Találatok a következő kifejezésre: Mit tud Citric Acid és mire (1 db)

Mit tud a Citric Acid és mire való?

http://nothingtoxic.com/media/1214440811/Experiment_Keeps_a_..

Legjobb válasz: A citric acid magyarul ciromsav, innetõl kezdve könnyû kitalálni mire jó és hol fordul elõ. Kis infó: http://hu.wikipedia.org/wiki/Citromsav

A citric acid magyarul ciromsav, innetõl kezdve könnyû kitalálni mire jó és hol fordul elõ. Kis infó: http://hu.wikipedia.org/wiki/Citromsav


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan keletkeznek az igazi véletlen (random) számok a számítástechnikában, valóságban?

Úgy tudom, hogy a számítógép mindent csak függvények alapján tud kiszámolni, létrehozni. Ha függvények alapján hozza létre, akkor viszont nem véletlen. Olyat is hallottam, hogy valamilyen külső tényezőből számítják, pl a kozmikus háttér sugárzásból.

Szerintetek mi az ami igazi véletlen a világban, tehát aminek semmilyen más külső tényező nem befolyásolja az eredményét? Ti miből csinálnátok random generátort?

2

Pakli magyar kártyából húzunk ki lapokat egyesével, visszatevéssel. Addig, amíg pirosat nem kapunk. Adjuk meg a szükséges húzások számának eloszlását, várható értékét. Levezetést kérhetnék?

0

Egy négyzet alapú egyenes csonkagúla alapéle 12 cm, fedőéle 8 cm, magassága 10 cm. Számítsd ki a felszínét és a térfogatát!?

Leírná valaki, hogyan kell megoldani?!

3

Melyik módon forr fel hamarabb a víz?

Légköri nyomáson, egy átlagos lakásban/házban egy tűzhelyen melegítve a vizet lefedve, vagy fedő nélkül forr fel hamarabb egy fazékban?
Szerintem fedő nélkül, hiszen ha lefedjük, akkor a vízgőz gőznyomását megnöveljük a rendszerben, ezért a vízgőzzel telített buborékok nehezebben tudnak a folyadékállapotú vízből kijutni. Nagyobb hőméséklet kell tehát, aminek eléréséhez töb idő szükséges.
Szerintetek?:)

6

Wh (teljesítmény) átváltása W (energia) mértékegységre, hogyan?

Alap esetben a teljesítmény és energia átváltásáról lenne szó.
1 kWh = 1000 Wh = 3,6 MJ = ...W ?
1 W = 1J/s
1 J = 1 W/s

Hogyan váltasz át egy Wh/(m2hónap) éréket W/(m2nap) értékre?
Figyelem! Teljesítmény <---> Energia

4

Mit mér a dinamikus cső?

1

A serial számok, "nyerő" számok visszafejthetőek?

Pl szoktak lenni ilyen pontgyűjtős nyereményjátékok, hogy 1 zacskó chipben lévő számért kapsz 1 pontot. 30 után kapsz egy plüssmackót pl.

De ugye a rendszernek valahogy ellenőríznie kell hogy helyes-e a szám, ezért van benne valamilyen logika, sorozatosság. 2 vagy több kód ismeretében ez visszafejthető ez?

Vagy gondolok itt akár a játékok cd key-ére is, ugye arra vannak is kulcs generátor programok, azokat mi alapján készítik?
Cod 4 hez régebben lehetett generálni olyan cd key-t amit minden eredeti server elfogadott pl, amíg le nem bannolták az összeset. (a generált kulcsok-ok mindíg egy számsorozattal kezdődtek)

3

Milyen előnyei és hátrányai vannak a logaritmikus tengelyek használatának?

1

Hány köbcentiméter annak a téglatestnek a térfogata, amelynek élei centiméterben mérve egész számok, és felszíne 16 négyzetcentiméter?

2

Mennyi lehet a felhasznált piros kis kockák legnagyobb száma akkor, ha 1 nagy kockát építünk 8 darab azonos méretű kis kockából, melyeknek vagy minden lapja piros, vagy minden lapja kék, és a nagy kockának egyetlen lapja sem teljesen piros?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!