Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnek ha (1463 db)

Mit tehetek ha 1 honapos babámnak kezd hőemelkedése lenni? Hétvége van, orvos itt a faluban nem rendel. Mit tehetek ha kúpunk sincs lázra?

Nagyon aggodom.Mi lesz ha egész éjszaka lázas marad?Fürdetni lehet ?t meleg vizben vagy az jobban felviszi a lázat?

Legjobb válasz: Mérd 2 óránként, és ha nagyon kell, elviszitek ügyeletre valahogy. De ne kelljen:-) Babáknál 38-tól beszélünk lázról , addig nem kell semmi tenned. 37-38 között hõemelkedése van, de ez még "nem gond". Ha eléri a 38-at, tegyél a csuklójára, lábára, tarkójára nedves törölközõt, ha ez sem használ, akkor tedd 37 fokos vízbe, és kis idõ után hûtsd pár fokkal lejjebb a vizet. Ha van otthon , vagy környezetedben bárkinek FLP-s Aloe Vera Activator, akkor kérj tõle, és kilónként 2 csepp adható, nagyon jó lázcsillapításra. A védõnõdet hívd fel , lehet tud neked vinni kupot, de tanácsot adni mindneképp tud, hogy mit tegyél, és hova vidd, ha kell a kicsit. Amúgy hol laktok? Mert ha a közelben, én is vihetek neked kupot is, és FLP activatort is. (Gyõr mellett lakom) És ne félj, mert a baba megérzi!Nyugi:-)

Mérd 2 óránként, és ha nagyon kell, elviszitek ügyeletre valahogy. De ne kelljen:-) Babáknál 38-tól beszélünk lázról , addig nem kell semmi tenned. 37-38 között hõemelkedése van, de ez még "nem gond". Ha eléri a 38-at, tegyél a csuklójára, lábára, tarkójára nedves törölközõt, ha ez sem használ, akkor tedd 37 fokos vízbe, és kis idõ után hûtsd pár fokkal lejjebb a vizet. Ha van otthon , vagy környezetedben bárkinek FLP-s Aloe Vera Activator, akkor kérj tõle, és kilónként 2 csepp adható, nagyon jó lázcsillapításra. A védõnõdet hívd fel , lehet tud neked vinni kupot, de tanácsot adni mindneképp tud, hogy mit tegyél, és hova vidd, ha kell a kicsit. Amúgy hol laktok? Mert ha a közelben, én is vihetek neked kupot is, és FLP activatort is. (Gyõr mellett lakom) És ne félj, mert a baba megérzi!Nyugi:-)
Fogadj meg egy jó tanácsot kúpod lázra mindig legyen otthon. Ha szükség lenne rá / de ne legyen/ orvosi ügyelet biztos van a környéken.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ.Sajnos nem a közelben lakunk-Szlovákia.Kipróbalom a tanácsaidat.Még egyszer köszönöm

Mit tehetnék ha a szüleim nem akkarnak nekem venni egy hörcsögö (aranyhörcsög) azért nem akkar mert haram mit tehetnék ezelen?

Legjobb válasz: Háát, az aranyhörcsög az tényleg harap, ráadásul a hegyes fogaival még fájdalmas is... Ha ez a kifogás, nem nagyon tudod õket meggyõzni... És ha ajánlanál egy kompromisszumos megoldást? A dzsungáriai törpehörcsög szelídebb, nem harap. Ráadásul kisebb, aranyosabb... kevesebbet eszik, kisebb hely elég neki ( persze csak az aranyhörcsögéhez képest relatív kisebb hely, természetesen akkora kell neki, hogy kielégíthesse mozgásigényét).

Háát, az aranyhörcsög az tényleg harap, ráadásul a hegyes fogaival még fájdalmas is... Ha ez a kifogás, nem nagyon tudod õket meggyõzni... És ha ajánlanál egy kompromisszumos megoldást? A dzsungáriai törpehörcsög szelídebb, nem harap. Ráadásul kisebb, aranyosabb... kevesebbet eszik, kisebb hely elég neki ( persze csak az aranyhörcsögéhez képest relatív kisebb hely, természetesen akkora kell neki, hogy kielégíthesse mozgásigényét).
Semmit. Ha a szüleid szerint haram (bûn, arabul) hörcsögöt tartani, akkor nem tehetsz semmit. Google traduttore-val írtál?
Egyetértek az elsõ válaszolóval! Ha ezt a fajtát nem engedik, csak azért, mert harap, akkor szerintem is válassz egy másikat fajtát.
Ha normálisan bánnak vele, akkor nem harap egyáltalán. Megfelelõen kell tartani és szelídíteni. De amúgy nem is nagyon kell szelídíteni, mert hamar megszokja a gazdit és nem fog harapni, csak nem szabad hirtelen és váratlanul hozzáérné amikor pl. alszik, mert megijed. És ha harap, csak ijedtségbõl teszi mert tapintatlanul értek hozzá.
Ne mondjátok ezt az én hörim életemben nem harapott meg ne is mondjatok iet nem ajánlom az aranyhörcsögöt mert az hidd el nem jó :S de a szíriai aranyhörcsöggel volt már tapasztalatom és ha már pár hónapos korától kézhez szoktatod nem lessz neki párja sajnos nekem tegnap halt meg a szíriai aranyhörcsögöm és nem lessz mégeggy ien :, (csak az a baj velük ha egyszer meghal nagyon fogsz sírni hidd el :( szerintem ne akard megtudni mien ;( de azért én nem szólok bele a dolgadiba :) de ha veszel hörcsögöt ezzel jár :S na szia remélem hasznos kommentet tudtam neked nyújtani :D sok szerencsét a hörcsögválasztásban ha lessz alkalmadrá:DDD
ja és amúgy a szíriai hörcsögöm 5 évesen halt meg ;)
A kérdező hozzászólása: hat nekem most halaim vannak . Es ok is macerasok . Az o helyukre jonn majd a horcsog. Es en nagyon szeretek gepezni , de en csak mindig 25 percet gepezhetek. Es en mindenkepen sziriai aranyhorcsogot kerek. Es figyelek is majd ra es nincs is semmi eletromos keszulek a korcseken. Vagy is a konektor veszelyes?

Mit tehetek ha a munkáltatóm táppénzre akar küldeni a terhességem miatt?

Nem vagyok veszélyeztetett és nyugodtan dolgozhatnék. Viszont ahogy szóltam, hogy babát várok azóta el akarnak küldeni. De még 6 hónapig csak a fizu 60%-a nagyon karcsú lenne. Ráadásul ha most elmegyek táppénzre a 180 napom sem lesz meg, mert gyed után vagyok és emiatt nem a valós fizetésem, hanem a minimálbér kétszerese után kapnám csak a tgyást és minden mást is. És ez jóval kevesebb lenne. Megtehetik, hogy akaratom ellenére táppénzre kell menjek?

Legjobb válasz: A törvény szerint nem tehetik meg, sõt ha belegondolsz, az a törvénytelen, hogy egy egészséges ember táppénzen legyen. Ezt hívják táppénzcsalásnak, és mostanában újra keményen büntetik. Persze szerezhetsz a dokitól táppénzes javaslatot is. Az más más kérdés, hogy mik lesznek a következményei, ha akaratuk ellenére maradsz. Valószínûleg nem lesz náluk hosszú távú munkád, amikor visszamész dolgozni. Jó példa erre egy másik eset: a férjemnek nem engedik igénybe venni a gyerekek után járó 7 nap! pótszabit. Nyilván ki tudná hajtani belõlük, és nagy szükségünk is lenne rá, de ettõl igencsak bizonytalanná válna a munkahelye. Sajnos ez van, nem tudok neked okos tanácsot adni.

A törvény szerint nem tehetik meg, sõt ha belegondolsz, az a törvénytelen, hogy egy egészséges ember táppénzen legyen. Ezt hívják táppénzcsalásnak, és mostanában újra keményen büntetik. Persze szerezhetsz a dokitól táppénzes javaslatot is. Az más más kérdés, hogy mik lesznek a következményei, ha akaratuk ellenére maradsz. Valószínûleg nem lesz náluk hosszú távú munkád, amikor visszamész dolgozni. Jó példa erre egy másik eset: a férjemnek nem engedik igénybe venni a gyerekek után járó 7 nap! pótszabit. Nyilván ki tudná hajtani belõlük, és nagy szükségünk is lenne rá, de ettõl igencsak bizonytalanná válna a munkahelye. Sajnos ez van, nem tudok neked okos tanácsot adni.
Nem. Ha erõszakoskodnak, akkor pedig mondd meg, h jogi útra megy a téma.
Még mindig elsõ. Ha nem akarsz visszamenni hozzájuk a baba után, akkor ne hagyd magad. Így már a jogi útra terelés is mûködhet. Csak arra figyelj, hogy ne készítsd ki magad, illetve ne hagyd, hogy kikészítsenek idegileg, hiszen az egészségetek fontosabb, mint a pénz. Sok sikert!
Pontosan a könnyített munka miatt akarnak elküldeni. Az én munkahelyemen is ez volt, bár én amúgy is táppénzre akartam menni, csak 2 hetet dolgoztam terhesen, de állandóan húzták a szájukat amiért nekem kellett segíteni cipekedni, ilyesmi. Hiába mondtam, hogy helyette megcsinálom a papírmunkát. Én is csak papíron voltam veszélyeztetett terhes, de ha nem mentem volna táppénzre, akkor tényleg az lettem volna.
Elsõ vagyok. A jogi út emlegetésével én vigyáznék, a jövõre való tekintettel. Azt már járhatóbb útnak érzem, hogy megbeszéled velük mindazt, amit itt leírtál, hátha legalább azt ki tudod sírni, hogy a 180 napod meglegyen.
A kérdező hozzászólása: Tegnap beszéltem velük errõl, és kihozták, hogy csak 4x15ezer forinttal lesz kevesebb a pénzem... Ami persze hülyeség. Csak a táppénz miatt havi 80ezerrel lenne kevesebb. Amúgy ide már nem akarok majd visszamenni a baba után. Kértem a könnyített munkát, amire elméletileg törvényileg lehetõségem van, de azt mondták nincs ilyen...


Mit tehetek, ha a beteg, eltartott apám nem hajlandó a betegségét gyógyíttatni? Nem működik együtt sem az orvosokkal, sem a családtagokkal!

Legjobb válasz: A törvény szerint kénytelen leszel eltartani, vagy utcára is teheted, ha érdemtelennek ítéli meg a bíróság. Mit mond apád, miért nem mûködik együtt? Iszik?

A törvény szerint kénytelen leszel eltartani, vagy utcára is teheted, ha érdemtelennek ítéli meg a bíróság. Mit mond apád, miért nem mûködik együtt? Iszik?
Kevés az infó! Milyen betegségét? Rákos és elege van a szenvedésbõl... Vagy bipoláris, személyiségzavaros, alkoholista vagy fertõzõ beteg, amivel a TI életetekre is veszélyes? Nem mindegy.
Mondjátok meg neki, hogy ennek pár év múlva milyen következményei lehetnek, ijeszétek meg.Vagy zsaroljátok meg érzelmileg.
Joga van hozzá, hogy ne akarja gyógyíttatni magát! Senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy orvoshoz menjen, vagy épp szenvedjen. Eltartani meg kötelessége a családnak.
Mit mond, miért nem?
Milyen betegség?
"Joga van hozzá, hogy ne akarja gyógyíttatni magát! Senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy orvoshoz menjen, vagy épp szenvedjen." Nézz utána jobban, de szerintem ez tévedés. Ha a beteg nem mûködik együtt az orvosokkal, akkor azzal általában magára vállal minden jogi felelõsséget. "Eltartani meg kötelessége a családnak." Itt írják: http://www.glossaiuridica.hu/gi1101/bun/gi1101_bun_rozsa_pir.. hogy a szülõk eltartása csak elvi kötelesség, a gyakorlatban még soha senkit sem köteleztek ilyenre Magyarországon. Persze a gyerekek sokszor támogatni szokták a szüleiket maguktól is.
Az elõbb nagyon jogász voltam. Igazából lehet, hogy csak beszélgetnetek kellene. Elõfordulhat például, hogy nem bízik az orvosokban, vagy hogy már egy kicsit a halálra készül, ezért nem keresi a gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem félreértettétek a problémámat. Nem arról van szó, hogy a tartási kötelességnek ne tennénk eleget, hanem az a problémám, hogy ha idõben kezelteti magát - amire számtalanszor felhívtuk figyelmét - nem jutott volna olyan egészségügyi állapotba, amelybõl már nincs visszaút.Ezzel a még hátralévõ életét teszi szinte elviselhetetlenné és ezt a hozzátartozói kénytelenek nézni és alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

Mit tehetnek ha zaklatnak, piszkálnak a suliban? (Olyanokat mondanak nekem, hogy "mindenkinek jobb lenne ha meghalék")

Most vagyok gimiben kilencedikes, elég gagyi iskolába és annál is rosszabb osztályba kerültem. Már els? héten piszkáltak de akkor még azt nem vettem komolyan, gondoltam csak barátkozni akarnak.. Folyamatosan jöttek a dúrvábbnál dúrvább beszólások, cukkolások (pedig nem vagyok egy kinézetre feltün? jelenség) akkor kezdtem frusztrált lenni és félévkor komolyan tervezem, hogy kiiratkozok és máshova, egy jobb helyre megyek, talán egyházi sulit is. Ma megkaptam az eddigi legrosszabbat és a többi s*gg hülye gyerek meg csak röhögött rajta órán a tanár meg nem szólt semmit és ami nagyon megijesztett hogy tényleg elgondolkoztam hogy talán megteszem.. :(

Legjobb válasz: Ilyet senki nem mondhat senkinek, és nem cselekedhet senki sem így senkivel,legyen az a másik bármilyen. Ha már ilyen durva dolgokat tesznek, mondanak, az biztossá teszi, h velük van a baj, nem veled. Menj, amint lehet. Én még a félévet sem várnám meg. Komolyan, én amint lehet, holnap bemennék a választott suliba és megkérdezném a titkárságon, hogy jöhetek át minél hamarabb, akár elmesélve az okot az ottani ügyintézõknek. Vannak barátaid? Szüleiddel jóban vagy? Tudsz errõl beszélni valakivel? Mert jó lenne, ha lenne mögötted valaki, akivel mindig beszélgethetsz, akire számíthatsz. Amúgy ajánlom a kek-vonal.hu-t, ha másra nagyon nem számíthatsz. És tényleg keress valaki támaszt, aki színesebbé teheti a napjaidat. Melyik sulik jönnék szóba, amibe átmehetsz? Nézz utána, hogy ott nincs nagyon ilyen, de nem hiszem -vagy legalábbis remélem-, hogy ez nem gyakori dolog az iskolákba. És menj át minél hamarabb. Hajrá! És csináld, mert különben megörülsz. Lehet, hogy most azt hiszed, hogy még hosszabb ideig kibírod, de nem biztos. A kamasz kor amúgy is labilis idõszak, nem kell még rá jó pát lapáttal. És ezt igenis fel kell majd dolgoznod, és ha tovább maradsz, lehet hogy még nehezebb lesz. Ja és ha a szüleid nem engedik, akkor is küzdj, menj be a másik suliba a papírokért, intézd, próbálkozz, akár ifjúságvédõvel, ez nem élet, hogy heti 5 napot ilyen barmokkal töltesz.

Ilyet senki nem mondhat senkinek, és nem cselekedhet senki sem így senkivel, legyen az a másik bármilyen. Ha már ilyen durva dolgokat tesznek, mondanak, az biztossá teszi, h velük van a baj, nem veled. Menj, amint lehet. Én még a félévet sem várnám meg. Komolyan, én amint lehet, holnap bemennék a választott suliba és megkérdezném a titkárságon, hogy jöhetek át minél hamarabb, akár elmesélve az okot az ottani ügyintézõknek. Vannak barátaid? Szüleiddel jóban vagy? Tudsz errõl beszélni valakivel? Mert jó lenne, ha lenne mögötted valaki, akivel mindig beszélgethetsz, akire számíthatsz. Amúgy ajánlom a kek-vonal.hu-t, ha másra nagyon nem számíthatsz. És tényleg keress valaki támaszt, aki színesebbé teheti a napjaidat. Melyik sulik jönnék szóba, amibe átmehetsz? Nézz utána, hogy ott nincs nagyon ilyen, de nem hiszem -vagy legalábbis remélem-, hogy ez nem gyakori dolog az iskolákba. És menj át minél hamarabb. Hajrá! És csináld, mert különben megörülsz. Lehet, hogy most azt hiszed, hogy még hosszabb ideig kibírod, de nem biztos. A kamasz kor amúgy is labilis idõszak, nem kell még rá jó pát lapáttal. És ezt igenis fel kell majd dolgoznod, és ha tovább maradsz, lehet hogy még nehezebb lesz. Ja és ha a szüleid nem engedik, akkor is küzdj, menj be a másik suliba a papírokért, intézd, próbálkozz, akár ifjúságvédõvel, ez nem élet, hogy heti 5 napot ilyen barmokkal töltesz.
Hát igen, úgy tûnik, értelmesebb vagy, mint õk.
Huhh, hát sajnálom. Szerintem tanulj most nagyon, hátha felvesznek egy jobb hírû suliba, ott általánosságban normálisak az emberek.
Tanulj, és tegyél meg mindent, hogy átvegyenek egy másik (jobb!) suliba! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Jajj köszönöm az aggódást ^^ De igen, Kedden megyek az új suli igazgatójához beszélni anyummal.
komolyan, nem is ismerlek de már aggódom érted:(
Hogyan tanulsz/öltözöl/viselkedsz ? Ha nagyon rossz a helyzet, és tényleg "gagyi" a suli, akkor tényleg váltani kéne.
Úristen.. Ez melyik iskola??
A kérdező hozzászólása: Tanulásom épp, hogy jó, ezért is sokszor strébereznek pedig csak annyi a titka, hogy én tanulok õk meg nem. Öltözködésem átlagos :O nem csak én hordok márkás cuccokat. + még annyi, hogy nem tudok nevetni azon hogy dobálják egymást papírral meg csúnyán beszélnek, idétlenkednek állandóan.. Lehet túlnõttem a korosztályom de így van.
Hat nalam se sokkal jobb a helyzet.Max annyi hogy az osztalytarsaim nem piszkalnak, hanem levegonek neznek, de masok csufolnak.Remelem atmentel egy mas suliba es javult a helyzeted. 14\L

Mit tehetnék ha rosszul bármilyen ételtől?

Pár hete volt mandula m?téte, akkor ugyebár nem nagyon ettem másfél-2hétig...gondolom eléggé összesz?külhetett a gyomrom. Most már elég egy nap egy pár falat, v egy kis tányér valami...és utána rögtön 1-2óráig szenvedek annyira hányingerem van. Egyáltalán nem vagyok éhes,ha az vagyok eszem de ez kb egy nap csak egyszer van és akkor is nagyon picit eszem és utána jön a szenvedés.

Legjobb válasz: Uh elírtam a kérdést S: Elnézést. Szóval *Mit tehetnék ha rosszul vagyok bármilyen ételtõl? És *mûtétem nem mûtéte :)

A kérdező hozzászólása: Uh elírtam a kérdést S: Elnézést. Szóval *Mit tehetnék ha rosszul vagyok bármilyen ételtõl? És *mûtétem nem mûtéte :)
Az a lényeg, hogy kicsinként kell visszaszokatni a szervezetedet az evésre, és elõször csak könnyû kajákat enni, azokból is csak pár falatot. Pl.: fõtt krumpli, fõtt tojás, ropi, gyümölcslevek, tea, háztartási keksz stb. Hidd el, minden vissza fog állni a régi rendbe, csak türelem kell hozzá. Sok sikert a javuláshoz! :)

MIt tehetek ha határozott idejü munkaszerzödésem van (6hónap) és terhes lettem (8 hetes) kirughatnak betegállomány alatt? 3 hete dolgozom ezen a munkahelyen Mit tehetek ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Sajnos simán kirúghatnak, ha próbaidõn vagy. A határozott idejû szerzõdés pedig megint csak nem túl kedvezõ. :(

Sajnos simán kirúghatnak, ha próbaidõn vagy. A határozott idejû szerzõdés pedig megint csak nem túl kedvezõ. :(
Szia! Nekem is határozott idejû szerzõdésem volt mikor terhes lettem. A szerzõdés lejártáig nem rúghat ki, viszont ha lejár, akkor onnantól kezdve nincs védelem és valószínûleg nem alkalmaznak tovább, ha csak nem olyan rendesek, hogy kapsz egy határozatlan idejû szerzõdést. :(
Szia! Igen sajnos itt a határozott idejû szerzõdésen van a hangsúly.Amint lejár másnaptól már nem vagy biztosított, ahhoz pedig hogy a szülés után jogosult legyél a juttatásokra biztosítottnak kell lenned. Ha a szerzõdésed lejár és nem tudják hogy terhes vagy akkor két lehetõséged van ugye: vagy kapsz ismét egy határozott idejût vagy egy határozatlant. Ha határozatlan akkor nyert ügy, ha határozott akkor: nyersz újabb idõt a szülésig a biztosítottságod felé. Ha pedig most elküldenek akkor használd ki a passzív táppénzt /sajna már csak 30 nap/, utána munkanélkülit. Igaz nem írtad hogy elõtte dolgoztál-e illetve mennyit, de ha jogosult vagy a munkanélkülire a szülésig akkor megkapod a TGYÁS-t/GYED-et.
én úgy voltam, hogy decembertõl júniusig határozott idejû szerzõdésem volt.februárban terhes lettem.nem szóltam senkinek, és szerencsére el tudtam palástolni a dolgot.kicsit visszafogtam magam, de nem vetetk észre semmit.megvártam a szerzõdéshosszabbítást és után mikor már tudtam, hogy újabb határozottat kapta, (decemberig)akkor bejelentettem, hogy kisbabám lesz(majdnem 6hónapso voltam)még dolgoztam másfél hónapot és táppénzre mentem.Így kaptam tGYÁST?majd passzív GYEDET.mert ugye szó nélkül nem hosszabbítottak újra decemberben.
engem most küldtek el 6 hónap után, 7hetes terhesen, ugyanígy lejárt szerzõdéssel. valójában nem tudom, hogy jogos-e, most járok utána. az én elgondolásom szerint nem tehetnék meg, mert tök mindegy, miért akar elküldeni, mivel terhesen senki nem venne fel dolgozni, ezért védett vagy. ez tudom, hogy határozatlan idõre így van, de határozott esetében sajnos nem. Szerintem ha olyan az állásod, hogy nem túl megerõltetõ, akkor próbáld kihúzni hosszabbításig úgy, hogy nem mondod el senkinek. Ha szerencséd van nem fog annyira meglátszani és talán a rosszul létek is elkerülnek. Esetleg ha rendes a fõnököd, megbeszélheted vele, de ezt kevésbé ajánlom, kiindulva az én fõnökeimbõl... Én pénztáros voltam, és mivel már volt egy vetélésem nemrég, azonnal elmentem táppénzre. Nem is lett volna baj, de ahogy megtudták, hogy babám lesz és ezért vagyok otthon, rögtön elküldtek. Pedig nekem csak pár napon múlott, mert már elõ voltak készítve a papírok szerzõdés hosszabbításra.

Ha unoka és édesanya a nagymama érdekében eladná a házát amin édesanyának és a nagyinak haszonélvezete van, mit tehetnek ha nagyi nem akarja és nem költöztethetõ ennek hiányában melléjük?

Egyedülálló idõs hölgy 300 km-re tõlük. Szeretik és szeretnék ha maguk mellé vihetnék, de a hölgy még jár kell de nagyon féltik. Egyedül van és messze, senki se segítene ott neki mert csak õk ketten a családtagjai. Hogyan hathatnának rá? Kell-e az õ belegyezése is vagy elég az édesanyáé?

Legjobb válasz: A nagyi is haszonélvezõ. Nélküle semmit sem tehetnek.

A nagyi is haszonélvezõ. Nélküle semmit sem tehetnek.
Szerintem ha nagyi ellenkezik, akkor nem az a fene nagy féltés és szeretet van a háttérben, inkább a ház ára. Amíg nagyi önellátó, /mivel jár kel, / az akarata ellenére nem vehetik magukhoz. Pont arra jó a haszonélvezeti jog, hogy ilyen esetben ne lehessen az akarata ellenére máshogy dönteni, mint ahogy õ szeretné.
Makja van a nagyinak a haszonelvezetivel, kulonben meg eladna a csalad a hazat a feje folul!
Itt a környezetünkben sok a példa hasonlóra. De amíg él a nagymama nem szabad eladni a házát, akármilyen jó is a szándék. Még akkor sem ha odaköltözik hozzátok.Belebetegedne. Fõleg ha nem is akar költözni. Nagyon kevés az olyan idõs asszony aki el is költözik. Hiába van egyedül, hiába nincs segítség stb...
A nagymamanak a tulajdonarol van szo, amin haszonelvezete is van! A nagymama megszokta az otthonat, az egesz eletet ott elte le, de onellato is, tehat jelenleg gondozasra nem szorul stb. ITt nem erdeke az idos holgynek az, hogy a lelki bekesseget, nyugalmat megzavarjak es idegen helyre koltoztessek, hiszen nem adta beleegyezeset sem, ezert tisztelni kell a donteset! Akit szeretunk, azt tamogatni kell, tisztelni, de kenyszeriteni soha nem szabad! Mivel haszonelvezo is, igy nelkule dontest hozni nem tudtok, a jogok mellette allnak!
Kell. Szerencsére. Az öreg fákat nem lehet átültetni 300 km-rel odébb. Nagyjából belehalna a "honvágyba".
Hasonló volt a helyzet az én nagymamámmal is, azzal a különbséggel hogy nem is végleges költözésrõl lett volna szó. Elhozták, de csak még betegebb lett. Rengeteget veszekedett. Mikor végül hazavitték jobban lett, még az addig tartósan magas vérnyomása is visszaállt. Nem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet. Ha egy idõs ember azt mondja nem tud költözni, akkor talán tényleg nem tud.
Ha a nagymama nem akar költözni, akkor miért akarod megmagyarázni, hogy az õ érdekében történne az egész? Itt azért van egy kis ellentmondás. Majd õ eldönti, mi a jó neki.

Mit tehetek, ha betegállományból visszatérve munkahelyem azzal fogad hogy felvettek a helyemre valakit és nem tudok visszamenni nem tudok ott dolgozni. Nem szeretnék felmondani, kirúgni nem akarnak. Mit tehetek ilyen esetben?

Előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Hát ez elég övön aluli... én a helyedben nem mondanék fel. Rúgjanak ki, addig is legalább be vagy jelentve és fizetnek utánad. Egyébként azért elbeszélgetnék a fõnökséggel, hogy ezt mégis hogyan gondolták...

Hát ez elég övön aluli... én a helyedben nem mondanék fel. Rúgjanak ki, addig is legalább be vagy jelentve és fizetnek utánad. Egyébként azért elbeszélgetnék a fõnökséggel, hogy ezt mégis hogyan gondolták...

Mit tehetek ha egy muszlim kipécézett magának? (leírás lejjebb)

Németországba járok suliba és olyan az osztályunk hogy 3 keresztény van és legalább 20 muszlim. Ezzel még nem volt sohasem baj. Legjobb barátaim mind muszlimok és soha nem volt vele bajuk hogy keresztény vagyok. De egynek nagyon szemet szúrt és nagyon agresszív meg azt hiszi hogy ő az isten. Ha meg a tanár észreveszi azt mondja hogy ő muszlim. És?? akkor ez feljogosítja rá? Hozzá sem érek mert ha megütném az lenne hogy a vallása miatt tettem, miközben ezt inkább ő teszi velem a vallásom miatt. Csak annyit modntam neki hogy ne vergődjön ha nem akar visszatakarodni a saját országába. Elvégre nem unió tagokat jobban visszaküldenek ha vergődnek meg sok a gond velük. !Pláne! hogy ő jött egy keresztény országba. Ha baja van a keresztényekkel akkor nemtudom mit keres itt.

Legjobb válasz: Azt teheted hogy betartod az iskola házirendjét és kiprovokálod hogy õ szegje meg. Egyébként ha német állampolgársága van akkor már bajosan fogják visszatoloncolni bárhová is sajnos. A muszlimok jó része amúgy vallási fanatikus, sajnos én meg Londonban dolgozom (dolgoztam) velük amíg rá nem jött a cég vezetése hogy európaiakat alkalmazva sokkal jobban jár és most már a munkatársaim többsége olasz és spanyol. Ég és föld a különbség.

Azt teheted hogy betartod az iskola házirendjét és kiprovokálod hogy õ szegje meg. Egyébként ha német állampolgársága van akkor már bajosan fogják visszatoloncolni bárhová is sajnos. A muszlimok jó része amúgy vallási fanatikus, sajnos én meg Londonban dolgozom (dolgoztam) velük amíg rá nem jött a cég vezetése hogy európaiakat alkalmazva sokkal jobban jár és most már a munkatársaim többsége olasz és spanyol. Ég és föld a különbség.
Idáig süllyedt volna Németország ? Egy osztályban 20 muszlim 3 európaival... ez röhej. Európa haldoklik.
Az vigasztaljon, hogy a németek, svédek, norvégok, hánynak tõlük. Az a gyerek ötvenszer jobban vissza kapja az élettõl, a németektõl bárhova megy, azért ilyen agresszív, nem bírja elviselni, hogy õt baszogatják, õ akar lenni a másik oldalon. Okádék a többségük, le lehet pontozni, de kegyetlen amit lemûvelnek. Hidd el mindenki hány tõlük, senki se bírja elviselni õket. Téged mi vett rá arra, hogy közéjük keveredj? Ismered a mondást. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Szia ! Mond el Istennek ha igazi hívõ vagy ez a módszer sokkal hatásosabb mint, hogy ide írod a a panaszod.
Ugyanazt csináld vele, mint egy más (akár saját vallásodbeli) emberrel: nézd levegõnek, ha zavar, de semmiképp se vágj vissza a szavaira, ha zaklat, akkor jelentsd fel, úgy, mint ahogy mással tennéd. Te ne törõdj a vallásával. És õ sem fog a tiéddel. Neki nincs köze a tiédhez és neked sincs az övéhez. És biztosan nem hiheti magát Istennek, ha valóban muszlim, hiszen ez nagyon messze van az iszlám tanaitól. "Ha megütnéd"?.... Bocs, de miért akarsz primitívséggel lealacsonyodni ehhez az egyénhez?... Emelkedj feljebb, te légy az okos, legyen több eszed, mint neki és hagyd.
Mondom nem kell ezen törnöd magadat, azt a muszlim gyereket amúgy is kutyának nézik ott kint.
A kérdező hozzászólása: Hát mivel ez egy nyelv kurzus de egy rendes iskolában. Így mi csak németet tanulunk napi 5-6 órában. De csak ebben a csoportban van sok muszlim. Magában a suliban csak németek vannak.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, persze elmondom neki, de az nem igaz hogy ide fölöslegesen írtam ki
A kérdező hozzászólása: Hívõ vagyok de szerintem ez butaság. Ez mindenre igaz. Ennyierõvel az oldal létezése is felesleges lenne
Miért lenne Németország egy keresztény ország? Minden ország csak egy ország... Az meg, hogy milyen vallása van kit érdekel? Ha szemét, akkor azért szemét, mert ilyen a természete! Elõttem írók jól mondták: ki kell provokálni, hogy megszegjen egy szabályt! Így õt kirúgják, és még te leszel az, aki meg lehet sértõdve :P
Azért ilyen mert ilyen a természete nem azért mert muszlim...Én nem akarom a srácot védeni de nem történt korábban esetleg valami nézeteltérés köztetek?Mert ok nélkül senkit nem pécéznek ki, v.mindenkivel ilyen???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!