Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnek ha nem tudjuk befizetni (1 db)

Mit tehetnek velünk, ha nem tudjuk befizetni a kommunális adót, és mi mit tehetünk?

Mit tehetnek velünk ha nem tudjuk befizetni a komunális adot,küldték a felszolitást hogy fizesük be 3napon belül,mert végrehalytot küldenek(5ezer)de sajnos nem megy,van egy 8hónapos kisfiam,nem keresünk annyit hogy kitudjuk(tüzelöre sincs)

Legjobb válasz: A kommunális adó megnemfizetése esetén az önkormányzat adók módjára behajtja a követelését. Azaz jegyzõi határozatra munkabérbõl, segélybõl, stb. letiltatja, végsõ soron végrehajtatja. Amit tehetsz az az, hogy írsz az önkormányzatnak egy levelet, melyben részletezed, hogy milyen okok miatt nem tudod most megfizetni, és kéred, hogy méltányosságból engedjék el, mérsékeljék, illetve végsõ soron biztosítsanak részletfizetési lehetõséget.

A kommunális adó megnemfizetése esetén az önkormányzat adók módjára behajtja a követelését. Azaz jegyzõi határozatra munkabérbõl, segélybõl, stb. letiltatja, végsõ soron végrehajtatja. Amit tehetsz az az, hogy írsz az önkormányzatnak egy levelet, melyben részletezed, hogy milyen okok miatt nem tudod most megfizetni, és kéred, hogy méltányosságból engedjék el, mérsékeljék, illetve végsõ soron biztosítsanak részletfizetési lehetõséget.
Az elõzõ válaszhoz csak annyit fûznék hozzá, hogy segélybõl nem vonhatják le(Gyed, Gyes, családi pótlék)csupán fizetésbõl veheti el, de tényleg segítséget kell kérni, mert ha végrehajtó megy, akkor az sokkal többe kerül, ráadásul a lakásból sokmindent elvihet, mindegy, hogy kinek a tulajdona.Rosszabb esetben jelzálogot tesznek az ingatlanra.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elveheti, tönkreteheti?

Szüleim elváltak,15 éves vagyok,és a szülinapomra kértem egy bmxet,amit az apukám vesz meg(nagymamám,másik nagymamám,és az ő pénzéből).Anyukám nem engedi,hogy a bmxemet,majd idehozzam haza(anyukám a gondviselő).Az lenne a kérdésem,hogy ha idehozom,akkor elveheti.e,tönkreteheti-e,vagy bármit csinálhat-e vele?

9

Adózás: Áfá-s, áfa mentes? Ez számomra mit jelent? Bővebben lent.

Társasház vagyunk és felújításra kerestünk vállalkozót. Árajánlataik nagy szórása miatt 2 maradt versenyben. Az egyik áfás árat adott , a másik pedig áfa mentest. A nettó ára az áfá-snak sokkal jobb, viszont nem tudjuk az áfát vissza igényelni. Ha a másikat válasszuk ( az áfa mentest ) akkor nekünk kell majd befizetni az áfát ? Vagy ezt ilyenkor az állam elengedi ? Hogy van ez ?Kifizetjük neki az áfa mentes számla alapján a díját és ennyi ? Segítsetek kérlek! Köszönöm!

7

Mennyibe kerül most igényelni TAJ és adó kártyát?

2

Mi kell ahoz hogy ügyvéd lehessek? Többi lent.

Szeretnék egy jó ügyvéd lenni mert szerintem-és-mások szerint is megvan bennem az ami egy jó ügyvédnek kell. A szám :)) Ezalat azt értem hogy tudok beszélni normálisan és kitudok álni magamért másért s mindig elnyerem a magam igazát a legtöbb esetben.
Azomban még csak most megyek tizedik osztályba. És szeretném megtudni azt hogy számít az hogy milyen liceumot végzet vagy csak az egyetem számit és a továbbképzések?
És ezenkivül mi kell még?

45

Van itt BTK-ban jártas ember?

Ha igen akkor ráírnék!

6

Hogy működik a méhtartás pár családnál? Csak megveszem és tartom, vagy kellenek valami engedélyek, papírok?

3

Magántanár az legális?

Vagyis ha valaki ezzel foglalkozik, hirdeti magát, hogy vállal felkészítést x összegért, annak adózni kell utána? ha nem adózik megbüntethetik?

2

Miért kell valakit életfogytiglan felett még 1000 évre elitélni?

Ez egy poén vagy mire jó.

9

Horvátországba hány liter pálinkát lehet bevinni?

1

Ezért kaphatok valamit, ha például a rendőrség telefonál?

Elegem van az ismeretlen számokból. Nagyon sokan hívnak. Főleg ilyen olyan reklámcégek. Arra gondoltam, hogy megviccelem őket, és ha felhívnak beleszólok, hogy : Haló főnök, elintéztem mind a kettőt, a helyszínen hagytam őket, a nyomokat pedig eltüntettem. Aztán várom a reakciót. Ha a rendőrség hívna valamiért, és ilyet bejátszok, azért kapok valamit?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!