Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék félénk (13 db)

Nagyon félénk vagyok, mit tehetnék?

15 éves lány vagyok. Az a gondom, hogy eléggé visszahúzódó vagyok. Bár ez engem nem zavarna, de úgy rossz ha mások ezt kihasználják. Ett?l még inkább rosszabbul érzem magam, mert attól félek, hogy pl. le ne égessem magam vagy ilyesmi. Tehetnék vmit ez ellen, vagy én ilyen vagyok és kész? :/

Legjobb válasz: én 21 éves fiú vagyok és én is félénk vagyok :( bizz magadban , szerezz barátokat

én 21 éves fiú vagyok és én is félénk vagyok :( bizz magadban , szerezz barátokat
ne féljetek. úgyse történik semmi. :)
hát tapasztalatszerzéssel megoldható ez a probléma ! na!!! ne csak ülj a gép elõtt! nyomás tapasztalatot szerezni a külvilágba :D és hajrá, hok sikert! én szorítok!
ne hagyd magad ki használni Az a Te hibád nem másé Az h félénk vagy hát légy mindig õszinte , vállald önmagad a véleményed ne akarj megfelelni és jó lesz : -)

Félénk a kutyám, mit tehetek?

Sziasztok! Egy 4 hónapos sarplaninacom van és kissé félénknek találom. Néha ha jó napja van ugat, és hozza azt, amit e fajtától elvárna az ember. Néha pedig fél a nagyobb zajoktól, nem ugat inkább visszavonul. Mit tegyek vele,ha azt szeretném, hogy jó házörz? legyen?

Legjobb válasz: Szia! Kb. fél éve hoztunk egy 10 hónapos tacskót. Õ is nagyon félénk volt.(kb.4 hónapig.) De mióta látja, tapasztalja, tudja, hogy itt mindenki szereti, azóta fel van szabadulva teljesen. Adj neki idõt, aztán hátha feltalálja magát! :)

Szia! Kb. fél éve hoztunk egy 10 hónapos tacskót. Õ is nagyon félénk volt.(kb.4 hónapig.) De mióta látja, tapasztalja, tudja, hogy itt mindenki szereti, azóta fel van szabadulva teljesen. Adj neki idõt, aztán hátha feltalálja magát! :)
Nekem is ilyen volt a kutyám és mi hoztunk egy felnõtt házõrzõt aki megtanította a dolgokra....ma már õ a környék legjobb házõrzõje! Amúgy teljesen mindegy h milyen fajta kutyát teszünk mellé, csak vezéregyéniség legyen! Nekünk bevált, remélem segítettem!

Megvan a vonzalom de nagyon félénk, és nem igazán "lépeget" persze már õ is kezdeményezett. Mit tehetnék hogy jobban felkeltsem azt hogy kezdeményezzen? Adjam a tudatára hogy nekem õ kell vagy csak finom lépésekben? És mik ezek a lépések?

Úgy érzem nekem kell most a talpamra állnom hogy legyen valami, de nem akarok a nyakára akaszkodni meg ilyesmik.

Legjobb válasz: de neki persze kellene tudnia fejbõl a lépéseket :d

de neki persze kellene tudnia fejbõl a lépéseket :d
Ha kezdeményezett, mi a gond? Tiéd a következõ lépés. Csak finoman, hogy meg ne ijedjen!
Én ha közeledek valakihez és nem viszonozza akkor úgy tekintem, hogy nem érdeklem, sõt, esetleg zavarom is. Akkor ott abbahagyom. Senkire nem fogok nyomulni. Gyûlölöm az egyoldalúságot egyébként is. Semmi értelme, ha csak én teszek efféle lépéseket. A mai világban pedig egyébként sem csak a férfi dolga kezdeményezni, a nõ is ugyanúgy megteheti, FÕLEG ha a férfi már megtette az elsõ lépéseket. 22/F
Te a lány vagy, vagy a fiú?
Szerintem lényegtelen.


Félénk vagyok és ha valaki kérdez valamit alig merek megszólalni. Persze ha van velem egy barátnőm az sokat segít és szinte ez észrevehetetlen és családi és baráti körbe nem vagyok ilyen. Mit tehetnék?

Én alapjáraton nem vagyok gyáva ez nem tudom miért van. De aki szembe jön velem és kérdez alig merek megmukkanni. Lécci segítsetek, hogy mit tegyek, hogy legyen önbizalmam. Köszi és lécci ezért ne fújjoljatok rám

Legjobb válasz: Intelligens emberek nem "fújjolnak" ilyesmire. Elõször is gondold végig,hogy mi lehet az oka annak,hogy iylen szégyenlõs vagy mások elõtt. Esetleg a kinézeteddel nem vagy megelédedve, nem tudom, ezt csak te érezheted. Ha abszolút nem tudod az okát, akkor beszélgess el egy pszichológussal, szerintem az segíthet.

Intelligens emberek nem "fújjolnak" ilyesmire. Elõször is gondold végig, hogy mi lehet az oka annak, hogy iylen szégyenlõs vagy mások elõtt. Esetleg a kinézeteddel nem vagy megelédedve, nem tudom, ezt csak te érezheted. Ha abszolút nem tudod az okát, akkor beszélgess el egy pszichológussal, szerintem az segíthet.
Én is ilyen vagyok :(
Én is ilyen voltam, változtatnod kell ezen. Képzelt azt mint a barátaiddal beszélsz. Nekem példáúl bevált. Család és barátok azok mások hisz azokat rég óta ismered és ott nyitottabbá válsz.

Mit tehetnék, hogy kevésbé legyen félénk?

16 hónapos kisfiam nagyon félénk új társaságban. Akkor is, ha mi megyünk valahova, akkor is, ha jönnek hozzánk. A nagyszülei és nagynénik közelében könnyen oldódik (sõt, semmilyen félénkséget nem veszek észre rajta), de ha olyannal találkozunk, akit ritkán lát, akkor bújik belém, és onnan pislog. Amikor oldódni kezd, akkor is fogja a kezem, próbál magával húzni mindenhová. Nem tolom el magamtól, türelmesen kivárom, hogy feloldódjon, biztatom, mutatom neki az érdekességeket. Baba-mama klubban voltunk a héten, ahol sok kisgyerekessel találkoztunk, egy fél órába beletelt, mire el tudott teljesen hagyni és elindult nélkülem játszani. Próbálok vele gyerektársaságba menni, de nem sikerül minden héten. Mit tehetnék, hogy megkönnyítsem neki az oldódást?

Legjobb válasz: Jól csinálod!

Jól csinálod!
Csak ha türelmes leszel, mint eddig és nem erõlteted, akkor idõvel fog oldódni. A lányom is elég félénk, de csak a kisgyerekekkel. Ha olyan helyen vagyunk, ahol sok a "kolléga2, fél, kéri vegyem fel. Ilyenkor nem hagyom cserben, fel is veszem. Ahogy az elõzõ hozzászóló írta, jól csinálod. De lehet, hogy ilyen a gyermekeink természete, amit el kell fogadnunk...
A kérdező hozzászólása: Elfogadom, hiszen én és a férjem is ilyen típusúak voltunk. Mindössze szeretném neki megkönnyíteni... Köszönöm a válaszokat!

Velem szimpatizáló félénk srác nem kezdeményez, mit tehetnék?

Van egy srác, aki már régóta nagyon tetszik nekem. Nem kezdeményez..és nem tudom mit csináljak, mert alapvetően én sem az a típus vagyok. Úgy érzem szimpatikus vagyok neki, sokszor néz..és volt már, hogy régebben beszéltünk.. Mit tehetnék? Gáz lenne, ha interneten keresztül ráírnék, és elkérnék vmi jegyzetet? ( egyetemen csoporttársam ) Az a baj, hogy nekem nem mennek ezek a dolgok, olyan mintha nekem kellene udvarolni. Mit tehetnék??? Nem akarom elriasztani sem.. L/22

Legjobb válasz: Szerintem próbáld vele nyíltan megbeszélni a dolgot.. Szerintem ez a legegyenesebb :)

Szerintem próbáld vele nyíltan megbeszélni a dolgot.. Szerintem ez a legegyenesebb :)
A kérdező hozzászólása: Hogyan?? Mondjam meg neki, hogy nagyon tetszik ??
tedd fel magadnak a kérdést: mit akarsz te ettõl a beszari alaktól?
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel, hogy beszari! Nagyon különleges és fontos ember számomra.
hosszú távon ha elmúlik a rózsaszín köd amivel idealizálod õt, majd fontos lesz bizony. ezen a ponton kiszálltam. sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Nem értelek! :P :) De azért köszönöm a véleményt!
egy szertatrtás keretein belül kolbászt akar tölteni a testedbõl viccen kívül ha félénk a srác te leszel a domináns vagyis az neked csak jó menny oda hozzá és kérdezd meg de lehet hogy nem érdekled veszíteni semmit nem fogsz vele a lpényeg hogy legyél kedves és úgy akár irányítani ias tudposd és eszt tapasztalatból mondom
Szerintem kérdezd meg tõle, hogy: "veled történt már olyan, hogy tetszett valaki, de nem akart kezdeményezni az illetõ?" :D Ha ez nem jön be neki, akkor hívd el szexelni xD ennyi.

Mit tehetnék, hogy ne legyek ennyire félénk?

Lány vagyok, most kezdek megismerni egy fiút, de csak neten beszélünk, személyesen még sosem találkoztunk. Számomra nagyon vonzó, én kerestem meg őt, de egyáltalán nem tudom, hogy mit szabad ilyenkor és mit. Értem ezalatt, hogy milyen rendszerességgel írhatok rá (nem akarom zaklatni), hogyan irányítsam a beszélgetést, hogy ne nekem kelljen kérdeznem, hanem valahogy az ő figyelmét is felkeltsem. Tudom, hogy ha én kerestem meg, akkor nekem kell tennem az egészért, de nem szeretném elszúrni.

Legjobb válasz: Chat vagy üzenetek a választott fegyvernemed? :)

Chat vagy üzenetek a választott fegyvernemed? :)
A kérdező hozzászólása: Te se tévedj el, én sem kértem olyan "segítséget", aminek semmi haszna.
ne tévedjünk el, én nem kértem segítséget...
A kérdező hozzászólása: Igyál te, ha neked az megoldás.
Igyál :)
A kérdező hozzászólása: Ha írna, akkor természetesen válaszolnék neki. De nem várom el tõle, hiszen én kezdeményeztem az ismerkedést...
Még annyit, hogy ne várj azért arra, hogy hátha ír rád. Ha meg ráírt, akkor mindenképpen írj vissza. Csak hogy ne izzadjon a vonal másik végén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Remélem, hogy úgy lesz, ahogy az utolsó hsz-odban írtad.
Ha érdekled, akkor hamar fog válaszolni, szóval pörgõs lehet még az üzizés is.
Hát, mivel az üzenet idõbe telik, ezért azt kb fél óránként nyomhatod, de azért várd meg, hogy vâlaszoljon. Ne bombázd 3 percenként. Kellemetlen tud lenni a 27000 üzenet. Pláne ha dolgozik az emeber. A chat meg általában délután szokott frankó lenni, mert akkor még friss az ember relatíve és az esetleges esti programot nem üti. 3-5 óra szabad chat idõ. Chatnél eléggé kellemetlen, ha csak az egyik fél kérdez. Egy idõ után szenvedés úgy.
A kérdező hozzászólása: Inkább chat, de a másikat sem zárom ki.
Relatív dolog válaszok hasznossága (és ér lepontozni), az viszont fizikai tény, hogy az alkohol egy szintig oldja a feszültséget, a félénkséget, és a gátlásokat. De pontozz le, vagy szólj be, ettõl függetlenül, te ezek szerint jobban tudod, mint ahogy van. :D Persze nem tudom mennyi idõs vagy, ha tini lány vagy, akkor nem is szóltam, vedd semminek, amit írtam. De, ha mégsem tinilány vagy akkor tudd, hogy a netes ismerkedéssel egyébként leginkább rákefélhetsz. (úgy tudom az esetek többségében ez történik )

Mit tehetnék az ellen, hogy ne legyek félénk fiúk társaságában?

Barátnőimmel nagyon jól el tudok beszélgetni de mondjuk ha az egyik barátnőmnek oda jön a barátja akkor alig beszélek.Nem vagyok zárkózott,de mégis megváltozok ha idegen fiúkkal kel beszélnem.

Legjobb válasz: 14/L

A kérdező hozzászólása: 14/L

Mit tehetek ha félénk vagyok, és sokszor "megkukulok" fiúk társaságában? Annyira kínos.

De annyira zavarban vagyok, hogy nem jut eszembe egy büdös szó sem. Akit már ismerek, azzal lazább vagyok, de elég sok idő kell, míg fölengedek. Nem tehetek róla, hogy ilyen vagyok. Igaz, a külsőmhöz inkább egy vadmacska természet passzolna, ezért talán nem is értik sokan, hogy mi bajom van :D kívülről nem az a tipikus szolid lány vagyok, szeretem a bőrkabátokat, vagányabb holmikat, sminkelem magam stb.. Vannak fiúba is hasonlók, akiket kiver a víz ha jó csajjal beszélgetnek, vagy akár el is vörösödnek?

Legjobb válasz: Nyugi, nem soká rád fog találni a szerelem. Leírom az én sztorimat Az elõzõ barátnõmmel amikor elõször találkoztam az egy baráti sörözgetésen történt. 3 órát voltunk a helyen 4-5 lehettünk, õ egész beszélgetés alatt (3 óra!!) 2 mondatot mondott azt is csak azért mert már zavart h két órája csak annyit mondott h Sziasztok! Nem volt egyszerû az elsõ randi de tetszett h ilyen visszahúzódó. 1 hónap után már be nem állt a szája.:D Õ akkor 21 volt szerintem te még fiatalabb vagy! Szóval ne aggódj, ha valaki meg akar ismerni veled azt a legkevésbé sem fogja zavarni, sõt az én szememben sokkal titokzatosabb egy ilyen típusú nõ.

Nyugi, nem soká rád fog találni a szerelem. Leírom az én sztorimat Az elõzõ barátnõmmel amikor elõször találkoztam az egy baráti sörözgetésen történt. 3 órát voltunk a helyen 4-5 lehettünk, õ egész beszélgetés alatt (3 óra!!) 2 mondatot mondott azt is csak azért mert már zavart h két órája csak annyit mondott h Sziasztok! Nem volt egyszerû az elsõ randi de tetszett h ilyen visszahúzódó. 1 hónap után már be nem állt a szája.:D Õ akkor 21 volt szerintem te még fiatalabb vagy! Szóval ne aggódj, ha valaki meg akar ismerni veled azt a legkevésbé sem fogja zavarni, sõt az én szememben sokkal titokzatosabb egy ilyen típusú nõ.
Be kell jelenteni az önkormányzatnál.
Évek óta hasonló a helyzet nálunk. Elõször próbáltuk szépen /még segítettünk is az építkezésben/. Aztán szóltunk - csak még hangosabbak lettek. Rendõrt hívtunk - ha ki is jött csak órákkal késõbb és semmit nem csinált. Ha kérdezed és éppen józan, a válasz:"hozzá tartozik a cigány kultúrához" Ha nem kérdezed, de éppen részegen üvölt a kareokiba / segélybõl erre is és erõs hangfalakra is futja / akkor "fajgyûlölõ" vagy és "b+k anyád magyarok mind" a válsz. Ja, én Fóti vagyok. Ja, és tudóm, hogy nem mindegyik cigány ilyen, de mióta õk a szomszédaim komoly erõfeszítést igényel, hogy elõítélet nélkül tekintsek más cigányokra. Amúgy nálunk rendszeresítettük a füldugót és az altatót.
feljelentés csendháborításért
Szorgosan tanulmányozzátok az ingatlan hirdetéseket...:(
A kérdező hozzászólása: Feljelentésen gondolkoztunk, de azon kívül, hogy rájuk szólnak nem hiszem, hogy tehetnek bármit is. Balhézni meg nem érdemes velük, mert most költöztünk be, 1 évig köt a szerzõdés, albérlet. Ezek is most bérelték ki, utánunk, nem költöztünk volna ide ha tudjuk, egyébként rendes környék. Az érdekelne, hogy ha valaki került hasonló helyzetbe, az mit csinált?
Semmit, nekik itt mindent lehet....
A kérdező hozzászólása: Jahh... Kb 25 évesnek néznek ki, dolgozni nem dolgoznak, csak a mulatós megy egész nap... Nem csoda, ha nõ a gyûlölet...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!