Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék zajos szomszédaim ellen (2 db)

Mit tehetek a szomszédom ellen az elviselhetetlen zajos klímája miatt?

Az egyik szomszédom családi házára felszereltetett 6 db klímát. Valószín?sítem, hogy abból az egyik üzemi klíma lehet, mert elviselhetetlen berreg? gépzaja van és teljesen biztos vagyok benne, hogy ez nem megengedett. Vagy annyira rossz a klíma ventilátora, hogy a sok éves m?ködése alatt ennyire tönkre ment és a 'kedves' szomszéd hanyagsága miatt képtelen kicseréltetni, mert neki tökre mindegy, csak menjen... Mit tehetek ellen? Milyen jogok illetnek meg ez esetben? Hogy rákényszerítsem szüntesse meg vagy szereltesse le a klímáját? Nagyon-nagyon megköszönném ha hozzáért? szakember vagy bárki tudna segíteni nekem!

Legjobb válasz: Mond meg nekik hogy ha így megy akkor tönkre fog menni az a klíma.Annak nem szabadna olyan hangosnak lennie.Ha nem szereltetik meg akkor az egész külsõ egységet dobhatják ki a kukába.Emellett ha hangos az azt is jelentheti hogy nem a megfelelõ hatásfokkal mûködik. Õk járnának jobban ha megcsináltatnák. A miénk is 4 év után elkezdett hangosodni.Majd hívtunk szerelõt és megcsinálta már újra normális a hangja.

Mond meg nekik hogy ha így megy akkor tönkre fog menni az a klíma.Annak nem szabadna olyan hangosnak lennie.Ha nem szereltetik meg akkor az egész külsõ egységet dobhatják ki a kukába.Emellett ha hangos az azt is jelentheti hogy nem a megfelelõ hatásfokkal mûködik. Õk járnának jobban ha megcsináltatnák. A miénk is 4 év után elkezdett hangosodni.Majd hívtunk szerelõt és megcsinálta már újra normális a hangja.
Ha nem tudsz dûlõre jutni a szomszéddal, az önkormányzatnál kérhetsz birtokvédelmet, ami a zajterhelésre is vonatkozik!
Két lehetõség van a kondenzátort nem tisztitották és túlnyomáson dolgozik de a jellemzöbb hogy a hütõventilátor rácsa zörög

Mit tehetnék iszonyú zajos szomszédaim ellen?

A felettünk lakó szomszédok nagyon zajosak. Három gyerekük van, állandóan labdáznak, szaladgálnak a lakásban, az anyjuk ordít velük, vagy pedig hagyja, hogy azt csináljanak, amit akarnak. A szül?k egyre gyakrabban veszekszenek, éjjel 2-kor is felébredek a kiabálásukra. Hiába szóltunk nekik emiatt, bevágták el?ttünk az ajtót.

Legjobb válasz: Elõször is köszönöm a választ! Csak sajnos egy gond van vele, hogy nem vagyunk beszélõ viszonyban, és ha felkiabálok nekik, mintha meg sem hallanák. De ezentúl ezt sem tehetem, mert hamarosan hárman leszünk, és a picinek nyugalom kell. De nem rossz ötlet, addig, míg nem jön a pici kipróbálom. Köszi!

A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a választ! Csak sajnos egy gond van vele, hogy nem vagyunk beszélõ viszonyban, és ha felkiabálok nekik, mintha meg sem hallanák. De ezentúl ezt sem tehetem, mert hamarosan hárman leszünk, és a picinek nyugalom kell. De nem rossz ötlet, addig, míg nem jön a pici kipróbálom. Köszi!
Hello, Mi tobbek kozt ezert koltoztunk kertes hazba. Ott nincs falszomszed. Tudom, hogy nem mindenki teheti ezt meg (mi is kolcsont vettunk fel), es azert ott is van zaj, mert ott meg nemelyik ember imadja a kertben uvoltetni a zenet (ami rosszabb, amikor 'duborog' a basszus), szoval minden a szomszedokon mulik. De azt legalabb fel lehet jelenteni csendhaboritasert, mert a kierkezo rendor is hallja, hogy mi folyik ott. Mas kerdes, hogy buntetnek-e vagy sem (annak lenne pedig visszatarto ereje). Igy hat sajnos csak egyet tudok erteni az elottem szoloval: ha beszelni nem tudsz veluk, akkor probald ertesukre adni olyan zajokkal, amit ok is hallanak, hogy zavar, amit csinalnak (ennek egy hatulutoje van, hogy a tobbi szomszed is hallja, akik mondjuk csendesek). Esetleg a kozos kepviselon keresztul nem lehet veluk megbeszelni ezt?
A kérdező hozzászólása: A második válaszadónak: Sajnos nálunk NINCS közös képviselõ, de nem is tudna mit tenni velük, ha lenne sem. Ezek olyan emberek, akik nem állnak szóba a szomszédokkal, éppen csak köszönnek. És sajnos igazad van, hogy a többi szomszédot zavarnám, azt viszont nem szeretném. Júniusban vettük ezt a lakást (hitelre), szóval még ki sem tudnánk költözni, mert az sok macerával járna. Azért köszönöm a válaszokat, de ha van még valakinek valami ötlete szívesen fogadom.
Kemény dió, engem személyesen is érint, de én sem tudom feltörni. A legtöbb esetben vagy megszoknak, vagy megszöknek. Egy kárpótlásod lehet: ha gyereked lesz, majd õk fognak háborogni a csecsemõsírás miatt.
Hasonló gondokkal küzdünk mi is nap mint nap a párommal, én is terhes vagyok, ráadásul táppénzen így egész nap a kedves szomszédokat hallgathatom. Nálunk sem terjedt el a kommunikáció a szomszédok között, így leginkább színes lapokon "leveleznek" azok akiknek egymással bajuk van. Bár a személyes beszélgetést én személy szerint jobban pártolom, a nyilvános levelezésnek megszégyenítõ hatása is lehet. Szerintem próbáld ki, valamilyen kultúrált formában fogalmazd meg a problámádat, és látható helyre tedd ki, a személyre szóló üzenetet!Hátha ez segít és ezzel nem zavarod a körülötted lakó rendes szomszédokat sem, maximum melléd állnak!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak: Ez egy nagyon jó ötlet, szerintem ki fogom próbálni. Valószínû, hogy sokan mellém fognak állni, mivel nemcsak mi hallgatjuk az állandó ordítozást, hanem minden lakó, ugyanis zeng tõlük a lépcsõház. Köszi szépen, remélem segíteni fog!
A kérdező hozzászólása: igen, megszületett. köszönjük!
Lõdd le õket :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!