Találatok a következő kifejezésre: Mit tudnék a (5388 db)

Egy 40000 ft-os kormány mivel tud többet mint egy 10 000-os kormány ps3/Gran Turismo 5höz amikor ugyanúgy kormányozni kell mindkettővel, mi az amiért drágább? Mit tud a 40ezres amit a 10ezer ftos nem tud?

fontos mert majd szeretnék venni a Gran Turismo 5-höz kormányt!

Legjobb válasz: Nem tudom hogy melyik 2 kormányra gondolsz, de a 40000ft-os kormányon valószínû, hogy van valamiféle kézi váltó és kormányváltó és van. Van benne force feedback és 360' fordulatnál többet tud a kormány ami élethûbb vezetési élményt nyújt. A belsejében vannak csapágyak és fogaskerekek. A 10000ft-os kormány ha újonnan 10k, akkor ebben nincs force feedback és ha belenézel a belsejébe akkor látod, hogy 2db gumis zsinór végzi a kormányzást, csak 180'-ot tud, tehát a vezetési élmény nagyban romlik, de ugyan úgy kormányozza az autót jobbra és balra. A választás tõled függ én a drágábbat választanám, mert minõségibb lehet és a vezetés élménye jobban hasonlít a valósághoz.

Nem tudom hogy melyik 2 kormányra gondolsz, de a 40000ft-os kormányon valószínû, hogy van valamiféle kézi váltó és kormányváltó és van. Van benne force feedback és 360' fordulatnál többet tud a kormány ami élethûbb vezetési élményt nyújt. A belsejében vannak csapágyak és fogaskerekek. A 10000ft-os kormány ha újonnan 10k, akkor ebben nincs force feedback és ha belenézel a belsejébe akkor látod, hogy 2db gumis zsinór végzi a kormányzást, csak 180'-ot tud, tehát a vezetési élmény nagyban romlik, de ugyan úgy kormányozza az autót jobbra és balra. A választás tõled függ én a drágábbat választanám, mert minõségibb lehet és a vezetés élménye jobban hasonlít a valósághoz.

Mi a különbség a gyakorlatban az olcsóbb és adrágább típusó box között? Mit tud az egyik és mit tud a másik, amiket egymás mellett hirdetnek?

Egy szórólapon belül van 7000-ért és 10000-ért is készülék, miben jobb a drágább? tud valamelyik mûsorrögzítést? vagy csak extra kártyával is bõvíthetõ a drágább?

Legjobb válasz: Mindegyik mûszaki adataiban szerepel mit tud. Csatornaszám, processzor, memória, váltási idõ, csatlakozók fajtája, net és rögzítési lehetõség... Soroljam? Nézd meg, ítéld meg és aszerint dönts. Persze van még gyártó is... Nem mindegy kinek neve alatt fut.

Mindegyik mûszaki adataiban szerepel mit tud. Csatornaszám, processzor, memória, váltási idõ, csatlakozók fajtája, net és rögzítési lehetõség... Soroljam? Nézd meg, ítéld meg és aszerint dönts. Persze van még gyártó is... Nem mindegy kinek neve alatt fut.
Az Alcor HD 2650-et vegyed, az egy bevált típus !7000be kerül, a drágábbak képesek a kódolt adások vételére ha elõfizetsz rá
A kérdező hozzászólása: Ez az Alcor kepes rogziteni az adast?
Igen, a felvételt számitógépen is meg tudod nézni illetve szerkeszteni

Kinek miket tud a 9 hónapos babája? Hogy néz ki egy napotok? Hányszor és miket eszik?

Legjobb válasz: Szia! Reggel szopi, aztán tízórai gyümi vagy gyümi + túró vagy sinlac, aztán ebéd, aztán egy kevés gyümi megint, aztán este fürdés elõtt Sinlac vagy tejpép és rá 2-3 órára szopi+tápszer, ez utóbbit mostanában nemkéri. Mikt tud? Feláll, sétál velünk, felül, kúszik, mászni még nem mászik csak négykézlábra áll, integet, próbálja ellesni, melyik kedvenc tárgyának mi a neve, sokáig nézi, hogy is kell mondani, aztán õ is próbálkozk, de hát persze még semmi. Csibészkedik, nézi, hogyha csinál vmt, az nekünk vicces-e, ha nevetünk, újra csinálja. Nsppal jó esetben 2-1-1,5 órát alszik, de mostmár sokszor csak egy alvása van kora du. Éjjel felkel 1-2*, szerintem éhes, mert most esti tápszer gondjaink vannak. 6 foga van idáig.

Szia! Reggel szopi, aztán tízórai gyümi vagy gyümi + túró vagy sinlac, aztán ebéd, aztán egy kevés gyümi megint, aztán este fürdés elõtt Sinlac vagy tejpép és rá 2-3 órára szopi+tápszer, ez utóbbit mostanában nemkéri. Mikt tud? Feláll, sétál velünk, felül, kúszik, mászni még nem mászik csak négykézlábra áll, integet, próbálja ellesni, melyik kedvenc tárgyának mi a neve, sokáig nézi, hogy is kell mondani, aztán õ is próbálkozk, de hát persze még semmi. Csibészkedik, nézi, hogyha csinál vmt, az nekünk vicces-e, ha nevetünk, újra csinálja. Nsppal jó esetben 2-1-1, 5 órát alszik, de mostmár sokszor csak egy alvása van kora du. Éjjel felkel 1-2*, szerintem éhes, mert most esti tápszer gondjaink vannak. 6 foga van idáig.
Reggel pontban 6-kor kelt. Szopizik, majd kimegyünk a konyhába, én kávézok, utána netezek kicsit, õ addig magában beszélget, játszik. 8-kor eszik valami gyümölcsöt müzlivel, vagy kenyeret joghurttal, sajttal, mikor mit. Sajna nem ízlik neki a tejpép, így itt maradt 2 teljes doboz a nyakamon. Utána elmegyünk bevásárolni-sétával egybekötve, addig szokott aludni kb egy órát a babakocsiban. Ha nagy a hõség, akkor itthon játszok vele, olyan fél 10 körül beteszem a kiságyába, és ott alszik másfél-két órát. (az utcán folyton felriad a motorokra, gyerekekre) 11-12 körül szopik. Majd kijön a konyhába velem, amíg ebédet fõzök, láb alatt lenni:) Már azt eszi, amit mi, csak mondjuk a húst apróbb darabokra vágom neki, meg a zöldséget, tésztát. A paprikás krumplit imádja, tegnap karfiollevest evett, de bejött a harcsapörkölt is. Persze nem fûszerezek semmit agyon, de azért van íze az ételeknek-nem is hajlandó bébiételt enni azóta. Szóval 1-2 körül ebéd, utána játék szemdörzsölésig. Általában fél 3tól alszik másfél, két órát. Felkelés után szopik, és azonnal utána valami gyümölcsöt kap uzsonnára. Ez 5-kor van. Ha délelõtt nem voltunk, akkor ilyenkor megyünk játszótérre, levegõzni. Este 7-kor vacsorázik. Én este is adok neki húst, vagy sajtot, túrót. Lehet, hogy nem teszek jót vele? 8 elõtt fürdik, utána álomba szopizza magát. Fél 9-kor már aludni szokott, reggelig. Már 2 hónapja nem kelt fel éjjel. Vagyis amikor az a nagy hõség volt, akkor felébredt egyszer kétszer, de egy kis vizet adtam neki-én is szomjas voltam, gondoltam õ is az-és utána simán visszaaludt. Voltunk nyaralni belföldön, a mamákhoz is viszonylag gyakran, 3 hetente megyünk. A lényeg, hogy az idõpontokhoz tartsam magunkat, akkor neki édesmindegy, hogy hol alszik el, hol eszik. Már álldogál, lépeget, és pakol ezerrel. Imád kergetõzni, lovacskázni az apjával és mindent megpiszkálni, ami veszélyes. Már, ha hagynánk. Jó egészséget mindenkinek!
Bocs, de én csak két választ látok! Hol a harmadik, ami annyira humoros???
A kérdező hozzászólása: Kedves harmadik válaszadó! Nagyon humoros vagy!!! Örülök, hogy ilyen zsenit nevelsz, gondolom rád ütött! :)
A kérdező hozzászólása: Miután elküldtem láttam, hogy kitörölték, vagy valami ilyen történt, mert elég sok hülyeséget írt! Ezért látsz csak kettõt! Szerencsére! Vannak olyan emberek akik humorosak akarnak lenni, biztos sok szabadidõvel rendelkeznek!


Külfödön mit tudnak a magyar történelmről? Mi jelenik meg ott nyomtatásban? Mit tanítanak rólunk? A legfomntosabb, mit tudnak rólunk az eredetünkről? A történészek, a régészek mit mondnak, tudnak rólunk?

MI MIT TANÍTUNK, MONDUNK MAGUNKRÓL,A TÖRTÉNELMÜNKRÕL?

Legjobb válasz: Nem mind kitaláció, pl. a rovásírás létezik, és a délvidéki vérengzések is megtöréntek (hát ilyen egy háború). A Vinca-Tordos-kultúra az ugyan létezett, de köze sincs a magyarsághoz. A többi az hülyeség.

Nem mind kitaláció, pl. a rovásírás létezik, és a délvidéki vérengzések is megtöréntek (hát ilyen egy háború). A Vinca-Tordos-kultúra az ugyan létezett, de köze sincs a magyarsághoz. A többi az hülyeség.

Szeretnék felső testre gyúrni. (bicepsz, tricepsz, alkar, váll, hát, mellkas, has) És hogy mivel tudnék a legjobban izmosodni?

Mivel tudnék a legjobban er?södni?

Legjobb válasz: " Szeretnék felsõ testre gyúrni. (bicepsz, tricepsz, alkar, váll, hát, mellkas, has) És hogy mivel tudnék a legjobban izmosodni?" Guggolással :)

" Szeretnék felsõ testre gyúrni. (bicepsz, tricepsz, alkar, váll, hát, mellkas, has) És hogy mivel tudnék a legjobban izmosodni?" Guggolással :)
Ne legyél búza, tessék lábazni is!
A kérdező hozzászólása: Lábat azért nem írtam mert az már kezd kockásodni :) és ennyi nekem egyenlõre elég a lábhoz :)
Kockás lesz a lábad? Hú, olyat én is akarok...

Ki mit tud a PTX-ről? (légmell)

Mimdemt tudni akarok!

Legjobb válasz: A pneumothorax-nak a lényege,hogy a 2 mellhártya közé valamilyen oknál fogva szabad levegõ kerül és megszünik a két pleura közötti vákum,ami a légzés feltétele,mert ugye a mellkasfalhoz így tapad hozzá a tüdõ. Okozhatja trauma (külsõ ptx)vagy pl gyulladás(belsõ ptx) PTXnél az érintett tüdõfél összeesik,és a légzõmunkában nem vesz részt.Ilyenkor mellkasdrainnel megszúrnak 2 borda között és kiszívják a levegõt,hogy a tüdõd újra "felvegye a régi alakját"

A pneumothorax-nak a lényege, hogy a 2 mellhártya közé valamilyen oknál fogva szabad levegõ kerül és megszünik a két pleura közötti vákum, ami a légzés feltétele, mert ugye a mellkasfalhoz így tapad hozzá a tüdõ. Okozhatja trauma (külsõ ptx)vagy pl gyulladás(belsõ ptx) PTXnél az érintett tüdõfél összeesik, és a légzõmunkában nem vesz részt.Ilyenkor mellkasdrainnel megszúrnak 2 borda között és kiszívják a levegõt, hogy a tüdõd újra "felvegye a régi alakját"
Szia. Valóban, ha nem szivódik fel, akkor egy vékony csövet vezetnek a két mellhártya közé, és kieresztik.
Ja, a mellkasi szúrás simán lehet a kondizástól izomláztól is.
Hajlamosító tényezõk a magas vékony testalkat és a dohányzás, ebbõl a dohányzás ellen tudsz tenni. Ha egyszer volt, bármikor újra kijöhet, amíg ki nem mûtik a hibás szakaszt (ha megtalálják). Tehát a leszívás csak átmeneti intézkedés. Ha beüt a ménkû azt érezni fogod, a hátad fog fájni. Ilyenkor akár egy egész tüdõd is megszûnhet lélegezni, oxigénszegény állapotban jó ha 100 m-t tudsz gyalogolni. Tehát ne menj egyedül elhagyatott helyekre, ahol nem tudsz segítséget kérni, mert éhenhalsz/megfagysz. Amúgy ülõ helyzetben nem annyira veszélyes, én 2-3 órát vártam a mentõre. Hívj taxit, egyszerûbb.
csak ez az isten verése kerüljön el:D
ajjj de rossz érzés a ptx, nekem 3 volt, de SOHA többet nem akarok olyat, mégis nagyon félek hogy megint kialakulhat:(
Szia! Mindenképp menj el orvoshoz és kérd meg, hogy jó alaposan hallgasson meg, mert néha nem lehet hallani a sima sztetoszkóppal, ha nem elég figyelmes az orvos. Nekem háromszor kellett elmennem, hogy észrevegyék.
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok orvos, nem értek hozzá... nekem csak egyszer volt légmellem... olyan érzés mintha melegítene és úgy általában nyilal és néha rámjött mintha ki akarná valami facsarni a tüdõmet... egy 10-15 mp-ig... Szerintem menj el a háziorvosodhoz, és kérd hogy küldjön el röntgenre... ott megnézik neked! De mindenképp, mert életveszélyes
én nagyon félek, 1 hónappal ezelõtt nagyon égett a jobb oldalam, olyan volt mintha összement volna a tüdõm ... azóta, hha mozgok, nagyon fáj, és mintha korlátozva lenne a jobb oldalon a levegõvételem, és vannak pózok, amikbe szintén kegyetlenül fáj a légzés ( ált hha oldalt fekszem, vagy hha elõre dõlök) lehet légmell??? vagy miezz???
Hello! Én 20 éves vagyok és eddig 5 ptx-en vagyok túl. 18 éves voltam, amikor elõször légmellem volt. Elsõ alkalommal a jobb tüdõm esett össze. Nem csöveztek be, mert a mellkas punkciótól felszívódott a levegõ. Két héttel késõbb megint éreztem, hogy fáj a mellkasom és a hátam. Amikor visszavittek a kórházban, azonnal becsöveztek. Szerencsére elaltattak hozzá. 5 napig voltam intenzíven... nagyon uncsi volt. A jobb oldali légmellem megszûnt. 3 hónappal késõbb bevásárlás közben éreztem, hogy bal oldalon nagyon fáj a hátam. Már rutinosan jelentkeztem a mellkassebészeti osztályon. Az elvégzett mellkas rtg 1 h.u.-nyi ptx-et mutatott, ami ágynyugalomtól 4 nap alatt spontán megszûnt. Pár nappal késõbb megint éreztem, hogy baj van. Elindultunk a kórházba, de mire odaértünk már menni sem tudtam. A bal tüdõm teljesen összeesett. 1 hónapot voltam intenzíven, mert a csövezés ellenére nem gyógyultam meg. Elvégeztek egy VATS nevû mûtétet, a tüdõmbõl eltávolították a beteg részt. Utána még volt egy jobb oldali ptx-em, de az a talkumos pleurodesistõl rendezõdött. Most elég gyakran van ptx érzésem, de csak a mûtét miatt.
Szia! elkükldtem neked az e-mailem meg az msn-em, nem tudomsikerült-e megkapnod, de szólj, ha nem.
A kérdező hozzászólása: Uhh ez ilyen fájdalmas?!:O:O:O 16-órási válaszoló... Tudnál nekem egy e-mail v msn v vmilyen címet adni? lenne még pár kérdésem ha nem baj:)
az elõzõ válaszoló minden fájdalmát átérzem, mivel én is túlestem rajta :) csak nekem nem 2 hét volt, hanem 33 nap :D kitartás mindenkinek, nem lehet belehalni!
Heló, nekem már 3 PTX-em volt, az elsõnél összesen 5 helyen volt bennem csõ, a bal oldalamon, Miksolcon mûtöttek, 3 hét után kiengedtek, az utolsó 2 már felszívódott magától :) Kerüld a nehéz tárgyak emelgetését, ne erõltesd meg magad, ha netán kondizni akarsz újra, óvatosan kezd (felülés, fekvõtámasz, kisebb súlyok emelése), aztán mehet keményebben :) Sokat mozogj, járj futni, úszni, és kevesebb lesz az esély hogy megint legyen ilyen problémád. 19/F
helyi érzéstelenítéssel
A kérdező hozzászólása: o-ó ... altatnak közben? Hogyan tudnám rábírni, hogy szívódjon fel?:) Miért tér vissza nálam a ptx?:S
Üdv Nektek, abban érdeklõdnék, hogy a párom kapott ptx-et és 4 nap után megmûtötték ezzel a kamerás megoldással, a mûtét jól sikerült a röntgen nem mutatott ki semmit, de amikor a csöveket vették ki, a doki az egyiket nem szorította el, és újabb levegõ került be oda ahova nem kéne, járt már így valaki?Ma újra csövezik szegénykémet, és teljesen kétségbe vagyunk esve, hogy meddig tart ez még vajon.

Mit tud a Diners klub kártya?

Credit,vagy debit kártya?

Legjobb válasz: a diners klub kártya tud magától m,enni, visszapofázik, és még pofon is vág, meg is ver.:'((

a diners klub kártya tud magától m, enni, visszapofázik, és még pofon is vág, meg is ver.:'((
Sokkal gyengébb, mint egy Core 2 Duo.

Mit tud a 3.5 hónapos babád?

Legjobb válasz: Feküdni, aludni, enni (anyatejes), büfizni, üríteni. Idõnként figyeli a mellette levõ mozgó tárgyakat, a tesó hangoskodására összerezzen, mosolyog. A tiéd mit tud?

Feküdni, aludni, enni (anyatejes), büfizni, üríteni. Idõnként figyeli a mellette levõ mozgó tárgyakat, a tesó hangoskodására összerezzen, mosolyog. A tiéd mit tud?
A kérdező hozzászólása: detto ezt:) mostmár tépi fogja aruháját vagy a cicimet gyömöszöli, még nem forog, anyatejes figyeli a mozgo tárgyakat és ütögeti ökez
figyel mindent, sikitozik, vigyoroh, megfog és a szájába töm mindent, megprobál hasbol felülni ami persze nem sikerül. Nincs el vízszintesen csak a játszószõnyegen! hason felkönyököl sokáig tartja a fejét! :-) Nálad?
ennyi idõsen hátról hasra fordult egy irányba és vigyorgott, dumált :)
Ja láttam :) Azt még kihagytam, hogy állandóan teker, kézzel lábbal :) És Nyál Nyál Nyál mindenütt :) ))))) Utolsó voltam.
Már 3-as voltam nem utolsó :)
Amit a tobbiek is leirtak bar megfordulni meg nem tud de mar probalkozik :) es meg ha jo kedve van a vigyorgason felul berrwg dumal kopkod zummogo hangokat ad ki.. :) )
-eszik, alszik, -a csörgõit fogdossa, -tartja a fejét hasonfekvésben. (bár van amikor egyáltalán nem, mert lusta) Dumál, állandóan dumál... -rengeteget nyög. Ha elmegyek mellõle nem játszik el egyedül max.5percet, és már kiabál is.. -az öklét rágja állandóan. -Testével kicsit próbál már kifordulni, de még nem megy neki az átfordulás. -Mosolyog a tükörképére.
Az enyém 2.5 hónapos, de hasonló dolgokat csinál õ is. Sokat beszélget, mosolyog, rágja az öklét, rongyocskáit, játszik a nyálával (buborékozik). Már régóta tartja a fejét, kinyomja magát, lendületbõl hasról hátra fordul (ennek nem örülünk). Tárgyakat még nem fog meg tudatosan, de a játszószõnyegen véletlenül eltalálja a játékokat kezével-lábával és sokáig nézegeti õket, beszélget velük.

Mit gondoltok milyen mobiltelefon a Sony Xperia U? Ilyet szeretnék venni de nem tudom hogy jó e. Akinek ilyen mobilja van irjon mit tud a mobilról.

Ha van tapasztalatod hogy milyen mobiltelefon a Sony Xperia U irj bátran :) Várom kommentedet :) :* El?re is köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Gyors, jó készülék.Szép kijelzõ stb, de ezt bárhol megtalálod, pl mobilarena.hu Tapasztalat: Most jött ki rá az ICS, nekem egyetlen rossz tapasztalatom ezzel, hogy már nincs képernyõ mentés funkció. A sáv alul továbbra sem kapcsolható ki, (este kicsit zavaró tud lenni ha leveszem a fényerõt akkor is). Nappal egyébként nem zavar.Ha filmet akarsz nézni rajta, ne ezt válaszd, ebben összesen 5,5GB memória van,dropbox ingyen online tárhellyel kiegészítheted 8GBra.Vannak más tárhelyek is. Üzemidõ lehetne jobb, naponta töltöm, de használom is rendesen.Szép képeket csinál, de persze nem fényképezõgép. Videóra nem használom, arra elég gyenge szerintem. Ha kivancsi vagy még valamire, írj.

Gyors, jó készülék.Szép kijelzõ stb, de ezt bárhol megtalálod, pl mobilarena.hu Tapasztalat: Most jött ki rá az ICS, nekem egyetlen rossz tapasztalatom ezzel, hogy már nincs képernyõ mentés funkció. A sáv alul továbbra sem kapcsolható ki, (este kicsit zavaró tud lenni ha leveszem a fényerõt akkor is). Nappal egyébként nem zavar.Ha filmet akarsz nézni rajta, ne ezt válaszd, ebben összesen 5, 5GB memória van, dropbox ingyen online tárhellyel kiegészítheted 8GBra.Vannak más tárhelyek is. Üzemidõ lehetne jobb, naponta töltöm, de használom is rendesen.Szép képeket csinál, de persze nem fényképezõgép. Videóra nem használom, arra elég gyenge szerintem. Ha kivancsi vagy még valamire, írj.
Osztálytársamnak ilyen van és neki hibátlanul mûködik és szereti azt a telefont:) Én is meggondoltam volna hogy ilyet vegyek, de helyette Samsung Galaxy S-t vettem :) de csak a kinézete miatt
Mi az az ICS? Plusz memória? Vagy mire jó?
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat :)
Az ICS (ice cream sandwich) az androidos mobiloknak az egyik verziója. Jelen esetben a 4.0.4-es verzió. (Nem kell meglepõdni ezen, nem ez az elsõ ilyen "fura" nevû verzió náluk... Én a Gingerbread (2.3.x) és a jelly bean (most dobták piacra 4.1) mellett már meg sem lepõdök xD )természetesen több is volt most csak a példa kedvéért írtam)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!