Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnek hatfajas (7 db)

Mit tehetek hátfájás ellen?

Gerincferdülésem van. Úszással korrigálható lenne, tudom. De sajnos nem tudok elmenni úszni, mivel nincs a közelben semmi uszoda. Valami más ,,praktika", amivel csillapítható legalább a fájás? 18/F (ilyen korban már nem annyira korrigálható.)

Legjobb válasz: Gyógytorna? Masszász?

Gyógytorna? Masszász?
A gyógytornát felnõtt korban is el lehet kezdeni, a reumatológus beutal, és ingyenes.

Folyamatos derék és hátfájással küszködök, reumán voltam, röntgenen, nem találtak semmit, mit tehetnék?

Motoros futárként dolgozok, eléggé megterhelt a derekam és hátam, sok alkalommal elviselhetlenül fáj a derekam és onnan kisugárzóan az egész hátam. Még fiatalnak tartom magam, 22 vagyok. Reumán voltam, röntgenen voltam, nem találtak semmit. Gyógytornán és géleken kívül mit ajánlanátok megoldásra?

Legjobb válasz: Idõnként gyógyfürdõt és esetleg egy jobb gyógymasszõrt, aki ellát tanácsokkal is, melyeket majd te betartasz.

Idõnként gyógyfürdõt és esetleg egy jobb gyógymasszõrt, aki ellát tanácsokkal is, melyeket majd te betartasz.
Ajánlom nézesd meg egy jó csontkováccsal. Az lehet tud még rajta segíteni. Valamint a rendszeres Úszás még tud erõsíteni a tartó izmokon és a tartásod is javulhat valamint a terhelést is jobban bírod majd. De a csontkovácsot mindezek elõtt javaslom.
Az úszás és a vízben lebegés nagyon jó a hátfájásra. A legjobb persze, ha mindezt gyógyvízben teszed. Mi a párommal évente 2x, 3x elmegyünk <a href="http://west-balaton.hu/heviz/hevizi-to">a Hévízi-tóra lebegni</a>. Vicces, amikor felnõtt emberek úszógumiban lebegnek, de ez nagyon jó a hátizmoknak, csodákra képes.

Mit tehetnék a hátfájás ellen? Suliba 8:30-16:00-ig ülök és nagyon kényelmetlen és a hátam már nagyon fáj, ég.

Legjobb válasz: Erõsítened kell a gerinc környéki izmokat, amit úszással tudsz a legjobban, vagy keress kifejezetten olyan gyakorlatokat amik erre irányulnak!

Erõsítened kell a gerinc környéki izmokat, amit úszással tudsz a legjobban, vagy keress kifejezetten olyan gyakorlatokat amik erre irányulnak!
én megnézetném egy ortopéd orvossal


Krónikus hátfájásom van.12 éve kezdődött, de egyre rosszabb. A szokásos kezelések alig hatnak. Mit tehetnék? Jóga? Pilates? Egyéb terápiák?

Fizikoterápia nem segít, gerinctorna is csak az enyhébb fájdalmaknál.Massz?rhöz is járok,az többnyire használ, de nem tartós a hatása.Ma voltam masszázson, -utána is fájt-, aztán úsztam 1000 métert vegyes úszásnemekben, majd kétszer mentem a dögönyöz? alá. Ezek után még mindig nem tudok balra hátranézni csak fájdalmak árán.Reggelente gyakran olyan merevek az izmaim, hogy alig bírok felkelni.

Legjobb válasz: http://www.varghagyogymod.hu/

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Sajnos árakról nincs szó a honlapon. Mennyibe kerül? (Elsõ alkalom, továbbiak...)
McKenzie torna. Súlyfürdõ. Nálam hatásosak. és ez az egészségügyben ingyenes. Igaz volt egy kis harcom míg kaptam beutalót. A tornát idegsebész írta ki, õvele nem volt gond. Hozzá háziorvos küldött a fájásaim miatt. Súlyfürdõ cinkesebb volt, pedig a háziorvosi beutalót is elfogadják. A reuma szakrendelés cseszett rám, de ortopédia kiírta. Próbálkozz.Ha nem muszáj nem kell azért fizetni ami jár.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ortopédián még nem voltam, ez lesz a következõ.Úgy látszik " ki kell harcolni" az ingyen járó kezeléseket.Pedig 20 éve fizetem a TB-t...

Normális hogy minden reggel hátfájással ébredek mit tehetnék még?

27 éves vagyok, annyira nem öreg, de fél éve lakunk itt, "új" ágy, már azt is lecseréltük, vettünk matracot, de nem volt jó visszavittük.Hoztunk puhábbat. Kevésbé fáj de még mindig nem jó. A felkelés és reggeli torna komolyan megváltás az alváshoz képest. A nyakam, a derekam és a lapockámnál is érzem h nem jó, nagyon recseg ropog.....:( próbáltam h tornázni járok ,de ugynaúgy problémák vannak reggel.

Legjobb válasz: Nem vagy kicsit stresszes? Akkor az izmaid nem lazulnak el alvás közben, ettõl is lehet "összetört" érzéssel ébredni.

Nem vagy kicsit stresszes? Akkor az izmaid nem lazulnak el alvás közben, ettõl is lehet "összetört" érzéssel ébredni.
Másik lehetséges ok, a földsugárzás. próbáld meg úgy átrendezni a szobád, hogy máshová kerüljön a fekhelyed.

Van valakinek hatásos módszere hátfájás ellen? Amint egy kicsit többet mozgok, máris fáj a hátam, többnyire egészen lent, és ilyenkor sehogy sem jó, sem ülve, sem fekve. Mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Nekem egy bizonyos IKEA fotelben, lábat felpolcolva, hátam mögött alul párnázva volt ok, de akkor sem tökéletes. Illetve az ágyon a matrac nagyon sokat számit, ha szereztek egy igazán jó rendes közepesen kemény matracot, az nagyon sokat segit, mert kiegyenliti a terhelést a gerinceden, csipõdön, nekem szerencsére ilyen volt a terhesség végén, ég és föld a különbség. Amúgy ki kell várni sajnos.

Nekem egy bizonyos IKEA fotelben, lábat felpolcolva, hátam mögött alul párnázva volt ok, de akkor sem tökéletes. Illetve az ágyon a matrac nagyon sokat számit, ha szereztek egy igazán jó rendes közepesen kemény matracot, az nagyon sokat segit, mert kiegyenliti a terhelést a gerinceden, csipõdön, nekem szerencsére ilyen volt a terhesség végén, ég és föld a különbség. Amúgy ki kell várni sajnos.
Nem tudom hány hetes vagy, ha már nagy a pocid normálisnak mondható, bár én úgy tudom, hogy ha felveszed az egyenes testtartást, nem görnyedsz, kevésbé terheli a gerincet a súly és ezáltal a hátfájás is enyhül.

Mit tehetnek a hatfajas ellen?

11hetes vagyok,de mar most nagyon faj a hatam.Ritkan,nem allando jelleggel faj,de akkor nagyon!Mit tegyek?

Legjobb válasz: Neked is gyenge a hátizmod!Úszni kell minden mennyiségben!

Neked is gyenge a hátizmod!Úszni kell minden mennyiségben!
Szerintem is úszni, vagy a vízi terhestorna is jó. Sõt, nekem terhességem alatt egyszer fájt pár napig, tornáztam a Rubint Réka kismamatornájára, és elmúlt. Egyszóval, a kismamáknak való mozgás jó rá.
Hátizomerõsítés. Úszás vagy kismamatorna, ezek mind nagyon jók a hátra. Nekem is ez volt, vacak, lusta hátizmok, és hátfájás. Az úszás sokat segített.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!