Találatok a következő kifejezésre: Mit tudnék a 2 (270 db)

Mit tud a 2 év 9 hónapos babátok? (2006. aug-i születésűek)?

Beszéd, mozgás, szobatisztaság, evészet, játékok, rajzolás/festegetés/gyurmázás, mondókák, énekek, alvás, stb. Minden érdekelne! Köszi!

Legjobb válasz: Az enyém pont 2 éves: Rövid mondatokat mond, pelenkás, próbál csigabigát rajzolni, mondókáknak utolsó szavát mondja, ha én megállok mondat közben, akkor õ folytatja. Gyurmát hengergeti az asztalon, aludni egyedül alszik cumival, du. 2 órát, éjszakát ált. átalussza. De egy ismerõsöm lánya 2006 októberi és még kb. 5 szót mond,viszont szobatiszta, a cumiról leszokott, szülei szobájában alszik. A többit nem tudom.

Az enyém pont 2 éves: Rövid mondatokat mond, pelenkás, próbál csigabigát rajzolni, mondókáknak utolsó szavát mondja, ha én megállok mondat közben, akkor õ folytatja. Gyurmát hengergeti az asztalon, aludni egyedül alszik cumival, du. 2 órát, éjszakát ált. átalussza. De egy ismerõsöm lánya 2006 októberi és még kb. 5 szót mond, viszont szobatiszta, a cumiról leszokott, szülei szobájában alszik. A többit nem tudom.
Szia! Az én fiam 1-jén lesz 29 hónapos. Beszélni most kezdett, a szavakat próbálgatja, max 2 szavas, kezdetleges mondatokat alkot. (pl egéj aszi (alszik a plüss egere)) Enni szépen eszik egyedül, de folyós ételekhez (leves, joghurt) még használunk szakálkát, sokmindent villával eszik. Inni pohárból iszik, néha szívószállal. A babakocsit már eltettük Karácsony körül, mindenhova gyalog jön (nem egyszer tettük már meg azóta a Bp-Miskolc-Bp utat). Mozgása: megy, szalad, guggol, ugrik. Utánlépéssel lépcsõzik, de akár egyedül is. Tud kupakot le-felcsavarni, ajtókat ki-becsukni. Kb 15 hós kora óta rendes ágyban alszik, kizárólag saját ágyban, de velünk egy szobában, február óta cumi nélkül. Kedvenc játékai az autók, szinte egész nap azokat tologatja, szeret labdázni, csúszdázni, hintázni. A rajzolás, gyurmázás (vagy bármi, amihez ülni kell) csak akkor megy neki, ha közben szaladhat néhány kört:) Mondókák énekek: pl a csip-csip csókát, a kerekecskét mutatja, a végén a hess hess-t mondja, de ennyi, mivel tényleg alig beszél még. Odaint legszívesebben motorral közlekedik, nagyon hisztis, ha nem viheti. A bilizést mostanában kezdtük el újra, pár napja este mindig bele pisil, van, hogy napközben is, olyankor kap meglepit (valami édesség) és nagyon örülünk mindannyian, õ is, ha látja, hogy van valami a biliben, újjong és tapsol. Olyankor õ húzhatja le a wc-n, nagyon tetszik neki. Ha érdekel még vmi, írj nyugodtan privit!
Unokaöcsém épp 2006. augusztusban született. Folyékonyan beszél régóta, õ a bölcsi nagydumása. :) Szobatiszta teljesen, pedig napi 2-3x kakil (végtelen jó emésztése van). :) )) Van egy 2 évvel idõsebb bátyja, így tõle eszméletlen sok mindent tanul(t), ennek is köszönhetõ szerintem, hogy ennyi mindent tud. Mondókát, éneket is nagyon sokat ismer, sõt, szereti is énekelgetni õket. Van, hogy csak ül a szobájában, játszogat egyedül és közben énekelget. Vagy mikor a WC-n ül...az haláli. :) Viszont elég keményfejú kiscsákó, amit kitalál, attól nehéz eltántorítani.
Sokkal gyengébb, mint egy Core 2 Duo.

Vett valaki olyan hintalovat ami a Brendonba van? Mit tud? Szerette 2 éves gyereked?

Legjobb válasz: Persze, kézenfogva az egész világ együtt sétált be az áruházba, hogy megvegye a hintalovat, és elmondják neked, hogy mit tud.

Persze, kézenfogva az egész világ együtt sétált be az áruházba, hogy megvegye a hintalovat, és elmondják neked, hogy mit tud.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy miért kell így reagálni, szerintem semmi rosszat nem kérdeztem. Nem volt muszáj válaszolnod és ezt a nagyon hasznos válaszodat megtarthattad volna magadnak is.


Mit tud a bank velem kezdeni ha a hitelemet már jó 2-3 éve felmondta, nincs semmi a nevemen. Küldözgeti a leveleit, meg a behajtó cégekkel zaklatgat, multkor már azt is mondták h rendőrséggel jönnek behajtani. De nincs mit. Szóval mire számítsak?

A pénzt nem magamnak vettem fel, akinek adtam jól á[email protected] és nem akarja visszaadni. Amiért meg én dolgozok meg abból nem fizetek semmit.

Legjobb válasz: Sok mindent nem tudnak csinálni ha nincs semmi a neveden.. TVt, szgépet, értékeidet vidd át az ismerõsödhöz aztán ennyi.. Ha számlára kapsz fizetést akkor rögtön vonni fognak belõle gondolom ezt tudod. Ha semmiképpen nem akarod visszafizetni, akkor nem lehet többet legális jövedelmed.. :(

Sok mindent nem tudnak csinálni ha nincs semmi a neveden.. TVt, szgépet, értékeidet vidd át az ismerõsödhöz aztán ennyi.. Ha számlára kapsz fizetést akkor rögtön vonni fognak belõle gondolom ezt tudod. Ha semmiképpen nem akarod visszafizetni, akkor nem lehet többet legális jövedelmed.. :(
Eygszerüen letiltják a fizetésedböl, mert a hitelt te vetted fel, ezzel fizetési kötelezettséget vállaltál. Ha megemlited, hogy másnak vetted fel, akkor még külön büntethetö is vagy jogilag, mert ezt tilos megtenni. De egyébként is értelmi fogyatékosságra vall, másnak hitelt felvenni, és megérdemled, hogy most fizethess más helyett, ha csak ennyi eszed van.
Mondjuk ez a más nevére hitelt felvenni nekem is magas..
azt ne mondd h nem saját célra vetted fel, mert akkor szerzõdést szegtél. A fizetésedbõl meg levonhatják
Hehe, megérdemelted, hogy átverte, soha nem fog elévülni, és meg lehet úszni de akkor soha az életben semmi nem lehet a neveden, nem lehet bankszámlád, telefonszámlád semmi, legális kereseted sem, mert mindenre rávágják az inkasszót, viszik el máris ami a te neveden van, úgyhogy valakinek el kellene tartania téged, vagy feketén kell zsebbe dolgoznod, úgyhogy ezt benézted :D
"5 év az elévülési idõ, ha addig nincs bejelentett állásod és semmi a neveden akkor elévül. " Ez baromság. Ha kiértesítenek BÁRMIKOR 5 éven belül a bejegyzett lakcímeden (teljesen mindegy, hogy átveszed-e) akkor máris nem évül el ismét a következõ ciklusig. A késedelmi kamat meg ált. a jegybanki alapkamat kétszerese. Ez 5 év múlva brutális összeg lesz...
5 év az elévülési idõ, ha addig nincs bejelentett állásod és semmi a neveden akkor elévül. Ha nem saját tulajdonban laksz, párodnál, anyudéknál , albérlet és onnan akarnának elvinni valamit akkor te mondod, hogy az nem a tied, hanem ezé és ezé. nem viheti el, nem kell semmit sem igazolni számlával. De mielõtt letelne az 5 év õk újra jelentkezni fognak és megint meg fogják hosszabítani. Nem érdemes kibújni alóla hisz egyszer utol fognak érni, de akkor már rettentõen sokat kell vissza fizetni, mert a kamat az folyamatosan megy rá.
A végrehajtó mehet a bejelentett lakcímedre (akár albérlet is) és ami berendezés ott van azt mindent visznek. (albérlet esetén csak akkor nem, hogyha a tulajdonos hitelt érdemlõen tudja bizonyítani, hogy az õ berendezése - pl számlával vagy adásvételivel. Dehát ki tart meg ilyet...). Ha egyszer az életben legálisan akarnál dolgozni rögtön elkezdenék tiltani a fizetésedbõl. Ha valaha pénzt tennél bankba azonnal inkasszózzák. Ha valaha saját lakást szeretnél rögtön árverezik. Inkább ki kéne fizetni és tanulni az esetbõl...
Szerintem se érdemes így próbálkozni mert úgyis behajtják rajtad ezt az összeget sõt akár a tízszeresét is ha rámegy a kamatok és mondjuk 5 év múlva lesz egy állásod szépen vonni fogják belõle és nem tudsz ellene semmit se tenni.Fizesd ki vagy kérj részletfizetési lehetõséget más nem jut az eszembe.
Mennyi lóvéról van szó?
"és ha csak annyi kell ahhoz h ne kelljen visszfizetnem, h ne legyen semmi a nevemen, akkor részemrõl ok, van még 1-2 EMBER akiben meg lehet bízni." Sajnos nem ilyen egyszerû. Ha most nincs is semmi a neveden és mondjuk nem is dolgozol, a dolgok változhatnak, lesz munkád, tiltják majd a fizetésedbõl. Nem felejtik el, nincs elévülés ha küldenek (nem is kell, hogy átvedd!) fizetési felszólítást. A kamat pedig többszörösen megy majd rá.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg ha nem csuknának le érte már rég nem élne, egy ilyen féregnek nem lenne szabad élnie, mint amilyen õ. és ha csak annyi kell ahhoz h ne kelljen visszfizetnem, h ne legyen semmi a nevemen, akkor részemrõl ok, van még 1-2 EMBER akiben meg lehet bízni.
A kérdező hozzászólása: tudod nincs a pasid fejére írva hogy egy rohadt hí[email protected] és csak le akar húzni... amúgy nagyon jól elõadta magát, eleinte csak nagyon kis összegeket kért kölcsön amit pár napon belül vissza is adott. aztán persze egyre többet, majd jött a világvége sztorival... de választ még nem nagyon kaptam a kérdésemre.
Sajnos pont én is ugyan így jártam!5 évig voltam együtt egy hímringyóval, akit el kellett tartanom, mert õ végig nem dolgozott, de a cigire meg a minõségi kajákra, arra volt igénye!!!Több millio ft-os tartozásom van, amit elkezdtem visszafizetni, miután õ otthagyott.Mielõtt elmondanátok minden hülyének, meg voltam életveszélyesen fenyegetve és a családom is, ha nem veszek fel kölcsönöket, akkor végem van, mert akkor õ ideges, ha nincs kaja és cigi, én kis naiv meg rettegtem tõle és szó nélkül csináltam, amit mond!ÓÓÓÓÓÓ , ha visszapörgethetném az idõ kerekét....:(

Mit tud/tudott 2 hónaposan a babátok?

Legjobb válasz: 2 hónapos baba tárgyakat fogni és szájába venni???? Ez azért nem a nagyátlag. Ezt 3. hó körül csinálják csak.

2 hónapos baba tárgyakat fogni és szájába venni???? Ez azért nem a nagyátlag. Ezt 3. hó körül csinálják csak.
Szia! Most kerestem elõ a babakönyvet. Kinyomta magát, tartotta a fejét, az öklét megmarkolta a másik kezével, ekkor tudott elõször tárgyakat megfogni, és mindent a szájába vett. Ekkor aludta át elõször az éjszakát. Asszem ennyi :)
2 hónaposan??? Enni, aludni, sirni, hason pár másodpercre megemelni a fejét. Ennyit, mert ennyi az elvárható egy 2 hónapostól.
Az én kislányom hason szeretett lenni, de mivel én gyakran a hátára fektettem le, így õ már akkor elkezdett forogni, hogy hasra kerüljön. Egyébként folyamatosan ette a kis kezét, és amit talált a szájába tette.
Szia. Az én kisfiam 2 hósan kezdte átaludni az éjszakát, de volt azért még, hogy felkelt enni(még most is van ha koraeste eszik), akkor már tartotta a kis buksiját, persze volt azért, hogy elfáradt és olyankor a vállunkra tette, de nem adta fel, erõszakoskodott hogy õ tartani szeretné.Akkortól lehetett kicsit lekötni a figyelmét(persze nem sokáig) pl a zenélõ forgóval, akkor már kezdte nézegetni rajta a mackókat, és akkortól kezdett el gügyögni.Elõtte csak sírt ha valami baja volt.Napról napra egyre többet gügyögött :) Ennyire emlékszem. 3 hós fiú anyukája
Nekem most 2 hónapos a fiam.Mostmar figyel a hangokra, követ minket a szemével.Sokat mosolyog, néha kacag is.Rengeteget dumál, be nem áll a szája :D mindenkivel beszélget, gagyarászik, különbözõ hangokat ad ki.A fejét ügyesen, de még nem biztosan tartja.Oldalra fordul.Nyul, a tárgyakéé, állandóan a kezében kell legyen egy textilpelus mert oda van érte.Gyömöszöli, ráhúzza a kis arcára, aztán le, betömi a szájába...Nálunk a legújabb, h felfedezte h van keze es elõszeretettel szopogatja az öklét :)

Jon a fogunk (vagyis mar 2 kibujt) es borzaszto szorulasosak vagyunk. Mit tanacsoltok? Mivel tudnak a kisfiamnak segiteni?

jovo heten leszunk 6 hnaposak.mar eszegetunk is almat es krumpli puret....

Legjobb válasz: esetleg elkezdhetnéd bevezetni az õszibarackot. egy kanálka lé is sokat segít a kaki-ügyben!

esetleg elkezdhetnéd bevezetni az õszibarackot. egy kanálka lé is sokat segít a kaki-ügyben!
A kérdező hozzászólása: barackot pepesitve ma es tegnap adtam neki eloszor, de nem sok sikerrel sztm, imadja....de ma is csak kuppal sikerult kakalni, 5 nap utan....
Laevolac szirup. Ha tápszert esztek: milupa komfort

Hogyan tanítsam meg a 2, 5 éves fiamat öltözködni? Nem mutat hajlandóságot rá. Mikor tudnak a gyerekek egyedül vetkőzni és öltözni?

Legjobb válasz: Szerintem ennyi idõsen nem kell ezt erõltetni, ha õ nem szeretné. Kislányom 3 éves, már ovis október óta, és most kezdte azt, hogy nem engedi, hogy segítsünk neki. Persze eddig is csinált ezt-azt, de nem akkor, amikor "kellett", hanem amikor kedve volt. Vagy maximum sapkát vett fel egyedül. Az ovi ilyen szempontból (is) jó motiváció, ahol látja, hogy a többiek már egyedül csinálják...

Szerintem ennyi idõsen nem kell ezt erõltetni, ha õ nem szeretné. Kislányom 3 éves, már ovis október óta, és most kezdte azt, hogy nem engedi, hogy segítsünk neki. Persze eddig is csinált ezt-azt, de nem akkor, amikor "kellett", hanem amikor kedve volt. Vagy maximum sapkát vett fel egyedül. Az ovi ilyen szempontból (is) jó motiváció, ahol látja, hogy a többiek már egyedül csinálják...
Hát a lányom ennyi idõsen már egyedül öltözött, de a fiam nem. Én versenyeznék vele, hogy ki öltözik/vetkõzik hamarabb õ vagy te.:) Vagy valami öltöztetõs mondókát tanítanék neki ami játékossá teszi. (én a két gyerkõcöm versenyeztetni szoktam amikor elengedik magukat öltözés terén)
Az én lányom is 2, 5 éves, õ már több, mint fél éve rendületlenül próbál egyedül öltözni, a zokni már megy, a kabát is, sapka is, de a nadrág szárai még nem, a body többnyire igen, cipõ mindig, de kacsalábként. Õ egyedül kezdte el, egyszer csak nem engedte , hogy segítsek. Esetleg ha valamit egyedül csinál, nagyon dicsérd meg.
Az en lanyom 2 eves es azota probal oltozni egyedul, amiota latta Halasz Judit Csiribi koncertCD-jen a Marci oltozik cimu klippet. Millioszor megnezte. Gyakorol szorgalmasan.

Fiu vagyok, 2-3naponta mosom a hajam mert gyorsan zsírosodik de amikor megmosom kb. fél óráig jó. Mit tudnék a hajammal csinálni?

miután teljesen megszárad aztán 1napig tiszta selymes meg nemlehet vele semmitse kezdeni utána pedig elkezd zsírosodni Head & Shoulders-el mosom.Tehát van rá mód hogy olyasmi hatást érjek el a hajammal mint mosás után amikor csak megtörlöm mert máshogy kész katasztrófa a hajam:S

Legjobb válasz: hat fodrasz szemmel nezve:minel gyakrabban mosod a hajad annal zsirosabb mert annal tobb zsiros anyagot termelnek a fagyumirigyeid.ugyelj ne oro vizzel mosd a hajad,inkab langyossal.valtoztass sampont!fruktist de zsiros hajra ,es ha mar semmi sem valik be akkor terj vissza a hagyomanyos csihansamponra mert az mar sok mindenkinek segitett!ja es sokkal tob ideig tartson az oblites mint a hajmosas,mert ha nem oblited ki a sampont akkor is zsirosodhat.vaxot ne hasznalj es a habot is keruld.esetleg vannak szaraz samponok amik por formajaban megtalalhatok,ezek magukba szivjak a zsirossagot.sok sikert!

hat fodrasz szemmel nezve:minel gyakrabban mosod a hajad annal zsirosabb mert annal tobb zsiros anyagot termelnek a fagyumirigyeid.ugyelj ne oro vizzel mosd a hajad, inkab langyossal.valtoztass sampont!fruktist de zsiros hajra , es ha mar semmi sem valik be akkor terj vissza a hagyomanyos csihansamponra mert az mar sok mindenkinek segitett!ja es sokkal tob ideig tartson az oblites mint a hajmosas, mert ha nem oblited ki a sampont akkor is zsirosodhat.vaxot ne hasznalj es a habot is keruld.esetleg vannak szaraz samponok amik por formajaban megtalalhatok, ezek magukba szivjak a zsirossagot.sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi sokmindent megfogadok:)
Ne moss túl gyakran hajat.Lehet, hogy furi, de elég lenne 1 héten 1-szer hajat mosnod.Hallottam egy olyan modell pasiról aki már 11 éve csak sima vízzel mos hajat és tök selymes. Csak érdekesség képpen ha 1 hónapig nem mosol hajat a hajad saját magától regenerálódni fog!!!!!
NE!!!! változtass, a head'n'shoulders tökéletes mindenkinek, ha más nincs használd a citrus fresht, vagy alapból menj a szél ellen és használj hidratáló sampont (hydratyzing a headns. márkán belül)

Anyukám sosavat ivott 2 honapja történt 2 hete tudot enni de most már megint nem tud, a vizet is alig tudja inni nem nagyon akar neki lemenni mi az oka?

talán most gyogyulhat neki vagy sebesedig a torka?nem tudom..életveszélyben volt mikor bevitték kedden kel neki viszamenni

Legjobb válasz: Jézusom! Hogyan történt? Szerintem ne várjatok keddig, ha nem tud inni, enni. Menjetek be a kórházba ügyeletre.

Jézusom! Hogyan történt? Szerintem ne várjatok keddig, ha nem tud inni, enni. Menjetek be a kórházba ügyeletre.
Talán orvost kéne kérdezni.
Nem akarlak elszomorítani, de nekem is volt egy ismerõsömm, aki sósavat ivott és még egy hónapig élt. Sõt, még fuvarozott is a lovával. Rettentõen lefogyott, mielõtt meghalt. Persze õ sem tudott se enni, se inni.
Miután a sósav egy maró folyadék, sérült a garat és a nyelõcsõ nyálkahártyája. Itt gyógyuláskor hegesedés keletkezik, ami szûkületet okozhat. Lassan gyógyul, de egyre jobb lesz, lehet hogy kell tágítani 1-2x, de sokat fog javulni. Kitartást hozzá mindkettõtöknek.
Jesszus :O Hát amúgy lehetséges igen attól, hogy gyógyul a seb, de ha tényleg baj van, menjetek kórházba :/ mert inni azért kell...
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy már is ennyien irtatok tud inni csak nehezen a huslevesböl sem megy neki le a tészta csak nehezen, vissza köhögi sajnos..baja nem lehet már elvileg mert 2 honapja történt nem lyukadt ki semmije..tegnap engedték haza, volt elmegyogyban is..öngyilkossági hajlama volt sajnos..Egész jol van csak hát sokat fogyott, és most bosszantja hogy nem tud enni vagy is csak nehezen nagyon nehezen, 1-2 falatot küszködve..de én mondtam neki hogy fel épül, és én is gondoltam hogy sebes neki, de job lesz remélem :)
A kérdező hozzászólása: ja és a tejbegriz meg iylenek mennek neki szoval nem nagyon éhezik csak na a jo szalonna meg a jó kis káposztás paszuly hiányzik neki:) Meg nekünk is roszab lesz igy enni elötte ma pl lapcsánkát csináltunk, és abból evett de csak vagy 2 harapást nem eröltette..
Azért vigyétek vissza, õk jobban tudják majd, hogy mi a helyzet.

Mit tudnék csinalni nagyon csuklik a lanyom. Citromlevet probáltam mar 1-2 percig jo is de utana ujra csuklik ma 2 hetes?

Legjobb válasz: szoptasd meg, vagy tápszert adj neki.Attól függ mit eszik.Kicsit ráetetsz és abba hagyja.

szoptasd meg, vagy tápszert adj neki.Attól függ mit eszik.Kicsit ráetetsz és abba hagyja.
Citromlével állj le, inkább ártasz vele, mint használsz, mert egy 2 hetesnek az égvilágon semmi szüksége citromlére. A babáknál egyébként is természetes a csuklás, nem zavarja õket, nekem ezt a kórházi gyerekorvos mondta a szülés után, mikor rákérdeztem (Bajcsy, Bp), ha szopizik, akkor cicivel lehet kínálni, hogy elmúljon a csuklás.
Így van.Vagy tedd cicire vagy hagyjad, majd ha már õt is idegesíti pityereg egy kicsit és el is múlik.
hagyd békén, ameddig õt nem zavarja. HA zavarja, majd elkezd sírni és a sírástól eláll a csuklás.
Semmit ne csinálj vele! Fõleg ne adj neki citromot! Majd abbahagyja!
Semmit!!! Gondolom Te sem örülnél ha citromlevet nyomnának a szádba. 2 hetes, gondolj már bele mit tesz a kis gyomrával. Majd elmúlik! Kisfiam is sokat csuklott, hidd el nem zavarja õt annyira mint téged.
Én olyankor ráraktam cicire - pár korty után mindig elmúlt a csuklás. Citromlevet felejtsd el (nem citrommal kezdjük 2 hetesen a hozzátáplálást)!!! Aki le lett pontozva, igaza van - minket jobban zavar a csuklás, mint a babákat. Magától is elmúlik...
Az elején én is adtam neki citromlevet ( az az 1 csepp, ami az ajkát éri, szinte le sem jut a gyomrába, nem lesz baja tõle), de aztán egyszer csuklás közben elaludt, innen gondolom, egy cseppet sem zavarja. Nálunk nem múlt el attól, hogy cicire tettem. Ha elkezd sírni, attól rögtön eláll, ha meg zavarja, úgyis sír. Szóval szerintem hagyd. Amúgy attól csuklik, hogy feljön evés után egy kis tej, de azt nem bukja ki, hanem visszanyeli, mert spórol vele :) Majd rájön, hogy jobb kibukni, és akkor kevesebbet fog csuklani. Gyakran büfiztesd meg evés közben, az is segít.
2. vagyok. A fiamnak én is adtam citromlevet, semmi baja nem lett tõle egyébként. A kislányomnál nem volt már alkalmam adni, de õ nem is csuklik annyit.
Semmit. Majd elmúlik. Amúgy a citromtól sem lesz semmi baja, nem kell parázni az elõzõek miatt, csak felesleges. Ha nem zavarja a babád te se foglakozz vele.
A babákat közel nem zavarja annyira a csuklás, mint gondolnánk. Hagyd békén, elmúlik magától.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek.végre egy oldal ahol segitenek is a masikon


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!