Találatok a következő kifejezésre: Mit tennétek, a 20. héten (1 db)

Mit tennétek, ha a 20. héten kiderülne, hogy a baba valószínűleg betegen fog megszületni?

Legjobb válasz: Miért kérdezel ilyet? ez olyan szomorú dolog lenne. baj van?

Miért kérdezel ilyet? ez olyan szomorú dolog lenne. baj van?
Szia! Ezen a ráérsz akkor gondolkodni , ha baj van.Én bennem is megfogalmazódott a kérdés, de mikor szembesültem a 28.héten a problémával egy világ omlott össze bennem.Mindenki egészséges kisbabát vár, de nem mindenkinek adatik ez meg.Igazságtalan más felett ítélkezni, a párnak kell azonos véleményen lenni, és csak az érzi át aki hasonló cipõben jár.Nekünk nem volt beleszólásunk, mert elmúltam 24hetes.A babáért mindent megtesznek, amit lehet, de garanciát senki nem vállal, hogy mennyire lesz testileg-szellemileg fogyatékos.Több orvos szerint órákat-napokat élhet, agymûtétre és nyelõcsõmûtetre van szükség.Senkinek nem kívánom ezt az érzést, még 3hónapig hordom tudva, hogy beteg és lehet az is , hogy a születését sem éli túl.Aki ítélkezni tud, annak ajánlom az"Angyalok szülei vagyunk"oldalt.Ebben bepillantást nyerhet olyan szülõk életébe, akik megosztják fájdalmukat gyermekük elvesztése után, amit nem õk választottak.
Szia! Én két évig foglalkoztam halmozottan sérült gyerekekkel. Jelenleg gyermekjóléti szolgálatnál dolgozok. Egy jó tanács. Én elvetetném függetlenül attól, hogy egyet értek az elõttem szólókkal. Láttam családokat tönkremenni, és elválni, mert az apuka nem bírta elviselni. Ha egyedül és segítség nélkül maradsza gyermekeddel abba bele fogsz rokkanni te is. Függetlenül attól, hogy tudom mit kell tenni egy beteg gyerekkel és nálam gördülékenyen menne, ettõl függetlenül elveteném, hiszen ugyanolyan kínzásnak tartom a világra hozni õt, mint elveteni. Nem hinném, hogy én szeretnék úgy élni, hogy nem vagyok egészséges.
szia, Nem tudom mit találtak nálatok, de itt az én sztorim: 18. héten találtak egy echodens képletet a bébim pocijába, szinte szabályos gömb alakú képlet, amirõ ugye
Ez nagyon nagy dilemma. Azt tudom, hogy 20. hetesen már nem abból áll az elvetetés, hogy kicsit bekábítanak, és kiszedik belõled. Fájásokat leltenek (oxitocin), és meg kell szülnöd ugyan úgy. Azt mondják, a fájáskeltésbe addigra belehal, de mi van ha mégse? Láttam már ilyet. És akkor a szülésznõ nyomjon a fejére egy lepedõt...? Szerintem se törõdj bele, menj el másik ovoshoz. Tegyél meg mindent érte, amit csak lehet. Ha mégis az "elvetetésnél" döntenél, akkor gondolj narra, hogy õ sem szerette volna betegen leélni az életét.
Szia! Nem kerültem még ilyen helyzetbe, de az unokatestvéremék kisfia is Down kór gyanús volt. Az anyuka azt mondta akkor is megtartja a babát. Látatlanba nem lehet errõl véleményt mondani, mivel nem a mi babánkról van szó. Én azonban ha Márta beteg lett volna - ha bele pusztulok akkor sem szültem volna meg. A mai világra nem szülnék beteg babát, ahol nagy az elõítélet és duplán kell küzdeni mindenért még az egészségesnek is. Ez azonban az én véleményem volt és tudom, hogy bele pusztultam volna. Abba is belegondoltam, hogy egyszer én már nem leszek, és ki fog gondoskodni róla azután, mivel a beteg gyereknek mindig támasz kell. Abban igaza van az elõzõben szólóknak, hogy érdemes lenne talán még egy véleményt kikérni. Én is jártam már úgy újszülött kislányommal, hogy egyik azt mondta nagy a baj, a másiknál kiderült semmi baja. Szorítok és kitartás.
Én nem tartanám meg! Láttam egy csodás boldog családot összeomlani miután megszületett egy beteg gyerekk. Ma is együtt vannak és ápolják, de a korábbi boldogságuk? Nos az örökre a ködbe veszett!Nem beszélve az egészséges testvérérõl, akinek szintén megnyomorították ezzel az életét!!!!
Én azt javaslom, hogy minden nap imátkozzál a babáért, hogy egészséges legyen!Ha erõsen hiszel és akarod, hogy az legyen akkor az is lesz.Sokszor az orvosok nem tudnak mit tenni, olyanikor hinni és bízni kell!Ne add fel, csak imátkozz, megéri!
nagyon nehéz erre válaszolni! lehet mindkét esetben lelkiismeret furdalás gyötörne....ha elvetetném azért ha megtartanám és nem tudnék neki segíteni hogy esetleg ne legyen szenvedés az élete akkor meg azért :( én azt tanácsolnám mindenképp nagyon átkell gondolni......ha lehet még baba akkor a következõre várni ha nem akkor vállalni mindazt ami esetleg együtt jár vele! én biztos minnél több orvoshoz elmennék és tanácsokat véleményeket kérnék mert sokszor elõfordul hogy azt mondják nem lesz egészséges és mégis egy egészséges baba születik!
Az elõzõ válaszolóak: nem Te vagy az egyetlen! Én is megtartanám. Igazából ezt a kérdést én soha nem is értettem. Pár hét múlva, ha valamiért megszületne korábban mindent megpróbálnának megtenni érte, hogy életben maradjon. Akkor is, ha beteg. Ha nem ezt tennék, az egyenlõ lenne a csecsemõgyilkossággal. Ez történne pár hét múlva. Tényleg csak pár héten múlik (és azon, hogy még odabent van és nem idekint), hogy ezt meg szabad tenni? Nem tudom, sikerült-e érthetõen megfogalmaznom a gondolataimat. Remélem, igen. A kérdést feltevõ anyukának: Sok baba születet egészségesen, pedig a terhesség alatt azt mondták, hogy nagy eséllyel nem lesz az. Bízz benne, hogy nincs semmi baj!
Több orvostól kérj tanácsot!! elsõ lányomnak nem találták a gyomrát pesten el akarták vetetni, Gyõrbe kiderült, hogy"csak" nyelõcsõszûkûlete van.Egészségesen született.Az egész család kikészült, de megérte.A másodikat úgy válaltuk, hogy ha gond lenne elvetetjük.most 32 hetes vagyok, eddig minden oké.Azt kívánom, ne kelljen átélned amin mi keresztül mentünk.
Azt hiszem akkor azt hiszem, én vagyok az egyetlen, aki megtartaná. Én nem tudnám elvetetni, még akkor sem, ha beteg. Hisz attól még az enyém, és attól még egy élet. És a betegeknek is lehet boldog élete. Biztos, hogy nagyon nehéz lenne mint lelkileg, pszichésen és anyagilag is, de én nem tudnám "eldobni " a gyerekem, bármi baja is legyen.
Én azt ajánlanám, hogy kérd ki még más orvosok véleményét is. Ha biztos, hogy valóban gond van akkor azt ajánlom inkább vetessétek el. Fogyatékos gyermekekkel dolgozom, minden nap attól félek nehogy az én babám is úgy szülessen. Látom mit kínlódnak a szülõk és a tanárok is. Én a 19 hétben vagyok, azért szerettem volna/szeretnék többet tudni arról, hogy mi is valójában a probléma nálatok.
Szia! Elsõ babád várod? Nekem pár évvel ezelõtt megállapitották, hogy nem eshetek csak mesterségesen úton teherbe. Ma 21 hetes terhes vagyok, természetes úton. A páromnak 2 kisfia van (7 és 10 évesek), akik beszédzavarral élnek, "fogyatékosak". Mindenféle vizsgálatra mennem kellett a genetikai gondok miatt. Minden eredményem tökéletes.Nem is gondolok olyanra, hogy a babám is "beteg" lesz. Te se aggódj! Türelemmel hord a picit a szived alatt.
Nagyon nehéz kérdés, hiszenaddigra erõs kkötõdés alakul ki az anya és a baba között. Én személy szerint most azt mondanám hogy nem szülném meg.De lehet hogy nem tudnám megtenni, viszont akkor egy életen át gyötörne hogy miért pont az enyém született igy. A 2.gyermekemnél down-kór szûrésre kellett mennem. ha akkor rossz eredményt kaptam volna, nem tartottam volna meg a babát! lehet hogy most ezért sokan elitélnek, de én igy tertottam helyesnek. Nehéz döntés, de mindenkinek magának kell meghoznia!
Én hasonló helyzetben vagyok jelenleg, mint a kérdés feltevõje. Még nem tudok pontosat, csak annyit, hogy kb 30% az esélye annak, hogy valamilyen rendellenesség van a babámnál. De biztosat kb 3 hét mulva tudok, addigra meglesz a genetikai vizsgálat eredménye. 16 hetes leszek addigra. Nagyon félek , hogy mi lesz az eredmény és egyenlõre nem tudom azt sem , hogy fogok dönteni, ha arra kerül a sor.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Bárányhimlos kérdés?

14 hetes terhes vagyok, ma tudtam meg hogy szombaton a családi osszejovetelen volt egy kisfiu, aki keddre bárányhimlos lett. A kislányom vele játszott kb 4 orát. Honnan, és leghamarabb mikor tudom megy hogy o vagy én el e kaptuk tole? én már voltam tizenévesen, de csak gyengén. Ha a kislányom még nemvolt, tuti hogy elkapta?

1

Amikor bejelentettetek a fonokotoknek a terhesseget, hogyan alltak hozza? Pozitivan vagy negativan? Mikor betanitottatok a helyetteseteket nem ereztetek kigolyozva magatokat?

Nem tudom en olyan furcsan erzem. Mikor bejelentettem egeszen pozitivan alltak hozza, ill megbeszeltuk h felev utan otthonrol 2 napot bedolgozok, igy mindannyian jol jarunk. Ma a fonokom kozolte, h felem helyeznek vkit, akinek az elso hat honapban a feladata h az en hianyomat potolja, es utana kinojje magat, fokeppen egy regionalis poziciora. Eloszor megkonnyebbulest ereztem hisz, csomo stressz lejon rolam, mert ezt a funkciot sosem tudtam betolteni ido hianyaban ill ovi miatt az idosebb kislanyomnak nem tudok ropkodni regiok kozott, es nehez iranyitani igy a dolgokat. Belatom en ezt a feladatot nem tudom es nem is kivanom ellatni a csaladom rovasara. Viszont megkerdojelezi bennem a jovot a cegnel. Sajnos itt egy ev a szulesi utana donteni kell. Kilepni nem akarok, mert akkor elvesztem a jussomat, tehat rugjanak ki es fizessenek ki vegkielegitessel.

3

Természetes, ha terhesen rossza vérkép, magas a fehérvérsejt, stb, alacsony a vörösvértest stb? az asszisztens id. Pontot sem akart adni a dokihoz.

16 hetes vagyok. nem mintha nagy vérképelemző lennék, de úgy tudom a magas fehérvérsejt, neutrophil, lympocyta és alacsony vörösvértest, hemoglobin, hematokrit egyszer gyulladásra, másodszor vérszegénységre utal. és a "diáklány" típusú asszisztens el is akart hajtani azzal a felszólalással, hogy mindez mert terhes vagyok, nem nagy az eltérés a normálistól, ezzel nem kell foglalkozni.

8

Mennyi lehet egy genetikai vizsgalat a 12. heten? Es mibol all?

5

Ki hány hetes terhes kortól kezdett el vásárolni, rendezni a ruhákat kis ágyat stb?

Érdekelne hogy ki hány hetesen kezdett el vásárolni a picurjának és mikor lett kompletten kész a kiságya és a kisszobája?

13

31-33 hetes kismamik hogy vagytok? Mikor kezditek kimosni a babaruhákat és összeállitani a kòrhâzi csomagot? Kisfiú? Kislány? Név? Hanyadik baba lesz?

7

Lombikos kismamik SOS beültetés után 1 héttel Predinisolon Richter meddig kell szednem? A héten elfogy!

Lombikos kismamák a héten elfogy a Prednisolon Richter gyógyszerem beültetés után vagyok 1 héttel. Eddig kellett szednem? Vagy hívjam fel a dokit,csak tudatlannak sem szeretnék tűnni!:) Eurovit Folsavat szedek még,meg minden másnap Káliumot! Beültetés után már nem kellet injekció se!

11

23 hetesen nem baj ha sokat keményedek?

Szex után is bekeményedik a hasam de nem fáj. Van olyan sokszor hogy lefekszem az ágyba megfogom a hasam és azt veszem észre hogy kőkemény a hasam. Volt már valakinek így? Nem jelent problémát?

12

Mit gondoltok az ossejt levetelrol?

Az elso gyermekunknel levetettuk, bar ferjem ellene volt teljesen, csak az en kedvemert belement. Azota olvastam egyet smast rola es elizonytalanodtam. De vhogy ugy erzem ugy fair h masodik babonal is megcsinaltassuk. Velemenyetek?

18

Karácsonykor szeretném bejelenteni a rokonságnak a babámat csak nem tudom hogyan. Írjatok légyszi egy-két ötletet?

Valami vicces/kreatív, meglepő módon gondoltam mindenképpen, uh képet nem szeretnék mutogatni, kis cipő a fa alá annyira nem tetszik. Egyéb ötletek jöhetnek.:)

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!