Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék ellen, hogy ne legyek (17 db)

17éves vagyok. A barátommal lefeküdtünk. Tudjuk hogy ez nagyon nagy felelősség volt. Nem hiszem hogy terhes vagyok. Az anyukám nem segíthet mert már nincs. Az apukám külföldön van. Egyedül vagyok. Mit tehetnék az ellen hogy ne legyek terhes?

Legjobb válasz: "Az ellen"? Most már vagy terhes vagy, vagy nem. Épp az imént volt itt egy ilyen kérdés. A válasz ugyanaz. Ha még nem telt el 72 óra, akkor sürgõsségi ambulancián kérhetsz esemény utáni tablettát (bár lehet, hogy a szüleid engedélye kell hozzá, nem tudom), ha meg már eltelt annál több idõ, akkor az aktustól számított két hát múlva tesztelhetsz, ha addig meg nem jön...

"Az ellen"? Most már vagy terhes vagy, vagy nem. Épp az imént volt itt egy ilyen kérdés. A válasz ugyanaz. Ha még nem telt el 72 óra, akkor sürgõsségi ambulancián kérhetsz esemény utáni tablettát (bár lehet, hogy a szüleid engedélye kell hozzá, nem tudom), ha meg már eltelt annál több idõ, akkor az aktustól számított két hát múlva tesztelhetsz, ha addig meg nem jön...
Apró fogalomzavar, ez nem "felelõsség" volt, hanem felelõtlenség!!!! A megoldás most: a 72 órás, legközelebb pedig a védekezés valamelyik megbízható formája!
De tényleg nem jobb lenne úgy szexelni, (ha már szexelsz)hogy ne kellemetlen érzések kísérjék, rettegés a következõ menstruációig, stb.Elméletileg a szerelmeskedés, örömforrás, pozitív dolognak kellene lenni(utána is!)Ezt sosem értem meg.....Ha ezt megúszod, menj el nõgyógyászhoz, írass fogamzásgátlót, és majd érzed a különbséget, +nem kell abortuszon átesned!!!A barátod sem okosabb, ne engedj neki(amíg a védekezést nem oldod meg), mert a terhet TE cipeled utána!!!
Ami segít elvetélni, abba jó eséllyel te is belehalsz, vagy maradandó károkat okozol vele magadnak. Koffein és vetélés, hát ha nem vetélsz is el, lesz egy beteg babád, az se sokkal jobb, bár akkor a magzat egészségére tekintettel ingyenes az ab, de erre ne várj. Anno 16voltam, kiszakadt a gumi, elbattyogtam a nõgyógyászatra, elmondtam, hogy kiszakadt a gumi, a doki adta a receptet, lesétáltam a gyogyótárba kiváltottam, slussz. Nem kérdezte senki de senki, hogy a drágajóédesanyja... Tajkártya és te kellesz hozzá, még megvizsgálni se fog, ha ennél több panaszod sincs http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=23 parancsolj, a lakóhelyedhez legközelebbit keresd ki, telefonálj, és GONDOLKODJ, ha már dugni tudsz.
...úristen, de ostoba vagy 17 éves korod ellenére, már ne is haragudj. Fogod a telefont, és ahogy az elõttem szóló írta felhívod a sürgõsségi ambulanciát vagy ami még jobb a tinédzser ambulanciát és megkérdezed, hogy mi a teendõ ahhoz hogy egyszeri fogamzásgátló gyógyszert v. ahhoz receptet kapj! Egyébként tudtommal sem kell hozzá semmi, csak bemenni az ügyeletre, elmondani az utolsó mensid idõpontját, plussz TAJ - kártya. Ha csak receptet kapsz, akkor még egész sok pénz is, mert nem olcsó kiváltani...
semmit, hívj fel egy sürgõsségi ambulanciát és kérdezd meg hogy mi kell a 72 órás tabletta kiváltásához.
A kérdező hozzászólása: ez az egész még csak tegnap történt.. de tablettát nem tudok bevenni. Természetesen mit tudnék tenni?
egy vetélést sem biztos hogy megúszol kórház nélkül.... barátnõm elvetélt és utána kórházba kellett mennie mert utána még megkaparták nehogy "valami benn maradjon" mert az rád nézve komoly fenyegetés lenne!Én így tudom..
A kérdező hozzászólása: Akkor mit tehetnék a gyógyszereken kívül?
NEM
A kérdező hozzászólása: Én is remélem. Olvastam hogy a koffein fogyasztása és a cigizés segíthet hogyha terhes vagyok az elvetélésben. A cigizés nem tenne jót .. a koffeint választottam. Szerintetek beválhat?
Nem tudom nekem is kellett még anno és én sem voltam akkor még 18 mégis kiadták és fel is írták...és nem a nõgyógyász írja fel(gyõrben legalábbis)
Sajnos semmit...vagy terhes vagy, vagy nem, késõ bánat ha igen. Drukkolok, hogy ne legyél. (egyébként mensi után 1 nappal kicsi a valószínûsége h teherbe estél, de sajnos bármi lehet)
A kérdező hozzászólása: A gyámom a 80 éves nagymamám. aki szinte járni sem bír.
A kérdező hozzászólása: Most volt meg.. utána egy nappal történt. A 72 órás gyógyszert szülõvel és vénnyel adják ki. Egyébként is amit vénnyel kell kivenni azt 18éven alul nem adják ki.:( természetesen mit tudnék ellene tenni?
Védekeztetek?ha nem akkor 72 órán belül kell bemenni a kórházba és kérni a tablettát! Amúgy meg menj el nõgyógyászhoz és kérd meg hogy adjon neked fogamzásgátló tablettát, hogy elkerüld a nem kívánt terhességet a jövõben!
Elõször is ki a gyámod ki vigyázz rád? Mivel kiskorú vagy nem élhetsz egyedül. Másodszor a nõgyogyászaton irnak ki esemény utánit. De az sem olcso. Beszélj egy felnõttel valaki csak van aki segíthet.
Nem védekeztetek?? Azt írod, hogy szerinted nem vagy terhes, de akkor miért kérdezed, hogy mit tehetnél ellene? Nem egészen értelek...
Valahogy vedd elõ a 80 éves nagymamádat és oldjátok meg a dolgot ÕSZINTESÉGGEL. Ha nem akarsz nagyobb bajba kerülni...

Mit tehetek az ellen, hogy ne legyen alkoholista a fiam?

A fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, õ nem volt itthon. Egyszer csak a kezem ügyébe akadt egy üveg szeszes ital, a Jagermaster nevû, amit megpróbált eldugni. A negyede hiányzott belõle. Amikor hazatért, kérdõre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét és minek iszik. Azt mondta, egy barátjától kapta születésnapjára (1 hete lett 18 éves) és nem magának vette a zsebpénzén. Nagy nehezen kinyögte, hogy hívják azt a barátját, aki neki adta, és mivel ismerem a szüleit, megkérdeztem, tényleg az õ gyerekük adta-e a szeszes italt a fiamnak. A szülõk pedig mintha természetes dolog lenne, azt mondták igen, így történt, és utólag is boldog születésnapot kívánnak neki. Annyira leblokkoltam ezen a hozzáálláson, hogy nem is folytattam velük a beszélgetést.

Legjobb válasz: Feltûnt, hogy a "gyereked" 18 éves? Tényleg, milyen alapon veszed el, amit õ kapott ajándékba? Hol érzed jogosnak ezt? Van egy maholnap felnõtt fiad, tessék felfogni és úgy viselkedni! Szülõként is változnunk kell, nem csak a gyerek nõ fel! Ideje elengedni és megengedni neki, hogy saját döntéseket hozzon! N30

Feltûnt, hogy a "gyereked" 18 éves? Tényleg, milyen alapon veszed el, amit õ kapott ajándékba? Hol érzed jogosnak ezt? Van egy maholnap felnõtt fiad, tessék felfogni és úgy viselkedni! Szülõként is változnunk kell, nem csak a gyerek nõ fel! Ideje elengedni és megengedni neki, hogy saját döntéseket hozzon! N30
18 eves, nem 8.
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan. És senki se akadt fent azon, hogy a fiam eldugta elõlem a szeszes italt, ahelyett, hogy megmutatta volna nekem, mit kapott születésnapjára. Elmúlt 18 éves? Ez szerintetek feljogosítja arra, hogy elkezdjen zugivó életmódot folytatni? Én szültem, és az én fiam, felelõs vagyok az életéért. Bármi történik, csak rám számíthat, az emberek bármelyik pillanatban kihasználhatják. Õk sose fogják az õ érdekeit annyira szem elõtt tartani, mint én!
9-es válaszoló vagyok: 2 fiam van. Azért dugta el, mert tudta h így reagálod le.
Jéééééézusom! Köpni nyelni nem tudok! SÜRGÕSEN keress fel egy szakembert kérdezõ mert így rövid távon elfogod veszíteni a fiadat ahogy a saját lábára tud állni! Ez egy nagyon beteges hozzá állás! Szegény Fiúnak elég sanyarú élete lehet melletted!
Ez a srác amint tud otthonról menekülni, úgy rád fogja vágni az ajtót, hogy kiszáll a helyébõl...
Könyörgöm 1 hét alatt meginni egy negyed üvegnyi Jagert NEM zugivó életmód!!! (Csak zárójelben jegyezném meg hogy egy 18 éves, NAGYKORÚ fiú és az anyja ennyire egymásra legyen utalva az anya szerint)
Szerintem vonulj be egy elmegyógyintézetbe drága kérdezõ.Eszednél vagy???1 kics.eszett üveg AJÁNDÉK piáról beszélgetünk amit a fiad kapott a 18.születésnapjára.Attól, mert te leragadtál 1960-ban attól az élet ám megy tovább.Kapjál magadhoz de sürgõsen vagy pedig ne csodálkozz ha ezekben a hetekben látod utoljára a fiadat.Szegény gyerek, vajon milyen bûnt követett el elõzõ életében hogy egy ilyen szörnyû anyja lett?!
"Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan." Na idefigyelj. Nézzed meg más kérdéseknél, hogy az itteni válaszolók a legtöbb esetben mennyire is "kamaszellenesek"! Például a legtöbb helyen azt javasolják szülõknek, hogy ne engedjék el xy dolgokra, s a gyerekeknek is leírják, hogy ne csodálják, hogy 15 évesen nem engedik el a Sziget Fesztiválra. De itt ebben az esetben akárhogy is nézzük, a gyerekednek van igaza. Negyed üveg Jägertõl, ami egy hét alatt fogyott el, senkinek nem lesz semmi baja. Sõt, nézzél utána, napi egy pohár vörösbor EGÉSZSÉGES! Alkoholista lesz ennyi italtól valaki? NEM. (Negyed üveg Jäger kb. ekvivalense napi egy pohár vörösbornak alkoholtartalomban.) Napi egy felestõl sem lesz alkoholista még SENKI. Meg napi egy pohár-korsó sörtõl se. Alkoholista majd akkor lesz, ha 1-2 nap alatt iszik meg egy üveg Jägert és ki lesz borulva, ha nem szerzi meg a következõt... Szóval gondolkozz egy kicsit, gondold át az egész hozzáállásodat a gyerekneveléssel kapcsolatban... Túlkorlátozod. Én amúgy személy szerint heti 2-3 alkalommal megiszom egy fél literes jól lehûtött sört, leginkább a focimeccseknél, de egyáltalán nem tartom alkoholistának magamat. Sõt, évente 2-3 alkalommal még be is lehet szerintem rúgni. És még engem az ismerõseim eléggé konzervatívnak tartanak... 18/F
Amúgy az elõzõ válaszomban egyáltalán nem a Sziget Fesztivál a lényeg. Bármivel behelyettesíthetõ, ami mondjuk egy többnapos dolog, vagy mondjuk a lányokat se javasolják, hogy elengedjék a barátjukhoz ott aludni, ha mondjuk fél évnél fiatalabb még a kapcsolat.
3 gyerekem van "kedves" kérdezõ! És van egy 22 éves, egy 19 éves és egy 15 éves! Õk is kaptak már alkoholt, de nagyon jol tudják, hogy nem fogom tõlük elvenni, mivel 1. ÕK kapták, és [email protected] nem te! 2. Azért nem mutatta meg neked, mert tudta, hogy ekkora egy idióta anyja van, és jobbnak látta eldugni! 3. Add neki vissza, vagy ne csodálkozz, ha elveszíted!!! 43/N
Én sem mutattam volna meg mert már aznap elfogyott volna szerintem a barátaimmal :)
"Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan." Nekem is vannak "gyerekeim". A legidõsebb már a 30-at veri. És voltak elhajlásaik is. Az egyik egyszer egy hétig nem józanodott ki. De ez nem hogy belefér, hanem szerintem kell is. Fiatal korban igenis csináljon az ember hülyeségeket! Mert emlékezni csak azokra fogunk, a jól végzett munkára ellenben sohasem. 55F
Persze kérdezõ biztos mindenki hülye és téved csak te nem... am ismerõs a helyzet szintén ilyen anyám van 22/
F
Drága Kedves Kérdezõ! A fiad TIZENNYOLC éves. Felnõtt ember. Nyilván a te barom hozzáállásod miatt dugdosta szerencsétlen a piát. Attól nem lesz alkoholista, mert legurított egy NEGYED!!! üveg Jager-t felnõtt ember létére. Ne úgy kezeld, mint egy 11 éves kiskamaszt, sõt, ne is kamaszként kezeld, hanem FELNÕTT emberként mert már az. Tudom, hogy fáj beismerned, de ez az igazság. A hozzáállásoddal pedig pont az ellenkezõjét váltod ki annak, amit el akarsz érni: hogy ne legyen alkoholista. Ha még 18 évesen is szinte "tiltod" tõle az alkoholt, kis idõ múlva annyira rákezd "csak azért is", hogy megtudja, milyen a pia. Gondolkozz egy kicsit, ember!
Hát felnõtt jogilag de attól még a kamaszkor és felnõttkor között van igazából:D fiatal felnõtt inkább de igen igazatok van:)
Hát, minden okod megvan a félelmre, kérdezõ! Ha ekkora patáliát csapsz, mert egy hét alatt elfogyott egy negyed üveg JM, (amit mellesleg valószínûleg az elsõ napont ittak meg) akkor könnyen nevelhetsz a fiadból alkeszt. Én legalábbis úgy éltem kamszkoromban, hogy amit tiltottak, az volt a legérdekesebb. Gyanítom, nem vagyok/voltam ezzel egyedül.
Elõször is ülj le és tisztázd magadban, mi az igazi oka a félelmednek, hogy alkoholista lesz a fiad. Valahol a saját múltadban keresd a rémület okát. Ha megtaláltad, ülj le a fiaddal, kérj tõle elnézést, és mondd el neki, hogy egy nagyon régi dolog miatt estél kétségbe, és nincs õvele semmi bajod. Valamint ígérd meg és tartsd is be, hogy felnõttként kezeled, hogy nem kutatsz a szobájában, és hogy nem ellenõrzöd le az állításait a barátja szüleinél. Iszonyatosan fájhatott neki a bizalmatlanságod. Ha jót akarsz mindkettõtöknek, soha ne vond kétségbe, amit mond.
18 éves lett, kapott EGY üveg szeszistalt, attól mert azt megissza, még NEM lesz alkoholista! Szerinted egy üveg piától, amit Õ KAPOTT A SZÜLETÉSNAPJÁRA, vagyis máskor nem ilyenre költ, ennyitõl alkoholista lesz? Add neki vissza, õ kapta!!!!!
Például ha te magad normálisan állnál az alkoholhoz, az segítene neki. A kulturált alkoholfogyasztás véd az alkoholizmus ellen. Az alkoholizmus az, mikor már nincs benne kulturális érték, csak a hatásáért isszák. Másrészt azzal is tehetsz (tehettél) érte, hogy a fiad úgy nevelted, hogy az érzelmi élete egészséges legyen. Persze ez hajlamon is múlik, de a szükõk példáján is.
Azért mert a fiad kapott egy üveg Jagert, és ivott is belõle, az miért jelentene egyenes utat az alkoholizmus felé ? Jogilag már nagykorú, legálisan ihat azt, amit akar. Az, ha néha iszik a barátaival, ne adj isten egyszer-kétszer többet iszik a kelleténél, az még nem alkoholizmus.
Felfogod, hogy nagykorú fiad van? A negyede hiányzott az üvegnek, az semmi. Ne terrorizáld szegény fiút, mert ott fog hagyni a fenébe.
A tiltott dolgok mindig vonzóbbak. Ha 18 évesen most ivott elõször nagyobb a baj, mint ha nem lett volna akkora csoda az elmúlt években. Ha eddig is így álltál hozzá, és soha nem ihatott egy pohár pezsgõt szilveszterkor, akkor nem csoda, hogy nem osztja meg veled, mit kapott ajándékba. Merev vagy, rugalmatlan. Lazíts egy kicsit, az ég szerelmére!
Alkoholista inkább az lesz, akinek lelki problémái vannak. Ha zsarnokoskodsz, kérdõre vonod, gyerekként kezeled, nem hagyod, hogy felnõjön és önállóan döntsön, akkor lehetnek.
én most 36 anyuka vagyok, de emlékszem, 18 évesen már én is iszogattam alkalmanként szeszesitalt, havi egyszer, házibulin, rendezvényen, stb. mondjuk én vörösbort, de csak mert arra volt elég a zsebpénzem :) persze ha akadt valami jó pia, azt is megkóstoltam :) a mostani fiatalok pláne belekerülnek ebbe a dologba. ettõl még senki nem lesz alkoholista. én 24 éves koromtól kezdve igencsak belecsaptam a bulizásba, csupa nagyivó barátnõm volt, 3-4 deci whisky vagy 8 tequila, vagy éppen 2 üveg pezsgõ is volt a "rekordom", minden szombaton, de lehet, egy idõbe még plusz péntekenként is mentünk bulizni, és ittunk... ezt csináltam 30 éves koromig, aztán állj.. és nem lettem alkoholista. akik attól félnek, hogy alkoholizmushoz vezet az ivás, azok általában rossz emlékekkel élnek - úgy vettem észre, hogy az ittasan "kellemetlenül viselkedõ" alkoholista szülõ vált ki ilyet az emberbõl, és így egyfajta félelmet az alkoholtól. az ilyen ember aztán mindig nagyon félve kezeli az ivás kérdését, maga vagy egyáltalán nem iszik egy kortyot se, vagy szégyenkezik, ha évente egyszer megengedi magának, ha mondjuk nem szilveszter van, és el se tudja képzelni, van olyan, hogy valaki "okosan" kezeli az alkoholkérdést.
Tudom, hogy nem ez a lényeg, de minek takarítod a felnõtt fiad szobáját. Add neki vissza az italt, és mond meg, hogy ok, felnõtt, hozhat döntéseket, de lássa is el magát. Két dolgot érhetsz ezzel el: Mikor kirepül, sok-sok pofon fogja érni és nem fog megállni a lábán. A másik: lehet már rég tudja, hogy elõled titkolni kell dolgokat, és már rég járja a maga útját titokban!
Szegény srác... milyen lehetett az elmúlt 18 éve, ha még egy üveg piát is rejtegetnie kell... tuti bulizni se jár, meg semmi... attól, még hogy kap egy üveg piát, nem lesz senki alkoholista, nem züllik le, stb. engem is 15 éves koromtól elengedtek bulizni, sose tiltottak se a cigitõl, se a piától, de nem voltak jó véleménnyel egyikrõl sem. Persze, én azért is ittam mértéktelenül bulikban, meg cigiztem, de pár év múlva megjött az eszem és megtanultam az ivásban is hol a határ, a cigit meg abbahagytam... kábítószert sose próbáltam, volt rá lehetõség, de azt nem mertem kipróbálni. Én is srác vagyok
Tök normális, hogy 18 évesen ilyet kap a születésnapjára, ettõl még nem lesz alkoholista. Én pl amikor 16 voltam, kérdezte az egyik rokonom, hogy mit szeretnék a születésnapomra, mondtam, hogy mindennek örülök, de egy üveg whiskynek örülnék a legjobban.
Szegény srác... Nem egy üveg Jägertõl lesz alkoholista. Attól lesz, hogyha még majd 38 éves korában is korlátozni akarod meg rátelepedni az életére.
Ennyitõl szerinted bárki alkoholista lesz? Elég szélsõséges ember lehetsz, ha már ennyitõl alkoholistának gondolod. Most egy fiúnak 18. szülinapjára mit kellet volna vennie a barátjának? Kisautót, homokozó lapátot? Ne csodálkozz, hogy eldugta, ha ilyen lenne az anyám én is mindent eldugnék.
Nálam ez a nap kérdése. Az alkoholizmus nem a rendezett körülmények és normális lelki háttérrel rendelkezõ személyeknél alakul ki. Továbbá megelõzhetõ a mértékletességre tanítással. Na meg a srác nagykorú és az üvegbõl is röhejesen kis mennyiség hiányzott. Konkrétan ittak egy-egy felest a haverjával a szülinapja tiszteletére....
Kedves kérdezõ! Te ismered egyátalán az alkoholizmus fogalmát?! Az alkoholizmus az, amikor szenvedélyszerûen issza a negatív hatásai ellenére, nem az, hogy néha "belenyal" az üvegbe. És igen, mellesleg felnõtt, add neki vissza!!! (szánalom -.-)
szegény srác... Egy hárpia az anyukája...
Kedves kérdezõ! Hadd idézzek a kérdésedbõl. "fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, õ nem volt itthon" miért kell egy 18 éves, felnõtt ember szobáját takarítani, fõleg ha nincs otthon? Hagyj neki privát szférát, nem 5 éves már! "egy üveg szeszes ital" "A negyede hiányzott" EGY üveg. NEGYEDE. Az alkoholizmus nagyon nem itt kezdõdik. Ha 30 üres jageres üveget találtál volna, megérteném a problémádat, de így túlreagálod. "kérdõre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét" Milyen jogon költi erre a zsebpénzét? Egy nagykorú ember saját pénzérõl beszélünk. Milyen jogon szólsz bele? "1 hete lett 18 éves" Tehát tökéletesen legális hogy igyon. "barátjától kapta születésnapjára" "minek veszem el tõle azt, amit neki adtak ajándékba" "alig szól hozzám és az apjához akar menni inkább minden hétvégén" A fiad teljesen jogosan van rád kiakadva, hiszen alkoholizmussal gyanúsítottad, kutattál a szobájában és hatalmas hisztit rendeztél egy tökéletesen normális dolog miatt. "nem akarom, hogy lezülljön a piálás miatt" "képtelen megérteni, hogy tönkreteszi a saját és az én életemet is, ha alkoholista lesz" Te nagyon nem vagy tisztában vele hogy mi az az alkoholizmus. Nézz utána. Tanácsom: Sürgõsen kérj bocsánatot a fiadtól és add vissza neki a Jagert. A barát szüleit is hívd fel, és beszéld meg velük hogy túlreagáltad. Engedd el végre a felnõtt fiadat, ne kutass a szobájában és hagyd hogy élvezze az életet.
18-as vagyok, három fiam van:22, 20, 17 évesek. Az alkoholizmusba alapvetõen két út vezet. Egyik az élvhajhász , önzõ típus. Ez nemigen illik a fiadra. A másik a szorongó, görcsös, önmagával elégedetlen, boldogtalan. Utóbbiból, ha volt egy kicsi, alaposan ráerõsítettél a hisztiddel. Továbbra is tartom, hogy a fiad leírt személyiségéhez, és a "problémához" nem volt méltó a viselkedésed, és többet ártottál vele, mint használtál az adott kérdésben.

Mit tehetnék az ellen, hogy ne legyenek ennyire féltékenyek?

15/L vagyok és úgy érzem egy csomó csaj féltékeny rám a gimiben. Szebb vagyok náluk men?bbek a ruháim az alakom is nagyon csini a legmen?bb pasiknak jövök be és azt vettem észre, hogy kerülnek a csajok csak pár jó barátn?m van de az ? viselkedésük is változott kicsit ez zavar mit tehetnék ez ellen?

Legjobb válasz: Hagyd rájuk. Pár év és kiderül hogy nem vagy egy világszépe. Csak õk még nem tudják.

Hagyd rájuk. Pár év és kiderül hogy nem vagy egy világszépe. Csak õk még nem tudják.
hát ahogy ezt így leírtad lehet hogy beképzeltnek tûnhetsz a szemükben és rib*ancosnak, mert a gimiben az ilyen lányok mindig azok
Kezdetnek vegyél vissza az arcodból, szívem... Az lehet, hogy szép vagy, de nem féltékenyek, inkább csak nem bírják az egoizmust... Legyél kedves, barátságos, változtass a "szép vagyok bejövök mindenkinek húú, de jó nekem" felfogáson.
Legyél kedvesebb meg ne hord fent az orrod..
Mondjuk lehetne kevésbé nagy az arcod?
Õk nem értenek téged. Rám is féltékeny lett a barim mert szebb vagyok mint õ! Õ csak egy kis lúzer lett mióta nem vagyunk barik!
bariknak a legelõn a helye
Utolsó, igazad van. Utolsó elõtti...elég érdekesen tudsz fogalmazni...ez a baris, dolog...az eszem megáll.... Kérdezõ! Elõször is vegyél vissza az arcodból. Másodszor pedig, ne gondold azt, hogy olyan fene nagy " sztár" vagy a pasik körében. Harmadszor pedig, használj értelmes szavakat, mondjuk ezt a csini dolgot mellõzhetnéd. Olyan nehéz azt kiírni, hogy csinos?! Szerintem nem! 18L

Mit tehetnék az ellen, hogy ne legyen lapos a hajam?

Legjobb válasz: Nekem bevált az ha megmostad akkor szárítsd meg úgy hogy: Megfogysz egy hajtincset felemeled és alulról szárítod meg a hajtõnél.

Nekem bevált az ha megmostad akkor szárítsd meg úgy hogy: Megfogysz egy hajtincset felemeled és alulról szárítod meg a hajtõnél.
Mosás után szárításkor hajtsd le a fejed és ugy szárítsd. Nekem nagyon bevált és akár 1 napig is túsnak tünik a hajad, mégha nem is hajlakozodd le. Probáld ki, én ezt tudom ajánlani. 16/L
Én dúsító hajhabot használok, és lehajtott fejjel szárítom, nálam bevált, pedig elég makacs a hajam. ;)
hajtsd lefele a fejed es ugy szaritsd meg, nagyon jo lesz. Vannak kulonbozo hajtoemelo habok sprayk is.
tupír
A tupír is jó csak annál lehet hogy nagyon kócos lesz a hajad.
mikor megláttam ezt a kérdést ráis vágtam h tupír:D demár látom írták xd
most nézem, hogy az elözõ is ezt írta :$ Ha másnak is bevált.mondom ajánlom ezt :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Az én hajam ha nem rakok rá semmit hajmosás után lelapul, viszont a fodrászkellékesben van egy nagyon jó termék a loreal hajtõemelõ 4 ezer ft de nagyon sokáig kitart. ezt raksz a hajtövekre majd körkefével beszárítod:) nagyon jó na meg azt is olvastam és így is van hogy akinek kevesebb haja van fejre lapuló vállig ne érjen tovább a haja.:) remélem segítettem puszi

Mit tehetnék az ellen, hogy ne legyek félénk fiúk társaságában?

Barátnőimmel nagyon jól el tudok beszélgetni de mondjuk ha az egyik barátnőmnek oda jön a barátja akkor alig beszélek.Nem vagyok zárkózott,de mégis megváltozok ha idegen fiúkkal kel beszélnem.

Legjobb válasz: 14/L

A kérdező hozzászólása: 14/L

Mit tehetnék az ellen, hogy ne legyen zsíros az orrom?

Minden nap kétszer arcot mosok baba szappannal,f?leg az orromat. De 3 óra sem kell hozzá és megint olyan mintha zsíros vagy olajos lenne.

Legjobb válasz: az izzadás miatt, nem? Legalábbis nekem az orromat szokta kiütni :/ Púderezd be, attól jó száraz lesz és nem lesz esélye zsírosodni..

az izzadás miatt, nem? Legalábbis nekem az orromat szokta kiütni :/ Púderezd be, attól jó száraz lesz és nem lesz esélye zsírosodni..
Ha nem akar otthonra annyi púdert pazarolni (mint én), akkor vékonyan hintõporral is "bepúderezheted". Igaz, hogy kicsit fehérebb leszel tõle, de olcsóbb.
Itasd fel papírzsepivel, aztán púder, ahogy az elõzõ emberke is írta. Olvastam, hogyha a dezodorod ilyen zselés vagy milyen, és az ujjaddal végigsimítasz rajta, majd az orrodon is, akkor az is hat valamennyire (izzadás ellen) de hozzátették, hogy ezzel vigyázni kell, és csak ritkán szabad használni, mert eltömítheti a pórusokat. Amúgy a mattítókrém se rossz megoldás.
akarsz*
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Biztos kipróbálom a tanácsaitokat!:)

Mi tehetek az ellen, hogy ne legyen ilyen mohó a kisfiam?

4 hetesek vagyunk. Iszonyatosan mohón eszik, meg annyit amennyit nem szégyell. Van hogy 150-160 millit is megeszik. Utána meg jön a hasfájás. Nagyon szeles. Büfiztetés megy, mégse segít az se. Segítsetek mit tudok ez ellen tenni? Van valaki, aki tud nekem a bélgázosságára valami homeos gyógyszert ajánlani?

Legjobb válasz: 1 hónapos kortól lehet adni a gripe watert,az én kisfiamnál mintha elvágták volna a fájdalmat! Õ is mohó volt de mint a legtöbb a kisbaba:-)

1 hónapos kortól lehet adni a gripe watert, az én kisfiamnál mintha elvágták volna a fájdalmat! Õ is mohó volt de mint a legtöbb a kisbaba:-)
Ujszulott kortol pedig adhatod az Infacolt. Nekunk az bevalt. Az egyik ismerosunk is azt hasznalta, majd o idovel attert az elobb emlitett grape water-ra.
Bocsi, mar faradok... gripe water

Mit tehetnék az ellen hogy ne legyek ilyen félénk a fiúkkal?

Leginkább akkor ha tetszik egy fiú és akkor nem merek hozzá szólni,se beszélgetni vele mert akkor össze vissza beszélek és zavarban vagyok.:(Ez olyan rossz. Létszi segítsetek!

Legjobb válasz: Legyél bátrabb :)

Legyél bátrabb :)
velem is ez a baj.:(
Ne úgy tekints rá, mint egy "fiúra", hanem mint barátjelöltre, és légy sokkal lazább.Ne keresd rögtön a fiúkba a nagy szerelmet, mert gondolom azért nem mersz, és vagy félénk, mert túl nagynak találod a tétet, és azt hiszed életed nagy lehetõségét szalasztod el épp, mikor ismerkedni szeretnél, és nem megy. Pedig nem így van, nem szalasztassz el semmit, ne izgulj, százával fognak még ostromolni a fiúk, és lesz olyan, akivel vagy aki mellett nem leszel félénk, és segíteni fog oldani a benned rejlõ feszültséget:)
Én meg a lányoktól "félek"! És akkor miwan?! :O 18 leszek már..
Hidd el , eljön majd az a fiú az életedben, akivel nem ezt fogod érezni, egyszerûen természetes lesz minden.Ne görcsölj, menni fog minden magától...és gondolj arra, h a fiúk is ilyen érzésekkel küzdenek, csak nem mutatják ki:)

Mit tehetnék az ellen, hogy ne legyek hirtelen haragú?

Hogy tudnék megváltozni úgy, hogy ne legyek majdnem mindig a plafonon? Hogy tudnék higgadt maradni?

Legjobb válasz: csupán két szó: ön kontroll.ha nincs benned, nem fog menni.

csupán két szó: ön kontroll.ha nincs benned, nem fog menni.
Nézd a rossz dolgoknak is a jó oldalát, mielõtt õrjöngenél számolj el 10-ig ez be szokott válni. Elég nehéz, mert én is hirtelen haragú vok, sajnos nekem se mindig sikerül. Legyél mindig vidám, jó kedvû, mert ha rossz a hangulatod akkor nem csoda hogy minden fölmérgel.
A kérdező hozzászólása: köszi
Láttad a Ki nevel a végén? c. filmet? Abban van valami olyan kifejezés, hogy húúz fraba...vagy vaéami hasonló. Nézd meg.

Mit tehetnek az ellen, hogy ne legyek netfuggo?

minden nap muszaj felmennem internetre,pl:myvip,pokec meg ha tudom,hogy mar mindent lattam akkor is...mas ha nincs mit csinalnia akkor lemegy,en pedig meg akkor is ezerszer korbejarom az ismeroseimet

Legjobb válasz: Húzd ki a netkábelt. Vagy szabj magadnak idõkorlátot. Csak akarat kérdése.

Húzd ki a netkábelt. Vagy szabj magadnak idõkorlátot. Csak akarat kérdése.
A netfüggõség önmagában nem baj, ha nem megy más, fontos dolgok rovására. Én is függõ vagyok, de másképpen. Nekem rengeteg érdeklõdési köröm van és ezekben végtelen idõt tudok tölteni kereséssel, böngészéssel. Tehát nem ugyanazokat a köröket futom meg újra és újra. Persze iwiwezek is, fórumozok is, de olyan sok egyéb infó van a neten, hogy megunni lehetetlen. Mindemellett minden egyéb feladatomat is el tudom látni. Dolgozom, sportolok, kutyát sétáltatok stb stb. De amikor "csak úgy" itthon vagyok és más dolgom nincs, mindig ölemben a laptop :) Tehát amit ajánlok: ne unalmasan netezz, hanem változatosan! Az valóban rossz, ha csak a közösségi portálokat bújod, mert azt hamar meg lehet unni. Nálam a netezés legkisebb része ez, inkább a hobbijaim. Nem tudom, hogy tanulsz-e vagy dolgozol, sõt azt sem, hogy fiú vagy-e vagy lány, de egy a lényeg: a netfüggés nem baj, csak találd meg az arányokat! Tehát ne felejts el a szabadban mozogni, a feladataid elvégzése közben hanyagold a netet (hacsak nem a munkádhoz is kell, de akkor ne hobikázz). Ha pedig ettél, aludtál, mozogtál, dolgoztál/tanultál eleget, és a rád váró házimunka is oké, akkor meg miért ne netezhetnél? Inkább, mint az ostoba valóság és egyéb IQ=0 show-mûsorok a tv-ben!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!