Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék 5 hónapos kisfiam (8 db)

6, 5 hónapos kisfiam cicin alszik el. Cumi nem kell neki. Mit tehetek, hogy leszoktassam?

Legjobb válasz: Az én kislányom is mindig cicin alvó volt. Mindig azt hittem, hogy még éhes, aztán rájöttünk, hogy nem is. 5,5 hetes korában kezdtük, hogy nem altattuk cicin, tudtam, hogy hosszútávon nem lesz jó. Ha éjjel szopizott és elvettem a cicit felébredt és kezdhettem elölrõl. Hason kezdtem el ekkor altatni, elõször babakocsiban, majd a kiságyban is. Elõször sírt, aztán mindig kevesebbet, és egyszer csak teljesen elhagyta. Ha eddig nem adtál neki cumit, már ne is adj, én ezzel is megjártam. 6 hósan vettem el tõle, addig éjjel ment a cumikommandó.

Az én kislányom is mindig cicin alvó volt. Mindig azt hittem, hogy még éhes, aztán rájöttünk, hogy nem is. 5, 5 hetes korában kezdtük, hogy nem altattuk cicin, tudtam, hogy hosszútávon nem lesz jó. Ha éjjel szopizott és elvettem a cicit felébredt és kezdhettem elölrõl. Hason kezdtem el ekkor altatni, elõször babakocsiban, majd a kiságyban is. Elõször sírt, aztán mindig kevesebbet, és egyszer csak teljesen elhagyta. Ha eddig nem adtál neki cumit, már ne is adj, én ezzel is megjártam. 6 hósan vettem el tõle, addig éjjel ment a cumikommandó.
A lányom 10, fiam meg 8 hónapos koráig cicin aludtak el. Lányom leválasztotta magát, vagyis helyesbítek, ordított, ha cicit adtam neki. De 10 hónapon keresztül maximum még úgy aludt el, ha sétáltunk. A fiamnál meg fogyóban volt a tejem 7 hónapos korában, ekkor kezdett reklamálni, amikor is én pótoltam neki tápszerrel, és persze utána már nem kellett az anyatej. :( De addig õ is cicizett, majd a cumisüvegen aludt el. Ma mindketten úgy alszanak, hogy megkapják a kakaójukat, és a megivásuk után fél órával kidõlnek, de ekkor már mesenézés van az ágyban. Leszoktatni talán úgy tudod fokozatosan, hogy eleinte mikor már alszik veszed el, majd mielõtt elaludna, de látod, hogy már ereje nem lenne kinyitni a szemét, és tudod, hogy nem reklamálna miatta, olyan fáradt. De elõtte jól fárazd ki, mert különben csak elõröl kezdheted az alatatást, mert a sírással még magát is felébreszti. Aztán elveszed akkor, mikor már csukódik a szeme. És a végén eljutsz oda, ahogy befejezte a szopizást, elveszed, ha kell büfizteted, majd a saját helyére szoktatod. De én szopi párti vagyok, szívem szerint azt mondom, hagyd, hagy aludjon el azon, inkább azt szopizza, mint cumizzon (bár én beszélek, az enyémek is cumiznak). A lényeg, hogy szerintem még hagyhatod, ha õt ez nyugtatja meg...
Egy módja van: nem adod neki oda a cicit. Ha azonnali megoldást kíván az ügy. De akkor bizony sírni fog, nagyon. Ha még bírod idegekkel, akkor hagyod, hogy elõször leszokjon a cicirõl, majd a cicin alvásról. Ez csak akkor kellemetlen, ha úgy jársz, mint én: 16 hónapos a "picim" és még napi 3szor csatlakozik. Mondjuk engem nem zavar, 2 perc alatt bealszik cicin.
A lányom 2 éves és esti alvásnál még igényelte a didit. De mostanában már "csak" felhúzom a pólóm, ránéz és már át is fordul a másik oldalra... Még vagy kétszer megnéz, hogy ott vagyok-e és már alszik is.
Nálunk is ez van......veletek is alszik? 7 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Igen, velünk alszik. Sõt, amíg nem fekszek mellé, 1/2-1 óránként felébred és keres. Csak cicivel vagy ölben alszik vissza, de ha leteszem, akkor kell a cici.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, megpróbálom ötvözni és magunkra szabva hasznosítani õket. Az a problémám ezzel, hogy így nem tudom kiszoktatni a kiságyba.Tudom, hamarabb kellett volna, de már így alakult. Próbáltam hagyni had sírjon, de nem adta fel.Szinte elcsuklott a hangja és potyogtak a könnyei.Nagyon megsajnáltam és nem szívesen tenném ki ennek még egyszer.Ezen kívül sokkal nyugtalanabbul aludt utána. Nem sûrûn szokott sírni, pláne nem ennyire. Nyugodt baba, csak cicifüggõ.
Tegnapi 08:06-os vagyok Dettó ugyanez van nálunk is, tegnap próbáltam a cumisüveges módszert( hogy úgymondd kitámasztom a kiságyban és a szájában van) de csak sírt-sírt muszáj voltam közénk venni , cici és már aludt is!Ha lesz valami jó ötleted megosztanád velem? Üdv.Anita
A kérdező hozzászólása: Én cumival próbálkoztam, de csak rágicsálta. Gondoltam, mikor félkómában van kicserélem a cicit cumira, de sarkig nyílt a szeme.Barátnõm tanácsolta, hogy húzzam az ágy mellé a kiságyat és akkor meg tudom fogni a kezecskéjét, de egyenlõre nem marad benne, sír. Ha sikerül megoldást találni, megírom. Félek, hogy ez még odébb van.

Robokidet szed az 5 hónapos kisfiam, mivel kicsit vérszegényke. Állandóan lecsorog a szája szélén, nem szereti az ízét és minden ruhán, mindenen, amire ráfolyik foltot hagy. Mit tehetnék? Mivel jön ki a folt?

Mert eddig semmivel nem tudtam kiszedni és nem szeretnék emiatt aranyos kis rucikat kidobálni.Most már próbáljuk a fürdőkádban odaadni neki, mikor csupaszon van, de már így is van pár ruci, amiből nem tudom kiszedni. Ötlet?

Legjobb válasz: Fogalmam sincsen mivel jönne ki.Tegyél rá elõkét legközelebb.

Fogalmam sincsen mivel jönne ki.Tegyél rá elõkét legközelebb.
Tegyél rá elõkét, és akkor a ruhája nem lesz olyan! A már foltos ruhákat kend be folttisztító szappannal (mindegy a márka), tedd be egy hosszú mosásra, majd a napra teregesd. De úgy, hogy a foltot érje a nap. El fog tûnni.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom. Köszönöm.

5 honapos kisfiamnak eddig szépen viszajött a bőr a fügyijén, de ma vettem észre hogy mintha lelenne neki tapadva a bőr. Mit tehetnék hogy orvosi segitség nélkül kezeljem? Kamillás áztatás?

lepontozok ne irjanak!!!!!!

Legjobb válasz: nem rosszból,de nem szabad bántani...nem véletlen mondják a háziorvosok h 1éves korig nem kell hozzá nyulni.azt mondták nekem, h régen volt ez "divat" h huzogatjuk a fütyit, ma már tudjuk h nem kell...

nem rosszból, de nem szabad bántani...nem véletlen mondják a háziorvosok h 1éves korig nem kell hozzá nyulni.azt mondták nekem, h régen volt ez "divat" h huzogatjuk a fütyit, ma már tudjuk h nem kell...
Nekem írták, de a Te kérdésedre válasz: "tegnap volt 5hós a kisfiam, de még sosem prbáltam a fütyijén hátrahuzni a bõr. az orvos az tmondta h 1éves korában majd õ megnézi, de 2éves korig is normális a letapadás, ez élettani dolog...én hallgatok rá, szerintem te se aggódj és ne erõltesd" A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:26
Ebben még az orvosok sem értenek egyet, hogy mikor kell a kisfiúk fütyijén felhúzni a bõrt. Szerintem a Ti orvosotokra hallgass.
A kérdező hozzászólása: sziasztok! én Egerben szültem és amikor haza engettek a korházbol, gyerek orvos mondta hogy minden este a fürdõvizben hátrakell húzni a bõrt. itthon a védõnõnk is mondta. de ha ez tényleg igy van hogy nem kell akkor miért van olyan sok gyereknek figyma szûkûlete 2 éves korában? én nem várom meg azt az idõt hogy majd az orvos fájdalmasan megcsinálja neki. de a válaszokat köszönöm!!!!!!


9, 5 hónapos kisfiam nagyon anyás, ha kikerülök a látószögéből rögtön sír. Mit tehetnék?

Sokat vagyunk együtt hasonló korú babákkal,olyankor nem keres engem,mert el tudja magát foglalni.

Legjobb válasz: sehogy.kinõvi magától.Valahol olvasta,hogy ha rengeteget játszik az anyuka kukucsos játékot a babával,az segít neki feldolgozni,ha anyukát éppen nem látja,mert tudja,hogy hamar látni fogja.talán ez segíthet,hogy megerõsödjön a bizalma.amugy ki fogja nõni,vagy elöbb vagy késöbb de ki.

sehogy.kinõvi magától.Valahol olvasta, hogy ha rengeteget játszik az anyuka kukucsos játékot a babával, az segít neki feldolgozni, ha anyukát éppen nem látja, mert tudja, hogy hamar látni fogja.talán ez segíthet, hogy megerõsödjön a bizalma.amugy ki fogja nõni, vagy elöbb vagy késöbb de ki.
Esetleg azt is kipróbálhatod, hogy beszélsz hozzá, amikor kilépsz valamiért a szobából és akkor hallja, hogy a közelében vagy. 10 hónapos kisfiamnál legtöbbször mûködik, õ is elindul utánam, de nem sír, mert arra próbál figyelni, hogy mit mondok, ill. honnan jön a hang.
Ezt szeparációs szorongásnak hívják. Ált 8-10 hós korban kezdõdik és a szakirodalom szerint eltarthat akár 2 éves koráig is. Nálunk pontosan 8 hósan kezdõdött és 1 éves koráig tartott. Szörnyû volt. Az volt eddig a legnehezebb idõszak. Néhány hónap alatt mindenképp javulni kezd a helyzet. Tenni nem sokat tehetsz. Ha csak veled van 24 órában a baba, úgy nehezebb. Jó, ha vannak körülötte mások is, így könnyebben elfogadja, hogy nem vagy mindig ott. És elõbb utóbb megtapasztalja, hogy anya mindig visszajön hozzá.

Mit tehetnék, hogy az 5 hónapos kisfiam ne ébredjen éjszaka 2-3 óránként?

El?ször is szeretném leszögezni, nem azért ébred, mert éhes, hanem egyszer?en csak felébred. Pedig nincs zaj, semmi sem ébreszti fel. Felébred, cicit kér, amin csak elcsámcsog (nem szopizik) és bealszik rajta. Ezt 2-3 óránként csinálja.

Legjobb válasz: Szia! Én nem akarok okoskodni, de biztos, hogy van elég tejed? Az enyém akkor csinálta ezt, amikor kezdett megszûnni a tejem, mindig bealudt rajta. Javasolnám még a nyugtató cumit a cici helyett.

Szia! Én nem akarok okoskodni, de biztos, hogy van elég tejed? Az enyém akkor csinálta ezt, amikor kezdett megszûnni a tejem, mindig bealudt rajta. Javasolnám még a nyugtató cumit a cici helyett.
A kérdező hozzászólása: Mindig is ezt csinálta, tejem bõven van, nem az éhség miatt kel fel, többet is hízik egy hónapban, mint átlagosan szoktak a kicsik. Nem vagyok cumi-párti, de kipróbáltuk, kiköpi azonnal, amint rájön, hogy nem az igazi. :)
Szia.Az én lányom is ezt csinálja/csinálta.Van hogy jobb, van hogy roszabb.Õ is 5hós.Nappal van napirendetek?Cicin alszik el nappal is?Mert az kihathat az éjszakákra.Nappal 2, 5-3 órát már kibírnak ébren és ha igazán álmos csak egy kis hátsimi és megy az ágyába.Nekem bavált, volt hogy 1x kelt éjjel!De ha jönnek a frontok azt is megérzik, akkor 2-3x kel. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Igen, van napirendünk, igaz, nappal is többször alszik még. Akkor szerencsére nem cicin alszik el, hanem ringatni kell. :) Az egy fokkal már jobb. :) )

Mit tehetnék hogy 5 hónapos kisfiam még ne hagyja abba a szopizást?

Szerintem a foga kezd jönni a fiamnak, mert se a cici, se a cumisüveg nem kell Neki, csak a kiskanálból a f?zelék és a gyümölcs.Ahhoz viszont szerintem meg még kicsi hogy csak ilyeneket egyen, és szerteném még szoptatni egy darabig.

Mit tehetnék? 13, 5 hónapos a kisfiam 2 napja teljesen felborult a napirendje!

Már totál nem tudom mit tegyek? Nem tudja magát ki aludni egész nap hisztis semmi nem jó neki! Tegnap 8-9ig elaludt utána fél 1ig fent volt éjjel! Másnál is elõfordult hogy ilyen idõsen felborult a napi rendje? Vagy másnak is ilyen nyûgös a babája? Alig tudom valamivel lefoglalni csak kint a levegõn van el de így semmit nem tudok csinálni tõle! Attól is félek hogy hiperaktív mert egy pár percre köti le bármilyen játék vagy tárgy csak jön megy! Vagy ennyi idõsen még nem lehet megállapítani? Más baba is ilyen?

Legjobb válasz: Igaz nekem csak 5 hónapos a babám, de nálunk is megborult minden. Most éppen bealudt, pedig nemsokára fürdenie kellene. Nem is merek belegondolni, hogy mikor lesz este ebbõl alvás. (persze ha lesz, mert a múlt éjjel is inkább nyüglõdés volt) Remélem már nem sokáig lesz ilyen dög meleg.

Igaz nekem csak 5 hónapos a babám, de nálunk is megborult minden. Most éppen bealudt, pedig nemsokára fürdenie kellene. Nem is merek belegondolni, hogy mikor lesz este ebbõl alvás. (persze ha lesz, mert a múlt éjjel is inkább nyüglõdés volt) Remélem már nem sokáig lesz ilyen dög meleg.
A kérdező hozzászólása: Akkor hasonló helyzetben vagyunk. Lehet h tényleg a meleg miatt csinálja ezt meg felénk /Debrecen/ jön hideg front és azt érzi. Amúgy is front érzékeny de ennyire még nem borult fel a nap! Nekem is most aludt egy fél órát 6 kor kelt 19:30 szokott lenni a pancsi kaja alvás h mikor lesz megint alvás azt nem tudom én sem. Szerintem megint olyan 10-11-12 óra fele! :(
Csatlakozok. 8, 5 hós, és a napirendnek annyi. Plusz az este sem zökkenõmentes, mármint a fektetés.
A kérdező hozzászólása: Most is nehezen aludt el csak úgy h sétaltam vele! Mi van most a babóinkkal? :/ :(
2-es vagyok! Az én kislányom is 10-kor volt hajlandó elaludni, utána még 1x felébredt. Én nem is tudom, hogy mi lehet, de remélem nem tart sokáig. 3 hetess kora óta átalussza az éjjeleket. Utoljára ilyen "rossz" akkor volt, mikor újszülött volt :-(
A kérdező hozzászólása: Nekem azóta se változott semmit sõt!!! Ma 3 órakkor fel kelt és lázas volt 38, 1 nyûgös nem akar enni inni sír alszik sokszor keveset nyáladzik valószínû a foga lehet meg a front is! :/ Nektek javult a helyzet kedves válaszolók?
#1-es vagyok. Szerencsére igen. Tegnap este 9-kor elaludt a babám és reggel 7-ig aludt. Ma is egész jól elvan, igaz tök más idõpontokban alszik el. Nem tudom, hogy nálatok mi lehet a gond, ha szegénykének még láza is volt.

5 hónapos a kisfiam. Anyósom irányítani akarja a nevelését Mit tehetnék ez ellen?

Egy utcányira lakunk a párom szüleit?l.

Legjobb válasz: Ezt meg kell oldani mielõbb, mert késõbb csak rosszabb lesz! Egyszerûbb ha kerek perec megmondod neki, hogy mi van, hanyagoljon kicsit, a te gyerkõcöd és kész! Tutira be fog sértõdni, lehet, hogy nem megy egy-két hétig, de majd megbékél. Az én anyósom is hasonló, de én megmondtam a férjemnek, hogy fékezze be a drága mamát mert baj lesz! Neki a feles tej a mániája, szerinte a 7hós fiamnak azt kéne adni mert abban sok a vitamin.... Szóval bátran állj ki magadért és a gyerekért, mert ez így csak rosszabb lesz. Egyszerûen ne hagyd magad. Vita lesz meg minden, de túl fogod élni és utána nyugtod lesz.

Ezt meg kell oldani mielõbb, mert késõbb csak rosszabb lesz! Egyszerûbb ha kerek perec megmondod neki, hogy mi van, hanyagoljon kicsit, a te gyerkõcöd és kész! Tutira be fog sértõdni, lehet, hogy nem megy egy-két hétig, de majd megbékél. Az én anyósom is hasonló, de én megmondtam a férjemnek, hogy fékezze be a drága mamát mert baj lesz! Neki a feles tej a mániája, szerinte a 7hós fiamnak azt kéne adni mert abban sok a vitamin.... Szóval bátran állj ki magadért és a gyerekért, mert ez így csak rosszabb lesz. Egyszerûen ne hagyd magad. Vita lesz meg minden, de túl fogod élni és utána nyugtod lesz.
Hát pedig állj a sarkadra és állítsd le. A ti életeteket ne írányítsa. Én biztos megmondanám a véleményemet, ha pedig megsértõdik nem is érdekelne. Bocsi, de én ezt nem tûrném el, és nem is tûröm el senkitõl.
12:43, én a költözõs vagyok. Ez nálunk is mûködött egy darabig, amíg közöltük vele, hogy ma ne jöjjön, hanem csak holnap, mert a fia tovább dolgozik bent, erre ideállít mégis aznap, hogy látom már megjött, itt áll a ház elõtt a kocsi, akkor felmehetek?! Na ez volt az a pont, amikor azt mondtam, elég, tipli. :)
nálunk hasonló volt a helyzet. mindenbe belepofázott. hogy rövid legyek. mikor elegem lett, közöltem, sem én, sem a fiam nem megy oda. a baba majd akkor mehet, hha akkora lesz, h azt mondja, oda szeretne menni. anyósom pedig nem jöhet ide. annyi engedményt tettem, h a fiam az apjával heti 1szer max. 1 órára ott lehet. nem engedek ebbõl. azóta tudja, hol a helye, és kuss van. ja! és rajtam felbuzdulva a papucs apósom is a sarkára állt, így 35 év után. szóval csak hajrá, és bátran:) ))
A kérdező hozzászólása: Persze már a szomszédoknál, barátainál, egyszóval mindenhol idegsokkos, rossz anyának lettem kikiáltva, persze õ a jó és kedves anyós
hát gyerekek, én egy kicsit drasztikusabb voltam. ugyanez ment nálunk is, csak még megfejelte annyival, hogy amikor a gyerek a kezében volt, úgy mondta neki, " jaj de rég látott már ANYÁD"... Egy ideig tûrtem. Most ott tartunk, hogy kiadtuk a lakásunkat, és kivettünk egyet 60 kilométerrel arrébb :) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendes, mert 100%-ban mellettem áll. Próbált átmenni és megbeszélni a helyzetet, de egyszerûen képtelen volt megértetni vele, hogy ez a mi életünk. Az apósom meg nem mer igazat adni nekünk, mert fél, hogy majd egész nap õt kell hallgatnia.
A kompromisszumos udvarias válaszoló vagyok: zárjátok ki, cseréljétek le az zárat, húzzatok zsákot rá ha átmegy és dobjátok a Dunába/Tiszába, közeli folyóba..:-DD Ha ennyire gáz a helyzet, szerintem egy megoldás van, az hogy baromira magadra haragítod és soha többé nem fog szólni hozzád. A párod hogy áll az egészhez?
A kérdező hozzászólása: 10km-es távolság...jól hangzik
OFF A 11-56-os vagyok. Sikerült egy vesszõ helyett pontot tennem: ott, ahol az, hogy "és tartsd fejben..." A következõ mondat az elõzõnek a folytatása persze. ON
A kérdező hozzászólása: Legutóbb amikor kiálltam magamért, mert rossz anyának titulált, nekem akart jönni. Szóval elég komoly a helyzet.
Én egy nagyon udvarias ember vagyok és kompromisszumot keresem minden helyzetben, de hidd el, itt csak az a megoldás, ha leülsz vele és udvariasan elküldöd a francba. Anyuka, mi kis család lettünk, nagyon sokat segített nekem eddig, de mostmár szeretném a babát magam nevelni. Több egyedüllétre vágyunk, nagyon szívesen látjuk ezentúl is látogatóba, de engem zavar az, hogy nem érvényesíthetem azokat a dolgokat, amiket én elképzeltem. Szeretnék egyedül megbírkózni a feladattal, hiszen ez a gyereknevelés lényege, hogy az ember egyedül jöjjön rá és alakítsa ki, hogyan szeretné felnevelni a picit. Stb
Mért kötelezõ beengedni anyósodat a házba ha nem akarod? Nem muszáj õt elviselni. Ha legközelebb meglátogat mond meg neki, hogy csak akkor mehet be hozzátok ha abba hagyja a parancsolgatást és normális nagymamaként viselkedik. Mond meg neki, hogy te nagyon is jól tudod, hogy a gyerekednek mire van szüksége, nem szorulsz a tanácsaira, ha a jövõben ez mégis elõfordul akkor szólni fogsz neki. Szerintem a mama azt hiszi, hogy õ nélkülözhetetlen tõletek a családi életbõl, de nem tudom mibõl gondolja ezt... A lényeg, hogy határozott legyél, ha nem muszáj nem kell megbántani, de ha másképp nem érti meg akkor szólj oda durvábban hátha abból ért. Én biztos nem fogom megengedni, hogy anyósom így ránk telepedjen ha meglesz a pici. Állj a sarkadra és tudasd vele, ez a te gyereked, ez a te családod, ne akarjon õ is fontoskodni. Mennyen haza és ott tevékenykedjen vagy mennyen át a többi unokához, hátha ott nagyobb szükség van rá.
Szia! Mindenféleképp állítsd le! Ha nem beszélsz vele ez még tovább fog fajulni! Ne hagyd magad. A pároddal való kapcsolatnak sem tesz jót. Én kerek perec elé álltam a párom nagymamája elé (anyukája meghalt) aki utált mert elvettem az Õ kis unokáját hogy mondja meg mi baja velem. Nem részletezem de volt üvöltözés! Apósom szeret Õ is le kiabálta kicsit azóta szent a béke beszélgetünk. Amúgy meg még köszönésem se fogadta. Megszületett a dédunokája oda van érte. Sok erõt és végre nyugalmat kívánok átérzem az ilyeneket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!