás.De azért tök jóóóó az elsõ babánál is észrevették a vérvételnél a bajt?Különben az a lényeg,hogy amugy teljesen egészséges jó égészséget és boldog babavárást üdv 25 hetes kismami

Tudod ez ilyen esetekben az orvos kötelessége már ilyenkor is ki lehet szürni a rendellenességeket is.Gondolom más genetikaira küldött mint a 16.héten szokás.De azért tök jóóóó az elsõ babánál is észrevették a vérvételnél a bajt?Különben az a lényeg, hogy amugy teljesen egészséges jó égészséget és boldog babavárást üdv 25 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nem a kisfiamnál a 32hetes Uh-on derült ki, hogy valami baj van. Elõször hülyére idegesítettek (életképtelen...stb) aztán amikor megszületett, kiderült, hogy "csak" a karjai és a lábai lesznek jóval rövidebbek mint a többieknek. Most 70cm és 9kg. Végmagassága is 110-130cm közé várható. De õ egyebekben teljesen egészséges, pont azt csinálja mint egy 19 hós baba. Csak picike méretben. Azért remélem most nem kell még egy ilyen hónapot végig csinálnom/csinálnunk.
Bocsi az offért, de pár kérdésem lenne a kérdés feltevõhöz. Mekkora súllyal és cm-el született a manód? Milyen jelek utaltak a törpenövésre? Csak azért kérdem, mert az én kisfiamat is beutalták a genetikára, a gyerekorvos szerint lehet, hogy törpenövésû lesz, és eléggé izgulok, még egy hónap van az idõpontunkig.

11 hetesen elvetéltem missed ab-befejezéssel. Szövettant csináltatnak abbol mit tudnak kideriteni? Hogy valamilyen genetikai, vagy hormonális probléma volt e? Vagy esetleg azt is hogy beteg lett volna a baba?

Legjobb válasz: Ilyenkor nem szoktak semmi pontosat mondani.Nekem sem mondtak,csak annyit,hogy beteg lett volna.A doki azt mondta,hát igen a szokásos,mikor megérkezett a szövettan.Mondjuk én 8hetes voltam.Lehet,hogy nagyobb esély van a gond kimutatására nagyobb magzatnál.De ez csak az én véleményem.

Ilyenkor nem szoktak semmi pontosat mondani.Nekem sem mondtak, csak annyit, hogy beteg lett volna.A doki azt mondta, hát igen a szokásos, mikor megérkezett a szövettan.Mondjuk én 8hetes voltam.Lehet, hogy nagyobb esély van a gond kimutatására nagyobb magzatnál.De ez csak az én véleményem.
Szia nagyon sajnálom ami történt és együtt érzek de ilyenkor csak valószinüt tudnak mondani én 21 hetesen vetéltem el és akkor sem tudtak biztosat mondani mert nálunk nem volt semmilyen genetikai probléma a valószinü baj az influenza volt igy mostmár beoltatam magam és már újra próbálkozunk nektek is szoritok
sajnos semmi ilyet nem tudnak kideríteni, csak tájékozódó jellegû vizsgálat, ami igazoja, hogy terhesség volt, és méhen belüli. Sajnállak, sok siker kívánok a jövõben.
Szia! Igazából ilyenkor csúnyán fogom írni: a "kaparékból" küldenek mintát. Azt nézik, hogy terhességnek megfelelõ volt-e a méhnyálkahártya felépítése, nem találnak-e olyan sejteket amik a többitõl eltérõ kinézetûek, stb... Genetikai vagy hormonális problémát ebbõl nem tudnak megállapítani. Fel a fejjel! Gyprsan helyrejössz és jöhet az újabb próba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat nagyon kedvesek vagytok én is sok sikert kivánok mindenkinek puszi
A kérdező hozzászólása: köszi a választ reménlem minden rendben lessz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ válaszod!:) Jó egészséget Nektek!!:)
Szia. A 18 héten van genetikai uh, ott mindent néznek. 4D-re inkább a mozizás kedvéért menjetek, szerintem a 24-32 hét között, mert akkora már van a babán zsírréteg is és olyan szép kis formás, késõbb meg már nem fér bele egészben a képbe. Ha elõbb mentek akkor is látszik minden, de akkor még olyan kis ufó szerû a baba. Üdv, 5, 5 hónapos kislány anyukája
Mi 3-szor voltunk 4D-n. Az elsõ kettõn azért (14.és 19.hét), hogy tutira látszódjon, hogy egészséges a baba, és ha esetleg beteg, még lehessen "cselekedni". Aztán elmentünk a 27.héten is, az igazi babamozi volt, szuper kis dagi babát láttunk :) :) Üdv, 1 hónapos édesanya
Mi a 18. héten voltunk, genetikai vizsgálat céljából. Utána már nem is mentünk.
Én a 12. héten voltam, ahol minden testrészét átvizsgálták, elég alapos volt. Aztán a 26. héten, az már nálunk is az élmény szempontjából volt betervezve. Ezutóbbiért borsos árat is fizettünk, de mindent megér, bármikor kifizetném újra.
Ha genetikát is akarsz akkor mindenképpen a 18-20. hétig menjél. Nekem is ezt tanácsolta a doki, én 19 hetesen voltam, akkor tudtam meg hogy kisfiam lesz:) 31 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!