Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnek ha nem tudjuk (85 db)

Mit tehetek, ha nem tudok kiirtani egy vírust, pedig a vírusirtóm folyton fut, és mindig észleli is, letörli, de minden egyes Windows-indítás után újra és újra beépül a vírus? A vírus neve Qhost. C, egy trójai. Mi a megoldás?

Legjobb válasz: bizony, vannak ilyen makacs dögök :) ha végképp nem bírkózol vele, akkor nem marad más, mint a registryben kell megkeresni a gyökerét és ott kell kiírtani - de vigyázz, mert a registry piszkálásával nagyon óvatosnak kell lenni!!! ha nem vagy biztos magadban, inkább keress valakit, aki ért hozzá! ...... nem tudom, hogy milyen vírusírtót használsz, de pl. az avast- nak van olyan üzemmódja, amikor még bootolás elõtt nézi végig tövitõl- hegyire a gépet. (a vírusok a bootoláskor aktivizálódnak, és a tied vszeg mindjárt a memóriába telepszik bele...)

bizony, vannak ilyen makacs dögök :) ha végképp nem bírkózol vele, akkor nem marad más, mint a registryben kell megkeresni a gyökerét és ott kell kiírtani - de vigyázz, mert a registry piszkálásával nagyon óvatosnak kell lenni!!! ha nem vagy biztos magadban, inkább keress valakit, aki ért hozzá! ...... nem tudom, hogy milyen vírusírtót használsz, de pl. az avast- nak van olyan üzemmódja, amikor még bootolás elõtt nézi végig tövitõl- hegyire a gépet. (a vírusok a bootoláskor aktivizálódnak, és a tied vszeg mindjárt a memóriába telepszik bele...)
Registriben nem fogsz találni semmit. Valszeg rendszerfájokat is módosított, te hát nem is érnél vele semmit. Ilyenkor vagy egy jobb vírusírtó (ajánlom az AVG-t), vagy a gép újratelepítése hozhat megoldást. Utóbbi a legbiztosabb. De vigyázni kell hogy újratelepítés után (formázással, fdisk /mbr parancs kiadásával) nehogy elindíts olyan programot, amihez a vírus hozzáférhetett és módosíthatta.
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki, idõközben megoldódott a dolog, de mindenkinek köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Valamit értek én is a géphez, de párom csinálta meg. Úgy néz ki, beleírta magát egy program az automatikus indításba. Szoktam nézegetni az msconfig-ban, hogy mi van az automatikus indítással, de valamiért ezt most nem néztem meg. Nem tudom miért, azt hittem, az nem káros... A neve stdhost.exe volt. Azért is gyanús lehetett volna, mert a vírus mindig létrehozott a system32/drivers/etc mappában egy hosts nevû file-t. Csökkentett módban megnéztük nézõkével, egy csomõ hülye webcím volt benne, gondolom, ezekhez kapcsolódott, és csinálta a forgalmat (párom nézte, hogy töltök-e le, de nem, a vírus volt). Többször próbáltuk kivenni az automatikus indításból, kézzel a registrybõl, de rögtön visszaírta magát. Végül aztán csökkentett módban sikerült, mert akkor a vírusirtó nem futott, nem törölte, bele tudtunk nézni. De ami még fontosabb: így az automatikus indításba sem írta vissza magát, meg a registrybe sem, töröltük mindkét file-t, és végre igazából is eltûntek, csaknem nyom nélkül (a registry-ben még maradt egy bejegyzés, ami nem tûnik el, de máshol már nincs nyoma ezeknek a vackoknak, a vírusirtó - Avast - sem jelez). Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam, de másnak is tanulságos lehet még az eset.

Mit tehetek ha nem tudok karácsonyi ajándékot venni az óvodás gyerekeimnek?

A karácsonyi bevásárlás elõtt közbeszólt egy váratlan dolog, ami anyagilag totál lenullázott minket. Sajnos nem tudok venni a gyerekeimnek semmit. A nagymamájuk bezzeg jól bevásárolt, aminek nagyon örülök, mert legalább valamirõl látják majd hogy karácsony van, de nekem annál kellemetlenebb, mert hogy a nagyi vett, a saját anyukája meg nem. :( Lehet hogy hülyén hangzik, de szerintetek ha egy 1-2 hét múlva tartanánk karácsonyt a gyerekek miatt, az baromság lenne? Mert addigra meg tudnám venni nekik amit annyira szeretnének. Oviba még nem járnak így nem tudja õket befolyásolni senki, hogy mikor van karácsony. A szívem szakad meg hogy ilyen helyzetbe hozom a saját gyerekeim. :( egész nap ezen kattog az agyam, de mindig csak sírás a vége és nem jutok egyrõl a kettõre.

Legjobb válasz: Hát, ha 2 hét múlva megoldható, akkor tartsátok akkor,de sztem ne csapd be õket! Vagy, hát ha még nálatok úgy van, hogy Jézuska hozza az ajándékokat, akkor mondd csak azt, hogy még nem tudta beszerezni a dolgokat, hát na, most ennyit jáj, de azt ne mondd nekik semmiképp sztem 2 hét múlva, hogy akkor van kari!!

Hát, ha 2 hét múlva megoldható, akkor tartsátok akkor, de sztem ne csapd be õket! Vagy, hát ha még nálatok úgy van, hogy Jézuska hozza az ajándékokat, akkor mondd csak azt, hogy még nem tudta beszerezni a dolgokat, hát na, most ennyit jáj, de azt ne mondd nekik semmiképp sztem 2 hét múlva, hogy akkor van kari!!
Beszélj pár baráttal és kollégával, és pár ezreket biztos tudnak adni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); a)Tartsatok együtt karácsonyt, akkor nem derül ki, ki kitõl van. Annál is inkább, felteszem nem mondtátok el, hogy nincs mikulás/angyalka/karácsony-manó/kisjézus/mitbánomén, aki szállítja a jó gyerekeknek az ajándékot. Ez esetben lehet azt mondani, hogy képzeljétek, idén mindent a nagyihoz hozott az angyalka/mikulás stb, mert így rövidebb az útja. Aztán, ha megvetted, akkor Jééé, gyerekek, mit találtam! hát, ez a kótyagos mikulás, hogy összekeverte a szezont, meg a fazont! Szerintem egy óvodásnak sokkal nagyobb ütés azt hallani, hogy nem lehet, mert anyunak nincs pénze rá, mint azt, hogy a mikulás elfelejtette odaadni. Saját tapasztalat és emlék, hogy amikor anyu hetekkel késõbb talált rá egy ajándékra, mit elvileg karácsonyra vettek, csak úgy eldugták, hogy õk se találták, sokkal jobban esett, mint az, ha azt mondták, hogy kislányom, ilyenünk nekünk nem lesz. Az, hogy biztonságban vagyunk, sokkal fontosabb nekik is, mint az, hogy minden pontosan a szülõk idõérzékéhez mérten következzen. Egy 3 éves még alig tudja, mi az a karácsony. Valami halvány emléke esetleg van a fáról, meg valami világtósról, amihez nem volt szabad nyúlni, de nem több. Nem tartom a hazugságot jó útnak hosszú távon, de egy 5 évessel elhitetni, hogy a mikulás feledékeny nos az nem nagyobb hazugság, mint azt mondani, hogy egyáltalán a mikulás hozta. Ne feledd el, hogy valójában a karácsony közületek neked jelent legtöbbet, nekik alig van még emlékük. Talán fel sem tûnik nekik. Ha meg nem óvodások, nincs is, aki befolyásolja õket. Bölcsi-ovi félében dolgozom, 1-3 éves korig vannak gyerekek. A mikulásnak öltözött hapsitól szinte mindenki megijedt, még a legidõsebb fiú is. Egyszerûen nem tudják még, mi az a karácsony. Nem tûnik fel nekik, viszont hihetetlen hiszékenyek. Sokkal nagyobb törést okozol, ha azt mondod egy ekkora gyereknek, hogy nincs, mintha nem mondasz semmit. A kicsiknek ugyanis csak MOST van. Ezért is a sok hiszti, MOST van, jövõ nincs. Az, hogy majd jövõ héten, neki egy világ. Vissza sem emlékszik annyit. Sok sikert, remélem, segítettem!
óvodás korú gyerekeknek nem hinném, h fel fog tûnni, h két héttel késõbb van a karácsony. Szerintem nyugodtan tarthatjátok késõbb, mert nekik mindegy, csak legyen meg a hangulata és kapjanak ajándékot, és hazudni meg nem kell, csak mond azt január elején, h gyerekek most jön a jézuska.:) emiatt meg ne sírj!!!
Azt nem lehetne megoldani hogy a nagyitól kölcsönkérsz addig, aztán 2 hét múlva megadod neki a pénzt. S akkor tudnál venni a gyerekeknek.Gondolom a nagyi is megértené hogy szorult helyzetbe vagytok, s nyilván a gyerekek az elsõk.
A kérdező hozzászólása: Az elõleget is próbáltuk már, de nem lehet, vagyis lehet de mivel egy nagy vállalatnak dolgozom én is és a párom is, mindennel papírozgatnak. Igényelni kell az elõleget meg ilyenek, a fõirodán pedig ahol elbírálják már senki sem dolgozik az ünnepek miatt. Jan. 6.-án vennék csak elõ a papírjaim. :(
Én még mindig azt mondom, hogy próbálj anyukáddal megbeszélni. Persze értem, hogy szeret bizonyítani, de próbáld meg neki nagyon komolyan elmondani, hogy ez most nem róla szól, hanem a gyerekekrõl, és hogy gondoljon bele, hogy ha õ lett volna a te helyedben, amikor még te voltál voltél kisgyerek. Ha anyukád hajthatatlan akkor amit az elõzõ mondott az is jó ötlet, csak van, aki megérti a helyzetedet.
Akkor kölcsön. Tudom pl a gyerekjátékok sem olcsóak így én elosztanám 2-3 felé is ha csak valamennyit tudna adni valaki. Mert sokunknak lenullázó is ez. De nem baj ez ilyen. Gyorsan telcsi jóbarátnõknek, úgy is megértik, és kicsit innen kicsit kedves kolléganõktõl. Vagy ami gyakorlatias lenne, beszélnél a munkáltatóddal és kérnél rá fizetési elõleget mert ilyenre is van lehetõség és a fõnökök is nagyon komolyak tudnak lenni ha elmondod neki a helyzetet. Én is volt már hogy kénytelen voltan ilyet kérni. Elõfordul. Ez lenne a leggyakorlatiasabb. Én ezzel kezdenék.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos a 3as kizárt. :( Édesanyám nagyon szeret bizonyítani, minden áron. MOndtam neki az elsõ pár ajándék után, hogy elég, mert már nekem kellemetlen, hogy ennyit vesz a gyerekeimnek én meg nem tudok semmit venni. :( erre nem rég küldi a képeket, hogy még mit vett azóta mióta utoljára beszéltünk. :( tehát a 3as nem megoldható...sajnos
Egy ilyen viszonylatú kölcsönnél ha egy hónapra adod vissza az is kb rendben van. Amúgy meg ezt meg fogják érteni. Valaki csak tud adni kölcsön. Gondolom a január eleji fizuból adnád meg. Szerintem sima ügy. Jó? Rendben lesz az. és fel a fejjel! :) Majd írjál hogy alakult. :)
Ne sírj! A 3as válasz okés. Ez az egyik megoldás. Vagy próbálj meg kölcsön kérni ha biztos meg tudod adni hamarosan. De azt ugye mindig óvatosan ha kölcsön és inkább kicsit kevesebbet ha nehéz lesz megadni. 3 as! Többi felejtõs, bár az igaz hogy ne hazudj nekik mert simán észrevehetik, de ettõl ezt ne hagyd ennyiben. Okés?
A gyerekek ilyen zsenge korban is nagyon ertelmesek es az emlekezo kepesseguk is fejlett. Csak az igazat szabad megmondani, semmi felekeppen ne hazudj
Mond azt nekik h a jézuskát kirabolták
Ha a nagymamájuk jól bevásárolt, akkor beszéld meg vele, hogy abból valamennyit adhass te oda, aztán majd ha lesz pénzed, kifizeted neki. Végül is nem riválisok vagytok, hanem a gyerekek szülei illetve nagyszülei. Vagy?
Szóval ne "tedd át " a Karácsonyt, valld be, hogy mikor van, szerintem nem fogják zokon venni, még azt se , ha nem tudsz nekik most venni semmi ajándékot. Nem is az a legfontosabb.
Kedves kérdezõ, hogy alakult aztán? Meg sikerült oldani?

Mit tehetek, ha nem tudok megélni (munka hiányában) a gyerekekkel?

Kicsik a gyerekek, egyedül nevelem őket. Csak olyan munkát vállalhatok, ami igazodik az óvi, iskola nyitvatartásához.Önkormányzat vajon tudhat segíteni? Közmunkának mik a feltételei? Vagy inkább csendben éhezzünk, mert még elveszik őket? Családsegítő? Hová forduljak?Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: EGy hasonlo helyzetben elo holgy pl. elvegzett egy massz. tanfolyamot, eleinte szalonban dolgozott, ma pedig mar az otthonaban vegzi ezt, ket gyermeket nevel, nagyon sok munkaja van, mivel a kornyezeteben hasonlo nincs pl. hiszen egy kozeli varosba kellett bejarnia dolgozni, ma pedig onalloan dolgozik! TEhat valoban lehet mas fajta segitseget is kerni, viszont az igazi megoldasra lenne szukseged, mivel a gyerekek nonek, es egyre tobb lesz az igenyuk is, ezzel tisztaban kell lenned. Hol eltek?

EGy hasonlo helyzetben elo holgy pl. elvegzett egy massz. tanfolyamot, eleinte szalonban dolgozott, ma pedig mar az otthonaban vegzi ezt, ket gyermeket nevel, nagyon sok munkaja van, mivel a kornyezeteben hasonlo nincs pl. hiszen egy kozeli varosba kellett bejarnia dolgozni, ma pedig onalloan dolgozik! TEhat valoban lehet mas fajta segitseget is kerni, viszont az igazi megoldasra lenne szukseged, mivel a gyerekek nonek, es egyre tobb lesz az igenyuk is, ezzel tisztaban kell lenned. Hol eltek?
vöröskereszthez menjél be biztos tudnak segíteni.
Önkormányzat, családsegitõ. Vannak segélyek, amik ilyenkor adhatók, és ha nem is sok, de legalább egy kis segitség.
"Nem derül ki írásodból, hogy hol a gyerekek apja." Gondolom, nem azért nem irta a kérdezö, , mert lényeges lenne, valószinüleg nem játszik szerepet a gyerek eltartásában. "Amennyiben él, akkor neki is kötelessége a gyerekek nevelése. Tettekben is és anyagi támogatással is." Elvileg igen, de ha pl. nem dolgozik, vagy nem MO-on van, akkor hiába kötelessége, gyakorlatilag a kérdeö mégsem kap töle semmit. "Ha ez az állás nem igazodik az ovihoz/sulihoz, akkor ne te vidd/hozd õket oda, hanem az apjuk! Akár hozzájuk is költözhetnek, hisz neki is el kell tudnia látnia õket." PErsze, mert annyira könnyü állást találni. AZ apjuk valószinüleg nem véletlen nincs velük, ha ennyire egyszerü lenne a megoldás, akkor erre már a kérdezö régen rájött volna. Ha az apjuk tényleg szerepet játszana, akkor sem megoldás, amit irsz, mert ha az apa hozza-viszi illetve ellátja a gyerekeket, akkor ÖT rugják ki a munkahelyéröl - és ugyanott vannak, mint most, csak a gyerekek lettek kiszakitva a megszokott környezetböl. MEg azert megnézném azt az apát, aki ilyen pici gyerekeket munka MELLETT el tudna látni és HAJLANDÓ is erre. "Feltételezem nem olyan emberrel vállaltál gyerekeket, aki kisujját sem mozdítja a gyerekeiért. ha pedig igen, akkor nincs mit tenni." Feltételezni sok mindent lehet, de sok férfi elöször akkor lesz ilyen, ha már ott vannak a gyerekek. Az meg, hogy "akkor nincs mit tenni" nem segit a kérdezönek. "Ha nem él az apa, esetleg súlyos beteg, rokkant, bármi... Akkor lehet tovább gondolkodni, hogy ki van családtag.rokon, aki segítene." Ha az apa nincs olyan helyzetben, hogy segitené a családot, akkor nem valószinü, hogy a rokonság beszállna, márcsak azért sem, mert a legtöbb család (és ide tartoznak a rokonok, családtagok és ismerösök is) jelenleg éppen csak meg tud élni, másokat segiteni már végképp nem fér bele. Azt meg te sem gondolod komolyan, hogy BÁRKI is segitené a kérdezöt, miközben emiatt ö meg a családja éheznek... Egyébként feltételezem, hogy a kérdezö nem itt érdeklödne, ha családi segitséget kapna.
A közmunkához elõször regisztrálni kell a munkaügyi központban majd jelentkezni az önkormányzatnál. Milyen bevételed van?? Hány gyereked van, mennyi idõsek? Apukával mi van, él fizet gyerektartást , meghalt a gyerekek kapnak árvaellátást? Mindenképpen igényelj az önkormányzatnál lakásfenntartási támogatást és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt!!!! Menj be a családsegítõbe!
Vidéki vagy pesti vagy?Szerintem az Önkormányzatban kéne kezdeni.Esetleg a családsegítõk?
Éljen a felelõs gyerekvállalás! Tényleg apuka hol van? Ha lelépett, akkor is kérhetsz tõle gyerektartást. Közmunkából is csak éhenhalni lehet, de több mint a semmi. Munkaügyinél kilincselni folyamat, önkormányzathoz, családsegítõhöz fordulni, hátha tudnak valamit segíteni. Adj fel hirdetést pl takarítanál vagy valami, esetleg a szakmáddal próbálj valamit kezdeni.
A "felelõs gyerekvállalás" csudszép, de közbeszólhat az élet, egy tragédia, bármi ilyesmi. Sajnálom kérdezõ, hogy ketten is bíráltak a tények tudta nélkül, ez Magyarország. Aki segít, még az is belédrúg egy félmondattal. Vöröskereszt, önkormányzat jó ötlet, õk talán mondanak valami lehetõséget, de õket is olyan sokan felkeresik nap mint nap, hogy nem biztos hogy rögtön megoldást találnak.
Nem derül ki írásodból, hogy hol a gyerekek apja. Amennyiben él, akkor neki is kötelessége a gyerekek nevelése. Tettekben is és anyagi támogatással is. Ha él, fizet gyerektartást és ennek ellenére is kevés a bevételed, akkor keress olyan állást, hol elegendõ pénzt kapsz. Ha ez az állás nem igazodik az ovihoz/sulihoz, akkor ne te vidd/hozd õket oda, hanem az apjuk! Akár hozzájuk is költözhetnek, hisz neki is el kell tudnia látnia õket. Feltételezem nem olyan emberrel vállaltál gyerekeket, aki kisujját sem mozdítja a gyerekeiért. ha pedig igen, akkor nincs mit tenni. Ha nem él az apa, esetleg súlyos beteg, rokkant, bármi... Akkor lehet tovább gondolkodni, hogy ki van családtag.rokon, aki segítene. Elõbb azonban kérdésünk a kérdésedre, hogy hol az apa?
Utolsó ha az apának nincs bejelentett munkahelye, akkor cseszheti a gyerektartást a kérdezõ, ugyanis nincs mibõl levonni. Sógornõm elsõ férje 6 éve így nem fizet gyerektartást...
Ne kezdjétek már el bírálni a gyerekvállalásért..... Felelõd gyermekvállalás a mai világban??? Esetleg a politikusoknak akik milliókat zsebelnek be. Ha nem vállalnánk gyereket azért. mert fúú mi lesz késõbb, Magyarország kihalt volna... És ne vállaljak majd gyereket azért, mert a ki...aszott állam úgy elcseszte, hogy nincs elég munkahely, emelik az árakat és a fizetéseket nem???? Köszönöm nõként minden vágyam az hogy anya legyek és nem dobom el ezt a lehetõséget magamtól.... Bocs az offért. Kérdezõnek: Önkormányzatnál igényelhetsz rendszeres gyermekvédelmi támogatást, ehhez jár hogy ha a gyerekek ovisok, iskolások, bölcsisek az étkezésük (tízórai, ebéd, uzsonna)ingyen van. Így legalább egyel többször esznek fõtt ételt és nem neked kell kigazdálkodnod. Igényelhetsz szociális segélyt, átmeneti támogatást stb. Az önkormányzatnál tudnak bõvebb felvilágosítást adni.
Elõször is van ugye apuka. Ha lelépett, gyerektartás. Ha ez nem lehetséges, kell kérni a megelõlegezést az államtól. Ha apuka elhunyt, akkor árvasági ellátást lehet igényelni. Ezután jöhet az önkormányzat, segélyszervezetek. Az interneten kezd el nézelõdni.
A kérdező hozzászólása: Van apjuk, de mivel a gyerekek nálam vannak elhelyezve, nem segít.(és persze az új barátnõ sokkal fontosabb) Ad gyerektartást, de az a rezsire sem elég. Én felelõsen vállaltam a gyerekeket, az apjuk nem, aki itthagyta õket egy új nõért. Családsegítõvel már beszéltem, de érdemben nem tudtak segíteni, felajánlottak rendszeres konzultációt. Van szakmám, diplomám, nyelvvizsgám, de állás nincs. A szakmámban meg 12 órás folyamatos mûszak. Köszönöm a válaszokat, folytatom a munkaügyi kp-ban, arról eddig lebeszéltek, hogy feleslegesidõpocsékolás. Mivel gyesen vagyok még, lehet leráznak onnan is.Akkor önkormányzat?Hátha tudnak mondani valamit...
tudom, nem egy álommeló, de nézd meg a telemarketinges munkákat. ott van 4-6 órás mûszak is, ha jól dolgozol akkor jár jutalék, ott van a CSP, talán más támogatások is, hiszen egyedül nevelsz két kicsit. nézd meg az állásportálokat, sok olyan melót is kínálnak, amihez nem kell szakmai tapasztalat. ha a gyerekek eltartása a tét, akkor vállalj el bármit, amibõl tisztességesen elegendõ pénzt kereshetsz.
Nem tudsz 12 órában a munkakörödben dolgozni, valaki meg besegítene a gyerekek körül? Valaki csak van, akire rá mered bízni õket. Egyébként családsegítõ és gyermekjóléti központ, ne aggódj, nem fogják elvenni õket.


Viszkető por allergia ellen mit tehetnék ha nem tudom megszüntetni a poros munkám miatt? Nagyon fontos!

Gyerekkori ekcémám volt, pár hónapja fellángolt a bőrgyógyászom szerint amire kaptam krémet. A fejem is viszket erre kaptam cseppeket, valamint ajánlott fürdetőkrémet nekem és hajsampont. A hajlataimban elmúlt a krém és a hosszú ujjas ruha használatától. A jobb kézfejemen 50Ft-osnyi méretű pörkös száraz gyulladt sebek vannak szintén viszket szóval valószínű hogy a munkahelyemen található rengeteg porra vagyok allergiás a szám is teljesen begyulladt és ég. Van valamilyen ötletetek? Az allergiát a kiváltó ok megszüntetésével szokták orvosolni de én nem tudom eltüntetni az állandó nagy mennyiségű port.

Legjobb válasz: Valamilyen szteroiddal csökkenteni lehetne a tüneteket,de annak súlyos mellékhatásai vannak,nem valószínû,h megérné. Ezért adnak csak ritkán,súlyos esetben. Úgyhogy csak az marad,h védd magad,kesztyûvel,maszkkal vagy keress másik munkát.

Valamilyen szteroiddal csökkenteni lehetne a tüneteket, de annak súlyos mellékhatásai vannak, nem valószínû, h megérné. Ezért adnak csak ritkán, súlyos esetben. Úgyhogy csak az marad, h védd magad, kesztyûvel, maszkkal vagy keress másik munkát.
A kérdező hozzászólása: Ajánlották nekem a Marly Skin bõrvédõ habot a kezemen és a számon mindenképp kipróbálom. Nagyon reménykedem, hogy bejön, de a fejbõrõmre nem tudom alkalmazni:(
Egyáltalán milyen munkát végzel ahol olyan sok a por? Várom válaszod. A kézfejeden lévõ viszketõ sebeket meg lehet gyógyítani még mielõtt komolyabb fertõzés ki nem alakul. Vigyáznod kell az egészségedre, mert ha az nincs semmilyen más munkát nem tudsz majd végezni. Na és a tüdõddel mi a helyzet? Nagyon veszélyes ez a munkahely az életed is rámehet.
A kérdező hozzászólása: Mûkörmös vagyok, nagyon sok vendégem van egésznap a porban vagyok. Van porelszívóm de úgy látom nem elég. A szám teljesen kicserepesedett
Akkor marad a maszk. Láttam már olyat, h valaki így dolgozik.
Elsõ blikkre talán hülyeségnek tûnik, de halál-komolyan mondom: próbáld ki a nyersevést. Csodákat tesz a bõrrel.

Mit tehetek, ha nem tudok kicsit se agresszív lenni idegenekkel?

A gyermekeim tudom fegyelmezni,de idegenek előtt nem megy az agresszió,ha szükséges.Gyermekkoromban nagyon elfojtották bennem ezt a dolgot tini koromban.Egy szakmunkásképzős tanárom -és diákok is agymosást végeztek rajtam(a tanár volt mérvadó),hogy mindig szépen kell beszélni,meg attól,hogy az osztálytársaim alpáriak,attól nem kell nekem is olyannak lennem.Utána úgy éreztem,nincs jogom megvédeni magam.Ennek az egésznek az lett a vége,hogy senkinek nem szóltam vissza semmiért.Tán most kezdtem valamennyit javulni.Annyit tudtam,hogy kimondom mindig amit gondolok,ha nem is mindig szemtől szembe.Kimerem mondani :xarom le,és nem motyogok az orrom alá,hanem hangosabban beszélek.Miben fejlődhetek?Késő felnőttként változni vagy megmarad valamennyire a hiányosságom?

Mit tehetnék, ha nem tudok koncentrálni a tanulásnál? Esetleg ismer valaki jó módszereket?

A koncentrálás valahogy nehezen megy, amikor a könyv fölé kell ülnöm és tanulnom. Szeretnék ezen változtatni, mert nagy céljaim vannak, és az elérésükhöz tanulni kell. Gyorsan, hatékonyan és alaposan szeretnék tanulni. Erre várok ötleteket :) Ti hogy tanultok? :)

Legjobb válasz: néha tanulás elõtt aludtam 1-2 órát, mert úgy frissebb a gondolkodás sztem. Ne legyen zaj, a fény legyen elegendõen erõs, tehát ne homályban tanulj.

néha tanulás elõtt aludtam 1-2 órát, mert úgy frissebb a gondolkodás sztem. Ne legyen zaj, a fény legyen elegendõen erõs, tehát ne homályban tanulj.
Esetleg B6 zsírsav, meg én elõtte átgondolom hogy miért lesz jó a holnapután és így több kedvem van hozzá[bár a leírásból nem azt vettem le hogy nem akarsz tanulni]de én így segítek magamon

Mit tehetek ha nem tudok nőgyógyászhoz menni de baj van?

A baj: változó, mindenféle szín? állandó folyás, id?nként nagyon büdös, nagyon csíp, darabos. Viszket is. Nagyon zavar már.

Legjobb válasz: Pedig ehhez doki kéne. :( Miért nem tudsz menni?

Pedig ehhez doki kéne. :( Miért nem tudsz menni?
Szerintem ezzel nem otthon kellene kísérletezned.Ez biztos valami gombás fertõzés.Próbálj meg elmenni nõdokihoz! Nem értem miért ne tudnál, valami komoly oka van?
Próbáld ki a kamillás ülõfürdõt, esetleg a cickafarkot, igyál is napi 1 -2 csészével; és jó lehet a Klion tabletta és kúp is, de azt is csak receptre adnak, bár a körzeti orvos is fel tudja írni. Natúr joghurt: pasztörizálatlan, élõflórás joghurt. Három kanálnyi joghurtba csepegtess körülbelül hat csepp grépfrút- vagy teafaolajat. Miután összekeverted, márts bele egy minitampont, majd lefekvés elõtt helyezd fel a hüvelyedbe. Az élõflórás joghurt lactobacillust tartalmaz, az illóolajok pedig segítenek elpusztítani a káros baktériumokat. Ülõfürdõ A gyógyulást elõsegítheted azzal is, ha a bakteriális fertõzés tüneteit ülõfürdõvel enyhíted. Fontos, hogy a fürdõ mindenekelõtt cseranyag-, valamint flavonoidtartalmú gyógynövényeket tartalmazzon. Ilyen lehet például a fehér árvacsalán, a varázsmogyoró-kéreg vagy a réti palástfû. Mindehhez pedig tanácsos gyulladáscsökkentõ növényt adni – például körömvirágot vagy cickafarkot. Mielõbbi javulást!
Hónapok telhetnek el úgy, hogy otthon próbálkozol egyik kencével a másik után. Amit elérhetsz ezzel az az, hogy a hüvelyi fertõzésed felszáll, gyulladást okoz a méhben és késõbb a petevezetékekben is, melyek kötõszövetesen átalakulhatnak és ezáltal meddõséghez vezet. Ez nem tipp, ez tény. Ha meg akarsz gyógyulni: MENJ ORVOSHOZ! Olyan nincs, hogy "nem tudok menni". KELL. MUSZÁJ! Ez nem játék.
Ha Nálad van a TAJ kártyád, akármelyik nõgyógyászhoz mehetsz, de MUSZÁJ el menned!

23 éves vagyok, és a bejelentett lakást ami önkormányzati volt és a szüleim nevén azt megvették pár napja. most akkor hajléktalan lettem? Mit tehetek ha nem tudok sehova bejelentkezni?

tudok valahonnan segítséget kérni, mert még a melóhelyemen is létszámcsökkentés volt még decemberben ,azóta munkát se találtam. kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz most velem. itt ott vagyok pár napokat...

Legjobb válasz: Én ezt nem értem! A szüleiddel éltek egy önkormányzati lakásban.Ezt a lakást megvették.KIK? a szüleid? Mert ilyenkor az elsõ joga a lakásvásárlásra annak van aki benne él..vagy hogy is van ez?

Én ezt nem értem! A szüleiddel éltek egy önkormányzati lakásban.Ezt a lakást megvették.KIK? a szüleid? Mert ilyenkor az elsõ joga a lakásvásárlásra annak van aki benne él..vagy hogy is van ez?
A kérdező hozzászólása: az van, hogy van az önkormányzati lakás, amit huszonx éve bérelték a szüleim. viszont adósságot halmoztak fel, ezért az önkormányzat a bérleti jogot eladta másnak. a szüleim egyik itt a másik ott, és én is barátoknál vagyok. szóval az a lakás már más nevén van. ezért gondolom én hogy már oda nem is vagyok bejelentve. csak akkor most mit csinálhatnék???

Aki ad ki albérletbe lakást segítene mire kell figyelni lakás kiadáskor mivel tudom bebiztosítani magam, mit tehetek ha nem fizetnek stb?

Most adjuk ki el?ször a lakásunkat (költöznünk kell, eladni viszont nem is tudjuk meg csak nagyon áron alul lehetne a lakást sokat buknánk rajta így marad az albérletbe kiadás). Nagyon aggódom, hogy esetleg a végén még rosszabbul jövünk ki mintha üresen állt volna. Kérünk 2 havi kauciót az oké. De mit lehet tenni ha nem fizetnek de nem költöznek ki? Hogyan ellen?rizhet? fizetik e a számlákat anélkül hogy idegesít?en a nyakukra járnánk az albérl?nek? Én is laktam már albérletben, magamról tudom, hogy nem verném át sose a f?bérl?t, de másról ezt honnan tudhatom. Mit érdemes beleírni a szerz?désbe? Vannak bent egy pár háztartási gép és bútorok is, hogyan tudom ellen?rizni hogy mondjuk nem adják e el id?közben? Köszönöm ha tud segíteni !

Legjobb válasz: Köszönöm! a másik dolog hogy szeretnénk legálisan csinálni, akkor arról én mint dolgozó magánember hogyan adhatok számlát?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm! a másik dolog hogy szeretnénk legálisan csinálni, akkor arról én mint dolgozó magánember hogyan adhatok számlát?
A kaukció a legnagyobb visszatartó erõ, hogy ne vigyen el semmit és ne rongáljon meg semmit. Aki komolyan és jószándékkal akarja használni az ingatlant az ki fogja fizetni az aukciót.
Amikor én albérletben laktam, akkor a bérbeadóval úgy voltunk megegyezve, hogy a számlákat minden hónapban hónapban Õ fizeti be, mi pedig minden hónapban a fogyasztásmérõk alapján együtt kiszámoltuk az összeget, amit neki adtunk kézbe. Így nem lehet, hogy ne fizesse be az számlákat :) Szerintem ez jó megoldás lehet, az egyetlen akadály, ha távolabb költöztök, és nem tudjátok folyton ellenõrizni, de akkor meg barátra-rokonra kell bízni az ügyintézést. Magánszemélyként egyébként kiadhatod teljesen legálisan is a lakásodat, nem kell számlát adnod róla ( nem is tudnál). Azt hiszem hetes adószámot kell kiváltanod, de lehet, hogy azt se szükséges, csak ha cégnek adod ki.

Facebook: Ha like-lok egy képet, bejegyzést stb. nem jelenik meg az üzenőfalon. Mit tehetek? Angolul nem tudok. Csak ha oldalokat like-lok az látszódik. Köszönöm a segitséget: Lali bá'

Legjobb válasz: szija...hat atol fug mijen kepet szeretnel like zni..mert ha oldalokon van es be likezed akorkintvan az uzifalodon.,......de ha rendes kepet akor...nem mutasa....

szija...hat atol fug mijen kepet szeretnel like zni..mert ha oldalokon van es be likezed akorkintvan az uzifalodon., ......de ha rendes kepet akor...nem mutasa....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!