Találatok a következő kifejezésre: Mit tennél egy (336 db)

én nem ezt tenném ebben a helyzetben. Én gondolkozom rosszul? Te mit tennél egy ilyen helyzetben?

Arról van szó, hogy a barátom bántott ma (megvert, és elég csúnyán viselkedett velem). A 'legjobb barátn?m' most csak jófejségb?l megkérdezte msn-en, hogy vagyok. Meséltem neki, de alig írt vissza, mert kiderült, hogy egy sráccal beszél. Alig ír valamit, én meg eléggé elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Amint tudod hagyd ott a barátodat! Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom... 3 évbe telt mire végre sikerült megszabadulnom tõle! Addig õ is folyamatosan vert.

Amint tudod hagyd ott a barátodat! Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom... 3 évbe telt mire végre sikerült megszabadulnom tõle! Addig õ is folyamatosan vert.
Az ilyen nem jó barátnõ.. :S Nyugodj meg és hagyd el a barátodat, amint lehetséges..
Én azon lennék elkeseredve, hogy a barátom megvert, nem azon, hogy a barátnõm nem válaszol.
22:45 Egyetértek. Hány éves vagy? Ha 18 alatti, akkor szólj a szülõknek, ha idõsebb, akkor rendõrség, de minimum fenyítsd be a pasit és utána soha többet ne állj vele szóba.
nem az elsõ eset..? akkor te mazohista vagy és vak. a szerelemtõl. mert az vagy.. különben már kidobtad volna.
Elképesztõ miért teszed magad tönkre ilyen fiatalon hiszen jó formán még gyerek vagy. Ne gondolkozz ne félj csak szakíts vele. Vagy pár éven belül emberi roncs ként akarod végezni, tényleg ilyen jövõt szánsz magadnak. Nem ismerlek de biztos vagyok benne hogy ennél sokkal többet érsz. És hol vannak a szüleid? Õk miért nem támogatnak, vagy talán árva vagy? Nincs egy nagybácsid nagynénid unokatesód aki segíthetne. Biztos van valakid ha nem vagy állami gondozott. Minek neked egy olyan fiú aki így bánik veled.
Látlelet, feljelentés és elzavarni a gyökeret.
Rég dobnod kellett volna a srácot nem gondolod? (Azért megjegyezném hogy a csajok ki tudják ám harcolni, néha szándékosan, hogy kapjanak egy két sallert) De nem ismerem a szitudat úgyhogy ezt ne vedd magadra, és én is úgy gondolom hogy lányokat verni elég szánalmas és gusztustalan. a barátnõd meg tehet neked egy szívességet.
Ha nem az elsõ alkalom volt, az nagyon gáz... Jó lenne, ha nem te lennél a következõ híradóban, hogy a pasija megfojtotta, leszúrta, stb. Ha a család nem segít, próbáld meg a Nane egyesületet vagy valami hasonlót. Ezt ne hagyd annyiban, az életed a tét!
Pasit azonnal kidobni. Ha nem elõször történt meg, akkor meddig és mire vársz még? Az rossz válasz, hogy szereted. Ha beszélni akarsz róla, írhatsz nekem nyugodtan.
Pedig beszélni kéne valakivel, vagy ott hagyni, mert rosszabb lesz, nem akarj ambulanciára kerülni ilyen fiatalon. Gondolom otthon is hasonló a helyzet.Csöbörbõl vödörbe...
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok, a srác 21. Nem elsõ alkalom volt, ez tény... Csak az a baj, hogy senki nem támogat, és nem tudom elmondani senkinek sem a dolgaimat.
Juj! Itt az ideje jobban megválogatnod, kiket engedsz közel magadhoz!Sem a "barátod", sem a barátnõd nem méltó rád.
Rosszul gondolkozol igen, mert azon szirsz hogy a barátnõd tojik rád msn-en nem azon hogy a barátod megvert, de gondolom nem ez volt az elsõ eset, azért már természetesnek veszed sajnos.
Hát, bizony én azon keseregnék, hogy hülyékkel vagyok körülvéve. De tényleg, jól látom, sokkal nagyobb problémaként értékeled a barátnõd hiányos figyelmét, mint azt, hogy megvert a "barátod" vagy mid? Hát, az nem jó.
A kérdező hozzászólása: A rossz kedvemre rátett egy lapáttal a barátnõm...
Otthon milyen kürülményeid vannaka csak azért kérdem, mert általában a bántalmazott barátnõket már otthon is bántalmazták , és sajnos ezért son nõ tök természetesnek veszi ha a párja is eltángálja.

Miket tennél egy McDonald's-hoz hasonló, magyar tulajdonú és magyar jellegű étteremlánc menüjére?

Gyorsan elkészíthet? és fogyasztható ételekre gondolok. Például Traubi szóda :) lehetne az üdít?, de mi lehetne húsos étel? Hogyan lehetne magyarossá tenni a hamburgert?

Legjobb válasz: Fasírtos szendvics?:D Végülis nagyon sokféleképpen variálható, majdnem mint a hamburger. Vagy pl. ha rántott hús van benne, úgyis nagyon finomak lehetnek. (vagy rántott máj, csirkemell, hal meg még ki tudja mi:D) Vegáknak meg rántott padlizsánt, cukkinit bele. Sült krumpli helyett mondjuk rántott krumpli, anyuval mi vakhalnak hívjuk érthetetlen okból xD Továbbá lehetne a saláták között esetleg babsaláta:D hajj de szeretem:D vaagy paradicsomsaláta, burgonyasaláta--> majonézes burgonyasaláta, bár ez már nem olyan magyaros. Aztán ott van még a lecsó, de azt nem tudom mit helyett lehetne adni:P Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem azért segítettem kicsit.

Fasírtos szendvics?:D Végülis nagyon sokféleképpen variálható, majdnem mint a hamburger. Vagy pl. ha rántott hús van benne, úgyis nagyon finomak lehetnek. (vagy rántott máj, csirkemell, hal meg még ki tudja mi:D) Vegáknak meg rántott padlizsánt, cukkinit bele. Sült krumpli helyett mondjuk rántott krumpli, anyuval mi vakhalnak hívjuk érthetetlen okból xD Továbbá lehetne a saláták között esetleg babsaláta:D hajj de szeretem:D vaagy paradicsomsaláta, burgonyasaláta--> majonézes burgonyasaláta, bár ez már nem olyan magyaros. Aztán ott van még a lecsó, de azt nem tudom mit helyett lehetne adni:P Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem azért segítettem kicsit.
Forró almáspite helyett gyorsrétes... Shake helyett madártej, ilyesmi... :D
Fagyi helyett boszorkányhab:D McNuggets helyett rántott gomba/karfiol tartármártással 15:50-es voltam (jött még egy kis ihlet:D)
bocsi a közbekérdezésért, de mi az a boszorkányhab? Tökjól hangzik :-)
Disznósajtos szendvics. Sült hurka, kolbász, a nugets helyett, no meg a békön :) helyett jó kis magyaros szalonna. Gulyásos szenyó, olyan kenyeres-mártogatós, mert tunkolni jó. Figyi, ha nyitni akarsz konkurenciát a macinek, én neked szurkolok. Együnk igenis kalóriadús magyar kajákat!!!! Szerintem sikered lenne. Ja, és kocsonyát télen!!
16:00-ás vagyok OFF: A boszorkányhabnak csak 3 hozzávalója van: a tojásfehérje, a cukor meg gyümölcs. Fel kell verni és kapunk egy habosított gyümölcskrémet, ami lehûtve esetleg fagyasztva isteni finom:P Mi legtöbbször málnával és eperrel szoktuk készíteni.
A madártej nagyon jó! Tócsni.Bundáskenyér.Velõ tojással.Koktélvirsli méretû hurka, kolbász(biztosan találsz valami nagyon vállalkozó szellemmû húsiparit aki bevállalná) A rántott karfiol, gomba szerintem is jó ötlet! Magyaros hamburger?.....A fasírt nem rossz a húspogácsa helyett, a ketchupot helyettesíthetnéd mondjuk gulyáskrémmel :) De ami igazán hungarikum, az az Unicum ízû fagyi!!!Majd' összeestem mikor elõször megláttam hogy ilyet is lehet kapni!:D Bár megkóstolni nem mertem... Sok sikert, ha ilyesmibe akarsz belevágni!!!Tényleg szorítok!
Sütinek Eszterházy torta, Dobos torta, Rigó Jancsi, ezek tipikus magyar sütemények. maszatka
Innivalónak Sió gyümölcslevek és Márka kóla.

Te mit tennél egy ilyen helyzetben?

Az esküvõ elött nem sokkal derül ki, hogy a jövendõbelid esélye nagyon magas a korai Alzheimer kórra:Nagyszülõ, dédszülõ es oldalági felmenõk között halmozottan elõfordult a betegség, egyre korábbi életkorban. A szülõnél 50 körül diagnosztizálták, tehát a partnernél akár 40 évesen is elkezdõdhet.

Legjobb válasz: Ilyen hülye kérdést. Mond meh neki. "Drágám nem megyek hozzád mert egy hülye öregember leszel!"

Kérdezõ neked valami súlyos bajod van az biztos. Nem ártana pszichiáterhez fordulnod.
Nem olvastam a kommenteket, de én nem tudnám elhagyni a választottamat, azért mert talán van esélye egy komoly betegségre. Halálra is komoly esélye van nap, mint nap. Tudom milyen az Alzheimer kor, igaz kívülrõl, de férjem nagypapáját láttam többször, gõze nem volt, hogy kik vagyunk mi, mikor anyósom a fiamat tartotta a karjában, nagypapa azt hitte anyósomé.... szóval tudom. DE nem tudnám elhagyni a párom ezért. Ha te úgy érzed, hogy nem vállalható így, akkor inkább hagyd el... talán megnyugszol és úgy érzed jól döntöttél. De csak sajnálatból ne maradj a pároddal, az nagyon megalázó és tönkre teheti mindkettõtök életét.
Tudod mit kérdezõ neki is sokkal jobb lesz, ha nem maradsz mellette, jobb is, hogy most derült ki, hogy nem számithat rád!
Bárkirõl is legyen szó a történetben, a leírtak alapján úgy gondolom ennek a házasságnak nem kell megköttetnie, mert nincs meg az igaz szeretet, amely az igazi alapja ennek a szövetségnek. Azonban a kérdezõ azt kérdezni, hogy Én mit tennék. Nos, én 28 éves vagyok, 8 éve vagyok együtt a barátnõmmel, és nem tudok elképzelni olyan betegséget, hogy ne maradjak vele életem végéig. Lehet a végére már szörnyû lenne az állapot, de emlékeznék a sok szép évre, és tudnám így kellett ennek lennie, mert nélküle sem tudtam volna élni egy percet sem. Ha valakit úgy IGAZÁN szeretsz, és most nem akarok közhelyeket mondani, akkor minden mindegy, csak TI számítotok.
Figyelj kérdezõ, minden családban van valami betegség, amire hajalmos valaki... Ennyi erõvel senkihez se menj hozzá, mert mindenki hordoz magában valamiféle hajlamot betegségre. Egyébként tudod, hogy ez hogy alakul ki? Úgy hogy valaki lelkileg rottyon van, szarul érzi magát a bõrében, boldogtalan, ezáltal õrli magát, és az a betegség ütközik ki, amire hajlamos.
Na figyelj. Nálunk a rák, az alzheimer és szívproblémák is vannak a családban, sokszor tényleg halmozottan. Most én akkor már nem lehetek boldog, 23 évesen kössem fel magam? Sok víz lefolyik a Dunán, mire elõjöHET a betegsége, azalatt lehet sokat fejlõdik az orvostudomány. Ne add fel elõre.
Utolsó... V Ltozó kinek hogy jön ki... Õ a betegsége elõtt is erõs habitusú asszony volt... Van aki csak ül, van aki nem csak....
Hülyeség, hogy az agresszív lesz valaki az Alzheimer kórtól. Én nagymamám is alzheimeres 10 éve, 6-7 éve csak a tévét bámulja egész nap.
Mamámnak melanómája (bõrrák) volt hetven felett, anyukámnak 50 felett, én is nagyon fehér és érzékeny bõrû vagyok, tehát teljesen biztos vagyok benne, hogy nekem is lesz, a kérdés csak az, hogy mikor, és milyen korán veszem észre. (járok bõrgyógyászhoz megnézetni az anyajegyeimet). Párom részérõl is volt két rákos eset a családban, a hajlam nála is megvan. De ez nem kizáró ok, hogy együtt legyünk. Egyébként az, hogy valamilyen betegség elõfordul a családban, az tény, hogy erõsen növeli a kockázatot, de nem jelenti biztosan azt, hogy az adott betegség elõ is fordul majd a következõ generációnál.
nekem az édesapám volt Alzheimeres, plusz mellé Parkinsonos... nehéz volt, de senki nem ment tönkre az ápolásában. Tudod, család vagyunk, megoldjuk.
Ha én lennék a férfi helyében, szégyellném, hogy elõbb nem mondtam el ezt a dolgot. Nem tisztességes tõle, amit csinált. Megértem, hogy csak boldog akar lenni, de talán nem eljegyzés utána kéne "véletlenül" kibökni, hogy mi a helyzet, még elõtte tisztáznia kellett volna, hogy "drágám, ez és ez a helyzet, nem akarom, hogy azért maradj velem, mert a feleségem vagy, ha úgy érzed, hogy ezt nem tudod bevállalni, akkor menj, és légy boldog mással."
Páran jól írják, tényleg nincs meg az igazi szeretet, a férfi részérõl...
miért a férfi részérõl nincs szeretet? azt sem tudjuk ki a nõ és ki a férfi... nekem viszont az a furcsa, hogy hogyan derülhet ez ki csak az esküvõ elõtt, a másik fél nem ismeri a családot?
A kérdező hozzászólása: Látom azé n kommentjét met nem mindenki olvasta el. A történet a nagyszuleimrol szólt, csak az egyszerûség miatt írtam jelen idõben es a magam nevében. A ferfi volt az, aki beteg lett - 50 évesen, 75 évesen halt meg. A nagyanyám a 25 ev ápolás utan idegosszeroppanassal a zárt osztályra került, ott is halt meg, anyám, aki szinten gondozta az apját es késõbb az anyjarol is gondoskodott, depressziós lett, leszazalekolták. En no vagyok, az esélyem a csaladi elõzmények utan nagyon magas a kórra, ahogy anyámnak is, o egyenlõre tünetmentes. Mellesleg apám nincs, o lelépett, amikor szoba került, hogy öröklõdhet a betegség - lazán lelépett a terhes anyám mellõl. A sok ítélkezõnek üzenem, hogy addig, amig testközelbõl nem tapasztalta meg, hogy milyen egy Alzheimeres beteggel élni, addig ne ítéljen el senkit, aki nem vállalja. Nem az a probléma, hogy lebénul, mozgatni, etetni, fürdeni, pelenkazni kell. Az a rettentõen nehez, amikor mar a nyoma sincs annak a személynek, akit szerettél, tiszteltel. Sok Alzheimeres bizony nagyon agresszív lesz, az ember félti az eletet is. Na es beszélgetni se lehet vele, a vegstadiumban pedig mindenféle kommunikációra képtelen. Nagyszerû, hogy van, aki képes lenne vállalni az áldozatot - pláne látatlanban - de nem mindenki ilyen. En pl nem akarom senki eletet megkeseriteni, igy inkabb maradok egyedül.
Honnan tudod h a kérdezõ nõ, és nem férfi? Kérdezõ, nõ, vagy férfi vagy?
Zavarna, hogy miért nem szólt idõben a párom. A házasságot függõbe tenném.
Utolsó, ha a lányod lenne ilyen helyzetben, mit tanácsolnál neki? Gondolom, tudod, mivel jár az alzheimer-kór.
A Jóisten mentsen meg minden férfit a kérdezõhöz hasonlóan gondolkodó, számító nõnemûektõl!!
Ja, és nekem volt a férjem olyan beteg, hogy hónapokig ápolnom kellett, sõt nagybátyám éveken át, a haláláig volt ágyhoz kötött, láttam, éreztem a töredékét, mivel jár ez. A felesége emberi roncs lett. Minden tiszteletem annak, aki ezt végigcsinálja, de ha a kapcsolat elején kiderül a kikerülhetetlen és nagyon közeli rosszabodás, akkor én bizony dobbantanék.
teljesen normális, ha nem mész hozzá. Ösztönösen is így döntenél, hiszen bennünk van a legerõsebb, legegészségesebb hím kiválasztásának ösztöne, , még ha kognitív szinten is. Utódot sem szívesen szül genetikai betegségben szenvedõ párnak a nõ, hiszen ki a fene akarja, hogy a gyereke is beteg legen (márpedig erre minden esély megvan). Akik nem tudják, mivel jár a betegség, ajánlom kenyér elemér naplóját a neten...
Ennyi kis pitsa "nem igazi szeretet, nem szereted igazából" beszólást rég olvastam. Buták vagytok, mint a föld.
Az én életem nagy szerelme is beteg. Nem kialakulHAT nála majd idõvel, hanem már most, 29 évesen is súlyos beteg. Sclerosis multiplexe van, igaz, most épp tünetmentes, de bármikor, bármilyen stressz vagy izgalom hatására megvakulhat, lebénulhat, kómába eshet, akármi. És nem hagyom el, ha úgy alakulna, hogy élete végéig tolószékhez lesz kötve, hát akkor tologatom, ha pelenkázni kell, hát pelenkázom. Sokszor beszélgetünk errõl, és mindig mondom neki, ha szóba kerül a dolog, hogy a betegsége is hozzá tartozik, a része, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy õ az, aki, hogy olyan ember, amilyen. Ha más lenne, talán nem is szeretném.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem a nagymamám alzheimeres, úgyhogy tudom, amásik nagyim parkinsonos volt, marrólmis tudnek szépeket mesélni, és õ velünk élt 3 éves koromtól... A masik nagyimat a papi ápolja, 82-és 86 évesek.. Köszöni szépen, a acsalád jõl van... Nagyon nehéz, szegény nincs tisztában a saját környezetével sem, és a helyzetével sem. 3 percenkét kérdezi meg ugyanazt.. Nem tudja, mhogy gyõgyszereket szed.. Hazudik.. És gakran kitör velõle a rosszindulat, de mindenki tudja, hogy ez a betegsége.. Tehát felhív olyannal, hogy a papi nem ad neki 3 napja enni..stb... Ilyenkor elmegyünk megnyugtatjuk.. De nehéz.. Szerintem nekinis otthon kelelne, mert sok a családnak, mde a papi nem akarja, így van neki is feladata... Az a szerencse, hogy a nagyi kistermetû, és nem tud kárt tenni a papiban, amikor agresszívvá válik, és nem ismeri fel, Mert sajnos vannak olyan napjai, amikor sent nem ismer fel, más világban él.. 17-es
Akkor nincs más választásod és elmondod neki a félelmeidet és megszakitod vele a kapcsolatot.Ennyi volt vele a boldogságod.De nem tudhatod, hogy õ ilyen lesz vagy nem!
A kérdező hozzászólása: 8! Fogalmad nincs, mirõl beszélsz. Amikor a beteg nem ismeri meg a feleséget, hanem rendõrséget hiv, mert szerinte ki akarjak fosztani es amig a rendõrök oda nem érnek késsel tartja sakkban, akkor az az ember akit valaha megismert es szeretett hol van? Vagy amikor a lányával közli, hogy fogalma nincs rola, hogy kicsoda es micsoda, az o lánya öngyilkos lett? Vagy amikor leszedi magáról a pelenkat es a tartalmat a falra keni? Ha nem tudsz semmit errõl a betegségrõl, ne szólj hozza a kérdéshez. Pláne ne atkozz, mert ritka bunko emberre vall.
A kérdező hozzászólása: Igen, tisztában vagyok vele. Az en esélyem a megbetegedésre alacsonyabb es amennyiben bekövetkezik, 60 felett leszek az orvosok szerint, mivel nálunk nincs halmozódás es a betegség késõn jelentkezett a családban. Ettõl a "jóslattol" eltekintve mar jópár eve született egy megállapodás a családomban, miszerint ha megbetegszik valaki, akkor ápolási otthonban helyezzük el. Mindenki igy akarta, senki nem akarta, hogy bárkinek végig kelljen azt élnie ujra, amit a betegunknel kellett.
Attól az ember ugyanaz marad belül, sajnálom a "párod" , már most nyûgnek veszed, neked csak a jóban rész kell úgy látszik, senkit nem kívánok melléd, csak nehogy pofára ess aztán elcsap a busz és lehet téged pelenkázni....
Te nagyon pesszimistán állsz a dolgokhoz. Sohasem tudhatod azt sem, hogy veled mi lesz évek múlva te is lehetsz beteg vagy bármi bajod történhet.
A kérdező hozzászólása: Hat 4, ez hülyeség, mármint a sose szeretett igazán resz es a rákkal valo összehasonlítás.... A rak relatíve gyorsan végez, az Alzheimer évtizedekig dolgozik. Nem tudom, nálunk hazastars es gyerekek is ápoltak a beteget. A társadra fel akarsz nézni, az apadra fel akarsz nézni, nem egy emberi roncsot akarsz látni, aki képtelen kommunikálni, akin pelenkat kell cserélni, akiben mar a nyoma sincs annak az embernek, aki volt, csak egy magatehetetlen test. Egy rákospalotai tudsz beszélni, egy közép vagy végsõ stadiumos Alzheimeressel nem.....
A kérdező hozzászólása: Véletlenül derült ki egy csaladi beszelgetesnel. Azt tudtam, hogy az édesapjának ez a betegsége, de azt nem, hogy ilyen nagy a halmozódás. Lényegében 100% az esélye a megbetegedésre, a kerdes csak az, hogy mikor. Most 30 eves. Ha ugy folytatódik az oroklodes, mint eddig, akkor 45 évesen jönnek az elso tünetek es akkor 50 évesen mar nagyon beteg lesz.... Nem tudom ismered e a betegséget.... Folyamatos értelmi es fizikai leépülése el jár, de a beteg a diagnózist öl számított 10-20 évig is élhet, bar az utolsó evek inkabb vegetálásnak számítanak. A beteg eloszor feledékeny, aztán agresszív lesz, nem ismeri meg a családtagjait, nem képes tájékozódni, pénzzel bánni. Fizikailag lassan lebénul, mozgás képtelen lesz, kommunikációra képtelen, inkontinens.....
Az én férjemnél meg a rák áll fenn, minden 2. generáció náluk rákos volt, de eszem ágában sincs elhagyni és amíg élek segíteni fogok neki és nem tönkremegyek az ápolásban ha majd kell hanem hálás leszek azért az idõért amit még tisztán vele tölthetek. Volt a mi ismerettségünkben is Alzheimer kór, azt kell mondjam mindenki egyéni módon éli meg az ápolást, ha valaki tönkre megy benne az sose szeretett igazán.
Én inkább vagyok emocionális, mint racionális típus. Ha igazán szeretem a võlegényem (márpedig nagyon kell szeressem, ha egyszer már õ a võlegényem), akkor el nem tudom képzelni, h elhagyom a szeretett, imádott, jelenleg egészséges párom a boldog jelenben, azért, mert ott az esélye egy boldogtalan jövõnek. Tudom, h ez sokkal nehezebb kérdés, mint az én könnyû válaszom, de ha megtalálom valakiben a másik felem, akkor nem lennék képes elhagyni, mert vele vagyok csak egész. Ha elhagyod, az még nem garancia, h mással boldog leszel. Ha vele maradsz, akkor sem garancia, h mindig olyan boldogok lesztek, mint most vagytok. Ha elhagyod, és mégsem lesz beteg megüt a guta? Miért csak most mondta el?
A kérdező hozzászólása: Kar volt pazarolnod az idõt a válaszra. Láthatóan fogalmad nincs arról, hogy mi az Alzheimer kór. Messze nem "hulye öregember", pláne nem negyven körül, de ne zavarjon....
3-as vagyok Kérdezõ, úgy látom Te a racionálisak táborát erõsíted. Oké, elhisszük, h szereted, és jó ember vagy, de ha racionalista vagy, nyilván lépni fogsz elfele, és néhány átsírt éjszaka után, könnyebb életet választasz. Tedd, ha így érzed, senki nem fog megkövezni érte.
Hagyd el...ha már ez a gondolat megfogant benned akkor nem is szereted tiszta szívedbõl. Pedig tudod az esküt nem? Egészségben- betegségben... Am ezt meg csak te állítod h 100%, nagy az esély de nem 100. Amúgy meg honnan tudod h nem te halsz meg elõbb? Már bocsi de téged is elüthet a busz...hagyd el jobb lesz neki nélküled.
Hagyd ott. Nyilvánvalóan ezt fogod tenni, csak várod, hogy többen megerõsítsenek benne, hogy ez a helyes döntés és ne érezd magad szarul, amiért megteszed. De ezt itt nem fogod megkapni. Otthagyod, összejössz mással, leéled mással az életed, aki megismer 50 évesen is, és 90 évesen azon gondolkozol, megérte-e. A választ csak te tudhatod. Én nem hagyom el a társam azért, mert a jövõben beteg lesz. Mindenki az lesz, és mindenki meg is hal. Az, hogy miben és mikor, kérdéses. Te otthagyod és keresel mást. Ennyi a történet.
A kérdező hozzászólása: 17! Fogalmad nincs, hogy mirõl beszélsz.... Egyebkent a történet nem rólam szólt, hanem a nagyszuleimrol. Merthogy összeházasodtak, bizony. A ferfi 50 évesen lett diagnosztizálva, 75 évesen halt meg. A 25 évbõl 15 pokol volt. A nagyanyám volt hogy éjjel arra ébredt, a nagyapám a konyha késsel a kezében áll az ágya mellett. Valós eset volt az is, amikor a rendõröket hívta ki, a feleséget gondolván betörõnek. A betegség kezdetén egy hajléktalannak adta a teljes nyugdíját, mert akkor mar fogalma nem volt a penz értékérõl.....A pelenka tartalma nem egyszer végezte a falon, szõnyegen, de volt hogy simán csak az ãgyba kente. Amikor sétálni vittem egyszer, az utca közepén kezdett el velem ordítozni, hogy ki akarom rabolni. A rendõrségen kötöttünk ki, nem volt valami nagy elvezet. A nagyanyám idegösszeroppanást kapott es zárt osztályra került - ott is halt meg. Anyám "csak" depressziós lett, leszazalekolták. Akkor döntöttünk ugy mi maradék családtagok, hogy ha bármelyikünknel jelentkezik a betegség, intézetbe rakjuk. Nekem személy szerint szinten magas az esélyem a megbetegedésre, szinten korán várható az elso tünet. Nincs es nem is kész komoly parkapcsolatom, mert nem akarok senkit kitenni annak, amit az en családom átélt.
Nem szent vagyok, de a párom fontosabb nekem mindennél. Történhet velünk bármi, nem hagynánk el egymást. A válások száma nem a mi gondolkodásunk miatt nagy, hanem azok miatt, akiknek fontosabb a kényelem a szeretetnél.
Hagyd el. Te is ezt akarod, ordít a soraidból, csak megerõsítésre vágysz, hogy ne érezd magadat annyira szar embernek. Az ember sose tudhatja mi vár rá, a hót egészségesnek hitt párod is kaphat következõ héten még nagyon fiatalon is egy agyvérzést (volt ilyen ismerõs, még 30 se volt), vagy rákot, nyomorékká teheti egy közlekedési baleset, ahogy ez veled is elõfordulhat. Születhet beteg gyereketek is, senki se tudhatja, mit dob neki a gép. Az is lehet, hogy õ lesz a kivétel, és 90 évesen hal meg, mert leesik a körtefáról és kitöri a nyakát. De amikor tudva kell szembenézni azzal, hogy mi vár rád viszonylag rövid idõn belül, az megint más. Nem mindenki született Teréz anyának, ezt is el kell fogadni. Ha te már ezen most dilemmázol, jobb, ha nem kezdesz bele, csak nyilván szorult beléd némi erkölcsi tartás is, hogy emiatt nem illik otthagyni a másikat, ha szereted. Zárójelben jegyzem meg, hogy ennek hamarabb ki kellett volna derülni, hogy ilyen nagy a megbetegedés lehetõsége, és az õ szájából, nem egy véletlen családi beszélgetésbõl. Ez kb olyan - legalábbis szerintem-, hogy ha a nõ tudja, hogy ezerféle gondja van, ami meddõséget okoz, vagy megnehezíti a gyermekáldást, akkor idejekorán feltárja ezt azzal, akivel olyan komolyra fordul a dolog, hogy közös életet és gyerekeket terveznek, hogy tudja, mire számítson, és ne a házasság x. évben érje meglepetésként.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mennyi szent van ebben az országban, aki szerelembõl házasodik, és bátran szembenézve a problémákkal kitart a végsõkig. Biztosan optikai csalódás a válások száma. Ne legyetek már ennyire képmutatóak, fõleg akinek tényleg fogalma sincs errõl a betegségrõl. Kérdezõ, nagyon nehéz ügy. Az érzelmekre szükség van, a hûségre is szükség van, de talán nem véletlen, hogy a fejünk van feljebb. Én nem is azt találom a legveszélyesebbnek ebben a helyzetben, hogy TE ott maradsz egy 40 éves Alzheimer-beteggel, hanem azt, hogy beteg gyereketek születik. Van-e joga valakinek egy genetikailag nagyban meghatározott, igen súlyos betegséget - annak teljes tudatában - tovább örökíteni? A következõt tenném: elmennék egy genetikushoz tanácsadásra, és õt kérdezném meg arról, hogy ezen információk birtokában kb. mennyi esélye van, hogy a párodnál megjelenik a betegség, és hogy a leendõ gyerekekkel mi a helyzet. A válasz alapján lehet dönteni, és ettõl nem vagy rossz ember. Helye van az életben az önfeláldozásnak, a hûségnek és a hõsiességnek, de ha már elõagyat is kaptál a természettõl, akkor használd.
17-es vagyok.. Amúgy én semmit nem tennék készülnék az esküvõnkre
Most nagyon csúnya dolgokat tudnék mondani rád... Sztem hagyd el, de egyre kérlek így ismeretlenül, emg ne mond neki, hogy atúl magas alzheimer kockázata miatt... Azért mert te ennyire nem szereted, és...nah mindegy, azért õt nem kell tönkretenned ! Amúgy az elsõ a válaszát gunyorosnak szánta..egyet értek vele, mármit azzal amiért írta..(mielõtt azt mondod, hogy nemmismerem a betegséget, közlöm, hogy van a családban, sajnos elõrehaladott állapotban) Azért hagyd el, hogy találjon egy olyan társat, aki esetleg nem hagyná ela bajban, mert te megtennéd, ha már most amikor csak lehetséges opcióként merük fel gy reagálsz.. Aztán valószínûleg lesz nagy koppanás, mert 80 évesen is jobb memõriája lesz mint neked:) :) :)
Szerintem erre a bonyolult kérdésre ne itt várd a választ, ebbe amúgy is csak az tudja beleélni magát igazán, akinek van ilyen betegségben szenvedõ ember a környezetében, és tudja mirõl is van szó. Most lehet durván fog hangzani amit írok, de én valószínûleg nekilátnék a közös életnek, és ha néhány év után úgy érzed, nem bírod, akkor is meg lehet próbálni azt a megoldást, hogy intézetben ápolják.
Sztem felesleges hozzámenned, 1-2 év és úgyis tönkremegy a házasságotok, hisz nem tûnik nagy szerelemnek :S
A kérdező hozzászólása: Nem a halállal van probléma - valoban, en is meghalhatok, akar holnap is. Nem is az apolassal - ha "csak" lebénulna, vagy hasonló, nem is lenne kerdes. De nem tudom hogyan viselnem, ha ugy veszitenem el, hogy közben mellettem van.... Egyebkent o pl azt mondta, hogy hasonló helyzetben lelepne. Az apja evek óta intézetben van, nem látogatja.....
Ilyen hülye kérdést. Mond meh neki. "Drágám nem megyek hozzád mert egy hülye öregember leszel!"

Eljegyzés előtt mit tennél egy ilyen mondat után?

Barátnőmmel ültünk egy padon, és elment előttünk egy nő. Barátnőm mondta, hogy én is láttam, milyen jó se,gge volt a csajnak? Majdhogy nem kérdőre vont, hogy miért nem néztem meg magamnak. Nekem ez a normális, hogy ha ő ott van, nem bámulok meg másokat. Nem akarok álszent lenni, nyilván nekem is van szemem, de nagyon nem szoktam másokat megnézni akkor sem, ha nincs velem épp. Ebből kiindulva nem tudom, mit várhatok el tőle fordított esetben. Mondjuk sokszor látom, hogy még mellettem is megbámul más férfiakat.

Legjobb válasz: "Jogosan hiszi,hogy ha nincs ott,akkor triplán csinálod" Ezt azért kétlem. Nõként írom, a lányoknak mindentõl "megsérül a lelke". Ha a kérdezõ azt mondta volna, hogy "igen, valóban jó", akkor a barátnõje telesírta volna a kispárnáját. Nincs jó válasz. Normális lány meg nem kérdez ilyet, nem csalja csapdába a párját. Nomeg nem tiszteletlen olyannyira, hogy a barátja társaságában feltûnõen megbámul másokat. Egy olyan pár esetében nincs ebbõl gond, ahol mindkét fél ezt csinálja, de itt nem ez a helyzet. Persze, hogy zavarja a kérdezõt, nem érti meg. 2. voltam.

"Jogosan hiszi, hogy ha nincs ott, akkor triplán csinálod" Ezt azért kétlem. Nõként írom, a lányoknak mindentõl "megsérül a lelke". Ha a kérdezõ azt mondta volna, hogy "igen, valóban jó", akkor a barátnõje telesírta volna a kispárnáját. Nincs jó válasz. Normális lány meg nem kérdez ilyet, nem csalja csapdába a párját. Nomeg nem tiszteletlen olyannyira, hogy a barátja társaságában feltûnõen megbámul másokat. Egy olyan pár esetében nincs ebbõl gond, ahol mindkét fél ezt csinálja, de itt nem ez a helyzet. Persze, hogy zavarja a kérdezõt, nem érti meg. 2. voltam.
Semmi extra nem történt, örülj hogy nem féltékeny típus.
Nem egy kiragadott cselekvés alapján kell megítélned a lányt. Ha egyébként is "gyanús", nem tartod megbízhatónak, vagy kételyeid vannak, akkor várnék még a gyûrûvel. Ha melletted is pasikat bámul, akkor valószínûleg más a hozzáállása ezekhez a dolgokhoz. Ebbõl még lehet bajotok, ha õ ennyire liberális, te meg ennyire nem. Inkább a zenei ízlésetek különbözzön, mint a másik nemhez való hozzáállásotok.
viszont amit az utolsó ir, az nagyon igaz ránk...neki nem tetszik, nem érti, mert nem ilyen...sõt, nagyon nehezen oldódik fel...egyáltalán nem egy közvetlen tipus...én meg pont ezért úgy érzem néha, hogy nem adhatom saját magam, mert neki az rossz...és én még nagyon megalkuvó se vagyok...de egyelõre mi ezt tudtuk kezelni...persze veszekedtünk már eleget, de mindig megbeszéltük a dolgot, dûlõre jutottunk, megértette õ is az én dolgaimat, én is az övét...nálunk müködik, még ha van is belõle félreértés... 24L
Megnézni, és szóvátenni, nem ugyan az.Jogosan hiszi, hogy ha nincs ott, akkor triplán csinálod, sõt meg is csalod. Tudod, ha a nõk nem érzik, hogy õk a legfontodsabbak, a legszebbek, az egysze annak a férfinek, akit szeretnek, akkor elbizonytalanodnak, és megsérül a lelke.
Na ezekrõl a külömbségekrõl beszélek. Annyi gondotok volt és lesz is ebbõl. A házasságnál szerintem nem elég annyi, hogy "érzem, hogy szeret"... Etekintetben annyira különbözõek vagytok, hogy az egyikõtök mindig kínlódik miatta, hisz nem tudtok kibújni a bõrötökbõl. Neked sz.rul esik, õ meg bezárva érezné magát. Hiába vonzzák egymást az ellentétek.
És te el akarod venni, gratulálok, sok boldogságot. ;)
Múltkor úgy vett észre egy csajt hogy én mondtam, hogy a ku.rva anyját de gyönyörû haja van... és így megnézte a csajt... Konkrétan én hívtam fel a figyelmét...
Szia! Engem nem zavar, ha párom megnéz 1-1 nõt... Én nem külsõre ítélek embereket (nekem nincs az az úristen láttad, hogy néz ki címû mondatom...) Szerintem a 25 évem alatt 1 kezemen tudom megszámolni, hogy ezt hányszor mondtam ki.... Nem vagyok féltékeny (ezek szerint barátnõd se az a típus... Örülj, hogy nem esett neked két nagy pofonnal, hogy hogy mertél arra gondolni, hogy megnézz (ESETLEG!) mást....) Unokanõvérem ilyen... Nézik a pasijával a tv-t csóri srác meg mást se hall, csak hogy jó nõ mi? megdugnád mi? nem olyan kövér disznó, mint én! stb... Inkább ennek örülj... Én Párom se nézeget más nõket, ez nekem is elõször hihetetlen volt, de tényleg léteznek ilyen férfiak...
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem tesztelni akart vagy ilyesmi, furcsa neki, hogy nem nézek meg mellette más nõket.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok.
Egészen más dolog megnézni valakit, vagy össze is jönni vele. A párod teljesen normális, felvilágosult nõ. Miért ne lehetne beszélni arról, ha valaki jól néz ki? Azt gondolom, hogy jó az önértékelése, van önbizalma, nem érezné úgy, hogy õ kevesebb az által, ha te megnézel másokat is. Ugyanilyen vagyok és a párom ennek örül, mert az õ volt felesége mindig csak problémázott féltékenykedett, ha csak ránézett valakire. Örülj neki, hogy ilyen nyitott. Ha más okod nincs rá, csak ezért ne halaszd el az eljegyzést!
A kérdező hozzászólása: Persze, egész nap mást se csinálok, mint azt beszéljük, hogy ki mennyire jól néz ki, mert ez a normális. Baromi jó úgy végignézni egy filmet vagy akár egy reklámot, hogy tízpercenként azt hallgatom, hogy hú de jó pasi ez az xy. Elképesztõ, hogy egyesek hogy tudnak így létezni.
Nem lehet, hogy inkább az a baj a kedveseddel, hogy csak a külsõségek érdeklik és a belsõ értékekkel nem foglalkozik. Az baj, ha Téged is csak a külsõd miatt szeret. Belsõ értékek alatt én nem csak a lelkiekre gondolok , mármint arra, hogy milyen ember valaki, mennyire megbízható, õszinte, vagy visszafogott, stb, hanem az értelmi képességekre is.
hát ha elveszed készülj egybõl a válásra is.. xD ...az ilyenek szoktak lepattani rögtön az elsõ adandó alkalommal, ha jobbnak látják az illetõt az aktuálisnál....de ez csak az én véleményem...:) nem alapoznám rá a jövõmet :)
Jézus, a probléma méretébõl azt hittem, max. 12 évesek vagytok. És hogy jön ide az eljegyzés???
Kérdezõ: Értem, hogy te olyan típusú ember vagy, hogy zavarnak az ilyen dolgok, de õ meg olyan, amilyen. Nem csal meg, nem akar becsapni, de nem csinál problémát abból, hogy nyitottan beszélgessen másokkal. Én is inkább ilyen nyitott vagyok, de hét éve stabilan élek a párommal. Pedig én is szeretek megismerni újabb és újabb embereket, lányokat is, nem szégyellek bensõséges vagy nehéz témákat feldobni nem olyan régen ismert emberekkel sem, stb. Mindemellett érzem a problémádat, mert a másik oldalról én is látom ezt, hogy probléma lehet egy párkapcsolatban az ilyen fokú különbözõség. Csak azt kell meggondolnod, hogy te tudod-e ezt kezelni. Mert ha nem és egész életedben b*ssza majd a csõrödet, hogy megszól egy jó feneket a párod vagy hogy habozás nélkül leáll mélybeszélgetni nem olyan közeli emberekkel is, akkor nem érdemes összekötnöd vele magadat. Persze itt is gond van, amit megintcsak tudok: én is szeretem a páromat és nagyon nehezen teszem helyére, hogy akkor mi éri meg és mi nem és tejóég. De muszáj néha dönteni :-/
Én is megnézem a pasikat is és a nõket is! Semmi nincs abban. Még kommentálni is szoktam a férjemnek! :)
Szerintem balhét akart provokálni, azt várhatta, hogy azt mondod, "tényleg láttam és milyen jó segge volt..", erre leszidott volna, hogy mit képzelsz te, miért nézegeted más nõk seggét. Vagy pedig az õ lelkiismeretét akarta megnyugtatni, hogy melletted nem csak õ nézeget más pasikat, hanem te is nézegetsz más nõket. De nem ismerem a barátnõdet, ez csak az én véleményem. Igazából mi nem tudhatjuk innen, hogy miért viselkedett így.
A kérdező hozzászólása: Mindketten 28 évesek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: De mitõl sérül a lelke, leírtam, hogy egyáltalán nem nézelõdök mellette, de még akkor is csak nagyon elvétve, ha nincs mellettem. Õ meg mellettem is simán megbámul más pasikat, ha filmet nézünk, állandóan azzal jön, ki milyen jó pasi. Amúgy voltak már hazugságok a kapcsolatunkban, ismerkedett mellettem másokkal. Semmi olyan nem történt, de azért na.
A kérdező hozzászólása: Érzem, hogy szeret, meg sosem csalna meg fizikailag. De annyira nyitott típus, hogy mindenkivel azonnal megtalálja a közös hangot, egybõl õ kerül a középpontba. Csak ugye ebbõl jönnek a félreértések, mert többnyire férfiakkal társalog, és nem épp visszafogott stílusban.
Ha nyitott és általában férfiakkal társalog és nem is akárhogy, akkor poligám. Van ilyen embertípus. Ez nem baj, csak sajnos ezek az emberek kb. 2-3 évig tudnak hûségesek lenni egy kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Mondasz valamit egyébként, ezen én is gondolkodtam, az elõzõ kapcsolatai pont 2-3 évig tartottak.
Hidd el, hogy tudom. Nos, az ilyen embert nagyon nehéz még lasszóval is befogni úgy, hogy a tied legyen igazán. Valószínûleg eléggé dekoratív nõ is, aki aktív és ad magára. Ez jellemzi ezt az embert. Reneszánsz embertípus tulajdonságai illenek rá. Nehéz belõle hûséges társat faragni. Itt az a jellemzõ, hogy õ nem szemétség és aljasságból ilyen, hanem egyszerûen nála magas a mérce és valamilyen szinten kipörgeti magát állandóan. Emiatt nem tud mindig nemet mondani, mindenkinek a kedvességét befogadja, érdekes embertípus. Én tudom, hiszen én is ilyen vagyok. Nagyon brutálisan nagy szerelemnek kell ahhoz lenni, hogy ez a típus megmaradjon. Ha sikerül, akkor viszont egy életre megvásároltad, ha te is tudod tartani a szintet mindig a kapcsolatban.
Az ilyen embernél a legnagyobb rizikófaktoros idõszak az a lila köd eltûnése és a megszokásba való átmenet. Míg a normális embereknél ez átalakul szeretetté és kötõdéssé (persze ugyanúgy megmarad a szex meg minden a kapcsolatban), addig nála egy érthetetlen zavar keletkezik és nem tudja, hogy mi játszódik le benne, mi fog most ezek után történni. Elkezd szó szerint éhezni a lila ködös idõszak után, emiatt udvaroltat másokkal. Ha leállsz az "udvarlással", akkor elõbb-utóbb elcsábítják. Az ilyen embernél sajnos egy életig kell "udvarolni", míg mások normális kapcsolatot alakítanak ki és más "eszközök" (család, gyerek, élmény) teszi erõssé a kapcsolatot. Neki folyamatosan a "még csak tegnap ismerkedtünk meg" illúzió kell, hogy legyen. (elõzõ leíró voltam, aki "reneszánsz", ilyen szintén.)
Fontos, hogy kérdezgessed mindennek kapcsolatban, érdekeljenek a témáig, amirõl beszél. Bármi. Kérdezzed az ízlésérõl, kajákról akármi. Így nagyon le lehet kötni.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja mindig, hogy én vagyok számára a leg leg leg, meg tényleg érzem is. Épp ezért nem értem, miért van szüksége mások csodálatára, ismerkedésre állandóan. Szép dolog, amiket írtál, hogy örökre megvásárolhatom, ha így úgy, de nincs az az isten, hogy munka mellett azzal töltsem az idõt, hogy állandóan újra és újra udvarolgassak neki meg mindig a maximumon legyek. Meg õszintén szólva nem is akarok így tenni, felõrölné az embert.
"ezen kívül volt már más dologban is hazugság, ami nekem nem esett túl jól, de állítólaf azért hallgatta el, hogy nehogy félreértsem." Konfliktuskerülés, a lehetõ legjobb módon. Rádhárítja a hazugságot, miattad nem meri elmondani. Na ja... Tapasztalatból mondom, hogy létezik ennél õszintébb kapcsolat is. Annyi a nyitja, hogy nem csak el akarjuk fogadni a másikat, hanem el is tudjuk. Ehhez viszont hasonló életfelfogás szükséges. De ugye ezekrõl már írtam 20L
Megkérdezhetem, hogy õ mennyi idõs és te mennyi vagy? Amúgy meg ha be akarod vállalni a lányt, akkor viszont tényleg csak így fogod tudni, mert õ ilyen embertípus. Sajnos ez olyan, amit nem lehet kiküszöbölni. Neki egész élete ilyen lesz, egy hajtás. Az biztos, hogy nagyon szeret téged, meg te vagy a leg leg, viszont e mellett neki ezek is kelleni fognak. Emiatt is nála nagyobb kitörések történnek majd idõvel. Ez az embertípus olyan mint egy karikatúra.
Feltételezem sokkal idõsebb nálad.

Mit tennél egy autótolvajjal?

Legjobb válasz: attól függ. ha még nem törte fel a kocsimat akkor egy orrbetöréssel megúszhatja ha már igen akkor valószínûleg mentõt hívnák neki mert tuti hogy összetörném egy kicsit.

attól függ. ha még nem törte fel a kocsimat akkor egy orrbetöréssel megúszhatja ha már igen akkor valószínûleg mentõt hívnák neki mert tuti hogy összetörném egy kicsit.
nahát h itt mien sok erõs ember van :) de arra nem is gondoltok h mivan ha õ verne meg?!
Ha rajtakapnám, hogy épp lopja elfelé a kocsimat akkor elkapnám és addig nem engedném sehová míg megjönnek a SÜN-ök!
Eltörném kezét, lábát összevernem és hívnám a rendõröket persze
van egy érzésem, hogy a rendõrök érkezéséig véletlenül elesne... kiegészíteném, sokszor elesne... pofáraesne, sokszor... lehet mentõt kellene hozzá hívni, annyira szerencsétlenül esne el...
nem hinném h megverne mert ha látom h ott van akkor nem csak magamat viszem hanem valami keményebb tárgyat is és nem hiszem h leállna verekedni nem ér arra rá menekülne inkább!
de akkor mivan ha nem ijed meg töled akármivel is mész oda? én pl testõr vtam és hát amugy se vok egy ijedõs tipus, tehát jöttek már nekem baseball ütövel is és nem ijedtem meg
ma 16:28 ha nekem jönne tuti nem hagynám magam.Meg azért a vipera meg az öklöm mindig nálam van így nem tartok attól hogy megvernek meg nem vagyok egy kis darab ember és volt már úgy hogy elég volt csak csúnyán ránéznem a provokáló gyerekre és már abba is hagyta a kis csicska.Meg azért általában elpróbálnak menekülni mert nem akarják az összetûzést vagy nem kockáztassák meg azt hogy megverjék õket meg még rendõrséget is hívnak rájuk.
Nekem a Ladámat akarták egyszer ellopni. Két cigánygyerek. Egyik meghalt, a másik vak az egyik szemére, meg a füle is leszakadt. Ültem 3, 5 évet miatta.

Mit tennél egy atombombával?

Mit tennél egy atombombával, ha kapnál egyet és bármit tehetnél vele, büntetlenül is...

Legjobb válasz: Én az összes bûnözõt összegyûjteném egy helyre,és rájuk dobnám +ezt bejelenteném,hogy lesz ilyen öngyilkossági lehetõség és pénzért lehetne rá jelentkezni az öngyilkosoknak :D +a környezetembõl is 1-2 embert odatennék

Én az összes bûnözõt összegyûjteném egy helyre, és rájuk dobnám +ezt bejelenteném, hogy lesz ilyen öngyilkossági lehetõség és pénzért lehetne rá jelentkezni az öngyilkosoknak :D +a környezetembõl is 1-2 embert odatennék
Dettó..egyértelmû:Cigányokra vele.
én csak a cigányokra dobnám rá :)
Egy pár embert kiírtanék vele, hogy ne szenvedjen annyira a bolygó a túlnépesedéstõl. De ez így nem jó, mert tudtommal a környezetnek sem valaki jó egy atombomba...
feltenném E-bayre
Eladnám.
Összeszedném a cigányokat meg a szerbeket egy lakatlan szigetre és rájukdobnám!
Cigányok + Mszp + atombomba= Szebb Magyarország
én is mint az elsõ de én a szerbek helyett a zsidókat
Ha már valakire rádobnám, akkor biztos a rasszista emberek csoportja lenne az.;)
Darth Vader õk nem segélybõl élnek nem kötnek beléd csak mert nemzetiszinû zászló van nálad
Én nem haszálnám. Nem akarok ölni.
Miért lennék barom, te phaszarcú kutya?!
Hatástalanítva kilõném az ûrbe.
Minden embert aki nem toleráns, mindenkit aki rossz szándékból nevezi a melegeket b*zinak és minden olyan embert aki bunkósága és parasztsága miatt nem hajlandó haladni a korral. Na ezeket összegyûjteném, egy olyan helyre ami teli van lombhullató fákkal (ezeket nagyon utálom) és ott dobnám rájuk.
"Minden embert aki nem toleráns" elõzõ, ebbe te is beletartozol a válaszod alapján.
Összegyûjteném azokat akik mindig csúfolnak engem és azok fejéhez vágnám.
elintézném hogy ne robbanhasson föl semmiképp. hát én iylen "beszari" személy vagyok, nem örülnék, ha ezrek halnának meg egy bomba miatt.
Megsemmisíteném.
Hívnám Jack Bauert:D
Célpont:Izrael Rakéta indítása 5 4 3 2 1 kilövés! Küldetés teljesítve
A parlamenti politikusokat egy szigetre, és velük együtt azokat, akik a legtöbbet ártottak a magyar nemzetnek és Magyarországnak! Aztán atomot nekik!
mert a fehérek mennyivel jobbak te barom?! (egy fehér...)
Én kérnék még 10et :D Ölném az embereket (cigányokat, zsidókat, négereket, arabokat) Nem vok rasszista, de ha ölhetnék akkor inkább õket mint a fehéreket... :D
na jó nézünk ki..meghalna az egész világ ha ezek a barmok itt mind kapnának egy atombombát:(
Gondolom, hogy olyan pici, japánban készült darabra gondoltál, mert nincs az a postás, amelyik kivihetné neked, nekem, bárkinek a súlya miatt. Honnan tudnám, hogy atombomba? Talán ráírnák a dobozra, hogy törékeny? Az elõttem válaszlóknak, meg neked csak annyit, hogy még a gondolat is hátborzongtató. Menj aludni. Ez a kérdés még a humorban is nagyon morbid. Kedves kérdezõ/válaszolók: arra nem gondoltatok, hogy roma, zsidó, szerb is kaphatna egy ilyen cuki kis csomagot? Le lehet pontozni.
aki akar mehet öngyilkolni és a cigókat :D ennyi :D elenségeim maradjanak, különben kiket szopatnék? :D
én hatstalaníttatnám és szédszedetném darabjaira.
18:51 téged embernek nevezlek:)
Ráülnék és felrobbantanám, vagy pedig kilõném egy Norwich nevû angol városra.
szerválnék hozzá pici Hydrogen-t, azt egy kis termonukleáris játékot csinálék. Hmm nem rossz buli
A kérdező hozzászólása: 18:51 - esnek: Pont ez volt a célom a kérdéssel, megtudni, hogy kinek mi az elsõ gondolata vele, ezért is tettem az önismereti kérdések közé, mert ebbõl sok mindent le lehet vonni az emberek gondolatairól. Én felpontoztam mindenkit, mielõtt vita kerekedne ebbõl, hisz itt minden válasz hasznos, mert nagyon elméleti a kérdés, mert a gyakorlatban nem fordulhatna elõ. Legalábbis remélem... Jah és te tényleg gondolkodó ember vagy, hogy felmerült benned legalább, hogy az mindenkinek rossz lenne, ha kapna bárki is egy ilyen csomagot Ui: Attól, hogy közbeszóltam még jöhetnek a válaszok!
én építenék belõle egy erõmûvet 8tudom hogy aligha lehetséges, de az energia benne van, ugyebár) "Ócsítanám" a villanyáramot... :-)
kivenném belõle a plutóniumot és felhasználnám a fluxus kondenzátorhoz xd
A kérdező hozzászólása: de akkor vigyél magaddal a múltba kedves utolsó, mert én adtam az ötletet az atombombával:D
összegyûjteném az emókat és a fajtársaikat egy bulira "Ma este meghalok..." névvel és bedobnám közéjük.
21:30 oké visszamegyünk 1955 be xd
Ennyi rasszista ember van?Hogy a cigányokat, a négereket és az arabokat??Miért nem az elvetemült és bûnözõ cigányokat???? Vannak teljesen normális romák!!!

Te mit tennél egy olyan helyzetben, ahol beszélgetsz a csajjal 2 hónapja neten, majd találkozóra invitálnád de nem merne elmenni? :-D

Rohadtul elvagytok a neten, minden klappol, de nem merne elmenni, amikor messze laktok egymástól ráadásul te mész a városába, de még így se? :-D

Legjobb válasz: Akkor ott valami nagyon gyanús. Felejtõs a csaj.

Akkor ott valami nagyon gyanús. Felejtõs a csaj.
Szerintem is hagyd, ha semmilyen módon nem akar találkozni.
A kérdező hozzászólása: Tudjátok könnyû mondani, de minden nap dumálunk, és egyszerûen már az életem részévé vált õ, és kicsit úgy érzem én is az övéé.
Mintha az én esetemet irnad le :o ez durva .. Bár mi most talakozunk de detto
mint a lufi, úgy durrana ki ez a kapcsolat. persze megpróbálnám rábeszélni, meg minden, de ha nem hát nem.
Én is voltam pont így, de én találkoztam is vele.
azt gondolnám, hogy annyira mégse jövök be neki mint hittem. Hidd el ha bejönnél neki akkor ugrana az elsõ kis kretén próbálkozásodra. Viszont ha nem jössz be neki akkor bármit csinálhatsz soha nem is fogsz neki.
Norbi, te vagy az??? :O
A kérdező hozzászólása: #7: értem, de honnan tudhatná hogy nem jövök be neki, ha õ még nem látott? Csak én láttam õt képeken. Õ még nem kért képet, nem hozta fel magától a találkozót, ennek ellenére 3, hónapja napi szinten beszélünk neten és pikánsabb levelezéseket is ejtünk. Jól érezzük magunkat, de azt mondja, fél, hogy elveszne élõben a varázs, hogy már nem lenne ugyanez. Mit tegyek? Nem Norbi vagyok.

Áldozat lennél vagy áruló? Mit tennél egy diktatúrában?

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a válaszok csupán a jelenlegi elképzeléseket reprezentálják, nem a valóságot, de kíváncsi vagyok, ki hogy gondolkodik magáról. Mit tennél egy diktatúrában? Egy valódi, népelnyomó kegyetlen diktatúrában, ahol nincsenek emberi jogok, bárkit elítélhetnek és megölhetnek akármilyen mondvacsinált okkal. A: próbálnál beleolvadni a tömegbe B: próbálnád bomlasztani a rendszert ezzel az életedet kockáztatva C: támogatnád a diktatúrát a jobb megélhetés, nagyobb biztonság reményében. Egy kínzásokkal tûzdelt családod elleni kihallgatás során mit tennél? A: vallanál B: öngyilkos lennél, ha módod lenne rá C: hagynád magad halálra kínoztatni, de nem vallanál.

Legjobb válasz: Elméletben könnyû hõsnek lenni. Amikor az ember megtapasztalja a kínzást, az már más.

Elméletben könnyû hõsnek lenni. Amikor az ember megtapasztalja a kínzást, az már más.
szeretem a rizst :D
"D" lehetõséget választanám, lelépnék, lehetõleg családostul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az írásodat, nagyon érdekel a téma (kicsit talán jobban is, mint kéne).
Örülök, hogy megérted a lényeget. A diktatura az egy nagyon kemény pszhikiai megprobáltatás. A fizikai testi bántalmakat azokat átéled és azoktol csak erösõdsz de amikor a lelki világodat kezdi emészteni belülrõl, nna akkor kell lenni erõsnek meg kitartónak. A diktatura célpontja az emberi agy meg a sziv. Ha legyõzik az agyat akkor már könnyü a szívbe betáplálni a félelmet. Mégegyszer, örülök, hogy segithettem. :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó: neked külön nagyon köszönöm a választ, érdekes volt olvasni a soraidat.
Kedves kérdezõ! Én életem elsö 20 évét egy elég kemény diktaturában éltem le fõleg az a 20 év utolsó 5 évét. Már utoljára néha az is baj volt ha megszolaltál az anyanyelveden, olyan idõszak volt, hogy ha 22:00 h után a milicia elkapott az utcán és nem volt bizonyitékod, hogy pl a munkábol mész haza. Akkor bevittek és addig ütöttek amíg nem unták meg. Hajnalban meg elengedtek a legjobb esetben megúsztad csak a veréssel. Egyszer velem is megtörtént ez és nem kivánom senkinek azt az éjszakát. Alkudni lehetett a szekusokkal ha beválaltad, hogy besúgó leszel. Ezt soha nem tettem meg, viszont ismerek pár embert akik még élnek akik bizony megtették. Sajnos a félelem nagy úr tud lenni és bizony sokan a félelem miatt válalták inkább a szekusokkal meg a miliciával való együtmükõdést. Így most nehéz erre válaszolni mert visszagondolva azokra az évekre valahogy máskép látom az egészet, és szégyenemre legyen mondva lehet, hogy most ezzel az ésszel én is elválalnám. Mikor megtörtént a diktatura leverése pont másodéves katona voltam még 3 honapom volt a leszerelésig, de jött a "forradalom" és sajnos egy lövedék nyomorékká tett egy egész életre. Volt értelme a hõst játszani? Most ugyan úgy utálnak az anyanyelvem miatt mint akkor. Akkor tehát van értelme hõsködni? Nincs! A hõs lovagok kora már rég lejárt. Élj tisztességesen de úgy, hogy tarsd szem elött a te bisztonságodat meg a családodét.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. És ha tiltva lenne, hogy bármi mást egyél, mint amilyen fejadagot neked adnak? És lenne 100 ember, aki bejelent téged, ne aggódj. De nehogy azt hidd, hogy kitalálom, Kambodzsábn pontosan ez történt. Egy tál rizs, aki bármi mást termelt vagy evett, azonnali halál.
Túlélnék. Áruló sose lennék, de valahogy túlélnék, ha ilyen rossz körülmények lennének, akkor akár a csatornába is lemennék és patkányhúson élnék.
"Mit tennél egy diktatúrában? Egy valódi, népelnyomó kegyetlen diktatúrában, ahol nincsenek emberi jogok, bárkit elítélhetnek és megölhetnek akármilyen mondvacsinált okkal. A: próbálnál beleolvadni a tömegbe B: próbálnád bomlasztani a rendszert ezzel az életedet kockáztatva C: támogatnád a diktatúrát a jobb megélhetés, nagyobb biztonság reményében. Egy kínzásokkal tûzdelt családod elleni kihallgatás során mit tennél? A: vallanál B: öngyilkos lennél, ha módod lenne rá C: hagynád magad halálra kínoztatni, de nem vallanál. " Az elsõ kérdésre a B. választ adnám. Azért mert, lehet, hogy neveltetésembõl kifolyólag, de nekem jóval többet ér a becsület a boldog életnél. És nézzünk erre egy jó példát: Nagy Imre simán alakíthatta volna úgy is a sorsát, az életét, hogy Rákosi híve legyen, mivel minden képessége meg volt hozzá. De nem, õ inkább a hõsi életet választotta. Nem volt kényelmes, de egy nemzet emlékezik rá. És, mivel van bennem egy kevés (vagy nem kevés) hiúság, inkább választanám egy nép szeretetét és megbecsülését, mint a kényelmes, de galád életet. Az A. válaszlehetõség még rosszabb, mint a C. ilyen helyzetben, mindenképpen tenni kell valamit és lépni kell valamerre. A második kérdés már bonyolultabb, mivel ott egy vallatásról van szó. Szerintem biztosan nem vallanék, hiszen azzal minden elárulnék amiért éltem és küzdöttem. Ha vallok, akkor nem volt értelme az egész hõsködésnek. Így marad a C. válasz. A B.-re szerintem egy kihallgatáson nem nagyon lenne lehetõségem... De, amint a kérdezõ írta, "ha módom lenne rá", akkor természetesen a B.-t választanám :)
A kérdező hozzászólása: Naná. De engem pont az érdekel, hogy elméletben hogy vannak ezzel az emberek, mire tartják magukat. (Személyes meggyõzõdésem, hogy mindenki vagy vallana vagy öngyilkos lenne.)
Ha a családomról, páromról, barátaimról van szó akkor bármit megtennék értük. Megpróbálnék úgy lavírozni hogy emberélet ne függjön tõlem, viszont a vezetõség megbízhatónak találjon és ne kínozzon, öljön meg senkit a szeretteim közül. Közben pedig megszervezném hogyan tudnánk elszökni és új életet kezdeni. A második kérdésedre válaszolva: öngyilkos lennék mert ilyen helyzetben mindegy mit tesz az ember, úgyis meghal az illetõ is és azok a személyek is akikrõl infót kéne szolgáltatni.

Mit tennél egy zombi túlélő készletbe?

dupla kérdés, egyrészt A) feltételezve, hogy tényleg jönnek a zombik és tényleg fel akarsz rá készülni B) vicces, hasznos ajándékba

Legjobb válasz: M1014 plusz lõszer.

M1014 plusz lõszer.
Kötszert, egy nagy éles kést, flakon benzint, gyufát és/vagy öngyújtót, ..
Én beállnék közéljük.:) Semmi gondolkodás, megbánás, csak az ösztönök. ..hejj milyen jó is volna:) )
Attól függ, hogy ha tudnám, hogy meddig tartana a dolog és belátható idõn belül vége lenne, akkor kaját, valamilyen desztilláló berendezést, fegyvert, lõszert, kést, kötelet, horgászbotot, sátrat, so-sok öngyújtót és egy elsõsegélydobozt, ami kocsikban szokott lenni. Ha belátható idõn belül nem lenne vége, akkor semmit.
Kések, fólia, egy kisebb mûanyag tárolóedény, palack (vízzel), némi tartós kaja, jó vastag bõrdzseki (elég nehéz átharapni, 1 jó bakancs, illetve egy Rambó

Mit tennél egy ilyen helyzetben?

Megismerkedsz egy olyan lánnyal aki elég gyakran jár bulikba, és az "ismerkedést" sem veti meg. Ha mondjuk hirtelen összejönnél egy ilyen lánnyal, akivel kapcsolatban ambivalens ( jó is, meg rossz is) érzéseid vannak, akkor te lezárnád vele ezt a kapcsolatot még az elején, vagy inkább örülnél neki, hogy van valaki akivel szexelhetsz?

Legjobb válasz: Nem venném annyira komolyan a kapcsolatot. Szexpartnernek jó lenne. Közben persze én is keresgetnék.

Nem venném annyira komolyan a kapcsolatot. Szexpartnernek jó lenne. Közben persze én is keresgetnék.
A kérdező hozzászólása: Hát ha eleve nem szexkapcsolatnak indul, akkor én elég kellemetlenül érezném magam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!