Találatok a következő kifejezésre: Mit tennétek, a 20. héten (1 db)

Mit tennétek, ha a 20. héten kiderülne, hogy a baba valószínűleg betegen fog megszületni?

Legjobb válasz: Miért kérdezel ilyet? ez olyan szomorú dolog lenne. baj van?

Miért kérdezel ilyet? ez olyan szomorú dolog lenne. baj van?
Szia! Ezen a ráérsz akkor gondolkodni , ha baj van.Én bennem is megfogalmazódott a kérdés, de mikor szembesültem a 28.héten a problémával egy világ omlott össze bennem.Mindenki egészséges kisbabát vár, de nem mindenkinek adatik ez meg.Igazságtalan más felett ítélkezni, a párnak kell azonos véleményen lenni, és csak az érzi át aki hasonló cipõben jár.Nekünk nem volt beleszólásunk, mert elmúltam 24hetes.A babáért mindent megtesznek, amit lehet, de garanciát senki nem vállal, hogy mennyire lesz testileg-szellemileg fogyatékos.Több orvos szerint órákat-napokat élhet, agymûtétre és nyelõcsõmûtetre van szükség.Senkinek nem kívánom ezt az érzést, még 3hónapig hordom tudva, hogy beteg és lehet az is , hogy a születését sem éli túl.Aki ítélkezni tud, annak ajánlom az"Angyalok szülei vagyunk"oldalt.Ebben bepillantást nyerhet olyan szülõk életébe, akik megosztják fájdalmukat gyermekük elvesztése után, amit nem õk választottak.
Szia! Én két évig foglalkoztam halmozottan sérült gyerekekkel. Jelenleg gyermekjóléti szolgálatnál dolgozok. Egy jó tanács. Én elvetetném függetlenül attól, hogy egyet értek az elõttem szólókkal. Láttam családokat tönkremenni, és elválni, mert az apuka nem bírta elviselni. Ha egyedül és segítség nélkül maradsza gyermekeddel abba bele fogsz rokkanni te is. Függetlenül attól, hogy tudom mit kell tenni egy beteg gyerekkel és nálam gördülékenyen menne, ettõl függetlenül elveteném, hiszen ugyanolyan kínzásnak tartom a világra hozni õt, mint elveteni. Nem hinném, hogy én szeretnék úgy élni, hogy nem vagyok egészséges.
szia, Nem tudom mit találtak nálatok, de itt az én sztorim: 18. héten találtak egy echodens képletet a bébim pocijába, szinte szabályos gömb alakú képlet, amirõ ugye
Ez nagyon nagy dilemma. Azt tudom, hogy 20. hetesen már nem abból áll az elvetetés, hogy kicsit bekábítanak, és kiszedik belõled. Fájásokat leltenek (oxitocin), és meg kell szülnöd ugyan úgy. Azt mondják, a fájáskeltésbe addigra belehal, de mi van ha mégse? Láttam már ilyet. És akkor a szülésznõ nyomjon a fejére egy lepedõt...? Szerintem se törõdj bele, menj el másik ovoshoz. Tegyél meg mindent érte, amit csak lehet. Ha mégis az "elvetetésnél" döntenél, akkor gondolj narra, hogy õ sem szerette volna betegen leélni az életét.
Szia! Nem kerültem még ilyen helyzetbe, de az unokatestvéremék kisfia is Down kór gyanús volt. Az anyuka azt mondta akkor is megtartja a babát. Látatlanba nem lehet errõl véleményt mondani, mivel nem a mi babánkról van szó. Én azonban ha Márta beteg lett volna - ha bele pusztulok akkor sem szültem volna meg. A mai világra nem szülnék beteg babát, ahol nagy az elõítélet és duplán kell küzdeni mindenért még az egészségesnek is. Ez azonban az én véleményem volt és tudom, hogy bele pusztultam volna. Abba is belegondoltam, hogy egyszer én már nem leszek, és ki fog gondoskodni róla azután, mivel a beteg gyereknek mindig támasz kell. Abban igaza van az elõzõben szólóknak, hogy érdemes lenne talán még egy véleményt kikérni. Én is jártam már úgy újszülött kislányommal, hogy egyik azt mondta nagy a baj, a másiknál kiderült semmi baja. Szorítok és kitartás.
Én nem tartanám meg! Láttam egy csodás boldog családot összeomlani miután megszületett egy beteg gyerekk. Ma is együtt vannak és ápolják, de a korábbi boldogságuk? Nos az örökre a ködbe veszett!Nem beszélve az egészséges testvérérõl, akinek szintén megnyomorították ezzel az életét!!!!
Én azt javaslom, hogy minden nap imátkozzál a babáért, hogy egészséges legyen!Ha erõsen hiszel és akarod, hogy az legyen akkor az is lesz.Sokszor az orvosok nem tudnak mit tenni, olyanikor hinni és bízni kell!Ne add fel, csak imátkozz, megéri!
nagyon nehéz erre válaszolni! lehet mindkét esetben lelkiismeret furdalás gyötörne....ha elvetetném azért ha megtartanám és nem tudnék neki segíteni hogy esetleg ne legyen szenvedés az élete akkor meg azért :( én azt tanácsolnám mindenképp nagyon átkell gondolni......ha lehet még baba akkor a következõre várni ha nem akkor vállalni mindazt ami esetleg együtt jár vele! én biztos minnél több orvoshoz elmennék és tanácsokat véleményeket kérnék mert sokszor elõfordul hogy azt mondják nem lesz egészséges és mégis egy egészséges baba születik!
Az elõzõ válaszolóak: nem Te vagy az egyetlen! Én is megtartanám. Igazából ezt a kérdést én soha nem is értettem. Pár hét múlva, ha valamiért megszületne korábban mindent megpróbálnának megtenni érte, hogy életben maradjon. Akkor is, ha beteg. Ha nem ezt tennék, az egyenlõ lenne a csecsemõgyilkossággal. Ez történne pár hét múlva. Tényleg csak pár héten múlik (és azon, hogy még odabent van és nem idekint), hogy ezt meg szabad tenni? Nem tudom, sikerült-e érthetõen megfogalmaznom a gondolataimat. Remélem, igen. A kérdést feltevõ anyukának: Sok baba születet egészségesen, pedig a terhesség alatt azt mondták, hogy nagy eséllyel nem lesz az. Bízz benne, hogy nincs semmi baj!
Több orvostól kérj tanácsot!! elsõ lányomnak nem találták a gyomrát pesten el akarták vetetni, Gyõrbe kiderült, hogy"csak" nyelõcsõszûkûlete van.Egészségesen született.Az egész család kikészült, de megérte.A másodikat úgy válaltuk, hogy ha gond lenne elvetetjük.most 32 hetes vagyok, eddig minden oké.Azt kívánom, ne kelljen átélned amin mi keresztül mentünk.
Azt hiszem akkor azt hiszem, én vagyok az egyetlen, aki megtartaná. Én nem tudnám elvetetni, még akkor sem, ha beteg. Hisz attól még az enyém, és attól még egy élet. És a betegeknek is lehet boldog élete. Biztos, hogy nagyon nehéz lenne mint lelkileg, pszichésen és anyagilag is, de én nem tudnám "eldobni " a gyerekem, bármi baja is legyen.
Én azt ajánlanám, hogy kérd ki még más orvosok véleményét is. Ha biztos, hogy valóban gond van akkor azt ajánlom inkább vetessétek el. Fogyatékos gyermekekkel dolgozom, minden nap attól félek nehogy az én babám is úgy szülessen. Látom mit kínlódnak a szülõk és a tanárok is. Én a 19 hétben vagyok, azért szerettem volna/szeretnék többet tudni arról, hogy mi is valójában a probléma nálatok.
Szia! Elsõ babád várod? Nekem pár évvel ezelõtt megállapitották, hogy nem eshetek csak mesterségesen úton teherbe. Ma 21 hetes terhes vagyok, természetes úton. A páromnak 2 kisfia van (7 és 10 évesek), akik beszédzavarral élnek, "fogyatékosak". Mindenféle vizsgálatra mennem kellett a genetikai gondok miatt. Minden eredményem tökéletes.Nem is gondolok olyanra, hogy a babám is "beteg" lesz. Te se aggódj! Türelemmel hord a picit a szived alatt.
Nagyon nehéz kérdés, hiszenaddigra erõs kkötõdés alakul ki az anya és a baba között. Én személy szerint most azt mondanám hogy nem szülném meg.De lehet hogy nem tudnám megtenni, viszont akkor egy életen át gyötörne hogy miért pont az enyém született igy. A 2.gyermekemnél down-kór szûrésre kellett mennem. ha akkor rossz eredményt kaptam volna, nem tartottam volna meg a babát! lehet hogy most ezért sokan elitélnek, de én igy tertottam helyesnek. Nehéz döntés, de mindenkinek magának kell meghoznia!
Én hasonló helyzetben vagyok jelenleg, mint a kérdés feltevõje. Még nem tudok pontosat, csak annyit, hogy kb 30% az esélye annak, hogy valamilyen rendellenesség van a babámnál. De biztosat kb 3 hét mulva tudok, addigra meglesz a genetikai vizsgálat eredménye. 16 hetes leszek addigra. Nagyon félek , hogy mi lesz az eredmény és egyenlõre nem tudom azt sem , hogy fogok dönteni, ha arra kerül a sor.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kismamik, mikor erezte rajtatok kivul mas is a magzatmozgast?

11

Egyre többször fáj a méhem, vagy szur ilyet még nem éreztem nagyon furcsa. Ugye nemfogok elvetélni? 5 hetes kismama.

4

5 hetesen rozsaszines folyas normalis?

5hetes
vagyok és rozsaszines folyasom van. dokihoz csütörtökön mek, menjek el
hnap ügyeletre? de ha ott is ultrahangoznak és aztan csütörtökön is nem
art az a babanak??

4

Elmondjam a gyerek apjának?

Úgy néz ki, hogy babát várok, de az apukával már nem vagyok együtt. Még nem biztos a baba, tüneteim vannak, és egy pozi tesztem. A barátaim szerint felesleges elmondani neki míg orvos meg nem erősíti, ne idegesítsem. De ő a 6. hétig úgysem lát semmit így meg egyedül idegeskedem. Szerintem ez közös felelősség, és velem kéne aggódnia. ti mit tennétek a helyemben? én 23 vagyok, ő 27, és a babát biztos megtartom....

20

30. terhességi hétnél 10kg-os hízás soknak számít? Sajnos nem tehetek rola probalom visszafogni magam de nem megy. Mi a véleményetek?

9

Eleget híztam terhesség alatt?

50 kb voltam mielőtt terhes lettem,most 63 kg vagyok és 21 hetes terhes. 172 cm vagyok.

13

Lehet méhen kívüli terhességem ha a teszt negatív? Járt így valaki?

Nem volt rendes menstruációm, csak 3 napig barnás folyásom. Ennek már 10 napja. Voltam orvosnál múlt héten semmi rendellenességet nem talált. Azt mondta lehet korai terhesség, mert ugye tüneteim vannak. Tegnap csináltam egy tesztet, negatív lett. 3 hete folyamatosan fájdogál, néha görcsöl a derekam, alul szurkálást érzek. Ma mintha egy kicsit jobban görcsöltem volna mint eddig. Tavaly volt már egy méhen kívüli terhességem, de akkor pozitív tesztem volt. Egészen addig, amíg nem lettem rosszul ki sem derült, ekkor már a 7-8.-ik hétben voltam.
Dolgozom ma és holnap is reggeltől estig, nem tudok orvoshoz menni. Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Köszönöm előre is!

1

Milyen tünetei voltak a terhességednek?

3

Igaz lehet az, hogy a többedik terhességeknél a babák nagyobb súllyal születnek? És van különbség a kislány és kisfiú babák súlya között? Esetleg a lány vagy a fiú babák érkeznek hamarabb?

Lányom a 40+3héten született túlhordtam, és 3800g és 53cm volt. Talán a második baba nagyobb lesz?

5

Ez normális 8 hetesen?

Semmi erőm. 2-3 körül majd elalszok, sőt ha lehetőségem van rá alszom is. Állandó rossz közérzet, hullámokban émelygés, folyamatosan fel vagyok fújódva. 2-3 óránként éhes vagyok, ha nem eszek remegek kicsit. Néha fáj az alhasam ,éppen hogy, de tüsszentéskor nyilall, vagy ha hirtelen kelek fel. A nadrág szorít a hasam alatt a méhem körül. Magamba vagyok zuhanva lelkileg, és a mellem majd leszakad, szúr a ráfekszem. Ezek normálisak vagy hormon probléma, vetélés várható, vagy beteg gyerek?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!