Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék megismerjem (1 db)

Mit tehetnék hogy megismerjem a férjem igazi szüleit? Hol kezdjek a felkutatásukba?

Õ nem akkar hallani a szüleir?l,de én azért szeretném megismerni öket,Férjemmet 6hónaposan elveték az anyátol mert nem gondozta kellöen(napokra otthol hagyta egyedül a lakásba egyszer 3 illetve 6hónaposan) (8hónapos a kisfiunk szeretném nekik bemutatni)sose keresték a férjem,ö nevelö szülökhoz lett kihelyezve a hugával együtt öt születésekor elveték töle..hol tudok utána járni a kilétüknek?(Anya neve:Orsós Katalin,Apja:Laki József és elvileg Szekszárdon laknak/laktak)ha netán ismeri öket valaki akkor szolna?

Legjobb válasz: a nevelõszülõket nem tudod bemutatni mit nagyszülõket? nem biztos hogy megéri feltépni a régi sebeket.

a nevelõszülõket nem tudod bemutatni mit nagyszülõket? nem biztos hogy megéri feltépni a régi sebeket.
el kell felejteni, ezek a te érzéseid, te várod el te akaratod..mutatsd be a saját rokonságaidnak a gyermeked!! egyfajta bizonyitási vágy van benned tudatalatt... te mit szólnál hozzá forditott esetben mikor a párod erõsködne olyan dologban amirõl te hallani sem akarsz, hogy éreznéd magad, légyszives gondolkodj el ezen.. ha szereted nem teszel az akarata ellen, biztosan nem azért mond nemet, mert az ellenkezõjét gondolja, mélyen sérült érzelmileg és ezt te mint laikus nem tudod azzal megoldani, hogy "megmentõt játszol".. ehhez szakember segitsége kellene, hogy a párodban helyre tegye a régmúltat. koncentrálj arra, hogy a párod és te mindenben a gyermeked mellett legyetek ahogyan a régmúltban mint gyermekek nem kaptátok meg az ami járt... kellemes karácsonyt!
A férjed tud utánajárni az illetékes gyámhivatalnál ami elhozta a szüleitõl. Ott megkapja a szülei adatait, amik alapján el lehet kezdeni keresgélni. ( Van ilyen lakossági nyilvántartás az önkormányzatoknál, vagy mifene. ) Te elméletileg nem tudsz utánajárni a hivatalokban. Szerintem elsõ körben semmiképp ne vigyétek a csemetét, mert elég kellemetlen helyzetekbe is kerülhettek. ( Gondolj bele, ott állsz egy romos ház elõtt amiben tizen laknak és elõjön Orsós Katalin, aki mélyen alkoholista és erõsen leromlott. Majd mondjuk pénzt kér. Ez is benne van a pakliban vastagon. )
szerintem beszéld meg a férjeddel. ez neki biztos fáj, a szülei elhagyták biztos nem szép emlékként gondol rájuk lehet h csak fájdalmat okoznál neki és a peforrt sebeket ujra feltépnéd
Miért nem vagy tekintettel a férjed érzéseire??????
miért szeretnéd felbolygatni?? Jó perszea te döntésed, és ha párod is tud róla, akkor keresd. De vigyázz, nehogy neki okozz fájdalmat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen a "Vinczek" vezetéknév?

Egyáltalán milyen ez a "Vinczek" vezetéknév?

5

Egy olyan bajom van, hogy itthon nem mondtam el a jegyeket. Mit csináljak?

...Sem a jó, sem a rossz jegyeket nem mondtam el... De az van, hogy be akarnak menni most 2 nap múlva... Egyik szülőm sincs jól, ezért nem akartam terhelni még a jegyekkel is... Most mit csináljak?

6

Hogy lehet valaki felnőtt létére ennyire neveletlen bunkó?

Apósomról lesz szó. Történt már több dolog is, de most már komolyan elegem lett belőle. Elmesélek több történetet is, de csak röviden.
1. Néha nálunk eszik. Diós tésztát csináltam, külön volt a tészta és a dió, a dióba volt kanál, erre ő belemarkol a dióba és úgy tett a tésztára.
2. Szintén nálunk vagyunk, esznek, én kiraktam neki az asztalra az ásványvizet meg egy poharat, erre ő felbontja a vizet és beleiszik az üvegbe.
3. Ha levest is eszünk, egy kicsi benne marad a tányérjába és ő kiissza a tányérból.
4. Ekkor robbant a bomba. Rakok ki az ételhez savanyúságot, gondoltam nem szedek nekik, mivel mindenki annyit rak magának amennyit akar. Raktam kistányért villával direkt a savanyúságnak, ő megkérdezi a fiát, hogy kér e belőle, párom mondta, hogy nem, erre apósom elkezd a savanyúságos üvegből enni. Rászóltam, hogy abból azért más is szeretett volna enni és még ő sértődött meg, még majdnem azt is mondta, hogy finnyás vagyok ,azért nem tetszik nekem. Nekem ez a viselkedés elég gáz, engem nem így neveltek. Mi a véleményetek ezekről a dolgokról?

22

Mit tegyek, hogy sógornőmék ne költözzenek hozzánk?

Sógornőmék (párom testvére + férje + gyerekük) anno nagyon sok hitelt vettek fel a házukra, most már odáig jutottak, hogy nem bírják fizetni a hitelt sem. A hátam mögött megbeszélték, hogy lehet jobban járnak, ha ott hagyják a a lakást, aztán ideköltöznek hozzánk, van egy kis melléképületünk. Párommal a házunk közös. Nagyon kiakadtam ezen, ugyanis anyósom házába is mehetnének, pláne az övé most is üresen áll. Az a legszebb az egészbe, hogy sógornőm annyira összeveszett velem 2 éve, hogy nem is beszélünk. Hogyan akadályozhatnám én ezt meg? (Ha kell hivatalos úton is.)

12

Ért már valakit autóbaleset vagy családtagját, rokonát?

Nekem 2006-ban nagybátyám az autópályán hátulról belement egy autóba, akkor senki sem sérült meg.
2007-ben pedig 140-el haladva frontálisan ütközött egy másik autóval amiben egy fiatal pár ült, ő pedig a feleségével utazott, a fiatal pár és nagybátyám is meghalt, a felesége pedig maradandó sérüléseket szenvedett, vele nem nagyon tartjuk már a kapcsolatot,nagybátyám halálával kiesett a családból újra férjhez ment.
Nagyon sajnáltam nagybátyámat, nagyon felelőtlen ember volt, de nekem eddig ő volt a legfontosabb akit elvesztettem az életemben és sajnálom a fiatal párt is akiknek miatta kellett meghalniuk...
Van akinek családtagját rokonát érte baleset?Kicsit mesélne róla?

14

Õ kicsodám lehet?

Az apukám bátyjának van egy gyereke. Neki van egy féltesója de csak az anyjuk ugyanaz (aki nekünk nem rokonunk). Akkor az a féltesója nekem kim?

6

Hogy háláljam meg?

A szüleim dolgoznak, ezért szinte a fél életemet a nagyszülőkkel töltöm. A nagymamámmal többet vagyok, szinte mindenki másnál, bármikor boltba megyünk, ő mindennel el akar halmozni, megvesz még az "utolsó pénzén" is mindent nekem, és érzem, hogy szinte bármit megtenne a családért,és értem de sajnos nemtudom hogy adjam vissza neki. Mert Suli->eddzés->tanulás, és elment az egész nap..Lehet, hogy hihetetlen hülyén hangzik, de egyszerűen úgyérzem, szegénykét egyedül hagyom. Még a házimunkában sem tudok neki segíteni:(
Szerintetek mit tegyek, hogy úgyérezze, törődöm vele??

13

Tudnátok segíteni abban, hogy honnan ered a Szincsák név, vagy esetleg mi a jelentése?

Már régóta érdekel, hogy honnan ered, és a családfa is érdekelne csak sajnos nem él az ismeretségi körömben olyan felmenőm aki hasznos információkkal tudna szolgálni. Szóval ha tudtok valamit erről a névről, vagy esetleg nektek is ez a nevetek, talán ismerősötöknek, akkor kérlek segítsetek.! köszönöm.

3

Mit tehetnék h jobb legyen a kapcsolatom apummal?

22 éves lány vagyok, anyumék elváltak, apám az élettársával él, meg a féltestvéremmel és az öcsémmel. igazából sosem volt valamimi fényes a kapcsolatunk, meg alig találkozunk, maximum akkor, ha én elmegyek hozzá, amúgy nem keres. csak annyit szokott, hogy üzen tesómmal, hogy majd menjek el, ami kb. szülinap, névnap, karácsony, egyéb ünnepekkor van. A köztes időben mindig én megyek. Nem keres telefonon sem, sokszor terhesnek érzem már ezt az egészet, hogy mindig nekem kell keresnem. Ha meg nem megyek egy darabig, mindig szóvá teszi, hogy hol voltam. Igaz, mostanában eléggé koncentrálnom kell a sulira is, mert diplomázok, azért sem voltam.
Milyen lenne ha felvetném egyszer, hogy ott aludjak náluk, vagy egy hétvégére elmennék? mondjuk ezt még sosem mertem, ő sem vetette föl, én meg mindig úgy érzem, hogy ott csak teher lennék egy kisgyerek mellett. meg van nekik is elég gondjuk. eléggé bánt, hogy ilyen a kapcsolatunk, nem is igazán hiszem, hogy ez változni fog.
1-2-szer elmentem velük nyaralni az évek során, mostanában már oda sem hívnak. esetleg mamámmal még könnyebben megbeszélem, hogy 1-2-szer ott alszok, ő biztos belemenne, mert egymás mellett laknak apumékkal. őt biztosan nem zavarná. de amióta meghalt nagypapám, már oda se megyek olyan gyakran.
mit tennétek a helyemben?:(

4

Gáz ha a szüleim nélkül jobban érzem magam?

18 évesen ahogy tudtam elköltöztem (suli miatt is,de direkt nem a közelibe jelentkeztem,hogy elkerüljek).
Azóta eltartom magam,(igaz előtte is dolgoztam feketén ),lediplomáztam,jó állásom van.
Kb fél évvel ezelőttig sűrűn jártam hozzájuk,kb havi 2-3x.
És telefonáltam naponta.De mindig csak nekem panaszkodtak,én segitsek a hülyeségeiken,sosem kérdezték hogy vagyok,sőt miután kitettem a viszonylag gazdag exem és összejöttem a nem igazán tehetős párommal,aki viszont életem párja,onnantól,onnantól anyám ellene is volt,fogadjam vissza az exet,mert annak jó kocsija,stb van.
Onnantól nem néztem feléjük,csak nagyszüleimet látogatom,olyankor öcsém is jön,és őt is látom,vele neten is beszélek,de még kicsi,nem jön hozzám.

Mióta nem beszélek anyámékkal,boldogabb vagyok.
Gáz?
26/N

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!